南瀛水產

Nan Ei Sui San
2024-06-14 266 瀏覽
我哋今次嚟到尖沙咀,食一間又有儀式感,又高質嘅日式浜燒餐廳😍!餐廳舖頭超有日本風情🇯🇵,而且用咗好多麻繩、藤編嘅裝飾品,將唔同餐枱間隔開📿,坐得好有空間感。.🦀蟹味噌甲羅燒($68)嚟呢度必試,味道超級濃郁😝!店員會喺枱面嘅爐仔將蟹殼燒熟🔥。成個手法好純熟,就好似睇緊表演咁。而且將鵪鶉蛋,撈勻蟹蓋裏面嘅濃香蟹膏🤤,真係超好食。啖啖都係濃郁嘅鮮味🌊!.🎏南瀛七點盛($588)真心高質,好滿足!吞拿魚腩嘅獨有香味濃郁🐟、帆立貝鮮甜嫩滑👅、牡丹蝦夠晒彈牙口感、油甘魚油香綿滑💕。仲有三款時令廚師發辦嘅刺身,食落口感軟嫩,而且味道鮮甜,質素好好👍🏻。.🦪活貝盛合($428)一次過食晒咁多款貝類燒烤,超爽!同樣係店員會用爐仔喺枱面燒熟食材❤️‍🔥。帆立貝配埋炙燒香真係好正、生蠔燒到啱啱好熟又多汁鮮嫩💦、蜆食落亦都鮮香、鮑魚口感彈牙又鮮味😆,好正。
🦀蟹味噌甲羅燒($68)
🎏南瀛七點盛($588)
🦪活貝盛合($428)
2024-06-03
2024-06-14 107 瀏覽
🍢🍢🍢南瀛水產🍢🍢🍢位於尖沙咀B2出口,行1分鐘都唔使就到非常方便👍🏻喺香港去得多居酒屋,但有人燒埋海鮮比你食就唔係好多間啦,重點係佢哋燒嘅時間拿捏得好準🕒平時自己燒嘅扇貝同鮑魚我從未試過燒到咁鮮甜嫩滑😋真係呢間舖頭嘅賣點😎👍🏻🐚 活貝盛合(有四重貝殼類-生蠔、扇貝、蜆、鮑魚⋯店裡面嘅員工會係你面前燒就連簡單一隻蜆都燒得好好味😋佢哋會用清酒同一啲簡單調味帶出海鮮嘅鮮味,而且又唔會乾身,必試🥰)🐚蚧味噌格羅燒(一睇個賣相就非常吸引🤩,初頭以為係就咁食😂原來佢哋都係幫我哋燒埋,燒起嚟成間鋪超香😜)🐚雲丹蚧肉卷(呢個壽司卷嘅賣相本身都好給引,見咁啱甲羅燒燒起加埋一齊食真係超正😂😂,下次你哋可以一試,讚👍🏻)🐚軟殼蟹沙律(好多軟殼蟹,沙律菜醬汁酸酸地好開胃)
🍢🍢🍢南瀛水產🍢🍢🍢

🐚 活貝盛合

🐚蚧味噌格羅燒

🐚雲丹蚧肉卷

🐚軟殼蟹沙律
(好多軟殼蟹,沙律菜醬汁酸酸地好開胃)

