2024-05-08 2125 瀏覽
🥢澳洲和牛牛小排放題🍽️壽喜燒同特濃沙嗲湯底✅ 美國Sf肉美國嚴選牛肩胛雪花分明 牛肉味濃 放入鍋度大約勺十秒 既食 正呀✅ 澳洲和牛小牛排🏆牛小排新鮮 肉味重 脂肪分布平均 牛肉非常之靚 呢個地方有牛肉的鮮嫩口感,同時又可以食到不錯的彈性 ✅特選美國牛肩肉我的最愛好嫩滑 脂肪平均 夠哂肉汁 ✅沙白 無沙 放哂d沙白去打邊爐 個湯底好鮮甜✅昆布漬雞肉 必點必點!好嫩滑 係雞腿肉黎架 醃到入晒味 追住食呀而佢都有唔同嘅海鮮味你選擇包括大蝦 沙白 帶子 青口 蝦滑 土魷等等 款式種類都好多可以俾大家慢慢食慢慢試 而自助區嘅食物都好豐富熟食區包括有日式炸雞 紫薯炸彈等等 而去蔬菜區嘅款式都好多包括有各種菇類 各種蔬菜蓮藕片豬紅等 而去。另外一個區域都會提供公仔麵烏冬有不同嘅魚類包包括牛丸,豬肉肉丸,墨魚丸丸,龍蝦丸芝心丸等等真係可以令你食到飽到抱住個肚走 甜品仲有得自制窩夫 🧇仲有朱古力味/牛奶味新地雪糕 🍦自己鐘意食咩點配搭 自己話事 📍大將 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔
🥢澳洲和牛牛小排放題

🍽️壽喜燒同特濃沙嗲湯底

✅ 美國Sf肉美國嚴選牛肩胛
雪花分明 牛肉味濃 放入鍋度大約勺十秒 既食 正呀

✅ 澳洲和牛小牛排🏆

✅特選美國牛肩肉
我的最愛好嫩滑 脂肪平均 夠哂肉汁

✅沙白 無沙 放哂d沙白去打邊爐 個湯底好鮮甜

📍大將 (旺角)
  • 澳洲和牛
  • 自製窩夫
最近大熱嘅大將都去試下先~ 裝潢以木系設計為主,卡位都寬敞,提供90至150分鐘火鍋放題套餐,最低$208就可以食到!期間任食鹿兒島黑毛和牛、美國SRF和牛、安格斯牛小排、Prime牛肩肉、西班牙黑毛豬同海鮮等,仲有自助區,提供有炸物類、蔬菜、丸頪、甜品及飲品等.係第3次試任食邊邊,不過今次就第1次食【一人火鍋】就來左大將啦~~我哋揀咗✨澳洲和牛牛小排150分鐘放題 $398—✨自己中意咩湯底就叫咩湯底,5洗就人! me叫咗個 +$35羊腩煲湯底,好友就叫咗個麻辣味噌湯底~~期間任食鹿兒島黑毛和牛、美國SRF和牛、安格斯牛小排、Prime牛肩肉、西班牙黑毛豬同海鮮等,仲有自助區,提供有炸物類、蔬菜、丸頪、甜品及飲品等。。 —✨✨自助區✨🍢提供泡菜、中華沙律、拌八爪魚、玉子燒、炸雞、炸餃子、香芋地瓜、蔬菜、仲有好少有嘅關東煮等等!🔥仲可以自己整waffle 食,有圖可以跟住整,相當easy,仲可以自己加toppings,大人小朋友都大愛~雪糕質地似雪葩,又係可以自加toppings…大愛..Overall嚟講當日7點都full house,都多人排,價錢方面中等。湯底來說+$35羊腩煲味
最近大熱嘅大將都去試下先~
澳洲和牛牛小排

我哋揀咗✨澳洲和牛牛小排150分鐘放題 $398

✨自己中意咩湯底就叫咩湯底,5洗就人!
羊腩煲
me叫咗個 +$35羊腩煲湯底,
花膠
好友就叫咗個麻辣味噌湯底~~

✨✨自助區✨🍢
自助區小食
關東煮
仲有好少有嘅關東煮等等!

