2021-04-27
🔸水煮魚龍脷魚🐟水煮魚非常大碗,一上枱有啲嚇親,咁大碗真係好抵食😂今次揀咗中辣,面頭舖滿辣椒,食到瘋狂飆汗💦除咗龍脷魚之外,仲有大豆芽,青瓜同寬粉。魚肉份量好多,又大又厚,而且好入味,食落啖啖肉之餘,麻辣味充斥住成個口,要邊食邊飲下嘢解辣🥵其實唔單止魚肉多,芽菜都勁多,成個波咁大😳寬粉好特別,咬落煙煙韌韌,同魚肉一樣好入味呀🥰🔸皇牌口水雞🐥傷心酸辣粉除咗酸辣粉🍜出名之外,口水雞💦🐔都係佢哋嘅皇牌!口水雞揀左例牌,仲有分上例同下例,我比較鍾意食雞胸肉所以就揀咗上例。口水雞麻辣味好均勻,肉質唔會好鞋,而且花生🥜又多又脆,食唔停口😂🔸夫妻肺片🫁夫妻肺片其實同肺無關,係牛𦟌同牛肚,同口水雞一樣都係凍食嘅小食嚟㗎😀因為落咗唔少芝麻,食落麻辣之餘仲有好香芝麻味,又唔會因為太麻辣食唔出本身牛𦟌牛肚嘅牛味。平時食傷心酸辣粉都好鍾意叫呢個小食😘午市套餐包一碗酸辣粉,可以揀米線、薯粉、寬麵之類。我不嬲都咗食開薯粉,鍾意佢食落彈牙又容易咬斷。榨菜同花生份量都幾多😂🔸柑橘青檸蜜&海鹽柚子樂🍹食辣嘢無理由唔叫嘢飲,兩杯嘢飲都幾解辣,海鹽柚子可樂杯底有一層柚子蜜,第一次見咁嘅配搭😂🔸天然調味辣椒油🌶埋單嗰時見到c
🔸皇牌口水雞🐥
🔸夫妻肺片🫁
🔸柑橘青檸蜜&海鹽柚子樂🍹
🔸天然調味辣椒油🌶
埋單嗰時見到cashier擺咗樽辣椒油,價錢又唔貴,因為平時都有下廚,就買咗一樽試下🤪