2022-08-07 154 浏览
由開張到而家一直都人氣高企嘅韓國過江龍海邊渡假feel cafe。星期六有啲雨一點前去到好彩唔駛等位,由門口、室內佈置、到餐具等都係好靚好清新嘅韓國風格。🍊醃漬紅菜頭(餐前小食)✏️顏色好靚,加咗蛋黃醬味道好夾。🍊蟹肉泡菜意粉(HK$182)✏️賣相好吸引,同menu嘅相片一模一樣,隻蟹雖然唔係好大但係蟹肉新鮮結實,意粉汁都混合咗蟹肉蟹羔,加上泡菜嘅微辣,濃厚鮮味。🍊濟州柑橘乳酪(HK$68)✏️外型十分之可愛討好,橙味都幾明顯而且好清新,如果杰啲同埋用返玻璃杯就仲好。去之前都有睇過韓國本店嘅社交平台, 知道佢哋係真係對住個海非常chill好正咁;香港店呢方面係有分别,不過勝在地點方便,隨時都可以去食啦。😆

🍊醃漬紅菜頭(餐前小食)
✏️顏色好靚,加咗蛋黃醬味道好夾。
醃漬紅菜頭沙律

🍊蟹肉泡菜意粉(HK$182)
蟹肉泡菜意粉

🍊濟州柑橘乳酪(HK$68)
濟州柑橘乳酪

2022-08-06
2022-08-07 66 浏览
呢間韓國過江龍嘅餐廳 主打濟洲柑橘🍊 發現食物賣相靚之餘 質素都好唔錯!🫶🏻🐓濟洲柑橘炸雞半份 (hkd118)都係第一次試呢個口味嘅炸雞 幾新鮮✨ 蜜糖加上少少酸澀好香嘅柑橘醬🍯🍊 食落甜甜酸酸的 又幾夾~ 另外炸雞肉質嫩滑 感覺女士們會特別鍾意 值得一試🤭🦀蟹肉泡菜意粉 (hkd182)呢道係我嘅大愛❤️‍🔥 蟹肉味十分濃郁!仲有原汁原味嘅蟹蓋同埋蟹腳呈上 再鋪滿厚厚的蟹籽 誠意十足啊😛🍊濟洲柑橘乳酪 (hkd68)賣相好得意🤤有成大個柑橘係上面🫢 而味道就好似食緊一舊柑橘咁濃郁啊!仲有啖啖果肉😆 好滿足🫶🏻🍫Tiramisu (hkd68)奶味偏重嘅tiramisu 口感濕潤 食完main唔夠喉可以點一個過口癮🦥🍍菠蘿忌廉三文治 (hkd68)呢道可以當飯後水果食🤣 因為菠蘿真係又大又清甜!餐廳整體水準都不錯👍🏻👍🏻

🐓濟洲柑橘炸雞半份 (hkd118)

🦀蟹肉泡菜意粉 (hkd182)

🍊濟洲柑橘乳酪 (hkd68)

🍫Tiramisu (hkd68)

🍍菠蘿忌廉三文治 (hkd68)
-主打濟州柑橘· 韓國新派菜🍊每次去到海港城 都會見到人龍無得book枱 至少排一個鐘🥲1)濟州柑橘乳酪🍊打卡必備☺️食落酸酸甜甜乳酪味都幾出!2)熱情金菠蘿沙冰🍍🧊太甜!!!完全同想像中好fresh唔一樣最後溝左一杯水❎3)泡菜燉五花肉蛋包菜🍳泡菜自家醃製 味道偏甜😋五花肉肥瘦適中👍🏻蛋包飯唔洗講 軟滑多汁入面炒飯都唔錯勁滿足4)濟州柑橘炸雞🍗酸甜酸甜同炸雞幾夾可以解漏炸雞粉唔會過厚 雞幾滑😋如果唔洗排咁耐係可以翻兜!🔸 Terrace in Seaside (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖#shumshum_foodie_TST
主打濟州柑橘· 韓國新派菜🍊

4)濟州柑橘炸雞🍗
酸甜酸甜同炸雞幾夾
可以解漏
炸雞粉唔會過厚 雞幾滑😋

如果唔洗排咁耐係可以翻兜!

