2019-09-28 606 瀏覽
為甚麼會起題是餐廳的名字?因為真的覺得是三星的餐廳—不過不失的台灣菜。可能我自己比較主觀,以前他們沒轉menu前很好吃的。 可是,轉menu後佔8成的set lunch都是牛肉/牛肉湯底的。我這個不吃牛的,只能點飯了。其實餐廳的餸菜也挺標緻的,這個我點了的五花腩飯,那個五花腩太肥了,只有很少肉,而且肉質不夠嫩以前是餐廳fans的我覺得有點失望。同事點的炸雞麵。好像挺好的,但我不能吃牛湯。餐廳位於頂層,其實挺舒服和有格調的。如果能有以前的食物(蒜泥白肉配麻辣麵)就一流了。生活就是總會有些東西的改變會令你失望。
我這個不吃牛的,只能點飯了。

以前是餐廳fans的我覺得有點失望。

同事點的炸雞麵。好像挺好的,但我不能吃牛湯。

生活就是總會有些東西的改變會令你失望。
2019-09-28 322 瀏覽
三星台菜食堂一兩年前已經食過呢間,今次睇完杜文澤又想去食多次~絕對推薦大家去食!叫左個麻辣三星麵,有牛筋牛𦟌同埋牛肚,牛筋滑嘟嘟但又唔覺肥膩,牛𦟌比起之前好食左!好淋好夠牛肉味!牛肚有咬口!麻辣唔係太辣但幾香,堂食仲可以再加辣椒醬必食既係酸菜!鋪頭好大方可以任夾酸菜!好好食,唔會太酸亦有少少甜味,但又唔會有果陣菜腥同沙沙地既感覺,忍唔住夾多幾下再叫左杯黑糖珍奶,個黑糖底係幾好飲,夠香,但d珍珠好似未煲得透,有d硬.... 如果d珍珠做好少少就完美啦
三星台菜食堂

2019-09-25 339 瀏覽
可能係最好食嘅牛肉麵⁉️期望過高,所以有點失望。一打開𨋢門,店員好親切,招呼完坐低又介紹有乜好食。揀咗吧枱位置坐,遠望到時代廣場至跑馬地,好開揚嘅景觀👍🏻點了期待的紅燒牛肉麵,湯很濃,但牛肉有點失望,肉有點柴。朋友的麻辣牛𦟌,普普通通,總括嚟講,無驚喜!
2019-09-20 349 瀏覽
第一次食三星,同朋友一出𨋢同時間有對情侶剛到,個員工好快帶我地入坐然後話快d叫野食廚房要收,果時9點半左右,我地好合作快手揀好野食,叫左蕃茄牛肉麵(見餐牌英文都冇寫有spicy) ,青菜,阿嫲魯肉飯同高麗菜豬肉水餃,個水餃都幾貴,同碗麵一樣價$78,重有水果茶。蕃茄牛肉麵有大量酸菜,本人麻麻酸菜,食第一啖麵已經覺好辣同咸,明明無叫辣!見朋友交換左個飯食,d飯都幾硬,有d一嚿嚿痴埋,而個青菜同水餃一個字-咸!兩味菜都淋左大量同味醬汁,個醬有d求其似現成買最重要係好咸!食到9點40分 d員工開始叫在埸客人埋單,跟住個丫姐開始拖地,9點45分個拖地丫姐同每一枱講5分鐘後收鋪,下?我重有大半碗飯未食曬,同我哋同一時間,嗰對情侶都仲有成大碟鹽酥雞!咁唔好俾我哋入坐啦!入坐時又唔講就黎收鋪!結果未食飽就走,要去附近麥記再食!整體食物超級普通,價錢都唔平,唔會再食!
結果未食飽就走,要去附近麥記再食!
整體食物超級普通,價錢都唔平,唔會再食!
2019-08-17 361 瀏覽
A very affordable place for Taiwanese foodLove the noodles which is cooked perfectlyNot too hard or soft in textureCrispy chicken is also hot and crunchy when delivered Drinks are of wide varietiesBubble tea is a bit too sweet for me but the portion is definitely huge and worth the value
Drinks are of wide varieties
2019-08-13 377 瀏覽
之前已經在別的分店嚐過它的台式肉燥飯,這次順便也把它的牛肉麵也嚐一遍吧。選的是紅燒湯底麵,湯底不太辣。但麵條實在是太有彈性,麵上的湯汁有很大機會彈到衣服上。而麵上的肉類丫卻值我稱讚,肉類十分大份,牛腩、牛筋同牛肚都十分厚切,而且煮得很稔,不會煮得像煲湯瘦肉那麼老。不過至今我吃過的牛肉麵都有個通病,就是湯低太鹹。不得已的點了一杯珍珠奶茶。這裡的店鋪面積十分細,跟鄰座的距離十分少,十分尷尬,會不小心聽到別人的談話內容。

