餐厅: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-10-04 335 浏览
同同事放工喺銅鑼灣搵嘢食,咁佢話想食日本嘅燒肉。上網一search就搵到呢間,叫YAKINIKU KAKURA。 佢係Tower 535一樓,想講去佢間舖頭真係要啲技巧。去到嗰個商場嘅門口會見到有長長嘅扶手電梯,係呢個時候千祈唔好入,因為一上就會上咗二樓😂😂要喺呢個正門嘅右手邊,再行多少少就會見到有樓梯可以上一樓。👍上到去佢會再同一間cafe共用一個門口😳所以呢個時候要入咗第二間舖頭轉右行入嗰個走廊先見到🤗所有嘢食之中佢個招牌大判燒個和牛真係最正,入口即溶,又有牛味!不得了🤩另外個海鮮拼盤超抵食, 魷魚係勁新鮮個d,咬落去會痴牙😍如果想食燒肉既,黎呢間就岩哂🌟

一判燒

另外個海鮮拼盤超抵食, 魷魚係勁新鮮個d,咬落去會痴牙😍

如果想食燒肉既,黎呢間就岩哂🌟

一判燒
【銅鑼灣•YAKINIKU KAKURA】@ππππππππππππππππππππππππππππππ激好味!燒肉火炙之高質料理大判燒!黑毛和牛西冷火炙黑毛和牛壽司 黑毛和牛上肋骨中肉黑毛和牛腹柳小排塩味上牛舌生菜鹿兒島和牛他他佐賀紫菜飯青森蘋果汁黑毛和牛西冷西冷部位的肉質鮮嫩,油花分佈均勻,入口即化。經過精心炙烤,肉的香氣完全釋放出來,搭配一點海鹽,讓整體味道更加升華。火炙黑毛和牛壽司以火炙的方式處理黑毛和牛,肉的鮮香與微微的焦香相互交融,搭配醋飯的酸甜,形成絕妙的平衡。黑毛和牛上肋骨中肉上肋骨的中肉部分肥瘦相間,肉質柔軟且多汁,經過慢火烤製後,外皮微微焦脆,內裡卻依然保持著豐富的肉汁。黑毛和牛腹柳小排腹柳小排肉質滑嫩,油花分佈極佳。這道菜肴的調味簡單,讓肉的本味得以充分展現塩味上牛舌牛舌的口感獨特,經過適度的鹽味調味後,肉質的韌性與彈性得以充分體現。生菜新鮮的生菜作為配菜,清脆爽口鹿兒島和牛他他呈現非常精緻,鹿兒島和牛的肉質鮮美,搭配微酸的醬汁,讓整體風味更加層次分明。佐賀紫菜飯紫菜飯的風味獨特,搭配各種新鮮食材,為整體餐點增添了一絲海洋風味。青森蘋果汁青森蘋果汁的清新口感為整頓
【銅鑼灣•YAKINIKU KAKURA】@

火炙黑毛和牛壽司

黑毛和牛腹柳小排

塩味上牛舌

生菜
新鮮的生菜作為配菜,清脆爽口

鹿兒島和牛他他

佐賀紫菜飯

青森蘋果汁
青森蘋果汁的清新口感為整頓餐點畫上了完美的句號。其天然的甜味與酸味相互平衡。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1000
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#銅鑼灣美食 #YAKINIKU KAKURA #web3銅鑼灣

