2024-08-27 83 瀏覽
今日同屋企人一齊去灣仔酒樓度食海鮮,其實呢間餐廳唔係我揀嘅,係我阿爸揀招牌避風塘炒辣蟹呢個避風塘炒辣蟹都可以,鍾意食辣嘅人都應該會OK。而且佢嘅蟹肉嘅部份都比較較多,譬如蟹鉗蟹身等等。椒鹽特大瀨尿蝦 我本身好鍾意食瀨尿蝦,炒得好乾身,椒鹽味好足,蝦肉好滑,椒鹽味已經滲透咗入去肉嗰度,不過我鍾意連殼一齊舐油鹽水浸蜆 上面鋪咗好多粉絲,仲有薑絲,配菜等等,為多算係比較豐富,蜆大約有20粒左右招牌醉鮑魚 鮑魚兩隻已經切開咗,唔使自己用牙咬,因為我都好驚咬成舊鮑!醉鮑魚酒味都幾濃郁,未入口啲酒香已經飄到個鼻入面,食落去少少煙靭,但係都炆得好林楊州炒飯同平時食嘅楊州炒飯差唔多,不過都算幾足料,又蝦、蛋、菜等等,所以一路食小菜一路配楊州炒飯都OK,唔使另外叫飯,兩個人生一個飯基本都一定會食得飽

油鹽水浸蜆

招牌醉鮑魚

楊州炒飯

2024-08-27 74 瀏覽
灣仔近鵝頸橋附近有間以避風塘炒辣蟹聞名的元祖老店「喜記避風塘炒辣蟹」,喜歡避風塘菜式的你一定要試吓👍🏻👍🏻點了2人豪華套餐$1298😋😋🌟招牌避風塘炒辣蟹 蟹份量算多又大隻,而且蟹肉好飽滿,口感又結實。避風塘炒辣蟹確實很好吃,極量炸蒜和辣椒惹味之如鑊氣夠。🌟椒鹽大瀨尿蝦瀨尿蝦非常大隻,肥美的蝦肉,外層炸得酥脆,裡面保持著彈牙的口感。 調味以椒鹽為主,鹹香辣味十足。🌟豉椒青口豉椒、葱蒜香氣撲鼻,青口處理得乾淨,味道鮮甜,用豉椒來炒更惹味好吃。🌟招牌醉鮑魚招牌醉鮑魚是本店的獨特製作。鮑魚鮮美,又有咬口,不會過韌。酒味岀,配搭好。 🌟避風塘炒牛河避風塘安格斯乾炒牛河份量非常足,牛肉肉質彈牙。河粉軟硬適中,每條河粉沾滿避風塘味,很正。想試下香港local美食就一定要試下呢間啦!😆😆隨意點都唔會出錯嘅包保你哋食過翻尋味😋

點了2人豪華套餐$1298😋😋
🌟招牌避風塘炒辣蟹

🌟椒鹽大瀨尿蝦

🌟豉椒青口

🌟招牌醉鮑魚
味岀,配搭好。

🌟避風塘炒牛河

包保你哋食過翻尋味😋

今日朋友帶我嚟灣仔食呢間喜記元祖老店的超正避風塘炒蟹。餐廳位於銅鑼灣地鐵站C出口,步行幾分鐘就到。店內裝潢古色古香,適合一家人聚餐。喜記主打正宗避風塘炒辣蟹同椒鹽九肚魚都是招牌美食。🥢招牌避風塘炒辣蟹 (特大蟹)果然係招牌菜,成碟都好香口,蟹肉新鮮,口感飽滿紮實,完全係真材實料。🥢椒鹽大瀨尿蝦作為瀨尿蝦紅一定要點呢碟啦,瀨尿蝦真係好大隻,成隻手臂咁大,除咗每一口都食到椒鹽味之外,蝦肉都好彈牙。🥢豉椒炒大聖子皇呢碟真係好開胃,用青椒🫑、紅椒🌶️、蒜蓉、豆豉做配菜去炒蟶子,真係好惹味,蟶子口感嫩滑,送飯一流。🥢沙爹牛肉粉絲煲鍾意食沙嗲牛肉嘅朋友唔好錯過啦,呢碟有冇滿嘅沙嗲醬汁同粉絲,再加足料嘅牛肉,忍唔住食多幾啖飯。🥢招牌蟹油炒麵呢個炒麵真係好香口,加上新鮮熱辣辣上枱,夠晒鑊氣。
喜記主打正宗避風塘炒辣蟹同椒鹽九肚魚都是招牌美食。

