2020-06-29 89 瀏覽
係太子花墟行完街睇完花 諗住搵間cafe坐低休息下行行下見到依間就入左去坐啦一開始入到去 見個環境幾靚又岩打卡 掛住影打卡相 完全唔記得左要落單點野食依會乾好彩無人會急住叫你落單食物:忌廉磨菇意粉~食落去普普通通無咩特別好味北京烤鴨burger~食到濃濃既烤鴨醬飲品:一杯牛油果shark ~反而有驚喜 味道岩岩好 牛油果唔會搶曬牛奶味 好好飲岩曬鐘意打卡 又想搵個地方坐下放鬆心情環境同staff都唔會比你有一種食完就要走既壓力
係太子花墟行完街睇完花

飲品:

岩曬鐘意打卡 又想搵個地方坐下放鬆心情
環境同staff都唔會比你有一種食完就要走既壓力
2020-04-14
15 分鐘 (堂食)
下午茶
  • 北京填鴨包
2020-06-28 85 瀏覽
身為麵包控嘅我收藏咗呢間以包為主題嘅小店好一段時間,但一直都未有機會拜訪,趁住休息日要出太子拎嘢,就順道去探下店🌝~🍁 陀地西多 ($66)超級心心眼呢個西多😍西多上面係花生味雪糕,雪糕質地偏實,花生味超濃郁🤤雪糕面同碟邊仲有啲果仁同花生糖,西士兜花生雪糕再加埋花生糖同焦糖醬雖然好甜又好肥,但真係好好味😍~🍁 北京填鴨包 ($66)漢堡包嘅口味夠晒獨特,揀咗北京填鴨同咕嚕雞😇北京填鴨包偏細份,麵包就正正常常,而鴨肉就幾入味,加埋甜麵醬、京葱絲同青瓜片,味道真係幾「北京填鴨」🤣~🍁 咕嚕雞包 ($66)呢個咕嚕雞就令我十級失望🤦🏻‍♀️雞扒炸得太過,所以口感超乾超硬,啲炸粉超碼係雞肉嘅2倍,咬極都仲係又乾又油嘅炸粉😟醬汁嘅甜酸度不足,完全唔覺食緊咕嚕雞🤭麵包又似炸完咁,脆到冇晒麵包的軟熟😥
~
🍁 陀地西多 ($66)

~
🍁 北京填鴨包 ($66)

~
🍁 咕嚕雞包 ($66)

2020-06-22 136 瀏覽
大家睇IG或openrice搵野食最緊要真係睇差評,因為呢間諗住成百幾個好味應該無死,點知中X哂伏。。。先講食物質素,嗌左burger咕嚕雞同北京田鴨,真係難食到一個點,我吾明你又吾係平,地點又吾係靚,嗰百二個好味點得返黎...我諗大家心照隻鴨包只係食到成口甜醬味,係難食嗰隻,鴨燒得吾香又小小乾柴,老實講30蚊都吾值...但個味都叫正常嘅。點知再黎個咕嚕雞...嘩...嗰塊炸雞扒加两舊菠蘿, 依家係咪玩緊overcook?又燶又柴,求其一間茶餐廳嘅炸雞扒甘樣都吾會照出比客...個菠蘿同個醬真心怪,完全吾係咕嚕,得個酸字...真係喺屋企淥個公仔麵都無甘嬲...甘就66蚊..全餐得杯咖啡可樂係叫正常, 45蚊文青價我都算。再黎講埋服務真係omg...周圍貼哂紙話咩,叫你掉返啲包口罩嘅紙巾,等你知道佢有幾注重清潔同衛生,但最奇怪嘅點就係,所有餐具,水杯,自己攞丫吾該,你又要懶衛生,但又要self service 啲人掂過哂你再拎黎食野丫(黑人問號?)話時話度做又真係幾著數咼,睇住你地又吾忙,禁哂電話講哂笑甘,但又要啲客乜都自己黎,仲要加張紙話大個仔啦自己拎啦...食個两舊水嘅lunch你同我

個菠蘿同個醬真心怪,完全吾係咕嚕,得個酸字...
真係喺屋企淥個公仔麵都無甘嬲...甘就66蚊..

全餐得杯咖啡可樂係叫正常, 45蚊文青價我都算。

話時話度做又真係幾著數咼,睇住你地又吾忙,禁哂電話講哂笑甘,但又要啲客乜都自己黎,仲要加張紙話大個仔啦自己拎啦...食個两舊水嘅lunch你同我講大個仔!?然後食完啲野又幫你清,甘查實你有咩做呢?