2019-08-10 328 瀏覽
今日過海睇舞台劇,好日都唔過海梗係搵間想食既野!三星不二選!上到黎好好彩有位,因為有人放飛機,我地先可以入座 😆首先梗係 大腸就是狂 啦!每次黎都一定叫!炸到豬腸勁香脆又入味!鹵得好夠味先拎去炸👍🏻不過我地今次見到用黎放既器皿,面色一沈呀!咁唔環保咩😅 冇人洗碗定啦...再黎就係 真的好蝦卷,我地第一次叫,都唔錯喎!口感未去到彈牙既,但蝦味好夠,入面又唔係散既,入面有什菜,都幾好味!今日我點左埔里花雕牛肉麵,酒味都幾夠,湯好順喉,唔錯!我老婆就點紅燒牛肉麵朋友點黑糖冬瓜茶,佢話飲到台灣味 😊我老婆杯 超級水果茶,我杯台式奶茶竟然唔記得影 😓

上到黎好好彩有位,因為有人放飛機,我地先可以入座 😆

今日我點左埔里花雕牛肉麵,酒味都幾夠,湯好順喉,唔錯!

我老婆就點紅燒牛肉麵

朋友點黑糖冬瓜茶,佢話飲到台灣味 😊

我老婆杯 超級水果茶,我杯台式奶茶竟然唔記得影 😓
2019-08-10
  • 大腸就是狂
2019-08-04 251 瀏覽
銅鑼灣商業大廈上面,有好多唔同嘅食店,呢一間係其中一間,店面不大,不過入座時間早,所以很輕鬆,不是太嘈雜。最欣賞佢有一欄窗邊嘅吧枱位,如果三五知己輕輕鬆鬆坐喺度,望住窗外景色,是寫意的!紅燒三星麵宜蘭食過三星蔥,唔知呢碗麵同三星蔥有冇關係,但係呢啲蔥應該唔係三星蔥呱。。。不錯,但冇乜驚喜鹽酥雞上枱時熱辣辣,應該係即叫即炸,很有誠意,雞肉嫩滑,炸粉唔厚,推介滷大腸大腸過淋,沒有咬口,蒜蓉很香, 但同大腸不是好夾。。。黑糖奶茶由於自己論盡,倒瀉了少少,上枱嘅時候其實係靚啲嘅,黑糖味濃,正常黑糖奶茶

紅燒三星麵
不錯,但冇乜驚喜

鹽酥雞

滷大腸
大腸過淋,沒有咬口,蒜蓉很香, 但同大腸不是好夾。。。

黑糖奶茶

2019-07-06
2019-07-27 583 瀏覽
女友人MY同佢老公JT約我同我老公出去食晚飯,我哋揀噚晚(26-7-2019 Fri)食,地點由MY揀呢間。由於我因事遲嚟,佢哋3個坐低同叫嘢食先,叫咗:1. $148.00嘅珍寶紅燒三星麵大大碗,梗係,MY特登叫呢個share食,牛腩同牛筋都唔少,口感好腍,湯底又甜,麵係粗身嘅,唔會太腍。加啲酸菜落湯,輕輕減少甜味但亦都好味。味道:5分2. $46.00嘅滷豬耳(麻辣)食過嘅MY話揀最唔辣,呢個辣度我都重接受到,而麻嘅感覺真係好正,豬耳爽口冇問題。味道:5分3. $58.00嘅第一鹽酥雞份量唔多,以為真係咁少?原來唔係,o衣o家睇到沙田嗰間https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-三星台菜食堂-沙田-台灣菜-r581020份量好多,係滿滿嘅一大碟,我哋呢碟只係人哋嘅1/3,但價錢係一樣噃。佢係好食,乾身外脆內滑,味道亦啱啱好,但每人真係只食到幾粒。味道:5分4. $38.00嘅芒果奶蓋沙冰呢杯係MY佢哋飲。後加嘅:5. $58.00嘅炸龍珠炸龍珠係咩嚟?睇英文就知係墨魚咀,正呀!份量亦係唔多,size細粒(因為我之前喺元朗一間出名嘅凍肉舖,買過嚟B

