2021-02-10 862 瀏覽
喺疫情之下同朋友兩個人去咗荃灣打邊爐。午市做火鍋放題,咁我哋就入去然後揀湯底坐低。店內環境好舒服我哋坐卡位朋友點咗嗰養生藥膳湯底,唔錯唔錯~比較養生健康,佢哋話頭一陣可以飲嘅~於是我都飲咗一碗。同埋呢度嘅湯底選擇非常多~飲品方面仲有冰糖燉檸檬夠吸引,飲落唔會太甜,唔係剩係得罐裝飲品衛生方面都做得好好,自取食物分開一格格,有前菜同丸。前菜麻辣豬耳泡椒鳳爪都好好食牛肉我哋揀咗安格斯牛肉主打,呢度仲有封門柳可以食牛肉整體好食!有牛味同埋入口好嫰。另外火鍋食物選擇都有好多~性價比好高

牛肉我哋揀咗安格斯牛肉主打,呢度仲有封門柳可以食

2021-02-08 715 瀏覽
「好想打邊爐呀~ 真係好想打邊爐呀~ 真係好想打邊爐喇~」( 早午晚重覆約 36次) …... 就是憑著這股堅毅不屈的怨氣和煩擾人程度, 今個星期日終於說服到老婆到荃灣同我打邊爐。 經過一輪精密數據分析後 (Openrice和老婆的腦), 決定試試大鴻輝中心11樓的一鍋堂。明明沒有特別下午茶時段收費, 而且加上這個特別時勢, 但依然有不少食客捧場排隊入座, 看來今次是英明選擇。 甫坐下, 已經急不及待用手機登入QR code 叫了一堆食材, 當然也出去自助區巡視一下。 比起出面普遍的自助區, 感覺這裏的非常整潔和井井有條, 就算相對較容易污糟的醬料區, 這裏也新的一樣, 應是勤清潔的效果, 絕對值得一大讚。 蔬菜類也是自取, 每份獨立放好, 而且有一些出面比較少有一種類, 讚。 配好醬料回到座位, 剛好食物也開始上枱了, 今次叫的是蕃茄牛粒湯和胡椒豬肚湯的鴛鴦鍋, 蕃茄湯帶微酸, 完全帶起肉類的鮮美, 胡椒湯的辣刺激食慾。 食材終要推介一下以下,牛脷心托建議淥大概30秒左右就吃, 非常爽口, 感覺似牛味 版的雞腎( 哈哈)。封門柳不知道是什麼部位, 總之肉味非常香濃, 而且碌得耐了依然

