2019-03-17 55 瀏覽
Cafe一向都係女仔打卡既好去處位於尖沙咀呢間基本上係少女既dream cafe食物水準一流! 環境同氣氛配搭得唔錯,我幾鍾意個黑松露薯條 食落唔會有好大陣油益味,幾好咬口, 唔會太Lum, 上菜節奏尚可, 唔會太急雜菌忌廉餐湯加埋蒜蓉包絕對唔會輸,甜品都好滿意, 心太軟 焗既時間岩岩好,唔會太乾身, 外皮入口即融, 亦都做到流心效果整體我都比得幾高分下, 當然始終cafe 食物質素唔可以要求太高但對cafe黎講 已經做到應有水準以上!
食物水準一流! 環境同氣氛配搭得唔錯,
我幾鍾意個黑松露薯條 食落唔會有好大陣油益味,
幾好咬口, 唔會太Lum, 上菜節奏尚可, 唔會太急
雜菌忌廉餐湯加埋蒜蓉包絕對唔會輸,
甜品都好滿意, 心太軟 焗既時間岩岩好,
唔會太乾身, 外皮入口即融, 亦都做到流心效果
但對cafe黎講 已經做到應有水準以上!
2019-02-01
10 分鐘 (堂食)
  • 黑松露薯條
  • 野菌湯
  • 心太軟
2019-03-17 62 瀏覽
岩岩去到 叫左柚子雞翼 魷魚圈 一個意粉 同南瓜蟹肉意大利飯柚子雞翼 魷魚圈都值得一讚但意大利飯一到 真心驚嚇 份量少得嚇人 仲要係唔熟的...另外必須要提 男侍應態度不行食食下飯 佢突然間行過黎拎支杯比我地 我地話冇話要杯 佢話 下?咁係邊個客要杯?心諗 點知呀...上甜品時亦好奇怪 我地要求寫happy birthday 係甜品碟 佢寫完 用甜品黎遮住birthday 咁想請問寫黎有咩意思呢?上菜方面亦都好慢好慢 我真的不會再來如果真係有心經營呢間小店 希望態度同質素會改善吧
柚子雞翼 魷魚圈都值得一讚
但意大利飯一到 真心驚嚇 份量少得嚇人 仲要係唔熟的...
另外必須要提 男侍應態度不行
心諗 點知呀...
咁想請問寫黎有咩意思呢?
上菜方面亦都好慢好慢
我真的不會再來
如果真係有心經營呢間小店 希望態度同質素會改善吧

周不時我與一班姐妹都會找一些漂亮的cafe食個飯聊聊天~這間zi我很推薦~首先環境休閒舒適,店內佈置精緻有不少打卡位~供應的食物有驚喜喔!不只賣相很美,味道還是相當不錯👍🏻香辣蒜片特級XO醬天使麵 $128味道簡簡單單的,很合我心意喔~不會太油!蟹肉南瓜意大利飯 $128我最愛這道菜!蟹肉份量還滿多的,加上南瓜有微味的味道,很好食🤤慢煮草飼350日和牛肉眼 $238很嫩滑,生熟度掌握得剛好~連配菜也烤得很好食,但份量就有點少~燒棉花糖鮮奶抹茶 $64好喝,不會太甜~加上賣相很美自家製玫瑰草莓梳打 $58賣相超級無敵美!打卡一流~但味道有點淡!

香辣蒜片特級XO醬天使麵 $128
味道簡簡單單的,很合我心意喔~不會太油!