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖

#shumshum_foodie_TST
2022-08-06 277 浏览
前菜前菜係紅菜頭沙律🥗味道甜甜酸酸非常開胃☺️青醬大蝦🦐意粉 $112青醬好香羅勒葉🌱嘅味道,加上少少蒜頭同埋橄欖油,食落好清新,一啲都唔覺得油膩。小編最欣賞佢嘅配菜有好多嘅沙律菜🌿,同埋鮮冬菇,配上一隻大蝦🦐,食落輕盈啲!冇咁大負擔感😆韓式豬手🍖(半隻〉$158豬手啖啖肉,用咗韓式嘅滷水醬汁👍🏻鹹鹹甜甜,用生菜同埋紫蘇葉加埋泡菜包起來就好似去咗韓國咁🥰無骨蜂蜜牛油炸雞🍗(半份)$108蜂蜜牛油炸雞雖然半分但係份量都好夠兩個人食👍🏻除咗蜂蜜🍯再加上少少糖粉,味道都比較甜,但係會令你忍唔住一啖接一啖咁食。仲夏濟甜菠蘿🍍忌廉三明治$68忌廉三文治打卡一流,忌廉配上新鮮嘅菠蘿🍍真係一個好新鮮嘅配搭😘但如果可以加埋其他生果就更加好啦提拉米蘇$68🍰味道一流同平時食開嘅一模一樣👍🏻軟滑嘅忌廉,濕潤嘅蛋糕,微微咖啡香味☕️用上盒子來裝住感覺更加乾淨衛生😘濟州柑橘🍊乳酪$68造型非常吸睛嘅柑橘🍊乳酪🍸真係好適合夏天飲!小編都係第一次飲配上柑橘嘅乳酪,酸甜得來帶點柑橘嘅清香🥰比例調配得啱啱好,質地更加似平時飲嘅乳酪飲品,比較流質一啲,唔會飲到你個人好飽個種熱情金菠蘿沙冰 菠蘿沙冰亦都係打卡一流!呢一杯嘅沙

前菜

仲夏濟甜菠蘿🍍忌廉三明治$68

提拉米蘇$68🍰

濟州柑橘🍊乳酪$68

熱情金菠蘿沙冰
菠蘿沙冰亦都係打卡一流!呢一杯嘅沙冰粒子比較粗,食落會有一粒一粒嘅冰粒,未去到思樂冰嗰款咁幼。但好處嘅係佢冇咁快出水,可以keep住食到最尾都係咁凍🍍🥰菠蘿味道唔假,鍾意嘅快啲試吓

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖

@terrace.in.seaside, hashtag #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假
2022-08-06
今日再次黎到哩間高質韓國菜餐廳。餐廳走木系田園風,門口有唔少橘子裝飾🍊內裏就係簡約既木系桌椅。上次食過已經覺得哩到既食物好食有質素,今次除左再點我超鍾意既甜辣炸雞之外,仲另外試左啲其他菜式~🥔一坐低會先上前菜:薯仔沙律,上面放上蟹籽及蛋絲~ 🍗甜辣果仁炸雞無骨半份 $118哩個炸雞再次黎食都係咁好食,係我食過既炸雞裏面真係數一數二❗️外皮炸得香脆,內裏雞肉嫩滑有肉汁,加埋佢既甜辣醬汁同果仁真係超好食,而且炸雞份量好多,性價比都真係幾高!仲要去埋骨,方便易食,炸雞底下仲有韓式年糕同薯條,超好食推介👍🏻🦀️🍝蟹肉泡菜意粉意粉賣相超吸睛👀大大隻蟹蓋同蟹腳放左係意粉上面,而且放上小山丘份量既蟹籽、蘑菇及唔少泡菜,撈勻一齊食可以增添口感,意粉醬汁微辣惹味,非常過癮,好食推介👍🏻🍙傳統紫菜飯卷紫菜包飯餡料滿滿,加上大量青瓜絲、蘿蔔絲、醃蘿蔔、雞蛋及牛肉,再灑上芝麻,食落口感非常豐富,仲帶有麻油香。🥪水果忌廉三文治 $62三文治會採用當季水果製作,最近既係菠蘿,除左有大大件菠蘿放左係三文治中間之外,旁邊仲有香甜既菠蘿果肉。🍰提拉米蘇蛋糕 $68哩到既提拉米蘇蛋糕好特別,係用盒仔裝住既,面層既Cream非

