招聘中
$16,000-$20,000
月薪
$17,000-$23,000
月薪
見呢間Menu賣相好吸引,貌似好睇又好食,仲可以叫埋甜品,一次滿足兩個願望😆就入左去食生雞蛋拌飯上枱好靚,打卡一流,食落好滑但唔至於好食😂玉子燒 冇特別最好食係焦糖pancake🙈好鬆軟 唔會太甜 好香焦糖味如果淨係想食甜品呢度都唔錯嘅🙈
生雞蛋拌飯上枱好靚,打卡一流,食落好滑但唔至於好食😂
玉子燒 冇特別
最好食係焦糖pancake🙈好鬆軟 唔會太甜 好香焦糖味
如果淨係想食甜品呢度都唔錯嘅🙈
2022-07-23 344 瀏覽
🍳蛋全部都係蛋All is egg🥚主打沖繩蛋的餐廳特製五款玉子串燒$78五款串燒包括小蕃茄、海藻醬、親子三文魚、蟹肉、鱈魚子沙律賣相一流的打卡之選芝士明太子筷子捲$38大阪燒加上蛋沙律上面的太陽蛋非常吸引明太子三文魚忌廉蛋包飯$98明太子幾乎已經完全溶在忌廉汁裡面味道和賣相也值滿分燉牛肉蛋包飯$118醬汁份量非常多可惜牛肉不夠軟腍上面放上旋渦形的蛋造型特別又好味招牌玉子燒$38玉子燒相對比較普通這樣瘋狂地吃蛋偶爾一次還可以但真的不能經常這樣吃小心膽固醇過高黑芝麻奶凍$48香濃的黑芝麻味再加上花生粉味道不錯
🍳蛋全部都係蛋All is egg🥚
主打沖繩蛋的餐廳

特製五款玉子串燒$78
五款串燒包括小蕃茄、海藻醬、親子三文魚、蟹肉、鱈魚子沙律
賣相一流的打卡之選

但真的不能經常這樣吃
小心膽固醇過高

黑芝麻奶凍$48
香濃的黑芝麻味再加上花生粉味道不錯
Tamago-EN(Telford Plaza)たまご園 (德福廣場) (九龍灣)♡︎𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧 & 𝗦𝗡𝗔𝗖𝗞𝗦♡︎餐廳也提供主食$88 提拉米蘇梳乎厘班戟(9/10🌟)💚ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜꜰꜰʟᴇ́ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ💚疏乎厘班戟🥞有兩層組成,疏乎厘鬆軟,表面灑咗可可粉。食落Tiramisu味唔算好重,疏乎厘食到蛋味🍳,整體甜度適中,中間亦有少量曲奇🍪。$38 招牌玉子燒(8/10🌟)💚ᴛᴀᴍᴀɢᴏ-ᴇɴ ᴏʀɪɢɪɴᴀʟ ʀᴏʟʟᴇᴅ ᴏᴍᴇʟᴇᴛᴛᴇ💚玉子燒🥚好結實,夾落唔會好鬆散。食落甜味🍬比較重,同平時既玉子燒有啲分別,係另一種做法😙。餐廳都配咗一個相對咸既醬汁,唔中意太甜,就可以用黎中和番個甜味🤲🏻。$78 Tamago-EN 公司三文治(8/10🌟)💚ᴛᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴄʟᴜʙ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ💚公司三文治🥪俾咗兩大份,分量可以當正餐。三文治材料有蕃茄🍅、兩層蛋🥚、煙肉🥓雞肉、芝士🧀青瓜。麵包微烘底,唔會太硬依然軟身。醬汁唔會太多,青瓜🥒令口感變得微微爽口,整體材料都夾。薯條🍟都好鬆脆,炸得好香口。食物:8.5/10環境:9/10性價比:8/10📍九龍灣偉業街33號德福廣
Tamago-EN(Telford Plaza)
たまご園 (德福廣場) (九龍灣)

♡︎𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧 & 𝗦𝗡𝗔𝗖𝗞𝗦♡︎
餐廳也提供主食

$88 提拉米蘇梳乎厘班戟(9/10🌟)
💚ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜꜰꜰʟᴇ́ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ💚

$38 招牌玉子燒(8/10🌟)

$78 Tamago-EN 公司三文治(8/10🌟)
💚ᴛᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴄʟᴜʙ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ💚

📍元朗朗日路9號形點一期2樓2060號舖
📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓282號舖
📍大角咀海庭道18號奧海城二期UG層51號舖