牛脷心托

封門柳

不知道是什麼部位, 總之肉味非常香濃, 而且碌得耐了依然不韌。

美國安格斯牛肉

偏瘦, 依然有一定程度的雪花油香。 非常適合香港人追求美味但又要感覺健康的存在。 牛肉味在當中牛肉味在當中最香濃。

(好似叫)老友鬼鬼

其實是油炸鬼釀入一些魚滑。 淥完後油炸鬼出奇地不會散開, 而且似上海早餐點豆漿吃的那種香口。 適合喜歡新奇口感的朋友。

誠心推介自助區取的麻辣鴨血, 即吃可以享受麻辣的濃香, 另一種食法是放入煲裏輕微一淥, 軟滑非常,正。

座位開揚舒適, 食材新鮮, 員工有禮貌, 最緊要環境乾淨整理。 相信「我又想打邊爐喇」的悲鳴聲會短期內再次響起。

「出得嚟食真係預咗要行」, 吃完後, 陪老婆連續五小時行街買衫買鞋,買衫買鞋再買衫買鞋......
2021-02-07
15 分鐘 (堂食)
星期六約埋好鍾意打邊爐既朋友仔,一齊黎到荃灣大鴻輝一鍋堂。預先BOOK定位,準時到就可以即時入座,店員好NICE好有禮貌!揀好湯底就入座,掃QR Code就可以落單揀配料,夠哂環保又方便快捷。今日揀左套餐B,有特選安格斯牛,仲有封門柳、牛脷心托、牛板腱等等,另有西班牙粟飼豬同紐西蘭羊卷肉。特選安格斯牛油花均勻,鮮嫩多汁;封門柳牛味濃郁,入口軟腍;牛脷心托肉質嫩滑;牛板腱富油花。除可以QR Code落單揀火鍋配料,外面仲有唔少冷盤、熟食、丸類等火鍋配料。推介黃金魚皮,金黃色賣相吸引,鹹香十足。麻辣鴨血煙煙韌韌,軟嫩有嚼勁。八吋長腳蟹棒鮮甜爽脆,大大塊花膠清香爽滑好鮮味!多款蔬菜,包括冰菜、西洋菜、羽衣甘藍等。飲品除一般汽水、紙包飲品,推薦自家製健康飲品,有冰糖燉檸檬、蝶豆花、薄荷烏龍、洛神花,清甜滋潤,有唔同功效,健康又好味!
星期六約埋好鍾意打邊爐既朋友仔,
一齊黎到荃灣大鴻輝一鍋堂。

預先BOOK定位,
準時到就可以即時入座,
店員好NICE好有禮貌!

揀好湯底就入座,
掃QR Code就可以落單揀配料,
夠哂環保又方便快捷。

今日揀左套餐B,有特選安格斯牛,
仲有封門柳、牛脷心托、牛板腱等等,
另有西班牙粟飼豬同紐西蘭羊卷肉。

特選安格斯牛油花均勻,鮮嫩多汁;
封門柳牛味濃郁,入口軟腍;
牛脷心托肉質嫩滑;牛板腱富油花。

除可以QR Code落單揀火鍋配料,
外面仲有唔少冷盤、熟食、丸類等火鍋配料。

推介黃金魚皮,金黃色賣相吸引,鹹香十足。
麻辣鴨血煙煙韌韌,軟嫩有嚼勁。

八吋長腳蟹棒鮮甜爽脆,
大大塊花膠清香爽滑好鮮味!

多款蔬菜,包括冰菜、西洋菜、羽衣甘藍等。

飲品除一般汽水、紙包飲品,
推薦自家製健康飲品,
有冰糖燉檸檬、蝶豆花、薄荷烏龍、洛神花,
清甜滋潤,有唔同功效,健康又好味!

2021-02-02
午餐
自從晚上六時後沒堂食,很少機會吃火鍋放題~今次為一解火鍋的想思之苦,來到荃灣大鴻輝荃灣有很多樓上火鍋店,今次中午火鍋就選擇了一鍋堂一鍋堂一向給我感覺價錢適中而且質素高,絕對是火鍋放題的首選!以QR code下單,而且上菜非常快~火鍋放題分三種級別,今次選擇B餐可以選擇美國安格斯牛、封門柳、 牛脷心同牛板腱個人是因為封門柳而選B餐封門柳是多珍貴很多人都知道,每次火鍋我都必點!喜歡牛味濃的朋友一定要點,而肉味較重,油花較少😜鍋底一滾,只需涮兩下便要撈上來吃,肉色帶點紅就最好吃~火鍋湯底選擇有十多款,不少人害怕火鍋易上火,今次推薦芫茜皮蛋湯底湯底有芫茜、皮蛋和馬蹄可治療外感亦可清食下氣,清熱健胃😆火鍋最重要就是湯底,餐廳對湯底絕不馬虎,非常足料!芫茜味非常濃而且湯底的皮蛋馬蹄份量都不少~就算吃火鍋也不怕上火😜火鍋料選擇非常多,首推海鮮!選擇非常多,海蝦、白沙蜆、 鯇魚片等,基本上火鍋必備的都有!首推女士最愛的花膠,每片花膠都手掌般大,餐廳絕不吝嗇!飲品方面,除了一般可樂、橙汁等也有餐廳自加製作的健康飲品,個人喜歡冰糖燉檸檬!陳皮味濃而且滲出淡淡檸檬香,可以清熱下火、防咽喉炎、增加免疫力,很適
自從晚上六時後沒堂食,很少機會吃火鍋放題~
今次為一解火鍋的想思之苦,來到荃灣大鴻輝
荃灣有很多樓上火鍋店,今次中午火鍋就選擇了一鍋堂

以QR code下單,而且上菜非常快~

火鍋放題分三種級別,今次選擇B餐
可以選擇美國安格斯牛、封門柳、 牛脷心同牛板腱

個人是因為封門柳而選B餐
封門柳是多珍貴很多人都知道,每次火鍋我都必點!

