2021-10-21 111 瀏覽
朋友超喜歡食牛,今日就去食體驗三國牛肉餐$298一位,另加一服務費,可以體驗三款極尚牛,每款幾片,分別是日本A4和牛肉眼蓋、澳洲M9和牛西冷、韓國腩包肉,三款牛各有特色。當然除了以上三款牛之外,其他都是任食的,包括好大塊的美國安格斯肉眼扒、韓式美國安格斯一口牛粒、頂級翼板牛排,另外牛肉片及金菇牛肉卷也很不錯。其他肉類包括豬扒、豬頸肉、五花肉、雞翼、雞肉、芝士腸等,還有海鮮類包括海蝦、帶子、青口等,以及蔬菜類包括菠蘿、茄子、紫洋蔥、雞髀菇、薯仔片燒起來也好好食。飲品任飲,還有雪糕食。雖然有很多款食物,但主打都是燒牛肉跟蔬菜類🤣食韓燒最重要是通風系統,這裏的通風做得很好。

2021-09-25 230 瀏覽
除左時代餐廳依d大件夾抵食既茶餐廳之外,蕭生仲係旺角開左間食韓式燒肉既放題店,主打頂級安格斯牛肉放題。今次襯放假黎到,我地試左佢地「頂級三國牛肉餐」,星期一至四5點入座7點左右離座每人$298,燒肉放題黎講都算好唔錯!隨餐附送有三款頂級牛肉,每款都各有特色,適合各種食法。「日本A4和牛肉眼蓋」肉味油脂感適中,點少少燒肉汁就好夠味。「澳洲M9和牛西冷」牛肉味最重,加少少黑椒鹽調味就最好!最後仲有韓國腩包肉,最適合就係夾生菜一齊食balance返油膩感!除左依三款特別牛肉之外,仲有美國安格斯牛任食!當中最令人驚喜就係美國安格斯肉眼排,真係好大塊同埋薄切,燒一陣已經食得,必食十分推薦。另外仲有多款韓國特色熟食可以任君選擇,例如有韓式炸雞,黑椒安格斯牛柳粒,雪濃湯,每款質素都好唔錯,依家去唔到韓國可以黎依道頂下癮啦!整個燒肉體驗都十分唔錯,完全冇漏單問題同埋店員都好快手幫我地落單同換牛油紙,值得一讚!

今日約咗朋友食飯~但係諗極都諗唔到想食咩🤣朋友就想食燒肉,我又想食韓國菜😂咁我就喺度諗會唔會有一間餐廳兩樣都有得食~點知比我上網搵到呢間堅韓牛😋又可以食燒肉、又可以食韓式小食🍲-一入到餐廳,覺得個環境都算唔錯😌都好有韓國嘅味道🥰既然未有得去旅行~就將呢兩小時當自己置身係韓國啦🤣-呢度除咗有韓燒之外,仲有唔同種類嘅熟食~一個價錢滿足到兩個願望,真係超抵呀😙不過個肚會唔會飽到食唔到就係另一回事啦🙈-韓燒方面,我哋揀咗體驗三國牛肉套餐🐄呢個餐除咗有頂級美國安格斯牛肉放題之外,仲包左三款極上牛肉(日本A4和牛肉眼蓋、澳洲M9和牛西冷同埋韓國腩包肉),先送上嚟嘅限量牛肉質素十分好,淨係望住佢嘅雪花都已經覺得好好食😋😍除咗限量牛肉之外,其他任食嘅牛肉質素都唔差,食落口都有牛味~仲有豬肉、雞肉、海鮮、蔬菜等等😋-熟食方面:因為太飽嘅關係,我主要就試左幾款~份量都唔少,味道都好貼近韓國食過嘅風味👍佢有得揀小食、湯鍋、鍋飯等等🤣如果全部試哂應該都唔會食得落其他野🙈-甜品有cocoberry雪糕~而飲品除左有比較common嘅罐裝飲品之外,仲有自家制冷泡菜,比較健康🙌🏻