🥔一坐低會先上前菜:薯仔沙律,上面放上蟹籽及蛋絲~

🍗甜辣果仁炸雞無骨半份 $118

🦀️🍝蟹肉泡菜意粉

🍙傳統紫菜飯卷

🥪水果忌廉三文治 $62

🍰提拉米蘇蛋糕 $68
哩到既提拉米蘇蛋糕好特別,係用盒仔裝住既,面層既Cream非常幼滑,入口質感濕潤細膩,而且唔會太甜,會忍唔住一啖接一啖咁食,好食推介👍🏻

🍊濟州柑橘乳酪 $68
🍍熱情金菠蘿沙冰 $48
哩兩杯飲品都好有特色,係由新鮮水果製成,仲會係飲品上面放上水果,超適合打卡📸️柑橘乳酪同菠蘿沙冰味道都酸甜清新,柑橘乳酪入面仲有絲絲果肉,好飲推介👍🏻

整體黎講,餐廳環境唔錯,食物、飲品及甜品亦有質素,真係超推介甜辣炸雞😆如果大家掛住韓國既話,都可以試下。

一直想去好耐既韓國餐廳,今次終於有機會去到🤩可以黎打下卡濟洲柑橘乳酪🍊$68見張張枱都有人點😍我都唔執輸😂少女打卡必點,成個橙放上杯上真係超吸睛😎 用濟洲既柑橘溝埋乳酪,個配搭好清新,甜度適中,啖啖都食到柑橘味🍊紫菜飯卷🍙 $72呢個紫菜卷餡料非常足,佢用牛肉做主調,食落一d都唔覺得膩,有其他餡料(蘿蔔絲同青瓜)配搭。份量都幾多,一啖都食唔晒。韓國蜆肉蓋飯 🍚$125嚟到差啲以為我哋叫錯😂整到好似 pizza 咁,蜆肉份量都好多,仲有蝦,微炸過,都幾惹味,整體都夠辣,好食😋濟州柑橘炸雞 $108呢款醬汁配搭幾清新既柑橘醬,酸酸甜甜咁,食落幾開胃。薯條都炸得好香!再有煙韌年糕!估唔到年糕配柑橘醬係幾夾。水果忌廉三文治🥪 $62原來水果係隨機限定~今次就係菠蘿🍍真係啖啖肉😍菠蘿好甜,佢個忌廉又唔係好甜,食落整體好平均,唔會係死甜,一啖係咬唔晒個三文治😂都幾飽提拉米蘇$68呢個size好適中,飯後甜品岩岩好,估唔到比想像中好味!幾creamy,帶有微微酒味,值得推薦😎
一直想去好耐既韓國餐廳,今次終於有機會去到🤩可以黎打下卡