YAKINIKU KAKURA (Tower 535) (銅鑼灣)
以前夜晚嚟食過二人套餐 印象好深刻 質素唔錯之餘性價比高 地方仲好闊落 咁啱平日出開嚟 難得有機會食到午市套餐 梗係要試佢午餐有兩大類 分別係燒肉套餐同埋午市定食 一個人燒烤感覺都係爭緊啲 所以嗌咗最平嘅石頭鍋飯 加埋一都唔過100🇰🇷以香港而家嘅物價 我對於喺銅鑼灣鬧市食午餐套餐 本身就冇乜期望 不過估唔到都幾抵食!❤️‍🔥套餐包咗海帶湯 沙律 前菜 甜品同飲品 全部味道都幾好 冇交hea貨 尤其是係前菜 就算係午餐都食到居酒屋款式嘅煮牛舌 仲有沙律嘅柚子醬汁都係好味😎😎石頭鍋配菜就多菜少肉 都係正常配置🤔 入面已經落咗醬汁 個人嚟講略嫌撈完之後鹹咗少少 可能我本身食得比較清 不過味道係惹味嘅 小小鹹可以接受🙂‍↕️ 走嗰陣問咗店員 佢話如果下次想醬汁另上都可以同佢講聲 幾helpful🫡 最抵讚嘅位係佢個石頭鍋真係好夠熱 輕鬆有飯焦 呢個就係烤肉店嘅優勢👍🏻👍🏻👍🏻最後甜品都係好有誠意 同夜晚差唔多 係杏仁豆腐同雪糕糯米糍 88蚊真係冇expect咁多🤣 食到後面甚至開始有啲懷疑😂整體嚟講真係覺得非常之抵食 雖然價錢唔算好平民 但係如果想食得唔錯食得舒服 呢度真係好好嘅選擇 滿足度非常

前菜

石燒肉泡菜鍋飯

甜品

整體嚟講真係覺得非常之抵食 雖然價錢唔算好平民 但係如果想食得唔錯食得舒服 呢度真係好好嘅選擇 滿足度非常高😳

另外餐廳揀音樂都有品味 JPOP愛好者表示耳機都唔駛帶😂😂😂

評分 (🌕🌕🌗:正常)
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
結論: 午市真心抵食 坐得又舒服 下次試下燒肉套餐

⛺YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖

🔖
#fml_causewaybay
#fml_japanesecuisine
#fml_koreancuisine

🧲
#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #銅鑼灣食乜好
#causewaybayfood #hkjapanesefood
#hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hongkongfoods #hongkongfoodguide #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodporn
2024-09-25
石燒肉泡菜鍋飯
  • 甜品
2024-09-25 370 浏览
去銅鑼灣shopping🛍 最好就係喺美食集中地食埋晚餐🍽,位於銅鑼灣謝斐道Tower535一樓101-102號舖的日式燒肉店,裝潢時尚日系風格⛩️,坐位寬敞舒適。店員細心介紹有多種套餐可選,或單點無任歡迎。我們先後點了多款牛肉🐮,雞腿肉🐔,帆立貝,雜茸,冷麵及兩杯乳酸梳打🍹。大判燒!黑毛和牛西冷,可自己動手或請店員幫忙燒烤,店員很樂意協助,大判燒油脂分佈均勻,燒烤時已嗅到好香烤牛肉味,牛肉味濃口感極佳,沾附上嘅溫泉蛋更滑,必食指數爆燈🤩。黑毛和牛腹柳小排及裏腹小排油脂更豐富油香更重,牛板腱肉脂肪比例較少肉味較濃,唔同部位各有優點適合唔同人口味。冷麵,又係燒肉必點,呢個冷麵除咗好食,仲可以中和燒肉,降一降溫。帆立貝及雜茸新鮮,各樣都有調味,我覺得好啱味道,食材質素高,最後有杏仁豆腐及雪米糍作結🍧。
  • 冷麵
  • 黑毛和牛腹柳小排
2024-09-21 333 浏览
突然好想食日式燒肉,今次相約朋友去銅鑼灣高質燒肉餐廳,地點方便環境舒適。大判燒黑毛和牛西冷店員見我地無從入手,都好主動幫我地燒。和牛油脂豐富,輕輕一燒已經食得,切得大塊薄身食落唔會咁油膩,加埋生雞蛋口應更滑。和牛他他新鮮肉味濃,牛肉嫩滑,配上紫菜、洋蔥、蛋黃,點少少醬油已經好好食。醃鱈魚胃袋係餐牌見到好特別,食落一啲都唔鯹,切到細細粒好咬口。海鮮盛盒有帆立貝,海老,烏賊海鮮份量都好多,足料大大隻,特別係烏賊,燒完一啲都唔韌,仲非常鮮味。生蠔蠔味濃,用牛油煮香味更出。牛舌爽口肉汁豐富,加埋白飯一齊食一流。紫菜飯用上珍珠米,配上牛肉食可以減輕油膩感。

