2020-10-26 737 瀏覽
今日同女朋友去食 叫咗個滑蛋吉列豬扒飯 同角切魚生飯 完全唔掂 個魚生飯竟然可以係熱 滑蛋豬扒飯竟然可以係得飯味 叫埋生蠔最搞笑係啲生蠔真係唔係一般嘅難食 食咗一隻已經放晒喺度完全放唔到落口 以後唔會再去唯一可以讚嘅就係近窗邊有個靚景 但係就算俾個全餐廳最近嘅景 我都唔會再食 因為食物質素真係唔得 晚餐散叫可取嘅地方就係個價錢同埋份量 但係食物質素真係唔可以有要求 希望各位食下 睇吓個質素係咪我所講咁低 可能我太閹尖 睇吓各位可唔可以還返佢一個公道
2020-10-24 563 瀏覽
刺身唔夠鮮,未食過咁霉的甜蝦,茶碗蒸又過火,天婦羅外皮厚唔入流,入面嘅料仲要係凍嘅,燒物應係返燒或者熱爐烘左好耐,咁大路的雞亦都可以乾到一個點,最難得連雞軟骨咁行嘅野都又乾又硬,基本上食得嘅野無幾樣好食,咁嘅價錢實在太搵笨。
2020-10-22 572 瀏覽
今個星期難得放假一於黎食個lunch放題估唔到食放題都有海景睇而且坐卡位 夠哂有私隱環境滿分落單係用qr code外面可自選飲品有清酒同梅酒任飲而且罐裝飲品選擇都幾多野食方面 剌身壽司熟食串燒都有先食壽司有幾款壽司都幾推介既和牛壽司 和牛微微烤過唔會過熟玉子燒同鰻魚壽司玉子燒面都有烤過的 好香蛋味溫室南瓜同秋葵天婦羅即叫即烤所以食落都係熱辣辣好脆炸粉唔會過厚所以食落口感都幾好熱食叫左清酒煮硯有好重既清酒味好正炸物同樣係即叫即炸十分推薦炸蠔 蠔唔會腥 而且炸得岩岩好平時再怕食好燶既炸野紫心香芋丸次次食放題都必食既好香芋頭味汁煮牛舌牛舌煮到好稔好入味都係必食既甜品可以自己係出面選但係已經食到太飽無食了無漏單 服務態度好推介
今個星期難得放假

但係已經食到太飽無食了

無漏單 服務態度好
推介
2020-10-21 510 瀏覽
放題就食得多但係對住海景食放題就真係第一次,今日放假係荃灣海之戀商場試咗一間叫「品川日本料理」既日式放題. 疫情緩和後第一次出嚟食放題所以都有所期待呀!入到餐廳環境好開揚相比起其他日式放題店,空間感比較大而且枱與枱之間不會過分擠迫👍🏻 餐廳整體格局睇落整齊企理而且都非常乾淨衛生👍🏻 放假兩個人對住個海景欣賞住藍巴勒海峽同汀九橋既美景再慢慢品嚐放題嘅美食真係顯得特別寫意😝放題係用QR code掃描下單都非常方便,餐廳選擇品種都算幾多! 一開波當然係要叫啲刺身嚟試下啦!餐廳上菜速度都非常快好有效率呀👍🏻 刺身有三文魚、油金魚、鱆紅魚、北寄貝、帶子、甜蝦、虎蝦、鮑魚片等等!刺身種類都算多而且好新鮮,沒有雪味👍🏻 而我最鍾意就係食佢哋嘅油甘魚呀,肉質鮮甜,肥味有魚油香,食完再叫多左一輪刺身慢慢嘆😋平時去食放題我好少叫壽司,但我見到都好多客人叫所以都叫咗幾款鍾意食嘅試,都不錯!燒物方面叫咗雞軟骨、牛舌、京燒比目魚、鹽燒海蝦、芝士燒扇貝等等!我最鐘意京燒比目魚燒得好好食,即叫即燒,魚油香有奶香味,正!食完仲叫多兩塊食燒牛舌都好好食,口感好,唔會overcook! 燒海蝦都好新鮮,肉質彈牙鮮甜👍🏻

燒牛舌都好好食,口感好,唔會overcook!

燒海蝦都好新鮮,肉質彈牙鮮甜👍🏻 燒物方面做得不錯 !

另外仲叫咗幾款天婦羅,黎到仲係熱辣辣👍🏻

有蝦 蟹肉 南瓜 同 秋葵!炸得好香脆食落又唔太油膩!

最後當然要食番個haagen dazs雪糕做結尾

估唔到有哈密瓜味食呀!正 !

