2024-06-29 201 瀏覽
餐廳主打日式健康輕食,湯嘅選擇有5、6款,誠意十足,餐牌上大多係健康清淡嘅選擇,食到最經典嘅日式風味🎈和風根菜雞肉漢堡扒咖喱飯定食日式咖哩🍛質感濃厚,裡面有紅蘿蔔、薯仔、洋蔥、野菌等食材🥢咖哩甜中帶辣,越食越開胃♥雞肉漢堡扒混合紅蘿蔔、香菇等食材,肉汁滿滿,配咖哩汁送飯好正🍚可以加$10轉櫻花蝦味噌漬飯,櫻花蝦好香口,值得加配❤️🎈北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯濃湯豆乳味好香,質感濃厚,食到粒粒粟米同滑嫩雞肉,味道以豆乳作主調,和風感滿滿🎈豚肉壽喜燒 壽喜燒都係送飯首選,份量比想像中多,仲配有豆腐、芋絲等,軟腍香甜嘅洋蔥同黑豚肉煮得食落甜甜地調味做得恰到好處🎈喫茶店雞蛋布丁 雞蛋布丁蛋香味好香濃,口感彈滑,食埋飯後甜品好滿足

🎈和風根菜雞肉漢堡扒咖喱飯定食

可以加$10轉櫻花蝦味噌漬飯,櫻花蝦好香口,值得加配❤️

🎈北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯

🎈豚肉壽喜燒

🎈喫茶店雞蛋布丁
雞蛋布丁蛋香味好香濃,口感彈滑,食埋飯後甜品好滿足
2024-06-24 152 瀏覽
✨ 「一汁一菜」收藏咗好耐想食,今日終於約同朋友,嚟到大概1:30滿座要等位。***** ***** ***** ***** ***** 我哋分別叫咗兩個套餐:🫕北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯🐷沖繩汁燒大根豬軟骨🍚田牧越光米🍵日本綠茶🫕高麗菜惹菌豆乳濃湯🍳明太子醬口燒玉子🍚田牧越光米🍵熱烏龍茶這店無論食物、餐具、店內裝修、店員嘅招待,通通都好像置身於日本嘅感覺;食物質素絕對好味,而且營養豐富,我哋呢餐好滿意。最後試埋佢哋嘅甜品:濃厚焙茶布丁$39🍮好特別嘅味道,啖啖焙茶味,軟綿綿嘅布丁,甜到剛剛好,好適合飯後甜品。

***** ***** ***** ***** *****

🍵熱烏龍茶

最後試埋佢哋嘅甜品

濃厚焙茶布丁$39🍮

2024-06-20 124 瀏覽
今次黎到觀塘食晏,三訪一間源自日本「一碗湯 一個主食」飲食哲學概念,裝潢以木系日式風格為主調既 日式 洋風 輕食店 一 一汁一菜 @ichijuissaihk今次我就嗌左佢地既 :和風定食( 湯+主菜+小菜+飯+飲品)$109 + 一個招牌甜品首先介紹既系湯品 :🌟日本帆立貝大根豆乳濃湯香濃醇厚既豆乳x略帶鮮味既帆立貝粒🤤然後到主菜、小菜、米飯 :🌟豚肉壽喜燒豚肉比得幾大方配菜有茹、芋絲、滷豆腐搭配經典日式壽喜燒汁🤤👍🏻🌟吞拿昆布拌秋葵意想不到吞拿魚茸可以搭配昆布、秋葵作為涼拌👍🏻🌟田牧越光米+日本味付溏心蛋一汁一菜,連米都咁講究,特選用田牧越光米,真系比到人好日系細緻用心既感覺溏心蛋亦滷得好入味🤤👍🏻🌟蜜桃紅茶 $20淡淡蜜桃甜,清清地 最後系甜品 :🌟喫茶店雞蛋布丁配豆腐雪糕布丁本體非常綿密且帶有蛋香,搭配埋豆腐雪糕🤤👍🏻📍一汁一菜 (源成中心)地址:觀塘開源道64號源成中心地舖#觀塘 #一汁一菜 #溏心蛋 #雞蛋布丁 #豆腐雪糕 #留港消費 #覓食觀塘 #食在觀塘 #為食關注組 #觀塘食乜好 #日系儀式感 #豚肉壽喜燒 #香港美食地圖 #吞拿昆布拌秋葵 #九十後行到邊食到邊 #日