🥢招牌避風塘炒辣蟹 (特大蟹)

🥢椒鹽大瀨尿蝦

🥢豉椒炒大聖子皇

🥢沙爹牛肉粉絲煲

🥢招牌蟹油炒麵
呢個炒麵真係好香口,加上新鮮熱辣辣上枱,夠晒鑊氣。

位於在香港灣仔有一家元祖老店-喜記避風塘炒辣蟹,主要就是吃炒正宗粵菜和海鮮出名!而且超多香港明星都特地前來光顧!為了可以吃到明星同款,連平常不怎麼愛吃海鮮的我都特地來嘗嘗看看是不是真的非吃不可!結果!沒想到!每一道菜都驚艷到我!🥢 避風塘炒辣蟹喜記的避風塘炒辣蟹是另一道令人垂涎的招牌菜。基本上所有人都是因為他家的這道菜慕名而來!這裡的特大蟹肉飽滿,外皮酥脆,辣味十足,加上避風塘碎碎,增添整體口感,每一口吃上去就是外脆里嫩!無論是外地遊客還是本地居民,都會特地前來品嘗這道美味菜式。🥢 油鹽水浸蜆油鹽水浸蜆是一道清爽的海鮮菜餚 蜆質鮮美彈牙,搭配簡單的調味料,保留了原汁原味。喜歡吃海鮮的原汁原味的話,這一道菜絕對不能錯過!🥢 蒜蓉粉絲蒸大扇貝大扇貝是一道高級海鮮,而蒜蓉粉絲蒸大扇貝則是喜記的招牌之一,蒜蓉的香氣和粉絲的嫩滑搭配上扇貝的鮮甜,一口下去簡直好吃的飛起來。🥢 果皮蒸泥鰍果皮蒸泥鰍是一道獨特的菜餚,使用果皮包裹泥鰍蒸制而成。整體口感非常豐富,每一口還能吃到淡淡的果香,非常清新。🥢 椒鹽魷魚拼白飯魚椒鹽魷魚和白飯魚的搭配是一道美味的海鮮拼盤。椒鹽魷魚酥脆可口,而白飯魚則鮮嫩多汁,兩種
而且超多香港明星都特地前來光顧!

結果!沒想到!每一道菜都驚艷到我!

🥢 避風塘炒辣蟹

🥢 油鹽水浸蜆

🥢 蒜蓉粉絲蒸大扇貝

🥢 果皮蒸泥鰍

🥢 椒鹽魷魚拼白飯魚
椒鹽魷魚和白飯魚的搭配是一道美味的海鮮拼盤。椒鹽魷魚酥脆可口,而白飯魚則鮮嫩多汁,兩種不同的口感讓整個菜品變的更豐富更有特色。

喜記不僅因其美味的招牌菜而受到歡迎,還因其歷史悠久、吸引明星光顧而備受推崇。連我這種不愛吃海鮮的人都會被驚艷到的程度!!!

如果來到香港,不妨親自品嘗一下這些經典美食!

2024-08-19
  • 蒜蓉粉絲蒸大扇貝
2024-08-15 121 瀏覽
係香港食海鮮,我會推薦呢間灣仔喜記元祖老店!港島區出名嘅海鮮餐廳,而佢最出名當然就係避風塘炒蟹。但除咗炒蟹,其他海鮮都一樣做得咁出色,全部都係咁有港式風味,係香港美食代表作!招牌避風塘炒辣蟹蟹超大隻,炒得超級香,炸蒜同辣椒配上嫩滑蟹肉,十分惹味,配上冰涼啤酒簡直係人生一大樂事豉椒炒蜆每隻蜆都好飽滿,而且啲蜆無沙非常好,炒得好有鑊氣,食到停唔到口,連個殼都想啜乾淨啦!黃金蝦邪惡之選~大大隻蝦碌,表面包上金香嘅咸蛋黃,咸味同鮮味恰到好處,食落口好滿足呀蒜蓉粉絲蒸聖子皇蒜蓉粉絲同海鮮係不敗組合,粉絲份量好多好開心,聖子皇大大隻啖啖肉,好有鮮味!招牌蟹油炒麵普通炒麵點滿足到我,加埋蟹油層次唔同晒!係非一般嘅炒麵,每一啖都食到蟹油嘅香氣,為呢一餐畫上完美句號如果鍾意食海鮮,一定唔可以錯過呢間餐廳!

