2021-07-07 375 瀏覽
朋友出左糧又帶我去食好野,佢今晚帶左我去太和食雞煲兼打邊爐,兩個人叫左個胡椒豬肚雞煲半隻份量,如果人多可以選一隻份量,朋友負責點埋其它食物雞煲好快就預備妥當上枱開火,個煲好大,裡面既料都好多好足,唔係水汪汪得啖湯,除左雞同豬肚仲有咸菜同大量炸枝竹。朋友點的火鍋配料都上枱,張枱唔夠放時,待應會拉部車仔黎放係我地枱旁邊,再幫我地擺放整齊,等我地拎得就手係開始食之前,聞到個湯底咁香都忍唔住畢左碗黎飲,飲落好多胡椒粒,個身當堂即刻暖笠笠,朋友都叫左好多火鍋配料,有手切肥牛、鱈場蟹棒、鴛鴦滑、豆腐、生菜、什菜拼盤(蕃茄、露筍、海鮮菇、皇帝菜、粟米仔、秋葵、南瓜)、什餃盤(魚皮餃、雲吞、餃菜餃),仲有個三色拼盤(萵筍、准山、蘿蔔),配料全部望落好新鮮,擺放整齊,樣樣份量都好大兜,值得一贊係唔會係當中加插唔係自己點唔相關既菜係底魚目混珠。我先倒入些難熟和可拗湯既配料落鍋,再黎食下豬肚同雞,豬肚好腍同好夠味,好易咬,無咩肥脂層,彈牙得黎食多幾件都唔怕肥,雞件份量足半隻,完全無醃製過,食到原汁原味道,鴛鴦滑分別係有蝦滑同墨魚滑,兩者都新鮮彈牙朋友仲叫左Jar竹蔗芧根水,味道都幾濃的,樽底仲有些紅蘿蔔、馬

八妹拼盤

鴛鴦滑

朋友仲叫左Jar竹蔗芧根水,味道都幾濃的,樽底仲有些紅蘿蔔、馬蹄和甘蔗,認真係真材實料自己煲,唔係用粉開出黎。
竹庶芧根水

係度食野熱鬧得黎唔會嘈,地方乾淨衛生,坐得自在,而且樣樣食物明碼實價大大份又新鮮,感覺舒服。

2021-06-23
  • 八妹拼盤
Pak Mui Chicken Pot!! Maybe the best chicken pot in Hong Kong🇭🇰 Have been visiting this place for five years and probably my last time here in a while - I’m graduating from uni and Tai Po is too far for me to visit frequently. Yet, I didn’t know that they have renovated and the newly decorated place looks amazing!! So local so Hong Kong😍Still want to write about this amazing place and so I was here tonight with my friends from uni. This place is not that popular among my schoolmates because it’s

Still want to write about this amazing place and so I was here tonight with my friends from uni. This place is not that popular among my schoolmates because it’s not an all-you-can-eat hot pot place, but what I believe is that, quality > quantity so Pak Mui really deserves this price with their quality food.

Of course, their chicken pot is no doubt the most popular option here.

But their hand cut beef were also super nice!!!
so fatty and have a very strong aftertaste of 🐮

I especially love their drinks with XXXL jugs
Winter Melon Tea and Bamboo Tea would be my favourite.

Recommended by the staff we tried this cheese siulungbao and it’s cute🤣

still have some more side dishes that we ordered looked great!!

and here’s a summary of their most popular dishes, hope i can try all of them someday🤔
  • 手切肥牛
  • 竹庶茅根
2021-06-29 67 瀏覽
今日嚟左大埔區好出名嘅八妹雞煲。餐廳環境乾淨闊落, 有卡位坐👍🏻餐牌有多款特色雞煲選擇, 例如花膠雞煲, 藥膳花膠雞煲, 如果唔食雞都仲有蕃茄肉蟹花甲鍋,火鍋配料都有好多選擇, 仲有多款海鮮配料可選擇✨ 我地叫咗個秘製八妹雞煲 (一隻), 因為有朋友唔係咁食得辣 , 所以個雞煲叫咗小辣, 但見到menu入面 有八妹辣雞汁叫, 可以照顧到食辣同埋唔食辣嘅朋友。😽雖然叫咗個小辣嘅雞煲, 但係個醬汁都一樣好惹味, 雞嘅份量都好足夠,好足料🙌🏻個雞煲醬汁好正, 香濃惹味辣汁, 有有少少麻辣, 鍾意食麻辣嘅朋友一定會喜歡。😻啲花膠都勁大塊😍食完個雞煲, 餐廳供應咗啲湯底畀我哋加落個雞煲到, 唔怕被溝淡。火鍋叫咗帶子, 娃娃菜, 墨魚丸之外,再叫咗水魷片。食嗰時點返辣雞汁, 非常鮮味。蝦滑,蝦味濃, 入口滑。 極推介😋😋成餐飯嘅感覺都好好, 服務員嘅態度都好, 做野快手, 唔會有空碟喺個枱度。下次如果想食雞煲都會返嚟呢度。😍
今日嚟左大埔區好出名嘅八妹雞煲
餐廳環境乾淨闊落, 有卡位坐👍🏻