大判燒黑毛和牛西冷

和牛他他

醃鱈魚胃袋
係餐牌見到好特別,食落一啲都唔鯹,切到細細粒好咬口。

海鮮盛盒
有帆立貝,海老,烏賊

生蠔
蠔味濃,用牛油煮香味更出。

牛舌
爽口肉汁豐富,加埋白飯一齊食一流。

紫菜飯
用上珍珠米,配上牛肉食可以減輕油膩感。
2024-09-21 294 浏览
朋友帶咗我嚟呢間日式燒烤店食燒烤🤣$178「大判燒!黑毛和牛西冷」:「黑毛和牛西冷」薄切大大一片,店員姐姐幫我哋燒,睇得出有啲啲技巧,店員姐姐鉗住塊「黑毛和牛西冷」快速喺火爐上邊來回移動又快速捲埋繼續快速移動然後快速重複以上動作,咁大約10多秒就燒好,然後將「和牛西冷」放落有一隻生雞蛋黃嘅醬油裏邊,咁就食得🤣,「大判燒!黑毛和牛西冷」肉質非常軟熟幾好牛味同埋夠滑,我《𠽌》一聲就幾乎成塊《𠽌》咗落肚🤣,好彩我夠快急停咁先至可以留番啲俾朋友食🤣$68「宮崎黑毛豚香腸」、$88「黑毛豚無骨小排」:「無骨小排」好似「五花腩」,目測大約 40%脂肪 60%瘦肉,好甘香好豬味🐷;「宮崎黑毛豚香腸」都見到有好多「脂肪」,所以又係好香口🤣$68「野菜拼盤」:有粟米、洋蔥圈、南瓜、花菇,全部都新鮮,咁蔬菜新鮮就自然好味🤣$78「KAKURA沙律🥗」:應該係有 生菜、紅椰菜、韓式泡菜、罐頭吞拿魚、芫荽蔥、蛋黃醬 等,總體嚟講幾清新🤣$88「黑毛豚脛肉」:「黑毛豚脛肉」睇落同食落都有啲啲似「豬頸肉」,脂肪亦都勁充足,又係甘香,不過呢個「黑毛豚脛肉」比普通「豬頸肉」鮮味又好味啲,仲唔會有「豬頸肉」經常有嘅「臊
朋友帶咗我嚟呢間日式燒烤店食燒烤🤣
$88「黑毛豚脛肉」:「黑毛豚脛肉」睇落同食落都有啲啲似「豬頸肉」,脂肪亦都勁充足,又係甘香,不過呢個「黑毛豚脛肉」比普通「豬頸肉」鮮味又好味啲,仲唔會有「豬頸肉」經常有嘅「臊味」🤣
$80「若鶏雞脛柳」:肉質偏瘦得來又好軟熟喎,可能呢隻雞真係非常年青(咁當然啦,若鶏呀嘛)🤣,呢個幾好食,又好雞味🤣;仲有,個名都好得意,有日文鶏字同中文雞字🤣
$38「涼拌菠草」:簡簡單單🤣
$58「火炙黑毛和牛壽司」:原來嗰塊「黑毛和牛」係要自己燒嘅,咁幾好玩,兼且燒完即刻同壽司飯🍣一齊食,新鮮熱辣🤣
$58「凱撒沙律」:簡簡單單加隻溫泉蛋🤣
$128「鹿兒島和牛他他」:和牛切成細條狀,相當新鮮,撈埋香蔥同埋洋蔥粒同埋紫菜,再配上少少鹹多多甜嘅醬汁,味道幾得意🤣
$76「七味豆腐鍋」:豆腐夠滑,湯底夠哂鹹,仲加有啲豬腩肉,亦好似落咗啲蕃茄醬🤣
食完仲有甜品,好似係一個「雪米糍」同埋「布甸」咁上下嘅嘢,細細份,兩個都清新好食😋
中秋佳節,我和老公來個反傳統,不吃中菜,去吃日式燒肉。Yakiniku Kakura 地點方便,環境寬敞,樓底高,有充足的空間感。懶得選擇的我們,當然是叫套餐吧。餐牌上的Omakase Course二人起,每位只是$498便有十道菜,可算是十全十美!前菜:Omakase 沙律🥗~這裡的沙律賣相看似普通,原來加了XO醬於野菜內,令草青味消失,沙律也變得特別惹味。平日不好生吃野菜的我,居然也秒速清空這道沙律呢。泡菜三點盛🥢~日式燒肉店的泡菜居然比韓國餐廳的kimchi美味,真的令人難以置信。三點盛包括醃蘿蔔、青瓜及泡菜,味道不會太酸,又做到開啟食客味蕾的效果,難得!✅餐廳細心地放了件“肥膏”於桌上,讓我們在開始燒肉前,先在爐上抹一層油脂,避免食物黏底。塩味盛:塩味上牛舌🐮👅~牛舌厚而不靱,吃時還能保持到一定的嚼勁。葱鹽味若雞精選2種🐔~雞肉鮮香,難得地吃到juicy感覺,一點也不韌。海老2尾🦐🦐~蝦夠大隻,新鮮彈牙。燒肉汁盛:大判燒!黑毛和牛西冷🥩~果然是店家招牌菜!店員會主動為你燒肉,看着他純熟的手勢,把和牛捲起以大火快燒,輕易便把薄切的西冷燒得剛剛好。油脂豐盈,蘸上温泉蛋汁後,肉質更順
前菜:
塩味盛:
塩味上牛舌🐮👅~牛舌厚而不靱,吃時還能保持到一定的嚼勁。
海老2尾🦐🦐~蝦夠大隻,新鮮彈牙。
燒肉汁盛:
大判燒!黑毛和牛西冷🥩~果然是店家招牌菜!店員會主動為你燒肉,看着他純熟的手勢,把和牛捲起以大火快燒,輕易便把薄切的西冷燒得剛剛好。油脂豐盈,蘸上温泉蛋汁後,肉質更順滑,入口即溶!
黑毛和牛精選2款~裹腹小排和腹前小排兩款和牛,前者肉質較結實,後者則油花均匀。兩款黑毛和牛各具特色,同樣美味。
野菜🧅~野菜包括了洋蔥,南瓜及冬菇,略略一燒便吃到菜蔬的天然鮮甜味道。
Kakura冷麵🍜~冷麵色彩繽紛,材料豐富,有青瓜絲、粟米粒、芽菜、本菇,泡菜及雞蛋。口感清涼,麵條幼滑,成功減去燒肉的肥膩感。
甜品🍧~杏仁豆腐布丁及雲呢拿糯米糍不但顏色搭配,兩者的味道亦非常夾,為這道中秋燒肉盛宴劃上完美句號!

