2019-06-22 181 瀏覽
喜茶係香港都開左一段時間,但因為好多人排隊,所以都無去到今次咁岩行街經過又有啲想飲野,於是試一試佢😆雖然係平日嘅下午,但鋪頭入去好多人,買完發現要等70個😱😱😱賣野飲黎講呢個數字都有啲得人驚係附近行左35分鐘左右先返去,岩岩好有啲拎🍹嗌左奶茶波波冰 少糖 $36其實係珍珠奶茶,但入面加左球vanilla雪糕😁球雪糕除左令杯奶茶保持住凍之外,仲拎到奶茶入口更加香更加滑👍🏻嗌左少糖之後奶茶嘅甜度岩岩好,不過啲珍珠我就覺得有啲過甜,如果可以減低返個甜度就好岩我口味😬總括黎講,杯珍珠奶茶幾好飲,加左雪糕令到成件事正左,不過價錢我就覺得比起其他賣珍珠奶茶嘅鋪頭貴左啲
喜茶係香港都開左一段時間,但因為好多人排隊,所以都無去到
今次咁岩行街經過又有啲想飲野,於是試一試佢😆
係附近行左35分鐘左右先返去,岩岩好有啲拎

🍹嗌左奶茶波波冰 少糖 $36
其實係珍珠奶茶,但入面加左球vanilla雪糕😁

外賣自取
2019-06-19 162 瀏覽
波波新靈感‧阿華田波波冰見到喜茶有新嘢,梗係即刻試啦!呢個仲要係我鍾意嘅阿華田口味!可惜去到呢個實在太受歡迎,黑糖波波已經冇晒,所以要轉做脆波波~~其實唔知味道會唔會影響,口感就實大打折扣!硬係覺得係返大陸飲會好飲過喺香港飲!唔知係咪職員嘅分別?始終即沖呢啲嘢唔同人沖都爭好遠!今次冇得品嚐煙韌的黑波波,但係鮮奶加埋阿華田脆脆,阿華田脆脆醬將同埋黑糖布甸食落口感都好豐富嘅,但係驚喜唔夠囉。(HKD 42)呢個價錢唔係好值囉。
波波新靈感‧阿華田波波冰

2019-06-19 149 瀏覽
難得有個星期六去沙田,又見到喜茶無乜人,就去潮下聖。唔係好中意飲水果茶,就叫左個芝士金玉,都幾特別呀。初時以為會好怪,不過都幾夾。但係要我排1個鐘的話,我就唔會等啦。
初時以為會好怪,不過都幾夾。
但係要我排1個鐘的話,我就唔會等啦。
🍑芝芝桃桃一飲落去就食落淡淡新鮮桃肉❤️但有時會飲到桃皮?😅味道方面芝芝桃桃比較淡😔甜度啱啱好,唔會話太甜。厚厚的超濃奶蓋就更加冇得輸!☺️Rate:7/10多肉荔枝🍒同樣地裏面有好多荔枝果肉😍但相比起多肉荔枝比較濃味,我個人都比較鍾意多肉荔枝☺️奶蓋配水果茶飲真係絕配👌🏻每一次飲完都覺得好飽😂真係可以當飯食😂😂Rate:8/10 。📍喜茶 (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場1期4樓408號舖

🍑芝芝桃桃
Rate:7/10

多肉荔枝🍒
Rate:8/10 。

📍喜茶 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場1期4樓408號舖
  • 多肉荔枝
2019-06-18 114 瀏覽
今日大家一齊喺沙田開會,放中午十二點幾,跟住我哋就去排隊飲喜茶,好開心可以游說到啲朋友陪我一齊飲! 當中有啲朋友好養生㗎! 但係原來佢哋都好鍾意飲喜茶! 佢哋鍾意佢嘅奶蓋夠滑夠香! 佢哋仲教我點樣用WeChatpay,下次唔使排隊買! 因為時間好早,眼見店內冇乜人排隊,派兩個就到我地啦,排隊買完野之後仲要等10杯左右就到我哋有得拎喇!真係比平時慳唔少時間! 曾經我哋親眼目睹過一個笑話,有個女人比完錢之後就立即去拎喜茶,佢唔知道仲要等號碼,好明顯係沒有經驗,場內嘅職員都喺度笑! 今次我要咗季節限定芝芝桃桃,因為係季節特定,所以唔係全年每個日子都有! 我鍾意佢桃肉夠多,我叫咗半糖,唔係好甜,啱啱好! 仲要飲到佢嘅茶香味,再加上香濃嘅芝士奶蓋,真係好滿足! 成杯野粉紅色好靚! 唔似啲假桃味,推薦比所有鍾意peach 嘅朋友