雞煲醬汁好正, 香濃惹味辣汁, 有有少少麻辣
, 鍾意食麻辣嘅朋友一定會喜歡。😻
啲花膠都勁大塊😍

下次如果想食雞煲都會返嚟呢度。😍
2021-06-25 65 瀏覽
我地order左雞煲 半隻雞,小辣辣度偏甜 唔算太辣 帶有少許麻 啱哂唔太食辣但又鍾意麻既感覺既人食~keep住保溫mode都會越食越麻 好過癮!雞件全部大大件 啖啖肉 肉質嫩滑一d都唔韌 半隻雞份量2個人食啱啱好 4個人最好叫一隻雞紫洋蔥煮到淋左之後好好味 吸收晒雞煲醬既精華 一定要係加湯之前食哂佢我地仲撈起左d雞煲汁 用尼打邊爐點醬食安格斯肥牛 脂肪比較多,不過食落口都唔韌而且有濃郁牛味羊肉 唔多脂肪而且唔羶,薄薄一片都羊肉味香濃韮菜餃 有8隻咁多 隻隻都好飽滿,皮薄又多餡,韮菜味好香炸魚皮 好香脆 同埋好香魚味 點埋雞煲醬汁食好正芥末貢丸 見佢menu有個手指公 果然係唔錯! 一咬落去芥末味爆發 千其唔好趁熱食 唔係爆汁就會焫親牛柏葉、竹笙 索湯之選 份量好多 多到食唔哂總括尼講個雞煲係最令人回味 可以encore!
我地order左雞煲 半隻雞,小辣
辣度偏甜 唔算太辣 帶有少許麻
啱哂唔太食辣但又鍾意麻既感覺既人食~
keep住保溫mode都會越食越麻 好過癮!

