2019-08-02 34 瀏覽
今日去旺角打算食個快飯🍽🍽就嚟到呢一間別天神嘅分店🍜我哋兩個都叫咗套餐🍲豚骨拉麵配餃子拉麵湯係有100%純水同豬骨日以繼夜夜以繼日咁淆飲落好濃好香好滑🌝🌝豬骨味好濃唔算油拉麵質地有彈性 硬硬地唔算軟骨👍👍 好彈牙😊😊叉燒非常之好味 瘦得嚟好淋好香腩肉味 有火槍燒過有少少燒烤味😘😘加埋個湯真心好味😘餃子皮薄咬落好juicy🥟🥟全部都係肉汁味煎到脆卜可惜只有四隻🍤蝦味噌豬骨湯麵湯底大同小異不過加咗好多蝦仔令到湯麵更加鮮味😁可以試下跟間鋪咁樣食辣味版即係加七味粉蒜蓉同辣芽菜加落蝦仔拉麵度更加鮮更加香😎另外 我叫咗蟹子沙律🥙🥙入面咬落去啖啖蟹肉味勁正🤩.🎀博多拉麵別天神Betsutenjin🎀旺角山東街40Q號地下
今日去旺角打算食個快飯🍽🍽

入面咬落去啖啖蟹肉味勁正🤩
🎀博多拉麵別天神Betsutenjin
🎀旺角山東街40Q號地下
2019-07-29 53 瀏覽
第一次黎旺角食博多拉麵別天神~店子小小的,像日式拉麵店,可以望住師傅煮野食~店內只有2款拉麵和2款小食,就像日式拉麵師傅一生只專注做好某一、兩款拉麵我點的是蝦味噌豚骨湯麵,櫻花蝦好香口,豚骨湯底濃郁,超喜歡它的日式糖心蛋,口入口軟綿綿的,再配上數塊豚肉,好滿足啊朋友點的是豚骨湯麵,湯底充滿豚骨香,拉麵軟硬適中,不喜歡食蝦的朋友可以選呢款拉麵我們點了套餐,跟餐有小食,我點的是「小龍蝦帶子沙律」,沙律入面有數舊小龍蝦肉,包住紫菜一齊食味道很好如果紫菜可以再脆一點,更perfect!朋友點的是餃子,餃子煎得香脆可口,味道不錯
第一次黎旺角食博多拉麵別天神~

店子小小的,像日式拉麵店,可以望住師傅煮野食~

如果紫菜可以再脆一點,更perfect!

朋友點的是餃子,餃子煎得香脆可口,味道不錯

2019-07-27 35 瀏覽
今次食呢間拉麵既感覺有D似日本小店咁, 細細間, 你落左單之後佢即刻係你面前煮, 好有日本FEEL.~蝦味噌套餐~$115呢個套餐係包左一個小食, 我同媽咪一人叫一款唔同既SHARE, 我要左呢個小龍蝦蟹籽沙律. 沙律好似一球雪糕咁,佢附上紫菜包住好似食緊軍艦咁. 拉麵係用蝦及味噌做湯底, 但係味噌既咸味又冇搶左蝦既鮮味, 麵質尚算彈牙~別天神拉麵~$105呢個都係有個小食既, 媽咪揀左個煎餃子.餃子是即叫即煎, 所以放入口既時候個皮仲係熱架. 拉麵都係彈牙, 唔會比湯浸淋

