🥹去完旅行之後成日都好掛住日本嘅味道,🇯🇵今次就試咗一間尖沙咀非常之高質嘅日式壽喜燒餐廳,🐮佢哋嘅壽喜燒套餐牛肉非常之高質,調味亦都非常之好,🥰食完之後超級滿足,非常推薦大家一試!.🐷 特選•薩摩牛壽喜燒🐷 極上•薩摩牛壽喜燒.🩷兩款壽喜燒套餐除咗牛肉之外,亦都包埋前菜、野菜盤、蘭王蛋及無菌蛋、白飯同埋甜品。.😙前菜非常之有誠意,三款前菜包括有龍蝦沙律、火炙和牛同埋菇菌豆腐。🐮火炙過嘅黃牛油香味十足超級香,配埋明太子醬味道非常豐富。💕菇菌豆腐嘅味道亦都好特別,呢個配搭非常之夾。.🐮至於主角牛肉壽喜燒方面,極上壽喜燒套餐嘅牛肉係油脂咁比較豐富嘅A5薩摩牛西冷,可以見到佢哋嘅雪花係非常之靚同埋均勻,而特選套餐嘅赤身A5薩摩牛切片相對上肉味就會比較濃郁大家可以根據自己嘅喜好選擇。🥰壽喜燒醬汁調味都啱啱好,會唔會覺得太甜或者太鹹。煮完啱啱好可以點埋蛋香味非常之濃郁嘅蘭王蛋汁一齊食又或者配埋白飯真係非常滿足。🥗蔬菜盛合入面有小編超級鍾意嘅芝士竹輪、唔同嘅蔬菜、冬菇同埋魔芋。💕蔬菜吸收晒成個壽喜燒嘅精華,味道非常濃郁。🥰食晒所有主食之後,套餐最後仲包咗一個柚子雪葩嘅甜品,酸酸甜甜口味非常清爽,超級
🐷 特選•薩摩牛壽喜燒
🐷 極上•薩摩牛壽喜燒

🥰食晒所有主食之後,套餐最後仲包咗一個柚子雪葩嘅甜品,酸酸甜甜口味非常清爽,超級解膩。
📍 壽喜燒·肉屋 (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓
2024-01-29 343 瀏覽
呢間位於尖沙咀嘅壽喜燒專門店係由網店起家,主打日本和牛壽喜燒🥩 餐廳提供貼地價錢嘅一人前壽喜燒,午市最平$199就食到😆🥩 特上·薩摩牛壽喜燒 $249午市套餐有一份110g嘅薩摩牛、前菜、野菜盛合、蘭王蛋、米飯及漬物🧡前菜係和牛肉丸、胡麻豆腐同埋薯仔沙律🥗 每款嘅味道都唔錯,尤其係和牛肉丸,好juicy😋食完前菜就到重頭戲 - 薩摩牛🥩 $199嗰款係赤身肉,脂肪較少,而今次叫咗$249貴啲呢款,係霜降牛,見到啲牛有好靚嘅雪花紋🤤 店員首先會幫手烹調第一塊和牛,之後就交俾客人自己慢慢落各種配料例如冬菇、菜、芋絲等等。和牛未算入口即溶,但都好淋,好易就咬開,而且油脂仲要好豐富。另外一定要點埋蘭王蛋汁食🥚 蛋汁令到啲牛嘅肉質更加滑,真係無比嘅幸福感湧出嚟🥰 仲要連啲配菜都好好味,索晒啲壽喜燒汁好入味🤤平時食親壽喜燒都起碼要300幾400蚊,完全冇諗過$249就食到咁高質嘅壽喜燒😆 而且環境闊落,枱與枱之間一啲都唔迫,好有自己空間,坐得好舒服🤍🥘 食物:8.5/10💰 性價比:10/10🪑 環境:9/10

