餐廳: 喜記蟹將軍
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
尖沙咀美麗華的海鮮的盛宴🥢🥳 大滿足❤️..OMG😍 想係the Mira 吃個海鮮大餐🦀🦐🐚🥢,呢間【喜記蟹將軍】係我近期既推介❤️,呢度必吃一定係蟹‼️而其他海鮮亦同樣出色,烹調得宜又鮮甜,樣樣都好有水準。難怪平日都座無虛席,值得再來~🔸肉蟹一小 (少辣)🔸喜記椒鹽富貴蝦🔸豉椒炒蜆 🔸招牌蟹油炒麵🔸豆豉鯪魚油麥菜所有海鮮都好生猛新鮮,款款都值得一試!肉蟹🦀 肉質飽滿有蟹味香甜;富貴蝦大大隻肉厚又鮮甜;炒蜆沒沙而甜辣醬汁很惹味;炒麵用上蟹油處理好香口,加上豉椒汁更美味。最後既油麥菜用上豆豉鯪鯪魚同炒,也是必配既組合,更帶出菜味香甜。最後來個番薯糖水,大家都食得好滿意喔!..×××××ש尖沙咀彌敦道118-130號美麗華商場2 期2樓268-270號舖..
尖沙咀美麗華的海鮮的盛宴🥢🥳 大滿足❤️

🔸肉蟹一小 (少辣)

🔸喜記椒鹽富貴蝦

🔸豉椒炒蜆

🔸招牌蟹油炒麵

🔸豆豉鯪魚油麥菜

最後來個番薯糖水,大家都食得好滿意喔!
×××[喜記蟹將軍 -Hee Kee Crab General]×××
©尖沙咀彌敦道118-130號美麗華商場2 期2樓268-270號舖
2024-08-10 166 瀏覽
啱啱嘅週末,有個外國大嘅表哥返咗嚟香港,一定要帶佢哋食啲地道嘢先得。我就帶咗佢哋去尖沙咀美麗華食喜記蟹將軍,我哋嗌咗個「牛油鹽燒奄仔蟹」,真係勁香,未上枱都聞到陣牛油味但係估唔到牛油鹽焗蟹啲蟹肉可以咁好食。我哋一人食兩隻,食到我個老表都舐舐脷。之外我哋仲嗌咗個「蒜蓉粉絲蒸蟶子王」我表哥話啲蟶子好大隻,好鮮甜最特別嘅係啲蒜蓉粉絲都好好食。我哋仲嗌多咗碟菜,「豉椒鯪魚油麥菜」係一碟比較地道住家嘅餸菜,未試過豉椒鯪魚嘅表哥表示一試難忘,爭啲成碟畀佢食曬添呀。總結呢間餐廳地點非常就腳,座落喺尖沙咀最旺嘅地段之一,啲海鮮又非常好食,侍應生又好有禮貌,係一間好好嘅餐廳嚟架!
啱啱嘅週末,
有個外國大嘅表哥返咗嚟香港,
一定要帶佢哋食啲地道嘢先得。

我就帶咗佢哋去尖沙咀美麗華食喜記蟹將軍,
我哋嗌咗個「牛油鹽燒奄仔蟹」,
真係勁香,未上枱都聞到陣牛油味
但係估唔到牛油鹽焗蟹啲蟹肉可以咁好食。
我哋一人食兩隻,
食到我個老表都舐舐脷。