雞件全部大大件 啖啖肉 肉質嫩滑一d都唔韌
半隻雞份量2個人食啱啱好 4個人最好叫一隻雞

我地仲撈起左d雞煲汁 用尼打邊爐點醬食

安格斯肥牛 脂肪比較多,不過食落口都唔韌而且有濃郁牛味

羊肉 唔多脂肪而且唔羶,薄薄一片都羊肉味香濃

韮菜餃 有8隻咁多 隻隻都好飽滿,皮薄又多餡,韮菜味好香

炸魚皮 好香脆 同埋好香魚味 點埋雞煲醬汁食好正

芥末貢丸 見佢menu有個手指公 果然係唔錯!
一咬落去芥末味爆發 千其唔好趁熱食 唔係爆汁就會焫親

牛柏葉、竹笙 索湯之選 份量好多 多到食唔哂

總括尼講個雞煲係最令人回味 可以encore!
2021-06-16
2021-06-21 121 瀏覽
難得平日早放工,即与友人到大埔食八妹雞煲, 假日真的未必有位,所以難得機會,未夠6:00已到步食好嘢。 原來店舖幾大,橫裝的顏色配襯好charp,夠舒服闊落,職員充滿笑容,親切窩心。    點餐紙都有較多選擇,比較多元化,當然一定要試試傳統雞煲,由於朋友極愛食雞,所以大膽order了一隻,職員姨姨有叫我們想清楚,都怕我們食唔晒🤣態度殷勤。雞煲又怎能沒有竹蔗茅根水呢。 上菜極快,職員EE協助我們撈一撈煲內的料,隨即可食。打開蓋,香氣撲鼻, 雞煲混雜多種材料同醬料,雞屬大隻雞,肉質不似雪雞,不錯,一啖雞一口竹蔗水,正呀!食到大半,可放湯稀釋醬汁,不得不讚湯內不加鹽的設計, 沒有令湯汁越加越濃同死鹹。貪食的我,很想一試他們的安格斯肥牛,於是點了一客細份,再order一份鮮腐竹及紅薯粉。肥牛果然沒令我失望, 頗香油脂牛味。 腐竹及薯粉吸收了湯汁精華,真的令人回味,下次一定再光顧。
2021-06-21
  • A級安格斯肥牛
2021-06-16 338 瀏覽
夏天天氣熱會令人唔想食太熱嘅嘢,而其實喺開住冷氣嘅室內打邊爐食雞煲係唔會受到季節同天氣影響。朋友投資獲利專登請我入黎大埔食好嘢。行入去見到舊香港風格嘅裝修同埋聽到其他食客喺度暢快傾談已經感覺到好有大排檔氣氛。而特別在係喺充滿冷氣嘅室內,唔會有街上嘅灰塵,而且環境都好乾淨。比起街邊大排檔絕對有風味得來又放心。點左雞煲同一輪食物後可以自助調校醬料。除左醬料仲有小食,等食物到之前可以先過下口癮。半隻雞煲,我地揀左微辣,有花椒、辣椒等嘅香氣,食落口又唔會辣親,雞肉嫩滑唔老。索左雞同麻辣汁嘅洋蔥都爽脆好味。飲品勁大杯,用來幫刺激嘅雞煲解渴好合適。配合比例落成隻檸檬,啖啖都有檸檬味。朋友係大食之人,好快就轉入第二階段,打邊爐。呢度座位好寬敞,檯面夠擺好多火鍋料,湯底都可以擺埋,自己想加湯隨時可以加(店員都會好快手幫你換新湯)。雪花靚肥牛滾一滾就食得,又滑又鮮。切得夠厚身好有咬口,肉汁又多。同一般任食打邊爐一烚就散曬嘅肥牛好唔同。同朋友傾計開心,食極都唔飽,梗要試多幾款嘢食。午餐肉厚身,有火腿粒。任食邊爐絕對較少有嘅內臟套餐,雞子+豬潤。雞子新鮮夠滑,朋友第一次食都覺得過癮。豬潤夠爽同醃過入味。索埋

索左雞同麻辣汁嘅洋蔥都爽脆好味。

雪花靚肥牛
同朋友傾計開心,食極都唔飽,梗要試多幾款嘢食。
午餐肉厚身,有火腿粒。
任食邊爐絕對較少有嘅內臟套餐,雞子+豬潤。雞子新鮮夠滑,朋友第一次食都覺得過癮。豬潤夠爽同醃過入味。索埋湯底嘅汁再加上本身沙沙地嘅口感。

墨魚滑同蝦滑都係必食推薦。撥落去時已經發現好實淨,蝦同墨魚嘅比例絕對充足,食落口夠彈牙鮮味,唔係一舊粉咁樣。

打邊爐當然唔可以淨係顧住食肉,蔬菜索左熬過肉嘅湯汁係又健康又抵食。特別推薦萵筍、油墨菜同菇類拼盤,索湯又有獨特口感。
呢餐食左唔少好嘢,主要係肉同菜,呢度有自家魚缸養住各種海鮮,要食海鮮都係一個好地方。
2021-06-10
5 分鐘 (堂食)
  • 雪花肥牛
  • 墨魚滑
  • 蝦滑
  • 雞子
  • 凍檸茶
  • 豬潤
2021-06-13 90 瀏覽
是日約左朋友黎大埔食雞煲,朋友帶我黎呢度試下,果然係無介紹錯!餐廳以懷舊香港餐廳裝潢,睇得出有花點心思。自助醬油區發現有花生,係好多其他雞煲店無提供既。仲有個秘製麻辣油真係好惹味,大家可以一試。2個人點左半隻雞雞煲,料頭都好足,雞肉滑溜,唔會鞋拾拾,而且醬汁亦夠重口味,二人份量剛好。火鍋配料方面,每一碟既份量其實都好多,唔覺意樣樣都想試就點多左。肉類,我地點左手切肥牛,豬爽肉,羊肉同牛坑腩。別想推介下牛坑腩。本身已經係熟,再放落火鍋煲一陣,吸晒湯汁同埋牛坑腩爽口彈牙,正。另外推介下呢度既響鈴,係新鮮自己炸既,比我地清晒!