蟹肉南瓜意大利飯 $128

慢煮草飼350日和牛肉眼 $238

燒棉花糖鮮奶抹茶 $64
好喝,不會太甜~加上賣相很美

自家製玫瑰草莓梳打 $58
賣相超級無敵美!打卡一流~但味道有點淡!
2019-02-21
2019-03-15 38 瀏覽
上網見到呢間café裝修好小清新,係女生喜歡既風格,就book左位來試下,我們頭盤叫了個明太子蟹肉沙律,明太子同蟹肉餡都是滿滿的,法包烤得十分香脆,夾埋食,又脆又香蟹肉味.跟住個柚子蜜糖雞翼真係好值得試,首先,呢個係單骨雞亦,好易咬,柚子味好清新,加埋D蜜糖就係清甜既口感,而且雞翼本身炸得好香脆,不油膩,太好食了!!,意想不到柚子加蜜糖既雞翼係甘match.黑松露薯條即叫即炸,上碟時熱辣辣,好香口, 黑松露味也超級濃郁,不會好咸,味道剛剛好.主食我地叫左2款意粉,櫻花蝦牛油大硯香蒜意粉,, 牛油味同香蒜都好濃郁,面質不硬不軟剛剛好,仲帶點煙un, 另一款是意大利海鮮意粉,蕃茄味超濃郁勁多醬,而且D蝦好令好新鮮,微微炸過,爽口又香蝦味,,中意食茄汁味意粉的一定要試試呢個,十分推介..最後我地叫埋限令甜品試,因為是日甜品係我最愛既Cheese cake,, 蛋糕芝士味好濃烈,係日式cheese cake,好軟棉得來又吾會似咬空氣甘,焗得好好👍,比好多甜品店好食太多.真係一間又好吃又好看的cafe
2019-03-14 61 瀏覽
半年前已到訪過,記得食物質素不錯;今次再吃覺得水準依然呢!星期六的中午來到,初時人不多,後來越來越多呢! 小店到處擺放著乾花,予人清新之感。食物選擇頗多,很多都頗吸引;最後前菜,主食和甜品都點了一款來試試。黑松露薯條($60)薯條夠粗身,黑松露醬又香,薯條控必吃啊!特級芝士忌廉汁紫椰菜花貓耳朵($92)貓耳朵是平日較少吃的,很愛這韌性,好有咬口呢! 香滑的芝士忌廉汁完全被耳朵掛著了,卻不會過膩,很不錯呢!心太軟配焦糖雪糕($68)朱古力味幾突出,但切開時中間沒有流心的朱古力醬,有點失望呢,或許焗得太熟了;幸而味道不錯,如外皮再脆口一點更好!玫瑰草莓醬伯爵茶($70)自家製的玫瑰草莓醬香甜而不膩,配上伯爵茶的味道很夾呢! 就這樣吃著草莓醬也很不錯!泡沫咖啡($46) 這裡的咖啡只有full milk,味道不過不失,勝在賣相精緻!整體來說感覺很不錯,絕對會有下次的咖啡店!
半年前已到訪過,記得食物質素不錯;今次再吃覺得水準依然呢!
整體來說感覺很不錯,絕對會有下次的咖啡店!
2019-03-05 153 瀏覽
-超級遲才post🙈謝謝朋友帶我來~又一間在尖沙咀美美的Cafe🍵♥《燒棉花糖鮮奶抹茶》微烤的棉花糖是我的最愛😘而鮮奶抹茶濃滑,不會過甜~還有美美的拉花,最佳配搭🌟杯子旁邊有花花,打卡一流xd♥《宇治抹茶》朋友選擇了沒有鮮奶的抹茶🍵看起來不錯,淡淡的清香回甘~不過下次我還是會選擇上面的😛♥《雜菌忌廉餐湯》濃郁足料,每一口都很滿足😋♥《全日早餐》足料大份,應有的都有~不過比較起來我更喜歡意粉🙂♥《溫泉蛋熱情肉醬意粉》看着溫泉蛋的濃黃蛋漿流出🤤肉醬也是超級多,超級滿足~意粉口感適中,如果肉醬更濃郁更好~♥《自家製玫瑰草莓醬窩夫配焦糖雪糕》自家製這個字實在太吸引🥴玫瑰草莓醬酸酸甜甜的,好吃!可惜太少了,不夠配窩夫吃🙈幸好有焦糖雪糕,只是超級甜xd竹炭窩夫有點硬,不過配上雪糕就剛好~♥小提示 Tips:入口比較難找,小心留意🥺
超級遲才post🙈
謝謝朋友帶我來~
又一間在尖沙咀美美的Cafe🍵

《燒棉花糖鮮奶抹茶》
微烤的棉花糖是我的最愛😘
而鮮奶抹茶濃滑,不會過甜~
還有美美的拉花,最佳配搭🌟
杯子旁邊有花花,打卡一流xd

《宇治抹茶》
朋友選擇了沒有鮮奶的抹茶🍵
看起來不錯,淡淡的清香回甘~
不過下次我還是會選擇上面的😛

《雜菌忌廉餐湯》
濃郁足料,每一口都很滿足😋

《全日早餐》
足料大份,應有的都有~
不過比較起來我更喜歡意粉🙂

《溫泉蛋熱情肉醬意粉》
看着溫泉蛋的濃黃蛋漿流出🤤
肉醬也是超級多,超級滿足~
意粉口感適中,如果肉醬更濃郁更好~

《自家製玫瑰草莓醬窩夫配焦糖雪糕》
自家製這個字實在太吸引🥴
玫瑰草莓醬酸酸甜甜的,好吃!
可惜太少了,不夠配窩夫吃🙈
幸好有焦糖雪糕,只是超級甜xd
竹炭窩夫有點硬,不過配上雪糕就剛好~