• 松葉蟹海膽釜飯
  • 南瀛海鮮盛合
2024-06-11 197 瀏覽
南瀛水產📍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓🤔話說好多年前生日過嚟慶祝🎂,當時就係我哋第一次食日式燒海鮮🔥今次再訪可以回憶一下當年啲味道💕🎏餐廳以日式居酒屋設計,🎌整個氛圍都好似置身於日本一樣。🦞🦐如果order咗海鮮盛合,💁🏼‍♂️會有專人幫你處理所有海鮮,😅所以唔需要擔心唔識燒會影響體驗!🦞🦐海鮮盛合 $588當中包括嘅海鮮有🦪生蠔、🐚帆立貝、🦐海蝦、鮑魚、蜆、仲有🦀蟹腳!🙆‍♂️店員燒嘅時候會加入調味,新鮮之餘味道都好豐富惹味!👍🏻👍🏻值得一讚係飽魚大大隻真係好新鮮!呢個盛合真係必叫推介!✨🦀蚧味噌甲羅燒 $68🔥💁🏼‍♂️即場席前燒,可能因為刻意加入調味,所以味道好香濃,係我食過最好味嘅一款甲羅燒!🐄👅香蒜牛舌 $98串燒中必叫!非常之香又惹味,肉質一絲絲又軟稔🐣鰻魚玉子燒 $108香滑玉子燒,熱辣辣好香🍛松葉蟹海膽釜飯 $238儀式感重嘅一款飯,完全跟足日本食釜飯嘅方式🐙炸八爪魚酥 $78八爪魚質地較軟身👍🏻👍🏻
南瀛水產
📍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓

🦞🦐海鮮盛合 $588
🦀蚧味噌甲羅燒 $68
🐄👅香蒜牛舌 $98
串燒中必叫!非常之香又惹味,肉質一絲絲又軟稔
🐣鰻魚玉子燒 $108
香滑玉子燒,熱辣辣好香
🍛松葉蟹海膽釜飯 $238
儀式感重嘅一款飯,完全跟足日本食釜飯嘅方式
🐙炸八爪魚酥 $78
八爪魚質地較軟身👍🏻👍🏻
炸八爪魚酥
2024-05-21
炸八爪魚酥
2024-06-11 91 瀏覽
想感受一吓日本風情黎南瀛水產都唔錯😚空間大又多食物選擇,仲有個大大魚缸放咗好多魚生,所有野都係即叫即整,但上菜速度極快😙十分有日本feel😙蟹味噌甲羅燒($68)會有店員即席燒烤,即重咸香蟹味,燒過嘅蟹膏都十分濃郁,加上有好多蟹籽,啖啖蟹肉都好有咬口,口感非常豐富鰻魚玉子燒($88)出面比較少食到嘅配搭又係好好食😌鰻魚彈牙,蛋漿又好濃郁,加埋少少炭香味😋好夾另外仲有好多刺身壽司串燒,所有野都好新鮮,樣樣都好吸引😛但一定要叫多啲人黎食會盡興啲,咁就乜都可以試下🤣📍 南瀛水產 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓

📍 南瀛水產 (尖沙咀)
2024-06-09 100 瀏覽
🦀 松葉蟹海膽釜飯 💰$238松葉蟹海膽釜飯上枱後要等15分鐘先食得,係用細火配合真空原理而慢煮出嚟,將飯撈埋松葉蟹同海膽,每啖飯都有好香嘅蟹味同海膽味,另外仲會有飯焦🔥 清酒煮蜆 💰$108原鍋上好夠熱,蜆完全冇沙,清酒煮可以帶出蜆嘅鮮甜味🦪 吉列炸蠔 💰$98吉列炸炸得金黃色,炸粉唔厚,咬落去好鬆脆,蠔都夠新鮮🦐 海老天婦羅 💰$198蝦好新鮮,咬落肉質好彈牙,粉漿唔厚,咬落好鬆脆,擺咗一陣食都仲係好脆🦀 蟹味噌甲羅燒 💰$68/隻必食‼️ 蟹味噌甲羅燒有蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋,職員會幫你現場燒,夠晒熱,食落好香蟹膏味,帶蛋香味,有埋蟹肉同蟹籽可以增加口感🔥 銀鱈魚西京燒 💰$188銀鱈魚燒得好嫩滑,燒到個皮帶脆,配埋沙律醬食好好食🐮 香蒜牛舌💰$98牛舌夠厚切,咬落去會比較有口感,亦都好香牛味🩶 芝麻雪糕 💰$48而家日本餐廳少咗會有芝麻雪糕,所以如果我見到餐牌有就一定會叫,呢款芝麻雪糕好香芝麻味,而且好夠凍,幾好食🍑 白桃梳打 💰$58白桃梳打唔細杯,好香白桃味
🦀 松葉蟹海膽釜飯 💰$238