濟洲柑橘乳酪🍊$68

紫菜飯卷🍙 $72

韓國蜆肉蓋飯 🍚$125

濟州柑橘炸雞 $108

水果忌廉三文治🥪 $62

提拉米蘇$68

• 濟州柑橘乳酪
2022-08-03 64 浏览
🥘Terrace in seaside🥘上網見到呢間Terrace in seaside開左,原係韓國開過黎,我一向崇韓,屯門及尖沙咀都開左店,於是專登去一嚐下佢既招牌菜!環境好清簡,感覺係好舒服,同友人傾偈都係一個唔錯嘅選擇。🦀蟹肉泡菜意粉:原隻嘅花蟹,用泡菜去炒,感覺好好味,係會有少少辣嘅,不過泡菜同意粉都幾夾,另外因為有蟹煮入去,變咗都好鮮甜,隻汁係幾特別。🐷韓式豬手(半隻):雖然係半隻但係份量亦都好多,豬手醃得入味,配上配菜去夾埋一齊食,就唔會感覺好肥膩,記得要點埋佢啲特製醬料。🐔無骨炸雞(半隻):呢個炸雞嘅汁真係好好味,甜甜辣辣咁,炸雞炸到好Juicy。脆漿十分之薄唔會肥膩,底層有啲薯條,薯條好好味,即炸新鮮。🍓士多啤梨Tiramisu:完全係唔甜,好清香嘅士多啤梨味,Tiramisu好滑,最特別係用一個盒仔載着,可愛度爆燈!🍍 水果忌廉三文治:個個都話招牌「水果忌廉三文治」最出名,真係好期待,用白麵包代替蛋糕,減低甜度又可以增加飽肚感,切開兩邊美感爆燈,鬆軟嘅麵包,甜甜的菠蘿配上忌廉,食落去好清新。🍊 濟州柑橘乳酪:店員推介,用特製既的柑橘果蓉加埋希臘乳酪打勻,超好喝,果香
🥘Terrace in seaside🥘

環境好清簡,感覺係好舒服,同友人傾偈都係一個唔錯嘅選擇。

🍊 濟州柑橘乳酪:店員推介,用特製既的柑橘果蓉加埋希臘乳酪打勻,超好喝,果香濃。

🍍熱情金菠蘿沙冰:菠蘿調製嘅飲品通常都唔會差,很香,加上是製成沙冰,消暑推介。
呢間係韓國濟洲嚟嘅餐廳🇰🇷好多菜式都加入橘子🍊,食物選擇都幾多價錢唔係特別平不過份量都幾多,味道都幾好. 📍韓式豬手($𝟷𝟻𝟾/半份) ᴘᴏʀᴋ ᴋɴᴜᴄᴋʟᴇ 食得韓式餐廳又點可以唔食佢嘅豬手呀🐷 肉質夠嫩,有筋有肉,豬皮充滿膠質, 十分ǫ彈🤩旁邊仲配有生菜🥬、紫蘇葉🌿、泡菜、大醬、蒜頭🧄同辣椒🌶️ 夾埋一齊食冇咁油膩,味道同口感都更加豐富❣️ 半份夠晒𝟸個女仔sʜᴀʀᴇ😬 .📍濟州柑橘炸雞($𝟷𝟷𝟾/有骨半份) ᴛᴀɴɢᴇʀɪɴᴇ ғʀɪᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ 炸雞有半得揀份/全份,全份可以揀𝟸款口味,仲有有骨/無骨之分 半份有𝟾件,份量都幾多,仲要全部都大大件🍗 另外仲配有年糕同薯條🍟,食完一定飽 柑橘醬甜甜酸酸好開胃🍊好似食緊西檸雞咁 炸皮微脆唔會過厚,肉量都幾多🐓 除咗雞胸外其他都好嫩滑 年糕煙韌,薯條又沾滿柑橘汁味道真係唔錯🧡 .📍蟹肉泡菜意粉($𝟷𝟾𝟸) ᴋɪᴍᴄʜɪ ᴘᴀsᴛᴀ ᴡɪᴛʜ ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ意粉有咬口,每條都沾滿醬汁,食落都幾辣🍝🔥 原隻蟹放上意粉面🦀,蟹肉鮮甜細嫰🥰 估唔到韓式泡菜加上蟹肉味道都幾夾🙌🏻 真係幾好食,鍾意食海鮮同辣嘅唔好錯過💖 .📍仲夏清甜

呢間係韓國濟洲嚟嘅餐廳🇰🇷
好多菜式都加入橘子🍊,食物選擇都幾多
價錢唔係特別平不過份量都幾多,味道都幾好

📍韓式豬手($𝟷𝟻𝟾/半份)
ᴘᴏʀᴋ ᴋɴᴜᴄᴋʟᴇ
食得韓式餐廳又點可以唔食佢嘅豬手呀🐷
肉質夠嫩,有筋有肉,豬皮充滿膠質, 十分ǫ彈🤩
旁邊仲配有生菜🥬、紫蘇葉🌿、泡菜、大醬、蒜頭🧄同辣椒🌶️
夾埋一齊食冇咁油膩,味道同口感都更加豐富❣️
半份夠晒𝟸個女仔sʜᴀʀᴇ😬