🥩 特上·薩摩牛壽喜燒 $249

🥘 食物:8.5/10
💰 性價比:10/10
🪑 環境:9/10
2023-12-03
2024-01-28 306 瀏覽
私人珍藏分享🤗 肉屋出品優質之餘,餐廳的服務、環境、氣氛都好好!♨️極上•薩摩牛壽喜燒套餐 $698🔺4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 240g食得超爽!A5薩摩肉眼有4大塊、厚薄適中油脂豐富而且分怖均勻入口溶化😋沾上蛋汁更顯鮮嫩滑溜😍肉屋的壽喜燒汁鹹甜剛好餐後有贈送壽喜燒汁1支😆♨️特選·薩摩牛壽喜燒套餐 $398🔺4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 70g🔺赤身A5薩摩牛切片 110g這套餐以赤身和牛為主其脂花也很均勻誘人🤩入口鮮嫩而且和牛肉味香濃性價比好高👍每份套餐還有以下:🔺前菜有龍蝦沙律、金菇豆腐、和牛配明太子材料高質開胃美味😙🔺野菜盛合有豆腐、芝士竹輪、蒟蒻絲、冬菇、娃娃菜、皇帝菜、京蔥新鮮豐盛😚 放鐵鍋上煎煮吸收和牛的肉汁、壽喜燒汁超好味🤤🔺蘭王蛋及無菌蛋🔺米飯(日本米選用)🔺甜品🍹星柴流砂 $48石榴、乳酸、蝶豆花茶 乳酸味突出非常解膩🍹夕焼け $48芭果、蜜桃、百香果、四手春口感fresh又解渴好飲!

♨️極上•薩摩牛壽喜燒套餐 $698

入口鮮嫩而且和牛肉味香濃
性價比好高👍

每份套餐還有以下:
🔺前菜
有龍蝦沙律、金菇豆腐、和牛配明太子

材料高質
開胃美味😙

🔺野菜盛合
有豆腐、芝士竹輪、蒟蒻絲、冬菇、娃娃菜、皇帝菜、京蔥

新鮮豐盛😚
放鐵鍋上煎煮
吸收和牛的肉汁、壽喜燒汁
超好味🤤

🔺蘭王蛋及無菌蛋
🔺米飯(日本米選用)
🔺甜品

🍹星柴流砂 $48
石榴、乳酸、蝶豆花茶

乳酸味突出
非常解膩

🍹夕焼け $48
芭果、蜜桃、百香果、四手春
口感fresh又解渴
好飲!
2024-01-05
2024-01-26 247 瀏覽
肉屋由網店起家,售賣送上門嘅壽喜燒套餐,依傢仲開埋門市。所以怕麻煩唔想係屋企食完之後仲要洗碗嘅食家,可以直接去門市坐低慢慢食。.晚市有三個套餐選擇 分別👇🏼.特選 • 薩摩牛壽喜燒套餐 $398特上 • 薩摩牛壽喜燒套餐 $498極上 • 薩摩牛壽喜燒套餐 $698.今次試咗特上套餐,店員第一塊會幫你燒,之後就要自己動手煮埋其餘嘅牛,牛肉脂肪比例高,牛味重,特上套餐,有共180g牛肉,對於我嚟講份量剛剛好,特選套餐亦都係有180g牛肉,而極上套餐就有240g牛肉,大家可以按個人喜好選擇適合嘅套餐。
晚市有三個套餐選擇 分別👇🏼
特選 • 薩摩牛壽喜燒套餐 $398
特上 • 薩摩牛壽喜燒套餐 $498
極上 • 薩摩牛壽喜燒套餐 $698