黃金蝦

蒜蓉粉絲蒸聖子皇

招牌蟹油炒麵

如果鍾意食海鮮,一定唔可以錯過呢間餐廳!
平時同屋企人都好鐘意食避風塘料理,今次跟住阿媽黎左呢間以避風塘炒辣蟹聞名既元祖老店「喜記避風塘炒辣蟹」食晚飯,餐廳裝修古色古香有格調,Menu都有好多選擇,今次叫左幾款味道都好有驚喜😄招牌避風塘炒辣蟹主角必點😍面頭滿滿炒得超香嘅蒜,夠曬香口,辣度適中,食既時候蟹肉鮮甜爽口,唔怪得之枱枱都有叫☺️豉椒炒蜆香噴噴好有鑊氣,蜆肉大大粒之餘鮮甜無沙,豉椒惹味,食到停唔到口😋椒鹽特大瀨尿蝦好食! 瀨尿蝦加入椒鹽乾炒,鎖住肉汁,食既時候鮮嫩爽彈,可以先品嘗蝦外殼的椒鹽香,大滿足😊 辣酒煮花螺用酒煮過後多左陣麻辣香,花螺鮮甜爽嫩,香口惹味,最岩搭配啤酒一同食🥳鹹肉韭菜花鹹豬肉肉香而惹味,食既時候不會太鹹,配上清甜的韭菜花送飯一流😎仲等咩... 大家都快啲試下啦

鹹肉韭菜花

仲等咩... 大家都快啲試下啦
2024-08-09 157 瀏覽
✨美食推薦✨ 喜記灣仔元祖老店避風塘炒辣蟹💓精選2人套餐僅需$888,滿足你的味蕾享受!🍽️首先,招牌避風塘炒辣蟹是你的必點之選。這道菜以特製的辣醬炒制,搭配新鮮肥美的螃蟹,辣中帶甜,回味無窮。🍲豉椒炒蜆則是一道色香味俱佳的海鮮佳餚。蜆肉鮮嫩,搭配豉椒的香氣,令人食慾大開。🍖招牌醉鮑魚是本店的獨特製作。鮑魚經過精心醉制,入口即化,鮮美異常。🐟椒鹽九肚魚拼白飯,魚肉鮮嫩多汁,佐以微辣的椒鹽調味,再配上一碗白飯,簡直美味到爆炸!🍜最後來一份避風塘炒河粉收尾,細膩的河粉搭配鮮美的配料,滑而不膩,是餐後完美的收尾。絕對物超所值!🎉🎉🎉喜記避風塘炒辣蟹(灣仔元祖老店)灣仔謝斐道379-389號特麗樓地面1-4號舖(問月酒店對面)營業時間:中午12:00-晚上12:00#喜記避風塘炒辣蟹 #避風塘 #炒辣蟹 #喜記 #海鮮 #扇貝 #瀨尿蝦 #蜆 #波士頓龍蝦 #黃金蝦 #避風塘炒河 #沙拉骨 #生炒骨 #海鮮任食 #小菜任食 #蟹 #避風塘美食 #灣仔 #晚市優惠 #海鮮餐廳 #避風塘粉絲蒸聖子
✨美食推薦✨

喜記灣仔元祖老店避風塘炒辣蟹
💓精選2人套餐僅需$888,滿足你的味蕾享受!

絕對物超所值!🎉🎉🎉

喜記避風塘炒辣蟹(灣仔元祖老店)
營業時間:中午12:00-晚上12:00

2024-08-07 113 瀏覽
今日同幾個老友去一齊嚟喜記灣仔元祖老店避風塘炒辣蟹試下佢哋幾款招牌菜覺得以下幾樣都幾正✧ 招牌避風塘炒辣蟹避風塘炒辣蟹就已經香氣四溢蟹肉鮮嫩多汁🦀加上香辣嘅蒜蓉同辣椒 真係辣得過癮每一口都充滿咗避風塘嘅獨特風味覺得係配酒嘅最佳選擇所以叫多杯冰凍啤酒✧ 椒鹽特大瀨尿蝦特大瀨尿蝦一上枱已經引起咗我哋嘅注意蝦肉鮮甜 外皮香脆 炸得恰到好處椒鹽味道濃郁 真係非常入味食落去嗰陣鮮嫩多汁嘅蝦肉同香脆嘅外皮形成咗完美嘅對比真係食到停唔到口~✧ 蒜蓉粉絲蒸大扇貝當蒜蓉粉絲蒸大扇貝一上枱蒜香味即刻撲鼻而來🧄扇貝新鮮嫩滑 粉絲吸收咗扇貝嘅鮮味一口都係濃郁嘅海鮮味蒸得剛剛好 口感非常嫩滑粉絲口感彈牙無論你係咪海鮮愛好者都一定要試✧ 招牌蟹油炒麵麵條炒得均勻 口感彈牙吸收咗蟹油嘅鮮味 真係越食越香每一口都充滿咗濃濃嘅蟹香炒得非常入味 回味無窮每道菜都充滿驚喜同美味喜記唔單止係一間食物出色嘅餐廳仲係一個可以同朋友分享快樂嘅地方
覺得以下幾樣都幾正