芝士雞翼

2021-09-23
5 分鐘 (堂食)
2021-09-06 4702 瀏覽
小妹之前食過『堅石燒』覺得唔錯,這日收工特別和同事一齊來他的兄弟店『堅韓牛』食110 分鐘,任飲任食韓燒放題。餐廳分別提供3款套餐,分別有《頂級美國牛肉餐》,《 體驗三國牛肉餐》,《 極尚三角牛肉餐》,我們選了可以無限任食頂級美國安格斯牛肉的體驗三國牛肉餐,晚市5點鐘開始,$298/位,價錢實在。餐廳可以韓燒又可以火鍋,無肉不歡的我們今日決定主攻韓燒,在限時內食最多的頂級美國安格斯牛肉,諗起都開心,店內光猛明亮,每張枱上都設有抽油煙管,通風良好,食完唔會一陣味。🔸🔸🔸體驗三國牛肉餐🔸🔸🔸 $298/位 最先上枱的是3款韓式前菜,包括有🎯黑芝麻豆芽,好香麻油味✨🎯泡菜,口感酸酸辣辣✨🎯菠菜,韓食必備的涼伴小菜✨其中,酸得舒服的泡菜,最為令我著迷,用來送韓式石鍋飯食,真係一流!!🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸接著是極尚牛肉出場,每人每款有2 件,包括有日本A4和牛肉眼蓋,澳洲M9和牛西冷,韓國腩包肉,其中我最喜歡A4和牛肉眼蓋,輕鬆一燒就食得,牛肉色澤紅粉誘人,入口肉質柔軟細膩,好食。主角,✨頂級美國安格斯肉眼扒✨薄切安格斯雪到好硬,牛扒紋理分明,半肥半瘦,輕沾一點醬油同食,肉味都幾濃,鄰枱4 個人,叫左

🔸🔸🔸體驗三國牛肉餐🔸🔸🔸 $298/位

最先上枱的是3款韓式前菜,包括有

🎯黑芝麻豆芽,好香麻油味✨

🎯泡菜,口感酸酸辣辣✨

🎯菠菜,韓食必備的涼伴小菜✨

其中,酸得舒服的泡菜,最為令我著迷,
用來送韓式石鍋飯食,真係一流!!

