2021-08-15 22 瀏覽
上網見到呢個自己在家bbq玩意好特別,所以買左嚟玩下。真係好鬼過癮。。部串燒電爐好靚,細細部易收藏👍🏻一次可以燒8串,記得唔好落石紙(快熟好多)易洗的!!大約6-8分鐘都可以食得(3度),無咩太大油煙昧,可以我大打左窗,係露台燒😜雞,牛,豬,羊 有齐 每包12串好夠食自己加雞翼,韮菜,姑下次燒麻茄子另外下面有兩個細煎pan 可以用來燒醬,店舖有兩個花生醬好野味 (有辣有唔辣)後來我用嚟燒姑同韮菜超開心,放係到唔洗理,得閒食下又可以飲下野吹水,正Party time👍🏻

上網見到呢個自己在家bbq玩意好特別,所以買左嚟玩下。
真係好鬼過癮。。
部串燒電爐好靚,細細部易收藏👍🏻

一次可以燒8串,記得唔好落石紙(快熟好多)易洗的!!

雞,牛,豬,羊 有齐 每包12串好夠食
自己加雞翼,韮菜,姑
下次燒麻茄子

另外下面有兩個細煎pan 可以用來燒醬,
店舖有兩個花生醬好野味 (有辣有唔辣)
後來我用嚟燒姑同韮菜

超開心,放係到唔洗理,得閒食下又可以飲下野吹水,正

Party time👍🏻
2021-08-13 22 瀏覽
There is a hidden BBQ shop at Sai Wan near HKU MTR station. The name of the shop is called Baby Satay. The shop is really hidden which you wouldn’t normally notice. I would suggest you call in advance to reserve your meats as they are really a takeaway shop. Everything is raw and must be cooked when you are back home. Our order came with their own brand of mini grill which was nice as we were able to grill our food on the mini grill. The order also came with 2 boxes of peanut sauce, one is spicy and the other is non-spicy. The mini grill is perfect as the top part is to grill the meat and the bottom is to heat the sauce. The cooking was easy as they actually give you instructions on how to cook. I managed to not overcook the meat which was lucky. Now, the meats were well marinated and full of flavors. They were well paired with the peanut sauce. I personally preferred the spicy peanut sauce as it gives out more flavor. Overall, everything was great and easy to cook. This is great when you invite a group of friends over for a gathering as this will easily fill people up. Everyone will certainly be enjoying themselves, especially during the cooking to part to see who grill the best!!!
2021-08-03
2021-08-13 19 瀏覽
真係好想同大家分亨!疫情下真係少左同一大班朋友出去聚餐,最近有gethering於是上網睇下有咩食,點知發現呢間正野,有得外賣運送指定地方返屋企串串貢🤤我地買左十包串燒包🌸沙嗲豬肉$75 肉滑🌸沙嗲牛肉$80 最愛牛肉✌🏻無筋!正🌸沙嗲羊肉$85 完全冇膻味🌸沙嗲雞肉$70 多汁然後仲加咗特製調味 🌸原味花生醬$40 同埋手工原味花生醬$40每一包串燒裏面都會有12寸,其實平均每吋都係五至七元,真係抵過出面自己買。依家仲可以買埋部機,係屋企自己燒,真係滿足到我哋一路玩一路食,仲可以挑戰自己❤️同埋佢哋嘅串燒包真係好好味,仲會有浸甜甜地嘅味道,在沾上花生醬,真係好香口。呢個爐都好推介大家試用,好方便同安全,爐隔離有個制可以較大細火,放心佢係用電熱板發熱,唔會真係有火🤣 先將個爐預熱5分鐘,就可以開始放啲串燒上去咖啦。 每次可以放到六串至七串🤤(剛剛放落個爐度) #未熟的#熟啦開始😄✌🏻第一次嘗試買返屋企同班朋友一齊整串燒食,真係好難忘 下次會再玩過!

我地買左十包串燒包

然後仲加咗特製調味
🌸原味花生醬$40 同埋手工原味花生醬$40

(剛剛放落個爐度) #未熟的

#熟啦開始😄✌🏻

第一次嘗試買返屋企同班朋友一齊整串燒食,真係好難忘
下次會再玩過!