🔥 清酒煮蜆 💰$108
原鍋上好夠熱,蜆完全冇沙,清酒煮可以帶出蜆嘅鮮甜味

🦪 吉列炸蠔 💰$98
吉列炸炸得金黃色,炸粉唔厚,咬落去好鬆脆,蠔都夠新鮮

🦐 海老天婦羅 💰$198

🦀 蟹味噌甲羅燒 💰$68/隻

🔥 銀鱈魚西京燒 💰$188
銀鱈魚燒得好嫩滑,燒到個皮帶脆,配埋沙律醬食好好食

🐮 香蒜牛舌💰$98
牛舌夠厚切,咬落去會比較有口感,亦都好香牛味

🩶 芝麻雪糕 💰$48

🍑 白桃梳打 💰$58
白桃梳打唔細杯,好香白桃味
2024-06-05 148 瀏覽
想念日本的孩子最近去試咗呢間位於尖沙咀嘅日式居酒屋~味道環境氣氛都好高質👍🏻👍🏻 特別推薦佢哋嘅味噌甲羅燒吅活貝盛合,兩個都係即點即燒,佢哋嘅員工會即刻喺你面前燒 成個過程都好治癒🤓🤓而且味道鮮甜 鮑魚同生蠔都特別出色👅 見到餐牌有釜飯,貪得意唔知咩嚟就叫咗嚟試吓🤣🤣個感覺似係日式煲仔飯 有飯焦的~不過味道偏淡啲 可能費事搶咗松葉蟹同埋海膽嘅味,重口味嘅人要注意~~💸💸🌟味噌甲羅燒 $136/2炒雜菜 $78松葉蟹海膽釜飯 $238南瀛極上刺身丼$398🌟活貝盛合 $428📍南瀛水產 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
而且味道鮮甜 鮑魚同生蠔都特別出色👅

• 蚧味噌甲羅燒
  • 活鮑魚
  • 牡蠣
2024-06-03 109 瀏覽
日本風情之《南瀛水產》餐廳位置非常方便,餐廳有日式居酒屋feel,而且有VIP房,職員介紹menu時有講食材每日由日本直送,所以好新鮮,蟹味噌甲羅燒:蟹膏、蟹肉、蟹籽,份量十足,仲有隻鵪鶉蛋,職員會幫手燒,將所有材料混合,燒完已經好香,入口蟹膏鹹香鮮甜,口感軟綿。東瀛五點盛:油甘魚腩、三文魚、牡丹蝦、拖羅、帶子,擺盤十分美觀,刺身色澤亮麗,入口全部好新鮮。 雲丹蚧肉卷:同樣擺盤美觀,蚧肉卷面頭既海膽都多算,而且師傅唔會包得太大舊、一啖一小口,味道豐富。炸池魚仔:平時叫既池魚都係細細條,但今次有驚喜,全部都大條,而且可以整條連頭同骨食埋,炸得唔乾,咬落中間仲有少少濕。香蒜牛舌:牛舌算厚,蒜味幾出,咬落十分軟熟,唔同平時爽口既感覺,好香口。松葉蟹海膽釜飯:松葉蟹海膽釜飯同樣職員會幫你撈好,櫻花蝦作配料,松葉蟹同海膽份量算多,三者撈後一齊食,味道有層次。
日本風情之《南瀛水產》

蟹味噌甲羅燒:

東瀛五點盛:

雲丹蚧肉卷:

炸池魚仔:

香蒜牛舌:

松葉蟹海膽釜飯:
2024-05-28
📍#南瀛水產 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓♡人均消費: $1239 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於尖沙咀金馬倫道#南瀛水產🦐 居酒屋多款食物選擇豐富,仲有即場燒海鮮🦞✨#蟹味噌甲羅燒南瀛水產推岀蟹味噌甲羅燒~ 都係呢度嘅signature之一,店員仲會即刻喺枱邊燒,即燒即食🤭 裡面有大量蟹膏、蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋等等,蟹膏味香濃。✨#炸池魚仔池魚仔好肥美,每隻脹卜卜,炸得幾香脆。如在炸物下鋪上牛油紙吸油,會更加加分~✨#清酒煮蜆清酒煮蜆中規中矩,蜆肉脹卜卜,而且好乾淨無沙,不過酒味唔算好突出。✨#香蒜牛舌牛腩味,幾特別,牛舌唔會太韌,夠香有牛味,味道唔會死鹹食到材料嘅真正味道✨#特上壽司盛德信壽司城有幾款壽司都幾有記憶點,海膽壽司,大大塊海膽,幾大方,海膽冇異味非常鮮甜。油甘魚入口即溶,海蝦口感彈牙,仲有原隻蝦頭上~✨#松葉蟹海膽釜飯嚟到嘅時候仲處於加熱嘅狀態,釜一路加熱會產生飯焦,溝埋櫻花蝦海膽成個飯都充滿鮮味,可以加埋甲羅燒一齊食,非常滿足▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#南瀛水產 (尖沙咀)

♡人均消費: $1239 @ 2

✨#特上壽司

✨#松葉蟹海膽釜飯

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

2024-05-27 88 瀏覽
同個friend好耐冇見啦,今日一齊約係尖沙咀磯燒居酒屋食日本嘢。順便飲返兩杯,呢間店唔係第一次去。佢哋啲燒海鮮真係幾正。 🌟熱情菠蘿燒酎 酸酸甜甜超級好飲 酒味唔濃,不過後勁十足🌟綠茶蛋糕 口感似芝士蛋糕軟身厚實 仲有淡淡嘅綠茶清香🌟蚧味噌甲羅燒 呢個唔使講每次都必點 $68成個蟹蓋性價比超高🌟活貝盛盒 食材新鮮鮮甜 鮑魚攞上嚟嘅時候仲識跳舞 燒完喺貝殼裏嘅湯仲可以飲埋超鮮呀🌟南瀛卷 有蟹籽 大蝦 海膽 吞拿魚蓉🌟雲丹蚧肉卷 大大件海膽 超新鮮

🌟熱情菠蘿燒酎 酸酸甜甜超級好飲 酒味唔濃,不過後勁十足
🌟綠茶蛋糕 口感似芝士蛋糕軟身厚實 仲有淡淡嘅綠茶清香
  • 南瀛卷
  • 活貝盛合
  • 雲丹蟹肉卷
2024-05-25 175 瀏覽
今日訂咗位去到呢間餐廳試下,online 訂咗14:00, 員工好快就打俾我,提醒我 15:00 就落場喇。我仲遲咗去到,而且要1次落order (last call), 咁就快快落單,牛舌,天婦羅,炸魚仔,甲羅燒同鮑魚。但樓面同廚房都冇 hea 做,不論招呼同食物制作絕不嗎呼,特別喺樓面親身煮甲羅燒,絕對沒有因落場時間快到而 hea 做, 仲有時間同我哋交流。超讚!! 雖然今次用餐時間很短,但這樣的服務,絕對可以再去幫襯。
甲羅燒
2024-05-25
甲羅燒
  • 香蒜牛舌
  • 活鮑魚
  • 什錦天婦羅盛合
呢度真係好有用餐氣氛🇯🇵先點咗杯青蘋果乳酸,翠綠色澤嘅冰蘋果,入口清脆,略帶酸甜,清新又開胃。海膽杯擺盤精緻,海膽鮮甜濃郁,鹹度適中,口感綿密細滑,份量都幾多!蟹味噌甲羅燒蟹肉、蟹膏、蟹籽組成嘅甲羅燒,加上鵪鶉蛋,即燒即食,入口微鹹,充滿醇香,喉嚨餘韻悠長,入口滑嫩綿密!黑松露鰻魚釜飯熱氣騰騰,飯粒粘滑飽滿,松露香氣四溢,鰻魚大大件,好多汁,足足裝到五碗米飯,份量豐富。東瀛五點盛 有牡丹蝦、三文角、油甘魚腩、拖羅、帶子,刺身色澤鮮艷,擺盤精緻美觀,款款都即切即上,入口凍冰冰。另外我哋都order咗熟食~野菜天婦羅和軟殼蟹沙律,份量豐富,尤其配搭嘅沙律醬汁,味道清爽可口,酸甜適中,解膩!
呢度真係好有用餐氣氛🇯🇵