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

主角,✨頂級美國安格斯肉眼扒✨

薄切安格斯雪到好硬,牛扒紋理分明,
半肥半瘦,輕沾一點醬油同食,肉味都幾濃
,鄰枱4 個人,叫左一坐安格斯牛扒山。

枱面有剪刀,可以將肥肉剪走先燒

原來小食都有唔少選擇,
眼闊肚窄的我們也點了一大堆~~

🎯海鮮煎餅,煎得似餅乾般酥脆 ♠️

🎯紫洋蔥,爽口甘甜 ♥️

🎯魷魚翼,鮮味又唔韌

🎯粟米, 清爽 🕹️

🎯1++韓牛丸,韓牛最高級別,牛味超重 ♦️

🎯海蝦, 蝦肉新鮮爽口 ♥️

🎯青口,都幾大隻,唔需要沾醬都好夠味

🎯牛肉炒粉絲,韓式粉絲彈牙,炒得好味

🎯牛肉泡菜石鍋炒飯,份量大,超級飽肚

🎯辣雞中翼,細心剪開一半,易熟又夠味

🎯泡菜豆腐豬肉湯, 酸辣味道比較開胃✨

🎯雪濃湯,牛骨味濃,幾好飲🕹️

甜品~~~任食雪糕

放任自己輕鬆愉快的食食食, 釋放工作壓力,韓燒是個不錯的選擇,『堅韓牛』比想像中多野食,全部食物都由店員送上枱,不用走來走去,服務唔錯。

堅韓牛韓燒放題
旺角彌敦道726號16樓

🌛月光太太
  • 項級安格斯牛扒
  • 日本A4和牛肉眼蓋
  • 牛肉炒粉絲
  • 泡菜豆腐豬肉湯
2021-09-04 2562 瀏覽
當日下午休假,在旺角中心附近邊閒逛邊等太太,沒有什麼收獲卻行到腳軟,太太來到前已經很肚餓,因為很想食肉,便在附近的商廈找來這間韓燒放題位置(10/10): 位於旺角中心附近的商廈,由港鐵旺角站B3出口步行約3分鐘,彌敦道就在旁邊,當然十分方便環境(8/10):餐廳以韓式裝修風格,以橙綠紅梳化配合紅色的枱面及韓式的掛飾擺設,感覺溫暖;而作為韓燒店,抽風系統算是不錯服務(7/10):侍應有禮貌,不時會收拾空的碗碟;要求更換烤盤或牛油紙也有效率。不過牛油紙太細張很容易濃,而未入餐廳前除經理外其他員工也幾乎沒照顧來客食物(8/10):餐廳其實可以是韓燒火鍋雙放題,但火鍋用電磁爐在韓燒盤上,除非多人有兩個爐,否則都只會是其中一樣,而韓燒是其主打,客人幾乎都只選韓燒體驗三國牛肉餐 ~ $298/位 (不含加一)共有三款韓燒套餐選擇,我們最終決定選擇中間的套餐,因為除了頂級美國安格斯牛肉放題外,更可以品嘗到3款極尚牛肉每人各2件,而且下午五時入座只需$298,可食110分鐘簡單介紹一下我們試過的食材,首先是每人2件的3款極尚牛肉:日本A4和牛肉眼蓋~油花分佈平均,肉質滑嫩澳洲M9和牛西冷~肉質鮮紅,

食物(8/10):餐廳其實可以是韓燒火鍋放題,但火鍋用電磁爐在韓燒盤上,除非多人有兩個爐,否則都只會是其中一樣,而韓燒是其主打,客人幾乎都只選韓燒

體驗三國牛肉餐 ~ $298/位 (不含加一)

