2023-07-26 288 瀏覽
呢間精品火鍋店嘅外觀就已經非常引人注目,散發出華麗及神秘嘅氛圍,讓人無法抗拒地想進去一探究竟😃呢度嘅「人蔘養生白湯鍋」非常足料,裡面放了原條人蔘和養生藥材,入口甘甜濃郁,打邊爐前一定要先飲碗湯❤️另外,自家製沙嗲鍋都非常好食,味道夠香,濃郁的香料味道配上安格斯牛小排最perfect😋在小食方面,珍寶size嘅魚片頭炸得熱辣辣,口感非常彈牙又香口。我哋仲叫左手打墨魚滑、餃子雲吞拼盤、安格斯牛小排和龍躉片,餃子雲吞相信都係自家製😍 啲餡料非常飽滿👍🏻 簡直係皮薄餡靚❤️龍躉片嘅肉質都很嫩,入口即化,每塊魚片肉都好大塊,夠哂份量‼️呢間火鍋店嘅食材樣樣都出色有睇頭,令我印象好深刻,絕對係值得一試的好去處。

我哋仲叫左手打墨魚滑、餃子雲吞拼盤、安格斯牛小排和龍躉片,

2023-07-25 152 瀏覽
「六六六六火鍋」在天后開業半年,是一家私房菜理念的火鍋店,離地鐵站不遠,從天后站A2出口步行數分鐘就能到達。最近他們推出了兩款四人火鍋套餐,分別是「煳辣魚海鮮火鍋宴」及「啤酒鴨全牛火鍋宴」。當天我和友人試了煳辣魚海鮮火鍋 (HKD2,080 / 四位用),煳辣是川菜中六種辣之一,是將干辣椒及花椒粒經高溫油激發至變煳前所散發的香氣。棕色的湯頭香氣四散,充滿煳辣風味,相當惹味,配上半條先煎過的大鯇魚令湯底香、辣、甜互相協調,一口湯,一口即炸魚皮,絕配。火鍋配料方面絕對是足料有誠意,光是海鮮部分已有台山蠔、新鮮白鱔片、南非原隻鮑魚及紐西蘭中蟶子等。台山蠔肥美飽滿,蟶子及鮑魚,鮮味彈牙。另有養顏花膠筒、鮮蝦滑及四式手打墨魚丸。花膠厚身不黏牙,鮮蝦滑釀入一粒粒墨魚肉跟原隻鮮蝦,可見真材實料,四式墨丸各有風味,粒粒光鮮彈牙。最後不得不讚這道餐前小食「炸魚片頭」,還未上枱已傳來陣陣油香,吃起來超級Q彈,外酥內軟,一絕!這個餐吃完真的很飽,絕對是撐爆,推薦大家去試看看。

2023-07-24 113 瀏覽
這間火鍋店門面好有耐人尋味感覺,入到去有另一番滋味🥰火鍋首要當然是湯底,今次點了「駕鴦鍋」可以食多一口味🤭 我地揀了 「人蔘養生白湯鍋」藥材味濃厚,讓我感到好滋寶,如果冬天點了這款是一流喔,另一邊我揀了 「祖傳老香港沙爹鍋」有花生香的沙爹,越煲會壞辣🤭「即炸魚片頭」新鮮炸出來,零舍好食🤤 魚肉彈口🥰「即炸響鈴卷魚皮」響鈴無得輸,鬆脆非常,而魚皮是厚身大大塊☺️「安格斯牛小排」牛香滑油脂平均,唔錯喔🤤「生劏龍躉片」大大塊龍躉片,要注意over cook🤓「手打墨魚滑」墨魚滑爽口,而且有3條,份量唔錯自家餃子(雲吞/水餃/韭菜餃)中size餃子,每款材料豐富,味道剛好,正呀😚備註:🔺雖然有2層但最好都是訂位喔🤩🔺門口是有個制開門的🤣😂
這間火鍋店門面好有耐人尋味感覺,入到去有另一番滋味🥰

「即炸魚片頭」新鮮炸出來,零舍好食🤤 魚肉彈口🥰
「安格斯牛小排」牛香滑油脂平均,唔錯喔🤤
「生劏龍躉片」大大塊龍躉片,要注意over cook🤓
「手打墨魚滑」墨魚滑爽口,而且有3條,份量唔錯