外賣送餐
2021-08-11 430 瀏覽
以後可以於家中自己做串燒了~西環這間有六十多年歷史的串燒專門店推出急凍真空包裝串燒。所有串燒以祖傳獨門祕方炮製,味道獨一無二,有來自馬來西亞柔佛州正宗的沙嗲風味。自家品牌的串燒專用電爐原價需要$288,如買滿十包即可獲贈,還可以免費送貨服務,不過我更喜歡自取。電爐非一次性即棄,可重覆使用,設計的體積好小巧精緻,易於收藏不浪費空間。上面凹凸的坑紋更不容易黏底,下面兩個小型煎鍋可用來加熱醬汁。每包串燒足足有12串,無色素無防腐無味精,真空包裝,保持新鮮度。包裝袋上清楚列明生產商及其地址,香港製造,品質有保證,絕非放心食用。煮法亦都不限於電爐,可以燒、煎、焗等等,隨你喜歡。沙嗲雞肉 $70/12串/盒新鮮的雞腿肉好嫩滑,燒起來不乾柴,入口紮實有彈性。沙嗲豬肉 $75/12串/盒層次分明的五花肉,鬆化香口,不會太韌。沙嗲牛肉 $80/12串/盒油花豐富的牛肉,口感略帶嚼勁,燒至半熟更有鮮嫩感。沙嗲羊肉 $85/12串/盒羊羶味被沙嗲掩蓋,羊肉飽滿多汁,入口香濃,回味甘甜。手工原味花生醬 $40/200g花生磨得很幼滑細膩,完全沒有顆粒感,充滿濃郁的花生堅果香氣,味道香甜。手工辣味花生醬 $40
以後可以於家中自己做串燒了~
西環這間有六十多年歷史的串燒專門店推出急凍真空包裝串燒。
串燒專用電爐
串燒
煮法亦都不限於電爐,可以燒、煎、焗等等,隨你喜歡。
沙嗲雞肉
沙嗲雞肉 $70/12串/盒
新鮮的雞腿肉好嫩滑,燒起來不乾柴,入口紮實有彈性。
沙嗲豬肉
沙嗲豬肉 $75/12串/盒
層次分明的五花肉,鬆化香口,不會太韌。
沙嗲牛肉
沙嗲牛肉 $80/12串/盒
油花豐富的牛肉,口感略帶嚼勁,燒至半熟更有鮮嫩感。
沙嗲羊肉
沙嗲羊肉 $85/12串/盒
羊羶味被沙嗲掩蓋,羊肉飽滿多汁,入口香濃,回味甘甜。
手工原味花生醬 $40/200g
手工辣味花生醬 $40/200g
有一粒粒花生之餘,還有其他食材,醬汁好濃稠,充滿沙嗲和蝦米的香味,好惹味。

2021-08-11
外賣自取
9 0 後 的 味 蕾疫情肆虐反覆,香港嘅限聚令邊度都冇得去,餐廳食嘢又要四人一台,好耐都冇試過一班朋友聚埋一齊開心!.social media見到呢間餐廳做緊串燒優惠,買滿$1000送爐,又免費送貨,都幾抵。一包串燒大慨$70-85,有成12串,一口氣買左十幾包,分開幾次約唔同朋友喺屋企燒一燒🤣.燒烤爐係佢地自家品牌,細細個,每次可以燒6串,火力唔猛,慢慢燒,啲肉唔會燶哂。如果招呼好多人/好心急快啲想食,咁就要加個Bruno幫幫手。.佢哋有四類肉,全部都用沙嗲醬醃製好,食落去啲肉甜甜地,記得order埋手工花生醬,好香花生味,爐下層有兩個煎Pan 放兩種口味,㷫翻熱嚟食,幾正牛 :軟熟、唔鞋口、香口羊 :燒嘅時候好濃烈羊香味,食落唔會好蘇雞 :嫩滑 (我最愛❤️)豬 :肉質口感有嚼口,軟熟佢哋嘅產品仲標榜不含防腐劑、味精同人造色素,夠晒健康.有時候屋企唔知食咩,打開個爐,拆番包黎食,簡單方便快捷又好味。
9 0 後 的 味 蕾

