餐廳:天膳 (銅鑼灣)地址;銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心12樓香港餐廳轉手速度實在太快,尤其疫情之後好多餐廳都捱唔住呢場疫戰嘅衝擊🦠,而呢間主打日式Omakase嘅天膳 @tenzen_japanese_restaurant 就喺銅鑼灣屹立咗14年,佢哋堅持所有菜式都喺由餐廳師傅去設計,可以話獨一無二,其他地方想食都食唔到😎入到餐廳除咗見到Omakase吧枱之外,仲見到好幾張卡位同私隱度高嘅細房,環境光鮮舒服,而除咗3款Omakase套餐之外,仲可以散叫唔同嘅刺身、壽司同各種日式料理🍣✝️前菜拼盤 $120前菜基本上每個星期都唔同,除咗用返時令嘅食材,師傅更希望帶多啲驚喜同創意比客人🎉。三款前菜由淡味到濃味嘅次序品嚐,店員逐一介紹唔同嘅食物,首先喺嚟自北海道嘅白粟米🌽,除咗可以生食,咬落仲飽滿爆汁,超級鮮甜💦;之後有「柿中之王」之稱嘅富有柿天婦羅,用咗天婦羅做法減輕咗柿嘅甜度,同時帶有外薄脆內軟糯嘅口感,爽甜得嚟帶有陣陣海苔香;最後喺日本罕見嘅汁煮白梅貝🐚,厚肉而且肉質爽彈,一啲苦澀味都無,反而喺有清新淡淡嘅鮮甜香✝️汁煮金目鯛頭 $250金目鯛本身油脂豐富🐟,所以師傅用咗鹹中帶甘甜嘅日本醬
餐廳:天膳 (銅鑼灣)
地址;銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心12樓

入到餐廳除咗見到Omakase吧枱之外,仲見到好幾張卡位同私隱度高嘅細房,環境光鮮舒服,而除咗3款Omakase套餐之外,仲可以散叫唔同嘅刺身壽司同各種日式料理🍣

✝️前菜拼盤 $120

✝️汁煮金目鯛頭 $250
金目鯛本身油脂豐富🐟,所以師傅用咗鹹中帶甘甜嘅日本醬油去調味,去除油膩感亦都增加味道嘅協調性,充滿日本風味🇯🇵。
將魚骨拆出嚟逐件去吸吮相當滋味,配埋冬菇🍄、蘿蔔、蘆筍呢啲吸汁嘅蔬菜,就可以將金目鯛同醬汁嘅精華一一品嚐😌

✝️金鯛立鱗燒 $120
「立鱗燒」喺指用熱油不停淋上魚身直至魚鱗豎立、金黃香脆,再用烤熟方法烹調魚肉而成嘅製法,喺日本餐廳好常見,可以話好考師傅嘅功力💪,因為火候、溫度、濕度方面都要掌握得好,魚鱗先唔會脫落,同埋金鯛先可以保持一定嘅濕潤度唔會乾身。
師傅另外調製咗牛油果乳酪醬同紅菜頭天婦羅碎去作裝飾同調味,可以豐富咁突顯出金鯛嘅鮮香層次🤩

✝️壽喜燒和牛 $300
日本宮崎縣黑毛和牛勝在佢嘅霜降紋理,入口綿綿細膩半即溶,而且牛肉香味濃郁嘅特徵真喺令人食過返尋味🤤,
整穿面頭嘅日本蛋黃,比蛋黃漿同壽喜燒汁沾上和牛片,香甜嘅滋味同滑溜嘅質感更加鮮明👍,可唔可以食多幾塊🤣

✝️紅豆抹茶豆腐花 $50
最後食咗個好有Fusion感覺嘅甜品,將日本紅豆同抹茶加入港式豆腐花當中🫘,可以輕輕加上糖漿🍯,
紅豆同糖漿嘅甜香之中帶有輕輕抹茶清香🍵,豆腐花滑得嚟唔易爛,幾有特色🤓
2023-07-08
10 分鐘 (堂食)
2023-07-04 52 瀏覽
趁週末去咗銅鑼灣食好嘢食,呢間日本料理位於商廈高層,門口就已經俾人高級日本料理嘅感覺,週末午市時段非常full booking,建議想食嘅朋友可以預先訂位。前菜小食 $120我哋點咗兩份前菜,選料用上時令食材。三款小食店員建議由淡口食起,先有爽脆清甜嘅白粟米刺身;第二道蘆筍,加咗柚子醬汁,酸酸甜甜十分開胃;最後嘅汁煮白梅貝非常入味,口感彈牙。燒阿波尾雞翼 $50阿波尾雞翼大大隻燒到外皮香脆,入面肉質嫩滑juicy。唐揚沙鎚魚 $90沙鎚魚炸到非常香口,魚肉白嫩,食落一啲都唔油膩,點埋個醬汁食就更帶出魚嘅鮮味。汁煮金目鯛魚頭 $280主食方面先叫咗汁煮金目鯛魚頭,魚頭已經煮到入哂味,魚鮫位啖啖肉,肉質鮮味實淨,仲有香菇、蘿蔔、大蔥等配菜。汁燒牛扒 $270另一款主食叫咗汁燒牛扒,薄牛扒中心帶微微粉紅色,肉質腍嫩。。。天膳 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心12樓。。

