2016-12-03 6195 浏览
海南雞皮滑肉嫩,腩肉同义燒都好味,葡撻吾夠鬆化,凍蝦鮮味彈牙,即灼拉面口感扎實,加左d雪菜鲜冬菇好好食,凍䙺冇乜味,燒三文魚扒外脆內軟,义燒包及奶皇包好乾,糯米雞個餡吾夠汁又冇味,但飲料款式多,連汔水也可以任飲的,現在銀河會員自助午餐$300/2位,所以系抵嘅!
葡撻好一般
海南雞好食
雪糕味道淡淡的
即灼拉面👍
燒雞皮脆肉嫩
2016-12-03
2016-10-24 7625 浏览
訂左24號下午1:45 的自助午餐,可能系星期一嘅關係,未夠鐘已安排我們入座。凍海鮮青口、花甲冇乜味,蝦就好彈牙,义焼蜜汁豐富,腩仔肉皮脆非常,海南雞同口水雞肉質都好滑,配左d油飯,燒元貝好香口,韓式燒牛肉老左少少但都好味,燒豚肉有少少脂肪好甘香,炸雞亦炸粉好厚,义燒包同奶皇包不知可解完全吾熱,即灼油面個湯底冇乜味,煎堆仔淋淋的,千層寬麵熱辣辣好多芝士邪惡但又好味,蘋果慕絲青青甜甜,焦糖燉旦有層脆焦糖面但內𥚃有少許豆沙饀,有一點怪,士多啤梨雪皅好清甜又吾膩,果撻就淋淋地。果汁、賓治、凍檸茶等,好多款式,味道也不錯,港式奶茶、咖啡茶也是自己落 order 自取的,以上飲品都是無限量供應,相信也是這餐廳另一亮點。總括而言,食物和價位是合理的,可以再來!
總括而言,食物和價位是合理的,可以再來!
飲品款式多
特濃咖啡
燒豚肉好味
凍海鮮一般
蘋果慕絲青青甜甜
2016-10-24
2016-10-15 6707 浏览
會員有買一送一優惠,我們一行四人立即去申請一張,熱盤款式多幾好味,雖然有壽司睇落好似好靚,但其實大部份都係卷物,刺身得三文魚一款(夠新鮮),冷盤有蝦、青口、蟹(好细隻、冇食),仲有泡菜、沙律等都ok,生果居然有榴槤!有果汁可以自己斟,我飲左菠蘿汁(超甜),之後叫洒保沖咖啡味道ok,甜品好好味,可是款式很少。整體來説, 食物味道都很好, 可是款式真的很少尤其甜品, 不過這個價錢有飲品任飲很不錯會再來光顧的。

整體來説, 食物味道都很好

泡菜、甜品、一件壽司
扇貝好好味伴碟嘅薯蓉都好正
麵包好多款,好靚
2016-10-14
扇貝好好味伴碟嘅薯蓉都好正
  • 濶條面、蕃茄醬肉丸、牛腩蘿白、洋蔥圈…印度薄餅
2016-09-09 7332 浏览
係天浪淘園玩完水,book左8點食自助餐,全場好多唔同既檔口即整亞洲食品,有新加坡肉骨茶,台灣蚵仔煎,串燒,椰漿飯,燒椰汁帶子等,好多款式海鮮有生蠔,蜆,蝦,帆立貝,青口等蠔細細隻都幾甜蜆,帆立貝都好甜,無沙,食左好多隻蜆,帆立貝到中途無再refill燒椰汁帶子係即叫即燒但肉質太韌,椰漿飯太林唔係太慣,但d魚仔幾好食,幾野味,仲有款蕉葉包住魚蓉加香料我幾鍾意食,甜甜地又辣辣地刺身食左三文魚,好肥美,又厚切有即煎鵝肝漢堡,都ok有即整甜脆薄餅,好脆幾好味戶外有即開原隻椰青,好清甜,前後飲左2隻,仲有即開猫山王,但就只可以係戶外食唔可以帶入室內,有台櫈俾食客坐住食,長期排長龍,最尾都食左4粒肉,兩轉都係甜中帶少少少苦,好creamy正仲有山竹即開即食,但每次只可攞1隻,都幾甜整體黎講都幾好食,好多款式,但西式就少左d無扒就失色左d