我都好想搵位讚下佢,但呢間野真心bullshxx...
去花墟買盆栽,除了順道到甘薯葉素食超市買食材之外,也可以試試包販子的 Vegan Menu!這家充滿青春氣息的人氣小店,環境處處流露年輕人的可愛,餐點當然如店名所言主打漢堡包,除此以外甜品據說也很出色呢。小店就在花墟對落幾條街,通菜街近界限街果頭,鋪面都幾有特色好容易搵到。餐廳每日營業,裡裡外外除了手繪公仔,也擺了很多模型公仔。這裡吃包為主,午市也有意粉之類的套餐,當然還有甜品和飲品。意粉午餐都幾多無肉蔬食選擇,Vegan Menu 則大大隻字寫在牆上,主要係三款包,另有雪糕和飲品。店裡也可以買大杯茶紅茶菌,飲品也可以換燕麥奶或豆奶。 麻婆豆腐包 HK$78 / 海鹽菜蜜檸檬梳打 HK$40我想試這個麻婆豆腐包好久了,賣相非常誘人,看到入面有兩件炸豆腐已經好想食,菇菇也是香氣十足,連羽衣甘藍都閃閃亮亮。包子上有店家自己的LOGO標記,都幾講究。雖說是麻婆豆腐,但吃起來一點都不辣,我很喜歡菇菇醬的味道,整個包吃起來夠晒豐富。店裡的包子都連紙袋上,應該係要不顧儀態成個拎起來咬。炸豆腐外炸內軟好正啊,不過有少少難一次過咬晒所有料。我覺得個麻婆豆腐包都幾令人回味,下次或者可以再去試試佢地出名的

餐廳每日營業,裡裡外外除了手繪公仔,也擺了很多模型公仔。

這裡吃包為主,午市也有意粉之類的套餐,當然還有甜品和飲品。

店裡也可以買大杯茶紅茶菌,飲品也可以換燕麥奶或豆奶。

麻婆豆腐包 HK$78 / 海鹽菜蜜檸檬梳打 HK$40

我覺得個麻婆豆腐包都幾令人回味,下次或者可以再去試試佢地出名的西多。
2020-06-18
2020-06-13 1695 瀏覽
近期最喜歡的餐廳,食物有質素又在我家附近店內有5張枱,枱與枱的間距充足,環境舒適。裝潢很有特色,隨處可見自家設計的插畫公仔,非常文青。由於座位不多,通常12點前已經有顧客在等開門。lunch hour人流比較多,有機會等位15分鐘以上,堂食時間亦限制為75分鐘。Menu有中英翻譯,插圖非常可愛!食物以特色包包為主,種類很多,中西咸甜任君選擇。另外每天在門口旁邊的牆上寫有當天的Lunch set,包飲品和薯條。作為麪包狂迷的我,幾次來也是吃包類。朋友選了Burger,我則吃牛油果+水煮蛋吐司,Lunch menu可另加$20配薯條和飲品。牛油果+水煮蛋吐司的外觀討好。水煮蛋煮得剛好,用了少量胡椒粉調味,配上粒粒牛油果,味道清新可口。底層的厚吐司烤得微脆,整個吐司的味道和口感配合得很好。之後一次點了煙三文魚賓尼迪蛋,煙三文魚給得十分大方。賓尼迪蛋的熟度依舊掌握得非常好,荷蘭醬的酸度適中,和咸香的煙三文魚一起吃,開胃而不膩,好吃。素炸魚柳漢堡,很有厚度,面層印有招牌食包包公仔!吃下去的味道和口感比較像雞肉,配著新鮮的蔬菜,減低油膩感。友人吃旳陀地西多,沒有嚐到味道,外觀非常邪惡。朋友說味道不
近期最喜歡的餐廳,食物有質素又在我家附近
店內有5張枱,枱與枱的間距充足,環境舒適。
裝潢很有特色,隨處可見自家設計的插畫公仔,非常文青。

由於座位不多,通常12點前已經有顧客在等開門。
Menu有中英翻譯,插圖非常可愛!
食物以特色包包為主,種類很多,中西咸甜任君選擇。

作為麪包狂迷的我,幾次來也是吃包類。
Open Sandwich - Avocado & Poached Egg
牛油果+水煮蛋吐司的外觀討好。
底層的厚吐司烤得微脆,整個吐司的味道和口感配合得很好。
Eggs Benedict - Smoked Salmon
之後一次點了煙三文魚賓尼迪蛋,煙三文魚給得十分大方。
素炸魚柳包餐跟薯條
素炸魚柳漢堡,很有厚度,面層印有招牌食包包公仔!
吃下去的味道和口感比較像雞肉,配著新鮮的蔬菜,減低油膩感。
陀地西多
友人吃旳陀地西多,沒有嚐到味道,外觀非常邪惡。
朋友說味道不錯。