首先介紹既系湯品 :
🌟日本帆立貝大根豆乳濃湯
香濃醇厚既豆乳x略帶鮮味既帆立貝粒🤤

然後到主菜、小菜、米飯 :
🌟豚肉壽喜燒
豚肉比得幾大方
配菜有茹、芋絲、滷豆腐
搭配經典日式壽喜燒汁🤤👍🏻

🌟吞拿昆布拌秋葵
意想不到吞拿魚茸可以搭配昆布、秋葵作為涼拌👍🏻

🌟田牧越光米+日本味付溏心蛋
溏心蛋亦滷得好入味🤤👍🏻

🌟蜜桃紅茶 $20
淡淡蜜桃甜,清清地

最後系甜品
🌟喫茶店雞蛋布丁配豆腐雪糕
布丁本體非常綿密且帶有蛋香,搭配埋豆腐雪糕🤤👍🏻

📍一汁一菜 (源成中心)
地址:觀塘開源道64號源成中心地舖

#觀塘 #一汁一菜 #溏心蛋 #雞蛋布丁 #豆腐雪糕 #留港消費 #覓食觀塘 #食在觀塘 #為食關注組 #觀塘食乜好 #日系儀式感 #豚肉壽喜燒 #香港美食地圖 #吞拿昆布拌秋葵 #九十後行到邊食到邊 #日本帆立貝大根豆乳濃湯 #喫茶店雞蛋布丁配豆腐雪糕
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2024-06-20 66 瀏覽
📍一汁一菜🇭🇰 觀塘開源道64號源成中心地舖之前係紅磡食過類似嘅日式家庭料理估唔到宜家周圍都有呢間一汁一菜分店😆😆一於試試佢😋 咖喱定食 $109法式龍蝦湯 +$10和風根菜雞肉漢堡扒咖喱飯蜜桃紅茶首先講下龍蝦湯!都幾香濃 最欣賞佢係好多龍蝦肉粒 幾surprised另外個咖喱都少少辣 有菇、白蘿蔔、蓮藕 足料~😋 安格斯牛肉壽喜燒丼飯 $79呢個好味但冇咩特別!除左牛肉有芋絲同豆腐~😋 喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕) $49呢個好推薦 雖然唔係好軟滑不過雞蛋味好足 係實淨個隻滑!豆腐雪糕個味都好出再加埋焦糖醬係面 好夾!
📍一汁一菜

😋 咖喱定食 $109
法式龍蝦湯 +$10
和風根菜雞肉漢堡扒咖喱飯
蜜桃紅茶

首先講下龍蝦湯!
都幾香濃 最欣賞佢係好多龍蝦肉粒 幾surprised
另外個咖喱都少少辣 有菇、白蘿蔔、蓮藕 足料~

😋 安格斯牛肉壽喜燒丼飯 $79
呢個好味但冇咩特別!
除左牛肉有芋絲同豆腐~

😋 喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕) $49
呢個好推薦 雖然唔係好軟滑
不過雞蛋味好足 係實淨個隻滑!
豆腐雪糕個味都好出
再加埋焦糖醬係面 好夾!
2024-06-17
(*˘︶˘*).。.ICHIJUISSAI一汁一菜:*♡上星期終於有機會去咗觀塘嘅一汁一菜食午餐!日式和風簡食絕對是我的菜!二人套餐,已經包括了兩湯兩主食及一咖哩。高麗菜野菌豆乳濃湯豆乳味濃郁,高麗菜同野菌都好清甜。-個人最喜歡法式龍蝦濃湯,湯底濃郁,龍蝦肉鮮甜,好足料!菠菜豚肉柚子拌,涼拌菜夏天吃好涼快!豚肉好嫩滑,菠菜鮮甜無渣同柚子酸甜開胃。主食的田舍鯖魚味噌煮煮得好入味,好下飯!--個人很推薦和風雞肉漢堡扒咖哩咖哩濃郁香口,雞肉漢堡扒好juicy,會忍不住再添飯!。#一汁一菜 #觀塘 #日式和風簡食 #二人套餐 #法式龍蝦濃湯 #高麗菜野菌豆乳濃湯 #田舍鯖魚味噌煮 #波菜豚肉柚子拌 #和風雞肉漢堡扒咖哩ICHIJUISSAI一汁一菜觀塘開源道64號源成中心地下

(*˘︶˘*).。.ICHIJUISSAI一汁一菜:*♡

上星期終於有機會去咗觀塘嘅一汁一菜食午餐!
日式和風簡食絕對是我的菜!
二人套餐,已經包括了兩湯兩主食及一咖哩。

高麗菜野菌豆乳濃湯豆乳味濃郁,

高麗菜同野菌都好清甜。
個人最喜歡法式龍蝦濃湯,

湯底濃郁,龍蝦肉鮮甜,好足料!