簡單介紹一下我們試過的食材,首先是每人2件的3款極尚牛肉:
3款極尚牛肉
日本A4和牛肉眼蓋~油花分佈平均,肉質滑嫩

澳洲M9和牛西冷~肉質鮮紅,牛味濃郁,口感略帶咬勁

韓國腩包肉~少有用上韓國牛肚腩側的部位,帶有雪花的脂肪,口感較爽口

前菜
豆芽~香滑的傳統韓式前菜,麻油味香

泡菜~味道算正宗而少辣,口感不錯

菠菜~又是充滿麻油香的菠菜,非常開胃

熟食
韓國雙式炸雞~香脆肉嫩,醬汁香濃惹味

香蔥海鮮煎餅~非常香脆,蔥味夠香,但海鮮較少

韓式紫菜飯卷及煎泡菜餃子
韓式紫菜飯卷~比較大件的飯團,韓式風味,味道正常

煎泡菜餃子~有陣陣泡菜香的煎餃子,煎出來頗香,皮偏厚但香脆

肉類
美國安格斯肉眼扒
美國安格斯肉眼扒~一大塊牛扒,燒出來油香十足而且肉質異常軟腍

韓式美國短骨牛排及其他牛肉類
韓式美國短骨牛排~牛排連骨所以較為香,肉質同樣鮮嫩

金菇牛肉卷~喜歡它細細件,牛肉及金菇味都很出

1++韓牛丸~有陣陣牛香味的牛丸,餐廳會切半上碟

韓式雞肉~沾上韓式辣汁的雞柳,肉質嫩滑

辣雞中翼及芝士腸
辣雞中翼~同樣的韓式辣汁,餐廳貼心地把雞中翼分邊,較方便燒,不過辣汁太易濃

芝士腸~香滑的芝士腸是燒烤的佳物,芝士味香濃

水產
海產及田園類
海蝦~算新鮮而肉質結實

帶子~細細粒燒出來很香很軟滑

魷魚翼~燒魷魚真的很香,醃製過肉質很軟滑,剪成一片片的魷魚乾更美味

藍青口及青口~有兩款不同的青口,同樣新鮮海水味香及甜美

田園
紫洋蔥~燒香燒軟的洋蔥真的很甜

茄子~燒茄子軟滑香口,可惜餐廳提供醬汁不多

金菇~燒金菇自製另類的金菇肉卷,鮮甜味美

菠蘿~多汁的燒菠蘿是最甜美的美食,我們也追加了好幾次

粟米~香甜的燒粟米,如果有牛油會更好味

傅統韓國菜
雪濃湯及泡菜豆腐豬肉湯
雪濃湯~牛肉及牛骨煮成的韓式湯品,非常香濃

泡菜豆腐豬肉湯~辣味很重的豆腐豬肉湯

牛肉泡菜石鍋炒飯及牛肉炒粉絲

牛肉泡菜石鍋炒飯~很香泡菜及牛肉味的炒飯

牛肉炒粉絲~粉絲超軟滑,是一款必點的熟食

飲品
套餐同時可任飲各式罐裝飲品及餐廳自加製冷泡茶,但韓式特飲及啤酒需要另加費用

雪糕
另設雪糕櫃提供香港品牌的雪糕任食,當日有朱古力、焦糖及海鹽味,食完韓燒就是喜歡有雪糕食

總括而言,這間韓燒餐廳食物味道及環境都很不錯,服務略需改善,但以地點方便而言,也值得大家前來一試

🌺堅韓牛韓燒放題
🌺地址:旺角彌敦道726號16樓
2021-09-01
5 分鐘 (堂食)
3款極尚牛肉
韓式紫菜飯卷及煎泡菜餃子
韓式美國短骨牛排及其他牛肉類
辣雞中翼及芝士腸
海產及田園類
雪濃湯及泡菜豆腐豬肉湯
牛肉泡菜石鍋炒飯及牛肉炒粉絲
2021-08-04 328 瀏覽
同同事7個人去食午市放題,以為禮拜日食會多人,入到去還好唔多人,見到walk in 都唔洗等。坐低就開始叫嘢食,先上ge係d泡菜,豆芽,菠菜前菜類,係中上水平。之後就上熟食,佢個包餡雞翼同黑椒牛粒好正,之後都叫咗好多嚟食。講到韓燒唔可以唔講佢d牛,雖然係最普通果餐,但係d牛ge水準好ok,醃到啱啱好ge牛小排,大大塊ge牛排,都係非常ok。海鮮類,帶子,蝦,魚塊都好新鮮。肯能係我哋群人食得淡,個豬頸肉我哋覺得好鹹,其他肉都相當唔錯。最後不得不讚賞佢個蔬菜類,蔬菜類切得夠大塊,唔會燒一陣就燶曬,齋點少少鹽就非常好食。我哋食嘢果日唔知店長心情係味好好,每次佢行過都聽到佢跟住餐廳bgm唱,真係好正。
2021-08-02 422 瀏覽
今天约了朋友到旺角堅韓牛韓燒放题吃午餐,我們约12時半到場,可以任食到下午3時。我們入內時,沒有一個客人,我們是第一枱客人。坐下不久,服務員便問我們要點什麼套餐,我們叫了最平的高级韓牛套餐,每人约250元。套餐包前菜、熱食、傳統韓國菜、水產海鲜、不同肉類和飲品。我們先點了不同的牛肉,有美國安格斯肉眼扒、一口牛粒、牛肉片、金菇牛肉卷、顶级翼板牛排,果然不失所望,牛肉好吃,很軟,我們叫了2次。然後,我們再叫海鲜,但火太大,燒焦了,把火調小了,才沒焦,入口也不錯。雖然我們只叫了最平的套餐,但食物已很不錯。