• 特上·薩摩牛壽喜燒
聽說之前是社交平台SHOP,最近才開實店LUNCH只有兩款,加一後都係二百多的價位,周末也有這MENU!兩款分別是特選$199和特上$249,都是A5的薩摩牛這邊一開始會教你煮,然後示範一片牛之後就係要自己玩喇兩款肉看上去和吃下去肉質很不錯雖然還沒到入口即溶但也很軟很淋,牛味不算很濃,吃和牛預料之內再配蘭王蛋,超好送飯野菜很多,也很新鮮,不用怕吃不飽,不過後期煮野菜放太多醬汁,太咸前菜也挺好吃的看到有些COMMENT就態度一般,但我那天去超好耶!絕對會再訪,不過也不算容易訂,而且要付訂金先留到位
聽說之前是社交平台SHOP,最近才開實店
兩款分別是特選$199和特上$249,都是A5的薩摩牛
這邊一開始會教你煮,然後示範一片牛
之後就係要自己玩喇
兩款肉看上去和吃下去肉質很不錯
再配蘭王蛋,超好送飯
前菜也挺好吃的
看到有些COMMENT就態度一般,但我那天去超好耶!
絕對會再訪,不過也不算容易訂,而且要付訂金先留到位
2024-01-22 390 瀏覽
呢間餐廳係網店起家最近係尖沙咀開壽喜燒餐廳Lunch set壽喜燒有三款最平$199 已經係A5 和牛赤身肉😍貴啲既set分別係唔同霜降級數既A5和肉今次叫咗2個set 1️⃣特上薩摩牛壽喜燒2️⃣特選薩摩牛壽喜燒啲肉一上枱就睇到唔同價錢既分別🔸特上薩摩牛既和牛油花好靚,好吸引🤤🤤一睇就知係A5級雪花滿滿既和牛加上蛋液後一齊食大大滿足😋和牛肉質嫩滑,散發油脂嘅香味🔸特選薩摩牛姐係赤身肉有少少油花,肉質比起特上薩摩牛當然冇咁嫩滑不過以呢個價錢嚟講肉質都幾好唔鍾意食油膩嘅肉,叫呢個餐就啱啱好蔬菜擺盤整齊,蔬菜亦都好新鮮乾淨🥬蔬菜包括娃娃菜、蔥、豆腐、冬菇呢個價錢食到A5和牛壽喜燒,真係平民價錢不過餐廳訂位要先收deposit 用餐時間又要限時70分鐘,真有好趕😕冇得同朋友好好enjoy餐飯令整體感覺扣分
呢間餐廳係網店起家

今次叫咗2個set
1️⃣特上薩摩牛壽喜燒
2️⃣特選薩摩牛壽喜燒

啲肉一上枱就睇到唔同價錢既分別

🔸特上薩摩牛既和牛油花好靚,好吸引🤤🤤
一睇就知係A5級
雪花滿滿既和牛加上蛋液後一齊食
大大滿足😋
和牛肉質嫩滑,散發油脂嘅香味

🔸特選薩摩牛姐係赤身肉
有少少油花,肉質比起特上薩摩牛當然冇咁嫩滑
不過以呢個價錢嚟講肉質都幾好
唔鍾意食油膩嘅肉,叫呢個餐就啱啱好

蔬菜擺盤整齊,蔬菜亦都好新鮮乾淨🥬
蔬菜包括娃娃菜、蔥、豆腐、冬菇

呢個價錢食到A5和牛壽喜燒,真係平民價錢
不過餐廳訂位要先收deposit
用餐時間又要限時70分鐘,真有好趕😕
冇得同朋友好好enjoy餐飯
令整體感覺扣分
原本今日星期五約咗朋友食壽喜燒一早book好位六點入座因為朋友提早咗10分鐘到 餐廳依然堅持顧客6:00先可以入座,搞到我哋要搭𨋢落去地下呆企 之後都冇乜心情🤬可能因為星期五人都幾多 經理可能介紹咗幾款套餐之後我哋一人嗌咗一份 一份三百幾一份六百幾 感覺性價比幾高,但係人手唔足夠叫咗侍應幫我哋燒等咗差唔多20分鐘都冇人理我哋結果我哋帶嚟嘅迷你蛋糕 手掌咁大個 可能諗住食完嘢當甜品食 跟住個經理都提醒返我哋如果外來嘢食全部都要收返切餅費 overall真係唔會再去我仲想提醒啲人真係食Sukiyaki仲有好多選擇應該要俾啲機會第二啲餐廳 佢哋嘅服務態度可能真係有待改善
原本今日星期五約咗朋友食壽喜燒一早book好位六點入座