菠菜豚肉柚子拌,涼拌菜夏天吃好涼快!

豚肉好嫩滑,菠菜鮮甜無渣同柚子酸甜開胃。

主食的田舍鯖魚味噌煮煮得好入味,好下飯!

個人很推薦和風雞肉漢堡扒咖哩

咖哩濃郁香口,雞肉漢堡扒好juicy,會忍不住再添飯!。

ICHIJUISSAI一汁一菜
觀塘開源道64號源成中心地下
2024-06-03 53 瀏覽
今日經過呢間食店 可以買外賣做午餐 全港有多間分店,可以堂食或外賣嘅餐廳,主打湯飲、和風料理而且價錢大眾化,湯類$39起甜品 $39起「一汁一菜」是自日本概念的品牌 輕便簡約的日式洋風輕食有多種自由配撘 和風定食$ 119 和風定食包括主菜、米飯,飲品日本柚子特飲 $30日本柚子飲,具豐富的柚子香氣清爽的酸甜且散發清新香氣安格斯牛肉壽喜燒丼飯選用肉味濃郁的安格斯牛肉牛肉很多及牛肉汁味道挺好選用日本產米飯,而且更粒粒分明配料有豆腐、蒟蒻絲、洋蔥滑嫩的溫泉蛋,金黃蛋液滲入香甜米飯當中一起食更美味飲品: 烏龍茶意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)清新蕃茄蔬菜濃湯連溫泉蛋一起飲用令到番茄蔬菜更加鮮甜入面好多番茄蔬菜粒,非常飽肚ICHIJUISSAI一汁一菜 (源成中心)觀塘開源道64號源成中心地舖
今日經過呢間食店 可以買外賣做午餐

全港有多間分店,可以堂食或外賣嘅餐廳,主打湯飲、和風料理

而且價錢大眾化,湯類$39起

甜品 $39起

「一汁一菜」是自日本概念的品牌
 輕便簡約的日式洋風輕食
有多種自由配撘
 和風定食
和風定食包括主菜、米飯,飲品

日本柚子特飲 $30

日本柚子飲,具豐富的柚子香氣
清爽的酸甜且散發清新香氣
安格斯牛肉壽喜燒丼飯
選用肉味濃郁的安格斯牛肉
牛肉很多及牛肉汁味道挺好

選用日本產米飯,而且更粒粒分明
配料有豆腐、蒟蒻絲、洋蔥
滑嫩的溫泉蛋,金黃蛋液滲入香甜米飯當中
一起食更美味

飲品: 烏龍茶
意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)
清新蕃茄蔬菜濃湯
連溫泉蛋一起飲用
令到番茄蔬菜更加鮮甜
入面好多番茄蔬菜粒,非常飽肚

ICHIJUISSAI一汁一菜 (源成中心)
觀塘開源道64號源成中心地舖
2024-06-03
外賣自取
2024-05-24 1093 瀏覽
之前去開附近商場嘅分店買外賣返屋企食😙不過依家冇咗,反而喺觀塘開咗有堂食嘅分店😍🍱特選二人餐 ($208)自己多數都會叫主菜定食,今次有兩個人,計落叫二人餐無抵啲🤑仲要已經包埋平時要加錢嘅湯🤩湯:🥘一汁一菜和牛羅宋湯 🫕日本帆立貝大根豆乳濃湯 羅宋湯好足料,好多蔬菜🥬和牛都有兩大粒,仲要幾有肉味😋帆立貝濃湯更正😙除咗有原粒帆立貝外,濃湯入仲有絲絲帆立貝絲,就好似細個食瑤柱粥🤤好濃好有口感👍🏻👍🏻咖喱:🥘濃香牛肉野菌咖喱飯 咖喱唔係傳統日式好甜好傑嗰種,係偏辣少少多蔬菜配料嗰種😋好撈飯又冇咁膩😙牛肉都好多件,好軟熟一啲都唔靭😁主菜:🐣南蠻風味雞扒 🥩自家製野菌醬燒和牛漢堡扒 南蠻雞扒啖啖肉,而醬汁都幾辣幾惹味😋而漢堡扒就好厚實,醬汁就鹹鹹甜甜😆兩款都咁好撈飯🤤🥖石窯麵包 因為有咖喱飯,飯類我哋就揀麵包🥖望落似餐包😆但並唔係咁簡單,靭性高好多,好有質感😙配咖喱同湯都好夾好好食😋🍮喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕) ($49) 堂食就可以食甜品😋仲要加雪糕🍦豆腐雪糕勁濃豆腐香🤤布丁實感厚實而嫩滑,而且好濃蛋香😌