• 大判燒!黑毛和牛西冷
餐廳:YAKINIKU KAKURA地點:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535菜式:來自佐賀既日式燒肉餐牌:賣點係由日本直運九州產既A5黑毛和牛。有盛合,黑毛和牛,名物菜式,牛豬雞,海鮮,蔬菜,沙律,涼拌小食,湯同麵飯,飲品有酒類同非酒精飲品。落單掃QR code,每款肉類可揀走汁,走鹽,或者走黑椒。大部分肉類都有特製紙牌標示係咩肉類,好貼心。大判燒!黑毛和牛西冷 $178 另加一大判燒!黑毛和牛西冷係海外點限定同名物之一。一大塊薄切黑毛和牛西冷,服務員幫手燒,全塊燒好快食得,同溫泉蛋一齊食可降溫同有壽喜燒風味。和牛西冷非常嫩口,個燒肉汁好好味,加蛋汁一齊食更加滑又有蛋香。壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138 另加一壺漬 KAKURA牛胸腹肉係用一個大壺上,面頭大大塊切割好既牛胸腹肉,面頭撒上葱花,下底原來係洋蔥圈。餐廳用自家製麵豉醬調味,味道調得唔錯,好惹味。肉質夠嫩,好味道份量又多,抵食。燒洋蔥吸左d汁都好好味。特上牛胸腹肉 $128 另加一特上牛胸腹肉一客五件好厚切,食落非常嫩口而啖啖肉汁,好好味。腹前小排 $118 另加一腹前小排一客5片,唔會太肥,油花平均,口感非常好,夠嫩
餐廳:YAKINIKU KAKURA
地點:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535
菜式:來自佐賀既日式燒肉