感覺性價比幾高,但係人手唔足夠
叫咗侍應幫我哋燒等咗差唔多20分鐘都冇人理我哋

壽喜燒·肉屋 📍尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━香港的關西風壽喜燒不少 但大多都屬於高價位 這間網店起家的壽喜燒店就以性價比高為賣點 以便宜價格享用高級A5薩摩牛!ps這裡是社恐人士福音🥹 I人對於席前料理其實有些畏懼 覺得被人注視地吃飯不自在 但這裡是只有第一片肉是店員代為料理 所以後期可以慢慢享用壽喜燒 可以根據自己口味添加醬汁 與家人朋友聊天也更方便午市套餐價錢實在便宜 但想要更滿足的set也可以選擇晚市到訪!我們二人選擇了晚市的特選·薩摩牛壽喜燒 ($398 +10%) 和 極上·薩摩牛壽喜燒 ($698 +10%) 套餐均配有前菜 蘭王蛋 野菜盛合 飯及漬物 甜品 差異在於肉的部位以及分量!當天臨走還送上壽喜燒汁 🥹 OMG也太貼心了吧━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥗 前菜▶︎ 前菜三點很精緻! 分別是龍蝦沙律 菌菇豆腐 火炙和牛▶︎ 火炙和牛油香四溢 搭配的梨肉和明太子醬又有另一番滋味~好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥩 極上·薩摩牛壽喜燒 $698
壽喜燒·肉屋
📍尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

當天臨走還送上壽喜燒汁 🥹 OMG也太貼心了吧

🥗 前菜
▶︎ 前菜三點很精緻! 分別是龍蝦沙律 菌菇豆腐 火炙和牛

🥩 極上·薩摩牛壽喜燒 $698 +10%
▶︎ 有4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片(240g) 想吃得最爽就點這個!
▶︎ 大片的肉眼油脂豐富 油花均勻 厚度也非常適中!
▶︎ 入口即化在再蛋汁真的滿足
▶︎ 這裡壽喜燒汁的調配很和我心意 不用再另加糖就已經鹹甜適中

🥩 特選·薩摩牛壽喜燒 $398 +10%
▶︎ 有4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片(70g) 以及赤身A5薩摩牛切片 (110g)想體驗多重口感的話點這個set就沒錯~
▶︎ 肉眼與上一個set一樣 而赤身則是紋路更明顯 肉味香濃而帶有嚼口 怕膩人生友好!

🥗 野菜盛合
▶︎ 野菜盛合包括 豆腐 芝士竹輪 蒟蒻絲 冬菇 娃娃菜 皇帝菜 京蔥 分量很足夠~

🥚 蘭王蛋+無菌蛋
▶︎ 每個套餐都配有一隻蘭王蛋加一隻無菌蛋 看顏色識蛋🤣
🍚 日本米飯+漬物
▶︎ 吃的出米飯粒粒分明有米香 且分量夠多 留待最後還夠吃滑蛋蓋飯!
🤫 隱藏料理
▶︎ 吃剩的蛋液不能浪費! 倒入鍋中就剛好可以自製滑蛋蓋飯
▶︎ 蛋液吸收牛油和壽喜燒汁的精華 即使很飽卻也抗拒不了🥹