~蝦味噌套餐~$115

~別天神拉麵~$105

2019-07-27 25 瀏覽
天氣熱 🥵係旺角行街行得攰 想搵個方便又涼浸浸嘅地方坐下同填飽個肚.望一望對面街 見到掛住個紅燈籠🏮嘅鋪頭 原來係食拉麵 就揀呢間 !!!!入面裝潢同平時係日劇睇到嘅拉麵店一樣😂係個點餐機揀完野食之後 坐係到等食.我地叫左個一個別天神套餐<豚骨湯麵+餃子+小龍蝦蟹子沙律> 重有一碗蝦味噌豚骨湯麵.檯前面貼住中日翻譯介紹佢地嘅湯頭係無添加味精 用壓力煲將豚骨同水熬成濃湯.亦有介紹客人可以用架上嘅配料自行添加口味 包括有濃味同辛辣味.先黎左小龍蝦蟹子沙律小龍蝦份量不吝嗇 用紫菜包黎食 都幾有趣嫁!!!!.之後就黎兩款拉麵豬骨湯麵係我嘅 蝦味噌豚骨湯麵係朋友嘅.豚骨湯麵 先飲左啖奶白色嘅豚骨湯 湯頭好濃郁而且唔油膩 因為無添加味精 食完都唔覺得口渴 👏🏼👏🏼之後我重加左辣芽菜同紅薑絲 添少少辣度 芽菜同薑絲都好爽口 溏心蛋個流心效果好喜歡💕 叉燒熬得好腍 脂肪比例好好🤤拉麵軟硬度適中.蝦味噌豚骨拉麵 一黎到已經聞到陣咸香味 我即刻飲左一大湯匙 湯頭顏色較深 係香濃豚骨湯上再添鮮味上面鋪滿大量櫻花蝦 👍🏼👍🏼.餃子🥟餃子煎得外皮香脆 點上餃子汁 酸酸地 好好味😋

係個點餐機揀完野食之後 坐係到等食

先黎左小龍蝦蟹子沙律
小龍蝦份量不吝嗇 用紫菜包黎食 都幾有趣嫁!!!!

之後就黎兩款拉麵
豬骨湯麵係我嘅 蝦味噌豚骨湯麵係朋友嘅
溏心蛋個流心效果好喜歡💕
叉燒熬得好腍 脂肪比例好好🤤拉麵軟硬度適中

餃子🥟
餃子煎得外皮香脆 點上餃子汁 酸酸地 好好味😋

• 豚骨湯麵
2019-07-26 88 瀏覽
今晚同老公行旺角見肚餓就近近地見到有間拉麵食🍜一於入去試吓先😻一入到去鋪面好有日本特色🎏坐低前叫咗兩個拉麵套餐😋好多人排隊食,佢最特別係有部機先買票,再入去坐低食,同日本的拉麵店一樣🍜我叫咗蝦味噌豚骨拉麵,配料有櫻花蝦、日式叉燒、糖心蛋、蔥和粟米,湯底配上味噌,加埋櫻花蝦的鮮味,出來的味道果然與眾不同,我挺喜歡這口味,糖心蛋仲係流心爆正😋另一個我叫咗豚骨拉麵🍜拉麵的湯底用上豚骨炮製白色濃濃的湯,配料有日式叉燒、糖心蛋、蔥和黑木耳,拉麵好彈牙,湯底好濃厚豬骨味😋日式叉燒係厚切,口感豐富😋小食我哋叫咗日本特色餃子🥟日式餃子大小剛好一口一隻😋餃子皮煎得好脆👍🏻小食我哋還叫咗🦞小龍蝦蟹子沙律🥗自家製的沙律果然有特色,用紫菜包住黎食,口感真的不錯😋小龍蝦肉仲好彈牙👍🏻仲有芽菜,蒜茸,酸蘿蔔絲,辣椒粉可以加落拉麵🍜真係好細心👍🏻最後配上一杯冰凍麥茶🍵真係爽爆😻這間餐廳好有日本特色🎏拉麵性價比都好高🍜所以排曬隊🤣

日式叉燒係厚切,口感豐富😋

最後配上一杯冰凍麥茶🍵真係爽爆😻

這間餐廳好有日本特色🎏拉麵性價比都好高🍜所以排曬隊🤣

2019-07-25
2019-07-24 30 瀏覽
🔅🔅🔅星期一的晚上與好友相約旺角陪她吃她最愛拉麵今次嘗試開滿分店的<博多拉麵別天神>🔸六點到達還未有長龍一如多數拉麵店教狹窄不過都足以容納十人左右🔹<小龍蝦蟹子沙律>先嘗試他們特色的龍蝦沙律龍蝦肉非常彈牙蟹子爽脆用紫菜包住來吃好過癮🤤🔸<豚骨湯面> 奶白色湯底入口香甜叉燒四大塊肉香夠入味開心有完整一隻糖心雞蛋拉麵軟硬度適中爽口彈牙加入免費的辣芽菜超級好味👍🏻🔹<蝦味增豚骨湯麵>湯底除豚骨外仲加入大蝦和味增香濃肉味和味增的鹹香味好夾吃完整碗麵後也不覺口乾😊🔸<餃子> 餃子外皮煎得不脆又不香味道一般個人覺得普通😢🔹<總結>拉麵質素確實不錯值得一試再試🤤🔅🔅🔅
🔅🔅🔅

