2019-08-29
知道諾士彿臺出名飲野傾計,原來weekend呢度都有brunch供應,可能近排少咗人嚟尖沙咀,呢個周六嚟都唔太多人。都其他分店好似,室內好多豬嘅佈置。Bar台上仲有一大隻豬裝飾。逢周末及公眾假期就有一系列嘅早午餐供應,每個餐配咖啡或茶。另外都有A La Carte揀。我吔兩個人就分別揀咗一個brunch和一個a la carte喇。煙三文魚牛油果水波蛋配多士 (brunch) - 鐘意食Egg Benedict (呢度都有得揀) 嘅應該都會鐘意呢個,分別在於英式鬆餅轉咗多士、冇咗荷蘭醬清新啲、多咗牛油果,加埋伴碟嘅沙律菜,啱哂比較細食嘅女仔。至於全碟最重要同最有難度嘅水波蛋都冇令人失望,蛋係半熟嘅,咬開時要一口吸住啲流心蛋黃先唔怕流哂出嚟,有水準!Brunch另加$28有Soup of the Day,呢日係蘑菇忌廉湯,味道好夠濃郁外,仲好夠份量,似係平時正價$50以上嘅size。以跟餐嚟講都可以話夠兩個人飲。另一個就揀咗mushroom risotto,好似比較common嘅菜式,但有咁多什菌嘅就真係比較少見,蘑菇同冬菇都有,加上冇咁creamy,食落唔怕太滯。份量方面亦好夠,好啱愛
都其他分店好似,室內好多豬嘅佈置。
Bar台上仲有一大隻豬裝飾。
另一個就揀咗mushroom risotto,好似比較common嘅菜式,但有咁多什菌嘅就真係比較少見,蘑菇同冬菇都有,加上冇咁creamy,食落唔怕太滯。份量方面亦好夠,好啱愛食飯嘅男士們。
Brunch本身包飲品,但我吔見餐牌上嘅飲品好吸引,都忍唔住叫嚟試下。
Blueberry Cheesecake Shake - 雖然係cheesecake味,又可以唔要cream,加埋新鮮藍梅,好味得嚟又唔會太邪惡。
另一杯都揀咗Blueberry.....
Blueberry Blast - cinnamon+orange juice+ginger ale,特別得嚟亦真係好fresh,啱哂炎熱嘅夏天。