海膽杯

蟹味噌甲羅燒

黑松露鰻魚釜飯

東瀛五點盛

今日食完好野又要番去溫書忙裡偷閒嘆完先講好近B2出口行前少少行仔轉彎上樓就到朋友話呢間有人燒埋啱晒我呢d等食既懶人一出𨋢就係,裝修都幾別緻蟹味噌甲鑼燒$68係必叫~蟹蓋滿滿既蟹膏、蟹肉、蟹籽~仲有鵪鶉蛋黃店員會將4樣食材撈勻~燒起好香,食得出既鮮味,撈飯仲正有人燒埋點可以唔叫海鮮盛盒$588有兩隻鮑魚、蟹腳、4隻蜆、兩隻生蠔、兩隻好大既帆立貝係店員燒緊期間,食住海鮮沙律$88先唔同既雜菜、車厘茄、紫菜、三文魚,用料豐富,沙律菜爽脆。飲品:梅酒加冰$58~識我既都知我好鍾意飲梅酒~酸酸甜甜好好飲乳酸梳打$58~唔錯幾濃夠汽食日本野點可以唔叫我鍾意既海膽🤤海膽杯$168兩大塊加拿大海膽~鮮甜又creamy下層係帶子夾住吞拿魚蓉非常有層次魚子既咸香係口爆開~每一口都食到鮮甜海水味跟住蜆就燒好,粒粒都有清酒同蜆肉既汁,非常juicy 鮑魚爽口彈牙,加左七味粉更突出鮑魚既甜味帆立貝超多湯汁~店員好貼心咁剪開方便食,帆立貝肉厚鮮甜,群邊剛剛好爽口唔un,膏個心仲係好滑,火喉剛剛好,我連湯汁都唔放過,飲左一大啖精華所在。蟹腳~好多肉~d肉一梳梳生蠔燒完都好大隻,勁肥美黑松露鰻魚釜飯$228上枱已經聞
今日食完好野又要番去溫書
忙裡偷閒嘆完先講
好近B2出口行前少少行仔轉彎上樓就到
朋友話呢間有人燒埋啱晒我呢d等食既懶人
一出𨋢就係,裝修都幾別緻

蟹味噌甲鑼燒$68係必叫~
蟹蓋滿滿既蟹膏、蟹肉、蟹籽~仲有鵪鶉蛋黃
店員會將4樣食材撈勻~燒起好香,食得出既鮮味,撈飯仲正

有人燒埋點可以唔叫海鮮盛盒$588
有兩隻鮑魚、蟹腳、4隻蜆、兩隻生蠔、兩隻好大既帆立貝

係店員燒緊期間,食住海鮮沙律$88先
唔同既雜菜、車厘茄、紫菜、三文魚,用料豐富,沙律菜爽脆。

飲品:
梅酒加冰$58~
識我既都知我好鍾意飲梅酒~酸酸甜甜好好飲
乳酸梳打$58~唔錯幾濃夠汽

食日本野點可以唔叫我鍾意既海膽🤤海膽杯$168
兩大塊加拿大海膽~鮮甜又creamy
下層係帶子夾住吞拿魚蓉非常有層次
魚子既咸香係口爆開~每一口都食到鮮甜海水味