湯底有芫茜、皮蛋和馬蹄可治療外感亦可清食下氣,清熱健胃😆

火鍋料選擇非常多,首推海鮮!

飲品方面,除了一般可樂、橙汁等

也有餐廳自加製作的健康飲品,個人喜歡冰糖燉檸檬!陳皮味濃而且滲出淡淡檸檬香,可以清熱下火、防咽喉炎、增加免疫力,很適合現問乾燥天氣飲用!

現時下載一鍋堂手機app成為會員,還可獲得冰糖燉檸檬!

• 花膠
  • 美國肩胛肉眼
  • 牛脷心托
2021-02-06 381 瀏覽
好耐冇打過邊爐!就即興約多個friend一齊去平平地食個任食邊爐過吓口癮😝12點鬆啲去到唔駛等位,即刻有得入👍🏻湯底揀咗胡椒豬肚同埋推介嘅喇沙湯底🤩兩個女仔第一round就嗌左咁多,重點係竟然冇漏單!要俾👍🏻x100!安格斯牛肉有肉味之餘,有少少油份口感軟滑,encore咗兩次😝牛脷心托第一次食,好有咬口又有肉味,我哋都encore咗一次🤣潮州牛肉冇得頂!!勁有彈性,入面又有氣孔同牛脂,真係超好食!平時要食呢種牛丸$3x先得幾粒,呢度竟然係任食!我哋每人食咗六粒🤣🤣🤣🤣沙白蜆+時日海鮮嗌咗喇沙湯底,忽發奇想將啲蜆擺晒入去,發現勁match勁好食🤣 竟然搵到正確食蜆大法😆最驚喜係竟然有冰菜任食,好爽口好好味😝墨魚滑同蝦滑水準都好高!總括黎講呢間性價比超高!食物質素好高,又唔會漏單,服務員好主動收碟,野食都黎得好快,完全冇因為任食就拖住黎出菜,收費唔貴,下次再想打邊爐一定會再黎!!

12點鬆啲去到唔駛等位,即刻有得入👍🏻

湯底揀咗胡椒豬肚同埋推介嘅喇沙湯底🤩

潮州牛肉

沙白蜆+時日海鮮

最驚喜係竟然有冰菜任食,好爽口好好味😝

墨魚滑同蝦滑水準都好高!

2021-02-06
午餐
潮州牛肉
2021-02-06 892 瀏覽
下午有空檔時間一於約媽媽出來食好東西她想試久違的任食火鍋我聽聞一鍋堂的衛生環境食物都不錯便來試試門口已清𥇦寫明價錢及食物選擇100分鐘任食 價錢按你想試既牛肉而定我就選咗B款$188(另收加一)因為有多啲牛肉食😋湯底可以選兩款 我選了潮汕湯同杏汁豬肺湯店員帶我哋到窗邊卡位坐座位都寬敞舒服但時間緊迫我立即出去搜尋美食飲料醬料等一鍋堂的菜真係一鍋鍋😂 分類放好 記憶中有六款菜 方便拎又衛生啲飲料都有好多選擇放在冰櫃亦有些熱飲和自家製飲料試飲冰糖檸檬味道十分合我心意仲有雪糕乳酪任食部分肉丸類及熟食都可以自助任加欣賞佢分類清晰又有蓋蓋住 真係衛生 食得安心啦潮汕湯底有原條大地魚豆卜東菇咸菜胡椒 湯料足 用來打邊爐不錯杏汁豬肺加白菜 就是潤肺湯底媽媽喜愛之湯另外熟食種類也多麻辣鴨血是必試的泡菜 木耳 鳳爪 秋葵 肚餓時可以食些醫肚火鍋落單要用手機落媽媽不懂 只好由我負責點我習慣每款試少少再落多啲喜愛的款這店早30分鐘就截單所以趕快落單好彩佢地送餐快速又足量不過用手機都係比較考起長者有對年長夫婦同時來食也要侍應多加解釋說明才能成功落單海鮮選擇正常且新鮮 份量如圖示可按需要再叫之後再叫海鮮發現有花膠
下午有空檔時間