特大瀨尿蝦一上枱已經引起咗我哋嘅注意
蝦肉鮮甜 外皮香脆 炸得恰到好處
椒鹽味道濃郁 真係非常入味
食落去嗰陣鮮嫩多汁嘅蝦肉同香脆嘅外皮形成咗完美嘅對比
真係食到停唔到口~

✧ 蒜蓉粉絲蒸大扇貝

每道菜都充滿驚喜同美味
喜記唔單止係一間食物出色嘅餐廳
仲係一個可以同朋友分享快樂嘅地方
2024-08-05 90 瀏覽
喜記灣仔元祖老店避風塘炒辣蟹 📍 灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖招牌避風塘炒辣蟹招牌菜必食!份量多,一客有兩隻大蟹,辣蟹炒得惹味,香辣刺激,鑊氣十足,蟹肉鮮甜多汁,肉質肥厚,一試難忘椒鹽特大瀨尿蝦特大瀨尿蝦超巨型,有手臂咁長,相當驚艷!肉質厚實爽口,鮮甜爽彈,配上椒鹽烹調,令人回味無窮豉椒炒蜆 蜆肉隻隻新鮮飽滿肥美,用豉椒汁炒起相當惹味,風味十足,穫氣夠,蜆肉鮮甜沒有砂石,讚美國薑蔥生蠔煲香氣撲鼻,美國生蠔非常新鮮,配合惹味薑蔥爆香,相當惹味,每啖都充滿著煲仔菜獨有既風味椒鹽九肚魚拼魷魚即叫即炸,熱騰騰奉上,外層炸到金黃鬆脆,九肚魚相對大條,魷魚口感彈牙味鮮,完全不韌,香脆無比,沾上喼汁,更添滋味
喜記灣仔元祖老店避風塘炒辣蟹
📍 灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖

美國薑蔥生蠔煲

椒鹽九肚魚拼魷魚
有朋友嚟到香港,表示好想食大排檔海鮮,但係天氣咁熱真係好難喺街嗰度食最後諗起呢一間元祖店!一行四人叫咗幾個餸,-招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)無諗過啲蟹真係咁大隻,最正係避風塘炒蟹啲香味都喺隻蟹入面好入味-豉椒炒蜆 超級惹味,而且唔會話太鹹-柱侯牛腩煲 瑤柱牛腩煲我最鍾意就係佢嗰啲蘿蔔,好甜又唔會多渣-椒鹽特大瀨尿蝦 最鍾意就係呢個椒鹽特大瀨尿蝦,勁開心,仲要其中有瀨尿蝦係有膏,重點係呢一個係我覺得最值得推介嘅一個菜-辣酒煮花螺 次次食螺,最怕就係入面整得唔夠熟,整體嚟講整得好爽口10分推介

