2021-07-27
日本菜都係我同閨密最愛😍😍 行完sogo 就去咗呢間日本餐廳~ 我之前都食過, 記得無論菜式及服務都唔錯😋 閨密話好鍾意餐廳嘅和風裝飾,好有置身日本居酒屋嘅感覺😌 9點刺身盛每位 $350 先嚟個新鮮刺身😍 9款包括:生蠔、大拖羅、金目鯛、銀雪魚、木鱆、青森帶子、深海池魚、活北寄貝、牡丹蝦。 生蠔🦪肥美鮮甜;大拖羅油脂甘香,入口即溶;金目鯛肉質細膩,味道鮮美;薄切深海池魚呈白色至透明, 肉質細緻爽口, 有淡淡嘅鮮味。明太子蟹肉醬焗蠔肉大啡菇批 ($98)大啡菇放上蟹肉同焗蠔,上面再加明太子一齊焗,好似焗批咁,好特別。 蟹肉同蠔嘅鮮味被爽口嘅大啡菇吸收哂,再加上明太子嘅惹味,令呢道菜更有層次喎月見免治雞肉棒 $36鳥手羽燒 (2隻) $32煙肉露荀卷 $38七味雞軟骨 $22 原條燒日本粟米 $32串燒下酒就最適合😍 而味道以雞肉棒及煙肉露荀卷最為突出。雞肉棒外皮烤得香脆, 入面嘅雞軟骨夠香又爽脆, 再點埋溫泉蛋汁, 味道豐富。煙肉烤得乾身香口,包住清嫩爽口多汁嘅露荀😋 一串唔夠喉😂
閨密話好鍾意餐廳嘅和風裝飾,好有置身日本居酒屋嘅感覺😌
9點刺身盛每位 $350
明太子蟹肉醬焗蠔肉大啡菇批 ($98)
月見免治雞肉棒 $36
鳥手羽燒 (2隻) $32