之外我哋仲嗌咗個「蒜蓉粉絲蒸蟶子王」
我表哥話啲蟶子好大隻,好鮮甜
最特別嘅係啲蒜蓉粉絲都好好食。

我哋仲嗌多咗碟菜,
「豉椒鯪魚油麥菜」係一碟比較地道住家嘅餸菜,
未試過豉椒鯪魚嘅表哥表示一試難忘,
爭啲成碟畀佢食曬添呀。

總結呢間餐廳地點非常就腳,
座落喺尖沙咀最旺嘅地段之一,
啲海鮮又非常好食,
侍應生又好有禮貌,
係一間好好嘅餐廳嚟架!
「牛油鹽燒奄仔蟹」

「蒜蓉粉絲蒸蟶子王」

「豉椒鯪魚油麥菜」
2024-08-03
「牛油鹽燒奄仔蟹」
「蒜蓉粉絲蒸蟶子王」
「豉椒鯪魚油麥菜」
2024-08-10 189 瀏覽
今天來到尖沙咀這家餐廳品嘗他們的奄仔蟹二人餐。奄仔蟹二人餐:杏汁白肺湯、清蒸奄仔蟹、牛油鹽燒奄仔蟹、妙齡乳鴿、蒜蓉時蔬、招牌蟹油炒麵原盅白肺湯:入口即化,清爽回甘,喝完一滴都不剩。奄仔蟹:兩款奄仔蟹各有特色,清蒸的奄仔蟹肉質鮮嫩,蟹膏飽滿,令人回味無窮。牛油鹽燒的奄仔蟹則酥脆可口,蟹肉鮮甜,令人胃口大開。乳鴿:皮脆,只是若能更加Juicy會更加完美。油麥菜:清爽可口。招牌蟹油炒麵:Q彈有勁,不油膩,辣度剛好,每一口都令人難忘。尖沙咀晚飯,以這個價錢,每人有兩隻蟹,原盅靚湯,仲有乳鴿!而且冇時間限制,正!
今天來到尖沙咀這家餐廳品嘗他們的奄仔蟹二人餐。

原盅白肺湯:入口即化,清爽回甘,喝完一滴都不剩。

乳鴿:皮脆,只是若能更加Juicy會更加完美。

油麥菜:清爽可口。

2024-06-05
呢度平日夜晚滿座,就知道食物應該幾有水準~~~首先登場的是肉蟹(小)少辣,一上檯就散發出淡淡的香氣。蟹肉鮮嫩爽口,少辣調味啱啱好,可以食到蟹本身天然的甜味,而不至於被辣味掩蓋。接著係椒鹽富貴蝦(瀨尿蝦),有濃郁嘅椒鹽香。瀨尿蝦的肉質緊實,鮮味十足,好新鮮~~海鮮當然啱少得豉椒炒蜆,蜆肉豐滿,與豉椒的辛香完美結合,炒得火候十足。招牌蟹油炒麵吸收了蟹油的精華,炒麵爽身。最後,豆豉鯪魚油麥菜帶鯪魚鹹香。

呢度平日夜晚滿座,就知道食物應該幾有水準~~~

2024-08-06 105 瀏覽
🥜和家人在尖沙咀吃晚飯,美麗華超方便,最緊要環境舒適。🥜之前已經食過蟹,今次主要試下其他蒜蓉粉絲蒸蟶子王🥜蟶子飽滿Q彈鮮嫩,不會過熟🥜搭配綿軟的粉絲,口感豐富層次分明。🥜滿滿的蒜蓉香氣椒鹽瀨尿蝦🥜蝦子酥脆可口,接著是鮮甜的蝦肉。🥜調味恰當,不會過於鹹辣。🥜附上剪刀,好易起肉招牌蟹油炒麵🥜麵條Q彈有勁,蟹油帶著一股濃郁的蟹香味🥜調味也恰到好處,不會過於鹹油膩🥜有一些爽脆的芽菜同韭菜作為點綴
🥜和家人在尖沙咀吃晚飯,美麗華超方便,最緊要環境舒適。
🥜之前已經食過蟹,今次主要試下其他