由於我因事遲嚟,佢哋3個坐低同叫嘢食先,叫咗:

1. $148.00嘅珍寶紅燒三星麵
大大碗,
珍寶紅燒三星麵

味道:5分

2. $46.00嘅滷豬耳(麻辣)
滷豬耳(麻辣)

3. $58.00嘅第一鹽酥雞
份量唔多,
第一鹽酥雞

4. $38.00嘅芒果奶蓋沙冰
呢杯係MY佢哋飲。

後加嘅:
5. $58.00嘅炸龍珠
炸龍珠係咩嚟?睇英文就知係墨魚咀,正呀!
份量亦係唔多,size細粒
炸龍珠
(因為我之前喺元朗一間出名嘅凍肉舖,買過嚟BBQ,一粒起碼等於呢喥嘅兩粒,又好味好煙韌),食落,一樣外脆,但可能太細粒,煙韌口感比較差,味道係清淡得滯,唔夠鹹香。
味道:3.5分

6. $52.00嘅三星蔥餡餅(5件)
叫之前,MY睇價錢同件數,佢就覺得每件都唔大件,所以批准叫。🤣
嚟到喇,冇錯,係唔大件,每件都圓碌碌,
三星蔥餡餅(5件)
原以為外型會似上海舖嘅蔥油餅或我哋舊年喺台灣自製嗰隻扁平形。
一咬,外面都脆脆地,又薄,內裡卻爆汁,內裡蔥粒豐盈甜美,好味。
食嘅三星蔥餡餅(5件)

7. $38.00嘅芒果奶蓋沙冰
呢杯係我同我老公嘅,呢個普通正常。
味道:3分

環境:
舖唔大,但都有適當空間;略嫌冷氣唔太夠。

服務:
好老實,服務冇乜,但都要收加一,有少少唔多想俾。

抵食係2.25分
芒果奶蓋沙冰
2019-07-26
$120.5 (晚餐)
珍寶紅燒三星麵
滷豬耳(麻辣)
第一鹽酥雞
三星蔥餡餅(5件)
食嘅三星蔥餡餅(5件)
2019-07-20 262 瀏覽
成日食牛肉麵,都未試過第一啖湯就明顯地有牛羶味,可能係因為有牛肚,我估咁就真係牛味喇! 我揀紅燒湯底,唔辣的,如果有少少辣,我儲開心d。牛腩、牛筋同牛肚都大大塊,而且各自的質地地幾好,剛剛好, 但始終牛肚係比較有嚼勁的,稍為切細舊d會易食d。 一個lunch set , 包麵,小食,同一杯可以帶走的茶,$78 ,價錢試比起附近的牛肉麵都抵! 而且我幾鍾意刀削麵的質地,好彈牙,雖然明顯其實麵係機器整的麵,整體黎講,我俾個 👍🏻
2019-07-16
$85.6 (午餐)
2019-07-10 311 瀏覽
定期dinner 飯聚,今日約左好姊妹飯聚,今次就選左間台灣菜,邊食飯邊plan一下台灣之旅既行程。未夠7點就到達,我地冇訂位,但人唔多,唔使等位就入得,叫左一個紅燒三星麵,一個台式排骨魯肉飯,叫多一個小食-花枝丸。一杯(凍)香芋latte (少甜,少冰)另一杯叫左芒果🥭奶蓋沙冰。個麵既湯底就唔夠濃厚,不過面質都ok ,有咬口既,餸料不錯,牛肉夠(林) ,牛筋夠(照頭),但係個飯就麻麻地,排骨有點咸,但個魯肉汁又無咩味喎。最推介係杯香芋latte👍🏻

2019-07-01 641 瀏覽
我哋兩個人叫六點幾就到達餐廳,雖然冇訂位,但係都唔駛等位。咗一個紅燒台灣牛肉麵,同埋一個排骨滷肉飯。紅燒牛肉麵(叫咗粗麵,但麵身原來都唔係好粗。牛肉湯底好濃郁,好香牛味。佢牛肉都有好多舊,而且大大件。初時以為咁大件會好難咬,但係佢整得好淋好入味。)排骨滷肉飯(有好大塊豬扒,揸到脆卜卜,但係唔會乾爭爭。滷肉唔算肥,味道不錯)另外佢酸菜同埋辣椒油可以自己落,幾好。
我哋兩個人叫六點幾就到達餐廳,雖然冇訂位,但係都唔駛等位。