夠重口味,二人份量剛好。

另外推介下呢度既響鈴,係新鮮自己炸既,比我地清晒!
早排好想食雞煲,但又搵唔到間好食嘅餐廳,朋友頂我唔順😂於是同我去左大埔都幾出名嘅,又有特色嘅餐廳食雞煲,結果相當令人滿意,成個肚脤著走 🤣入到去先發現,餐廳個裝修好特別,有好有80年代嘅味道,有好多林林總總唔同特色嘅鋪頭仔係度,好似入到一個新嘅地方 😃😃咁野食方面,當然有叫到期待以久嘅雞煲啦,咁我地叫左半隻雞同中辣,個雞煲好快就有得食,份量多同賣相非常掂,味道剛剛好,夠辣夠麻👍店員仲好細心講話等我地食到差唔多嘅時候,再幫我地加雞湯就可以打邊爐添 😎 第一次咁食法,幾特別下 😁😁由於我地兩個人比較大食 🤣所以都叫左幾多野食再打邊爐,又點左手切牛肉,份量都係足料,而且肉味好濃,真係食唔停咀😋山根同埋響鈴都係必點嘅菜式,可以吸返曬個雞煲個湯底味道,又脆脆地,又有汁,超一流 🙂豬皮都係不二之選,去嗦返個湯底嘅精華,超juicy 😍咁我地有點啲蔬菜食下嘅😂 雞肶菇都好新鮮,爽口,再配辣醬食,簡直無得彈 😃另外,打邊爐個醬汁好重要,間餐廳set左個位可以自己配醬料去食,種類都算好齊,好周到 😎總括而言,今次哩一餐食到超飽非常滿足,尤其係個雞煲最印象深刻,好期待下次再黎食,想挑戰食一隻雞,點個大辣黎

總括而言,今次哩一餐食到超飽非常滿足,尤其係個雞煲最印象深刻,好期待下次再黎食,想挑戰食一隻雞,點個大辣黎食,再試下佢個特制醬汁,一定超好食,諗起都流曬口水😋
2021-06-09 85 瀏覽
有時候呢又想食雞煲,又想打邊爐但好多餐廳一係就係得雞煲,一係就得邊爐今日呢就發現公司附近,有一間又可以食雞煲又可以打邊爐嘅餐廳呀入到去呢就發現裝修真係非常之港式呀啱晒打卡嘅朋友。有啲似海洋公園懷舊香港嘅主題裝修非常之特別我哋揀咗八妹秘製雞煲(半隻微辣)半隻嘅份量都非常之多而且微辣嘅辣係啱晒一家大細嘅。兩至三個人食半隻係絕對冇問題一定夠飽。邊爐配料呢亦都非常之多,咁有基本嘅肉類啦牛肉豬肉雞肉,仲有蔬菜同海鮮。牛肉方面,揀咗A及安格斯肥牛肉身唔會話太瘦亦都唔會太多肥肉係啱啱好嘅。蟹子墨魚滑同蟹子蝦滑,一定要試下。真係新鮮蝦肉打成,啖啖都係蝦 蔬菜盤食完雞煲呢就係將湯底倒落去,所以邊爐湯底係有非常之香嘅辣雞味
有時候呢又想食雞煲,又想打邊爐