牛 :軟熟、唔鞋口、香口
羊 :燒嘅時候好濃烈羊香味,食落唔會好蘇
雞 :嫩滑 (我最愛❤️)
豬 :肉質口感有嚼口,軟熟

佢哋嘅產品仲標榜不含防腐劑、味精同人造色素,夠晒健康

2021-08-08 22 瀏覽
因為疫情,我同屋企人都多左係屋企煮野食,今次又搞搞新意思,在家燒串燒!.係一口沙嗲專門店買左已經醃製好既串燒,有牛肉、豬肉、羊肉 同埋雞肉4款肉類。買滿10盒會送埋個專用串燒爐,除左串燒可以用黎燒其他野如海鮮,幾抵玩。.個專用串燒爐都好方便易用又易清潔,未燒前pre-heat 5分鐘,然後一次可以燒到六串串燒.今次就燒左沙嗲雞肉同沙嗲串,我用第二格火力,先燒一邊大概8分鐘,然後翻轉再燒埋另一邊大概5分鐘.下層可以擺放兩個小煎pan ,用黎翻熱店舖秘製花生醬汁.終於燒好啦!一路燒一路聞到好香沙嗲味,已經急不及耐要試味!.同係串燒鋪頭食沙嗲串燒風味一樣!好正呀!.香辣花生醬有辣椒香、花生蝦米.原味花生醬好滑又好濃厚花生味兩種配搭,兩種不同風味!我自己鍾意原味花生醬味,覺得同沙嗲串燒好夾!

下層可以擺放兩個小煎pan ,用黎翻熱店舖秘製花生醬汁

終於燒好啦!一路燒一路聞到好香沙嗲味,已經急不及耐要試味!

同係串燒鋪頭食沙嗲串燒風味一樣!好正呀!

香辣花生醬有辣椒香、花生蝦米

原味花生醬好滑又好濃厚花生味

2021-08-04
2021-08-04 17 瀏覽
一口沙嗲專門店(西環)疫情期間,出街食飯都受到人數限制,今日約咗幾位朋友上嚟屋企聚聚👍😃我預備左沙嗲串燒套裝:1)專用燒烤爐 2)雞肉沙爹串3)豬肉沙嗲串4)牛肉沙爹串5)羊肉沙爹串6)原味花生醬7)香辣花生醬*店舖的串燒醃得非常入味,而且有香濃的沙嗲味,相傳是用祖傳的星加坡秘方去醃製,因此味道與一般的串燒有點不同,因此串燒雖然帶有咖喱的香味,但卻沒有絲毫的辣味!1)牛肉串燒$80:用牛肉粒串起,嫩度適中,一啲筋都冇,非常有口感。2)羊肉串燒$85:羊肉味重,沒有膻味,肉質非常煙韌。3)豬肉串燒$75:肥瘦適中,肉質不鬆散而爽口,但沙嗲味濃。4)雞肉串燒$70:嫩滑多汁,用雞髀肉製成,一點也不嚡口。*各款串燒鮮味十足,一燒好,便可以食,方便都市人快速的生活,並沒有雪藏的味道,蘸上獨家秘製的原味花生醬和香辣花生醬來進食,間接提升了串燒的鮮味,更惹味😋😋*買十包還會贈送一個燒烤爐,這爐方便易用,清洗簡單,而且細細個,容易收藏,每次可以燒六至八串,而且可以調教火力❗
一口沙嗲專門店(西環)
😃我預備左沙嗲串燒套裝:
5)羊肉沙爹串
6)原味花生醬
7)香辣花生醬
1)牛肉串燒$80:
用牛肉粒串起,嫩度適中,一啲筋都冇,非常有口感。
2)羊肉串燒$85:羊肉味重,沒有膻味,肉質非常煙韌。
4)雞肉串燒$70:嫩滑多汁,用雞髀肉製成,一點也不嚡口。
2021-08-03 22 瀏覽
一路都好鐘意食串燒發現左呢間串燒買十包免運費仲要送個爐比你🤤即刻買番黎試下一包有12串四款肉類分別係 豬牛雞羊每款肉都醃製得非常夠味牛肉嫩滑 豬肉雞肉就算自己燒都唔係好怕簡直比外面買好食😂羊羶味唔會太重個人最愛牛肉同雞肉👍🏻📦送既爐2-4人都夠用爐雖然細細個但都有大細123個熱度揀下面有兩個細既煎pan可以放醬料 好方便手工原味花生醬手工辣味花生醬滿足晒可以食辣同唔辣嘅人一打開已經聞到好香濃嘅花生味🤤兩盒醬 夠用幾次 平時食其他野都可以用自製健康又美味😊見到佢包仲有教用唔同嘅煮法,非常方便仲有營養標籤!自己食既時候用煎pan 焗爐都可以沙嗲牛肉( $80)沙嗲豬肉($75)沙嗲雞肉($70)沙嗲羊肉($85)平均每串 $6-8 非常適合同一兩個朋友小聚會聊聊天 飲飲酒 再燒下串燒! 太爽了睇嚟要keep住入貨地址 西環 石塘咀和合街2-12號地下D舖香港大學站