其實餐廳真係好大,如果人多仲可以坐包廂,好正好有feel呀😝

2020-10-20 590 瀏覽
今日去完donki行街,去到3樓望到有間放題店,經過donki 之後已經好想食日本野,就咁行左入去啦🙈🙈哩間放題店主打全海景,入到去好大,有室外地方,5點去到岩岩開始日落變黑,食放題原來都可以咁浪漫架🤪我地兩個人食,食得吾算多,哩度款式比起出面貴精不貴多,🤩主要都係為左食刺身同壽司!刺身好新鮮同上碟好快,個人認為3文魚必叫,師傅間吾中都比左d魚腩我地!好肥美🤩😍壽司都有分埋黑松露專區,手卷,燒物,雪糕等等,仲有前菜!同埋岩哂酒鬼有梅酒飲!!個人都推介佢既燒帶子,沙律醬味道好夾好鮮味!海膽亦都好正,非常新鮮,滿足哂我想食日本野既慾望啊😇佢既燒海蝦我都覺得燒得好好味,咸度岩岩好,好配飲酒!食左幾輪已經好飽,都無再食到雪糕

我地兩個人食,食得吾算多,哩度款式比起出面貴精不貴多,🤩主要都係為左食刺身壽司

2020-10-20
openrice睇到有生蠔 吞拿魚 又有海景先黎食點知黎到無海景位又無生蠔 吞拿魚 得D 好普通既野食埋單每人300幾蚊聽到隔離台話 "都係唔好講比你地知呢度幾錢"D 前菜就咁放出面比人拎梅酒都係唔好飲... 無梅味...
openrice睇到有生蠔 吞拿魚 又有海景先黎食

點知黎到無海景位

又無生蠔 吞拿魚 得D 好普通既野食

埋單每人300幾蚊

聽到隔離台話 "都係唔好講比你地知呢度幾錢"

D 前菜就咁放出面比人拎

梅酒都係唔好飲... 無梅味...
2020-10-18
海之戀呢個商場自從有咗 Donki 之後就人流不絶,不過好多人都只係會行 Donki 嗰層,其他樓層一概少理,直至三樓開咗間 TASTE 超級市場,才恍然大悟原來三樓都有餐廳。而其中一間餐廳就係呢間品川日式放題,見到 OpenRice 上可以就咁訂座,於是乎就星期五夜晚約埋班朋友一齊去試下啦。老實講,OpenRice 上對於呢間餐廳嘅食評好壞參半,所以就完全冇抱任何期望去試下。準時到達報到,不消三十秒,職員就已經安排入座,眼見每張枱嘅距離都至少有 1.5 米,而且並冇坐滿,我哋四個人被安排坐窗邊六人座位,感覺上空間較一般日式放題店寬敞舒適。餐廳採用手機㸃餐,不過系統畫面非常之差,而且連食物相片都未能顯示,落單所需時間比較長,感覺不太好,希望餐廳方面可以改進一下。食物方面,一般刺身都冇乜嘢問題,都幾新鮮,唯獨個生蝦感覺上細隻同埋冇咁新鮮,有甩尾嘅現象出現。其他熟食都不錯,牛油煮帆立貝都幾好味。串燒都係一般放題貨式,冇乜驚喜。伏位就有湯烏冬,真係超伏,可以唔需要嗌。餐廳亦有無限量提供飲品、清酒、梅酒及少量甜品。總括而言,餐廳舒適座位搭救,以三百蚊食呢個日式放題都算做合理

2020-10-16
2020-10-17 287 瀏覽
第一次寫食評, 就獻咗比呢間餐廳。 出面食放題食得多, 第一次嚟依度食放題,這間餐廳整體質素唔錯, 入到去環境十分寬敞,感覺好舒服, 完全唔會覺得擠迫,兩人坐於海景旁邊, 感覺好寫意。用QR code order食物, 啲食物嚟得好快, 又有效率。比那些仲要寫紙入單嚟 order食物既餐廳實在方便快捷好多, 刺身種類多,有像拔蚌, 十分新鮮唔錯, 鹽燒牛舌 , 黃金芝士燒帆立貝,椰汁鮮奶南瓜燉燕窩等等都好味, 甜品又再食了好多粒泡芙 ,下次一定會再幫襯!
甜品又再食了好多粒泡芙
,下次一定會再幫襯!
2020-10-17
2020-10-13 222 瀏覽
好彩係今日打風姐,尋日就去咗荃灣海之戀三樓嘅品川食日本放題 ,好好勁食一番。先拔頭籌嘅當然就係刺身, 款式同選擇都同出面一般嘅放題差不多。 本人至愛嘅三文魚都合格有餘。 另外啲甜蝦都好大隻,都算鮮甜 。之後就要食我鍾意嘅壽司 。壽司每件都細細的,食多幾件都唔怕。要讚嘅就係個黑松露壽司,雖然係放題但係都有一定嘅質素 。然之後就係到燒物。 本人最愛嘅就係燒菠蘿 ,酸酸甜甜可以消滯之餘 ,又可以減低罪惡感 。值得推介嘅就係個芝麻雞翼, 即叫即炸, 熱辣辣肉質鮮嫩 。另外一款我推介嘅就係牛舌, 厚薄度剛好,沒有騷味, 點少少檸檬汁已經好好味。 個吉列炸蠔都做得很不錯 ,唔係一味得厚厚嘅炸粉 。同場加映最特別嘅就係拖肥味嘅可樂同朱古力味嘅可樂。 味道如何賣個關子, 鼓勵讀者們自己親身去試下啦。總括嚟講 ,二百幾蚊一個人嘅放題,品質已經算中上 。人多嘅話可以坐喺落地玻璃位置,可以飽覽荃灣嘅海景。 同三五知己喪食一番,傾計吹水,別有一番風味。