有對年長夫婦同時來食也要侍應多加解釋說明才能成功落單
海鮮類

海鮮選擇正常且新鮮 份量如圖示
可按需要再叫
之後再叫海鮮發現有花膠, 叫左來試都幾大塊 媽說好味😋
鯪魚滑墨魚滑

安格斯牛也正常
所以多點左兩次
整體來說
20x的價錢有以上食物選擇和水準是值回票價
而100分鐘用餐加上早30分鐘截單時間是比較緊迫 要做好落單拎食物飲料自制火鍋配料的時間管理
(店員也會十分準時提醒要截單和離席)
餐廳衛生環境是值得一讚

• 冰糖檸檬茶飲
  • 封門柳
  • 牛脷心托
2021-02-05 219 瀏覽
自從上一次老公是個一鍋堂後,每星期就嚷著要再去吃。好吧!趁今天放假,就去嘆個滿足的火鍋午餐。我們入座的時間比較早,大概12:00避開人流。我們選擇了沙參玉竹沙魚骨湯底。餐廳座位寬敞,坐得舒適。我們用QR code點了食材,除了肉類,還有不少小食,不用等很久,已經開始上菜了。有些小食還是自助形式的呢,不用等上菜就先開餐了。蔬菜,飲品,乳酪,調味醬料都集中放置同一區域。蔬菜的選擇很特別,提供羽衣甘藍和冰菜等,都是市面上比較少見的選擇。部分飲品都是自家制的,味道不錯又健康。先來的就是各式各樣的牛肉,一鍋堂很細心,每一碟肉都配上名字,老公吃得滋味,邊吃邊讚,每碟的食材都很新鮮,肉質嫩滑,牛味濃,牛肉油花均勻,口感軟嫩。 我最喜歡他的手打墨魚滑,蝦滑,非常彈牙。白鱔片也值得推薦,濃濃的魚油香味,細細塊,不知不覺吃了幾碟。海鮮類還有蝦,蜆....我也吃得開懷。甜品方面,有雪糕奶酪,還提供棉花糖和朱古力碎,朱古力醬等增加口感,我覺得乳酪也很好味。

荃灣一向出名多好西食,而一棟大鴻輝中心就已有4間火鍋店,今次小妹就先從一鍋堂試起!一鍋堂以120分鐘放題為賣點,以3款不同級數的可選追加牛去收費,而中間價位的【特選安格斯牛】餐是我們今次所選擇的。【價錢合理。種類繁多】單是湯底已有15款之多,想貪心一點,結果就選了鴛鴦鍋,一辣一不辣。一鍋麻辣湯:麻辣度適中,對於怕辣的人士都不會覺得辣,只有麻痺及小小辛辣感芫茜皮蛋湯:超足料湯底,湯底皮蛋估計有5-6粒,愈食愈有。醬汁配料區:一個大碗放滿了芫茜、蔥、蒜、辣椒任你取任你選,一點都不小家!飲料區:此區是我比較欣賞,除了應有的紙包飲料及汽水外,他們亦有多款自家製的凍熱特色茶飲,並且非常貼心,印有飲品禁忌及功效。食物/蔬果/小食區:火鍋料除可使用手機點餐外,同時亦可在餐廳的食物/蔬果/小食區自取。不要少看此自取區,種類非常多,而且擺放衛生整潔,食物質素更是比想像中之高,讚!重點火鍋料:火鍋料最不能小就是牛羊豬!此家3款都有,而且單是牛的可選部位已有4到5款,款款高質!牛肉方面,基本上款款都高質有牛香,但小妹真心推介:牛板健、牛利心托!牛板健牛味香濃,不會過於肥膩,而牛利心托出奇地爽口,而且又不硬,
而中間價位的【特選安格斯牛】餐是我們今次所選擇的。

【價錢合理。種類繁多】

一鍋麻辣湯

芫茜皮蛋湯
超足料湯底,湯底皮蛋估計有5-6粒,愈食愈有。

醬汁配料區

飲料區:
此區是我比較欣賞,除了應有的紙包飲料及汽水外,

食物/蔬果/小食區:
不要少看此自取區,種類非常多,而且擺放衛生整潔
食物質素更是比想像中之高,讚!

