2020-06-06 137 瀏覽
呢間來自台灣嘅🥐店極高人氣,剛剛開業仲大排長龍添!依加仲做緊買五送一優惠😈⁣⁣八月堂既牛角包(~$20)有成十幾種口味,甜嘅鹹嘅都有,而且啲口味都幾特別👍 牛角包賣相好靚,好啱打卡🤣 雖然食嘅時候已經擺咗一陣,但食落都幾鬆脆,好明顯見到中間係一層層既,如果熱食應該仲正🤤💕 ⁣⁣我試左迷戀吉士撻,成個包都係吉士醬,食落有少少漏🙈,不過個皮好酥脆,就咁食個牛角包已經覺得好夠🤣 ⁣⁣我其他朋友試咗香濃起司🧀️焦糖布丁🍮 炙燒明太子等等,朋友都讚個明太子幾惹味,可以一試😋

2020-04-27 256 瀏覽
經常都比依個牛角包洗版, 所以忍唔住要試試佢🤪•••﹟6款味道包括💁🏻‍♀️蜂巢可頌、奶油海鹽、迷戀卡士達、焦糖杏仁卡士達、焦糖布甸、香濃起士🧀﹟唔洗多講, 我諗好多人都品嚐過八月堂既牛角包, 口味變化多, 有鹹有甜, 牛角包造型都十分吸引😍外層脆脆地, 橫切面仲見到裏面結構好似蜂巢咁, 一層又一層, 幾鬆軟🤤又唔會話太重牛油味, 吉士餡足料又順滑👍咁多款最鐘意焦糖布甸🙊布甸滑嘟嘟, 入面仲有吉士醬🥰焦糖味再出d就更好😉
經常都比依個牛角包洗版, 所以忍唔住要試試佢🤪
•••

2020-04-26 146 瀏覽
好耐冇去過屯門市中心,早排去行街先發覺原來八月堂係呢度都開咗一間分店。以而家嘅時勢而言,八月堂分店越開越旺,逆市擴充生意真係幾犀利。其實之前同朋友喺葵坊新都會分店已經試過其中一款牛角酥,當時都覺得味道不錯,而今次經過又覺得有啲肚餓,就決定買過牛角酥嚟做下午茶。據講有啲分店會有店舖限定口味,但可能太多人幫襯,當日見到嘅款式唔算太多,好多都俾人買走晒,所以就揀咗焦糖布丁款。-焦糖布丁可頌 $23酥脆嘅牛油皮,配上滑捋捋嘅焦糖布甸,呢款甜食牛角酥個人覺得幾正。雖然布甸甜度唔算好足,但有淡淡嘅焦糖香氣同糖霜作點綴,酥皮令整體層次更豐富。

-焦糖布丁可頌 $23
焦糖布丁可頌

2020-04-05
焦糖布丁可頌
2020-04-20 155 瀏覽
今日到了屯門市中心,同男朋友行吓同睇眼鏡;見這間八月堂好多客人排隊,更是男朋友最愛的牛角麵包,更有5送1優惠,所以我們都排買回男朋友家同佢家人一齊分享!口味好多喔,有點花多眼亂!我們點了新出的花生、牛奶糖味、杏仁、明太子、奶油、白松露的,喜歡牛角麵包的層層口味,好脆口好香,又不會太甜,都幾抵食又美味!服務都好好,有耐性又勤快的員工們,每位戴了手套及口罩,買5送1更有盒子,好精緻好吸引,有客人取紙袋,見服務員態度都好友善,不錯!