2022-06-28 367 瀏覽
餐廳主打用日本直送既蛋做料理,本身淨係聽到呢個賣點都好吸引,蛋都好難唔好食,加上店內裝修以橙、白做主調,好似置身係一隻蛋入面咁🐣特上鰻魚 終極TKG生雞蛋伴飯一上枱,呢碗飯絕對可以打卡,見到蛋白打發到好大同軟綿綿,但食落既口感只係一啖冇味既蛋白泡,配上佢既醬油同飯素係可以撈飯食既,不過就算整穿埋個蛋黃撈,都冇乜蛋香味😪 鰻魚係正常質素既,唔腥,但太少😪幾粒似伴碟多d🙈特製5款玉子串燒Topping:蕃茄仔 海藻醬 親子三文魚 明太子沙律 蟹肉有人話係必食,認真咩?😂食完其實唔知食緊咩🙊上面既topping同玉子燒既味道好分開,完全2樣野黎,另外,玉子燒黎講佢都算係中下質素,蛋香欠奉,較乾身,而且都唔平,性價比低

特上鰻魚 終極TKG生雞蛋伴飯
特上鰻魚 終極TKG生雞蛋伴飯

特製5款玉子串燒

特製5款玉子串燒

呢排行過幾個商場都見到呢間餐廳,佈置太吸引睛,一睇就知係食日本蛋既,本身想試終極TKG生雞蛋拌飯,因為個樣太得意,但平時唔算食慣生雞蛋既我,最後都係選左鰻魚滑蛋丼🍳 $98 (Lunch Set 包沙律同麵豉湯)​​我自己食丼好怕太乾,唔夠拌曬成碗飯食,但呢碗真係好正👍滑蛋真係好正,既無生雞蛋既味道,但口感比起西式炒滑蛋更滑溜,mix埋d鰻魚汁同飯,好香口好creamy,每一啖都好好味好滿足😍 呢度既蛋仲要係沖繩直送🥚 唯一美中不足係其中一件鰻魚有d骨​

2022-06-27
🔥實測!主打沖繩蛋的蛋類料理專門店!🔥⠀🌟燉牛肉蛋包飯🌟🌟燴雞肉蛋包飯🌟因為兩款的感覺都差不多就一起講了,肉燉了很久但不軟嫩,反而像是過熟,有點黏牙;醬汁味道偏淡,不會令人很想拌飯來吃;蛋不算很香,單獨吃了好幾口也吃不出來蛋味;飯是白飯,因為期待是番茄醬炒飯所以就有點失望。⠀🌟香草醬大蝦意粉🌟香草醬味道不錯,但不夠入味,感覺停留了在意粉的表面,會吃到意粉的剛灼好那種帶水氣的味道。⠀🌟鐵板雞漢堡配太陽蛋🌟雞漢堡應該是加了很多脂肪,質感過於軟軟綿綿的,吃起來有點怪。⠀🌟提拉米蘇梳乎厘班戟🌟梳乎厘煎得很香,跟提拉米蘇的巧克力和芝士香非常搭配,濕潤程度和口感都剛好,是整頓飯裡最好吃的餐點。⠀✏️因為餐牌看起來都很好吃,但實際味道就相反,主打的蛋也沒有特別好吃,就覺得頗為失望,應該沒有下次⋯⋯
🔥實測!主打沖繩蛋的蛋類料理專門店!🔥

🌟燉牛肉蛋包飯🌟
🌟燴雞肉蛋包飯🌟

🌟香草醬大蝦意粉🌟

🌟鐵板雞漢堡配太陽蛋🌟

🌟提拉米蘇梳乎厘班戟🌟

2022-04-29
2022-05-16 453 瀏覽
本身黎呢個間餐廳既時候, 期待不太高。因為OPENRICE笑笑口並唔多。但食完之後, 我會覺得點解會咁少既笑笑口既..? 7點左右入座, 沒乜人等位。成間餐廳都係蛋蛋主題, 周圍都係, 感覺好歡樂... !! 燉牛肉黑咖哩蛋包飯 $118 (墨汁)  : 普通, 可能因為d墨汁令到咖哩味淡左, 不過牛肉好林。下次可以試另一隻味明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98 : 抵! 滿滿的明太子, 好濃味!  正提拉米蘇梳乎厘班戟 $88  : 正! 呢個真係要試試, 出面個d賣到百幾蚊都係原味加d生果。呢個有兩層, 仲要流心, 真係好滿足! 珍珠奶茶 $35  : 差, 始終都係日式茶廳. 珍珠硬, 奶茶淡凍焦糖鮮奶咖啡$42 : NICE! 夠甜又香 人少少, 所以服務都好周到。絕對可以再黎食..

