2018-05-23 2697 浏览
看了好評,所以在父母的結婚週年來試了。吃的是西餐,餐廳地方不大,餐牌可提供的菜式竟然這麽多,主菜選擇有超過一版紙那麽長,當中還有不是一般西餐廳有的血鴨,而甜品也有好幾款。前菜點了煎鵝肝,煎得香口,醬計味道好,無得彈。主菜點了confit duck leg,份量不小,好吃。甜品點了apple tart,下刀切開已聽得出鬆脆。全部食物都有水準,餐廳不大而氣氛很cozy,服務親切而不拘謹,是慶祝特別日子、家庭好友聚會的好地方。餐牌上還有很多想試呢,期待不久再來。
看了好評,所以在父母的結婚週年來試了。
前菜點了煎鵝肝,煎得香口,醬計味道好,無得彈。
主菜點了confit duck leg,份量不小,好吃。
甜品點了apple tart,下刀切開已聽得出鬆脆。
餐牌上還有很多想試呢,期待不久再來。
2018-05-01
纪念日
2018-05-17 2201 浏览
對於一班酒友,對於一班會自來酒的酒友,找一間免瓶餐廳真的難,非常難。本來有間法國私房菜由免瓶到收費,我都不介意給那開瓶費。那是個很特別的餐廳。快樂的回憶總在那裡發生。然後有朋友建議試試呢間。二話不說立刻訂枱過黎試試什麼情況。科技時代既進步,發達。有個智能手機去邊都得。甚少去灣仔既我,很快就到達目的地。嘩~!我朋友真係犀利,夠哂份量。竟然包了場!全場只有我們一張枱。招呼和總廚也是一個老婆,一個老公悉心打理。認真夠特別和味道。因為當天至今,時間太久了,很多都遺忘,也沒有做記錄,所以將最令我深刻留下的記憶寫出來。餐牌方面,分別有3,4,5道菜既套餐選擇。生蠔,部分海鮮可以單點。但我們很少理,想食什麼就叫什麼,帳單由餐廳安排。一開始叫了份Iberico Ham,味道還好,因為是18或24個月的,味道適中。然後便海鮮盤,都是正常味道,唯一特別既係Shrimp, 很有味和口感。然後到Foie Gras, 我個人覺得已不錯,有點不足是味道再豐富一點便好,在口中的空窗期太久,沒什麼味道。水果再由Peach 改成 Apple中和返會更好。主菜方面,各樣食物都做得好好。Iberico Pork Chop已

主菜方面,各樣食物都做得好好。Iberico Pork Chop已經叫了7成熟,但若果再生一點會好好,但又未完全5成熟。因為要外脆內嫩先好食。咁耐以黎淨係試過1次做到這樣要求的在某餐廳。

甜品方面,個心太軟做得非常出色
,Creme Brulee 因沒貨關係,沒有加了Vanilla seed進去,所以食落有種空虛感。其他甜品都不錯。

整餐飯非常愉快和滿足。一整晚除了我們5位客人外,還有另外2位客人(我們當然不是包場,哈哈)。看來下次過來一定要訂座啊!好讓餐廳準備食物和安排。

要改善的地方,作為一間法國菜,應該要有Sorbet 也對。好讓客人有個休息,停止的空間。準備吃主菜的準備。套餐裡也應加插Sorbet,就算大部分客人不懂,也可以教育他們。客人感覺學到野,自然繼續來。完。
Iberico Ham
Duck breasts
Desserts
  • 心太軟
2018-02-09 2436 浏览
結婚週年想搵間靜少少嘅私房西餐,結果就book咗呢間位於灣仔嘅樓上鋪The French Table。Four course dinner,首先係前菜,松露炒蛋配西班牙火腿,睇個樣都知有heart,既精緻又好味。龍蝦湯,味道唔太濃唔太淡啱啱好。個哈哈笑好得意。主菜出場!澳洲和牛面珠肉配黑松露汁。牛肉好淋好香好好味原本想叫龍蝦risotto,但老闆娘話龍蝦沽清了唔緊要,大蝦帶子一樣可以配risotto,新鮮美味,汁料creamy得嚟又不過份漏。最後甜品食咗心太軟同cheesecake。由於訂位時已講過係慶祝結婚週年,心太軟碟上就加咗祝賀字句。開心嘅一餐,老闆好nice亦幾好傾,食好西呢度值得推介~