蒜蓉粉絲蒸蟶子王
🥜蟶子飽滿Q彈鮮嫩,不會過熟
🥜搭配綿軟的粉絲,口感豐富層次分明。
🥜滿滿的蒜蓉香氣

椒鹽瀨尿蝦
🥜蝦子酥脆可口,接著是鮮甜的蝦肉。
🥜調味恰當,不會過於鹹辣。
🥜附上剪刀,好易起肉

招牌蟹油炒麵
🥜麵條Q彈有勁,蟹油帶著一股濃郁的蟹香味
🥜調味也恰到好處,不會過於鹹油膩
🥜有一些爽脆的芽菜同韭菜作為點綴
2024-08-05 102 瀏覽
朋友知道我鍾意食蟹,知道尖沙咀這家避風塘炒辣蟹好食,所以特別請我一齊食~餐廳地點方便,但位置有點隱閉,但原來十分旺場,果然好吃的店就會找得到,餐廳裝修得亮麗,坐位寬敞,坐得舒服,另有房間,一班人來吃飯也沒問題。這裏出名食避風塘炒蟹,出名食海鮮,當然要點來食,這裏的海鮮份量可以大中小來點,很不錯,即使2個人也可以點多幾款菜黎食~🌟喜記正宗炒辣蟹(小辣) ($788)來這裏當然必食炒辣蟹,點了小份的,小份的蟹也蠻大一隻,2個人吃剛剛好,肉蟹鮮甜,鮮味爽口,配上滿滿蒜香與辣味,香辣惹味,非常好吃!而最窩心是店員會幫你拆蟹拑,超棒的,這樣吃得更方便❤️🌟喜記富貴蝦(椒鹽)($488)一隻蟹不滿足,所以加點了一隻富貴蝦,富貴蝦即瀨尿蝦,超大一隻,富貴蝦烹調方法可選椒鹽、油鹽水浸或清蒸,我們當然選椒鹽的😋店員也很窩心的幫我們把蝦殼拆掉,不用再怕把手刺破😎,瀨尿蝦啖啖肉,肉質爽口,而且超鮮甜,配上椒鹽的烹調方法,惹味😋🌟招牌蟹油炒麵($88)這個炒麵也是必點的,加上蟹油同炒,香!但炒得乾身不油膩,辣辣地很惹味,忍不住清碟了🤤🌟金銀蛋時菜($98)當然要點蔬菜,這個好,這次用上莧菜,很嫩,配上湯汁,平衡
🌟喜記正宗炒辣蟹(小辣) ($788)
🌟喜記富貴蝦(椒鹽)($488)
🌟招牌蟹油炒麵($88)
🌟金銀蛋時菜($98)
當然要點蔬菜,這個好,這次用上莧菜,很嫩,配上湯汁,平衡一下爆炒惹味的主菜,很不錯👍🏻
  • 喜記正宗炒辣蟹
  • 喜記富貴蝦
2024-08-05 84 瀏覽
今日來到了尖沙咀出名的蟹專門店品嚐一下喜記辣蟹,餐廳位於大商場內十分之舒適.金銀蛋莧菜是一道經典的廣東家庭料理,以蛋白和蛋黃交織的金銀蛋為主角,加上鮮嫩可口的莧菜,口感層次豐富。用料上乘,蛋液恰到好處,不油膩不過於濕軟,正好與清脆的莧菜葉相襯。調味上也拿捏得恰到好處,鹹香味與蛋香交織,回味無窮。這道菜既營養均衡,又符合廣東人喜歡清淡的飲食習慣,是非常好的家常菜選擇。避風塘辣蟹這道經典粵菜將香辣滋味發揮到淋漓盡致。蟹肉飽滿鮮甜,辣椒調料完美結合,每一口都麻辣爽口,讓人忍不住一口接一口。醬汁濃郁,完全浸透了蟹肉,吃起來入口即化,回味無窮。即使吃到手指沾滿油漬也無所謂,這道菜最適合與朋友一起舒服地吃上一頓,唇齒留香。豉油王炒麵這個看似普通的炒麵,其實別具特色。麵條Q彈有勁,吸附了豉油與其他調料的香氣,咀嚼起來層次豐富。肉末炒得恰到好處,既不乾澀也不過於油膩,與蔬菜絕佳搭配。最出色的是那濃郁的豉油醬汁,恰到好處的鹹香,令人胃口大開。即使麵條吃完了,也忍不住想舔乾淨盤子上最後一滴汁水。這道菜簡單但美味,實在是粵菜精髓的縮影。椒鹽瀨尿蝦這道菜以新鮮肥美的蝦肉為主角,外層炸得酥脆,裡面保持著彈牙的口