大判燒!黑毛和牛西冷 $178 另加一

壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138 另加一

特上牛胸腹肉 $128 另加一

腹前小排

腹前小排 $118 另加一
腹前小排一客5片,唔會太肥,油花平均,口感非常好,夠嫩。已經加左醬汁,好夠味。
牛板腱肉

牛板腱肉 $98 另加一
牛板腱肉一客5件好厚切大大塊,肉質較實不過都好嫩。

鹽味牛舌 $88 另加一
鹽味牛舌一客5件,大大塊,好有咬口,唔會太薄切。伴有檸檬一塊可自己加汁,鹽味唔會過鹹。
黑毛豚脛肉

黑毛豚脛肉 $88 另加一
黑毛豚脛肉一客五件,味道好,唔算太肥不過都夠爽口。伴有一件檸檬。
若鷄雞脛柳

若鷄雞脛柳 $80 另加一
若鷄雞脛柳一客6條,伴有檸檬一件。口感又滑又爽,唔會太鹹。
日本蠔

日本蠔 $38 另加一
日本蠔一客三隻,用錫紙兜上枱,唔太大隻不過都好嫩,加有一大片牛油,牛油味非常香。
冷麵

冷麵 $38 另加一
冷麵雖然叫左細,不過一d都唔細,伴有青瓜條、芽菜、菇條、泡菜、葱花同熟蛋半隻。冷麵同燒肉同食好夾。

枱上面有三款醬汁,左至右分別係酸汁,辣汁,燒汁,可以自己調味。
甜品

食完仲有甜品送,係好滑溜既杞子杏仁豆腐同雲呢拿雪糕糯米糍,兩樣一齊放係個精緻日式盒子入面,杞子杏仁豆腐份量少少,超滑而杏仁味香濃。雲呢拿雪糕糯米糍都唔錯。為呢餐劃上完美句號!
呢度食燒肉真係永無失望。餐廳環境舒適,食完唔會成身油烟味。服務員態度友善,收碟勤快。價錢都唔算貴。
2024-09-19
腹前小排
牛板腱肉
黑毛豚脛肉
若鷄雞脛柳
日本蠔
2024-09-19 200 浏览
黎到日本九州佐賀超人氣燒肉店就好想食哂黑毛和牛既唔同部位 銅鑼灣分店座位寛敞 雖然每枱都有燒肉 但就完全無油煙味黑毛和牛刺身盛海膽首先食個刺身 牛脂分布均勻加埋滑嫩海膽 好新鮮大判燒!黑毛和牛西冷大理石花紋靚到不得了 難怪成為招牌睇住員工每邊燒幾秒已經聞到好香既牛肉味 放入溫泉蛋混和一齊食 好正黑毛和牛肉橫隔膜幾特別既部位 顏色較鮮艷花紋無咁明顯咬落有嚼勁又不失嫩滑黑毛和牛上肋骨中肉以秘製醬汁醃製好 先燒至外皮變色再剪開肉質軟嫩醬汁惹味 洋蔥燒一燒食都好甜黑毛和牛裏腹牛柳擺盤是一塊正方體 色澤均勻 紋理細膩先燒至外皮變色再剪成一口牛大小肉質非常柔嫩 和牛味道出色飲品要左青森蘋果乳酸梳打 白桃乳酸梳打最後每人送一客甜品 有杏仁布甸同雪糕糯米糍