套餐包前菜、熱食、傳統韓國菜、水產海鲜、不同肉類和飲品。

雖然我們只叫了最平的套餐,但食物已很不錯。
2021-08-02
2021-07-17 6940 瀏覽
最喜歡揀平日下午又接近晚餐時分吃放題, 除咗人流比較少, 價錢相對較抵, 可以未天光就食完晚飯,仲有大把時間可以消化先至瞓覺,唔使咁肥~今天約了家姐到彌敦道726號食厦「 堅韓牛韓燒放題」 。 餐廳內籠位置 似曾相識 ,幾乎每層都係類似嘅格局。 這裏還有枱同枱之間增設的卷簾作間隔。套餐主要都係分三個級別, 我哋唔係食肉獸都係揀返中間價位「 體驗三角牛肉餐」$298    由五點開始任點任食90分鐘時限, 亦可品嘗三款推介高質烤肉一份。😋澳洲和牛西冷: 肉味好濃, 油花豐富平均, 入口美妙,肉香四溢~日本A4和牛肉眼蓋: 油花更澎湃, 肉質咬落鬆軟, 味道帶甜~韓國腩包肉: 都是很出色,入口軟腍冇筋。😋👍以上三款雖然唔係任食, 但吃完這份牛肉再點其他肉類就啱啱好喇。同時間要點一些蔬菜平衡一吓。 各款泡菜都做得唔錯, 味道正常發揮, 麻油菠菜,芽菜和白菜仔 都做得好吃, 家姐話如果有新鮮生菜包著肉吃或者生蒜就更好。 反而韓式泡菜味道唔夠濃郁。第一 around 肉類揀咗牛肉。印象較深刻係這塊「美國安格斯肉眼扒」, 有成隻手掌咁大塊。 放上爐每邊燒一會便成, 喜歡的可以再剪開share。肉味

體驗三角牛肉

韓國腩包肉: 都是很出色,入口軟腍冇筋。😋👍

第一 around 肉類揀咗牛肉。
印象較深刻係這塊「美國安格斯肉眼扒」, 有成隻手掌咁大塊。 放上爐每邊燒一會便成, 喜歡的可以再剪開share。肉味好濃郁而且有肉汁,之後再點一次肉質依然美味。

頂級翼板牛扒: 牛味也很重~
韓式美國短骨牛扒: 油脂豐富,也是不容錯過~

小食系列揀了海鮮煎餅, 煎得好香, 麵粉比例較多。 紫菜飯卷, 餡料冇太大驚喜,飯好軟熟。
雞翼釀芝士, 雞翼皮好脆, 芝士餡料很滋味。

試左佢嘅辣泡菜豆腐豚肉湯~ 味道香辣好醒胃!

飲品也有啤酒可以揀, 還有自家製冷泡茶。

揀了玄米茶 ,平衡返油膩嘅烤肉。

來了一round 蔬菜, 全部正常新鮮,菠蘿燒過更香甜多汁。 翠玉瓜,雞髀菇燒軟後味道唔錯。

不得不讚店家採用嘅烤爐 設計唔錯, 唔容易燒燶~

海鮮方面, 魷魚翼有驚喜, 有少少調味,也非常 鮮味彈牙!
唔記得encore 添~
海蝦亦非常鮮味。

最後叫咗一個鍋物~ 牛肉粉絲鍋, 出奇地好味, 粗粉絲好暖胃 ,有茶餐廳沙爹牛肉嘅味道!