之後就要食我鍾意嘅壽司壽司每件都細細的,食多幾件都唔怕。要讚嘅就係個黑松露壽司,雖然係放題但係都有一定嘅質素 。

2020-10-12
2020-10-12 190 瀏覽
勁中意佢個芝士燒扇貝! 😍😍😍😍😍(中意食到好似淨係食扇貝已經食回本咁🤭🤭🤭🤭)個日去荃灣西staycation完 行行下街見到佢個海景放題 價錢又唔貴 又勁大落地玻璃 所以就吸引左入去😍環境唔錯好開揚 裝修好靚 乾淨清潔 住得好舒服☺️☺️雖然話係家庭式既放題 但係所提供既食物種類一D都唔少! 同埋上菜時間好快! 由冷盤:刺身 壽司 卷物 小食 沙律 手卷 到熱盤 燒物 煮物 炸物 都應有盡有! 佢d卷物都好精緻! 絕對唔係hea! 食材都新鮮😋😋😋炸物都好正 我都食完再食🥴 重要擺得幾靚🥴 食都食得開心d😍影左幾張相之後就即刻狂食野🤣 飽到抱住個肚走😂食得好滿足好開心 🥳佢個下午茶餐都好似幾抵 $38 only🤩 下次可以一試
勁中意佢個芝士燒扇貝! 😍😍😍😍😍
(中意食到好似淨係食扇貝已經食回本咁🤭🤭🤭🤭)

環境唔錯好開揚 裝修好靚 乾淨清潔 住得好舒服☺️☺️

佢d卷物都好精緻! 絕對唔係hea! 食材都新鮮😋😋😋

影左幾張相之後就即刻狂食野🤣 飽到抱住個肚走😂
食得好滿足好開心 🥳

佢個下午茶餐都好似幾抵 $38 only🤩 下次可以一試
2020-10-10 261 瀏覽
同朋友慶祝生日 見佢有海景就試下 點知所謂海景完全反哂光睇唔到 熟食如薯格硬過條鐵 漏單嚴重 野食除左第1 round之後都黎得好慢 壽司魚生全部都劣質 未食過一間放題可以差到咁 千祈唔好試 大伏
2020-10-09
2020-10-09 199 瀏覽
據聞荃灣有個無敵大海景日式放題餐廳,我同家人決定喺嗰度食個午飯,再去樓下DONKI行街😆我哋食頭圍中午12點就到啦,一入到去地方非常闊落、新淨企理!同其他放題餐廳唔同嘅係,地方乾淨舒服好多!非常有空間感!最正就梗係個無敵大海景啦!呢度係半自助式,一半用手機掃QR CODE下單、一半係系出面攞~ 手機又要影相又要點餐,用電量較大,好彩有充電寶借用炸~大家睇睇我地叫左咩食😻日式前菜(自助)樣樣都好正!我好愛個中華沙律同泰式鳳爪中華沙律:麻油味香,調味適中泰式鳳爪:同系正宗泰國餐廳食嘅一樣甘有水準刺身我每款刺身都點左dd,呢度嘅刺身好食鮮,希靈鮮、赤貝、象拔蚌係必點!鮮甜味美😻燒豬仔骨:係即叫即燒,非常juicy清酒煮蜆:蜆意外地一粒沙都無,非常鮮甜,配上清酒簡直係一絕不同嘅串燒:燒到火候岩岩好~ 唔會過火又保持肉汁😝燒比目魚係必點!十分十分推介!首先貴價,可以食到回本,其次佢係即叫即做,一上菜就有濃郁嘅魚油香味,魚肉軟綿綿,非常好食 😋呢個牌子嘅雪糕雪條好食好多國際大品牌😻