一路都好鐘意食串燒

滿足晒可以食辣同唔辣嘅人
一打開已經聞到好香濃嘅花生味🤤

兩盒醬 夠用幾次 平時食其他野都可以用
自製健康又美味😊

見到佢包仲有教用唔同嘅煮法,非常方便
仲有營養標籤!

自己食既時候用煎pan 焗爐都可以

沙嗲牛肉( $80)
沙嗲豬肉($75)
沙嗲雞肉($70)
沙嗲羊肉($85)

平均每串 $6-8

非常適合同一兩個朋友小聚會
聊聊天 飲飲酒 再燒下串燒! 太爽了
睇嚟要keep住入貨

地址 西環 石塘咀和合街2-12號地下D舖
香港大學站
2021-08-03 47 瀏覽
疫情留多左係屋企打邊爐、燒肉,之前有係冷凍食品店見過baby satay串燒,都已經有興趣。網上見到官網有優惠,買滿十盒串燒(每盒12串)送電燒烤爐+免費送貨,出面食一串都十幾廿蚊啦,有得玩有得食,仲可以重用,諗落都有著數😜串燒不求人,食之前先將串燒肉類預先解凍,電爐有三段熱力選擇,可以根據需要決定火力。以免費嚟講真心算幾有誠意幾貼心啦❤️至於爐下方嘅兩塊平板烤盤原來要嚟加熱花生醬😌不過加熱5分鐘就差唔多😂因爲小編試過overcooked係醬汁係會變乾+表面燒焦🤣好喇開始!預熱電燒烤爐5分鐘左右,就可以開始食玩燒啦😁店家建議先將肉其中一面燒8分鐘,然後反轉再烤5分鐘,完全熟透,再目測表面有點焦香,就食得!😜雞串燒($70)-肉質較嫩滑多汁豬串燒($75)-肥瘦均勻易烤得焦香牛串燒($80)-口感緊實有咬口而不柴羊串燒($85)-沒有羊羶味 質地鬆軟所有真空包裝肉類已經事先醃好,十分入味,直接食唔沾醬都完全夠味☺️睇返包裝,如果唔用電爐煮,用其他煮食爐具煎炸焗都一樣可以🧐不過都貪心想試下配花生醬食😜加購買左 原味花生醬 及 辣味花生醬 各$40一盒,好大盒。原味花生醬味好濃好出,較順滑濃稠。