海鮮有生蠔,蜆,蝦,帆立貝,青口等
蠔細細隻都幾甜

刺身食左三文魚,好肥美,又厚切

有即煎鵝肝漢堡,都ok

有即整甜脆薄餅,好脆幾好味

仲有山竹即開即食,但每次只可攞1隻,都幾甜

整體黎講都幾好食,好多款式,但西式就少左d無扒就失色左d
  • 榴槤
  • 刺身
2016-08-24 5649 浏览
好耐之前食過午餐都好好。諗住今次同大少大小姐再試下晚餐,諗住有多啲花款。失望。食物種類差唔多,冇龍蝦,有啲失望,因為個價錢都唔平。當日做緊馬來西亞節所以有任食榴蓮同任飲椰青。訂座可在網上,但去到發現無論你幾點去都要8點交檯,我地訂左6:30,原來係5:30開始激死。。。。以後都唔會再去
失望。食物種類差唔多,冇龍蝦,
,我地訂左6:30,原來係5:30開始
激死。。。。以後都唔會再去
2016-08-22
2016-07-15 12613 浏览
一早起床,踏入第二天,不過早餐食龍蝦未免過於浮誇,還是簡簡單單的吃個豐富的早餐算了。位處銀河酒店的群芳已不是第一次造訪,餐廳座位超多,而且空間感闊落,光潔明亮的感覺,令人精神一振。先去飲品吧檯,有菠蘿汁、西柚汁、豆奶、橙汁及凍檸檬茶可供選擇,款式真多。再來兩隻煎蛋,舀少許茄汁焗豆來配搭,以輕食作為前奏。在長長的熱食檯有香草炒蘑菇、香草焗蕃茄及馬鈴薯、豬肉腸、牛仔肉腸、煙肉、台灣香腸及薯餅,都是一些比較飽肚的食物,所以只取了豬肉腸及牛仔肉腸。可能住客多數是中國人,食物的種類都是以適合中國人為主,在食物檯另有菜肉炒飯、炒麵及炒菜,都是即炒的,炒麵夠乾身,而炒菜新鮮翠綠,本身質素好,吃起來亦帶自然甜味。中式點心當然不能少,一口氣將蒸鳳爪、蒸排骨、XO醬炒蘿蔔糕全都試了,其中排骨加入了南瓜,多添了一分甜美,而蘿蔔糕辣辣地幾惹味,不過似乎炒得太散了。至於蒸腸粉、奶皇包、燒賣及叉燒包,個人偏好燒賣及叉燒包,前者純是個人喜好,而後者包皮鬆軟,餡料又不會太多汁。在灼料吧可以來碗咖喱牛腩魚蛋麵,老實講,麵條沒有令人討厭的鹼水味,咖喱一陣辛勁,正。其實熱食仲有咖喱雞、森巴蛋、茶葉蛋、椰漿飯及印度香飯,基本
位處銀河酒店群芳已不是第一次造訪,餐廳座位超多,而且空間感闊落,光潔明亮的感覺,令人精神一振。
再來兩隻煎蛋,舀少許茄汁焗豆來配搭,以輕食作為前奏。
其實熱食仲有咖喱雞、森巴蛋、茶葉蛋、椰漿飯及印度香飯,基本上能照顧到不同種族客人的須要。
麵包檯
有即製的朱古力肉桂卷及即烘牛角包,熱辣辣的又夠鬆化,超好味的。
班戟、Waffle及法式多士亦是由專人即製,誠意度滿分,但都係果句~~~「要留肚」。
如果愛好吃麵包,又可以有綠茶冬甩、藍莓丹麥酥、牛奶包、朱古力鬆餅與及法棍給選擇,不過要留位給第二天的「龍蝦之旅」
雖然是沒有龍蝦的一餐,但都吃得暢快及滿意。