重點火鍋料:
牛板健牛味香濃,不會過於肥膩,而牛利心托出奇地爽口,而且又不硬,反兜再兜

豬肉同羊肉雖然選擇少,但同樣高質好味,尤其西班牙粟飼豬肉,肥瘦適中,真心推介

其他火鍋料:丸、餃子類同樣多選擇,且有特色同高質,素食丸類都有,非常貼心

總結:
現時已好少有火鍋放題在食材飲料方面用心經營製作,一般放題都只能吃到好普通的牛肉及丸類。
但此家的確真心抵食,食物及飲料選擇多就不用說了,食材質素高且新鮮,各方面都見到店家的用心!
188元就食到咁多款式,真心

已入必返兜之選!!
2021-02-02 272 瀏覽
今次揀咗食午餐火鍋放題套餐B ,要咗養生藥膳湯底,一上枱已經聞到好大浸嘅當歸味,除咗當歸,仲有杞子、黨參、桂圓、紅棗等,好滋補!打火鍋之前慣咗飲一飲湯底,呢款湯底冇味精,又夠味!套餐B包左幾款靚牛肉,必食推介一定係美國安格斯牛肉、封門柳、牛板腱。幾款牛肉質上乘新鮮、雪花均勻、牛肉味濃,其實食幾碟牛肉已經返本。其他火鍋配料都好特別,有幾款自家制餃子,芫茜控必試芫茜餃!呢度仲有好多手打肉丸、手打魚腐同手打魚滑,好出色,好彈牙,我就最鍾意手打孜然雞丸同櫻花蝦手打鯪魚滑,因為夠晒特別,唔係度度都食到!呢個套餐仲可以任食多款海鮮,好似有花膠、白鱔片、海蝦、帆立貝,種類都幾多,而且好新鮮。呢度嘅嘢飲都落足本,一定要飲嘅係佢哋自家製嘅飲品,冰糖燉檸檬夠晒清甜潤喉,洛神花茶酸酸甜甜就好開胃,打邊爐飲真係一流!
2021-01-24 4180 瀏覽
約左細佬到荃灣"一鍋堂"食火鍋放題。 限聚令下餐飲業生意都受到 衝擊。 所以今日同細佬出街消下費,食番餐爲自己也為餐飲業打打氣! 入座前先揀好湯底,今次揀左"冬瓜豆腐"清湯底,連同一張有QR Cade的單入座。 安排左開揚嘅窗邊座位,十分舒適! 好快湯底上枱,喺電話用左QRCade落單,方便快捷! 午市每位$188+ 10%用餐時間100分鍾~落單時間60分鍾。職員很細心,預早通知最後落單時間。 限時內我地叫齊曬想食嘅火鍋配料,放滿一枱,慢慢享用~B套餐內包含的肉類有……美國安格斯,牛小排,封門構,羊肉住,牛板腱,牛脷,西班牙粟飼豬肉……等。除左落單點,外面仲有其他熟食,冷盤同火鍋配料……等自選。麻辣鴨血好好味!好鍾意!啲海鮮配料好新鮮!沙白,蜆肉好肥美!最愛依度啲特長蟹柳,啖啖肉!食得好爽!好痛快!啲飲品,蔬菜食物每樣都擺放排列整齊,乾淨衛生!多款自家製健康冷熱飲品供應!洛神花茶,冰糖燉檸檬,薄荷烏龍茶我都好鍾意!好享受!好滿足嘅午間火鍋!
約左細佬到荃灣"一鍋堂"食火鍋放題
限聚令下餐飲業生意都受到 衝擊。
所以今日同細佬出街消下費,食番餐爲自己也為餐飲業打打氣!

安排左開揚嘅窗邊座位,十分舒適!