2020-04-19
下午茶
生日
牛角麵包
#牛角包 #迷戀卡士撻 🥐 #紅粉戀人 💗 #香濃起士 🧀 #雪花檸檬 🍋 #可可牛奶熊 🥛 #覆盆子奶酪 🍒身為麵包控既🐷小編,最鐘意既西式麵包係牛角包~🥐所以八月堂喺‪香港開店‬,仲要有間分店喺 #屯門市廣場 開,而且仲做緊優惠,買5️⃣送1️⃣,點可以唔試呢~~~😍🐷小編買左六款唔同既味道,3款有內餡,另外3款就冇既,不過就會有唔同toppings~🐷小編喱個組合就盛惠$99,除返開每個$16.5,都算OK呀! 😋👍🏻.🐷小編第一個食既係 #覆盆子奶酪🍒我想講個牛角包真係好好味,入面有好多層,口感超豐富,而且又唔油,真係好好味!!!💯不過覆盆子奶酪既部分就比較酸,明明🐷小編都係好食得同埋都鐘意酸味既人,但個cream食落真係酸得制😵,意思係如果佢係夾落喱個牛角包度一齊食的話,建議加返多少少甜度會令人更容易接受同好味d!!!😚.而🐷小編印象最深刻既係 #雪花檸檬🍋其實睇外形你未必會覺得佢好味,因為我初初望落去只係覺得佢係有一層糖搽左喺個牛角包既表面,仲係好似凝結左而有一定既厚度…但因為🐷小編幾鐘意檸檬味既製品,所以就試下嚕~🙊不過咬落去個下,有種脆既口感,然後配埋牛角包一齊食,係唔會覺得過
#牛角包 #迷戀卡士撻 🥐 #紅粉戀人 💗 #香濃起士 🧀
#雪花檸檬 🍋 #可可牛奶熊 🥛 #覆盆子奶酪 🍒
🐷小編第一個食既係 #覆盆子奶酪🍒
而🐷小編印象最深刻既係 #雪花檸檬🍋
其實睇外形你未必會覺得佢好味,因為我初初望落去只係覺得佢係有一層糖搽左喺個牛角包既表面,仲係好似凝結左而有一定既厚度…但因為🐷小編幾鐘意檸檬味既製品,所以就試下嚕~🙊不過咬落去個下,有種脆既口感,然後配埋牛角包一齊食,係唔會覺得過甜,同埋陣檸檬味🐷小編個人都覺得幾清新呀,所以都幾鐘意。大家都可以試下啊~☺️
🏆 「豬」味指數:8/10
📌 溫馨提示:真係要聽店員話,有餡既而又唔食住既,記得喺一個半至兩個鐘頭內擺落雪櫃嚕!!☝🏻
同埋一定要小心擺放,唔好似小編咁搞到最後要食扁塔塔既牛角包 😢
📍#八月堂 (屯門)
地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 15
2020-03-10 172 瀏覽
So everyone is talking about this croissant shop is very nice, so i would like to give it a try to see if it’s really that good.I’ve tried this crab stick with truffle cream sauce, it said it’s a limited edition only for this tuen mun shop only. Seems so precious so I ordered and tried it. Well, it’s so so, I don’t think the crab stick match with the sauce and the croissant🤔 I prefer the croissant sweet.The milk caramel one is nice, everyone is ordering it. I think it’s good.

名不虛傳既可頌店,真心係世界級!每次經過都見到好長既人龍,目測至小排半個鐘,一直都無時間去排隊,有一次平日下午經過,見到小左人龍,即刻去排隊試一試!果然無令我失望 ,我買左六隻不同口味,每隻都好好食,全部都超級鬆軟可口!雪花檸檬可頌最令我驚喜 ,佢係比平時食到既檸檬蛋糕更酸,好開胃,酸酸感覺同可頌出奇的夾 ,另外草莓卡士達(有粒草莓係面果隻)甜甜的糖箱加吉士醬都好好好好味!本身以為有糖箱係面一定超級甜 ,但竟然不太甜呢 罪惡感即減低
名不虛傳既可頌店,真心係世界級!
有一次平日下午經過,見到小左人龍,即刻去排隊試一試!
雪花檸檬可頌最令我驚喜
2020-03-02
5 分鐘 (外賣自取)
  • 雪花檸檬可頌
2020-03-04 163 瀏覽
今日行過見到好多人排隊,聽朋友講原來係台灣出名的牛角包專賣店🤤因為好喜愛食牛角包🥐,當然不能錯過😍好多口味,有甜有鹹,任君選擇🤗最後買左2款👇🏻👇🏻香濃起司🧀 $19牛角包上鋪左半塊芝士,芝士味濃,帶少少鹹味,同個包好夾😋如果芝士份量可以多少少就好啦🤔松露白醬蟹味🦀 $26屯門店限定口味,經過的不妨一試😉餡料滿滿,蟹棒與白松露醬,似食緊蟹肉沙律,帶有香濃的松露味😆👍🏻店舖有位置供顧客立食,店內傳出陣陣烘焙🥐的香氣🤤每個牛角包外層鬆化、外脆內軟,加上不同餡料,真係好好味😋😍
因為好喜愛食牛角包🥐,當然不能錯過😍

好多口味,有甜有鹹,任君選擇🤗
最後買左2款👇🏻👇🏻

香濃起司🧀 $19
牛角包上鋪左半塊芝士,芝士味濃,帶少少鹹味,同個包好夾😋
如果芝士份量可以多少少就好啦🤔
松露白醬蟹味🦀 $26
屯門店限定口味,經過的不妨一試😉

2020-01-04
$45 (其他)
2020-02-28 166 瀏覽
以前見到排晒隊嘅店都冷清咗好多,行過見到八月堂都冇人排就買黎食下~🔹松露白醬蟹味可頌 $26🔸香濃起司 $19🔹炙燒明太子 $18來自台灣嘅人氣可頌,總共有十多款口味,唔同分店仲會有唔同嘅限定款式。白松露已經係第二次食,一樣咁好味,之前外賣返去食已經凍咗,今次熱熱地食仲正!陣松露味好勁,醬又多每啖都食到啲。芝士比想像中普通,明太子辣辣地好惹味。如果揀唔到食咩味,建議可選啱啱出爐嘅,熱食真係好好多,酥皮又薄又脆,咬開中間嘅一層層明顯好多!✄──────────────────✄八月堂屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 15