📍濟州柑橘炸雞($𝟷𝟷𝟾/有骨半份)
ᴛᴀɴɢᴇʀɪɴᴇ ғʀɪᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ
半份有𝟾件,份量都幾多,仲要全部都大大件🍗
另外仲配有年糕同薯條🍟,食完一定飽
柑橘醬甜甜酸酸好開胃🍊好似食緊西檸雞咁
炸皮微脆唔會過厚,肉量都幾多🐓
除咗雞胸外其他都好嫩滑
年糕煙韌,薯條又沾滿柑橘汁味道真係唔錯🧡

📍蟹肉泡菜意粉($𝟷𝟾𝟸)
ᴋɪᴍᴄʜɪ ᴘᴀsᴛᴀ ᴡɪᴛʜ ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ
意粉有咬口,每條都沾滿醬汁,食落都幾辣🍝🔥
原隻蟹放上意粉面🦀,蟹肉鮮甜細嫰🥰 估
唔到韓式泡菜加上蟹肉味道都幾夾🙌🏻
真係幾好食,鍾意食海鮮同辣嘅唔好錯過💖

📍仲夏清甜菠蘿忌廉三明治($𝟼𝟾)
sᴜᴍᴍᴇʀ ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ
呢款韓式忌廉三明治中間夾住菠蘿🥪
菠蘿超厚,香甜多汁又冇渣🍍
配埋綿滑嘅忌廉,都幾有趣🤩

📍提拉米蘇($𝟼𝟾) ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ
盒仔ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ賣相可愛,食落咖啡味香濃☕️
口感順滑唔會過甜,都唔錯!

📍濟洲柑橘乳酪($𝟼𝟾)
ᴊᴇᴊᴜ ᴛᴀɴɢᴇʀɪɴᴇ sᴘᴇᴄɪᴀʟ ʏᴏɢʜᴜʀᴛ
呢到嘅sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴅʀɪɴᴋ,打卡一流📸
飲落好似食緊ʏᴏɢʜᴜʀᴛ咁,酸酸甜甜幾開胃🤤
另外仲食到啲果肉粒🍊都幾得意😎
📍熱情金菠蘿沙冰($𝟼𝟾)
ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ
呢款都係打卡必點,賣相好有ɢɪᴍᴍɪᴄᴋ🌟
飲落清新香甜🌿,解暑一流

豬手同炸雞半份都好夠食,味道有驚喜 飲品係唔錯,不過小貴 餐廳座位唔多,未夠𝟽就排晒長龍,要食嘅真係要早啲嚟
2022-07-31 121 浏览
餐廳裝修行簡約風,米白色為主調感覺幾舒服,但係位置唔多同埋坐得比較密🥺/傳統紫菜飯卷 $72/飯卷好足料😳牛肉同埋菜比例幾好🤣/蜂蜜牛油無骨炸雞(半份) $108/炸雞好有驚喜😍皮脆肉嫩,好juicy👌🏻無骨炸雞真係啖啖肉🙈 蜂蜜牛油嘅鹹味甜味balance唔錯,食落唔會覺得好油膩!薯條同埋年糕都好好食🤣/濟州柑橘乳酪 $68/飲品賣相吸睛😳有半個橙係上面😂 個人覺得佢味道偏酸🤔可能係咁啱個柑橘唔夠甜之後加埋乳酪就更加酸🫢整體黎講性價比幾高,炸雞最值得推介🤩 食野仲要冇限時😲可以慢慢食👌🏻

/傳統紫菜飯卷 $72/
飯卷好足料😳牛肉同埋菜比例幾好🤣

/蜂蜜牛油無骨炸雞(半份) $108/

/濟州柑橘乳酪 $68/
濟州柑橘乳酪

2022-07-30 67 浏览
🤩 Terrace in Seaside 🤩<傳統飯卷>甘筍既比例好多好搶味 重搶過黃蘿蔔不過佢既紅蘿蔔幾靚 係好清甜果種不過唔中意紅蘿蔔/甘筍既朋友千祈唔好叫❕個人覺得可以叫紅蘿蔔飯卷😂不會回購🙅🏻‍♀️💰$68<水果忌廉三文治🥪>選用時令水果做我食果陣係奇異果🥝,橙🍊,紫薯都幾清新中和左忌廉帶黎既膩感而個包好soft🥰💰$62<濟洲柑橘乳酪🍊>乳酪好好飲同柑橘好襯有好飲乳酪果種after taste (唔知大家get 5 get😛)唔會太甜💰$68<意式泡沫咖啡 cappuccino ☕️>唔識飲咖啡既我覺得幾好飲💰$42回頭率 :🐥🐥🐥🐥/5
🤩 Terrace in Seaside 🤩