自助區窩夫
雪糕質地似雪葩,又係可以自加toppings…大愛
自助區刨冰

Overall嚟講當日7點都full house,都多人排,價錢方面中等。湯底來說+$35羊腩煲味道夠濃稠,羊肉腍滑。麻辣味噌湯嗜辣嘅朋友仔必叫,非常惹味!另外店員會每人先上一份肉類、海鮮等,等妳試過邊款中意再encore~ 以免做大sai鬼,要惜食~食得sai先好嗌~~肉類有
澳洲和牛牛舌小排
澳洲和牛牛小排,
和牛胸腹眼
和牛空腹眼,油脂分佈平均,肉質軟滑,安格斯牛小排、豚肉、雞、羊等。海鮮有沙白、海蝦、日本帶子都ok大粒、杭州黑魚片、黑魚片同大蟹捧都可試。如果平時all you can eat試到悶,不妨一試!
2024-03-20
生日
  • 美國SRF和牛
  • 澳洲和牛放題
  • 蔬菜區
  • 羊腩煲
  • 麻辣味噌湯
2024-08-31 272 瀏覽
食左個炸豬扒飯,用料豬扒幾鮮,飯粒都分明不會好硬,上台時非常熱,如果上台時間能再快一點更好,現在需時20分鐘以上,趕時間可能要食其他,服務員態度大致上可以,飲品有甜茶、果汁,如果有無糖選擇更好
2024-08-24 218 瀏覽
今日同朋友仔約係旺角食飯,因爲想搵個地方坐耐D,就book左依間一人一鍋邊爐試下。加上係openrice book位有85折,所以就揀左。到左發現依家原來做緊二人同行八五折,但就一定要揀$278以上的套餐。最後我地揀左最平個個$278套餐。一坐低每份肉都送左一份上來,肉質都唔錯,但當然亦都唔可以話相當好,因為我地都係幫襯平餐,無咩靚牛食。同朋友仔一人叫左一個口味既湯底,朋友仔個個係喇沙,我個個就雞白湯。湯底唔算好濃味,甚至朋友仔覺得有D淡……唔知係咪依家潮流興,依度食物碗都有湯隔;自助吧食物中規中矩,但就唔算好多嘢揀,但有八五折,都還可以。

唔知係咪依家潮流興,依度食物碗都有湯隔;
2024-08-24
用餐優惠
優惠券
我7:30入,明明講到明150分鐘放題,但係9:10截單,不提供任何東西,然後我仲要加咗飲清酒,之後又話唔想提供,都唔知想點……..一係唔好做放題,做得就唔好咁鬼鼠!
外賣自取
2024-07-29 378 瀏覽
太少選擇,性價比低,飲品選擇很少,下次不會再來。呢個價錢^_^得幾款飲品,自助區食物種類少。^_^飲品有汽水機,幾款韓國飲品,連普通茶都冇,甜品款式一般,人頭三百多,不值。
2024-06-22 513 瀏覽
很久沒有在香港用餐而感受到服務專業。服務員十分有禮,有耐性,樂意跟進你的需要。而且不是限於個別服務員,當晚接觸過的服務員都有這個特色。無論是執枱、送餐,加湯等,都是很快有人幫你。由於我們人數多,餐廳的座位是一人一鍋的設計,而當晚可用的大枱已經沒有了。但服務員也樂意提供安排和建議,照顧我們的需要。例如安排兩張坐鄰近的卡位或用六人枱,但其中兩人要share一個鍋。由於我們當中有小朋友, 六人枱是夠坐的,於是我們很樂意使用這張六人枱,可以一齊坐一齊傾偈。
2024-06-15 442 瀏覽
今日係父親節 我哋嚟到大將日式火鍋放題 慶祝特別日子 試咗$278嘅Prime牛肩肉套餐 😋 餐廳提供多種湯底選擇 由於每人一鍋 所以我哋嗌咗沙嗲湯底 蕃茄湯底 壽喜燒湯底同雞白湯底 每樣都試吓 🥘湯底方面 沙嗲湯底帶有香濃嘅沙嗲味 唔會太辣但好開胃 蕃茄湯底酸甜適中 非常清新 壽喜燒湯底甜甜地 特別適合配牛肉 雞白湯底濃郁 味道非常豐富 最好食都係壽喜燒湯底 😋 自助吧有好多醬料選擇 可以自己調配 真係好方便熟食自助區有好多選擇 啲嘢食都幾好食 尤其是蔬菜同火鍋配料 新鮮又多種類 🥬 飲品方面 種類繁多 可以任飲 甜品區真係最吸引 可以自製窩夫 刨冰同軟雪糕 真係好開心 🍨第一轉已經夾咗好多好好食嘅牛肉同新鮮嘅沙白蜆 特別係滑牛 真係值得一試再試 🥩 唯一不足嘅係 加單速度比較慢 要等一陣 但係整體嚟講 食物質素真係唔錯 👍之前睇過好多食評話佢哋嘅態度服務唔好 但係今次嚟到現場 我感覺唔差 服務員態度都幾好 亦都幾有效率 整體嚟講 呢次嘅父親節日式火鍋放題體驗真係非常滿意 值得推薦 😊