🔹松露白醬蟹味可頌 $26

🔸香濃起司 $19

🔹炙燒明太子 $18

✄──────────────────✄
八月堂
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 15
2020-02-27 120 瀏覽
香港人真係好鐘意排隊,一開店既時候打晒蛇餅🐍,而家熱潮慢慢減退,今次只得大約唔夠5個人,於是終於買黎試下#八月堂牛角飽🥐,就同大家分享下試食報告啦!🥰🥰🥰分別買左5種口味,其仲一款買左2個。(每人每次只可買6個🥐🥐🥐。·松露白醬蟹🦀味牛角飽🥐—松露味唔夠出,白醬好味,少少蜜糖🍯沙津醬feel,仲有一條蟹🦀柳,口感同層次都提升唔少👍🏻👍🏻👍🏻整體上好夾既。但要一提,每人只可買一個😲。·可可牛奶熊牛角飽🥐—入面係朱古力醬🍫,好軟滑,好夾👏🏻。·牛奶糖牛角飽🥐—好重牛奶味🥛,鐘意飲奶🥛既人一定好鐘意,但可惜偏甜🥛🍬。·迷戀吉士達牛角飽🥐—吉士味好重,好滑,加上牛角飽上面既糖霜,好夾,味道啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻。·炙燒明太子牛角飽🥐—佢用既係明太子醬,呢個就唔太夾,但由於我鐘意明太子,對於我黎講係好食既,我鐘意。有少少溫馨提示,如果怕腥既朋友仔,就唔好試啦🙈。·店員好細心,比錢既時候佢會提提大家,室溫只可放兩小時,兩小時後要放入雪櫃,但放左入雪櫃最多只可放一日就要食晒啦!😊😊😊·整體黎講,唔洗排隊或冇乜人既時候可以一試😀😃😃話晒人地都係過江龍,遠道而黎到香港開店,點都要支持下既🤣🤣🤣

可可牛奶熊牛角飽🥐—入面係朱古力醬🍫,好軟滑,好夾👏🏻。

2020-02-24 80 瀏覽
一次過試四隻口味🥐熱啦啦當然又香又新鮮,但如果take away 可以番去輕輕焗一焗reheat,一樣咁脆咁鬆化!牛角包有咸有甜,我覺得甜嘅比較出色。-可可牛奶熊(it’s a cute bear 🐻 朱古力味好濃 reheat 完d chocolate 🍫 melt 晒落個包到)-松露白醬蟹肉(店舖限定 松露味唔夠出 creamy 蟹柳有少少似平時麵包舖買到嘅Pizza包 呢個combination 都幾新鮮)-香濃起司🧀️(另一鹹點,面頭個層cheese Ge texture 同可可牛奶熊chocolate 面既texture 係一樣既)-紅粉戀人🍓(士多啤梨蛋糕🍰就食得多,配🥐亦都好夾)

-紅粉戀人🍓(士多啤梨蛋糕🍰就食得多,配🥐亦都好夾)
2020-01-26 136 瀏覽
八月堂d牛角包唔知點解成日大排長龍,以呢個份量黎講價錢都唔算平,呢個松露白醬蟹味可頌就要$26喇,味道係ok既,足料而且個牛角包皮好香口,但佢既蟹只係假蟹柳,所以唔好期望太多。
外賣自取
2020-01-22 101 瀏覽
八月堂終於嚟到屯門啦以前食過兩次原味但次次都係同事買返嚟俾我食因為事關真係太遠啦黎到屯門我可以成日都有得食牛角包真係好好食而且呢間嘅牛角包係超級超級好食佢口味好多另外佢嘅面係脆既(重點)我覺得佢價錢算係平值得我成日買黎食🤤
八月堂終於嚟到屯門啦
以前食過兩次原味
但次次都係同事買返嚟俾我食
因為事關真係太遠啦
黎到屯門我可以成日都有得食
牛角包真係好好食
而且呢間嘅牛角包係超級超級好食
佢口味好多
另外佢嘅面係脆既(重點)
我覺得佢價錢算係平
值得我成日買黎食🤤
2020-01-15 205 瀏覽
自從這間人氣牛角包專門店來到屯門開分店之後,我便一直都很想試吃了可惜每次經過它的時候,我都因為看見長長的人龍而卻步,所以一直都沒有機會嘗試不過由最近開始,已經沒有人再排隊等待了於是今天我立即買了一盒六款口味的牛角包,帶去男友家中和他分享一下本來我對這間牛角包抱有很高的期望,可惜「希望愈大,失望愈大」我竟然可以在這六件牛角包之中,嚐到了「鹹、甜 、酸三種味道的極致享受!」No.1【松露白醬蟹味可頌】 $26這款口味是屯門店限定,亦是我們最期待的牛角包好了,現在先說說主角~牛角包,雖然牛角包是即叫即制,但是它的外皮並不算特別酥脆香口,而且口感更有點油膩,其實整體質素和普通麵包店的牛角包差不多而已之後便是牛角包的靈魂~松露白醬,這亦是我們最期待的口味之一可惜甚麼松露醬我們便嘗不到了,取而代之的便是濃烈的鹹味,簡直是鹹得嗆喉,不單讓我們失望頂透,更讓人難以下嚥,囓蘗吞針!No.2【蘋果可頌】 $23這款是新產品之一,我原以為將蘋果放進牛角包之後,口感會變得十分新鮮和清爽,可能會是一款出色的牛角包可是,他們的蘋果竟然混合了濃郁的糖漿,導致吃出來的口感以及味道都和麥當勞的蘋果批餡料不相伯仲我們滿口