但好多餐廳一係就係得雞煲,一係就得邊爐

入到去呢就發現裝修真係非常之港式呀

啱晒打卡嘅朋友。

有啲似海洋公園懷舊香港嘅主題
裝修非常之特別

我哋揀咗八妹秘製雞煲(半隻微辣)
半隻嘅份量都非常之多
而且微辣嘅辣係啱晒一家大細嘅。兩至三個人食半隻係絕對冇問題
一定夠飽。

牛肉方面,揀咗A及安格斯肥牛

肉身唔會話太瘦亦都唔會太多肥肉係啱啱好嘅。

蟹子墨魚滑同蟹子蝦滑,一定要試下。

真係新鮮蝦肉打成,啖啖都係蝦

蔬菜盤
2021-06-03 115 瀏覽
2人去一心想辣下……點了半隻的中辣雞煲, 切件成為了小粒,易入味吧~但好少肉,隻雞好瘦?🐤🐥🐣食完加湯打邊爐,點手切肥牛……只有大小2款,2個人當然食個細試下先啦~點知~我要用碎濕濕來形容……可能……小份只是$1××,大份$2××………我一個人可能都食到5 碟……眼見切件成一小片一小片的,用如精緻腸粉用的長碟上……肥紋多,合適食生一點的人,如果要8,9成熟會好老。雞煲做湯底好咸好咸,菜也不敢灼打包餘的回家免浪費。辣味道可以但太鹹了…… 不算正宗的川菜辣反而像辣魚蛋的味道
雞煲做湯底好咸好咸,菜也不敢灼打包餘的回家免浪費。
辣味道可以但太鹹了…… 不算正宗的川菜辣反而像辣魚蛋的味道
2021-06-02 115 瀏覽
經常去大埔搵好野食,但係大埔食雞煲都係第一次!!今次同友人就去左食八妹雞煲,聽聞係區內名店👍🏻但交通方面,係太和落車比較近環境方面,裝修比人既感覺好舒服,好本土好文青feel~另外,食雞煲最重要除左食物,冷氣勁唔勁都係我考慮之一!好彩,而度既冷氣好夠,唔會出哂汗食雞煲,出哂汗太可怕了😱到食物方面:Menu有好多野叫,有雞有豬有牛有羊有丸仲有前菜等等,想食咩都有🙈🙈1隻花膠雞煲微辣($288),雞好嫩好滑,完全無「鞋」既口感👍🏻另外,坊間有啲雞煲店好鐘意淨比骨,但而間好多肉,真係啖啖雞肉🤤再者,啲紫洋蔥芫茜加埋雞汁,好濃好惹味,正~👏🏻👏🏻手切肥牛:脂肪分布均勻,啖啖牛味~用雞煲汁煮,正~🤤響鈴: 聽聞好出名,即炸即上,食落去好脆,必食,正~😎豬頸肉:本身以為雞同牛都咁好食,豬頸肉都應該係配菜,點知好好食🙈🙈🙈好脆,加埋啲蔥一齊食,正~👍🏻混丸:無伏,樣樣丸都不錯,ok 👌🏻墨魚腐皮卷:同某麵店出名春卷差不多,但而款仲脆口,熱辣辣,必食,正~醬料都十分多配搭!飲品方面:椰汁水:夏天必飲,見到10個人有7個人都飲,真係好消暑,正~👍🏻👍🏻竹蔗茅根:食雞煲打邊爐都算熱氣既,飲番竹蔗茅根就可以

到食物方面:

手切肥牛:脂肪分布均勻,啖啖牛味~用雞煲汁煮,正~🤤

響鈴: 聽聞好出名,即炸即上,食落去好脆,必食,正~😎

混丸:無伏,樣樣丸都不錯,ok 👌🏻

醬料都十分多配搭!

飲品方面:

竹蔗茅根:食雞煲打邊爐都算熱氣既,飲番竹蔗茅根就可以降低個罪惡感🙈🙈🙈推薦

總結,食材新鮮,服務員態度友善,好積極幫手收碟換碟,好快手👍🏻👍🏻所以都推薦大家黎試試👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻
2021-05-30 185 瀏覽
我地嚟左大埔食八妹雞煲 啊🤩😍因為都好🈵️下 所以一定要book位喔 聽聞哩度嘅雞煲好出名 就算小妹本身唔太好雞 都一定要trytry🤪😛真係無令人失望啵 雞煲揀左半隻雞同埋微辣🤏🏽🌶雞肉都幾嫩滑又好足料同惹味😋🤤食完個雞煲仲🉑️以加料打邊爐 正正🖤加了竹笙 韮菜餃 刀貝 鵝腸 全部食材都好新鮮吸引 韮菜餃勁大隻 同埋好香韮菜味個皮又唔會好厚👍🏽🤤竹笙份量都好多 淥完個邊爐 勁索味同爽 刀貝都唔差 淥一陣甩左個殻就食🉐️架喇 係鮮甜🤩😍整體都好🉐️又好高質 絕對有回頭的機會🤩😍
雞煲
竹笙
鵝腸
  • 野生竹笙
2021-05-28 85 瀏覽
今日同朋友入黎大埔,我地都系鐘意食濃味野,之前聽過D大埔友話哩間八妹雞煲唔錯,所以黎試下~依間餐廳D裝潢好似舊時代冰室既感覺,望落四圍環境都衛生,座位都坐得舒服,侍應一見到有客到會主動提供熱水去洗餐具。見到餐牌上材料既選擇同其他雞煲差唔多,我地首先叫左半份雞,少辣。一上菜,見到份量都吾細,都幾足料,望落都已經覺得好好味!一食件件啖啖肉,而且肉質嫩滑,以前食過其他雞煲店既雞肉比較粗糙,所以依個雞煲整體上麻麻辣辣好惹味!我同朋友食完雞煲仲想再食,就加湯食埋個火鍋,反正一份價錢可以有兩份享受。我地點左小份手切肥牛同一份羊肉,肥瘦均勻,牛肉味濃又軟滑。羊肉好味有油香,唔會太騷,份量都算大碟。另外叫左鴛鴦滑,即炸響鈴,同蔬菜拼盤。真系要讚一讚佢既滑類(蝦滑+墨魚滑),兩款滑類每一啖都有蝦肉、墨魚肉,肉質爽口鮮甜。炸響鈴仲要係即叫即炸,嚟到熱辣辣,件件都咁大件。好少見到蔬菜拼盤咁靚,拼盤入邊有少見嘅秋葵同蘆筍,每款都咁新鮮。飲品方面,我哋叫咗竹蔗茅根水。竹蔗茅根好冰凍、好清甜;飲完蔗水唔夠再叫左樽果醋。今晚同朋友叫既份量岩岩好, 我地最後係食晒, 無剩菜, 因為真係好好味!其實都好想試埋佢個墨汁墨