咗一個紅燒台灣牛肉麵,同埋一個排骨滷肉飯。

另外佢酸菜同埋辣椒油可以自己落,幾好。
2019-06-28 604 瀏覽
人少少。叫咗兩個飯🍛一個菜🥦六個小食🌮。先來個結論係食唔晒嘅😝 真係眼闊肚窄。不過食唔晒我哋有打包唔會嘥野👌分別叫咗-滷肉雞扒-滷肉排骨飯-蒜泥白肉-鹽酥雞-炸豆腐-炸大腸-台灣腸@滷肉雞扒同滷肉排骨飯都好味。滷肉好入味,雞扒同排骨都炸得好脆。同埋見到本身醃過先炸。本身跟個半粒蛋係糖心蛋👍🏻👍🏻@鹽酥雞唔會炸到好乾身👍🏻好味,值得叫👍🏻@炸豆腐呢個質感好特別,食落去好似炸魚腐。@炸大腸我覺得有啲乾,炸過左少少。@台灣腸正正常常@蒜泥白肉譚仔好食好多🤣 總括我都覺得值得去食價錢都好實惠。必叫鹽酥雞。特飲都唔錯。
人少少。叫咗兩個飯🍛一個菜🥦六個小食🌮。

分別叫咗
-滷肉雞扒
-滷肉排骨飯
-蒜泥白肉
-鹽酥雞
-炸豆腐
-炸大腸
-台灣腸

@滷肉雞扒同滷肉排骨飯都好味。
滷肉好入味,雞扒同排骨都炸得好脆。
同埋見到本身醃過先炸。
本身跟個半粒蛋係糖心蛋👍🏻👍🏻

@鹽酥雞
唔會炸到好乾身👍🏻
好味,值得叫👍🏻

@炸豆腐
呢個質感好特別,食落去好似炸魚腐。

@炸大腸
我覺得有啲乾,炸過左少少。

@台灣腸
正正常常

@蒜泥白肉
譚仔好食好多🤣

總括我都覺得值得去食價錢都好實惠。
必叫鹽酥雞。特飲都唔錯。
2019-06-10
2019-06-28 3496 瀏覽
有一位曾經在香港樂壇裡面推出過唱片,曾經以藝名「高雪嵐」在香港樂壇唱作歌曲和派台,原名叫做「傅珮嘉」的香港唱作歌手,在銅鑼灣商業大廈「L.Square」廿一樓,開了一間台灣菜餐廳。餐廳的正式名稱叫做「三星台菜食堂」,我從「L.Square」地下大門位進入大廈之後,乘搭升降機來到二十一樓,一步出升降機就看到整個二十一樓樓層,還有整個「三星台菜食堂」。「三星台菜食堂」彷彿已經租下了整個樓層,所以我來到「L.Square」二十一樓,發現「L.Square」二十一樓除了「三星台菜食堂」之外,就沒有其他租戶、商舖或者公司寫字樓了。所以我意外地發現,原來「三星台菜食堂」在「L.Square」二十一樓樓層裡面,竟然連店門和食店招牌都完全看不到,難道店門在走火通道所在的後樓梯門口位置?「三星台菜食堂」除了租用了「L.Square」二十一樓之外,還擁有了一個大型非落地玻璃窗,玻璃窗對出的位置,就已經是「三星台菜食堂」的窗台景觀餐檯,食客可以透過窗台餐檯,看到銅鑼灣附近一帶地方。我在上次舊手提電話和舊「開飯喇」戶口還未報銷之前,曾經光顧過「三星台菜食堂」一次,除了點「紅燒牛肉麵」之外,還另外跟餐追加小食包

我在上次舊手提電話和舊「開飯喇」戶口還未報銷之前,曾經光顧過「三星台菜食堂」一次,除了點「紅燒牛肉麵」之外,還另外跟餐追加小食包括「牛肚」以及「真的好蝦捲」。

至於我上次在「三星台菜食堂」裡面食的下午茶,飲品就跟今次我在「三星台菜食堂」享用下午茶一樣,都是選擇了享用冰凍飲品,售價港幣二十四元的「黑糖奶茶」。

不過,我在兩次光顧「三星台菜食堂」體驗裡面,發現原來「三星台菜食堂」裡面的招牌食品,「紅燒牛肉麵」原來可以另外選擇轉湯底,由原本的辣味湯底,變成味道偏向酸甜的蕃茄湯底。