龍蝦湯,味道唔太濃唔太淡啱啱好。個哈哈笑好得意。

主菜出場!澳洲和牛面珠肉配黑松露汁。牛肉好淋好香好好味

原本想叫龍蝦risotto,但老闆娘話龍蝦沽清了

纪念日
2018-02-01 1620 浏览
我地6條友不約而同想蠟燭夜•食好西 所以揾間私房菜慢慢嘆。地點位於灣仔銅鑼灣中間,交通算便利。如果喜歡品酒暢談之士就岩晒 呢度免開瓶費架 可以自己帶d靚酒上黎摸下酒杯底麵包多士鬆軟脆口、熱辣辣 如果可以再附上橄欖油、黑醋,感覺即刻升格 我地6條友每人都叫3 course Set,每個item分別叫6款,大家可以開心些牙,可以每款都試下前菜 牡丹蝦、帶子刺身 牡丹蝦肉新鮮彈牙,帶子刺身鮮甜美味。配埋呢個passion fruit sauce 好夾呀~~ 香煎鵝肝配紅桑子汁鵝肝煎得岩岩好,表面香脆,裡面juicy溶化,再配上紅桑子汁加鮮果一齊食 酸酸甜甜,罪惡感即時降下不少 波士頓龍蝦、煙三文魚伴魚子醬汁食材新鮮,但普普通通唔太突出 煙鴨胸雜菜沙律肉質軟熟滑嫩,好香鴨胸味,沙律菜新鮮鮮甜。 黑松露炒蛋配西班牙火腿熱辣辣黑松露炒蛋 加埋火腿一齊食,又Ok喎主菜 虎蝦帶子天使麵天使麵炒得好乾身,麵質彈牙好好食,虎蝦帶子唔洗講都好新鮮鮮甜澳洲和牛面珠肉覺得麻麻地,不過超冧食落好似牛腩咁,但要成塊食晒都幾係野香煎時魚配香檳忌廉汁塊魚排煎得好香口,肉質好滑,好食焗澳洲羊架本人對羊真係麻麻怕騷,見賣相
我地6條友不約而同想蠟燭夜•食好西
所以揾間私房菜慢慢嘆。地點位於灣仔銅鑼灣中間,交通算便利。
如果喜歡品酒暢談之士就岩晒
呢度免開瓶費架
可以自己帶d靚酒上黎摸下酒杯底

麵包多士鬆軟脆口、熱辣辣
如果可以再附上橄欖油、黑醋,感覺即刻升格

前菜
牡丹蝦、帶子刺身
好夾呀~~
香煎鵝肝配紅桑子汁
酸酸甜甜,罪惡感即時降下不少

波士頓龍蝦、煙三文魚伴魚子醬汁
食材新鮮,但普普通通唔太突出
煙鴨胸雜菜沙律
肉質軟熟滑嫩,好香鴨胸味,沙律菜新鮮鮮甜。
黑松露炒蛋配西班牙火腿
熱辣辣黑松露炒蛋
加埋火腿一齊食,又Ok喎