飲品方面亦有不少選擇,其中最驚喜的是能喝到made in Hong Kong的Kombucha。
Kombucha是茶發酵而成的活菌飲品,味道酸甜,在外國超市很常見。
想不到竟然有本土Kombucha製造商。
TabooCha - Lychee Rose Black Tea
包販子有一佪専門放TabooCha (大杯茶)的冷藏櫃,口味很多,夏日炎炎飲非常消暑。
咸檸七
港式咸檸七,開胃醒神!
Cappuccino
Cappuccino有漂亮拉花,味道不錯。
Iced Green tea Latte

凍咖啡份量比較多,味道正常。

店員非常親切,即使忙碌仍很有禮貌。

還有很長的待試名單,試完後再和大家分享
2020-06-12
10 分鐘 (堂食)
Eggs Benedict - Smoked Salmon
素炸魚柳包餐跟薯條
咸檸七
Cappuccino
2020-06-11 204 瀏覽
牌子好出名嘅黃店,主要食包或者三文治。當日去到見到有下午茶餐單,不過等到六點有$240蚊二人餐,包括兩個自選麵包丶兩杯飲品丶同埋一個小食,計落去比較划算,所以就點左呢一個套餐。麵包方面,揀咗北京填鴨包同埋牛油果紫菜軟殼蟹包,小食揀咗鹽酥菇,飲品揀咗凍嘅mocha 同熱嘅奶油咖啡。北京填鴨包好有驚喜,醬汁入味仲有蔥絲,鴨肉大塊,好味,包面仲有餐廳既logo 標誌牛油果紫菜軟殼蟹包,小小油膩,而且食起上嚟比較麻煩,一路食一路會漏汁,大家揀嘅時候都要小心啲呀!鹽酥菇,一直好有期待,不過換來左失望,過於油炸,食落口唔夠乾身同鬆脆!飲品方面正常,奶油咖啡味嘅奶油唔係好出味,不過拉花好靚!黃店都係值得支持嘅!

北京填鴨包

黃店都係值得支持嘅!
北京填鴨包
最近在網上看見這間餐廳,專門售賣獨特口味的漢堡包,而當中最為人熟悉的,一定是「咕嚕雞包」和「北京填鴨包」,於是今天我和男友,以及朋友便專程來到這間餐廳品嚐一下了可惜的是,本來我對這兩款漢堡包充滿著濃濃的期望,可是「希望愈大,失望愈大」,最後它們的味道簡直讓人失望頂透,導致我滿腦子的幻想都直接破滅了!No.1【咕嚕雞包】$66所謂的「咕嚕雞包」,其實只是菠蘿,炸雞扒,再配上「獨特醬汁」而已,而且它的賣相亦極其普通,和我心目中的「咕嚕雞包」,簡直是天淵之別!這份「咕嚕雞」不單止欠缺美麗的外表,它的味道亦相當一般,由於炸雞扒的烹調時間太長了,導致雞扒的外皮變得十分乾和硬,而且肉質更相當粗糙,完全缺乏了雞扒應有的嫩滑質感另外,它們的咕嚕雞醬亦和傳統正宗的味道相差很遠,正常的醬汁應該酸酸甜甜,十分惹味開胃,但是這間餐廳的醬汁除了非常酸溜溜外,更充滿著濃濃的怪味,最重要是菠蘿完全滲透了這種味道,簡直是味如雞肋,讓人難以下嚥,囓蘗吞針No.2【北京填鴨包】$66既然「咕嚕雞包」的味道這麼不堪,我們唯有寄望餘下的「北京填鴨包」,可惜它的味道只是略為正常而已,同樣都是和傳統正宗的「北京填鴨」分別很大「北

咕嚕雞包&北京填鴨包&污糟咖啡
No.1【咕嚕雞包】$66

No.2【北京填鴨包】$66

北京填鴨包
「北京填鴨」的靈魂,一定是它的「鴨皮」,不單止要充滿著淡淡的油香味,質感更要酥而不膩,最好能夠達到「入口即化」的口感,能讓人有一種齒頰留香的感覺

北京填鴨包
但是這間餐廳的「北京填鴨包」,竟然連一塊「鴨皮」都沒有,既然連靈魂都沒有,請問又怎樣能稱為「北京填鴨包」!?個人認為它充其量只能稱為「鴨肉包」!

