2024-01-29
🥹去完旅行之後成日都好掛住日本嘅味道,🇯🇵今次就試咗一間尖沙咀非常之高質嘅日式壽喜燒餐廳,🐮佢哋嘅壽喜燒套餐牛肉非常之高質,調味亦都非常之好,🥰食完之後超級滿足,非常推薦大家一試!.🐷 特選•薩摩牛壽喜燒🐷 極上•薩摩牛壽喜燒.🩷兩款壽喜燒套餐除咗牛肉之外,亦都包埋前菜、野菜盤、蘭王蛋及無菌蛋、白飯同埋甜品。.😙前菜非常之有誠意,三款前菜包括有龍蝦沙律、火炙和牛同埋菇菌豆腐。🐮火炙過嘅黃牛油香味十足超級香,配埋明太子醬味道非常豐富。💕菇菌豆腐嘅味道亦都好特別,呢個配搭非常之夾。.🐮至於主角牛肉壽喜燒方面,極上壽喜燒套餐嘅牛肉係油脂咁比較豐富嘅A5薩摩牛西冷,可以見到佢哋嘅雪花係非常之靚同埋均勻,而特選套餐嘅赤身A5薩摩牛切片相對上肉味就會比較濃郁大家可以根據自己嘅喜好選擇。🥰壽喜燒醬汁調味都啱啱好,會唔會覺得太甜或者太鹹。煮完啱啱好可以點埋蛋香味非常之濃郁嘅蘭王蛋汁一齊食又或者配埋白飯真係非常滿足。🥗蔬菜盛合入面有小編超級鍾意嘅芝士竹輪、唔同嘅蔬菜、冬菇同埋魔芋。💕蔬菜吸收晒成個壽喜燒嘅精華,味道非常濃郁。🥰食晒所有主食之後,套餐最後仲包咗一個柚子雪葩嘅甜品,酸酸甜甜口味非常清爽,超級
🐷 特選•薩摩牛壽喜燒
🐷 極上•薩摩牛壽喜燒
🥰食晒所有主食之後,套餐最後仲包咗一個柚子雪葩嘅甜品,酸酸甜甜口味非常清爽,超級解膩。
📍 壽喜燒·肉屋 (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