小提示 Tips:
入口比較難找,小心留意🥺
2019-03-04 215 瀏覽
同幾個好友去只Cafe慶生好掃興..事緣去到發現環境好一般但奇怪係幾枱食客都無食緊野🤔之後有一枱食客就嗌賣單兼Waive左個餐,因為漏單,而另一枱食客就發火,同個職員講:可唔可以煮個人食既杯麵比我地?但我地都無辦法,照落單啦,本身Menu唔多選擇,但好多菜式都無如雞翼,餐湯,幾款主食,但仲要min charge $100🤔最後仲漏左單🥺而野食其實真係普通但唔平,都算啦。但生日甜品真心醜樣,而個朱古力心太軟似Brownie多啲....第一次打食評,希望呢間Cafe用個心去做好啲!
同幾個好友去只Cafe慶生
好掃興..

事緣去到發現環境好一般
但奇怪係幾枱食客都無食緊野🤔

第一次打食評,希望呢間Cafe用個心去做好啲!
2019-02-17
又回到這間我最愛兼經常推薦朋友去的樓上Cafe吃晚餐!玫瑰鮮奶抹茶🍵是抹茶控必試的抹茶!這裡的玫瑰鮮奶抹茶依然是我心目中的NO.1 至愛❤~用上宇治小山園抹茶粉沖成的鮮奶抹茶有濃厚的抹茶味, 抹茶散發著陣陣玫瑰香, 呷一口會飲到清香的玫瑰花味🌹。今天的時令廚師推介沙律是蟹棒沙律🥗。沙律的份量比我想像中多, 沙律菜非常新鮮, 裏面亦有蕃茄粒和蟹肉碎, 蟹肉碎的份量也有很多。日式煎封挪威刺身級三文魚扒配蒜香豆醬 - 三文魚扒肉質很嫩滑, 食落有油香, 一點兒也不乾身。三文魚扒裏面呈現半生熟的狀態, 食落有點兒像刺身的口感, 是我會推薦的主菜! 三文魚扒配上豆豉醬 - 這個配搭很特別, 沒想過兩者可以那麼夾呢~煙三文魚班尼的蛋配沙律 - 他們用上牛角包做底。牛角包🥐幾酥脆, 上面放上煙三文魚和班尼迪蛋。班尼迪蛋的流心度很高, 一切下去, 蛋黃漿便湧出來。煙三文魚很肥美, 上面的荷蘭醬很多, 質感香滑。旁邊亦附上沙律菜, 以減低班尼迪蛋帶來的飽膩感。
又回到這間我最愛兼經常推薦朋友去的樓上Cafe吃晚餐!

玫瑰鮮奶抹茶🍵

煙三文魚班尼的蛋配沙律 - 他們用上牛角包做底。
2019-03-03
  • 玫瑰鮮奶抹茶
2019-03-03 60 瀏覽
朋友介紹一間樓上cafe,牆身有乾花及不同佈置環境舒適,燈光偏黃,甚有氣氛!🥰出面仲有露台,橙黃色小燈膽好浪漫♥️菜式幾多款式幾多選擇,花多眼亂我地叫左幾款食物黑松露薯條好惹味😍 薯條外脆內軟明太子貓耳朵夠creamy! 亦好鮮味焗芝士鮮茄醬雞肉肉丸 好濃蕃茄味醬汁,雞肉肉丸嫩滑juicy👍🏻 牛肝菌蘑菇意大利飯,飯質偏硬,野菌味香濃玫瑰鮮奶抹茶,上面有濃濃宇治小山園抹茶,質感香滑,有淡淡玫瑰香味十分推介♥️最後食得太飽,只係叫左個甜品本身仲想食埋宜到好出名既窩夫但果陣實在太想食心太軟!哈哈這個心太軟不會太甜,有濃濃朱古力味加埋雪糕一齊食,簡直一流♥️ 好想再去食🤤🤤
朋友介紹一間樓上cafe,牆身有乾花及不同佈置
環境舒適,燈光偏黃,甚有氣氛!🥰
出面仲有露台,橙黃色小燈膽好浪漫♥️