跟住蜆就燒好,粒粒都有清酒同蜆肉既汁,非常juicy
鮑魚爽口彈牙,加左七味粉更突出鮑魚既甜味

蟹腳~好多肉~d肉一梳梳
生蠔燒完都好大隻,勁肥美

黑松露鰻魚釜飯$228
上枱已經聞到黑松露既香味
店員就話等20分鐘會幫我地撈勻
正好就係食完超讚既海鮮就可以食佢
一打開見到排到滿滿既鰻魚~口水都流

撈勻後就每一口都有黑松露醬、鰻魚同埋飯焦,集軟糯香脆一身,層次分明,熱辣辣好食。

兩個人食左$1382~坐得舒服枱底有籃放袋,服務一流,呢個價錢超值。

2024-05-08
  • 海膽杯
  • 黑松露鰻魚釜飯
2024-05-10 204 瀏覽
今次推介喺居酒屋喺尖沙咀太興廣場,地點非常方便,地鐵站一出就到!藍營水產,聽個名都知係煮得海鮮啦!所以今餐都係食海鮮為主😉蟹味味噌甲羅燒 - 餐廳主打,梗係要叫返個試吓!佢個格羅燒有蟹肉,蟹籽,蟹膏,同埋一隻鵪鶉蛋,撈埋一齊再用炭爐燒熟,食落去淡淡蟹味,鍾意蟹嘅朋友超啱👍🏻👍🏻刺身七點盛 - 點可以唔叫刺身呢,佢哋嘅刺身全部新鮮空運到港,超新鮮,廚師會挑選七款當日最新鮮嘅刺身比客人食,所以每一樣都非常鮮味👍🏻👍🏻👍🏻而今餐個中拖同甜蝦就係我嘅favourite! 另外仲加咗個赤背試吓,赤背新鮮爽口,好得!鮟鱇魚肝 - 今日有限定嘅鮟鱇魚乾,味道都唔錯,完全冇腥味👍🏻鰻魚玉子燒 - 好少喺其他地方食到,佢哋嘅鰻魚燒得非常之香,有炭香味,加埋玉子,味道出奇地夾,撈飯一流👍🏻厚燒牛舌 - 最後試埋個口燒牛舌,今餐就啱啱好!呢個牛舌好抵食,厚切仲要有六嚿,性價比高🤣今餐絕對非常滿意,食材新鮮,價錢唔貴,喺尖沙咀食日本嘢嘅好選擇😍

2024-05-10 106 瀏覽
好耐冇去日本,特別掛住日本嘢食,加上朋友生日,決定嚟呢間餐廳慶祝一下。餐牌選擇好多,但呢間餐廳出名係來自日本嘅新鮮水產,咁我哋決定食多啲刺身。✅#東瀛五點盛集結左吞拿魚、油甘魚、三文魚、甜蝦和帶子,每一樣都是鮮美的海鮮🥰 吞拿魚帶著豐富的魚肉風味,油甘魚口感清爽滑嫩,三文魚肉質鮮嫩肥美,甜蝦香甜,帶子則散發著淡淡的甜味,整體都相當新鮮,一次過食到咁多款刺身,好開心。✅#南瀛極上刺身丼有吞拿魚蓉、海膽、赤蝦、三文魚、拖羅、油甘魚、三文魚卵,全部都好新鮮好好食🤤下面嘅壽司飯粒粒分味,煙煙韌韌有口感,撈埋魚卵、吞拿魚蓉夠惹味,另外拖羅無根,好肥美,我好鍾意✅#蟹味噌甲羅燒店員會幫你燒,唔使自己郁手,好方便,蟹味噌的鮮香與甲羅燒的炭烤香氣交融在一起,每一口都散發出濃郁的味道,配白飯一流🤪✅#牛肉烏冬上枱嗰陣熱辣辣,新鮮煮起,烏冬面煮得剛好有嚼勁,搭配上鮮嫩的牛肉片,感受到肉汁在口中爆發,加埋又住一陣牛肉鮮香嘅湯,簡簡單單嘅菜式,味道都幾高質。✅#紫菜海膽天婦羅好特別嘅天婦羅,入面係滿滿嘅海膽,見到已經好吸引,外皮炸得香脆美味但唔油膩,紫菜的脆感和海膽的鮮甜相結合,有一種細緻而豐富嘅味道。✅#柚