備註:
🔺雖然有2層但最好都是訂位喔🤩
🔺門口是有個制開門的🤣😂

2023-07-11 694 瀏覽
逆向思維選擇夏天打邊爐,因為相對少人吃不用逼😆 餐廳裝修精緻,不算大有兩層,樓上有VIP房間,令人有私房菜的感覺,而且服務員態度親切🥘鴛鴦鍋$268人蔘養生白湯鍋 拼 台式無老辣鍋 🔸人蔘藥材補氣養神之選,材料十足,湯底熬至白色不油膩🔸台式無老辣鍋,可以揀大中小辣,香辣味刺激味蕾🐟即炸魚片頭$88即炸魚片頭真是熱辣辣上碟,而且十分多汁,很少吃會爆汁的❤️ 而且爽口彈牙🔔即炸響鈴卷拼魚皮$78即叫即炸熱騰騰,脆卜卜,響鈴卷厚皮不易散;魚皮滾完很入味🐠生劏龍躉片$398擺盤精美,塊塊厚切肉感豐富鮮甜,分量多度到堆滿成個盤🦑師傅手打墨魚滑$138爽口彈牙,還有一粒粒的墨魚肉🐮極品安格斯牛小排(150g)$248肉身軟稔,脂肪分布平均不覺肥膩🐷黑豚肉200g$158刀功薄切一流,最適合打邊爐,肉質甜美🥟自家餃子拼(雲吞/水餃/韭菜餃)$128每款兩粒🥬五彩鮮蔬籃$88有蕃茄/金菇/蔬菜,幫助消化❤️紅薯寬粉$38 吸收所有精華
逆向思維選擇夏天打邊爐,因為相對少人吃不用逼😆

🥘鴛鴦鍋$268
人蔘養生白湯鍋 拼 台式無老辣鍋
🔸人蔘藥材補氣養神之選,材料十足,湯底熬至白色不油膩
🔸台式無老辣鍋,可以揀大中小辣,香辣味刺激味蕾
🐟即炸魚片頭$88
🔔即炸響鈴卷拼魚皮$78
即叫即炸熱騰騰,脆卜卜,響鈴卷厚皮不易散;魚皮滾完很入味
🐠生劏龍躉片$398
擺盤精美,塊塊厚切肉感豐富鮮甜,分量多度到堆滿成個盤
🦑師傅手打墨魚滑$138
爽口彈牙,還有一粒粒的墨魚肉
🐮極品安格斯牛小排(150g)$248
肉身軟稔,脂肪分布平均不覺肥膩
黑豚肉200g
🐷黑豚肉200g$158
刀功薄切一流,最適合打邊爐,肉質甜美
餃子拼
🥟自家餃子拼(雲吞/水餃/韭菜餃)$128
每款兩粒

🥬五彩鮮蔬籃$88
有蕃茄/金菇/蔬菜,幫助消化

❤️紅薯寬粉$38
吸收所有精華
2023-06-29
黑豚肉200g
餃子拼
2023-06-30 233 瀏覽
火鍋控越熱越要打邊爐!吹著冷氣加上冰凍啤酒是炎夏最療癒的享受選址了天后最近新開以鬧市中的私房飯堂為理念的火鍋店內裡裝修潔乾淨 ,梳化位坐得舒服,就如家宴的上賓設有多個大小不一的獨立房間及開放式小包廂,私隱度十足等待鍋底的同時,先來一分即炸魚片頭,新鮮熱辣鴛鴦鍋人蔘養生白湯鍋味道甘甜拼辣而不辛的台式無老辣鍋即炸響鈴卷拼魚皮酥脆鬆厚,帶點煙靱,吸湯力滿分極品安格斯牛小排油花中等均勻,口感軟嫩多汁黑豚肉富有彈性,薄薄一片肉質細嫩滑潤而不澀生劏龍躉片塊塊厚肉不散,肉質結實,軟彈腍滑師傅手打墨魚滑有嚼口,新鮮墨魚肉飽滿緊實即叫即包自家餃子拼盤有雲吞、水餃及韭菜餃,每款都爆餡登場正湯底一定要有吸湯配料,紅薯寬粉口感細膩Q彈有嚼勁
選址了天后最近新開以鬧市中的私房飯堂為理念的火鍋
內裡裝修潔乾淨 ,梳化位坐得舒服,就如家宴的上賓
設有多個大小不一的獨立房間及開放式小包廂,私隱度十足
即炸魚片頭
等待鍋底的同時,先來一分即炸魚片頭,新鮮熱辣
鴛鴦鍋人蔘養生白湯鍋味道甘甜拼辣而不辛的台式無老辣鍋
即炸響鈴卷拼魚皮
即炸響鈴卷拼魚皮酥脆鬆厚,帶點煙靱,吸湯力滿分
極品安格斯牛小排
極品安格斯牛小排油花中等均勻,口感軟嫩多汁
黑豚肉
黑豚肉富有彈性,薄薄一片肉質細嫩滑潤而不澀
生劏龍躉片
生劏龍躉片塊塊厚肉不散,肉質結實,軟彈腍滑
師傅手打墨魚滑
師傅手打墨魚滑有嚼口,新鮮墨魚肉飽滿緊實
自家餃子拼
即叫即包自家餃子拼盤有雲吞、水餃及韭菜餃,每款都爆餡登場
自家餃子拼