菜式幾多款式幾多選擇,花多眼亂
我地叫左幾款食物
黑松露薯條好惹味😍 薯條外脆內軟

明太子貓耳朵夠creamy! 亦好鮮味

牛肝菌蘑菇意大利飯,飯質偏硬,野菌味香濃

玫瑰鮮奶抹茶,上面有濃濃宇治小山園抹茶,
質感香滑,有淡淡玫瑰香味
十分推介♥️

最後食得太飽,只係叫左個甜品
本身仲想食埋宜到好出名既窩夫
但果陣實在太想食心太軟!哈哈
這個心太軟不會太甜,有濃濃朱古力味
加埋雪糕一齊食,簡直一流♥️
好想再去食🤤🤤
2019-03-02 480 瀏覽
話說,四年前我首次來這間cafe,那時候開業不久,記得用餐經驗整體不錯,特喜歡matcha latte; 四年後再訪,覺得cafe很利害,在香港做樓上cafe不容易,能夠做到現在,而且好評也不少。週日六點多到達,還好客人未算多,我們先點了飲品和小食。玫瑰鮮奶抹茶 ($60) 及 燒棉花糖鮮奶培茶 ($58),兩杯都超美的,而且好大杯。玫瑰抹茶的玫塊味不算很重,茶味濃郁。今次尤其喜歡這裡的明太子菜式。這份明太子蟹肉沙律小法包 ($62),蟹肉沙律份量好多,明太子味重 (所以相對比較咸),而且包好香脆,有誠意🤟🏻。然後,明太子猫耳朵 ($92) 真的好好吃‼️ 明太子汁好濃郁 (聽說大廚是前dazzling cafe總廚啊,難怪😏),但不會太咸或太膩。猫耳朵👂🏻才第1️⃣次吃,原來好煙韌,好掛’醬’😍。又有蟹籽豐富口感!柚子蜜糖雞翼 ($62) - 單骨雞翼吃得好方便😝,最開心的是雞皮煎過,所以是脆的,加上柚子醬,正!!最後就要了甜品 - 香蕉窩夫 ($76)。本身有配雪糕的,不過朋友和我都有點不舒服,叫店員不用上了~ 窩夫內脆內軟,質感好不錯啊,然後焦糖香蕉不錯吃!整體來說,食物質素比很多樓上

今次尤其喜歡這裡的明太子菜式

最後就要了甜品 - 香蕉窩夫 ($76)。

整體來說,食物質素比很多樓上cafe的高,店員服務態度也很好。
  • 玫瑰鮮奶抹茶
  • 明太子猫耳朵
2019-02-21 120 瀏覽
今日朋友帶左我去尖沙咀一間樓上cafe開餐, 係TST加連威老道,都算就腳,19:00點時已差不多滿座,好在記得BOOK定位,店內的佈置行花系少女心的風格,格調文青清新感,打卡不錯,同RELAX的文青氛圍cafe~,鬧市中的小小寧靜處,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天談心是不錯的地方~.*溫泉蛋熱情肉醬意粉 & 全日早餐 ALL DAY BREAKFAST溫泉蛋輕輕一刺蛋黃汁就流出,肉醬入味且巨量,啖啖肉,意粉口感佳不會煮得太腍全日早餐我地滿於打卡,放涼了,要盡早吃,內裡有黑松露炒蛋,香腸,薯餅,茄汁豆,牛角包,煙三文魚,沙律,用料充足大大份,滿足慾求大的你地餐湯雜菌忌廉極度香濃具密度,很是喜愛.*焗芝士鮮茄雞肉丸鮮茄味濃郁,芝士鋪面熔化,食肉丸時有拉絲效果,性價比幾高,份量都有幾多粒下.*宇治抹茶 & 燒棉花糖鮮奶抹茶烤燒的棉花糖外脆內軟,甜甜的,鮮奶抹茶的奶泡非常綿密,抹茶味也夠,拉花漂亮,杯旁還放了些花朵仔,令人難以抗拒宇治抹茶是無奶的版本,濃郁清新的味道後調漸漸回甘*自家製玫瑰草莓醬窩夫配焦糖雪糕玫瑰淡淡花香,草莓醬較突出,窩夫餅身鬆脆內軟,焦糖雪糕是走香濃偏甜路線,配上和窩夫

19:00點時已差不多滿座,好在記得BOOK定位,
,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天談心是不錯的地方~
全日早餐我地滿於打卡,放涼了,要盡早吃,
餐湯雜菌忌廉極度香濃具密度,很是喜愛
*焗芝士鮮茄雞肉丸
*宇治抹茶 & 燒棉花糖鮮奶抹茶
宇治抹茶是無奶的版本,濃郁清新的味道後調漸漸回甘