豚骨湯面
芽菜
蝦味增豚骨湯麵
2019-07-22 15 瀏覽
一段時間冇食拉麵啦,又係時間搵啲拉麵同男朋友去試下!😉「別天神」,座位係日本式既一條長枱,圍住開放式廚房。—拉麵得2款,唔洗揀食咩啦,一人一款。寫明湯係冇加味精,100%純豚骨煲成。—小龍蝦蟹子沙律餃子(6隻)兩個麵都叫左套餐,一個跟餃子,一個跟沙律。餃子非常普通,皮亦唔係好脆。試一次就算。😖小龍蝦蟹子沙律反而唔錯,凍既沙律,少少酸酸地。食到細細粒既蟹子,仲有唔少小龍蝦肉,作為前菜小食唔錯。😜—蝦味噌豚骨湯麵有好多乾蝦仔,蝦味非常濃郁,但唔會搶左豚骨湯既味道。麵軟硬適中,冇乜鹼水味,一啖麵一啖湯,相當唔錯!😚豚骨湯麵雖然蝦果個濃味少少,但藍妹反而鐘意清淡既原味。一飲豚骨湯,一啲都唔咸,好香醇,淡淡既豚骨味,反而令人更想飲哂佢。—配菜唔係特別出色,呢間既重點真係湯頭,如果鐘意清淡既湯頭,一定要試下。😎
一段時間冇食拉麵啦,又係時間搵啲拉麵同男朋友去試下!😉
「別天神」,座位係日本式既一條長枱,圍住開放式廚房。
拉麵得2款,唔洗揀食咩啦,一人一款。
寫明湯係冇加味精,100%純豚骨煲成。
餃子(6隻)
兩個麵都叫左套餐,一個跟餃子,一個跟沙律。
餃子非常普通,皮亦唔係好脆。試一次就算。😖
小龍蝦蟹子沙律反而唔錯,凍既沙律,少少酸酸地。
食到細細粒既蟹子,仲有唔少小龍蝦肉,作為前菜小食唔錯。😜
蝦味噌豚骨湯麵
有好多乾蝦仔,蝦味非常濃郁,但唔會搶左豚骨湯既味道。
麵軟硬適中,冇乜鹼水味,一啖麵一啖湯,相當唔錯!😚
豚骨湯麵
雖然蝦果個濃味少少,但藍妹反而鐘意清淡既原味。

2019-07-21 16 瀏覽
呢排天氣好熱好焗,都冇咩胃口食飯。食返碗拉麵,簡簡單單做晚餐就最好不過。別天神喺香港唔同地區都有分店,今次就試吓喺旺角山東街呢一間。一直都好欣賞呢度堅持貴精不貴多,只有兩款拉麵選擇。首先有豚骨拉麵。豚骨湯係經過百分之百嘅豚骨再加純水用壓力煲熬製而成,完全冇味精都好濃豬骨味。配料好簡單,有好嫩既半熟蛋,半肥瘦叉燒,蔥粒同埋木耳絲,冇太多花巧嘅嘢仍然好味。令一款面係蝦味增豚骨拉麵。本身嘅豚骨湯再加上味增同埋大量脆脆嘅櫻花蝦,成功再添增鮮味。而呢款拉麵嘅配料冇用到木耳,轉成粟米,粟米嘅清甜亦可配合更濃嘅湯底。呢度嘅麵用上幼麵,好易入口。如果係重口味人士,想再食得濃味啲嘅話,可以加枱面呢一支特製拉麵汁,其實係用豬柳熬製既醬油,加幾滴可以更加提升成個面嘅味道!再想重口味啲,可以加埋蒜蓉,醃蘿蔔,拉麵胡椒,芝麻等等嘅配料。除咗拉麵之外,呢度都可以加配兩款小食,分別係小龍蝦蟹子沙律同埋煎餃子。沙律由好多彈牙嘅龍蝦肉同埋蟹子組成,放上紫菜到夾住一齊食,又幾好食喎。餃子一碟有四隻,個皮夠薄而且師傅都煎到個底好香脆,加埋少少醋汁一齊食,飽哂。

