2021-05-29
1. 冷氣滴水但唔俾換位:有訂座,去到之後直接安排入座門口一個兩人位,點完餐之後不到五分鐘,頭頂冷氣機開始滴水,同個侍應講咗,他竟然拿一塊抹布過來,抹咗葉片上的水滴就算,沒想過幫我地換座位。等又開始滴水,且前菜已經上咗之後,我地忍唔住又講,他們還準備繼續抹走d水就算,我要求換位,先好不情願帶我地去二樓一個四人位坐。2. 食物普通,但分量較小3. 食物偏貴,並不如預期,兩個人一個前菜+兩個主菜,酒都未點,送咗兩杯紅酒,一共消費$8003. 服務費已經收咗10%,但買單時候個刷卡機上竟然必須要選擇俾tips,選擇係:3%, 7%, 10%,Other tips.... 我地已經覺得唔係好開心,但係個收銀看住你,都唔好意思唔俾,俾咗之後仲要連多謝都沒。總結:想做高端餐廳,但服務又跟不上;想讓自己食物出名,但未能達到水準。
2. 食物普通,但分量較小