今晚同朋友叫既份量岩岩好, 我地最後係食晒, 無剩菜, 因為真係好好味!其實都好想試埋佢個墨汁墨丸, 但叫左可能食唔晒, 多D人一齊食就可以叫多D野, 食到佢唔同既野, 重點係價錢合理, 質素唔錯。 下次入黎大埔會帶多D朋友再食過,真係食過番尋味呀!
2021-05-27
120 分鐘 (堂食)
2021-05-21 93 瀏覽
雞煲癮起,自然諗起八妹,就即刻訂位同朋友嚟食。新裝修除咗型格,啲位仲闊落咗好多。今次我哋兩個人嚟食,揀咗半隻雞,微辣,個雞煲大約15分鐘上檯,可以先叫煲後點配料。眼闊肚窄,被口饞支配,叫咗好多配料同小食。講講啲小食,推薦虎椒皮蛋,辣辣地好醒胃,溏心狀態嘅口感非常軟滑原本以為海鮮芝士豆腐同墨魚腐皮卷係打邊爐嘅配料,但原來係即叫即炸嘅小食海鮮芝士豆腐唔錯,熱辣辣芝士喺口入面咇出嚟;墨魚腐皮卷彈牙得嚟又黏口,好食。椒鹽墨魚咀嘅椒鹽味唔算好重,墨魚咀好爽口,炸得幾靚。主角出場~~~個雞煲一上檯就食得~聞到陣香味都流曬口水入口又香又麻又辣,惹味到不得了,完全係我掛住嘅味道!微辣對我哋嚟講岩岩好,個醬係辣中帶麻,啲雞又夠滑,我哋都一啖接一啖咁食唔停口!啲雞食到七七八八,我哋先捨得加湯打邊爐必點手切肥牛,睇個樣都知靚,油花分布均勻,牛味濃郁!叫咗細份,但份量都唔少,兩個人食都好夠。另外好推薦手打滑,我哋叫咗鴛鴦滑(蟹子墨魚滑+蟹子蝦滑),打得好彈牙。最後推薦埋呢杯凍檸柑桔,大大杯好抵飲;飲落好似有啲陳皮味同梅香咁,味道好豐富,食啖辣雞配啖凍檸柑桔真係超爽!!
雞煲癮起,自然諗起八妹,就即刻訂位同朋友嚟食。

眼闊肚窄,被口饞支配,叫咗好多配料同小食。

椒鹽墨魚咀嘅椒鹽味唔算好重,墨魚咀好爽口,炸得幾靚。

主角出場~~~個雞煲一上檯就食得~聞到陣香味都流曬口水

啲雞食到七七八八,我哋先捨得加湯打邊爐

2021-05-08 190 瀏覽
第二次幫襯,openrice book。有漏單情況,等左大半個鐘,叫左6,7樣但漏左3樣食物,催完都好快上返。整體食物質素一般,比早兩年前差,雞煲要等15分鐘,所以可以先叫雞煲,之後慢慢加餸。最大問題係服務極差,明明無講清楚收費,員工話openrice book枱時已有寫明,無需再講,死撐員工一定有講清楚所有收費,即係客人永遠是錯的。建議大家小心睇清楚收費,無得用信用卡,請自備現金。總括黎講,食物一般,服務極差,無下次👎
第二次幫襯,openrice book。
總括黎講,食物一般,服務極差,無下次👎