✅#東瀛五點盛

✅#南瀛極上刺身

✅#蟹味噌甲羅燒

✅#牛肉烏冬

✅#紫菜海膽天婦羅

✅#柚子啤酒、#白桃梳打
柚子啤酒散發著柚子的香氣,入口時帶來一種微妙的酸甜味,非常開胃。白桃梳打則口感清爽,帶有天然白桃香。

整體食物質素好高, 十分新鮮,好好味😋
  • 蚧味噌甲羅燒
  • 南瀛海鮮盛合
  • 牛肉烏冬
好耐冇食日式料理啦,今晚就同屋企人去咗去咗尖沙咀太興廣場樓上嘅居酒屋🎏🌊呢間餐廳以磯燒水產為招牌,仲有壽司、刺身、丼飯、串燒⋯⋯唔同嘅選擇。餐廳充滿濃厚嘅日本居酒屋風,牆上有掛住紙燈籠同埋紙油傘,仲有好多日式酒樽做裝飾,好有氣氛♡٩(❛ัᴗ❛ั ๑)❥ 南瀛海鮮盛合 ($𝟓𝟖𝟖)我哋揀咗幾款招牌菜,其中最令人印象深刻嘅係南瀛海鮮盛合。🦪呢個菜有扇貝、鮑魚、生蠔、蜆同蟹腳等新鮮海鮮🦀🐚每一款海鮮都好新鮮,特別係鮑魚,上枱時仲有海洋嘅香氣。蟹腳肉質鮮甜,扇貝肉多汁,蜆同生蠔都好鮮美。呢個盛合嘅組合好豐富,好滿足💙🩵❥ 蟹味噌甲羅燒($𝟔𝟖)🦀以蟹味噌和甲羅燒為主要元素,用蟹殼做小碗嘅甲羅燒,醬料濃郁而香甜,融合了蟹肉的鮮味和各種調味料的香氣。它的質地滑順,入口即化。蟹味噌的味道濃郁而不油膩,令人回味無窮❤️‍🔥❥ 松葉蟹海膽釜飯 ($𝟐𝟑𝟖)另一款令人驚艷嘅菜係松葉蟹海膽釜飯,以松葉蟹膏、蟹肉同蔥做主要配料,再加上新鮮嘅海膽💛😍整碗釜飯香噴噴,滿滿松葉蟹嘅鮮味同蟹膏嘅濃郁香氣,海膽令整體嘅口感同味道層次更加豐富꒰ ⸝⸝ɞ̴̶̷ ·̮ ɞ̴̶̷⸝⸝꒱♥❥ 鐵火卷($𝟕𝟖)❥ 鮭魚刺身 ($𝟕𝟖)❥ 帆立貝刺身

🌊呢間餐廳以磯燒水產為招牌,仲有壽司刺身、丼飯、串燒⋯⋯唔同嘅選擇。

❥ 南瀛海鮮盛合 ($𝟓𝟖𝟖)

❥ 蟹味噌甲羅燒($𝟔𝟖)

❥ 松葉蟹海膽釜飯 ($𝟐𝟑𝟖)

❥ 鐵火卷($𝟕𝟖)
❥ 鮭魚刺身 ($𝟕𝟖)
❥ 帆立貝刺身 ($𝟖𝟖)
❥ 柳川滑蛋鰻魚($𝟏𝟑𝟖)

除咗呢幾款招牌菜,我哋仲揀咗鐵火卷、鮭魚刺身、帆立貝刺身同柳川滑蛋鰻魚⋯⋯菜式
鮭魚刺身肉質鮮嫩肥美,帆立貝則鮮甜柔軟🐟柳川滑蛋鰻魚結合咗滑蛋同烤鰻魚嘅美味,每一口都有豐富嘅口感同層次感,好香口🍳

總括嚟講,呢間居酒屋每道日式料理嘅用料都好新鮮,味道令人回味無窮~推介哦🥰

📍 南瀛水產 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