服務唔錯,店員會主動換燒烤格網, 而且反應迅速~ 👍

甜品: 香港品牌雪糕🍧~ 食完就滿足啦~😍

體驗三角牛肉
2021-07-16 723 瀏覽
由於想食韓燒,所以係Mee度搵咗呢間舖頭,再上OpenRice見到都好多個舔舔脷公仔,所以嚟試下,點知係伏中之伏⋯入座嗰陣已經覺得啲員工好似行屍走肉咁,不過考慮到當時已經8pm,都理解。然後望一望四周啲食客個個都目無表情,已心感不妙⋯🥶我哋叫咗中價嗰個乜乜三國套餐,佢係包啲平價嗰個餐嘅美國牛任食,同一碟咩A4和牛同啲唔知咩牛(我無仔細聽😅有興趣嘅自己去望下menu)。先講嗰碟聽落威威嘅和牛,首先我無影相,亦都分唔到佢邊件打邊件,但總括嚟講就係鞋口同無味,無錯,係一啲牛味都無,睇落係幾靚,但一啲味都無,唔好問我點做到,因為我唔想知。🙂食完呢個下馬威之後,我哋就將希望寄託係啲美國牛度,同上面嗰碟一樣都係睇落雪花均勻,排得靚靚仔仔咁嚟,希望之火重燃咗一絲微光。🤩呢個時候,記憶中開始出現一啲斷層,聽講人係會自動刪除一啲唔開心嘅記憶,但仲隱約記得幾個字眼嘅,例如一係就無味丫,一係就重咸丫,唔係就咬唔爛丫咁⋯🤯至於其他嘅豬頸肉韌到開唔爛丫,啲蝦唔新鮮丫,魷魚無味丫,芝士雞翼臭雞腥味丫等等⋯真係罄竹難書。😇不過都唔係無一樣嘢可以落肚嘅,例如個唔知雞脾菇定杏鮑菇嘅嘢,又例如翠玉瓜,或者係菠蘿,同埋碗雪
不過都唔係無一樣嘢可以落肚嘅,例如個唔知雞脾菇定杏鮑菇嘅嘢,又例如翠玉瓜,或者係菠蘿,同埋碗雪濃湯都係正常嘅。🥲
總括嚟講,Sor9無下次。☺️
2021-07-15
15 分鐘 (堂食)
2021-07-14 797 瀏覽
呢餐真心大滿足!黎得燒肉,個爐真係好緊要!仲有吸煙,正!起碼個身燒完冇咁臭其實淨係間舖我已經坐得好舒服😌因為疫情問題,每張枱都有晒啲拉簾去分開,變相多左好多私人空間落單係用點心紙,飲品同雪糕就出面自取我就叫咗最貴個餐,分別在於有任食極上牛類講真一分錢真係一分貨,呢3種牛係食落去爭好遠!!淨係見到啲脂肪比例都覺得好食🤡🤡有呢啲,基本上你唔會燒啲普通牛😂燒肉包生菜食落無咁熱氣😎飲品除左茶,仲有好多汽水同韓國飲品
呢餐真心大滿足!
黎得燒肉,個爐真係好緊要!
仲有吸煙,正!
起碼個身燒完冇咁臭

其實淨係間舖我已經坐得好舒服😌
因為疫情問題,
每張枱都有晒啲拉簾去分開,
變相多左好多私人空間

落單係用點心紙,飲品同雪糕就出面自取
我就叫咗最貴個餐,
分別在於有任食極上牛類

講真一分錢真係一分貨,
呢3種牛係食落去爭好遠!!
淨係見到啲脂肪比例都覺得好食🤡🤡
有呢啲,基本上你唔會燒啲普通牛😂

燒肉包生菜食落無咁熱氣😎

飲品除左茶,仲有好多汽水同韓國飲品
慶祝紀念
生日
2021-07-11 3485 瀏覽
到旺角都愛在這座美食集中地726號商業大厦中覓食,今天選定到十六樓光顧''堅韓牛韓燒放題"食燒肉! 燒肉店除了以韓式風味爲主外,還有別國的肉類,小食等選擇食物種類多元化,飲品甜品任飲任食,相當吸引! 與男友在升級推介的極尚三國牛肉餐中選定了一份~體驗三國牛肉餐 298/位頂級美國安格斯牛肉放題加~三款極尚牛肉每款2件店內韓味濃濃仿如 置身於韓國烤肉店內! 開爐不久店員送上三款……澳洲M9和牛,日本A4和牛肉眼蓋和韓國腩包肉等。目測很有質素!任食的除了這兩件大大塊的安格斯牛外還有……經調味的韓式美國安格斯一口牛粒,美國短骨牛扒,手工金菇牛肉卷,頂級翼板牛排,頂級雪花牛小排…………等等。還有傳統韓式前菜,熟食等,這裡的泡菜和芽菜,波菜的調味相當不錯!爽口辣道適中。年糕煙韌很滋味!多春魚色澤鮮明!不停的燒了多款肉!非常滋味!尤其A4肉眼蓋油脂甘而不膩,入口軟滑!頂級翼板牛排肉味鮮濃柔軟!海鮮也 不遑多讓!海蝦啖啖肉,爽口!青口,藍青口,帶子,魷魚翼……老板窩心送上台灣小食~椿菜薄餅,烤一烤又香又脆! 還有糯米腸和台式小腸夾美一起吃很有風味!飲品款式多選擇,我最愛的是自家製冷泡茶
與男友在升級推介的極尚三國牛肉餐中選定了一份~
體驗三國牛肉餐 298/位
頂級美國安格斯牛肉放題
加~
三款極尚牛肉每款2件
店內韓味濃濃仿如 置身於韓國烤肉店內!
開爐不久店員送上三款……
澳洲M9和牛,日本A4和牛肉眼蓋和韓國腩包肉等。
目測很有質素!