椒鹽瀨尿蝦這道菜以新鮮肥美的蝦肉為主角,外層炸得酥脆,裡面保持著彈牙的口感。調味則以經典的椒鹽為主,恰到好處的鹹香辣味,令人停不下筷子。每一隻蝦都是如此完美,讓人不禁懷疑是否出自大師之手。蝦肉鮮甜多汁,與外層酥脆的口感形成絕妙反差,簡直就是粵菜的顛峰之作。這道菜不管是作為開胃小吃還是主餚,都是極佳的選擇。
2024-08-04 57 瀏覽
呢間蟹將軍嗰名都幾吸引🤩 會覺得係度食蟹有啲保證!如果真係想食可以係OpenRice買定啲優惠券,分別有二人餐/四人餐同8折買$100現金券,如果訂座午餐就有8折,晚餐就有85折,都真係平好多😂我哋兩嗰人嗌咗三樣餸,包括主打嘅避風塘炒辣蟹,必食嘅!好惹味,勁多炸蒜,仲有唔同辣度可以選擇,仲有最適合手殘嘅我,店員會幫你拆蟹鉗,原價嚟講就有啲貴,但係買咗優惠券/叫餐都唔錯👍🏻 豉椒炒蜆- 要爭住食😝 佢啲海鮮正,最緊要係處理海鮮嘅功架☺️豉椒鯪魚油麥菜- 唔會覺得油,但好食😋整體嚟講會再食,不過真係未必需要食飯,就咁都大滿足,食蟹都可以諗起佢😝

豉椒鯪魚油麥菜- 唔會覺得油,但好食😋

2024-08-03 54 瀏覽
屋企人鍾意食中菜喺尖沙咀美麗華廣場呢邊行街,搵中式餐廳就揀咗喜記蟹將軍🦀餐廳裝修偏向中式見到佢有啲獨立嘅梳化🛋️應該幾舒服我哋今次兩個人 座位都好寬敞夠位擺一袋二代戰利品🛍️避風塘炒辣蟹呢個值得讚啦!離遠未上枱已經聞到好香嘅避風塘味道每一隻蟹殼都充滿蒜香同埋辣椒味道微辣 再加上椒鹽味🥰香港特色味道🇭🇰惹味豉椒炒蜆份量唔算太多,兩個人食啱啱好豆豉鯪魚油麥菜🥬油麥菜嘅份量好多唔會太鹹或者太油炒得啱啱好屋企人有讚冇彈下次試埋佢其他食物
屋企人鍾意食中菜
喺尖沙咀美麗華廣場呢邊行街,搵中式餐廳
就揀咗喜記蟹將軍🦀

微辣 再加上椒鹽味🥰
香港特色味道🇭🇰
惹味

豉椒炒蜆

份量唔算太多,兩個人食啱啱好

豆豉鯪魚油麥菜🥬

下次試埋佢其他食物
2024-07-31
  • 喜記正宗炒辣蟹
2024-08-01 34 瀏覽
今日收工同同事book左間專食蟹既餐廳,佢話呢間網上好多人推薦呢間食蟹,一於try try 佢.餐廳裝修舒服寬敞,座位都好大,成餐飯都坐得舒服!豉椒鯪魚油麥菜 - 前菜叫左個油麥菜,加左少少辣椒🌶️同蒜頭炒 ,顏色可見係綠油油 ,十分新鮮 ,而且份量都幾大碟!用佢作為前菜,冇簡錯!避風塘炒辣蟹 - 主菜 就梗係叫蟹啦!我哋叫咗避風塘炒蟹,因為我同朋友都未食過呢間,唔知道辣道如何,就叫左小辣。一上碟 哇!好大個蟹鉗,拆左出黎之後食, 肉質好彈牙結實,好香口,食到舔舔脷😋蒜蓉粉絲蒸蟶子王 - 同朋友一人一隻。蟶子超大隻 一放落口到,蟶子既鮮味充滿住成個口,加埋粉絲同配料,入晒味,十分滿足!#香港美食 #hongkongfood #hongkongrestaurant #hongkongtravel #香港打卡餐廳 #香港 #情侶好去處 #生日餐廳 #foodblogger #foodiehk #hkfoodie #hkblogger #hkig #香港餐廳 #生日好去處 #情侶活動 #香港餐廳推介 #hongkongmusteat #香港旅行 #香港打卡 #情侶好去處 #hkfood #

餐廳裝修舒服寬敞,座位都好大,成餐飯都坐得舒服!