一行四人叫咗幾個餸,
-招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)
-豉椒炒蜆
超級惹味,而且唔會話太鹹
-柱侯牛腩煲
瑤柱牛腩煲我最鍾意就係佢嗰啲蘿蔔,好甜又唔會多渣
-椒鹽特大瀨尿蝦
-辣酒煮花螺
柱侯牛腩煲
招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)
2024-07-20
柱侯牛腩煲
招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)
  • 椒鹽瀨尿蝦
2024-07-20 207 瀏覽
呢間食海鮮既灣仔元祖老店-喜記係我同屋企人成日幫襯✅招牌避風塘炒辣蟹這道菜我真的超級愛吃!蟹肉超級鮮嫩,一點也不會膩,還有一點點辣度,這樣剛剛好,整個菜餚的味道就特別鮮甜惹味。那個避風塘醬汁香味濃濃的,跟蟹肉完全融為一體。吃起來口感超級棒,蟹肉又Q又彈,加上醬汁的層次感,忍不住流口水了。✅美味鮑魚雞煲鮑魚超級嫩滑,一點也不柴硬。再加上雞肉的濃郁香氣,再配上香噴噴的煲仔飯,口感層次感十足。每一口飯都能吸飽湯汁的精華,簡直太讚了!而且這道菜的分量超級大,吃完超級飽足。✅椒鹽特大瀨尿蝦我也是超級推薦!蝦肉肥美多汁,一口下去就化掉了,完全沒有絲毫老柴的感覺。外皮酥脆可口,把蝦肉的鮮甜完全包裹住,讓人欲罷不能。尤其是蝦頭和蝦身,酥脆中帶著一絲蝦膏的香甜✅蝦球西蘭花蝦肉彈牙爽口,一點也不腥,跟翠綠欲滴的西蘭花超級搭配。那個蒜泥醬汁麻麻辣辣的,為整道菜增添了好多層次感。一口蝦球加一口西蘭花,簡直是絕配!✅招牌避風塘炒牛河牛肉薄薄的,超級嫩滑,一點也不老tough。那個避風塘醬汁的神奇魔力,讓整道菜都充滿了誘人的香氣。牛河本身Q彈有勁,跟醬汁完美結合,真的是令人欲罷不能!最後一口,當你吃光了所有吸飽醬
呢間食海鮮既灣仔元祖老店-喜記係我同屋企人成日幫襯

✅招牌避風塘炒辣蟹

✅美味鮑魚雞煲

✅椒鹽特大瀨尿蝦

✅蝦球西蘭花

✅招牌避風塘炒牛河

牛肉薄薄的,超級嫩滑,一點也不老tough。那個避風塘醬汁的神奇魔力,讓整道菜都充滿了誘人的香氣。牛河本身Q彈有勁,跟醬汁完美結合,真的是令人欲罷不能!最後一口,當你吃光了所有吸飽醬汁的牛河時,嘴裡竟然餘韻猶存,實在是太太太美味了!

話說姐以前追星時期認識了一些網友,她們來香港玩約我同遊,我也略盡地主之宜。那晚她們特別指定要吃喜記灣仔元祖老店的避風塘炒辣蟹,原來這間店曾經被不少韓媒推介,是名副其實的名店!餐廳的裝修是典型的中式風格,不算華麗但很舒適。我們叫了四道菜式:**招牌避風塘炒辣蟹** 這道菜絕對是焦點!一上桌就被那濃郁的蒜香和辣味吸引了。蟹肉鮮嫩多汁,配上香脆的蒜蓉,真是勾魂奪魄,必食!**油鹽水浸蜆** 這道菜簡單卻不失美味。蜆肉鮮甜,湯底清淡但味道十足,尤其是一口熱湯下肚,整個人都暖和起來了。**椒鹽特大瀨尿蝦** 瀨尿蝦個頭特大,肉質彈牙,椒鹽的調味恰到好處,每一口都很惹味。-**椒鹽九肚魚** 九肚魚外酥內嫩,椒鹽香氣讓人食指大動。這道菜雖然看似不起眼,但配上白飯後卻是我們桌上消失最快的一道。這晚的海鮮餐吃得很滿足,也讓她們感受到香港地道的避風塘風味。

我們叫了四道菜式:
**招牌避風塘炒辣蟹**

**油鹽水浸蜆**

**椒鹽特大瀨尿蝦**

**椒鹽九肚魚**

2024-07-01
2024-07-06 150 瀏覽
昨天同家人去了喜記避風塘炒辣蟹吃他們家的招牌避風塘炒辣蟹。✨招牌避風塘炒辣蟹✨(大$1180|中$980|小$780)辣蟹鮮味大隻又夠辣,食落真係好惹味!✨豉椒炒青口✨青口唔腥又唔靱,仲有成七大隻咁多架!✨椒鹽白飯魚✨白飯魚質感嫩嫩的,滑滑的,加上脆脆外皮,好吃!✨避風塘辣子雞✨雞肉嫰滑多汁辣辣地,醒神! 茗茶每位$9小食每碟$20喜記避風塘炒辣蟹(謝斐道)謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖

昨天同家人去了喜記避風塘炒辣蟹吃他們家的招牌避風塘炒辣蟹。

✨招牌避風塘炒辣蟹✨
(大$1180|中$980|小$780)

辣蟹鮮味大隻又夠辣,食落真係好惹味!