*自家製玫瑰草莓醬窩夫配焦糖雪糕
玫瑰淡淡花香,草莓醬較突出,窩夫餅身鬆脆內軟,焦糖雪糕是走香濃偏甜路線,配上和窩夫一起食就剛剛好
  • 磨菇湯
  • 全日早餐
2019-02-19 179 瀏覽
呢間cafe幾年前都來過,今次再來裝修不同了,更加多花花裝飾💐,更加文青feel,好舒適寫意☺️🐱蜜糖芥末蘑菇香草醬貓耳朵 $88第一次試貓耳朵呢種粉,口感很喜歡,蜜糖芥末蘑菇香草醬味道好濃郁,帶少少甜,而每隻貓耳朵中心的凹位更可裝滿醬汁,好滿足!🍝香辣蒜片特級XO醬天使麵 $128XO醬加埋蒜片,十分香口惹味,辣度適中不會太辣,而天使麵整到有d似台灣的拌麵,整個麵加埋XO醬,略嫌有少少油,但可以接受☕️燒棉花糖鮮奶培茶$58培茶味香濃,加上粒粒棉花糖,更添口感!🍹蝶豆花白桃乳酸梳打 $54顏色好夢幻,是漸變紫色的,白桃味亦好香 .🍴自家製玫瑰草莓醬窩夫配焦糖冰淇淋 $76個玫瑰草莓醬好香,酸酸甜甜的,而窩夫是黑色的竹炭窩夫,外脆內軟,加埋焦糖雪糕,一冷一熱,好好吃!
呢間cafe幾年前都來過,
今次再來裝修不同了,更加多花花裝飾💐,
更加文青feel,好舒適寫意☺️

🐱蜜糖芥末蘑菇香草醬貓耳朵 $88
第一次試貓耳朵呢種粉,口感很喜歡,
蜜糖芥末蘑菇香草醬味道好濃郁,
帶少少甜,而每隻貓耳朵中心的凹位
更可裝滿醬汁,好滿足!

🍝香辣蒜片特級XO醬天使麵 $128
XO醬加埋蒜片,十分香口惹味,

☕️燒棉花糖鮮奶培茶$58
培茶味香濃,加上粒粒棉花糖,更添口感!

🍹蝶豆花白桃乳酸梳打 $54
顏色好夢幻,是漸變紫色的,白桃味亦好香 .

🍴自家製玫瑰草莓醬窩夫配焦糖冰淇淋 $76
個玫瑰草莓醬好香,酸酸甜甜的,
而窩夫是黑色的竹炭窩夫,外脆內軟,
加埋焦糖雪糕,一冷一熱,好好吃!

下午茶
2019-02-18 140 瀏覽
由大學時期已經知道學校附近有間文青咖啡店,第一次去時吃閉門羹、第二次去時吃了個All Day,被店內的文青氣息深深吸引,到Grad左去第三次,依然好中意小店既氣氛。用乾燥花作小店裝飾,木調家品充滿書卷味,處處都係打卡位,位於留上,安靜又舒適。.🔺棉花糖培茶 $58培茶味香濃,加上棉花糖點綴,超大一杯👍🏻,聽講佢地既抹茶、培茶好出色,果真不凡,無論味道定賣相都係水準之上。.🔺玫瑰鮮奶抹茶 $60朋友點既,因為我之前飲過抹茶所以今次點培茶。.🔺紅豆窩夫配抹茶雪糕 $78好好食!首先個窩夫熱辣辣又脆口,加埋凍凍既雪糕super matcj,當日抹茶雪糕轉左焦糖口味,甜得黎又唔over,甜品控兩秒清碟。而紅豆好大粒,微微起沙粉粉的口感,滿足。👍🏻.🔺 日式炸魷魚圈 $60.