雞串燒($70)-肉質較嫩滑多汁
豬串燒($75)-肥瘦均勻易烤得焦香
牛串燒($80)-口感緊實有咬口而不柴
羊串燒($85)-沒有羊羶味 質地鬆軟

不過都貪心想試下配花生醬食😜加購買左 原味花生醬 及 辣味花生醬 各$40一盒,好大盒。原味花生醬味好濃好出,較順滑濃稠。而辣味其實不辣,層次感強,味道極似XO醬!混入海量大大粒花生,好有口感。兩款醬各有特色,味道香氣都幾唔同😛
2021-07-31 30 瀏覽
平時去食印尼菜都必點沙嗲串燒,每次叫一份都唔夠食!朋友介紹呢一間位於西環嘅一口沙嗲,平均一串都係大約$7!終於可以瘋狂勁食!我一次過就買齊四款肉,分別係:雞肉串燒 - 雞肉好滑,應該係用左雞髀肉。豬肉串燒 - 燒耐左都唔會鞋口。牛肉串燒 - 串燒一口牛,大滿足!羊肉串燒 - 醃得好出色,完全唔會膻。整體黎講,絕對係超值,而家買夠十盒仲會送埋專用電爐,可以熱埋花生醬,整出新鮮熱辣沙嗲串燒!而且全部肉都每日係香港新鮮醃製及真空包裝,完全唔洗擔心質素。最重要嘅係!全部肉都醃得好入味,配埋花生醬,老實講我覺得自己整得好食過平時係餐廳食!建議自己準備少量雞髀菇、翠玉瓜,咁就變成一餐完美嘅串燒晚餐!

2021-07-28 632 瀏覽
為咗配合政府嘅防疫政策,而家都好少約朋友出街食飯,因為我哋係(無飯)夫婦,所以基本上都係餐餐都叫外賣,最近在網站留意到西環有一間專做外賣沙嗲串燒,而家買滿十包更可以獲贈限量版串燒專用電爐,仲可以免費送上門。但係我哋住喺西環所以都好近,急不及待,飲完茶就去門市攞貨,實行把星馬風味帶回家。喺香港大學站B2山道出口直行,經過新開嘅法國超市或者中國銀行分行,之後轉左,再keep住向右望,見到有條樓梯落去嘅就係一口沙嗲專門店嘅交收點。原來一口沙嗲已經有差唔多60年嘅歷史,沙嗲風味係來自馬來西亞嘅柔佛市,時代變遷,風塵樸樸,南北奔走,味道未變。就咁買個電爐要成$300,買滿10包加埋自家製醬料(花生醬)都係$900左右,有成百幾串,一家幾口夠食幾餐,諗住叫多幾個朋友就一以KO 哂佢,咁就可以獲贈電爐一個,即係變相打咗個七折。電爐唔係一次性用完即棄,size尺寸夠細,擺喺屋企唔會佔用太多位置,下次可以自己整串燒喺屋企燒,當然貪佢比一般家用爐具更有風味。四款肉類,牛、豬、雞、羊。香港製造,馬來風味,真空包裝,保持新鮮,沙嗲味不會急速流失。價錢由$75到$85不等,一包十二串,平均一串約$6.5。可以有

四款肉類,牛、豬、雞、羊。

價錢由$75到$85不等,一包十二串,平均一串約$6.5。

可以有多種煮法,除咗而家最Hit嘅氣炸,煎,BBQ,焗,叮以外,我哋當然跟返廚師食譜(Chef’s Recipe),Hot Pan and Grill!

真空包裝袋上清楚列明生產商及其地址,大可放心,品質有保證,安全食用,沒有加入味精(MSG )或任何添加劑。

(左上):手工原味花生醬$40,富堅果香,帶香甜味。
(左下):手工辣味花生醬$40,醬汁濃稠,辣香突出。

牛肉串燒:不俗,即使well done 熟成度都唔會好難咬,入面仲保持嫩紅色。
雞肉串燒:咁多款之中同花生醬味道最夾,咬口鬆軟Q彈,肉質嫩滑,蘸上原味花生醬提昇肉鮮。
豬肉串燒:中規中矩,五花位置均勻,帶豚脂香。
羊肉串燒:沒有膻味,醃得入味,肉汁多。