北京填鴨包
而且,鴨肉不單止缺乏嫩滑可口,鮮美多汁的質感,口感更相當堅韌和粗糙,旁邊的甜麵醬味道亦過於甜膩,完全不能突出鴨肉應有的鮮味
雖然這份「北京填鴨」的味道還不至於讓人囓蘗吞針,但是卻給人一種「平平無奇」的感覺

No.3【污糟咖啡】$40
污糟咖啡
平時我去餐廳多數喝牛奶/抹茶咖啡,難得這間餐廳有一系列獨特的咖啡,所以我便點了名字最為「特別」的污糟咖啡

所謂的「污糟咖啡」,其實即是濃縮咖啡混合大量牛奶, 再配上亂七八糟的朱古力粉以及咖啡豆碎而已,從而給人營造出一種污糟的感覺

污糟咖啡
可是這間餐廳的「污糟咖啡」,不單止完全沒有「污糟」的感覺,賣相更相當「正正常常」,完全和正宗的「污糟咖啡」大相徑庭,甚至是「貨不對版」!

污糟咖啡
雖然咖啡混合了牛奶和朱古力粉,但是我完全嚐不到一絲朱古力氣息之餘,牛奶的味道亦非常薄弱,同時咖啡的味道亦一點也不濃郁醇厚,不單止缺乏了咖啡應有的香氣,更和清湯寡水一樣淡而無味,簡直是味同嚼蜡,讓人難以下嚥,吃糠咽菜

污糟咖啡
價錢方面,「咕嚕雞包」和「北京填鴨包」分別都是 $66,污糟咖啡則是 $40,朋友的茱莉花茶 $40,餐廳不用加一服務費,三人總共是 $278,都算是昂貴的午餐

總結來說,雖然這間餐廳的漢堡包以及咖啡款式都非常「獨樹一格」和「別出心裁 」,可惜「理想」終歸是「理想」,它的真實味道卻和「理想」差天共地,不單止不能為我們創造驚喜,更給人一種「九唔搭八」的感覺而已
2020-06-06
2020-05-31 365 瀏覽
Burger愛好者的我,見到太子有間文青風餐廳,決定去試吓好唔好食一入到去,覺得裝修好特別,真係有文青風格。另外,即使禁制令完左,座位與座位之間都有一段距離,係疫情下,食客都食得安心!我地3人同行,叫左一個二人套餐(包兩個包一個小食兩杯飲品)+散叫一個包!順帶一提,呢度有兒童鴛鴦,又有蜜糖牛奶軟殼蟹剛剛好,唔會太炸又唔會淋,食完都唔會覺得熱氣,入面有好多牛油果,好香滑(我最中意食呢個)配搭新穎,可以值得一試,係幾特別!只係覺得,都係正常咁食返北京填鴨食好啲賣相唔太靚,材料睇落又冇咩特別,但相當有驚喜,食落真係好好味呢個薯仔沙律好正份量都可以,但我會想再食多啲~(始終3個人食)環境好乾淨又有空間感,同朋友傾計唔驚隔離枱聽到,哈哈店內有好多好靚既擺設,我真係花左啲時間去睇,最中意個月曆

順帶一提,呢度有兒童鴛鴦,又有蜜糖牛奶

牛油果紫菜軟殼蟹包

(我最中意食呢個)

蕃茄+羽衣甘藍+芝士+炒蛋包

煙肉薯仔沙律

呢個薯仔沙律好正
份量都可以,但我會想再食多啲~(始終3個人食)

環境好乾淨又有空間感,同朋友傾計唔驚隔離枱聽到,哈哈

店內有好多好靚既擺設,我真係花左啲時間去睇,最中意個月曆
2020-05-31
牛油果紫菜軟殼蟹包
蕃茄+羽衣甘藍+芝士+炒蛋包
煙肉薯仔沙律
  • 芝士炒蛋包
2020-05-28 255 瀏覽
#陀地西多 🍞 ($66)呢度既signature甜品😎 賣相特別😊 其實似茶餐廳既西多士🍞 西多炸得香脆👍🏻 面頭其實係花生醬😱 呈半溶狀態😏 好邪惡但好正🤤#北京填鴨包 🍔 ($66)包類最出名係北京填鴨同咕嚕雞🐤 食落好有北京填鴨既風味👌🏻 醬汁加青瓜同平時食到都好似😂 包屬脆身🍔 係必叫的😋All Day Baofast (Jumbo) ($118)乜都有包括大菇、腸仔、炒滑蛋、芝士、蕃茄、煙肉、茄汁焗豆、牛油果同沙律菜🥗 煙肉較一般的厚身幾滋味🥓
#陀地西多 🍞 ($66)