但食完之後, 我會覺得點解會咁少既笑笑口既..?

燉牛肉黑咖哩蛋包飯 $118 (墨汁)  :

明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98 :
抵! 滿滿的明太子, 好濃味!  正

提拉米蘇梳乎厘班戟 $88  :

凍焦糖鮮奶咖啡$42 : NICE! 夠甜又香

人少少, 所以服務都好周到。絕對可以再黎食..
提拉米蘇梳乎厘班戟
明太子三文魚忌廉蛋包飯
燉牛肉黑咖哩蛋包飯
2022-05-10
提拉米蘇梳乎厘班戟
明太子三文魚忌廉蛋包飯
2022-05-15 274 瀏覽
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎餐廳係德福入面,裝修以簡約綠、白、橙做主調,比人一種和調舒適既感覺。以前中午既𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵係成本𝘮𝘦𝘯𝘶既主食都會送沙律同湯(可以揀麵豉湯或者南瓜湯)而家就變左指定主食先有𝘴𝘦𝘵。午市時間都唔算多人。🌟燴雞肉蛋包飯 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝘁𝗲𝘄 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗢𝗺𝗲𝗹𝗲𝘁𝘁𝗲 ($𝟴𝟴)在場大部分人都食蛋包飯,整得幾靚。雞肉既分量超級多,朋友最後都食唔晒😂🌟 吉列豚滑蛋丼 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗖𝘂𝘁𝗹𝗲𝘁 & 𝗘𝗴𝗴 𝗗𝗼𝗻 ($𝟴𝟴)呢個吉列豚做得幾好,平時好驚食到淋晒既吉烈豬,呢個炸皮就算食到最後一塊都仲𝘬𝘦𝘦𝘱到脆脆既!豚肉肉厚又唔乾,而且滑蛋係幾滑,配左一粒 袖子芥末醬點豬扒,食落個味有點古怪,所以冇再點😅飯量都幾多,仲要係好食既!粒粒分明果種,加埋甜甜地既醬汁勁下飯😂雖然𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩黎講加埋一都算貴,但環境係幾靚同埋食物真係有質素既🤣📍 𝐓𝐚𝐦𝐚𝐠𝐨-𝐄𝐍九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓413-414號舖

📍 𝐓𝐚𝐦𝐚𝐠𝐨-𝐄𝐍
九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓413-414號舖
2022-05-13 248 瀏覽
德福二期美食多選擇,今日揀咗呢間try tryTKG三文魚三文魚魚子牛油果丼HKD108食物賣相有創意,感覺有趣新鮮,將蛋白打發,托住生蛋黃,睇起來好似好大份量,但實際蛋白泡過多,有些影響口感,飯和其他餸就不是太夠份量燉牛肉黑咖哩蛋包飯HKD118呢個賣相真係非常之唔錯墨魚汁mix咖哩汁變黑咖哩汁,真係未試過呢雖然咖哩汁睇上去好多咁,但味道不會太鹹,牛肋都俾足份量好,煮到軟冧入味,真係推薦法式焦糖疏乎厘班戟HKD88唔會太甜,表面有脆脆的焦糖,士多卑梨醬濃郁好味,疏乎厘口感軟綿綿入口即融,值得推薦最後買單
德福二期美食多選擇,今日揀咗呢間try try

TKG三文魚三文魚魚子牛油果丼HKD108

燉牛肉黑咖哩蛋包飯HKD118
呢個賣相真係非常之唔錯
墨魚汁mix咖哩汁變黑咖哩汁,真係未試過呢

法式焦糖疏乎厘班戟HKD88

最後買單

2022-05-10 153 瀏覽
終極TKG生雞蛋拌飯 $39 (+$15 有是日西湯/麵豉湯和沙律)🍽午餐~終於有機會試たまご園了!!!一直被它的生雞蛋拌飯吸引🤩蛋白打得十分蓬鬆鬆軟,口感像吃梳乎厘,空氣感十足🤭將金黄的蛋黄拌勻,讓每粒飯都能吸收到蛋黄的精華,再加上特製醬油及飯素,讓整個味道昇華至另一個層次👍 Tamago EN 特製五款玉子串燒  $78🍽小食~ 分別有五款玉子燒配料,分別是番茄仔,海藻醬,親子三文魚,明太子沙律和蟹肉😌 每款玉子燒口感都紮實豐厚,有香濃的蛋香,一個價錢可以吃到五款不同口味的玉子燒,我覺得十分划算👍小妹最愛吃蟹肉玉子燒,蟹肉味道不會蓋過玉子燒的香味,但能更豐富玉子燒的味道,讓玉子燒的味道不會變得單調 😋燉牛肉蛋包飯 $118 (+$15 有是日西湯/麵豉湯和沙律)🍽午餐~ 份量非常足,蛋十分嫩滑,牛肉亦煮得剛好,不會過硬亦不會難嚼,而且份量不少,配上咖哩汁,十分惹味 🤤 總結: 沒有讓我失望的蛋料理餐廳,下次會再光顧👍