主菜

澳洲和牛面珠肉
覺得麻麻地,不過超冧食落好似牛腩咁,但要成塊食晒都幾係野
澳洲和牛面珠肉

香煎時魚配香檳忌廉汁
塊魚排煎得好香口,肉質好滑,好食

本人對羊真係麻麻
怕騷,見賣相幾好樣就試一口,騷味一定有
但焗得岩岩好,入面仲見到少少粉紅色,無過火,肉質好嫩滑juicy

黑松露龍蝦意大利飯
Risotto好食,但龍蝦起肉做得唔太好
仲有d殼碎同衣癡住
店家要留意下

法式焗油封鴨脾
鴨脾焗得好香好靚,肉質juicy, 但有少少鹹,不過連埋薯蓉食又岩岩好

甜品
法式糖霜配鮮果
糖霜唔太甜 鮮果正 賣相靚 呃Like之選

Creme Brulee
焦糖面熱熱哋,下層凍凍哋

凍朱古力餅配雪糕
香濃朱古力蛋糕,但無布朗尼咁實,溝埋雪糕食

心太軟 唔算太熱 蛋糕焗得唔太脆口 無左個種口感 有少少失望

蘋果撻配吉士打汁
呢個有少少驚喜,有d似拿破崙,夾埋雪糕一齊食

可以隨自己食量叫course,我地每人只叫3 course Set

總括黎講,環景算ok服務好,食材都唔差,但菜式唔算好新穎。雖然免開瓶費,因有加一服務費,計起價錢算是偏貴。

2018-01-19
法式焗油封鴨脾
  • 牡丹蝦、帶子刺身
  • 香煎鵝肝配紅桑子汁
  • 黑松露炒蛋配西班牙火腿
2017-12-03 2167 浏览
The French Table 是免開瓶費好選擇, 位於灣仔,地理方便; 提供醒酒器和不同類型的酒杯免收開瓶費及切餅費, 適合開party 雖然有點貴, 但食物質素不錯3道菜晚餐每人約600元左右但他們沒有足夠的員, 服務需要改進香煎鵝肝配紅桑子汁頭盤必食之選, 油香四溢烤西班牙黑毛豬扒配黑松露汁 - 香口兼豬肉味濃法式焗油封鴨脾外脆內嫩, 必試!法國菜單法國酒一流 (建議帶波爾多紅酒或勃艮紅酒來配食物)部分菜餚要另加收費, 扣分!
免收開瓶費及切餅費, 適合開party
雖然有點貴, 但食物質素不錯
3道菜晚餐每人約600元左右
但他們沒有足夠的員, 服務需要改進
香煎鵝肝配紅桑子汁頭盤必食之選, 油香四溢
烤西班牙黑毛豬扒配黑松露汁 - 香口兼豬肉味濃
法式焗油封鴨脾外脆內嫩, 必試!
法國菜單法國酒一流 (建議帶波爾多紅酒或勃艮紅酒來配食物)
部分菜餚要另加收費, 扣分!
烤西班牙黑毛豬扒配黑松露汁
题外话/补充资料: 免收開瓶費及切餅費
2017-11-10
2017-11-05 2042 浏览
由於餐廳不收開瓶費, 帶了支香檳去飲, 服務員很快用冰塊將香檳變凍, 非常純熟. 我們首先叫了生蠔做頭盤, 非常新鮮及creamy 👍🏻.另外叫了4-course menu, 我選了黑松露餃子, 非常香的黑松露味, 配合creamy sauce, 將味道發揮得很好, 第一次見這個組合, 下次也會再吃另外友人叫了牡丹蝦刺身配帶子沙律, 刺身非常新鮮,賣相很好, 配合獨特的sauce, 帶出牡丹蝦及帶子的鮮味之後是餐湯, 分別叫了龍蝦湯及蘑菇湯, 蘑菇湯是用新鮮蘑菇打碎製成, 每一啖湯也很香蘑菇味, 而龍蝦湯也非常有鮮味, 如果可以將法國龍蝦湯那樣加酥皮及芝士會更吸引, 另外她會在上面或笑哈哈樣及心心很有創意主菜叫了油封鴨髀及龍蝦risotto , 油封鴨髀比較遜色, 但皮是很crispy的. 龍蝦risotto 非常推薦, risotto 吸了龍蝦的味道, 以及龍蝦的省屬到啱啱好, 令肉質很滑.最後是甜品, 心太軟很好吃, 裏面的朱古力是流心, liquid, 做到恰到好處, 對是次用餐非常滿意, 下次還是會再去的

用餐时段
生日
我從未打過食評,但為了表示我對這店--The French Table 的欣賞和支持這店,我打了這篇食評。打得唔夠好,大家見諒。昨晚我老公生日,我訂了位為我老公慶祝和食晚飯。入到去被安排座到近窗口位置,環境好舒適好靚又有情調,老闆好有禮貌為我地介紹。我地揀左5道菜的Menu,二前菜,湯,Main,甜點。食完熱騰騰香噴噴既包包後,老闆好細心地問我地係咪share食,我地話係,佢就好靚靚的把二人的份量都放在一起,份量仲好足!全晚最最最特別特別欣賞--"鵝肝黑松露意式雲吞", 和"煎鵝肝"!好耐冇食到令我這麼回味的鵝肝和雲吞,好想再食,繼續食…係咁食…老公都大讚好正!另外個牡丹蝦配帆立貝,都好新鮮好好味,欣賞佢個熱情果汁!到湯,我地揀左洋蔥湯和是日推薦的魚湯(我忘記了係什麼魚),我本身想揀雜菌湯(係我最愛,去到邊一有湯都會揀),不過既然老闆推薦,我信佢!魚湯,飲完,二個字--欣賞!個魚湯真係堅好飲,好濃郁的魚香味,好鮮甜,一點腥味都冇,老闆話入面加左d薯蓉令口感更濃滑,佢一d都冇講錯!Main,其實到湯嗰一part,我已經食到忘記左影相,太沉醉在當時的氣氛和美食中我揀左老闆推薦既焗鴨脾,老公

昨晚我老公生日,我訂了位為我老公慶祝和食晚飯。

我地揀左5道菜的Menu,二前菜,湯,Main,甜點。

另外個牡丹蝦配帆立貝,都好新鮮好好味,欣賞佢個熱情果汁!