#北京填鴨包 🍔 ($66)

2020-05-27 194 瀏覽
之前喺太子返工食過一次,事隔幾年,上星期六我又再嚟呢間黃店食burger 🍔今次都係叫返咕嚕雞包😂因為我超鍾意食咕嚕肉同埋我記得上次食過都幾大舊,好飽好抵食,但係感覺就比幾年前差咗少少,個雞炸得有少少乾身,不過依然都係好大舊😂朋友就叫左個牛油果紫菜軟殼蟹包,我反而覺得呢個包好食啲,蟹肉好大舊,而且食落冇個咕嚕雞咁乾我哋都叫咗一份鹽酥雞,因為我超鍾意食菇🙂🙂不過個人覺得唔炸當佢串燒咁整可能會令菇嘅鮮味更加突出

• 牛油果紫菜軟殼蟹包
📍 包販子🎗📍 太子 • 通菜街254號地舖鬧市中的一道清泉太子通菜街是有名的酒吧街,但走進一點點,就會發現這家休閒家庭風的《包販子》。擺設有趣用心,最吸引眼球的就是他們的logo,好可愛喔XD自己的事自己做餐具啊、水啊都是顧客自己拿的。還有,餐廳預備了放口罩和相關紙巾的垃圾桶,讓客人自己負負責任,把自己口罩扔掉。當然,餐廳也沒有厚臉皮的要收+10%服務費。不過如果你們想要支持一下小店,又讓他們支持一下不同團體的話,不妨給一點小費喔。阿媽雞翼 ($48)Deep fried chicken wings雞翼是單骨的,很方便吃。先炸起雞翼,再以醬油調味,鹹鹹的蔥油味道~ 北京填鴨包 ($66)Confit duck leg bao w/ cucumber, welsh onion & hoisin sauce來到《包販子》怎麼可能不吃一下包呢~平時我們吃北京填鴨不都會用餅皮包起來吃嗎,這裡只是把餅皮換成了較厚身的麵包,也都是和甜麵醬、大蔥絲、青瓜絲包起來,味道與平常吃的沒太大分別,卻帶有另一種口感,很有新鮮感!這裡的麵包是自家製的,以牛油烤過之後很香,但一點都不油。鬼佬西多3.0 ($66
📍 包販子🎗
📍 太子 • 通菜街254號地舖

鬧市中的一道清泉
擺設有趣用心,最吸引眼球的就是他們的logo,好可愛喔XD

自己的事自己做

阿媽雞翼
阿媽雞翼
阿媽雞翼 ($48)
Deep fried chicken wings
雞翼是單骨的,很方便吃。
先炸起雞翼,再以醬油調味,鹹鹹的蔥油味道~
北京填鴨包
北京填鴨包 ($66)
來到《包販子》怎麼可能不吃一下包呢~
這裡的麵包是自家製的,以牛油烤過之後很香,但一點都不油。
鬼佬西多3.0
鬼佬西多3.0 ($66)
Berries & cream cheese ice cream
我是被這裡的甜品給吸引過來的!
「鬼佬西多」顧名思義就是不是香港地道的西多士咯,做法比較像法式多士,外脆內軟。
配上士多啤梨果醬、雜莓、乳酪,不會很甜和很heavy,好看又好味道!

Menu:

2020-05-15 542 瀏覽
黑洞上次摸門釘😟今次再接再厲 終於食到Menu好多款包揀 包控黑洞勁興奮🤩整體玩味十足 好岩打卡📸-🔹蕃茄+羽衣甘藍+芝士+炒蛋($60)估吾到無肉一樣可以好豐富🤗羽衣甘藍配芝士有驚喜一咬超長拉絲效果💓包身微暖入口超鬆軟 😋-🔹牛油果紫菜軟殻蟹包($88)黑松露醬絕對係成個包既重點‼️加埋脆口軟殻蟹好邪惡超級開胃 食完想encore💓-🔹純素洋蔥芝士菇菇未來漢堡($108)黑洞麻麻地洋蔥個調味🙈吾知點解有少少酸莓同椰絲味🤔不過有最愛既beyond meat 即刻加番分個味同牛扒真係幾可亂真🤓-P.s 包既size中中地 加薯條/飲品會夠飽⭕️但如果好似黑洞淨食包 可能要1.5個包先夠🤣
黑洞上次摸門釘😟
今次再接再厲 終於食到
Menu好多款包揀 包控黑洞勁興奮🤩
整體玩味十足 好岩打卡📸