🍧 甜品
▶︎ 柚子雪芭非常適合當解膩甜品~ 清爽又酸甜

🍹 星紫流沙 $38 +10%
▶︎ 石榴 益力多 蝶豆花茶調配而成 是很夢幻的紫與白💜
▶︎ 是比較小眾的口味 但意外地不假也不甜膩~
🍹 夕焼け $38 +10%
▶︎ 芒果 西柚 蜜桃搭配四季春 是更為大眾的口味
▶︎ 果茶中果味很濃郁 甜酸苦口味復合
2024-01-16 450 瀏覽
網店壽喜燒·肉屋喺尖沙咀開咗門店啦!以前網店賣壽喜燒套餐已經有好多好評,門店好旺好多人,去餐廳食唔使搞到屋企好大陣油煙味,如果想去就最好book定啦!餐廳有五級嘅A5和牛,有三個套餐有平有貴,睇到午餐仲做到百幾二百蚊非常抵食。餐廳有三個套餐,我同朋友叫咗最平同最貴嗰個,睇下分別大唔大先!特選·薩摩牛壽喜燒 $398極上·薩摩牛壽喜燒套餐 $698重點講下壽喜燒先!個店員會幫手煮第一輪,佢地會講解點樣煮剩低嗰啲,但我有靚女朋友幫我煮埋,yeah!!!平啲嗰個特選牛肉是赤身A5薩摩牛切片180g,脂肪分布較少但肉味會較濃郁,爽口不膩。壽喜燒嘅味好香甜,仲可以自己加水或汁。貴啲嘅霜降A5薩摩牛油脂重好多,柔嫩入口即溶。我地仲可以點蘭王蛋同無菌蛋,質感更順滑。啲飯係日本珍珠米,好大粒好好咬。野菜盛合內有 大蔥、日本冬菇、芋絲、娃娃菜、獅子狗同芫荽。啲菜會吸曬壽喜燒汁嘅味,好鮮甜。最後仲有柚子雪芭,幾解膩。前菜共有三款,分別係帆立貝龍蝦沙律、菇菌豆腐同和牛卷。帆立貝龍蝦沙律好鮮甜爽口,仲有少少wasabi;菇菌豆腐嘅豆腐好滑;和牛卷清爽味蕾,好有口感。題外話,啲碟好精緻好去咗有日本嘅feel。夕

特選·薩摩牛壽喜燒 $398
極上·薩摩牛壽喜燒套餐 $698

夕燒 $38
飲品都好抵;芒果、蜜桃、西柚和四季春,個茶都香,酸甜開胃。
2024-01-16 282 瀏覽
餐廳佈置簡潔和諧,用具都是日本風格,有一種身在日本的錯覺,好有氣氛!職員示範完一次燒肉後會把一些新鮮蔬菜放鍋中,之後就自己操作!職員一見大煙就會過來幫我地兩位廚藝小白😂!建議餐廳印一張壽喜燒使用說明圖,方便食客完成美食!我們享用了「特選•薩摩牛壽喜燒($398)」及「特上•薩摩牛壽喜燒($498)」🌈前菜~溫煮和牛配明太子:入口溫暖,牛肉香濃軟糯,明太子微咸提升口感!~金菇豆腐:豆味濃郁細緻,金菇爽口!~海鮮沙律:多種海鮮配搭,非常鮮味!🥗野菜盛合:份量十足,包括京蔥、娃娃菜、皇帝菜、冬菇、豆腐、芝士竹輪和蒟蒻粉絲!❤️4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 70g第一份和牛會由職員燒製!未食先興奮!首先加入餐廳特製的壽喜燒醬汁,肉和脂肪呈現完美比例的花紋在鐵板上滋滋作響,香氣十足,輕輕轉面燒一燒,將帶有微微焦香的和牛,蘸上滑溜蘭王蛋及無菌蛋雞蛋,入口即化軟嫩 ,相當滋味,回味無窮!❤️霜降A5薩摩牛切片110g牛肉呈現頂級雪花紋,望落非常有食慾,香濃的和牛加上溶化的脂肪,放入日本珍珠米飯中,入口充滿肉汁,肉香四溢!❤️赤身A5薩摩牛切片110g雖然叫赤身,但依然是高級和牛花紋,相比前兩款比較少油

🌈前菜
~金菇豆腐:豆味濃郁細緻,金菇爽口!
~海鮮沙律:多種海鮮配搭,非常鮮味!