任食的除了這兩件大大塊的安格斯牛外還有……

年糕煙韌很滋味!

多春魚色澤鮮明!

不停的燒了多款肉!非常滋味!
尤其A4肉眼蓋油脂甘而不膩,入口軟滑!
頂級翼板牛排肉味鮮濃柔軟!

海鮮也 不遑多讓!
海蝦啖啖肉,爽口!

青口,藍青口,帶子,魷魚翼……

老板窩心送上台灣小食~
椿菜薄餅,烤一烤又香又脆!
還有糯米腸和台式小腸夾美一起吃很有風味!

飲品款式多選擇,我最愛的是自家製冷泡茶。
男友愛韓國啤!

試了沖繩海塩雪糕!
疫情下吃上這份燒肉放題感覺實在太幸福了!
  • 極上三國牛套餐
2021-07-10 2338 瀏覽
旺角逛逛,行到肚餓,早一點搵地方食晚飯不用同人逼,妹妹提議食韓燒,上網見這間【堅韓牛】不錯呢。店內餐桌擺位整齊,特別的烤爐有一條條坑紋,不會容易燒燶。《體驗三國牛肉餐》澳洲M9和牛西冷、日本A4和牛肉眼蓋及韓國腩包肉,果然極正!牛脂比例好高,肉香撲鼻,肉質鮮嫩。美國安格斯肉眼扒、頂級翼板牛排、頂級雪花牛小排及韓式美國安格斯一口牛粒~肉眼扒牛肉味勁香濃,雪花牛小排肥脂肪含量高。韓式前菜:泡菜、菠菜、芽菜、白菜仔,仲有酸蘿蔔,充滿麻香也爽口。海蝦、多春魚、帶子、魷魚翼及青口~海蝦好大隻,推介魷魚翼,燒多春魚需要一些技巧,可以請教師傅。三色椒、翠肉瓜、茄子、雞髀菇及鮮菠蘿~好吃當然要再點,美國安格斯肉眼扒,堅係好食,牛肉質素高。再來一round牛:美國大理石、有口感嘅頂級翼板牛排、肥美的頂級雪花牛小排、金菇牛肉卷、滑滑牛肉片及可口牛丸。小食揀咗芝士雞翼、香蔥海鮮煎餅及韓式紫菜飯卷。最後食埋雪糕,完美。