至於原本我在「三星台菜食堂」裡面選擇的套餐小食,則由第一次光顧「三星台菜食堂」時食的「真的好蝦捲」,變成了今次的「麻辣溏心蛋」。

把我兩次光顧「三星台菜食堂」,期間食過的兩款套餐小食「真的好蝦捲」和「麻辣溏心蛋」互相比較之下,其實我個人比較喜歡「真的好蝦捲」的彈牙口感,和「麻辣溏心蛋」裡面的辣味。

因為「麻辣溏心蛋」裡面的溏心雞蛋蛋黃,黃的味道偏甜。但是偏甜的溏心雞蛋蛋黃,一遇上了味道偏向麻辣的辣椒醬,辣椒醬裡面辣味反而被甜味的溏心蛋黃稍為中和,辣味沒有預計那麼強烈。

雖然「麻辣溏心蛋」裡面的蛋黃,已經近乎被烚熟,蛋黃淋上麻辣醬汁後,蛋黃呈現疑似半固體,實際已經熟透效果,蛋黃蛋漿隱約呈現蕩漾,似湧非湧出來的模樣,「三星台菜食堂」把雞蛋切開上碟,比一刀不切效果更好。

至於「三星台菜食堂」「麻辣溏心蛋」的實際口感,由於蛋黃已經被烚至全熟,所以溏心蛋蛋黃實際上,其實沒有任何明顯的流心效果出現,直接吃掉溏心蛋比拍照更有作用。

至於「三星台菜食堂」裡面的飲品「黑糖奶茶」,由於「三星台菜食堂」沒有任何套餐提供,所以「黑糖奶茶」的售價價錢,比坊間大部手調飲品店都要昂貴得多。

而且「三星台菜食堂」裡面的「黑糖奶茶」,「黑糖奶茶」裡面的黑糖甜味正常,奶茶裡面的紅茶味道不算非常濃郁,最重要是「三星台菜食堂」「黑糖奶茶」是沒有任何黑糖糖漿拉花裝飾效果。

所以「三星台菜食堂」裡面的「黑糖奶茶」,雖然沒有來自黑糖糖漿,造出來花巧亮麗拉花圖案裝飾效果,但是卻偏偏有來自濃厚黑糖甜味,成為了實而不華的台灣手調黑糖奶茶飲品。

至於「三星台菜食堂」裡面的招牌食品之一,「紅燒牛肉麵」的製造方法以及選用的材料,跟大部分香港台灣菜餐廳的造型十分相似,都有牛肉、香蔥、麵條和燙青菜。

「三星台菜食堂」「紅燒牛肉麵」跟其他台灣菜餐廳製作的「紅燒牛肉麵」最不同的地方,就是「三星台菜食堂」原來容許食客,可以把原本的辣味紅燒湯底,變成味道酸甜的蕃茄湯底。
麻辣溏心蛋

由原本辣味,轉變變成酸甜蕃茄湯底的「三星台菜食堂」食品「紅燒牛肉麵」,味道由傳統「紅燒牛肉麵」裡面的辣味,變成了新鮮蕃茄出來的酸甜味道。

至於「紅燒牛肉麵」裡面的牛肉,牛肉雖然屬於「牛」,但是「三星台菜食堂」把他們的食材切成一粒粒,外表又圓又大顆的「牛粒」。

蕃茄湯底版本的「紅燒牛肉麵」,除了擁有來自蕃茄湯底酸甜味道之外,牛粒本身的口感,也因為「三星台菜食堂」廚房店員處理牛的手法,因而變得頗為軟腍,入口感覺頗為彈牙。
(凍)黑糖奶茶

而且「三星台菜食堂」「紅燒牛肉麵」裡面的牛,以切粒的方式代替,一般港式食店裡面會見到食到的切片牛,讓「三星台菜食堂」「紅燒牛肉麵」裡面的牛肉質變得更豐厚,很軟很腍。