❤️4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 70g

❤️霜降A5薩摩牛切片110g

❤️赤身A5薩摩牛切片110g
雖然叫赤身,但依然是高級和牛花紋,相比前兩款比較少油脂,更為符合本人口味!配上壽喜燒汁,每一口肉都齒頰留香!

❤️ 澳洲黑毛和牛牛舌
牛舌非常長身!燒完後牛香味濃厚,入口肉質軟嫩緊實,又帶爽口彈牙之感,非常特別!

🍧甜品
柚子沙冰雪糕:飯後的一抹清爽🧡柚子味清除口中的餘下的味道!

💙星紫流砂($48)
用石榴汁配上乳酸的蝶豆花茶,星空的色彩,非常迷人!甜酸解膩!

🧡夕焼け($48)
用芒果汁、蜜桃汁、百香果汁的四季春,口感清新自然,配上壽喜燒非常配搭!
自從有一次在日本吃完之後 就一直常常留意香港有那家sukiyaki好吃的 都默默收藏起來😬這次終於可以吃到其中一家收藏店🫶我們分別點了特選薩摩牛壽喜燒跟極上薩摩牛壽喜燒🤤特選的牛味比較重一點 而極上的油脂就比較多一點~這樣兩個人share來吃就比較剛好一點🫶再配上蘭王蛋+無菌蛋一起吃🤤天啊~簡直是有回到了日本吃的感覺🥰這家必須二刷啊🤤🤤

最近得知本來係網店嘅壽喜燒·肉屋開咗門店,就位於尖沙咀!壽喜燒·肉屋本來係售賣壽喜燒套餐嘅網店,已經有好多好評,而家開咗門店更加係超級難book,大家想食嘅話記得提早book定。餐廳提供嘅壽喜燒套餐比坊間平,一樣係用上A5和牛,非常抵食。餐廳公供應三個套餐,客人可以按自己喜好選擇去做。大家可以叫上唔同嘅套餐,分別試吓唔同嘅肉類~極上·薩摩牛壽喜燒套餐 $698餐廳最貴嘅係極上·薩摩牛壽喜燒套餐,每人$698。套餐包咗前菜、和牛、菜盤、生雞蛋、米飯同甜品。前菜前菜共有3款,分別係帆立貝龍蝦沙律、菇菌豆腐同和牛卷。帆立貝龍蝦沙律好fresh,帆立貝同龍蝦都鮮甜、有咬口,沙律醬食到點點wasabi 味~ 和牛卷裏面包住脆脆地嘅漬物,好有口感。4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 240g呢個套餐所有牛肉都係A5薩摩牛西冷/肉眼,牛肉有晒證書,質素有保證。和牛厚薄適中,好適合用嚟做壽喜燒。依款和牛油脂較多,食落好滑,油脂咁爆滿,入口即溶。外面上已供應壽喜燒汁同清水,若果大家鍾意濃味啲、甜啲就落多啲壽喜燒汁,太濃時可以用清水溝淡。野菜盛合盛合選擇種類眾多,有娃娃菜、粉絲、豆腐、獅子狗、冬菇等等。蔬菜