2016-06-19 8270 浏览
差差差,海鮮冷盤冇生蠔,蟹腳得鹽水味,蝦又細隻,連翡翠螺都冇,得D爛鬼青口同花甲,龍蝦又韌,熟食選擇又少,甜品又少,雪糕見到都唔想食。。。。。仲要差唔多成千蚊2個人,仲要限時間!服務又差,全場得果1個人換碟,大陸朋友素質又差,食食下野係隔離換屎片。。。都唔知點解會咁多好評,一定一定一定唔會有下次囖!希望大家唔好瀨野
2016-05-29 9217 浏览
5月28日去澳門看 Super Camp ,所以訂左28號的自助午餐(11:30-1:30pm)仍然是$300/2位。首先,海鮮有蜆,青口,蝦,各樣都好新鮮,但冇乜鮮味,燒味系即切的,叫左义燒同油雞,义燒肥瘦適中,油雞都好嫩吾嚡口,幾好。點心只有义燒包,馬拉羔及奶皇包,奶皇包個餡d味有d假,义燒包個饀d味鹹甜剛剛好,包皮鬆軟,吾錯,馬拉羔就切到好細件,夾起有難度,味道就一般。熱盤比較差,炒面冇味,蘿白牛根牛腩,d牛根吾淋,咖喱雞d雞完全吾入味,好似灼左d雞翼放入d咖喱汁入面咁,蠔餅找不到蠔的,XO醬炒回蝸肉味道怪怪的,燒雞冇味又嚡口。即灼拉面併冬菇肉絲,拉面彈牙,保持到水準。甜點朱古力泡芙好大個但又淋曬,綠豆沙得d水又冇豆,鮮果撻個皮又系淋嘅。飲品就好多完化,熱奶茶好香茶味又滑,多款特飲如熱情果、薄荷、什果、都好好味。
即灼拉面併冬菇肉絲,拉面彈牙,保持到水準。
2016-05-28
2016-05-17 5611 浏览
專登由香港搭船過澳門食一餐,失望至極。本來聽朋友講話呢間自助餐抵食夾大件,首推龍蝦,但去到連個殼都見唔到,問個服務員,佢話外面落雨燒唔到,都算啦。再講即開生蠔,個size細過我阿媽煲湯d蠔豉。之後說好的鵝肝由開始到食完都見唔到影。d魚生好心擺到乾晒水就唔好拎出嚟啦。D蟹唔錯,但可惜個size同蝦差唔多大細。食左成晚,唯一亮點係d咖哩,由於其他食物質數奇差既情況之下,個咖哩的確唔差。其他嘢食都係離晒大譜。又話食到11點,但係10點鐘鬆d就開始執嘢,生果都嚟唔切食就連個盤都搬埋入去洗,咁都夠膽收人幾百蚊。痴。膠。線。
專登由香港搭船過澳門食一餐,失望至極。
2016-05-15
  • 咖哩
2016-04-20 14046 浏览
來到澳門一定要食自助餐!原因之一當然係澳門的自助餐比香港價錢平好多,而且質素也不下於香港。而澳門的自助餐中群芳是首選,群芳係位於澳門銀河入面嘅其中一間餐廳,係以食自助餐為主要的食肆。環境與裝修方面都唔錯,地方寬大,感覺又帶點貴氣。群芳自助餐分兩個時段,一個是五點半到八點,另一段時間則是八點半到十點。如果選擇到群芳享用自助餐,建議一定要預先落Booking ,否則食到的機會便很微,當然是以假期及星期六日為主啦。雖然有分時段限制,但絕對可以令到人有足夠時間得到溫飽。首先介紹下冷盤,冷盤的選擇有很多,有常見的長腳蟹腳、原隻開邊凍花蟹、白灼蜆、白灼大蝦、翡翠螺…… 就是沒有傳說中的龍蝦,是有點兒失望的,但是卻有原隻即開新鮮生蠔。雖然不是很肥美,但是絕對是十分地新鮮、味美! 生蠔的位置可謂是人流不斷,但員工開蠔速度很快,所以每次都不用等太久,為了其他客人着想,生蠔每次每人可取三隻。除了生蠔外,其他冷盤亦都很新鮮,質素也很不錯。 熱盤食物選擇也很多,咖喱炒辣蟹、炒雜菜、炒飯、原條蒸魚……很多很多,而最令人期待的是佛跳牆,佛跳牆十分足料,原隻鮮鮑魚仔、花膠、冬菇、響螺片……湯底清甜