黑毛和牛刺身盛海膽

肉質非常柔嫩 和牛味道出色
飲品要左青森蘋果乳酸梳打 白桃乳酸梳打
最後每人送一客甜品 有杏仁布甸同雪糕糯米糍
2024-09-16 250 浏览
呢一間燒肉,我哋幫襯過好多次,鍾意呢間餐廳坐枱闊落,環境乾淨舒服,最重要嘅當然係佢哋嘅肉類全部都好高質!🙌🏻🙌🏻如果大家同我一樣比較懶,唔想逐碟逐碟揀,我就最建議大家嗌套餐,我當日食嘅呢個套餐,每一位價錢只需要$498!首先,店員就會安排返Omakase 沙律🥗 同埋 泡菜三點盛,建議泡菜大家可以留返一陣燒肉先食,非常有助大家燒油解膩~肉類方面,就有鹽味上牛舌👅、蔥鹽味若雞精選兩種🐔、海老🦐、大判燒黑毛和牛西冷🉐、黑毛和牛精選兩款🐮,咁多款肉類,全部油脂都好豐富,款款都咁好食~食咁多燒肉,通常都會好容易覺得膩,佢哋呢度就好貼心準備埋野菜🥬!唔使怕剩係得燒肉唔夠飽,套餐會提供兩個冷麵🍜,小小酸酸地特別解膩~最後當然唔少得食返個甜品作結,佢哋呢度會提供雪糕糯米糍同埋杏仁豆腐!鍾意食杏仁糊嘅應該會好鍾意佢哋呢度嘅杏仁豆腐~

首先,店員就會安排返

3K
2024-09-16 203 浏览
剛考完試,為獎勵近月閉關的努力,一於去食喜歡的日式燒肉。燒肉店空間感大,完全沒有油煙,抽煙系統做得非常好。食物方面選擇也多,雞,牛……….肉類外,還有海鮮,飯麵類。黑毛和牛大判燒盛合:-鹿兒島A4和牛西冷一股甜香牛肉味道。均勻分佈如大理石,油脂融化,入口即化,口感嫰滑。鹿兒島和牛裏腹小排充滿油花,油脂甘甜軟嫰,香氣撲鼻。鹿兒島和牛背末脊肉肉質鮮嫩多汁,富有口感。。套餐包括沙律,湯,飯,飲品和甜品。
剛考完試,為獎勵近月閉關的努力,一於去食喜歡的日式燒肉。
燒肉店空間感大,完全沒有油煙,抽煙系統做得非常好。

食物方面選擇也多,雞,牛……….肉類外,還有海鮮,飯麵類。
黑毛和牛大判燒盛合:-
鹿兒島A4和牛西冷
鹿兒島和牛裏腹小排
充滿油花,油脂甘甜軟嫰,香氣撲鼻。
鹿兒島和牛背末脊肉
肉質鮮嫩多汁,富有口感。。
套餐包括沙律,湯,飯,飲品和甜品

2024-09-16
2024-09-15 158 浏览
今次二訪,直奔呢個🤍大判燒而嚟!黑毛和牛西冷,入口係滿滿幸福嘅感覺。肉眼已可見肉質肥瘦均稱,肉香同油香同時衝擊口腔,不相伯仲,沾上日本生雞蛋,入口軟滑。記住請店員幫忙燒製,確保燒得完美。其實叫嘅係Omakase course,除咗大盤燒外,仲包咗唔同款式嘅黑毛和牛,前菜沙律冷麵甜品樣樣齊,絕對叫得過!🤍黑毛和牛腹柳小排 肉質細嫩,和牛味濃🤍黑毛和牛果腹小排 比起腹柳,呢款油脂比例更高,唔怕燒耐啲,香口得尼又有入口即融嘅感覺,超愛! 仲有爽口彈牙嘅牛舌;大隻鮮甜,咬下蝦頭瞬間爆膏嘅大頭蝦;雞肉、杏鮑菇、南瓜、冬菇都相當唔錯。兩碗酸酸甜甜嘅冷麵,剛好可以解解膩。最後仲有雪米糍同埋杏仁豆腐作結。