🍱特選二人餐 ($208)

湯:

🐣南蠻風味雞扒
🥩自家製野菌醬燒和牛漢堡扒
南蠻風味雞扒 、自家製野菌醬燒和牛漢堡扒、石窯麵包

🥖石窯麵包
喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕)

🍮喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕) ($49)

一汁一菜和牛羅宋湯
日本帆立貝大根豆乳濃湯
濃香牛肉野菌咖喱飯
南蠻風味雞扒 、自家製野菌醬燒和牛漢堡扒、石窯麵包
喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕)
2024-05-21 65 瀏覽
今次黎到觀塘,二訪一間源自日本「一碗湯 一個主食」飲食哲學概念,裝潢以木系日式風格為主調既 日式 洋風 輕食店 一 一汁一菜 今次我就嗌左佢地既 :和風定食( 湯+主菜+小菜+飯+飲品)$109 + 一個招牌甜品首先介紹既系湯品 :🌟法式龍蝦濃湯 $49龍蝦湯味道濃郁得黎仲有龍蝦肉然後到主菜、小菜、米飯 :🌟南蠻風味雞扒 $35雞扒啖啖肉,搭配南蠻醋汁酸甜酸甜,令人胃口大開🌟菠菜豚肉梅子拌 $25菠菜豚肉加入梅子涼拌,意想不到既清爽感🌟田牧越光米一汁一菜,連米都咁講究,特選用田牧越光米,真系比到人好日系細緻用心既感覺🌟蜜桃紅茶 $20淡淡蜜桃甜,清清地 最後系甜品 :🌟日本白桃意式奶凍 $39奶凍有奶香之餘口感幼滑,搭配日本白桃既香甜🤤👍🏻📍一汁一菜 (源成中心)地址:觀塘開源道64號源成中心地舖

首先介紹既系湯品 :
🌟法式龍蝦濃湯 $49
龍蝦湯味道濃郁得黎仲有龍蝦肉

然後到主菜、小菜、米飯 :
🌟南蠻風味雞扒 $35
雞扒啖啖肉,搭配南蠻醋汁酸甜酸甜,令人胃口大開

🌟菠菜豚肉梅子拌 $25
菠菜豚肉加入梅子涼拌,意想不到既清爽感

🌟田牧越光米

🌟蜜桃紅茶 $20
淡淡蜜桃甜,清清地

最後系甜品
🌟日本白桃意式奶凍 $39
奶凍有奶香之餘口感幼滑,搭配日本白桃既香甜🤤👍🏻

📍一汁一菜 (源成中心)
地址:觀塘開源道64號源成中心地舖
由開店以來一直都有幫襯開呢一間嘅沙律沙律好食健康又多肉嘅選擇但係啲份量唔知做乜嘢越嚟越少唔係突然間減少而係慢慢地減少最近係少得可憐一開頭食 啲餸係多到完全見唔到菜底返到公司打開個盒 個個都話抵食要試依家打開個盒 見到晒菜底都不特止仲差啲見到埋個盒底真係好誇張 令人好失望唔知道有冇一個標準喺度呢?啲相又標返大概係咩月份既時間食 會睇到個分別好明顯又唔係唔推薦 而係希望可以改善番
一開頭食 啲餸係多到完全見唔到菜底
返到公司打開個盒 個個都話抵食要試
唔知道有冇一個標準喺度呢?