🍽午餐~

Tamago EN 特製五款玉子串燒  $78
🍽小食~

🍽午餐~

總結: 沒有讓我失望的蛋料理餐廳,下次會再光顧👍
  • 終極TKG生雞蛋拌飯
  • 燉牛肉蛋包飯
  • 特製五款玉子燒
2022-04-18 257 瀏覽
之前路過北角想試食的餐廳,日本蛋專門店,今日去買嘢路經九龍灣店唔駛排隊,終於食到。之前一晚見到丼嘅post 😻,好想試吓食丼飯。就叫左鮪魚丼,見到即時明白哂,蛋白泡上用鮪魚醬,一圈都唔知點送飯,結果靠豉油同ふりかけ粉送飯,真係唔知點食。結果再叫左個炸鷄,親子丼相對多啲餸,但兩者鷄肉都冇乜雞味。蛋相對質素高,但其他鷄質素真一般。完成一個飲食體驗,只適合打卡。

蛋相對質素高,但其他鷄質素真一般。

完成一個飲食體驗,只適合打卡。
2022-04-17
午餐
餐廳標榜用日本沖繩直送嘅雞蛋做料理睇Menu已經見到佢雞蛋料理多元化賣相又相當吸引!重點推介:Tamago-En 特製5款玉子串燒🍢玉子分別配上蕃茄仔,海藻醬,親子三文魚,明太子沙律同埋蟹肉望落去已經好靚,令我食慾大增!😋玉子超厚身,而且非常鬆軟,食落仲有淡淡的甜味,好好味!👍🏽不過溫馨提示,食嘅時候要好小心,如果唔係上面嘅配料就會跌咗落地啦😅另外,原來凡惠顧任何食品,客人即可免費獲取一盒Tamago-En 雞蛋!今餐真係又食又拎啊😆
餐廳標榜用日本沖繩直送嘅雞蛋做料理
睇Menu已經見到佢雞蛋料理多元化
賣相又相當吸引!

重點推介:Tamago-En 特製5款玉子串燒🍢
玉子分別配上蕃茄仔,海藻醬,親子三文魚,明太子沙律同埋蟹肉
望落去已經好靚,令我食慾大增!😋
玉子超厚身,而且非常鬆軟,食落仲有淡淡的甜味,好好味!👍🏽

#foodchaser_hk📌同區美食#foodchaserhkkowloonbay📌同類餐廳#foodchaserhkcafe📌同款美食#foodchaserhkjapanese#foodchaserhkdessert#foodchaserhkpancake✨✨✨✨✨✨✨✨✨📍九龍灣 たまご園 Tamago-EN (德福廣場)🥳🥳🥳係以雞蛋為主題嘅餐廳🍳🍳🍳成間餐廳周圍都有雞蛋造型嘅公仔😝😝真係好cute🥰たまご園總共有6間分店,旺角、北角、元朗、鑽石山、大角咀,有興趣嘅可以去試下😆😆✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍽Rolled Omelette Skewer $78呢個玉子燒總共有5款🥰🥰包括有蕃茄仔🍅、海藻醬、親子三文魚、明太子沙律、蟹肉🦀🦀全部即叫即整,所以上碟嘅時候玉子燒都熱😝😝😝值得推薦👍🏻🍽Creme brûlée Soufflé Pancake $88個Soufflé Pancake整體感覺唔會太甜唔會太酸🤣都好fruity👍🏻👍🏻👍🏻上面放咗粒士多啤梨🍓🍓🍓🍓同埋有士多啤梨醬,中和咗pancake嘅甜🥰🥰✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️服務環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
#foodchaser_hk

🍽Creme brûlée Soufflé Pancake

食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍たまご園 Tamago-EN (德福廣場)
店舖地址:九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓413-414號舖
營業時間:星期一至日 1130-2200
查詢/預約電話:23800681
服務費:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
**最新營業時間改動建議各位foodchasers出發前主動向店主查詢🥰🥰🥰