🤍黑毛和牛腹柳小排
肉質細嫩,和牛味濃
🤍黑毛和牛果腹小排

2024-09-13 189 浏览
間餐廳都幾有人氣,仲有唔少遊客專登過嚟食!同埋值得一讚,就係呢間餐廳服務幾好,今次叫咗大半燒,佢有職員過嚟幫手燒,而且性價比都幾高!1. **雜茸錫紙包 ($68)** 鮮嫩的雜茸以錫紙包裹,保留了食材的原汁原味,調味幾好好重牛油味2. **黑毛和牛腹柳小排(走黑椒) ($148)** 精選的黑毛和牛腹柳小排,肉質鮮嫩、多汁,搭配濃郁的醬,一咬落去油脂咁爆發!3. **蔥塩味牛舌 ($98)** 牛舌經過精心調味,配以清新的蔥香,口感滑嫩,咀嚼時滿溢的肉汁與鹹香交融!呢個厚度唔算好薄,有咬口!4. **壺漬 KAKURA牛胸腹肉(走黑椒) ($138)** KAKURA牛胸腹肉經壺漬處理,醃製入味,肉味道好出5. **黑毛和牛上肋骨中肉(走黑椒) ($198)** 上肋骨中肉選用高品質的黑毛和牛,肉質柔軟且富有彈性,醬汁甜甜地,帶來極致的肉感享受。6. **大判燒!黑毛和牛西冷** 西冷部位的黑毛和牛,經過精心燒烤,外焦內嫩,肉香四溢,搭配微焦的表皮,讓每一口都充滿滿足感。7. **薑味汽水(少冰) ($25)** 清爽的薑味汽水
間餐廳都幾有人氣,仲有唔少遊客專登過嚟食!

1. **雜茸錫紙包 ($68)**

2. **黑毛和牛腹柳小排(走黑椒) ($148)**

3. **蔥塩味牛舌 ($98)**

KAKURA牛胸腹肉經壺漬處理,醃製入味,肉味道好出

5. **黑毛和牛上肋骨中肉(走黑椒) ($198)**

6. **大判燒!黑毛和牛西冷**

7. **薑味汽水(少冰) ($25)**
清爽的薑味汽水,完美解膩。

8. **青森蘋果乳酸梳打(少冰) ($42)**
青森蘋果的清新果香與乳酸的細膩口感交織,帶來酸甜平衡的口味

Dessert
2024-09-09 190 浏览
❤️ $996/2位就可以食到幾款和牛❤️重點推大判燒黑毛和牛西冷,來了燒肉後,店員話幫我地親自燒肉和牛西冷,太正了,我同🐷坐响度等食。經店員燒烤後,肉質鮮嫩多汁,散發出濃厚的和牛香氣,重點入口即溶,伴溫泉蛋會令和牛更嫩滑,如果唔伴反和牛味十分濃郁。海蝦有手掌那麼大,而且蝦有海鹽經燒香氣後,更帶出淡淡的海鮮鮮甜。和牛赤身散發出淡淡的肉香,搭配炭火的燒烤風味,口感豐富。黑毛和牛腹柳小排燒烤後,肉質鮮美,帶有微微的焦糖香氣,入口酥軟多汁。鹽味牛舌肉質軟腍爽口,有濃郁的牛味,越嚼越香。蔥鹽味若雞嫩滑和味道恰到好處❤️set 另有黑醋柚子沙律,泡菜三點盛,冷麵,甜品杏仁豆腐、糯米糍雪粒
❤️ $996/2位就可以食到幾款和牛❤️

和牛赤身散發出淡淡的肉香,搭配炭火的燒烤風味,口感豐富。

鹽味牛舌肉質軟腍爽口,有濃郁的牛味,越嚼越香。

蔥鹽味若雞嫩滑和味道恰到好處❤️

見到YAKINIKU KAKURA 用AE簽賬滿$1000有得減$200叫一個set連加一都已經減到趁老公生日同佢去食餐好🥰本身係omakase同二人套餐之間猶豫左好耐二人套餐個塊西冷大塊啲雅黑毛和牛盛合(2人前)$998之後仲追加左KAKURA牛肉飯$98凱撒沙律 $58份量夠又新鮮都抵食巨峰堤子乳酸梳打$42若鶏雞腿$78海鮮拼盤$178日本蠔$38和牛盛盒有黑毛和牛上肋骨中肉黑毛和牛特上牛小排特上牛胸腹肉鹽味牛舌黑毛和牛西冷全部入口即溶 超高質海鮮配牛油汁都好香濃好味好似去咗日本食咁正最後仲有每人一份甜品唔怪得咁多人幫襯下次再想食和牛一定會揀佢YAKINIKU KAKURA (Tower 535)📍銅鑼灣地址: 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖電話: 28032138
叫一個set連加一都已經減到
趁老公生日同佢去食餐好🥰