唔似啲假桃味,推薦比所有鍾意peach 嘅朋友
2019-06-16 88 瀏覽
期待左好耐但唔知係咪期望越大失望越大係嘅 好似傳說中所講 好多肉好多料 但味道方面又唔會好驚喜喎 最多只可以話夠天然(?)姐係唔會好死甜啲奶蓋都ok嘅 因為我飲過難飲嘅 所以知道呢到啲奶蓋做得好好 會綿密但亦唔膩
期待左好耐
但唔知係咪期望越大失望越大
係嘅 好似傳說中所講 好多肉好多料
2019-06-11 202 瀏覽
喺深圳紅起嘅喜茶,一直都冇機會去飲,而家喜茶已經進駐香港, 喺沙田嘅分店,見到都唔太多人排隊, 所以就要去一試名震天下嘅喜茶!入到去 見到佢有兩個季度推介,一個係香桃,另一個係阿華田crossover, 我揀咗比較女仔口味嘅香桃,同埋揀佢嘅原因,因為佢係奶蓋, 畀完錢收銀員會同你講要等大概30分鐘,行一陣大概15分鐘就已經見到我哋嘅嘢飲!曾經有考慮過喺店舖裏面坐低慢慢飲,但發覺 地方非常之淺窄,同埋唔太整潔,所以放棄咗!奶蓋都算好香濃,芝士偏咸,但加埋底下嘅桃味就會啱啱好! 最重要嘅係真材實料, 裡面有唔少果肉。有朋友話內地喜茶做得比香港嘅喜茶出色,所以決定搵一日上內地嘅喜茶一探究竟!

2019-06-10 176 瀏覽
沙田新城市4樓開了間喜茶,每次經過都大排長龍無試,今日經過見到好少人排隊就一於買杯試下,好快就排到比錢買,就買最受歡迎的芝芝芒芒,比完錢等拿飲品,因即買即整又太多人,所以等得比較耐我等了20分鐘,我哋外賣拿走,有個紙袋裝住幾靚,拿回家即刻飲下先,芝芝芒芒就是芒果芝士奶蓋,每啖芒果汁都有芒果碎塊好滿足,面層的芝士奶打到cream泡泡又香又滑,果然係最受歡迎有原因。
2019-06-09
  • 芝芝芒芒
2019-06-10 142 瀏覽
真心! 我覺得不錯! 本人已經喺內地各省份飲過喜茶!而menu 8成既飲品項目都飲過黎講!今日,星期六,假期! 香港沙田既分店做得不錯可能已經聽太多朋友話內地好D ,另外價格方面香港真係貴少少。 我就抱住哩堆comments 一飲我至愛綠妍! 綠妍個厚芝士奶蓋: 比內地既有奶味,可能味道少左D咸味 (內地造既厚芝士咸度會高少少),從而奶味 芝士味可以出番黎,奶香味明顯好多!茶: 味道我點既係少甜,近似内地既正常甜度(即係偏甜)茶味就依然所以我既香港喜茶新體驗係唔錯嘅!希望下次都係!(另外我有飲朋友一啖芝芝桃桃,我覺得都做得幾好!因為可能香港叫號都幾update, 攞到手都仲係全杯沙冰!好爽 ! 味道各樣... 因為杯野唔係我下次試真,再分享)
真心! 我覺得不錯!

今日,星期六,假期! 香港沙田既分店做得不錯

我就抱住哩堆comments
一飲
我至愛綠妍!

綠妍

所以我既香港喜茶新體驗係唔錯嘅!
希望下次都係!