正湯底一定要有吸湯配料,紅薯寬粉口感細膩Q彈有嚼勁
2023-06-29
  • 醬芥
2023-06-29 110 瀏覽
同事介紹天后有間六六六六火鍋好正,食材新鮮湯底足料,今日約埋朋友一齊去試吓先!火鍋店燈光明亮,裝潢雅潔,入座後唔見有爐,見侍應將煲放在枱上,然後開掣,原來爐是在枱內。鴛鴦火鍋湯底真材實料,自選咗兩款,祖傳老香港沙嗲鍋,辣辣哋濃稠惹味。一品酸菜白肉鍋,大量酸菜白肉足料熬製出黎既醒神酸味,十分惹味過癮。白肉軟嫩而且份量都唔少。炸響鈴拼炸魚皮,炸響鈴皮層酥脆突出了豆香,炸魚皮脆且無腥味。黑豚肉 肉質鮮嫰, 油花細緻 ,因為薄切,只需輕輕灼幾下就食得,入口鮮甜嫩滑。師傅手打鮮蝦滑,擺設精緻,用咗新鮮蝦打到「起曬膠」,灼熟後咬落去啖啖鮮蝦肉,味道鮮甜彈牙。本地生菜亦好新鮮,葉片鮮嫩,飽滿肥厚,呈翠綠色,味道香脆可口、清爽宜人。新竹米粉Q弹細滑,浸入湯底滾一陣就食得,浸在沙嗲湯底味道帶點辣好惹味,浸在酸菜白肉湯底,味道鮮香酸甜。各有特色。

2023-06-29 91 瀏覽
老公中咗馬話要賀一賀,同我去咗天后食火鍋,六六六六火鍋裝修時尚,座位寬敞舒適,主打高質港式火鍋。隨你揀鴛鴦火鍋湯底:一品酸菜白肉鍋,以新鮮酸白菜同豬五花肉 ,配以每日新鮮熬製嘅豬大骨湯 ,鮮甜蕃茄 ,佐以少量紅薯寬粉,香味滿溢,酸香鮮甜。祖傳老香港沙嗲鍋:秘製沙嗲濃郁惹味,味道香濃。小食炸魚片頭,即叫即炸,片頭係厚切魚條一舊舊來炸所以比魚旦更香更彈牙,點些酸甜醬味道更提升。極品安格斯牛小排:牛小排味道濃郁、柔軟且多汁,脂肪分佈均勻,呈大理石花紋,肉質鮮嫩,入口細緻香甜多汁。白鱔片:白鱔片超級新鮮,放進鍋中輕輕焯一下已經很快熟。撈起來發現熟透的白鱔片份量變大了,口感爽彈,味道鮮甜不腥。記得不要煮太久,否則肉質會老掉!即叫即包自家餃子拼盤有鮮蝦雲吞、鮮蝦水餃、韭菜餃各兩隻,餃子外形脹卜卜,皮薄餡靚,真材實料,用料新鮮,雲吞和水餃都有爽口嘅鮮蝦,新鮮韭菜配豬肉自製的水餃,餡料飽滿,啖啖都有韭菜鮮香和豬肉鮮甜味!