魚湯,飲完,二個字--欣賞!

我揀左老闆推薦既焗鴨脾,老公也揀左老闆推薦的牛西冷。
到了,賣相雖然好似冇我地想像中咁眼前一亮,但食落,都係嗰句: 好好味呀!

鴨脾--算係我食過最好食的,外脆內軟,不會太多肥,但都有有適當的肥油位令我感受到鴨油既香酥味,大愛!
牛西冷--我老公食到好滿足,佢話平時好少食西冷,多數食肉眼,不過依碟西冷真係令佢眼前一亮,食落肥瘦平均,好平均和好香既牛脂味,五成熟,岩岩好!

食到甜品,真正的surprised,其實我之前同老闆講左我老公生日,我有請求佢寫個朱古力的happy birthday在碟上,但在當我未order甜品既時候,原來老闆已經幫我安排好曬食咩,仲整左個好靚既
fruit cheese cake比我老公,d fruit 砌得好有心機,成個cheese cake整到好靚,好香既cheese味,正!

另外老闆安排左個"焗蘋果tart+朱古力雪糕"比我,我心諗,點解你又知我想食蘋果tart既?
真心好食!個tart仲熱架,再加上上面一大個朱古力雪糕,Tart又脆又好香蘋果味,中間有一片片既蘋果片-清甜,超正!😂😋

另外,同你講個秘密,因我本身order既茶咁岩賣曬,老闆好好,另送左壺好香既蘋果茶比我飲,好sweet,多謝你老闆,有一個完滿的晚上,感恩!

一定會介紹比朋友黎食,我都會一齊再黎!
  • 焗鴨脾
  • 鵝肝黑松露雲吞
  • 煎鵝肝
2017-07-15 2197 浏览
今晚家人生日飯!環境好!味道好!鵝肝超讚,龍蝦湯好好(超有蝦味又唔苦!)!魚煎得好!和黑松露汁,配搭好好!牛肉眼扒好大份好冧好有肉味!甜品我地每人叫一樣,全部都好味!真的是一家值得推薦的餐廳👍👍👍
2017-07-15
2017-04-18 2320 浏览
OystersFrench foie gras ravioli with black truffel champagne cream saucePan-fried foie gras with raspberry sauceLobster soupOnion soupAustralian black angus rib-eye steak with black truffel sauceRoasted duck leg confit in traditional french stylePeach teaWarm chocolate cakeHappy bday - Tarrine de chocolate & ice-cream with custard sauce
2017-04-11
用餐时段
生日
  • Terrine  de  chocolate  &  ice-cream  with  custard  sauce
2016-10-28 3783 浏览
Dinner was amazing ! Very nice environment and great food ! Service was very good !! Definitely recommend for dinner party / special occasions !
2016-03-30 6274 浏览
為食全生日的大日子,當然要好好準備,早大半個月牛奶豬就問身邊的美食家朋友,推介好食價錢又合理的餐廳,食開好野的朋友就推介French table ~~餐廳門口: 環境: 一早已訂好了位子,西式輕鬆的環境,坐低聽著熟悉的英文歌,準備好靚靚的心情去期待生日大餐蘑菇湯:湯送上第一時間就見到哈哈笑拉花~,當然是相機食先,唔捨得弄走中間個拉花住,由最旁邊開始飲起,味道偏淡,如果可以多加蘑菇會更好,不過賣相有誠意 龍蝦湯:龍蝦湯換了另一個心心拉花,不過湯仍然不夠濃郁,比較下蘑菇湯表現較好前菜:大蝦帶子刺身一出場為食全同牛奶豬都"wowww",好大隻刺身蝦!!加上心愛的帶子,擺放得好有氣勢,新鮮的刺身配上西式的做法,帶一點酸,好味得來有新鮮感主菜:油鴨脾 本身不太喜歡食鴨,好怕騷味,但來之前朋友大力推介這鴨脾,所以就俾個機會隻鴨啦~一看就知道烤的火喉控制得好好,均衡的金黃色外皮,嗅都好香~~試食啦老闆特別提醒一定要連皮食,先試一口,皮很鬆軟,一點都不膩,鴨肉很鮮嫩,皮連埋肉一起食="正"好在有聽朋友話....香煎時魚:為食全食鴨脾,牛奶豬就食魚,普通的煎魚外表看起來無咩驚喜,
為食全生日的
大日子
,當然要好好準備
~~