而且湯底由傳統紅燒辣味湯底,轉變了成為酸甜味道蕃茄湯底的「紅燒牛肉麵」,就連切粒彈牙牛,跟麵條也一併吸收了蕃茄湯底裡面的酸甜味道,所以「蕃茄紅燒牛肉麵」整體味道每一啖都很酸很甜。

另一方面,「三星台菜食堂」的蕃茄湯底版本「紅燒牛肉麵」,「紅燒牛肉麵」裡面的切粒牛除了被切到大大粒,質感軟腍之外,原來切粒牛實際上的口感,原來也造到頗為彈牙。

加上「紅燒牛肉麵」底層的麵條有一定程度硬度,不容易被湯底浸,所以「三星台菜食堂」裡面的蕃茄湯底版本「紅燒牛肉麵」,麵條吸收了蕃茄酸甜味道之外,也十分耐嚼,容易飽肚。
紅燒牛肉麵

「三星台菜食堂」廚房在蕃茄湯底「紅燒牛肉麵」的表面上,灑上一大堆切粒的蔥花,蔥花令到「紅燒牛肉麵」湯底的整體味道,變得十分濃厚,適合喜好濃味的朋友。

說完「三星台菜食堂」裡面的蕃茄牛肉麵、黑糖奶茶跟溏心蛋之後,就說回「三星台菜食堂」的實際環境,「三星台菜食堂」座落於「L.Square」的高層位置,把銅鑼灣和香港島的景色也一覽無遺。

我坐在「三星台菜食堂」的窗邊餐檯位置,一邊看着窗外風景景色,令整個享用「三星台菜食堂」食品過程,也不其然變得非常舒適,心曠神怡。

況且「三星台菜食堂」的侍應服務態度,也都稱得上算是很友善,非常健談,我一路望着大廈外面的街邊風景,一路跟「三星台菜食堂」侍應無所不談。

我就連在「三星台菜食堂」店內不斷拍照,雖然拍攝不到收藏於餐廳內部的廚房,但是店員侍應「三星台菜食堂」侍應也對我的拍攝行為,沒有太大反應。

加上「三星台菜食堂」把湯底味道,轉換變成酸甜味道蕃茄湯底,還有體積又大,口感又軟腍彈牙的招牌「紅燒牛肉麵」,「三星台菜食堂」無論是餐廳環境景觀,抑或是食品,飲品的味道,也令我留下深刻印象。

即使「三星台菜食堂」食品飲品沒有套餐價錢優惠,價錢又偏向比較昂貴,但是有漂亮香港島景觀,又有味道酸甜開胃的蕃茄紅燒牛肉麵,令我有下次還想再光顧「三星台菜食堂」。
2019-06-16
16 分鐘 (堂食)
麻辣溏心蛋
(凍)黑糖奶茶
紅燒牛肉麵
之前食過三星 覺得幾好食就想再去今次去見到淪落到要揾人係下面派傳單上到去 食晚飯時間只有一半枱有人坐心諗 明明幾好食點解會咁拿起餐單 見到魯肉飯 索價愈嚟愈貴 諗起請坐先係2x-3x, 突然明白咁貴怪不得無人黎啦,就算再好食魯肉飯4x, 牛肉麵8x, 都唔想食,更何況!!!今次去,個魯肉飯,勁唔好食!!曾經我覺得佢既魯肉汁係好食過請坐同阿元來了,但隔左幾個月去,個味唔同左,仲要勁細碗,都算,個樣都唔吸引,極度失望,之前既魯肉汁味好濃仲有啲藥膳既味道(我唔識形容),今次係好普通,好似係美食博覽既質素-唯一無變係個鹽酥雞一樣都好食但係我唔想再去了魯肉飯令我唔開心了仲有個服務愈嚟愈衰,嚟食飯好似受氣咁,waitress 好rude, 我怕咗佢,雖然叫佢佢會做,但係好似好唔想咁,嫌你煩咁,大佬呀,我哋嚟食餐飯,唔係畀你黑面同唔應人㗎囉,我明做服務業好辛苦,我都有所體驗,但對住客,客係無辜㗎,自問講哂唔該。又唔係特登問你嘢,洗唔洗黑哂面呀?!
之前食過三星 覺得幾好食就想再去
今次去見到淪落到要揾人係下面派傳單
上到去 食晚飯時間只有一半枱有人坐
心諗 明明幾好食點解會咁
今次去,個魯肉飯,勁唔好食!!

唯一無變係個鹽酥雞一樣都好食
但係我唔想再去了