2024-06-15
2024-06-09 440 瀏覽
如果你想體驗食住嘢俾人鬧俾人兇嘅愉快體驗,快啲黎旺角呢間,佢哋服務態度可以滿足到你。。。絕對唔會俾機會你體驗到正常嘅語氣,侍應會用盡眼神同埋語氣去令你感覺俾人鬧緊,講緊仲要餐廳得幾檯客唔多人。。。我唔明,我真係唔明,點解今時今日服務態度可以咁差,大家都係一齊返大陸食野算啦。。。如果你想體驗食住嘢俾人鬧俾人兇嘅愉快體驗,快啲黎旺角呢間,佢哋服務態度可以滿足到你。。。絕對唔會俾機會你體驗到正常嘅語氣,侍應會用盡眼神同埋語氣去令你感覺俾人鬧緊,講緊仲要餐廳得幾檯客唔多人。。。我唔明,我真係唔明,點解今時今日服務態度可以咁差,大家都係一齊返大陸食野算啦。。。
2024-05-12 348 瀏覽
𝕎𝕒𝕝𝕜 𝕒𝕣𝕠𝕦𝕟𝕕 𝕒𝕟𝕕 𝕡𝕚𝕔𝕜 𝕤𝕠𝕞𝕖 𝕗𝕠𝕠𝕕, 𝕕𝕚𝕘𝕖𝕤𝕥 𝕓𝕖𝕗𝕠𝕣𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕟𝕖𝕩𝕥 𝕣𝕠𝕦𝕟𝕕🤭有咩爽過熱辣辣打邊爐迎接夏天👻,來個 $368 澳洲和牛牛小排火鍋放題🍲。一人一鍋最開心,兩個湯底唔怕好似鴛鴦湯咁中途會撈埋左👀,我地揀左和風舞茸菇野菌湯同黃金壽喜燒配日本蛋。野菌湯聞落都好香菇味🍄;而壽喜燒就好清甜😙。🍄‍🟫JP Maitake Mushroom Soup | +$10🥚Golden Sukiyaki Soup | +$10係點配料前,套餐送每人頭盤一碟🏵️,包括鮑魚、廣島蠔🦪、牛舌👅、牛胸腹眼。份量算唔錯架👍🏽,唔洗蘸醬料都幾好食😋。🌟Free of charge: Abalone, Hiroshima Oyster, Ox Tongue, Beef Short Plate跟住就可以用 QR code 點食物👆🏽,主要係肉🐖同海鮮🦑;行出去自助區就有唔同蔬菜🥬、丸🍥、麵🫕、飲品🥤。我就揀左比較多牛🐮:澳洲和牛牛小排、嚴選 Prime 牛肩肉、美國牛板腱、安格斯牛小排,打邊爐正正子☄️;仲有昆布漬雞肉🐓,鮮嫩又滑。🐃Australian Wagyu S

🥚Golden Sukiyaki Soup | +$10

🐃Australian Wagyu Short Rib, Prime Beef Chuck Rib, U.S. Oyster Blade, Angus Chuck Flap Tail
🐓Chicken with Marinated Kombu Sauce