祖傳老香港沙嗲鍋:秘製沙嗲濃郁惹味,味道香濃。

2023-06-20
2023-06-11 113 瀏覽
前菜叫左風味話梅車厘茄,酸酸甜甜相當開胃。今次試左鴛鴦鍋,兩款湯底都好正,忍唔住叫左份即炸響鈴卷拼魚皮索湯食。人蔘養生白湯入面有成條人蔘,加左唔少八角、豆蔻,辛香味同人蔘嘅甘甜估唔到咁夾,夏天飲都好開胃。最啱用黎淥生劏龍躉片,師傅切得好厚,肉質彈牙,魚皮軟滑韌,湯底辛香吊出魚肉鮮甜,唔洗點豉油已經好好食!祖傳老香港沙爹鍋,一開蓋就聞到好濃花生味,味道偏甜,用黎煮安格斯牛小排非常惹味。牛小排用左蝴蝶刀切,煮落軟滑,油脂味香濃。仲叫左份師傅手打鮮蝦滑,用料豐富,有唔少隻完整鮮蝦,爽口彈牙。自家餃子拼盤上菜別出心裁,擺係鳥巢入面,扮成一顆顆鳥蛋,當中最好食就係韭菜餃。
前菜叫左風味話梅車厘茄,酸酸甜甜相當開胃。

朋友知我鍾意打邊爐,於是介紹咗我去一間位於天后嘅火鍋店。人蔘養生白湯鍋我哋揀鴛鴦鍋,人蔘養生白湯味道清爽,而且仲有大大條嘅人蔘,真材實料!另一邊係祖傅老香港沙爹鍋,未食之前已經聞到香噴噴嘅沙嗲味,湯底濃郁,極之美味。風味話梅車厘茄車厘茄口感爽脆,酸甜可口,是一道開胃的小菜。極品安格斯牛小排(150g)安格斯牛小排嫩滑多汁。紐西蘭羊肉片肉質鮮嫩,口感細膩,是火鍋的絕佳選擇。佢生劏龍躉片鮮甜爽脆的龍躉肉片,肉身厚大,性價比高。師傅手打鮮蝦滑口感鮮嫩,彈牙之餘與入面仲食到啖啖蝦肉!自家餃子拼(雲吞/水餃/韭菜餃):自製餃子皮和餡料,口感獨特,即炸響鈴卷拼魚皮炸得酥脆的響鈴卷和魚皮,配上醬料一起享用,美味可口。五彩鮮蔬籃:色彩繽紛的蔬菜拼盤,洗得乾淨又夠新鮮。紅薯寬粉口感Q彈,紅薯的甜味和寬粉的嚼勁完美結合。

朋友知我鍾意打邊爐,於是介紹咗我去一間位於天后嘅火鍋店。

人蔘養生白湯鍋

風味話梅車厘茄
車厘茄口感爽脆,酸甜可口,是一道開胃的小菜。

極品安格斯牛小排(150g)
安格斯牛小排嫩滑多汁。

紐西蘭羊肉片
肉質鮮嫩,口感細膩,是火鍋的絕佳選擇。佢

生劏龍躉片
鮮甜爽脆的龍躉肉片,肉身厚大,性價比高。

師傅手打鮮蝦滑
口感鮮嫩,彈牙之餘與入面仲食到啖啖蝦肉!

即炸響鈴卷拼魚皮
炸得酥脆的響鈴卷和魚皮,配上醬料一起享用,美味可口。

五彩鮮蔬籃:色彩繽紛的蔬菜拼盤,洗得乾淨又夠新鮮。

紅薯寬粉
口感Q彈,紅薯的甜味和寬粉的嚼勁完美結合。
  • 極品安格斯牛小排
2023-06-07 637 瀏覽
天后一向都多唔同類型嘅餐廳小店,講到火鍋佢地都有唔同火鍋店.今次見到呢間新開私房港式火鍋店就同個朋友去試下.鴛鴦鍋台式無老辣鍋 l 祖傅老香港沙嗲鍋無老辣鍋香麻唔會太嗆辣湯內有外脆內嫩滑鴨血仲有索晒湯底嘅凍豆腐沙嗲鍋離遠都聞到好濃沙嗲味濃郁香甜同時帶住淡淡花生香食到尾都唔會越食越鹹即炸鮮魚腐魚腐軟綿香滑新鮮即炸帶點鹹香感外層唔會好油膩即炸響鈴卷拼魚皮響鈴豆香濃郁輕輕浸入湯底已經索晒湯浸完湯都唔會好快淋晒魚皮脆卜卜鹹香惹味極品安格斯牛小排牛小排肥瘦均匀牛小排唔會切得過薄入口仍然保持住肉質嘅嚼勁肉質嫩腍充滿牛香黑豚肉豚肉脂肪量唔會過高肉質同樣嫩滑,充滿彈性配搭辣鍋同沙嗲湯同樣match生劏龍躉片龍躉片厚肉且結實魚肉清甜魚皮厚身彈牙充滿膠原感帥傅手打墨魚滑墨魚滑新鮮彈牙入口滑溜又鮮甜自家餃子拼雲吞 l 水餃 l 韭菜餃每粒餃都大大粒好足餡料餃皮薄得黎又唔會好易穿水餃同雲吞都有大大粒蝦肉萵筍萵筍好薄切輕輕放入鍋內灼一灼就可以食口感爽脆又鮮甜紅薯寬粉放入鍋後變得晶瑩剔透寬粉Q韌彈牙夾起嘅時候唔會黏埋一舊舊