2021-07-25 30 瀏覽
聽朋友講有間餐廳有賣串燒套裝比客人返屋企自己燒嘢食 位置都幾方便 喺香港大學地鐵站行5分鐘左右就會去到一口沙嗲專門店嘅店舖舖頭將啲串燒同醬包得好好 非常容易拎返屋企 依家買10盒串燒就會送一個串燒專用電爐個電爐以免費送來講都算質素幾好 細細個咁 好夠熱 入面有三塊pan 全部都唔會痴底 清洗起上嚟非常方便 一次大概可以燒到七至八條串燒肉類分別有四款 羊($85) 牛($80) 豬($75) 雞($70) 包裝寫明係made in Hong Kong 每一包入邊都有12串 全部已經醃好晒 非常方便一開即刻燒 另外仲有兩款醬汁 分別係原味同辣味花生醬羊肉串食起上嚟好香嫩 冇咩羊羶味 牛肉串食落去比較有咬口 有一兩條稍為有筋 不過整體味道濃郁 唔錯 豬肉串一啲都唔鞋 有少少爽口 個人幾鍾意 雞肉串係我嘅最愛 沙嗲配雞肉冇得輸 食落去好滑醬汁方面兩隻都係好好食 佢俾咗兩大盒 原味嘅花生同沙嗲味都好出 入面有少少花生粒 係好結身嘅醬 另外辣味其實唔算係好辣 聞落有啲XO醬嘅味 入面真係有花生 食落去配埋啲沙嗲好香口下面嗰兩個pan仔係專門用嚟整返熱啲醬 好貼心嘅設計我覺得個套裝拎返屋企同屋企人或

下面嗰兩個pan仔係專門用嚟整返熱啲醬 好貼心嘅設計

我覺得個套裝拎返屋企同屋企人或者朋友一齊食真係好新奇好玩🤣
2021-07-24 52 瀏覽
說了一年多疫情還沒完結 (哭)。街頭小吃可免則免,不然就自己stay home手動燒吧!連場歐國盃,啤酒小吃又怎能少。懶人不想買餸轉而whatsapp落order,過程非常簡易。串燒套裝還有免費送貨,幾日就送到,到家門仍然硬邦邦衛生十足。套裝可自選10包串燒,兩盒串燒花生醬。送串燒爐一個,連同隔熱保温包裝,很有誠意。香港製造一定要支持!每包串燒有12枝,我一訂就是120枝🤣,靠朋友上來圍爐消滅啦。BB班的準備功夫極容易處理。串燒及花生醬預先解凍半天,開爐便可即燒。雖然串燒爐好玩,亦要著重安全問題,三腳電掣、有停止發熱模式,過關!爐仔細細窩居儲存方便,我更自行手切封門柳燒燒過癮。燒串燒每次最多可放7串,發燒線之下亦有兩個小盤可預熱花生醬或翻熱熟食。傳熱蠻快,所以吃前只需預熱二三分鐘就好了。靈魂所在的花生醬以可重用硬膠盒盛載,有辣有不辣。經典花生醬極為濃郁,質感如畫畫用油彩,加入蝦米提鮮生色不少。伯母要求流質版花生醬沾肉,加少量水乳化竟然大成功。由於足料可以一開兩份吃得久了。辣味花生醬的蝦米比例更高,鹹鮮度十足。花生味則淡,並且是大顆的增添口感。整體可說是星加坡風味的XO醬,少油減鹽版。如

爐仔細細窩居儲存方便,我更自行手切封門柳燒燒過癮。
靈魂所在的花生醬以可重用硬膠盒盛載,有辣有不辣。

辣味花生醬的蝦米比例更高,鹹鮮度十足。花生味則淡,並且是大顆的增添口感。整體可說是星加坡風味的XO醬,少油減鹽版。如果花生可以打碎比較配串燒啊~ 剩下的都給我拌麵了。
最平的沙嗲雞肉$70一包。雞肉醃得夠久沙嗲味香濃,因為用祖傳星加坡秘方醃製,味道與港式串燒大有不同。星國菜揉合多種香料,整體帶甜,沙嗲中的咖哩香來得柔和。有咖哩的香但絲毫不辣。
另外,亦有沙嗲豬肉和沙嗲牛肉。豬肉塊是四款肉中最大片的,猜測是採用豬排部分,肉質不鬆散。牛肉則以肉粒串起,份量公道,只是吃到其中一粒帶少量筋,但也是可嚼之水平。

