2009-04-05
今日無咩特別野做, 去左IFC, 見佢有個holiday special, 4個course for two, 只係$298, 有兩份starters, 一個pasta/risotto(3選1), 一個pizza(3選1), 兩份甜品, 咖啡/茶. 餐包係focaccia, 熱哄哄既, 配上balsamic vinegar + olive oil, 不錯~Starters:陳生chose左要湯, 係濃郁蕃茄既海鮮湯, ok!!我點左芒果煙三文魚他他, 份量都不少, 不錯!Pasta/Risotto:點左Risotto, 係tomato sause, 配料有蝦, 意大利青瓜, 飯煮得剛剛好, 味道不錯~Pizza:陳生點了black olive +ham+rocket pizza, 新鮮焗起的pizza, 底是薄薄的, 香脆可口, pizza布滿黑水欖及芝士, 上面鋪了一堆ham (忘記了名字, 味道像parma ham), 但比parma ham salty, 配上pizza及芝麻菜一起吃卻出奇地夾, 份量也不少. Dessert:吃罷主菜, 已經十分full, 想不到甜品是我最愛吃的
Starters:
陳生chose左要湯, 係濃郁蕃茄既海鮮湯, ok!!
我點左芒果煙三文魚他他, 份量都不少, 不錯!
Pasta/Risotto:
飯煮得剛剛好, 味道不錯~
Pizza:
Dessert:
吃罷主菜, 已經十分full, 想不到甜品是我最愛吃的chocolate mud cake, 味道略甜, 但chocolate味香濃~
Coffee:
0rder了cappicino, 咖啡味十分香濃, 泡沬打得很好, 十分creamy, 為豐富的午餐劃上一個完滿的句號!
綜合來說, 味道可能不算是最好, 但以這個價錢, 這食物的質素, 十分超值!