2024-05-08
3 分鐘 (外賣自取)
2024-05-05 100 瀏覽
呢間餐廳同Muji Cafe, 米氣 等等有少少相似都係以幾款唔同嘅日式輕食配上特色飯不同之處係佢每一個套餐都會配上一碗濃湯❤️自己超級鍾意佢嘅蟹肉飯同濃湯蟹肉飯係超級多蟹肉😍😍幾乎每個月都會食一次😌今次我試嘅係蕃茄湯同埋元貝湯兩樣都好濃郁另外 佢既濃湯Menu定期都會轉👍🏻👍🏻所以真係食極都唔會厭😝😝❤️除咗套餐之外 佢嘅甜品都好出色伯爵茶芝士蛋糕超香茶味 而且唔會好漏❤️啱晒我呢啲怕肥嘅女仔食🤓
呢間餐廳同Muji Cafe, 米氣 等等有少少相似
都係以幾款唔同嘅日式輕食配上特色飯

伯爵茶芝士蛋糕超香茶味 而且唔會好漏❤️
啱晒我呢啲怕肥嘅女仔食🤓
1K
2024-04-23 52 瀏覽
到朋友觀塘公司探班, 買份外賣一齊食! 公司樓下剛好就有我的愛 “一汁一菜 ICHIJUISSAI”! 下班時間仍超多人在晚餐, 地方光猛乾淨, 木系設計很舒服! 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 ~ 雞肉超多, 新鮮的北海道甜粟米, 味道很香濃, 粒粒粟米很飽滿, 質感濃稠順滑, 入口有著悠悠的豆乳味, 暖暖的很幸福!沖繩汁燒大根豬肉軟骨 ~ 湯汁味道鮮美, 大根很甜很脆! 使用特制汁將豬肉軟骨及大根煮至入味, 腍身但仍有咬口, 口感豐富, 滿滿的骨膠原! 濃香牛肉野菌咖喱飯 ~ 咖喱十分香濃, 不會很辛辣也沒有很甜, 入口順滑, 配米飯超搭! 牛肉份量很足, 肉質腍滑, 超惹味!石窯麵包 ~ 內裡很香軟, 醮醬汁最好!再來杯凍蜜桃紅茶, 超讚!
石窯麵包 ~ 內裡很香軟, 醮醬汁最好!
再來杯凍蜜桃紅茶, 超讚!
外賣自取
2024-04-21 48 瀏覽
以淺色木系作裝演,品牌源自日本概念,取其一碗湯一主食的飲食哲學,以輕便和簡約的日式洋風輕食,豐富每一刻生活細節~🇯🇵和風定食✮法式龍蝦濃湯十分濃郁,口感順滑,仲有份量頗多的龍蝦肉,非常足料,好飲😋✮明太子醬厚燒玉子甜甜的厚燒玉子配上明太子醬,味道更豐富✮醬燒雞肉團子期間限定!甜甜的,口感唔錯,配上米飯都幾好食呢✮櫻花蝦味噌漬飯櫻花蝦味噌漬十分鮮美,很下飯~✮蜜桃紅茶飯後一杯熱的蜜桃紅茶,非常舒服,好香蜜桃味✮雞蛋布丁(配豆腐雪糕)布丁口感綿密,蛋味香濃,配上豆腐雪糕及焦糖,美味!