🔹蕃茄+羽衣甘藍+芝士+炒蛋($60)

估吾到無肉一樣可以好豐富🤗
羽衣甘藍配芝士有驚喜
一咬超長拉絲效果💓

包身微暖入口超鬆軟 😋
🔹牛油果紫菜軟殻蟹包($88)

黑松露醬絕對係成個包既重點‼️
加埋脆口軟殻蟹好邪惡
超級開胃 食完想encore💓
🔹純素洋蔥芝士菇菇未來漢堡($108)

黑洞麻麻地洋蔥個調味🙈

吾知點解有少少酸莓同椰絲味🤔
不過有最愛既beyond meat 即刻加番分

個味同牛扒真係幾可亂真🤓

P.s 包既size中中地 加薯條/飲品會夠飽⭕️
但如果好似黑洞淨食包 可能要1.5個包先夠🤣
***本人終旨係協肋壯大黃色經濟圈 但唔代表會盲目支持 同時希望提供有用建議俾餐廳**呢間CAFÉ仔係係太子狗屋附近 都算易搵環境都乾淨 selfservice 形式DIRTY COFFEE (EXPRESSO +奶) 咖啡味幾香濃!! 咕嚕雞 個雞炸得好好味 包都好夠脆 夾埋個菠蘿肉醬 口感幾RICH 推介!!!COKE & COFFEE (唔記得影相)中意試新野既人可以一試鹽酥菇 (唔記得影相)炸得幾香口 但調味可以再改進一下整體黎講食物既味道係唔錯 得閒行過想幫親黃店食個HITEA 絕對可以ENCORE而且價錢合理

呢間CAFÉ仔係係太子狗屋附近 都算易搵
環境都乾淨 selfservice 形式

DIRTY COFFEE (EXPRESSO +奶)

咖啡味幾香濃!!

咕嚕雞

COKE & COFFEE (唔記得影相)

中意試新野既人可以一試

鹽酥菇 (唔記得影相)

炸得幾香口 但調味可以再改進一下

整體黎講

食物既味道係唔錯 得閒行過想幫親黃店食個HI
TEA

絕對可以ENCORE而且價錢合理

2020-05-03
下午茶
2020-04-22 532 瀏覽
呢間係同事推介過,都係我一直想食既食店,但平日唔就腳,呢排食飯時間改變左,見時間唔多,就去附近買個外賣,今日行到呢間包販子,終於可以買個外賣🤗望望餐牌,見啲漢堡包非常之有特色,見好多食評都點北京填鴨,咁就等我都點呢包食下先😋點完餐在門外等候,八八卦卦望入餐廳,見裝飾好特別,特別佢個logo好得意🤣等左一陣外賣拎得,拎到返公司,急不及待打開個包,嘩。。好足料啵,個包好脆口呀北京填鴨肉唔鞋,好酥脆,加上青瓜片,一流呀👍🏻另外點左盒雞翼,同同事分享,一隻雞翼一開二,不會太大隻難咬,一口一隻味道又好惹味

北京填鴨肉唔鞋,好酥脆,加上青瓜片,一流呀👍🏻

味道又好惹味

2020-04-20
外賣自取
2020-04-21 329 瀏覽
包販子都係一間出名的黃店,個名得意所以一直想去試😛 終於有個晏奏去左啦!佢地的裝修好cute有好多卡通咁,門口仲有個放左d懷舊玩具的區😝 -第一次來當然要試下佢地的招牌北京填鴨包🤤 我覺得個包偏細 男仔食一個一定唔飽😂入面有一大塊鴨肉,食落真係有小小鴨騷味🤭 但我個人接受到。塊鴨肉煎得好脆,入面都幾juicy,唔錯😌 配菜就有小小京葱絲同青瓜片,一啖咬落真係好似食緊扁皮鴨咁☺️ 個醬就用左北京填鴨醬,所以正正常常。你可以幻想食緊個包左皮的普通扁皮鴨🤔 但就未去到好驚喜,況且個包都唔太脆😶 同行朋友叫左咕嚕雞都話一般。🤐 希望下次係去食佢地的西多會有大啲驚喜啦🤗