好快湯底上枱,喺電話用左QR
Cade落單,方便快捷!
午市每位$188+ 10%
用餐時間100分鍾~
落單時間60分鍾。
職員很細心,預早通知最後落單時間。
限時內我地叫齊曬想食嘅火鍋配料,放滿一枱,慢慢享用~
B套餐內包含的肉類有……

除左落單點,外面仲有其他熟食,冷盤同火鍋配料……等自選。

麻辣鴨血好好味!好鍾意!

啲海鮮配料好新鮮!

沙白,蜆肉好肥美!

最愛依度啲特長蟹柳,啖啖肉!食得好爽!好痛快!

啲飲品,蔬菜食物每樣都擺放排列整齊,乾淨衛生!
多款自家製健康冷熱飲品供應!
洛神花茶,冰糖燉檸檬,薄荷烏龍茶我都好鍾意!
好享受!好滿足嘅午間火鍋
2021-01-21
2021-01-23 263 瀏覽
今年天氣特別冷,連日都發出寒冷天氣警告,這種天氣,最適宜食火鍋放題,暖暖地大吃一頓。今天我們又再來到大鴻輝中心的「一鍋堂」,準備吃個暢快。我們選了個B套餐,湯底要“胡椒豬肚湯”,然後掃描二維碼點食材,由於只需要按按手機便成,所以很快便點了十多樣,B套餐的選擇十分多。在等候期間,可以先到自助吧取沙律和熟食、到飲品櫃取飲品,飲品大多是自家製清熱健康飲品。我選了沙律菜、辣泡菜、白雲鳳爪和爽脆的豬耳。肉來了,“美國安格斯牛板腱”、“封門柳”、“紐西蘭羊卷肉”;“牛小排”、“西班牙粟飼豬肉”、“紐西蘭羊卷肉”。我最欣賞安格斯牛和羊卷肉,入口有質感而且肉味十足。其他火鍋食材還有“手打魚腐”、“蟹籽手打蝦滑”、“手打潮汕豬肉丸”、“黑松露手打墨魚滑”、“水餃”和“雲吞”。魚腐內的魚肉爽滑,和豆腐是絕配。蝦滑和墨魚滑都非常新鮮可口。“手打墨魚丸”、“手打潮汕魚蛋”、“韓式BB八爪魚”、“紫淮山”、“野生竹笙”。其中手打魚蛋和墨魚丸份外爽口。最後還有蔬菜,把蔬菜放入濃濃的肉湯最美味。「一鍋堂」的蔬菜放在蔬菜櫃內,新鮮又衛生,有冰菜、小棠菜、油麥菜、菠菜苗......等多種選擇。甜品方面則有自助棉花糖雪糕

“牛小排”、“西班牙粟飼豬肉”、“紐西蘭羊卷肉”。
我最欣賞安格斯牛和羊卷肉,入口有質感而且肉味十足。

最後還有蔬菜,把蔬菜放入濃濃的肉湯最美味。「一鍋堂」的蔬菜放在蔬菜櫃內,新鮮又衛生,有冰菜、小棠菜、油麥菜、菠菜苗......等多種選擇。甜品方面則有自助棉花糖雪糕。
午市火鍋感覺有點未盡興,留待開放晚市時再來一拼!
2021-01-22 156 瀏覽
月頭個時突然得番10度左右,咁凍而且又超想食牛就緊係打邊爐暖下胃仔肚仔啦,但又驚熱氣,就揀左呢間有自家製冰糖燉檸檬既火鍋店100分鐘任食,但我覺得時間唔夠囉,食到好趕時間咁,都冇中場休息時間,所以食唔到想encore既野😢同影唔到太多相叫左蕃茄薯仔牛肉湯(我的)mix胡椒豬肚湯(男人既),結果真係自己食自己個邊😂一開波我都未試湯,男人就倒晒啲料落去,曬晒😵雖然兩邊都足料夠味,不過我覺得下次叫一味好啦,因為雙湯底要另加50,我覺得唔係咁抵因為唔想只係食牛板腱,就揀左B set,有埋牛舌芯同封門柳,但我覺得牛板腱同封門柳係好食啲,因為淋身啲。但牛舌芯點淥都係咁硬😂脆鯇腩(係我超鐘意,肥美又爽脆,想encore個時就截左單😵)同脆鯇片(比較薄身)沙蜆,食落有沙,男人話寫明沙,緊係有沙啦😵真的嗎!?其實我真係好鐘意食響鈴,但呢間都麻麻,食過一間係自家製響鈴好好食😝*****呢間係我食過比較特別既,因為佢竟然有豬肺同豬粉腸食,一般出面好少見,鐘意食內臟既我緊係唔會放過佢地啦😋食咁多野,緊係要邊食邊飲潤喉既冰糖燉檸檬(有啲澀,比較酸),尾聲仲飲多左個薄荷烏龍茶(消下油脂😂),而男人就飲左有爆爆珠係