(另外我有飲朋友一啖芝芝桃桃,我覺得都做得幾好!
下次試真,再分享)
2019-06-09
2019-06-10 151 瀏覽
之前飲過芝芝系列 覺得佢個奶蓋好岀色 水果味新鮮之餘又好正 而喜茶依家開到黎香港 梗係要即刻試下啦 不過今次就想試下波波系列搞搞新意思 但就有啲失望我叫左1個波波雙拼再加雪糕 一飲落去淨係感受到好濃嘅奶味 冇乜茶味 而雙拼嘅奶凍望落好似豆腐 食落有口感但冇奶味 好似食梗冇味嘅果凍加埋雪糕飲落去只係feel到更濃嘅奶味 再加小小仙草口感得奶味同甜味 好多珍珠奶茶都好飲過佢不過不能不說 雖然佢得個甜字 但口感係有層次 完全分到雪糕甜 奶甜 黑糖甜 少量茶味 而珍珠都吾錯嘅 但下次都係芝芝系列好啲
之前飲過芝芝系列 覺得佢個奶蓋好岀色 水果味新鮮之餘又好正
而喜茶依家開到黎香港 梗係要即刻試下啦
不過今次就想試下波波系列搞搞新意思 但就有啲失望
加埋雪糕飲落去只係feel到更濃嘅奶味 再加小小仙草口感
得奶味同甜味 好多珍珠奶茶都好飲過佢

而珍珠都吾錯嘅 但下次都係芝芝系列好啲

2019-06-09 103 瀏覽
深圳名物進駐香港,在香港已經陸續越開越多分店,香港每間分店都仍係多人排隊。多肉莓莓有厚厚芝士奶蓋,配上士多啤梨果肉,但果肉並唔多,應該講係好少!而且果種甜味係好甜既糖水味,跟深圳的甜味完全唔同,深圳的甜味會似水果的甜味,唔似純水糖水味。之前已經飲過深圳旗艦店喜茶,同一款式飲品,再比較返香港喜茶,都係寧願深圳好飲好多!深圳飲真係好足水果肉,又多又真材實料,最重要係個甜味並唔係糖水味!真係唔值得在香港要等咁耐排隊買。見到香港店既店員製作好慢,而且見到店裡面已經有好多人買完等緊,但當日某位主要店員,可以心散到不時check 手機同覆message,好明顯睇到點解會咁多人堆滿店內。
深圳名物進駐香港,
在香港已經陸續越開越多分店,
香港每間分店都仍係多人排隊。

多肉莓莓

有厚厚芝士奶蓋,
配上士多啤梨果肉,
但果肉並唔多,
應該講係好少!
而且果種甜味係好甜既糖水味,
跟深圳的甜味完全唔同,
深圳的甜味會似水果的甜味,
唔似純水糖水味。

之前已經飲過深圳旗艦店喜茶,
同一款式飲品,
再比較返香港喜茶,
都係寧願深圳好飲好多!
深圳飲真係好足水果肉,
又多又真材實料,
最重要係個甜味並唔係糖水味!
真係唔值得在香港要等咁耐排隊買。

見到香港店既店員製作好慢,
而且見到店裡面已經有好多人買完等緊,
但當日某位主要店員,
可以心散到不時check 手機同覆message,
好明顯睇到點解會咁多人堆滿店內。

多肉莓莓
排隊前已經問佢係米有雞蛋仔,佢話有先排隊買飛,排已經10幾分鐘,入到去等左成粒鐘,過曬number都仲未有先走去問多次個收銀,先同我講整唔到個機壞左,話俾番錢我地。我俾少少錢等左成粒鐘,仲要我問你你先同我講冇,咁我等成粒鐘為乜?啲員工冇啲責任心,唔會再黎。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2019-06-07
2019-06-06 187 瀏覽
原本一直睇新聞都見到好多人排香港喜茶.搞到有D卻腳唔想去飲.但果日經過新城市又見到唔係好多人排緊,於是就去試下!!!!.🐟💬:.今次就試左水果茶~~~~~滿杯紅柚($38) 加芝士 ($10).飲喜茶又怎可以唔加芝士呢~~~~~~~~.紅柚其實即係西柚~~~.本身有少少擔心會唔會有苦澀既味道,點知係無架!!!!!.重要係幾甜~~~~~~~~好有西柚味!!!有果肉,正呀!!!!.喜歡西柚既朋友真係要試下!!!!.🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡.(1) 重點,到底阿魚同朋友等左幾耐呢?????.答案就係:10分鐘~~~~!!! 真係快到一個點!!!!.不過唔係成日都可以咁快架,大家都係睇人龍決定飲唔飲啦~~~~.(2) 至於味道方面,其實香港同大陸喜茶個味都真係無咩分別.🐟📝:8.5/10.🍽🐟📝📌喜茶 (HEYTEA)📍沙田沙田正街18號新城市廣場1期4樓408號舖(港鐵沙田站 A3 出口)📞電話: 39051578⏳營業時間:星期一至日10:00 - 22:30.
原本一直睇新聞都見到好多人排香港喜茶
搞到有D卻腳唔想去飲
但果日經過新城市又見到唔係好多人排緊,於是就去試下!!!!