蒜蓉粉絲蒸蟶子王 - 同朋友一人一隻。

#香港美食 #hongkongfood #hongkongrestaurant #hongkongtravel #香港打卡餐廳 #香港 #情侶好去處 #生日餐廳 #foodblogger #foodiehk #hkfoodie #hkblogger #hkig #香港餐廳 #生日好去處 #情侶活動 #香港餐廳推介 #hongkongmusteat #香港旅行 #香港打卡 #情侶好去處 #hkfood #喜記蟹將軍
2024-08-01 60 瀏覽
♨️喜記蟹將軍尖沙咀彌敦道美麗華商場二期2樓268號舖@heekeecrab_hk ❤️最鍾意食海鮮嘅我,尖沙咀新開分店一定要試吓,地點就腳,裝修舒適豪華,而且仲有多間VIP房👍🏻,今次人少少叫咗幾款我最鍾意嘅海鮮,下次同屋企人一齊再嚟食大餐🔷椒鹽瀨尿蝦瀨尿蝦肥大肉厚,而且超級大隻勁誇張,味道惹味到不得了,肉質超級彈牙,食完真係啜哂十隻手指,絕對舔舔脷🔷避風塘辣椒蟹蟹肉超彈牙啖啖肉,勁多濃郁蟹膏,用上勁多蒜香烹調,但絕對唔會掩蓋蟹嘅鮮味,配合起上嚟又辣又香絕對係完美🔷豉椒炒蜆大蜆超新鮮又肥美,既爽口又甜美,辣辣地超好送飯,同啤酒亦都係絕配食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:8.5/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #foodiegram #食在
♨️喜記蟹將軍
🔷豉椒炒蜆
食物:8.5/10
抵食:8.5/10
環境:8.5/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #foodiegram #食在尖沙咀 #尖沙咀美食 #探店 #探店美食 #探店分享 #海鮮 #seafood #椒鹽瀨尿蝦 #避風塘炒蟹 #豉椒炒蜆 #好好吃
2024-07-29 191 瀏覽
今日行逛美麗華,經過喜記見好耐冇食就入左去,叫左個奄仔蟹 2人餐,價錢唔貴,決定試試。估唔到奄仔蟹又幾鮮甜🤌杏汁白肺湯4.5/5⭐️首先上場嘅係杏汁白肺湯,真係好滋潤!湯底濃郁,帶有淡淡杏仁香氣,係老火湯既味道,真係唔錯,飲完暖胃😋清蒸奄仔蟹🦀4.5/5⭐️清蒸奄仔蟹真係好鮮甜!蟹肉鮮嫩多汁,蒸得啱啱好,保持蟹嘅原汁原味。每一啖都係滿滿嘅海鮮鮮味,真係好滿足。牛油鹽燒奄仔蟹🦀4.5/5⭐️牛油鹽燒奄仔蟹,真係一個驚喜!牛油香同鹽嘅提味,完美咁帶出蟹肉嘅鮮甜。口感豐富,雖然細細隻,但比想像中多肉,真係要試😋紅燒乳鴿4.1/5⭐️紅燒乳鴿,皮脆肉嫩,味道濃郁。燒得啱啱好,唔會太乾,每一啖都係充滿鴿肉嘅香味。呢道菜真係好有口感,可一試。蒜蓉炒時蔬🥬3.9/5⭐️蒜蓉炒時蔬,簡單但好難整得好食。時菜係油麥菜,係鮮嫩,但炒得唔耐,爽口但有啲生,還可以牌蟹油炒麵🍜4.6/5⭐️牌蟹油炒麵,真係好特別嘅一道菜。麵條炒得好香,蟹油同蟹膏滲入每條麵,食落口感豐富。呢道菜真係為整餐飯畫上完美句號。大推😋

杏汁白肺湯

4.6/5⭐️

2024-06-11
  • 牛油鹽燒奄仔蟹
  • 招牌蟹油炒麵
最近去了尖沙咀的喜記蟹將軍吃正宗炒辣蟹🦀除了炒辣蟹之外還有很多其他海鮮和招牌蟹油炒麵👍🏻 餐廳很大 位置很方便在美麗華商場2期💕位置也坐得很舒服 店員還很細心主動地幫忙拆蟹鉗~~加分💯✻喜記正宗炒辣蟹賣相超吸引!🦀炒辣蟹可以選擇不同的辣度 ~ 我們選了小辣微微辣很惹味!超多炸蒜✨職員還細心地幫我們拆開蟹鉗!蟹挺大隻也新鮮多肉~✻清酒鮑魚原隻鮑魚鮮嫩而且口感很彈牙!!溫和的清酒配鮑魚 清新爽口的味道很棒👍🏻✻豉椒炒蜆蜆肉鮮甜無沙 豉椒炒蜆味道非常惹味 而且份量也很多~~✻招牌蟹油炒麵招牌蟹油炒麵用蟹油炒麵 很香口!和蟹肉一起吃很棒!✻椒鹽九肚魚炸到外脆內嫩滑✨ 很好吃!魚肉也很新鮮~最後還有番薯糖水甜品🥰😋 香甜可口