沙蜆,食落有沙,男人話寫明沙,緊係有沙啦😵真的嗎!?

食咁多野,緊係要邊食邊飲潤喉既冰糖燉檸檬(有啲澀,比較酸),尾聲仲飲多左個薄荷烏龍茶(消下油脂😂),而男人就飲左有爆爆珠係入面既蝶豆花茶

話說100分鐘任食,係60分鐘就截單,係絕對encore唔到,又驚第 1 round 野食唔晒wo,結果過左2分鐘,店員都肯幫我加一次牛既單😝但唔記得叫埋脆鯇腩😢😢不過因為食得急,最後都係頂住肚仔離開😂

2021-01-19 163 瀏覽
很久之前已經跟朋友來吃過一次,之後就一直念念不忘,因為無論菜式和肉類,海鮮的選擇都有不錯的評價,而且飲品方面也見落了苦功,有特製洛神花茶、蝶豆花茶、薄荷烏龍茶等等……而蔬菜方面,除了比較特別的羽衣甘藍和菠菜苗外,最令我著迷一定是冰菜,真的連街市都未必容易買到,而在這裡是任食的,所以入貨方面值得一大讚。海鮮亦從不令人失望,蜆大大隻沒有沙,蝦亦很新鮮,亦有鱔片可選。丸類大部分都是自家製,更覺特別和新鮮。而肉類方面選擇多了,有牛板鍵~牛脷胸托~安格斯等等,肉質都非常高質,絕對值得一來再來。
2021-01-02 185 瀏覽
抗疫期間試左幾間火鍋既外賣自取今次就輪到堂食排隊排到死既一鍋堂🍲不過食過鍋心粥底火鍋既外賣自取之後將對火鍋外賣自取升到好高🤫一鍋堂四人餐($608)自取仲會有九折~食物方面湯底我最鐘意鯊魚骨湯🦈不過主角肉類質素就普普通通反而配角配料比較特別老友鬼鬼同手打既滑都好特別特長蟹柳真係超長😂😂仲有成盒炸魚皮好滿足而且跟餐飲品夠曬養生冰糖檸檬同洛神花茶等等配邊爐perfect😍價錢除開每人一百幾蚊都不失為一個外賣自取好選擇😋
抗疫期間試左幾間火鍋既外賣自取
今次就輪到堂食排隊排到死既一鍋堂🍲
不過食過鍋心粥底火鍋既外賣自取之後
將對火鍋外賣自取升到好高🤫

一鍋堂四人餐($608)
自取仲會有九折~
食物方面湯底我最鐘意

價錢除開每人一百幾蚊
都不失為一個外賣自取好選擇😋
外賣自取
2020-12-28 265 瀏覽
Boxing Day Brunch 疫情期間,食左好多餐外賣,終於放假可以堂食啦yeah完全唔駛等位,上菜又快,收碟又快,選擇又多,我叫左C餐,食物又有質素,員工又有禮貌,服務態度好好我食完先再提供返個電話去join new member,又肯同我入返分,新會員仲有野送,「檸蜜」,好有驚喜夠鐘,又唔會趕你走,同你執好枱, 我仲有時間去埋洗手間,真係好好好過上次去I square 果間連鎖店牛x,食到一肚氣,想去埋個洗手間先,都俾人趕,下次會帶埋媽咪黎
Boxing Day Brunch

疫情期間,食左好多餐外賣,終於放假可以堂食啦yeah

檸蜜
2020-12-26