不過由最近開始,已經沒有人再排隊等待了

大合照
No.1【松露白醬蟹味可頌】 $26
松露白醬蟹味可頌
這款口味是屯門店限定,亦是我們最期待的牛角包

松露白醬蟹味可頌
之後便是牛角包的靈魂~松露白醬,這亦是我們最期待的口味之一

No.2【蘋果可頌】 $23
蘋果可頌

蘋果可頌
我們滿口都充斥著濃濃的化學甜味,簡直是味如雞肋,讓人吃糠咽菜,味同嚼蠟

No.3【雪花檸檬】 $18
雪花檸檬
雖然它的外表平平無奇,但是它的內裡簡直是「多姿多彩」和「滋味無窮」,隨時讓你「一試難忘」!

雪花檸檬
當我一口咬下去的時候,立即便感受到強烈的酸味,還要是酸入肺腑,酸到入心的程度,所以我吃了一小口便已經接受不了,直接想吐出來了

No.4【繽紛草莓可頌】 $23
繽紛草莓可頌
雖然現在已經踏入了草莓的季節,但是他們的草莓竟然還是酸溜溜的,證明草莓並不太新鮮,味道非常一般
繽紛草莓可頌
No.5【香濃起司】 $19
香濃起司
這個牛角包是六款牛角包之中,味道最正常的一款
因為它只是在牛角包的表面上,鋪上一塊鹹鹹的芝士而已,雖然平平無奇,並沒有什麼特別,但至少容易入口
香濃起司
No.6【灸燒明太子】 $18
灸燒明太子
雖然明太子的醬汁並不多,但是它的味道依然有點過鹹,而且和牛角包的味道亦不太夾,我還是吃原味的牛角包算了
灸燒明太子
價錢方面,每款口味的牛角包售價亦不一樣,每件大約$18~$23,我選的六款口味牛角包總數是$127

總結來說,我終於知道為什麼當熱潮一過,這間牛角包專門店便沒有人再來排隊購買了,因為它的牛角包真的是超級難吃!

2020-01-12
外賣自取
超仲意食牛角包既我🐒前排聽聞呢到做緊優惠、買五送一⭐️就同男朋友仔去朝聖下🥰點知、原來好早就關門🥺唯有之後同朋友經過再買🐒總共買左六個🥰好開心終於買到無失望而歸!同好朋友一齊share⭐️但呢次無預到男朋友仔只係預左屋企人🐒我個人好仲意食松露蟹肉味同吉士味繼上次試過後 決定要同男朋友仔再黎過 陪佢試🥰由於我覺得松露蟹肉味係好出色同埋重點係隻味比較特別唔係成日見到有我就返兜 一於再食多次 男朋友仔就叫左吉士味兩個人一人一半再share🥰❤️真係好好食!
超仲意食牛角包既我🐒
前排聽聞呢到做緊優惠、買五送一⭐️
就同男朋友仔去朝聖下🥰
點知、原來好早就關門🥺
唯有之後同朋友經過再買🐒
總共買左六個🥰好開心終於買到無失望而歸!
同好朋友一齊share⭐️但呢次無預到男朋友仔
只係預左屋企人🐒我個人好仲意食松露蟹肉味同吉士味

繼上次試過後 決定要同男朋友仔再黎過 陪佢試🥰

由於我覺得松露蟹肉味係好出色
同埋重點係隻味比較特別唔係成日見到有
我就返兜 一於再食多次 男朋友仔就叫左吉士味
兩個人一人一半再share🥰❤️真係好好食!