不會回購🙅🏻‍♀️
💰$68

<水果忌廉三文治🥪>
選用時令水果做
我食果陣係奇異果🥝,橙🍊,紫薯
都幾清新

唔識飲咖啡既我覺得幾好飲
💰$42

回頭率 :🐥🐥🐥🐥/5
2022-07-30 58 浏览
海港城行到最盡頭有好多高質嘅餐廳,今日見到呢一間新開勁有人氣嘅韓國Cafe🎊🍊以濟州柑橘為主題,門面勁靚忍唔住排隊都要試吓😘😘坐低之後店員首先送咗前菜少上一下,好特別,係紅菜頭沙律,酸酸甜甜咁好開胃🥗水果忌廉三文治($68 )喺韓國Cafe都好經常出現嘅水果三文治🥪🍓🍑🍋🍍今日嘅時令水果係波蘿,以為冇乜特別㗎,點知一食係極甜極甜嘅波蘿💦加埋輕盈嘅忌廉,又唔會覺得好漏,男士們都啱食呀🍰🍰韓式豬手(半隻 $158)🍖豬手厚切,肥瘦均勻,冇諗到半隻個份量都咁多💥💥上枱時候我哋都嚇親左,配有新鮮嘅沙律菜、韓國紫蘇葉、青椒、蒜片、泡菜同埋醬料🧄🥬🫑包好一啖放入口,極度滿足🤩🤩濟州柑橘炸雞(半份 $118 )🍗🍖🍊呢度嘅炸雞同平時嘅都有啲唔同,除咗可以揀有骨或者無骨之外,仲有好多新奇嘅味道🤓🤓我就揀咗signature嘅濟州柑橘味,除咗炸雞之外仲會有炸薯條同埋炸年糕做配菜,擺碟成座山咁🏔勁吸引呀!想讚下呢個韓式炸雞係近期食過最出色嘅‼️🈵唔止調味創新得來又好夾,而且仲炸得好好,入邊啲雞肉汁咇晒出黎💦💦份量又係超級大份,一定要嗌啊!✅✅蟹肉泡菜意粉( $182 )🦀🦀🍝一直都以為蟹肉係拆肉上,點知係原

蟹肉泡菜意粉( $182 )🦀🦀🍝一直都以為蟹肉係拆肉上,點知係原隻大花蟹,要花冇假,泡菜意粉出奇地好夾🌶🤤🤤比想像中仲辣,但越食越過癮,唔食得辣嘅朋友可能要叫其他🤫

士多啤梨提拉米蘇( $68 )🍓🍰🍰呢度嘅Tiramisu一盒盒咁樣裝好,士多啤梨好甜,冇平時Tiramisu啲酒香,更加似士多啤梨蛋糕🎂平時都可以外賣蛋糕帶走㗎🤸🏻‍♂️

濟州柑橘乳酪( $68 )🍹去到呢度你就會見到每台都至少嗌咗一杯,超可愛啊,有個濟州嘅柑橘🍊係上面,打卡一流呀😍😍果汁同乳酪Mix埋一齊,勁清新,仲有啲健康嘅感覺添