#九龍灣美食 #九龍灣cafe #九龍灣好去處

#美食 #香港美食 #香港好去處 #打卡 #拍拖好去處

#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #instafood #eeeeeats #forkyeah #foodintheair #foodinspiration #delish #eating #eatingfortheinsta #elle
2022-01-08
🍽Rolled Omelette Skewer
🍽Creme brûlée Soufflé Pancake
  • 特製五款玉子燒
2022-01-31 253 瀏覽
// pork cutlet & egg don //Went to @tamagoen_hk a while ago but I’m still thinking about this meal! I’m not familiar with the Kowloon Bay Area so my friend suggested this place because it was new. The decor is pretty minimal but I loved the seats we got because of the green plants haha. The pork cutlet and egg don was $88 hkd and I got a hot drink & tomato soup with it. The drinks and soup were pretty average, however the real star was obviously the don!!! It was a bIGGGGG portion, the pork chop
// pork cutlet & egg don //

Went to @tamagoen_hk a while ago but I’m still thinking about this meal! I’m not familiar with the Kowloon Bay Area so my friend suggested this place because it was new. The decor is pretty minimal but I loved the seats we got because of the green plants haha. The pork cutlet and egg don was $88 hkd and I got a hot drink & tomato soup with it. The drinks and soup were pretty average, however the real star was obviously the don!!! It was a bIGGGGG portion, the pork chop was cooked so well, crispy and soft. I loved the bite sized onions because they added a soft crunchy texture! The eggs were so smooth and creamy, almost became like a sauce for the rice. So good, I’m definitely going to revisit! 🤤🤤
2022-01-30 229 瀏覽
🍴Tamago-ENたまご園 (九龍灣)📍德福廣場二期4樓413-414號舖📌其他分店:旺角朗豪坊4樓8號舖鑽石山荷里活廣場2樓282號舖大角咀奧海城二期UG層51號舖北角匯2期2樓216-217號舖元朗形點一期2樓2060號舖喺德福廣場行完街覓食,行咗一圈最後揀咗呢間主打日式玉子料理嘅餐廳。店內裝潢以木系及雞蛋嘅橙黃色為主調,感覺清新明亮,用餐環境舒適,店員服務都好好(●'◡'●)ノ.🍛 燉牛肉蛋包飯 $118旋風蛋包飯賣相唔錯,蛋味突出,如果質地再嫩滑啲就更好!牛肉燉得軟腍入味,配上野菌增加口感,醬汁味濃帶甜幾開胃。5點入座仲有午市套餐,價錢同main menu一樣但就包湯及沙律。.🐙 大阪燒風八爪魚捲 $78厚身玉子燒食落唔會太實,口感濕潤柔嫩蛋味香濃。入面包住八爪魚粒粒,加上大阪燒汁及沙律醬,再灑上紫菜及木魚碎,啖啖滋味。.🧀 芝士明太子筷子捲 $38/串鋪面隻太陽蛋煎得好靚,蛋黃亮澤呈鮮橙色,做到流心效果。大阪燒捲成一串,配料有芝士、明太子及蔬菜等,邊位煎到脆脆地,再加上燒汁及沙律醬,滿滿大阪風味!.🥞 沖繩黑糖咖啡班㦸 $88餐廳推出咗期間限定嘅沖繩黑糖甜品,梳乎厘班戟富蛋
🍴Tamago-ENたまご園 (九龍灣)
📍德福廣場二期4樓413-414號舖

🍛 燉牛肉蛋包飯 $118

🐙 大阪燒風八爪魚捲 $78

🧀 芝士明太子筷子捲 $38/串

🥞 沖繩黑糖咖啡班㦸 $88
餐廳推出咗期間限定嘅沖繩黑糖甜品,梳乎厘班戟富蛋香,口感鬆軟濕潤帶少少空氣感。忌廉幼滑咖啡味突出,同黑糖醬幾夾,再搭配雲呢拿雪糕及Q軟黑糖蕨餅,多重滋味好滿足!

🍵 沖繩黑糖珍珠抹茶奶凍 $48
奶凍抹茶味濃帶淡淡甘澀,質感Q彈,伴奶油食入口更滑溜。搭配黑糖珍珠及黑糖醬,黑糖嘅炭香甜味balance抹茶甘澀味,甜而不膩。

總括而言:餐廳選用日本沖繩直送雞蛋,對食材質素有信心。玉子料理嘅款式多元化,有雲朵生雞蛋拌飯、玉子燒、蛋包飯、滑蛋丼、三文治及甜品等等,一定滿足到鍾意食蛋嘅朋友!