環境與裝修方面都唔錯,地方寬大,感覺又帶點貴氣。

冷盤
即開生蠔
刺身壽司

熱盤食物選擇也很多,咖喱炒辣蟹、炒雜菜、炒飯、原條蒸魚……很多很多,而最令人期待的是佛跳牆,佛跳牆十分足料,原隻鮮鮑魚仔、花膠、冬菇、響螺片……湯底清甜,十分美味,不禁會食多兩盅。
佛跳牆

鵝肝多士也是推介之一,鵝肝肥美,味道濃郁,多士香脆,口感十足。
鵝肝多士

除了室內的冷葉盤及甜品區內,室外亦設有幾檔熟食小攤位,有惹味燒雞翼、蒜蓉燒生蠔、燒大蝦⋯等等,可謂風味十足。

侍應的服務質素也很高,換碟及處理也極快,而且相當有禮貌,在侍應的通知及指示下,當天在Facebook like了一個page,送了一客十分美味的芝士焗鮑魚,十分矜貴!正呀!
芝士焗鮑魚
即開生蠔
佛跳牆
鵝肝多士
芝士焗鮑魚
  • 生蠔
2016-04-03 6520 浏览
優越會 $300/2位,所以訂了今天第一轉的自助午餐,差不多11點半到達,已經有很多人在等。刺生食了八爪魚及吞拿魚,呑拿沒有根,八爪魚又好爽口,海蝦好大隻好新鮮,燒西冷入口肉質鬆化,即拉即灼拉面加肉燥,拉面有口感,肉燥鹹度適中,保持到一貫水準,即煎蠔餅好多蠔,味道不太鹹,燒豬腩肉燒到脆脆地,入口鹹鹹香香,燒雞就好多香草,味好濃,中式點心只系試左糯米卷,糯米好少又吾夠味,紅豆包個味就奇奇怪怪,寫住有义燒包及奶皇包,但系又找不到,燒味現在要排隊叫師傅即切,义燒好肥,燒鴨就比左3件近鴨尾的部份給我,好蘇,甜品就好有驚喜,香蕉焦糖旦糕,味濃質地扎實,班蘭戚風旦糕,好香班蘭味,旦糕外加了些椰絲,好夾,杧果/士多啤梨雪皅,吾太甜又好清新,自斟飲品飲了個群芳特飲,應該系波蘿汁加了些什果汁,espresso 就叫水吧哥哥即冲的。有一排冇黎,某些位系進步左。

有一排冇黎,某些位系進步左。
2016-04-03
2016-03-17 6434 浏览
話晒都係五星酒店,早餐一定有保證!對不起,錯晒。西式食物唔夠多元化,hams 得一兩種又無註明是什麼肉。沙律菜也是一兩種,份量太少,紫椰菜太硬,而且有沙律沒有檻欖油和黑醋。乳酪是獨立包裝的小盒,籽類又唔夠,乾果欠奉,conflick 唔脆兼太硬。芝士,無註明係乜芝士。奄列,無味,濕的。中式方面,最正常係蒜香排骨、白粥。點心!哇!如果這是外國人第一次食點心,我估佢呢世都唔會再食第二次!蝦餃的皮,又厚又粘,蝦又細,味又怪,勉強吞下。腸粉,粉很怪,不像天然,是預製食物。食左都頂住,消化唔到。最受歡迎係湯麵。生菜、肉絲、豆卜⋯⋯ 清湯。仲衰過車仔麵檔。最驚訝是香草焗蕃茄,蕃茄是蕃茄仔,未切,無入味之餘勁酸!酸過醋。有幾味印度咖哩,無試。甜品竟然無葡撻,咁算點!?在酒店buffet 無當地著名食物!鬆餅值得食,最ok這個,但連丹麥餡餅都無,可是餅師水平有限。牛角包,無試。但我見到個餅師用手拎-_-#咖啡,不錯。我覺得個廚一定係唔識西餐。連中餐都做得衰過茶記。我覺得佢哋唔重視餐飲業務。員工倒也很友善。
話晒都係五星酒店,早餐一定有保證!