而海鮮就點左:日本帶子、沙白、青口、杭州黑魚片、蝦滑💫,特別鐘意沙白同魚片,大大隻都幾鮮味🤩。

🐚JP Scallop, Hard Clam, Mussel
🐠Snakehead Fish Slice
🦐Minced Shrimp

唔好唔記得仲有甜品區😌,可以自製窩夫🤲🏽,原來好難架🧘🏽落漿份量同控制時間,大家有興趣要挑戰下🍡。另外有得自己擠雪糕,不過當時補充中,所以無機會試試🍦。

🧇DIY Waffle

今日同朋友過開嚟旺角T.O.P.行街,就諗起可以去底層大將打邊爐。 餐廳有90分鐘/120分鐘可以選擇,我哋揀咗120分鐘可以慢慢食,今次點咗個澳洲和牛牛小排•嚴選和牛胸腹肉。最鍾意呢度係一人一鍋,大家都可以揀自己鍾意嘅湯底,朋友揀咗個人氣之選嘅花生沙嗲湯,我揀咗個雞白湯,店員話咁快已經送上。 店員首先送上澳洲和牛牛小排🐮、生蠔同鮑魚。啲牛肉嘅雪花紋都好靚,牛味濃郁,質素相當唔錯。 客人仲可以透過QR code落單,除咗牛之外,都仲有啲豬、牛、羊、海鮮可以選擇,有日本帶子、大八爪魚、沙白、蝦滑、水魷、花膠、大蟹棒、杭州黑魚片等。 出面自助吧有多種蔬菜、丸類🍡、炸物、拌菜可以自取。仲有關東煮添呀。 自製窩夫一定要試下🧇,不過我都整左2次先成功🙈佢個牌上面寫等90秒,我建議可以整耐少少,先整到外脆內軟嘅感覺,佢啲蛋漿好香,之後又可以加配料同雪糕添。雪糕有朱古力味、雲尼拿味,又或者兩溝都可以。 仲有部粒粒刨冰機可以玩下,整完好似棉棉冰咁一絲絲好幼細,又可以加啲toppings去調味,仲有啲珍珠同爆珠可以加埋落去,整一杯自己鍾意嘅刨冰😍 仲有啲手工小甜品,有Tiramisu 、泡芙、牛乳布甸。

仲有啲手工小甜品,有Tiramisu 、泡芙、牛乳布甸。

罐裝飲品唔算好多,不過仲有部咖啡機同自助汽水機🥤,部汽水機可以幫你調配埋唔同口味嘅汽水。
2024-04-23
2024-05-02 336 瀏覽
現時「一人一鍋」火鍋放題彷彿愈來愈少,雖然氣氛未必及得上「一枱一鍋」,但對有食物敏感或純素飲食的人而言絕對是一大福音,亦無需遷就個別朋友的特殊需要。全日放題每位成人由$208起分為五款套餐,星期一至四惠顧午市更可享有$40折扣優惠,除了最便宜的兩款限時90分鐘外,其餘三款時限均有120分鐘,我們所選的澳洲和牛牛小排·嚴選和牛胸腹眼套餐每位$368。自助吧提供多款小食及前菜如無骨炸雞、炸餃子、醃漬蘿蔔等,更有關東煮雞蛋、竹輪等。自助食品區有多款配料選擇,包括公仔麵、烏冬、香菇貢丸、芝士豆腐、年糕福袋等。蔬菜款式同樣琳琅滿目,例如京蔥、冬瓜、蓮藕、南瓜、油麥菜等。另有咖啡機、自助汽水機及少量罐裝飲品。除了泡芙、木糠布甸等迷你甜品,更有自助雪糕機、粒粒刨冰機以及自製窩夫機,再淋上朱古力醬、焦糖醬或士多啤梨醬,趣味十足。湯底包括雞白湯湯、花生沙嗲湯、雞白湯、麻辣味噌湯等,另有和風舞茸菇野菌湯及和風羊腩煲兩款新湯底。入座後先送上每人一份賞味頭盤,包括牛舌、牛胸腹眼、鮑魚及廣島蠔各兩隻,澳洲和牛牛小排、和牛胸腹眼、安格斯牛小排、嚴選Prime牛肩肉、一口牛肉粒、滑牛肉、美國牛板腱、麻辣滑牛肉等多款
另有咖啡機、自助汽水機及少量罐裝飲品。
入座後先送上每人一份賞味頭盤,包括牛舌、牛胸腹眼、鮑魚及廣島蠔各兩隻,澳洲和牛牛小排、和牛胸腹眼、安格斯牛小排、嚴選Prime牛肩肉、一口牛肉粒、滑牛肉、美國牛板腱、麻辣滑牛肉等多款牛類均可任點,當中當然以澳洲和牛牛小排油花最為細緻,牛肉以外則有熊本豬梅花肉、昆布漬雞肉、特選羊肩肉、嚴選伊比利亞五花肉、日本帶子、沙白、海蝦、杭州黑魚片、大蟹棒、水魷魚、蝦滑、花膠、即炸午餐肉、即炸響鈴、雲吞及魚皮餃等。
2024-05-02 272 瀏覽
最近係top行完街落樓下food court就發現有放題食,入面有唔同嘅套餐,我哋就揀咗澳洲和牛牛小排火鍋放題因為係用一人一鍋嘅形式,我哋就揀咗雞湯同埋蕃茄湯,湯底都係比較清淡,就可以比較食到食材嘅味道,尤其係蔬菜喺牛肉方面,我最鍾意食嘅都係澳洲和牛牛小排,呢度嘅牛肉品質唔錯,好有肉味,切得都比較薄,基本上碌幾秒就已經食得叫呢個套餐仲會跟兩隻鮑魚同埋廣島蠔,食落都幾鮮,任叫既沙白都幾鮮甜,推介大家試吓飲品區嚟講,雪櫃入面嘅韓國飲品比較多,另外亦都有汽水機、咖啡機等等,選擇都算多