餐廳門口:

環境:
一早已訂好了位子,西式輕鬆的環境,
坐低聽著熟悉的英文歌,準備好靚靚的心情去期待生日大餐

蘑菇湯:

湯送上第一時間就見到哈哈笑拉花~
蘑菇湯

龍蝦湯:

龍蝦湯換了另一個心心拉花
,不過湯仍然不夠濃郁,比較下蘑菇湯表現較好
龍蝦湯
前菜:大蝦帶子刺身

一出場為食全同牛奶豬都"wowww",好大隻刺身蝦!!
大蝦帶子
主菜:油鴨脾

試食啦
好在有聽朋友話....
法式焗油鴨脾
香煎時魚:

為食全食鴨脾,牛奶豬就食魚,普通的煎魚外表看起來無咩驚喜,但都可見煎到表面剛剛好兌金黃色,食啖先~~好
JUICY
,外脆內軟又有汁,出乎意料地很出色
香煎時魚

食完主菜已很滿足,但生日大餐怎可少了甜品~點了心太軟和焦糖布甸

心太軟:

切開濃郁的朱古力就流出來啦,味道配得上主菜的手藝~配上紅色和黃色的source 會更開胃,感覺上無咁"肥"
焦糖布甸

來到最後的甜品,焦糖焗成完整一塊在布甸上面,用匙弄破後將焦糖連埋軟綿綿熱呼呼的布甸一起食,今年為食全的生日大餐就很完滿很飽地結束了
法式焦糖燉蛋
P.S.今晚人比較少,由老闆親自走來走去招呼我們,又細心又風趣幽默,食物當然很好味,但全晚其實最喜歡老闆的待客態度,讓為食全度過很愉快的一個晚上。

2016-01-27
蘑菇湯
大蝦帶子
法式焗油鴨脾
法式焦糖燉蛋
2014-06-08 9426 浏览
是晚真的有食神了 好榮幸因偶然的機會能跟同事到這家法國私房菜享用晚餐位於灣仔的The French Table 離地鐵站大概10分鐘路程 不難找到一出電梯便能看到大大個招牌了餐廳分為兩廳 如果人多的話還可以包廳 是聚會的好地方啊等吃中 真的讓人好期待呢聽說這裡並沒有酒牌 如要享用美酒 需要自行預備啊餐包籃盛著熱騰騰的麵包 對於我這個麵包粉絲來說 真的非常吸引雖然因為要等齊人開飯的關係 把麵包放涼了但麵包鬆軟 入口還有很重的烘焗味 配上面頭烤過的芝麻就算一次過吃兩個都可以啊晚餐可自由選擇要四/五/六道菜這晚我們能享用五道菜的晚餐 包括前菜 湯 主菜 甜品 以及飲品每一項都有好多不同的選擇而前菜我選了波士頓龍蝦及煙三文魚伴魚子醬熱情果汁一看到又有龍蝦又有煙三文魚 二話不說就成了我這個海鮮迷的選擇菜式來到的時侯讓我很驚喜啊 以煙三文魚包著彈牙的龍蝦肉兩者加在一起吃 同時嚐到煙三文魚的油香 以及龍彈爽彈的口感這種滋味實在無得頂啊!!接著的餐湯仍然以海鮮為選擇 是龍蝦湯啊看到這種橙紅色就知道有多濃郁吧可惜一入口 我就大失所望了大抵龍蝦是連殼以攪拌機打的雖然湯是有很濃厚的龍蝦味及膏味但隨之以來就是
是晚真的有食神了

每一項都有好多不同的選擇
而前菜我選了波士頓龍蝦及煙三文魚伴魚子醬熱情果汁

菜式來到的時侯讓我很驚喜啊 以煙三文魚包著彈牙的龍蝦肉
兩者加在一起吃 同時嚐到煙三文魚的油香 以及龍彈爽彈的口感
這種滋味實在無得頂啊!!
龍蝦湯

但隨之以來就是甲殼所帶的鐵味
可能是頭盤的表現太好 所以這湯讓我有點跌眼鏡呢

沒關係 因為主菜又把我的味蕾哄回了
香煎時魚
再來主菜都是海鮮 香煎時魚 (寫食評的時侯才發現昨晚吃的是清一色海鮮餐呢
時魚色澤誘人 再加上煎脆了的魚皮 令人無法抗拒啊
是晚的時魚選用了鱈魚 是其中一款我最喜歡的魚

一來骨少易挑 二來入口甘香 魚油豐富
簡單煎煎 只要時間火侯掌握得好 就是一味佳餚
魚肉軟滑 每一口都充滿魚油香 一定要推介給大家!