極上·薩摩牛壽喜燒套餐 $698

前菜

4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 240g

野菜盛合
盛合選擇種類眾多,有娃娃菜、粉絲、豆腐、獅子狗、冬菇等等。蔬菜同粉絲會吸滿壽喜燒汁,勁勁勁好味!冬菇好香,食落有啲彈牙。

蘭王蛋及無菌蛋
除此之外,餐廳仲會提供生雞蛋俾我哋點牛肉食。牛肉點完雞蛋後食落更加軟身。

米飯
餐廳使用日本米,米飯好飽滿。

甜品
最後,甜品係柚子雪芭。雪芭好fresh,柚子味香濃。相比起有cream嘅雪糕,雪芭更加解膩。

星紫流砂
我哋仲試咗餐廳嘅特飲,呢款飲品主要係有石榴同乳酸。飲落甜甜地,乳酸味比較重。
自肉屋網店開設,就已經經常幫襯兼且毒咗好多朋友幫襯,好有好感~實體店開咗一排,終於搵到時間又成功直接喺OpenRice 預約到!最正嘅係,去到餐廳食同喺屋企食嘅價錢其實差唔多,而去餐廳食,就唔使搞到屋企好大油煙當日我地揀咗$398特選set同$498特上set,仲送多兩塊極上set嘅極霜降A5薩摩牛所以好開心可以一次過試晒3款和牛!個人最推介$398嘅赤身A5薩摩牛,紋路最靚,但唔怕肥嘅朋友,值得一試極。霜降A5薩摩牛,入口真係極滿足!! 至於中等價位嘅和牛就感覺較普通~ 所以建議一係食最平一係食最貴,又或最平+最貴各一set不過用餐體驗說實話唔算非常好,唔知點解剛好當日我地果枱未有店員講解介紹各種牛,要我地開口問先知道邊款打邊款店員幫忙煮第一轉,之後就會話你知點樣煮埋剩餘果D,呢個價位,係可理解嘅順帶一提,欣賞飲品選擇方面有用心! 夕燒果杯好飲! $38/杯好佛心收費係可以encore嘅! 掛住sukiyaki/ 癮起時會再去食返餐!

所以好開心可以一次過試晒3款和牛!
個人最推介$398嘅赤身A5薩摩牛,紋路最靚,

2024-01-08 390 瀏覽
我地3個人晚市堂食,傳聞好多人網購買返屋企食嘅壽喜燒,我哋揀咗兩個特選(因為我哋鍾意食比較瘦啲嘅肉),一款特上的薩摩A5和牛,我哋三個人食咗每人大約$400左右,真心覺得好抵。經理服務好細心,有禮貌👍🏻👍🏻(p.s.經理話雖然好多人叫外賣,但係餐廳食個感覺一定會更好,因為烹調用具佔一個主要因素)服務員上菜都好迅速,有禮地精而簡咁介紹餐牌,不過個人而言,呢個唔係太重要,主要都係睇食物嘅質素。這間餐廳壽喜燒汁十分驚艷😋,唔會太甜,食到後面雖然好飽但一啲都唔覺得膩,過往試過咁多間壽喜燒喺日本都食過未試過呢一間壽喜燒汁可以咁出色,將個靈魂做到完美,呢間啲肉質都唔錯呢個價錢呢個質素,我覺得已經係中上。純分享,大家嚟之前記得book位,同埋記住要留deposit,如果唔係餐廳有權取消咗你既預約🙈🫡
2024-01-08
2024-01-07 367 瀏覽
零服務!! 服務差!! 煮肉只係煮頭兩片肉其他自己招呼自己 甘其實買外賣返屋企煮都得入座時有講限時90分鐘 但一個鐘左右我地食完檯面既野 因為其實個set都唔係特別多野食 每人兩片牛 我地已另外追加一碟牛舌$99 都係得兩片6:50分入座 未夠8點Waiters 就催我地走 初頭以為唔知以為真係甘快90分鐘點知只係食左一個鐘無理佢 繼續坐 點知過左一陣又走黎催第二次仲要隔離有吉檯 佢話出面有客人等緊甘關人X事 係你地安排有問題 擺明我張檯未夠鐘呢間野唔會再有第二次 完全Black List價錢又唔係特別平 又唔係特別好食 又無招呼 又趕客走!唔好幫襯! 完!!
零服務!! 服務差!!
煮肉只係煮頭兩片肉
無理佢 繼續坐 點知過左一陣又走黎催第二次
仲要隔離有吉檯 佢話出面有客人等緊
甘關人X事 係你地安排有問題 擺明我張檯未夠鐘
呢間野唔會再有第二次 完全Black List
價錢又唔係特別平 又唔係特別好食 又無招呼 又趕客走!
唔好幫襯! 完!!