呢度嘅麵用上幼麵,好易入口。

2019-07-20 12 瀏覽
「別天神」伊家越來越出名,成日都好想試下佢d拉麵。今日同朋友喺朗豪坊行完街,就黎左位於旺角e2出口附近既別天神醫肚😆一入到去好surprise!裝修十足十日本既地道拉麵店!仲有部點餐機!我都係第一次喺香港見到!我地叫左「別天神套餐」同「蝦味僧套餐」。比單點拉麵貴$30,但就多一隻溏心蛋,小龍蝦蟹子沙律同埋餃子🥟,所以我覺得比單點划算!好快個沙律就上左!熱辣辣天氣食真係好爽,因為又凍又開胃!用料都幾足,真係有龍蝦肉食到。之後主角拉麵到左!我食蝦味噌豚骨拉麵,朋友果碗係豚骨湯麵。湯底好夠味,但又唔係死鹹味精味,飲得出真係有用心熬製湯底。同埋佢唔似某d店,個湯好多肥膏,所以覺得都幾健康。👍👍麵質口感都唔會太淋,又幾掛湯,我最怕食太淋既拉麵!個溏心蛋睇色水都知正啦,煮得剛剛好👍兩塊豚肉都偏瘦,唔會太多肥既部分,但都唔會韌,水準唔錯呀。最後餃子都上埋枱,煎到有少少脆,幾惹味😍Ps 店內有提供凍茶凍水,d凍茶都幾有茶香,建議可以試下😎

之後主角拉麵到左!我食蝦味噌豚骨拉麵,朋友果碗係豚骨湯麵。

最後餃子都上埋枱,煎到有少少脆,幾惹味😍

Ps 店內有提供凍茶凍水,d凍茶都幾有茶香,建議可以試下😎

2019-07-19
2019-07-20 13 瀏覽
係旺角行行下街經過別天神 小胖男友即時拉麵癮起拉左小妹入去幫襯同係日本食拉麵一樣 呢度都係要自己係自動售賣機先買飛 再坐低等食感覺的確好日本 食物種類選擇唔多 只專注做好幾款食物所以我地分別點左別天神套餐同蝦味噌套餐餐廳負責人應該係一位日本藉小姐 出面天氣好熱 好彩拉麵店冷氣超涼爽 加埋凍麥茶 個人精神晒 上菜速度極快 第一樣黎既係小龍蝦沙津都幾多小龍蝦肉甜甜地幾好味小胖男友點既別天神拉麵係傳統豚骨湯拉麵黎 味道比較清淡因為轉左做套餐 所以每碗麵都多左隻溏心蛋Oishi~~而小妹既蝦味噌拉麵 就比較濃郁 除左叉燒仲有大量既櫻花蝦牆上有教你點樣食會更好味既Chef's recommendation 小妹覺得拉麵胡椒同辣芽菜都一定唔可以錯過套餐既餃子有4隻咁 多 幾抵食
感覺的確好日本 食物種類選擇唔多 只專注做好幾款食物

而小妹既蝦味噌拉麵 就比較濃郁 除左叉燒仲有大量既櫻花蝦

小妹覺得拉麵胡椒同辣芽菜都一定唔可以錯過

套餐既餃子有4隻咁 多 幾抵食
2019-07-19 5 瀏覽
**博多.別天神**每次想食拉麵都會諗到黎食別天神銅鑼灣店已經食左無數次,而家轉左旺角返工 所以都變左去旺角食其實店鋪門口唔算特別起眼,因為側邊全面都係d 五光十色既藥房所以係要比小小眼力睇 , 買拉麵係需要自己係購票機買. 其實唔難操作.當然如果真係唔識可以問下店員,佢地都好安樂幫手今次要左套餐 hkd105-蝦味噌拉麵+小龍蝦蟹子沙律用紫菜包住沙律一齊食👍🏻👍🏻奶白色既湯 配上厚切叉燒 但有一隻糖心蛋(係一隻 唔係半隻啊!)蝦味噌叉燒拉麵🍜 有大量既櫻花蝦 湯底係粉橙色 好足料吧!不過我都係偏愛原味多D 套餐仲可以配餃子🥟老公超鐘意既日式煎餃5週年活動
**博多.別天神**