✻喜記正宗炒辣蟹

✻清酒鮑魚
清酒鮑魚
✻豉椒炒蜆
蜆肉鮮甜無沙 豉椒炒蜆味道非常惹味 而且份量也很多~~

✻招牌蟹油炒麵
招牌蟹油炒麵用蟹油炒麵 很香口!和蟹肉一起吃很棒!

✻椒鹽九肚魚
炸到外脆內嫩滑✨ 很好吃!魚肉也很新鮮~

最後還有番薯糖水甜品🥰😋 香甜可口
清酒鮑魚
2024-07-27 87 瀏覽
來尖沙咀行街購物,突然想吃海鮮炒蟹,腦海裡內即時閃現這家店- 喜記蟹將軍🦀 想吃炒蟹,絕對要來這裡,地點超方便,地鐵站過來5分鐘就到,臨近商場戲院,購物完過來吃晚飯剛剛好💫這裡環境超舒適,席間位置寬恕舒適,職員服務態度恩勤,拿來餐單後很快就決定吃什麼💫💢喜記正宗炒辣蟹來到點蟹是必須的,你會發現每枱都會點上,上枱時非常吸睛,蟹肉鮮甜,再配上招牌避風塘炒法發,選少辣能有出蟹鮮味而不搶,炒蟹用上越南咸淡水野生大肉蟹,肉質厚實而鮮味💫💢喜記富貴蝦瀨尿蝦足足手臀那麼大,啖啖肉,肉質鮮嫩彈滑,蝦香味濃,瀨尿蝦殼非常乾身,鑊氣十足,夠香辣惹味,而且一點也不油膩💫這裡要多讚幾下,炒蟹跟瀨尿蝦有職員幫忙拆殼起肉,非常貼心💫💫💢金銀蛋時菜金銀蛋莧菜,配上皮蛋鹹蛋雞蛋粒,而且份量不少,莧菜新鮮軟腍💫💢招牌蟹膏炒麵炒麵用上蟹膏去炒,入口陣陣膏香,炒麵有加入辣椒醬炒,入口辣椒,麵身爽彈有咬口,高水準炒麵💫

💢喜記正宗炒辣蟹

💢喜記富貴蝦

💢金銀蛋時菜

💢招牌蟹膏炒麵
今次去咗尖沙咀美麗華嘅喜記蟹將軍,位置方便而且店舖設計有格調,坐得幾舒服店員服務態度好好,會主動幫手拆蟹鉗,食得方便又容易🤣啱晒我呢啲懶人🪄喜記正宗炒辣蟹可以選擇唔同辣度,我哋揀小辣都已經夠晒惹味,職員好細心幫我地拆開隻蟹,蟹肉鮮甜,蟹鉗大啖肉,避風塘嘅炸蒜都好香口🪄清酒鮑魚原隻鮑魚好大隻,只需要用清酒少少調味,食到好新鮮彈牙🪄豉椒炒蜆新鮮嘅蜆食起上嚟自帶鮮甜,每粒有肉乾淨冇沙,味道香濃唔會覺得膩🪄招牌蟹油炒麵麵炒得夠爽,吸收咗蟹油精華香而不膩,原來仲加咗啲蒜粒味道再提升🪄椒鹽九肚魚鍾意食香口嘢岩晒,炸到熱辣辣,九肚魚魚質嫩滑。最後仲有番薯糖水做甜品,大滿足🚩 喜記蟹將軍 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道118-130號美麗華商場2 期2樓268-270號舖

🪄喜記正宗炒辣蟹

🪄清酒鮑魚
原隻鮑魚好大隻,只需要用清酒少少調味,食到好新鮮彈牙

🪄豉椒炒蜆

🪄招牌蟹油炒麵

🪄椒鹽九肚魚
鍾意食香口嘢岩晒,炸到熱辣辣,九肚魚魚質嫩滑。
最後仲有番薯糖水甜品,大滿足

🚩 喜記蟹將軍 (尖沙咀)

2024-07-10