台式無老辣鍋 l 祖傅老香港沙嗲鍋

牛小排唔會切得過薄
入口仍然保持住肉質嘅嚼勁
肉質嫩腍充滿牛香

豚肉脂肪量唔會過高
肉質同樣嫩滑,充滿彈性
配搭辣鍋同沙嗲湯同樣match

夾起嘅時候唔會黏埋一舊舊
祖傅老香港沙嗲鍋
  • 萵筍
2023-06-05 453 瀏覽
最近發現天后有一間火鍋店,鋪細仔仔,原來menu 非常豐富,湯底選擇亦好吸引,入面裝修帶輕奢風,座位闊落,原來仲有2層,可以包廳房大枱。湯底揀左台式無老辣鍋 (小辣) 拼祖傳老香港沙嗲鍋 $268,來一次港台邊爐 crossover, 麻辣鍋好香濃,入面已經加入左千層豆腐同鴨血,愈食愈入味,沙嗲鍋亦香味十足,淥靚牛就最夾。小食叫左即炸鮮魚腐,炸得外脆內軟,彈牙得黎帶啖啖魚肉香味,新鮮同急凍就係唔同食法!即炸響鈴拼魚皮,同樣香脆無比,師傅炸功一流。極品安格斯牛小排 (小) $248, 靚牛點少得牛小排呢,雪花分佈同嫩滑度都係一流,而且牛味十足,呢個沙嗲牛無得輸。黑豚肉 $158, 選用梅頭位置,肉質彈牙而不油膩,豬肉味香。生劏龍躉片 $398, 雪白嘅龍躉魚腩片,帶彈牙厚身嘅龍躉魚皮,魚肉鮮甜,仲有帶骨膠原嘅彈牙魚皮,而且份量十足,4人分都絕對夠食,滿足滿足。師傅手打墨魚滑$138 ,1客3份嘅墨魚滑,份量十足,而且彈牙鮮甜。自家餃子拼$128 ,集合新鮮包好嘅雲吞,韮菜餃,同水餃,皮薄餡靚,材料新鮮,無個種好重味精嘅感覺,餡料調味剛剛好。整體黎講,湯底香濃,材料新鮮,場地舒適,服務好,

即炸魚腐

即炸響鈴拼魚皮

手打墨魚滑

整體黎講,湯底香濃,材料新鮮,場地舒適,服務好,是不錯的精品火鍋店。
即炸魚腐
即炸響鈴拼魚皮
  • 生劏龍躉片
  • 即炸鮮魚腐
  • 自家餃子拼
2023-06-01 83 瀏覽
呢間火鍋店真係好出色, 唔單止食材新鮮,湯底仲好滋味!首先我哋點咗鴛鴦鍋, 人參養生白湯鍋配祖傳老香港沙嗲鍋,兩款湯底都好好味!另外,小食都好正,尤其係椒鹽粟米同即炸響鈴卷拼魚皮,粟米煮得好爽口,響鈴卷同魚皮炸得好香脆。跟住我哋嗌咗肉類同埋海鮮!安格斯牛小排同紐西蘭羊肉片都好新鮮,煮熟之後啲味道更加突出,牛小排肉質肥美,羊肉羶味不會過濃,食肉獸啱晒。而且白鱔片就更加鮮甜,有嚼勁非常彈牙,不用點醬汁已經好有味道。最有驚喜係師傅手打嘅墨魚滑啦!墨魚滑好滑嫩,味道好鮮甜,口感好有彈性。另外,自家製嘅雲吞、水餃同韭菜餃都好好味!餃子皮好薄,餡好滑嫩,三款餃子,可以話係必食推介!最後,就係啲蔬菜啦,本地生菜都好新鮮。加埋紅薯粉麵質彈牙,非常索汁,吸收晒火鍋湯入邊嘅精華,可以話係冇得輸。