四款串燒中最貴的沙嗲羊肉$85,每枝也僅$7一串。本來也想買羊肉自製串燒,羊架成本高昂而且不易切粒,羊腩亦過韌,還是乖乖比錢買人家的功夫吧。
每包背面附有圖文並茂的說明烹調方法,新手不敗。想隨時放鬆放鬆,這個很可以。
外賣自取
今日同屋企人喺屋企食大餐。阿爸阿媽生日,所以我同家姐之前上網睇過有外賣串燒packing買, 有雞啦🐥,牛啦🐃,羊啦🐑,豬啦🐷,佢仲會有馬來西亞色嘅沙爹醬, 有辣,有唔辣!佢仲要送埋個爐畀我哋添呀!!食過一次之後都仲可以繼續用😍😍個爐呢好輕身㗎,係紅色嘅,佢個鐵板呢係 non-stick, 熱嘅速度都好快, 佢有三個溫度揀咁全屋人呢坐喺檯面慢慢燒呢都好過癮我覺得個雞呢就非常之出色, 佢本身呢已經有啲調味嘅, 咁呢一燒起左之後,個雞係好滑嘅, 點埋佢畀我哋嗰個醬汁呢簡直就好似去咗印尼咁。除此之外呢,佢個牛肉呀豬肉,同埋羊肉呢,都好好味,佢哋唔會因為個醬汁或者調味料呢 , 而覆蓋咗本身嘅肉味。呢個我認為大家放假又或者多人聚會嘅時候呢係真係一個一流嘅食物。特別係而家疫情之下冇得一大班朋友出去食串燒!我知道大家都可能擔憂會有油煙嘅問題但係我想講, 佢呢一個爐唔係好彈油煙嘅!

佢仲要送埋個爐畀我哋添呀!!
食過一次之後都仲可以繼續用😍😍
個爐呢好輕身㗎,係紅色嘅,

咁全屋人呢坐喺檯面慢慢燒呢都好過癮

2K
2021-07-21 26 瀏覽
居家食無火燒烤-呢排好有興致 喺屋企開行冷氣hea住食 今晚朋友放工後嚟我屋企 我哋打算閉門燒烤 吹水兼隊啤🍻 -正所謂: 欲善其事 必先利其器🛠 我喺沙嗲專門店預訂燒烤套裝 趁午飯時間去西環門市取貨 一站式買齊所需設備同食材 慳返唔少腳骨力-⚡️️⚡沙嗲燒烤套裝⚡⚡💡#專用電燒烤爐🐔#雞肉一口沙嗲包🐂#牛肉一口沙嗲包🐑#羊肉一口沙嗲包🐷#豬肉一口沙嗲包🥣#原味花生醬🥣#香辣花生醬每包一口沙嗲有12串肉 全部醃好 電烤爐小巧輕盈 插住電掣 直接放上餐枱上面 對住電視烤沙嗲 嘆冷氣飲嘢吹水 氣氛好正🥳🥰 -電燒烤爐預熱5分鐘再放一口沙嗲 每邊烤5至8分鐘就食得 醃肉有香料辛香 烤熟後 醮啲小店自製嘅花生醬 好有星馬風味 香辣花生醬似XO醬 裏面有蝦米-四包沙嗲份量充足 未烤嗰啲 留喺沙嗲包封口 再存放冰格裏面 朋友即時提議round2嘅日子 佢果然食過返尋味😏-📍#一口沙嗲專門店(西環門市)西環石塘咀和合街2-12號地下D舖
居家食無火燒烤
🐑#羊肉一口沙嗲包
🐷#豬肉一口沙嗲包
🥣#原味花生醬
🥣#香辣花生醬

📍#一口沙嗲專門店(西環門市)
西環石塘咀和合街2-12號地下D舖