2016-07-24
天氣太熱喇,做事總提不起勁,這個暑假忙得不可交加,還沒有去吃日食,於是今天就去左cwb搵食。。。。豆腐沙律48份量好大呀,相當驚喜bor,沙律菜幾爽脆加賣滑豆腐係胡麻醬上,無唔好食既道理。刺生拼盤320油甘魚劍魚甜蝦三文魚帶子同加拿大海膽。刺身有光澤又切得厚身,肥美又鮮甜,質素相當高,而亮點在海膽好新鮮,賣相夠靚味道好正。燒芝士年糕38剛剛燒起超美味的,入口即溶跟在日本食到的雪糕質地,完全相同呀,是在香港吃過最好的呢。雞泡魚干78味醂令雞泡魚味道甚香,而且仲好入味tim, 沾上沙律醬酸酸地就更滋味,質地柔軟又有嚼口,兩個人好喜歡呢種魚干既特別口味,實在吃得津津有味,兩個人食到完全停唔到口。美國薄燒牛肉128燒得好香顏色好靚,師傅把炒香的蒜蔥預先夾好在內,入口半溶化,油脂分佈平均也理想,不得不點上。再說,份量也好多,感覺好抵食囉,有整整大大件的一個個包好曬,滋味不過某人不喜肉食,我一人吃了五分四下感覺挺飽。一整個放入口,肉汁猛在瘋狂滴。蒲燒鰻魚148厚身燒得好奪目,好滋味呀超肥美又無細骨,燒得香而肉質又軟糯,鍾意咁貼心附上另上的鰻魚汁tim..wahaha 我有白痴的食了才發現原來漏了映
份量好大呀,相當驚喜bor,沙律菜幾爽脆加賣滑豆腐係胡麻醬上,無唔好食既道理。 刺生拼盤320
油甘魚劍魚甜蝦三文魚帶子同加拿大海膽。刺身有光澤又切得厚身,肥美又鮮甜,質素相當高,而亮點在海膽好新鮮,賣相夠靚味道好正。 燒芝士年糕38
剛剛燒起超美味的,入口即溶跟在日本食到的雪糕質地,完全相同呀,是在香港吃過最好的呢。 雞泡魚干78
味醂令雞泡魚味道甚香,而且仲好入味tim, 沾上沙律醬酸酸地就更滋味,質地柔軟又有嚼口,兩個人好喜歡呢種魚干既特別口味,實在吃得津津有味,兩個人食到完全停唔到口。 美國薄燒牛肉128
蒲燒鰻魚148
厚身燒得好奪目,好滋味呀超肥美又無細骨,燒得香而肉質又軟糯,鍾意咁貼心附上另上的鰻魚汁tim..wahaha 我有白痴的食了才發現原來漏了映相喇。
服務也幾殷勤,整體感覺平貴食物都有供選擇,完全悉隨尊便。
温馨提示:openrice個餐廳資料說b出口,其實係時代廣場出口才對呀。