2023-05-25 90 瀏覽
難得屋企人返港探親,就相約一間特或火鍋開心一聚,唔好睇佢門口細細,都內有乾坤。我哋選咗麻辣同酸菜白肉做湯底。湯底味道一流,食材新鮮,必食推介:極盛安格斯牛肉拼盤,手砌本地牛肉,台式蝦肉釀老油條……安格斯牛肉拼盤,每一款手都肉質鮮嫩,就算佢個牛肉粒滾耐咗少少都好淋,佢一個唔記得叫咩名,白白地色滾完後有D似牛既脂肪,但食落口有好香既牛油味而且一d都唔油膩,好特別。台式蝦肉釀老油條,即食又得,放入鍋吸吸湯食又得,前者入口好脆,後者入口爆汁。即叫即包4色餃子,我個人喜歡韮菜餃口味,真係同屋企自家包既有得比美。個酸菜白肉湯底,係廚房親自整出嚟,就咁飲同食入面d酸菜都已經好開心。成餐飯係食得開懷開心的
我哋選咗麻辣同酸菜白肉做湯底。

小麻辣同酸菜白肉湯

• 台式蝦肉釀老油條
  • 極盛安格斯牛肉拼盤
  • 即炸魚片頭
2023-05-19 57 瀏覽
又係姐最愛的打邊爐,今次同朋友試天后的私房菜火鍋,湯底係自家製香濃但不油膩。湯底-人蔘養生白湯鍋: 人蔘大大條,藥材味突出但不會過濃,入面有4大舊蜂巢豆腐同幾種雜菇,十分吸味。-祖傳老香港沙嗲鍋: 本身諗住淨係用黎襯牛肉但非常有驚喜,沙嗲味好香一啲都唔辣椒鹽粟米-有5塊,粟米清甜,加左香辣的炸蒜十分惹味炸響鈴+炸魚皮-魚皮好厚,就算沾完湯都保持到脆口極品安格斯牛小排 -牛味好濃郁,欣賞佢唔係超肥嗰隻肥牛,食多幾塊都唔會膩-叫左150g,每一塊都好薄切,兩個人食非常滿足白鱔片-肥美肉厚,非常襯人蔘白湯,真心食到鱔的鮮味師傅手打墨魚滑-夾口彈牙,唔似坊間粉粉的口感即叫即包自家餃子拼盤-有屋企媽媽包餃子的味道,有三種口味,韮菜豬肉/ 木耳鮮蝦/ 鮮蝦雲吞-最欣賞鮮蝦雲吞,大大粒又實淨,蝦超級新鮮彈牙

湯底

椒鹽粟米
-有5塊,粟米清甜,加左香辣的炸蒜十分惹味

炸響鈴+炸魚皮
-魚皮好厚,就算沾完湯都保持到脆口

極品安格斯牛小排
-牛味好濃郁,欣賞佢唔係超肥嗰隻肥牛,食多幾塊都唔會膩
-叫左150g,每一塊都好薄切,兩個人食非常滿足

白鱔片
-肥美肉厚,非常襯人蔘白湯,真心食到鱔的鮮味

師傅手打墨魚滑
-夾口彈牙,唔似坊間粉粉的口感

即叫即包自家餃子拼盤
-最欣賞鮮蝦雲吞,大大粒又實淨,蝦超級新鮮彈牙

2023-05-14 84 瀏覽
曾經天后好旺場,食肆人山人海。近來呢區少人咗,但係都有啲特色嘅餐廳。今晚喺清風街附近食火鍋,喺正酒店對面,見到有啲遊客都會入去一試。座位唔算多,大約有六至七張枱,不過大部份都有卡位。見到有十幾位客人上樓上,相信仲有位置喺2樓。湯底有冬瓜蜆湯,酸菜白肉湯。唔覺得枱面有個電爐,以為枱面上要加電磁爐,先可以打邊爐,原來放個鍋上張枱已經直接加熱,個爐embed 左張枱入面。食材presentation好有心機,餃子雲吞係放喺鳥巢,水餃韭菜餃新鮮係即包。黑豚肉200 gram有六大塊,肉質好香。魚片頭同響鈴都係即炸,識得出個鮮味。海鮮有鮑魚同蝦,用竹籤一支支插好,方便煮熟。鱔片都幾大片又脆口。