而伴碟的薯蓉亦打得軟滑 有綿綿奶味

再送上另一款選擇 凍朱古力餅配雲呢拿雪糕
看到同事點的這款甜點 我就有點後悔了
心想早知我也點這款啦

看起來雖然大路 但朱古力味濃郁 配上冰凍雪糕
是我閒時最喜歡的惡魔甜點啊!

飲品有多款Nespresso咖啡和果茶供客人選擇
吃了這麼多好吃的菜式 就選了Peppermint Tea簡單作結
真是一頓非常美好的晚餐 直至現在寫食評的時侯也讓人回味萬分呢!

题外话/补充资料: The French Table網站上有詳細的餐單 食物圖片 及收費, 能讓食客到訪前先考慮清楚想吃什麼, 免卻到場後心大心細之苦呢
2014-06-06
波士頓龍蝦及煙三文魚伴魚子醬熱情果汁
凍朱古力餅配雲呢拿雪糕
2014-03-29 7750 浏览
今晚,我帶爸爸及姐姐去灣仔一間樓上餐廳吃法國菜,感覺好滿足。那間法國餐廳之前在尖沙咀的,我已去過多次,現在搬了去灣仔,全新裝修,地方寛敞,色彩一樣是橙色,但格調提高了很多。我們第一枱去到,於是四圍參觀及拍照。那裏環境開揚,眼前還有一個很寬闊的大玻璃窗,望出窗外,心曠神怡。坐了一會就開餐喇!最先吃麵包,那是廚師自製的,鬆軟及暖熱的,新鮮出爐,好好味啊!而龍蝦湯味道鮮甜,份量適中。頭盆吃鵝肝及三文魚龍蝦,外脆內軟,入口融化,味道很好。主菜是我最喜愛的和牛,新鮮嫩滑,很美味。甜品方面,我尤其喜歡法式糖霜配鮮果,那個糖霜底就像麥提沙中間的脆卜卜糖霜,甜脆可口,吃後很是滿足。我一味掛住吃及傾偈,已忘記拍下所有食物的照片,我下次一定要補影番。大廚 Michael Wong 的廚藝仍保持到水準,又出來同我傾偈,問吓意見,很親切啊!大廚 Michael 特別介紹,他們的餐廳可分隔出一間獨立的房間,如約了一大班朋友聚會,又想有獨立空間,我現在多咗一個好選擇了。侍應服務態度亦很好,有笑容又招呼週到。今餐真是令我們很難忘啊!

2014-03-28
  • 和牛及法式糖霜配鮮果
3K
2013-12-28 5423 浏览
Christmas過後補番吃大餐、意外地非常好、由Apertiser到Dessert都另人難忘。選了5Courses,頭盤選了龍蝦煙三文魚配Passion Fruit Sauce、味道酸酸味味好開胃、龍蝦好鮮味。湯選了龍蝦湯、這個湯要讃、相信用了很多海鮮做湯底、非常濃味、鮮味、”LIKE"。MainCourse是牛面珠、煮得好”林”、不会”硬”、牛味道好濃、口感似炆牛腩、好易入口。至於Dessert就是心太軟、朱古力味濃流心、配Peach味雪糕、新鮮味道。非常満足!
2013-12-28
2013-12-14 4153 浏览
頭盤,黑松露炒蛋,雖好食,但完全冇落過黑松露。味道來自松露油,雖然全部餐廳都係咁做既,但好心落返少少黑松露落去呃下人啦。另一款,煙三文魚拌波士頓龍蝦,龍蝦冇味,唔新鮮。兩款湯,龍蝦湯和雜菌湯,算是KEEP到水準啦。主菜,黑松露龍蝦RISOTTO,味道不錯。其實這間餐廳,係尖沙咀時我己經去過幾次,一直也是心水餐廳。只是這次搬了來灣仔,感覺有少許退步了,可能這晚比較旺,全場滿座,仲要係兩個大PARTY,成晚都很嘈,希望下次去時不會再這樣吧!
另一款,煙三文魚拌波士頓龍蝦,龍蝦冇味,唔新鮮。
兩款湯,龍蝦湯和雜菌湯,算是KEEP到水準啦。
主菜,黑松露龍蝦RISOTTO,味道不錯。
2013-12-13