🐟💬:
滿杯紅柚

飲喜茶又怎可以唔加芝士呢~~~~~~~~
紅柚其實即係西柚~~~
本身有少少擔心會唔會有苦澀既味道,點知係無架!!!!!
喜歡西柚既朋友真係要試下!!!!

🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡
(1) 重點,到底阿魚同朋友等左幾耐呢?????
答案就係:10分鐘~~~~!!! 真係快到一個點!!!!
(2) 至於味道方面,其實香港同大陸喜茶個味都真係無咩分別
🐟📝:8.5/10
🍽🐟📝
📌喜茶 (HEYTEA)
📍沙田沙田正街18號新城市廣場1期4樓408號舖
(港鐵沙田站 A3 出口)
📞電話: 39051578
⏳營業時間:
星期一至日
10:00 - 22:30
2019-04-14
2019-06-05 225 瀏覽
今日喺新城市廣場食完飯後,有一個朋友提議去飲喜茶,我本身有啲抗拒,因為每逢星期六日都見到佢排晒長龍,打晒蛇餅,睇見都驚😑😑但個朋友話好好飲,於是我去碰下運氣。點知去到竟然無咩人排隊咋,可能因為9點半,太夜啦我哋分別叫咗一杯芝芝莓果同芝士金鳳茶王芝芝莓果係藍莓加草莓,再加芝士奶蓋呢杯顏色粉白色,配埋白色嘅奶蓋,好靚、好夢幻先用飲管飲一啖,菓味好香。之後再飲一啖連奶蓋,奶蓋嘅鹹香冇得彈,不過加埋果香味道就有啲濃芝士金鳳茶王係茶加芝士奶蓋呢杯茶色金黃色好特別,配上厚厚嘅奶蓋同樣,先用飲管飲一啖,入口茶香濃,潤滑不澀口,尾韻清香厚實,餘韻甚至能感覺到喉嚨都留有茶的餘香味,有別於常見的茉莉,帶有難以言喻的清爽花香。之後再飲一啖連奶蓋,茶嘅清香加上奶蓋嘅鹹香……嘩!簡直絕配呀🙀🙀🙀我覺得比芝芝莓果更好飲啊

我哋分別叫咗一杯芝芝莓果同芝士金鳳茶王

芝芝莓果係藍莓加草莓,再加芝士奶蓋
呢杯顏色粉白色,配埋白色嘅奶蓋,好靚、好夢幻

芝士金鳳茶王係茶加芝士奶蓋
呢杯茶色金黃色好特別,配上厚厚嘅奶蓋
原本諗住閒日冇乜人就去試下喜茶,個個都話深圳好飲過香港既分店,但貪香港近近地就去試下,點知就中伏😓😓一去到沙田分店,其實我都知排隊排得長,但唔知佢另一條人龍原來係遠處既pop up store隔離,我盲中中埋去鋪面排左15分鐘先有職員出黎話我排錯隊要重新再去遠處排🤫安排好差...其實驚人插隊應該要搵個人/擺大大個指示牌話俾人聽係邊度排❌❌❌而唔係要人浪費時間排錯隊再排過❌❌終於排到入去買完,等拎野飲都等左半個鐘...,最大問題係籌號個指示牌係顯示唔哂啲籌號!!而店員又唔會叫籌號,我望去籌號見未有我個號碼 當然唔會行埋去拎飲品處望啦,咁多人,正常都唔會塞係度等。等左好耐之後我忍唔住去問,仲要俾出飲品個位小姐鬧我唔睇籌號牌,我想講我拎到飲品個一刻,籌號牌都係無顯示我籌號,但我杯飲品已經ready左好耐,安排係十個差❌❌❌❌❌態度更加係十個差❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌杯野幾好飲,我以後都唔會到去沙田分店飲喜茶,係咁❌
杯野幾好飲,我以後都唔會到去沙田分店飲喜茶,係咁❌
2019-06-05
  • 芝芝莓果