✨豉椒炒青口✨

青口唔腥又唔靱,仲有成七大隻咁多架!

✨椒鹽白飯魚✨

白飯魚質感嫩嫩的,滑滑的,加上脆脆外皮,好吃!

✨避風塘辣子雞✨

雞肉嫰滑多汁辣辣地,醒神!

茗茶每位$9
小食每碟$20

喜記避風塘炒辣蟹(謝斐道)
謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖
2024-07-04 106 瀏覽
上網睇到有人推薦呢間喜記嘅避風塘炒蟹 咁啱今日嚟到灣仔就決定同朋友一齊嚟試吓😋🔸招牌避風塘炒辣蟹叫得做舖頭嘅招牌菜式,果然冇令人失望🤩個蟹鉗超多肉食 而且好彈牙,剪碎左啲蟹殼其實只要搣開就食得 好方便蟹蓋上面有蟹膏 簡直係邪惡到爆😱加上個汁超惹味☺ 所以一路拆蟹殼一路要啜曬蟹殼上面嘅汁🙈🔸椒鹽九肚魚拼魷魚 超鍾意食椒鹽九肚魚 基本上叫得都唔會有伏🤓 果然係炸得好鬆軟 而且九肚魚啲肉同埋啲魷魚都好鮮甜🤭🔸豉椒炒蜆蜆肉雖然唔係超大隻 但係份量好多 而個汁撈飯食真係一流 唔覺意食咗好多飯🫢🔸潮式蠔仔肉碎粥 潮州蠔仔粥又係另一個我嘅至愛😍 去到潮州舖頭都一定係必點既 蠔仔肉真係超鮮🥹 而且個粥啲米粒係粒粒分明 加埋炸蒜同埋蔥一齊煲真係冇得彈🔸椒鹽特大瀨尿蝦 係成隻前手臂咁長嘅瀨尿蝦🫨🫨 再加埋椒鹽炒真係冇得輸 瀨尿蝦只要夠新鮮 點烹調都一樣咁好味🥰總括嚟講呢間喜記食海鮮超出色 食材新鮮得黎加工烹調手法都好出色🥳 絕對推薦中意食海鮮嘅你

🔸招牌避風塘炒辣蟹
叫得做舖頭嘅招牌菜式,果然冇令人失望🤩
蟹蓋上面有蟹膏 簡直係邪惡到爆😱

🔸椒鹽特大瀨尿蝦
係成隻前手臂咁長嘅瀨尿蝦🫨🫨 再加埋椒鹽炒真係冇得輸
瀨尿蝦只要夠新鮮 點烹調都一樣咁好味🥰

2024-06-29 78 瀏覽
諗起避風塘炒辣蟹,一定會諗起呢間灣仔元組老店,喜記避風塘炒辣蟹😎 呢度嘅套餐都幾抵食,一個餐就有齊招牌菜式,乜都唔使諗😅 🌟二人精選套餐 $888招牌避風塘炒辣蟹一隻呢個真係必食菜式😎蟹肉夠新鮮,啖啖肉,鮮甜😎 有埋炒香蒜頭、辣椒等配料嘅加持,真係好香好好味🥰招牌醉鮑魚(2 隻)鮑魚都好大隻,肉質新鮮彈牙,酒香非常清甜,唔錯🫶🏻豉椒炒蜆真係好有大排檔嘅風味😎 蜆肉好新鮮,用豉椒炒非常惹味😍 椒鹽魷魚拼白飯魚炸到外脆內軟,椒鹽味夠晒香口😎 好鍾意佢嘅魷魚,夠晒厚肉而且爽彈🫶🏻招牌蟹油炒麵雖然已經好飽,但係呢個炒麵咁吸引一定要食埋佢😅 炒麵炒得好香好乾身,有埋蟹油嘅香味,食到停唔到口😎 呢個餐真係又好食又抵食,用料新鮮,夠惹味亦都夠鑊氣,難怪成日都咁多人幫襯😎

呢度嘅套餐都幾抵食,一個餐就有齊招牌菜式,乜都唔使諗😅

🌟二人精選套餐 $888

招牌避風塘炒辣蟹一隻

招牌醉鮑魚(2 隻)
鮑魚都好大隻,肉質新鮮彈牙,酒香非常清甜,唔錯🫶🏻

豉椒炒蜆
真係好有大排檔嘅風味😎 蜆肉好新鮮,用豉椒炒非常惹味😍

椒鹽魷魚拼白飯魚

招牌蟹油炒麵