2024-04-29 367 瀏覽
位於旺角TOP地庫嘅一間日式任食火鍋店,木系嘅裝潢設計,座位都寬敞環境舒服,日式火鍋一人一鍋,幾好有幾款唔同價錢嘅任食放題比大家選擇,自助區有唔同嘅打邊爐料,熟食,飲品,甜品,仲有得自製窩夫,都幾特別。難得食放題,嗌左個澳洲和牛和小排•和牛胸腹眼 $368,120任飲任食。呢個餐另外會送一碟頭盤,有鮑魚,廣東蠔,牛舌,胸腹眼。個餐可以嗌嘅和牛肉片唔會切得太薄,油花分佈得平均,牛味好香。另外仲有沙白蜆,帶子,蝦呢D海鮮可以無限任叫,海鮮都新鮮,帶子大粒,所以淨食海鮮都可以翻本。

2024-04-24
2024-04-26 215 瀏覽
第一次試✨大將放題火鍋,真係值得推介分店旺角TOP商場,位置好方便,地鐵站口一出落一層就到😍🌈💕性價比超高,澳洲和牛牛小排火鍋放題,只需要$368位,超回本食物當然✨澳洲和牛,仲有大大粒勁✨厚切帶子✨有好多湯底選擇,湯底係一人一鍋,夠哂衛生🌶️麻辣湯底非常之香辣惹味 ,🐔雞白湯香濃面不膩✨✨放題黎講,澳洲和牛都好高質,非常之軟嫩,有牛味,每塊薄薄地涮涮吓就食得,嗦哂啲湯汁正👏🏻👏🏻😍😍😍一坐低就送上嚐味頭盤有澳洲和牛、牛舌、鮑魚、廣島蠔、大蝦、青口等海鮮鮑魚、廣島蠔新鮮好吃😋💚外面自助區,有多款蔬菜、豆腐、丸類等,小食多選擇,😍炸物,關東煮,前菜如泡菜之類💚甜品仲有自製夾餅,😋自己親手夾出來,再加雪糕食,有得玩有得食😆👏🏻
第一次試✨大將放題火鍋,真係值得推介
分店旺角TOP商場,位置好方便,地鐵站口一出落一層就到😍🌈

有好多湯底選擇,湯底係一人一鍋,夠哂衛生
🌶️麻辣湯底非常之香辣惹味 ,🐔雞白湯香濃面不膩

鮑魚、廣島蠔新鮮好吃😋

• 澳洲和牛
  • 麻辣鍋