2019-06-29
宵夜
  • 豚骨湯麵
2019-07-18 10 瀏覽
之前吃過一次別天神拉麵念念不忘這次來到旺角的別天神拉麵在食另一款拉麵只看門面就很有日本風味有自助點餐機可以用八達通付款食物的種類不多拉麵只有2款豚骨拉麵和櫻花蝦拉麵有選擇困難症的人真的不用痛苦去選擇這次我就點了個櫻花蝦套餐有櫻花蝦味噌拉麵跟煎餃子和小龍蝦沙津基本上菜單最主要的三樣食物也有煎餃廚房內有專用來煎餃子的機器餃子皮薄肉多加點餃子醋更好吃小龍蝦蟹子沙津小龍蝦沙津的味道濃郁包上紫菜來食別有一番風味最後上的是櫻花蝦味噌拉麵拉麵上是滿滿的櫻花蝦櫻花蝦下去2塊很厚的叉燒2塊疊起厚度驚人而且溏心蛋有1隻溏心蛋煮得剛剛好蛋黃不會太熟湯底濃郁加上味噌味麵質是正常硬度喜歡重口味的人必食還可以加上蒜泥和拉麵汁增添風味十分貼心
之前吃過一次別天神拉麵念念不忘

還可以加上蒜泥和拉麵汁增添風味
十分貼心
  • 餃子
2019-07-17 33 瀏覽
今日咁岩想食拉麵,上網睇原來別天神開左分店係旺角,見係附近就試下啦🧐原來旺角店只做兩款湯,豚骨同蝦味噌。仲有套餐,見幾抵我都揀左套餐。蝦味噌套餐$115除左拉麵仲包括左餃子同小龍蝦蟹子沙律🥗沙律帶wasabi味,幾帶動味蕾入面仲有啲小龍蝦肉,紫菜夾住食好好食😋餃子皮唔厚,夠濕潤😋朋友單點左豚骨湯$75湯底比蝦味噌湯淡帶豬骨香甜。落單到煮麵都係一個人一腳踢,不過上台時間唔會等得耐,都算快。好適合行完街快快手食個飯。
蝦味噌套餐$115
除左拉麵仲包括左餃子同小龍蝦蟹子沙律🥗
餃子皮唔厚,夠濕潤😋

朋友單點左豚骨湯$75
湯底比蝦味噌湯淡帶豬骨香甜。

2019-07-17 27 瀏覽
今天到旺角波鞋街逛街,走到累了想食拉麵,立刻便想到山東街的博多拉麵別天神 ! 雖然店舖不是很大,但充滿着日本地道拉麵店的味道!我們今天點了一個蝦味噌豚骨湯麵套餐($115)和一碗豚骨湯麵($75)。蝦味噌豚骨湯麵套餐很豐富, 有4餃子和一客小龍蝦蟹子沙律呢! 蝦味噌豚骨湯麵套餐有濃郁的蝦湯底,很足料和惹味,十分特別 ! 豚骨拉麵湯底也很好味,不會過咸 ! 拉麵的叉燒肉入口即融,還有紫菜,套餐拉麵仲有雞蛋,真是非常豐富 !小食方面餃子煎得香脆,小龍蝦蟹子沙律的份量也很大,食完這個晚餐真的很满足 ! 值推介給大家!

2019-06-29
2019-07-16 4 瀏覽
朋友是拉麵控,我們經常會周圍去吃拉麵。今天來到嘗試博多拉麵別天神。知道此拉麵店在不同區都有分店,此間就位於旺角鬧市中。餐廳環境簡單,座位都係圍繞著廚房,食客可以看著廚師煮麵。拉麵店的超濃白湯均由100%豚骨及純水,用壓力煲長時間熬製而成,絕對不含味精或任何奶類製品。湯底味道適中,不會太鹹。食客可跟據自己的喜好添加口味,枱上有多種調味料,例如:辣芽菜、蒜蓉等。套餐有餃子及小龍蝦蟹子沙律,拉麵麵質軟硬適中。
餐廳環境簡單,座位都係圍繞著廚房,食客可以看著廚師煮麵。

套餐有餃子及小龍蝦蟹子沙律,拉麵麵質軟硬適中。