對不起,錯晒。

有幾味印度咖哩,無試。

咖啡,不錯。

我覺得個廚一定係唔識西餐。連中餐都做得衰過茶記。

我覺得佢哋唔重視餐飲業務。

員工倒也很友善。
$175 (早餐)
2016-01-12 10811 浏览
午餐有分兩個時段:11:30-13:30,13:45-16:00我平日去都唔太多人,早左10分鐘去到,首先會安排坐位,可以係門口area 有梳化坐住等安排入座。5分鐘後就有職員帶位,還幫我地拉座位,服務好體貼。 有5款特飲,港式奶茶,人手即沖咖啡,5款果汁特飲,有晒冰同唔同種類糖。 即叫即煮,還會詢問我地要既份量,絕不浪費。 多款不同種類熱食 印度食品,有3款咖哩,有印度廚師即場介紹有不同辣度同口味,有客人要求還可即場特製合適自己味道既咖哩多款特色包點 還有西式蛋糕,甜品 即場炮製pancake, 還有chocolate ,raspberry ,vanilla, cream 自行配搭 德國食品 多款好好味既甜品現場還有中式點心,西式料理,刺身,冷盤,燒牛肉,火腿,燒味⋯而且味道亦好好,食物選擇多 ,誠意推薦!服務員都好快速收好客人既食完既碟,亦有為我地推薦食物,十分友善。 最欣賞係食物質素和服務都非常好,價格便宜,值得再去!

即叫即煮,還會詢問我地要既份量,絕不浪費。
多款不同種類熱食

多款特色包點
還有西式蛋糕,甜品

德國食品

多款好好味既甜品

而且味道亦好好,食物選擇多 ,誠意推薦!

最欣賞係食物質素和服務都非常好,價格便宜,值得再去!
2015-12-22 9945 浏览
群芳自助餐好像頗受港澳居民及遊客歡迎,可能是因為價格相宜(有優惠時或購買餐劵時)加上用餐環境不錯吧。某日中午來吃午餐,只能說一分錢一分貨。食物種類雖然多,但未見得精緻,大部份都是粗飽的食物如麵包、炒粉麵飯、燒味、冷盤甚至連魚生都沒有,沒記錯的應該只有蝦仔,只吃了一隻,還算新鮮蝦肉爽口。熱盆的味道算可以,炒飯不油頗香口,還有燒味的油雞及叉燒則較肥,沒甚麼用味。因個人頗愛吃飽,而他們的面飽有很多選擇,咸的甜的、脆的軟的、中式的西式的,而最特別的是香菇造型的香菇包,裡頭包著冬菇等素菜為主的餡料,香口不油膩。另外有多款印度小吃頗特別,印度烤餅的麵糰烤得算香脆有牛油香,點咖喱吃不錯。

庆祝纪念
圣诞节
2015-12-07 9143 浏览
過黎跑馬拉松,訂左銀河住一晚,包群芳早餐。差不多8點到餐廳,人不多,分配了沙發座位。果汁試了西柚汁及紅莓汁,西柚可以,但紅莓就只有色,沒有味。其他有蕷果汁,橙汁及凍檸茶。窩夫吾夠旦漿,所以好脆,法式多士加了些肉桂,鬆軟好味,班戟外微脆內軟不俗,3款加了些糖漿及蜜糖😘。牛角包夠鬆但吾夠香,水果丹麥酥個酥皮好鬆化。稍后自製了一件奶油麥多,好快又KO 左佢。炒什菇,一如以往,炒得好香好好味。煙肉,炸到好乾好硬,雞肉腸及豬肉腸就又凍又乾,雞肉粥冇味,麥皮粥是鹹的,中式點心有义燒包,燒買,金錢肚,排骨,蒸腸粉,炒面,大致都吾錯。炸餃子就皮厚兼凍冰冰,熱豆漿甜度剛好,灼了一碗生菜幼面加肉燥,炸菜同吃,好味,油條比上次進步,微溫,好快一條食曬。水果品種多,波蘿好甜,密瓜、哈密瓜好生好硬,叫左特濃咖啡,好香好醒晨,吾錯。今次個早餐,大致都比上次進步!
過黎跑馬拉松,訂左銀河住一晚,包群芳早餐。
差不多8點到餐廳,人不多,分配了沙發座位。
今次個早餐,大致都比上次進步!
义燒包,油條,炒面好味
生菜肉燥炸菜幼面
法式多士,班戟