🔺棉花糖培茶 $58
🔺玫瑰鮮奶抹茶 $60
朋友點既,因為我之前飲過抹茶所以今次點培茶。
🔺紅豆窩夫配抹茶雪糕 $78
🔺 日式炸魷魚圈 $60
2019-02-18 1373 瀏覽
自己一個成日會去尖沙咀搵下有無正cafe,有次去尖東搭巴士無意中搵到呢間,即刻帶埋朋友嚟~~我幾鍾意佢cozy嘅設計,最加分係座位本身好闊,座位之間亦有足夠嘅空間。聽講大廚之前喺另一間知名cafe工作,所以食物都有一定水準,而茶系產品更加係招牌。黑松露薯條 $60外表雖然係老麥咁嘅樣,但內裡係另一件事!薯條條條都夠脆唔油,薯仔味好香濃,點埋黑松露沙律醬咸香味提升,份量都幾多,抵食。呢度的主菜都可以加少少錢轉套餐,有湯﹑麵包同餐飲,是日餐湯係蘑菇湯,水準超高!好足料又夠滑,上面D香草又令個湯清新D,真係可以encore多碗。櫻花蝦蒜蓉海鮮炒意粉(套餐) $130櫻花蝦數量都幾多,蒜蓉味好突出,整體組合都幾調和,佢個意粉煮得剛剛好,非常爽口彈牙,仲有大大粒又新鮮嘅蜆肉,呢個幾清嘅感覺令我食多好多,個人推薦。特級芝士忌廉汁紫椰菜貓耳朵(套餐) $127原來貓耳朵係短意粉嘅一種,唔係好多地方有得食,所以特登叫來試。芝士忌廉汁比一般濃稠,紫椰菜同普通椰菜話味道差唔多,小蕃茄都幾鮮甜,一口食剛好互相平衡唔會太漏,不過份量都幾多,一個女仔未必食得曬。明太子貓耳朵 $92鍾意明太子嘅一定要試呢個,每一

黑松露薯條 $60

櫻花蝦蒜蓉海鮮炒意粉(套餐) $130

特級芝士忌廉汁紫椰菜貓耳朵(套餐) $127

明太子貓耳朵 $92
明太子貓耳朵

鍾意明太子嘅一定要試呢個,每一口都會食到滿滿嘅明太子,加上大大片木魚,充滿濃郁鮮味,加上彈牙實在嘅口感,加少少檸檬汁更加清新,呢度最特別係可以加多個溫泉蛋,蛋漿撈埋去明太子汁度都好夾㗎。

泡沫鮮奶培茶 $56
泡沫鮮奶培茶

見到個咁精美嘅拉花,個人幾時開心曬~飲品一上檯就散發香濃培茶味,用上宇治小山園嘅培茶令飲品更滑,真係好高質,店員提議唔飲添嘅我飲微糖怕會澀,但我覺得無糖都絕對無問題!

玫瑰花茶 $62
好大一壺花茶~~裡面有好多玫瑰花,入口好清香,兩個女仔share飲都唔錯。

棉花糖培茶 $64
棉花糖培茶

平時會飲甜飲嘅可以試呢個招牌飲品,棉花糖烘過之後入口即融,加埋香濃培茶令飲品甜度提升,重點係視覺上好可愛,打卡必備呀。

自家製玫瑰草莓醬竹炭窩夫配綠茶雪糕 $76
自家製玫瑰草莓醬竹炭窩夫配綠茶雪糕

玫瑰草莓醬嘅玫瑰味出奇地濃郁,草莓醬唔會過甜,加埋零澀味又清清地嘅綠茶雪糕同窩夫一齊食,令你感受到甜品嘅滿足感同時罪惡感又唔會太高,窩夫偏向林身版本,平時就咁食會覺得唔夠脆,但因為草莓醬同雪糕嘅存在,呢個軟硬度洽到好處,佢仲擺到好似藝術品咁,靚呀。
自家製玫瑰草莓醬竹炭窩夫配綠茶雪糕

我覺得呢度就算係食個下午茶都好正,因為氣氛好,食物質素都有一定水準,記得要叫茶類產品呀~~
玫瑰花茶
玫瑰花茶
棉花糖培茶
2019-02-15 84 瀏覽
與好友閒逛後找到這間樓上cafe. 由於是平日三點多四點的時間,不需要太長的等候時間。點了兩杯熱飲和黑松露薯條。薯條,醬汁各方面正常。友人對焙茶latte評價不錯,甜度適中,拉花圖案也很美。而我留意到cafe有不少健康茶飲,對喜歡養生的女士可以考慮看看😁. 點了3個items, 我們便展開長達一小時的細聲講大聲笑,店員都很好很友善。另外,店舖內佈置設計也很有心思,簡單但感覺舒服,喜歡打咭既女生應該會忍不住多拍幾張照片。
與好友閒逛後找到這間樓上cafe.

薯條,醬汁各方面正常。
友人對焙茶latte評價不錯,甜度適中,拉花圖案也很美。