熱情金菠蘿沙冰( $48 )🧊🍍咦點解菠蘿沙冰會係漸變紫色嘅?🤭🤭同三文治嘅菠蘿一樣,都係勁sweet sweet ,最近天氣熱到就嚟溶,叫返個沙冰就啱晒超級透心涼🥶
2022-07-29 99 浏览
座落於LCX的一家人氣韓國餐廳,未夠5點已經排緊隊,我6點幾執到等咗30分鐘左右先入到,但整體用餐體驗都係唔錯呀🔔提提大家有心理準備要排隊蟹肉泡菜意粉($182)💕一上枱就聞到蟹膏味,係意粉個汁嘅味道加入泡菜同辣醬,呢個口味好獨特,非常唔錯仲有成隻蟹,唔止係裝飾,仲有蟹肉🦀架濟州柑橘有骨炸雞半份($118)💕炸雞熱辣辣仲好脆口,雞肉好多汁,連雞胸都嫩滑,柑橘🍊醬汁味道甜甜地配薯條都夾呀薯條同年糕都炸得唔錯,好有韓式風味傳統紫菜包飯($72)好多蔬菜,又唔會太重麻油味,算好健康的一碟士多啤梨提拉米蘇($68)💕幾特別嘅便法,蛋糕係用方形盒子裝住,賣相。吸引,味道都特別,蛋糕充滿士多啤梨味,第弓次食呢種Tiramisu 適合唔喜歡酒味嘅朋友水果忌廉三文治($62)因為當做嘅水果係鳳梨🍍,就用咗鳳梨做水果三文治,第一次食,都幾特別,水果同忌廉莫名其妙都幾夾喎濟州柑橘乳酪($68)💕樣子非常討好,飲品上面有一個橙嘅裝飾,乳酪帶有鮮橙味道,覺得好新鮮濟州柑橘乳酸梳打($48)紫色嘅梳打,估計係蝶豆花茶,上面有一片柑橘,加入乳酸,味道都夾嘅推介菜式會以💕表示

🔔提提大家有心理準備要排隊

蟹肉泡菜意粉($182)💕
一上枱就聞到蟹膏味,係意粉個汁嘅味道
加入泡菜同辣醬,呢個口味好獨特,非常唔錯
仲有成隻蟹,唔止係裝飾,仲有蟹肉🦀架

濟州柑橘有骨炸雞半份($118)💕
薯條同年糕都炸得唔錯,好有韓式風味

傳統紫菜包飯($72)
好多蔬菜,又唔會太重麻油味,算好健康的一碟

士多啤梨提拉米蘇($68)💕

水果忌廉三文治($62)

濟州柑橘乳酪($68)💕

濟州柑橘乳酸梳打($48)

推介菜式會以💕表示
  • 濟州柑橘乳酪
  • 傳統紫菜包飯
  • 士多啤梨提拉米蘇
  • 蟹肉泡菜意粉
  • 濟洲柑橘炸雞
2022-07-29 58 浏览
呢度最吸引我嘅 一定係招牌濟州柑橘乳酪🍊成個柑桔插喺面 好吸引✨酸酸甜甜嘅果肉 配埋乳酪 真係好清新👍🏻另外水果忌廉三文治都好精緻🥪軟滑嘅忌廉 再加清新嘅水果 甜而不膩 正🤍
2022-07-29 226 浏览
🥚🥚🐷小清新柑橘主題韓食✨性價比:8/10🍳食物:9/10🌏環境:7/10🕺🏻服務:7.5/10💰是次消費:人均 $ 335#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe #蛋蛋豬吃韓國菜————————海港城又開了一間韓式fusion菜,超受歡迎的呢,晚市黃金時段外面形成了一條長長的隊伍啊,好喜歡這種style的餐廳。甜辣果仁炸雞 – 半份 ($108) – 推薦*Sweet and spicy fried chicken Boneless half甜辣醬汁充足,醬甜而帶果香,外層脆皮而內部雞肉啖啖肉很美好,表面的年糕軟軟的,還配搭脆炸薯條,整碟形成了豐富口感。 傳統紫菜包飯 ($72)Gimbap紫菜包飯是韓食必備菜式呢,飯卷可以打橫一啖入口,又爽又軟的口感擠滿口腔,絕對足料。蟹肉泡菜意粉 ($182) – 推薦*Kimchi Pasta with crab meat霸氣十足!原本以為是零碎蟹肉混意粉,怎料見到整隻蟹上碟。蟹隻好鮮味,懷疑是剛從外面維港釣上來 (誇張了)意粉微辣因為有濃厚泡菜味, 食食下d辣勁走出來,蟹肉蟹粉蟹籽都纏繞在扁意粉上,味道濃郁。
🥚🥚🐷

🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe #蛋蛋豬吃韓國菜
————————

甜辣果仁炸雞 – 半份 ($108) – 推薦*
甜辣醬汁充足,醬甜而帶果香,
外層脆皮而內部雞肉啖啖肉很美好,
表面的年糕軟軟的,還配搭脆炸薯條,
整碟形成了豐富口感。
甜辣果仁炸雞 – 半份

傳統紫菜包飯 ($72)
Gimbap
紫菜包飯是韓食必備菜式呢,
飯卷可以打橫一啖入口,又爽又軟的口感擠滿口腔,絕對足料。
傳統紫菜包飯

蟹肉泡菜意粉 ($182) – 推薦*
Kimchi Pasta with crab meat
霸氣十足!原本以為是零碎蟹肉混意粉,怎料見到整隻蟹上碟。
蟹隻好鮮味,懷疑是剛從外面維港釣上來 (誇張了)
意粉微辣因為有濃厚泡菜味,
食食下d辣勁走出來,
蟹肉蟹粉蟹籽都纏繞在扁意粉上,味道濃郁。

水果忌廉三文治 ($62) – 推薦*
Mixed fruit sandwich with seasonal fruits
今次的水果是菠蘿!
香甜多汁,麵包又軟熟,
Cream帶甜味奶白味,香滑質地,
甜品多於麵包。
水果忌廉三文治

士多啤梨提拉米蘇 ($68)
Strawberry tiramisu
看似正正方方一小盒,吃起來都幾飽,
一層層的提拉米蘇,
先來頂層的白朱古力mousse,
再有士多啤梨cream,士多啤梨醬,
最底有薄層海綿蛋糕,
中間當然不少得真正的主角士多啤梨,甜而不酸
整杯偏甜但好滿足。
士多啤梨提拉米蘇

濟州柑橘乳酪 ($68)
Jeju tangerine special yogurt
在場很多人都點的signature drink,就是一個柑橘插在杯面,乳酪會貫穿柑橘肉才入口,好特別。
濟州柑橘乳酪、熱情金菠蘿沙冰

熱情金菠蘿沙冰 ($48) – 推薦*
Pineapple Smoothie
清新飲品,香香菠蘿味。

Terrace in Seaside
🚦尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖
(尖沙咀站 A 出口, 步行約10分鐘)
分店:屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG樓9-12號舖
🕰營業時間:11:30 – 21:30
2022-07-20
  • 甜辣果仁炸雞
  • 蟹肉泡菜意粉
  • 熱情金菠蘿沙冰
2022-07-29 63 浏览
韓國過江龍cafe年頭喺海港城開左分店!近排終於有時間去試😋 遠遠已經見到長長人龍🤣 實在超受歡迎!蟹肉泡菜意粉賣相吸引🥰估唔到會係成隻蟹上🦀 而且份量仲好多🤤 表面加左蟹籽點綴,令味道更豐富~ 食到後尾愈食愈辣,超惹味呀🥰😋值得一試!傳統紫菜飯卷小編食韓國野一定要叫紫菜飯卷😆🇰🇷餡料相當豐富,有蘿蔔粒、蛋絲牛肉同酸瓜,表面加入芝麻粒食落更香😌 飽肚之選!不過略嫌飯嘅口感生左少少,同埋一食就成個散曬🧐甜辣果仁無骨炸雞半份外皮炸到非常香脆☺️擺左一陣都依然能夠保持口感,雞肉嫰滑多汁😋配埋酸酸甜甜嘅醬汁無得輸啦🤤 底下仲有年糕同薯條,一定要試!😎🫶水果忌廉三文治三文治中間有大大塊菠蘿!中間仲夾左好多忌廉,超邪惡呀😈略嫌忌廉唔夠順滑,同埋菠蘿都可以再甜啲😛士多啤梨提拉米蘇蛋糕提拉米蘇蛋糕以盒呈上,賣相都幾靚💕 中間加入新鮮士多啤梨,酸酸甜甜可以減低膩感🍓

甜辣果仁無骨炸雞半份

水果忌廉三文治