店內餐桌擺位整齊,
特別的烤爐有一條條坑紋,不會容易燒燶。

《體驗三國牛肉餐》

牛脂比例好高,肉香撲鼻,肉質鮮嫩。

肉眼扒牛肉味勁香濃,雪花牛小排肥脂肪含量高。

海蝦、多春魚、帶子、魷魚翼及青口~

三色椒、翠肉瓜、茄子、雞髀菇及鮮菠蘿~

好吃當然要再點,美國安格斯肉眼扒,堅係好食,牛肉質素高。

小食揀咗芝士雞翼、

香蔥海鮮煎餅及韓式紫菜飯卷。

最後食埋雪糕,完美。

2021-07-08
2021-07-09 1866 瀏覽
今日同工友喺旺角辦完公事心情大輕鬆!又係午飯時間 嚟到旺角762號商廈覓食! 两個食肉獸揀左十六樓「堅韓牛韓燒放題」食燒肉可以慢嘆一下! 依度唔止主打傳统韓國菜式同燒肉,仲有其他國家嘅肉類同水產。 今日選左個體驗三國牛肉餐 298元/位除左肉類其他食物好豐富!五花八門任點任食,真係超爽!飲品都唔少選擇,仲有韓國啤,冷泡茶,氣水……等任飲。雪糕~電話簿咁厚嘅點菜單有前菜,熟食,肉類,水產類,韓式飯,粉,湯類等。先上套餐內嘅三款極尚肉~日本A4和牛肉眼蓋澳洲M9和牛西冷韓國腩包肉每款二件+ 任食 頂級美國安格斯牛肉啲肉質素好高,A4和牛入囗甘香即溶,肉味濃好嫩滑。切得薄薄嘅美國安格斯肉眼扒肉質比較“鞋”,其他翼板牛排,韓式美國短骨牛排都味道好好!帶子都幾爽甜!仲有老板推介嘅台湾小食~大腸包小腸~台灣腸最大特式係比較甜口配埋依個糯米腸口感幾夾,又軟糯。海虾燒得好香,啖啖肉!encore 再encore又飲又食真係好滿足!服务又好!真係食肉獸嘅天堂!
今日同工友喺旺角辦完公事心情大輕鬆!又係午飯時間
嚟到旺角762號商廈覓食!
两個食肉獸揀左十六樓「堅韓牛韓燒放題」食燒肉可以慢嘆一下!
依度唔止主打傳统韓國菜式同燒肉,仲有其他國家嘅肉類同水產。
今日選左個
體驗三國牛肉餐 298元/位
除左肉類其他食物好豐富!
五花八門任點任食,真係超爽!

飲品都唔少選擇,仲有韓國啤,冷泡茶,氣水……等任飲。

雪糕~

先上套餐內嘅三款極尚肉~
日本A4和牛肉眼蓋
澳洲M9和牛西冷
韓國腩包肉
每款二件
+ 任食 頂級美國安格斯牛肉
啲肉質素好高,A4和牛入囗甘香即溶,肉味濃好嫩滑。

切得薄薄嘅
美國安格斯肉眼扒
肉質比較“鞋”,其他翼板牛排,韓式美國短骨牛排都味道好好!

帶子都幾爽甜!

仲有老板推介嘅台湾小食~
大腸包小腸~
台灣腸最大特式係比較甜口配埋依個糯米腸口感幾夾,又軟糯。

海虾燒得好香,啖啖肉!
encore 再encore又飲又食真係好滿足!
服务又好!真係食肉獸嘅天堂!
2021-06-30 625 瀏覽
行完旺角系附近搵左間任飲任食既堅韓牛 韓燒火鍋雙放題。有三個套餐可以揀,更有升級推介的極尚三國牛肉餐 — 澳洲M9和牛西冷,日本A4和牛肉眼蓋,韓國腩包肉。三者牛脂比例平均,食落吾會太過油膩!海鮮類亦有吾少選擇,包有海蝦、魷魚翼、多春魚、魚塊。海蝦size適中,燒後口感爽口吾系死蝦。魷魚翼燒後易於咀嚼,味道足夠啊!魚塊好滑口。牛肉炒粉絲:味道帶咸而調一調味,粉絲幾滑口又吾易斷。仲加入左少量芝麻,令整體味道更香口。芝士雞翼:依款雞翼幾好食,咬開入面有熱辣辣既芝士滲出,雞翼更滲出肉汁。香葱海鮮煎餅:好香口既煎餅,感覺吾算太油膩,仲有少少脆邊添!另外,仲有任飲既飲品及任食雪糕添!

行完旺角系附近搵左間任飲任食既堅韓牛 韓燒火鍋放題

另外,仲有任飲既飲品及任食雪糕添!
星期一中午嚟食韓燒放題,人不多只有兩三枱客,所以特別覺得安靜舒適,店員也特別招呼周到。我一向不大喜歡吃牛肉,對牛肉質量的要求也不高,所以只點選了《體驗三國牛肉餐》,可以任點美國牛肉,三國牛肉:日本A4和牛、澳洲M9和牛、韓國腩包肉 三款各 兩件。對我來說也真的是新的體驗,因為很少機會吃這麼貴的牛肉,這三款牛肉確實美味,不過也真的是太貴了,對於不大喜歡牛肉的我覺得不值得。除了烤肉之外,其他韓式熟食也十分美味,我特別欣賞香蔥海鮮煎餅和煎泡菜餃子。 這店其實之前有《韓燒•火鍋雙放題》,今天只有韓燒而沒有火鍋,真有點可惜。
這店其實之前有《韓燒•火鍋放題》,今天只有韓燒而沒有火鍋,真有點可惜。
三國牛肉
2021-05-31