2018-03-05
1955 瀏覽
今日意外行到太子呢條街既街角見到一間別樹一格的cafe, 門口的裝潢簡約有一個好signature 既插畫食住個包, 完全配合到餐廳名同埋賣既食物.佢地無論係menu 或係招募廣告都係用番同一款的插畫同埋係人手畫, 非常欣賞!!! 店內除左係有dining area仲有一個售賣插畫家的文具精品同埋小植物, 真係好有文青氣息. 店員的服務態度好友善, 我地坐底後就俾左個menu 我地. 我地叫左佢地既signature 北京填鴨包同埋乜都有的all day breakfast.首先黎既就係呢杯cappuccino, 上面既拉花正正就係門口佢地店舖既logo! 實在太細緻太好功架啦, 細細的咖啡表面可以做到咁複雜的圖案真係好好功夫呀! 之後就係我叫的北京填鴨包, 好多鴨呀! 鴨多到爆晒出黎. 咬落個包香脆, 夾埋京蔥同埋青瓜絲真係同平時食既感覺有7成似呀! 呢個更好係因為個包脆同熱, 又比平時個d皮厚, 食落去就更有口感! 跟住就係呢個”乜都有”+一杯好特別的凍飲!! 先講呢杯咁特別的凍飲, 我都係第一次試. 係一杯可樂+expresso, 第一啖入口酸酸地但啖落個味又真係好過癮! 有可樂
跟住就係呢個”乜都有”+一杯好特別的凍飲!! 先講呢杯咁特別的凍飲, 我都係第一次試. 係一杯可樂+expresso, 第一啖入口酸酸地但啖落個味又真係好過癮! 有可樂既甜甜地又有expresso既啡味, 估唔到兩樣野溝埋可以咁夾嫁!!
另外呢個all day breakfast, 真係真材實料!! 厚厚的多士塗滿蜜糖再烘脆, 蕃茄同大啡菇有grill過, 底底的baked beans 真係要一讚!
係大大粒的豆仲要唔係罐頭開個隻, 呢個味道絕對係自家煮的. 夠淋又有咬口, 茄汁味濃係我食過最好味的baked beans. 成個all day breakfast 雖然用料大致都standard一樣, 不過呢一個每一樣食物都細心烹調, 成間餐廳都實在太用心啦!!