大家睇睇我地叫左咩食😻

日式前菜(自助)
樣樣都好正!我好愛個中華沙律同泰式鳳爪
中華沙律:麻油味香,調味適中
泰式鳳爪:同系正宗泰國餐廳食嘅一樣甘有水準

刺身

燒豬仔骨:係即叫即燒,非常juicy

清酒煮蜆:蜆意外地一粒沙都無,非常鮮甜,配上清酒簡直係一絕

不同嘅串燒:燒到火候岩岩好~ 唔會過火又保持肉汁😝

呢個牌子嘅雪糕雪條好食好多國際大品牌😻

2020-10-08 221 瀏覽
荃灣西終於有好食嘅放題啦,呢間新放題就係位於荃灣西海之戀商場裏面,最特別嘅就係呢個商場係有Donki行㗎,每一次行完Donki都想搵啲嘢食下,今次就嚟到呢一間品川日式放題。一入到門口,就係一間好友日式feel嘅日本放題,因為今日食飯時間係星期三平日,所以唔使卜位都有得Walk in進入,而可能因為疫情嘅關係,個場好大,但係都坐唔晒,不過海景位就全部爆曬,所以你要海景位嘅話,就真係要早啲book位啦。來食日本放題第一樣野要嗌嘅,就一定係刺身啦,呢度啲刺身好新鮮,甜蝦啦帶子啦同埋三文魚都好新鮮,份量係你寫幾多就拎幾多㗎咁所以就返自己想要嘅份量你order啦。手卷個份量都好大,炸軟殼蟹都炸得幾好食,但係紫菜就略嫌有少少淋,如果可以再脆啲就好啦。跟住就到燒物,呢兩樣野真係幾好食㗎,我覺得係必叫嘅,第一個就係燒牛舌,第二個就係呢一個芝士焗帆立貝。都壽司啦,呢一系列嘅都係黑松露醬壽司,啲黑松露同啲魚生都好夾我覺得呢一個系列都可以每一樣試幾件,始終壽司都好飽㗎。個鰻魚汁就略為少咗一啲,但係都可以接受的。個芝麻雞翼都幾特別,炸得幾鬆脆,但個炸蠔就有點兒細舊,鍾意食炸蠔嘅都可以點一夠來試吓。個和牛壽司都

個和牛壽司都幾唔錯㗎。

然後到個牛肉鍋,因為好想食熱野,所以就叫咗一個啦,裏面有好多肥牛同埋蔬菜,如果幾個人來食可以叫一個嚟share 㗎,因為都好大份。

最後就到甜品啦,係好好味嘅Häagen-Dazs啊,而且仲有好多口味揀㗎,所以記住去攞雪糕呀。
2020-10-07
  • 刺身
服務:星期五夜晚7點食,晚市第一輪就話無海胆都算,朋友遲黎問我地起邊張枱就比個號碼我叫我自己揾!你估我朋友起度做?邊個知你枱號態度仲要勁差!食物:食物就小到一次望晒,好多落左單又冇,大佬吖第一輪乜都冇晒之後9點既入黎食薯條麥樂雞?黑松露壽司類就係沙律醬加幾點黑色完全係一dd黑松露味都冇,刺身冇味永遠比少你仲要無論你叫幾多次,追單又冇回覆!湯類唔係勁甜就勁咸,全部幾啖放低!環境:冷氣勁凍一路震住食,乜海景都冇用反晒光!最後提早走埋單288+1~每人317總結:錢多又想試就去,正常人就算啦無謂晒錢晒時間。

湯類唔係勁甜就勁咸,全部幾啖放低!

環境:冷氣勁凍一路震住食,乜海景都冇用反晒光!
最後提早走埋單288+1~每人317
總結:錢多又想試就去,正常人就算啦無謂晒錢晒時間。
其他一去到見無咩人,都expect唔會特別好食。點知一坐底就知點解佢地會無生意- 正常放題都會set 好位 等客黎,你話疫情關係唔想擺晒d餐具碟出黎,咁連檯都未抹,咁係點解呢?-發黑左既油甘魚,無味既刺身-食完會有腎病既鹽燒牛舌-層粉厚過夏蕙B既天婦羅-無飯既無米無蠔既櫻花蝦蠔仔粥同兩個職員反映,竟然講完就走左去答都唔答下我。無食過一餐放題係唔飽就走。唔洗一個鐘食完就走,因為選擇少,又好難食,唔怪得星期日lunch 得1/4 檯入座
其他一去到見無咩人,都expect唔會特別好食。
點知一坐底就知點解佢地會無生意

-發黑左既油甘魚,無味既刺身
-食完會有腎病既鹽燒牛舌
-層粉厚過夏蕙B既天婦羅
-無飯既無米無蠔既櫻花蝦蠔仔粥
同兩個職員反映,竟然講完就走左去答都唔答下我。
2020-10-04