🇯🇵和風定食

✮法式龍蝦濃湯
十分濃郁,口感順滑,仲有份量頗多的龍蝦肉,非常足料,好飲😋

✮明太子醬厚燒玉子
甜甜的厚燒玉子配上明太子醬,味道更豐富

✮醬燒雞肉團子
期間限定!甜甜的,口感唔錯,配上米飯都幾好食呢

✮櫻花蝦味噌漬飯
櫻花蝦味噌漬十分鮮美,很下飯~

✮蜜桃紅茶
飯後一杯熱的蜜桃紅茶,非常舒服,好香蜜桃味

✮雞蛋布丁(配豆腐雪糕)
布丁口感綿密,蛋味香濃,配上豆腐雪糕及焦糖,美味!
2024-04-21 27 瀏覽
放假約左中同係觀塘食lunch,我哋揀左間日式餐廳位置方便,裝修和風舒服,好岩同朋友傾偈。主打健康冇乜香料嘅日式料理。📍觀塘 一汁一菜我哋食左:🌟小菜定食💰79(湯+小菜+飯/其他+茶)包括:一碗飯,小菜係吞拿魚昆布秋葵,湯係龍蝦🦞湯+💰10。龍蝦湯望落去都幾靚仔,有幾嚿龍蝦肉,湯入面仲有雜菜,如果鐘意健康Fusion菜可以試吓,朋友鐘意傳統味道表示冇左雜菜反而更好。吞拿魚昆布秋葵攪埋一齊好健康,冇落香料。朋友揀左凍蜜桃🍑紅茶,蜜桃味幾出。🌟和風雜菜漢堡扒咖喱🍛飯💰59成個咖喱飯有:薯仔,蘿白,漢堡扒,炸蒜,除咗炸蒜所有菜都好腍,淡淡的咖喱味。感覺比較健康,冇乜味精。🌟培茶布丁🍮💰39淡淡的培茶味,布丁味道有幾個層次。收銀位置有得揀自助沙律🥗套餐,如果注重身體健康,出街食飯唔想食咁多味精可以考慮呢間日式餐廳。職員服務好,環境舒適。2人總數💰205.7人均💰102.85📍 一汁一菜 (源成中心) (觀塘)觀塘開源道64號源成中心地舖10分滿分味道:6.5/10環境:7.5/10價格:7/10#hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie.h

📍觀塘 一汁一菜

我哋食左:

🌟小菜定食💰79(湯+小菜+飯/其他+茶)

🌟和風雜菜漢堡扒咖喱🍛飯💰59

🌟培茶布丁🍮💰39
淡淡的培茶味,布丁味道有幾個層次。

2人總數💰205.7人均💰102.85

📍 一汁一菜 (源成中心) (觀塘)
觀塘開源道64號源成中心地舖

10分滿分
味道:6.5/10
環境:7.5/10
價格:7/10

#hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie.hk
#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店打卡
#觀塘美食 #日本定食
2024-04-20 39 瀏覽
出菜非常快🥹趕時間食好地點好可惜除咗杯菜全部嘢都唔熱! 雞扒份量少完全唔值個價錢🥹湯唔熱基本上已經唔合格Qr code落單收加一無服務可言仲要食唔熱嘅飯早知去前啲食第二間🥹唯一讚係環境舒適
出菜非常快🥹趕時間食好地點
無服務可言仲要食唔熱嘅飯
早知去前啲食第二間🥹
唯一讚係環境舒適
2024-04-19 50 瀏覽
餐廳好大間,座位好闊落坐得幾舒服,餐廳播住輕鬆既音樂好令人relax,成個感覺好舒服☺️我地叫左一個飯同一個定食餐+甜品🍮⭐️玉子鰻魚丼飯鰻魚飯配燒汁,鰻魚比其他餐廳厚身啲,較多肉~肉質鮮嫩多汁。玉子鋪左係鰻魚下面,成碗分量唔算大碗,飯同餸比例大約一比一,食完岩岩好,唔會好飽。⭐️意大利產蕃茄蔬菜濃湯配溫泉蛋濃湯以新鮮的意大利蕃茄和蔬菜熬煮而成,口感濃郁。配搭溫泉蛋,蛋黃綿密和湯酸酸甜甜相互融入,湯入面好多配菜,洋蔥🧅薯仔🥔,飲一碗都幾飽,因為個湯真係濃湯,一啲都唔稀,口感亦都好豐富,酸酸甜甜幾開胃👍🏻⭐️南蠻風味雞扒配田牧越光米係一個幾豐富的主菜定食,雞扒味道酸酸地,食落去比蔬菜湯更開胃!個味幾特別,幾好食!雞扒煮完仲keep到多汁,餸飯一流~餐飲揀左凍日本綠茶口感清爽,好解喝清新~⭐️濃厚焙茶布丁絕對唔可以錯過既甜品~濃郁的焙茶味道,口感滑順細膩。布丁的香氣和濃厚的口感絕對能滿足喜愛甜點的味蕾。呢個甜品,好食👍🏻

我地叫左一個飯同一個定食餐+甜品🍮

⭐️玉子鰻魚丼飯

⭐️意大利產蕃茄蔬菜濃湯配溫泉蛋

⭐️南蠻風味雞扒配田牧越光米
餐飲揀左凍日本綠茶口感清爽,好解喝清新~

⭐️濃厚焙茶布丁
2024-04-19