前菜小食 $120

燒阿波尾雞翼 $50
阿波尾雞翼大大隻燒到外皮香脆,入面肉質嫩滑juicy。

唐揚沙鎚魚 $90

汁煮金目鯛魚頭 $280

汁燒牛扒 $270
另一款主食叫咗汁燒牛扒,薄牛扒中心帶微微粉紅色,肉質腍嫩。

天膳 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心12樓

2023-07-04 55 瀏覽
今天發工資🥳要吃好東西!!!好姊妹帶了我來銅鑼灣的日式餐廳❣️每道菜都好精緻好美~🛎 $240 小食*2我跟姊妹每人一個小食裏面有三個食材:玉米、富有柿、白梅貝店員講解是要順序吃的,由淡至濃😍擺盤很美,十分講究玉米沒有多餘的調味,最簡單的煮法令到其鮮甜更加突出富有柿是炸物,外脆,但內裏卻非常水潤💦白梅貝肉質爽口彈牙,甜甜的😋上碟時已有竹籤插著,很輕易就脫了殼!🛎 $250 和牛條慢煮這和牛條真的不得了十分之軟滑😋每一口都入口即融份量也不少,有大概5-6條和牛條🐄也有蘿蔔和本菇作伴碟醬油令每樣食材都很入味👍🏻我們都很喜歡這道💯🛎 $100 雞翼串燒*2原來是雞全翼呀🐣火喉控制很好雞皮很香脆,並且保留到肉汁加上檸檬汁很開胃🛎 $180 炸金鯛這是用立鱗燒的方式烹調的即是用油把金鯛淋熟🔥所以不會把魚肉煎得很乾~很juicy!而且魚鱗也是可以吃的!脆脆的😚配搭的是牛油果乳酪醬🥑、藍莓和甘荀令整道菜變得更清新✨🛎 $300 煮金目鯛頭此金目鯛必定是條大魚🐠光是魚頭已經那麼大那麼多肉😋😋😋魚的面頰是無容至疑的嫩滑一點也不腥👍🏻醬汁調味也剛剛好平常不太吃魚的姊妹也讚不絕口🥹🛎 $35 波子汽水🛎 $2
今天發工資🥳要吃好東西!!!
好姊妹帶了我來銅鑼灣的日式餐廳❣️
每道菜都好精緻好美~

🛎 $240 小食*2
我跟姊妹每人一個小食
裏面有三個食材:玉米、富有柿、白梅貝
店員講解是要順序吃的,由淡至濃😍擺盤很美,十分講究
玉米沒有多餘的調味,最簡單的煮法令到其鮮甜更加突出
富有柿是炸物,外脆,但內裏卻非常水潤💦

🛎 $250 和牛條慢煮
我們都很喜歡這道💯

🛎 $100 雞翼串燒*2
原來是雞全翼呀🐣
火喉控制很好
雞皮很香脆,並且保留到肉汁
加上檸檬汁很開胃

🛎 $180 炸金鯛
這是用立鱗燒的方式烹調的
即是用油把金鯛淋熟🔥
所以不會把魚肉煎得很乾~很juicy!
而且魚鱗也是可以吃的!脆脆的😚
配搭的是牛油果乳酪醬🥑、藍莓和甘荀
令整道菜變得更清新✨

🛎 $35 波子汽水
🛎 $25 Coke Zero

🌐 環境/服務
服務非常之周到
就坐後,馬上就端上了熱毛巾🔥
每次上菜都會為我們更換碟,及講解每道菜式的吃法和食材,能感受到餐廳的用心🫶🏻
2023-06-22 228 瀏覽
我剛完成新工作的試用期,細佬就帶我嚟呢間樓上日本料理度食好嘢🥰 一進門就見餐廳的一邊有omakase吧枱,圍住壽司師傅咁坐,另外一邊就有2張4人枱和2間私人包廂,私人度高,整體感覺好高級喔!🍱 前菜小食 (HK$120 x 2份).擺盤好精緻,好像一碟藝術品!.店員建議由淡味食到濃味:香魚、黑梅貝、日本髪菜.香魚,炸得原條完美呈現,薄薄的炸粉,但口感酥脆,連魚尾都脆,又食到鮮甜魚肉。下面塊蓮藕片好爽脆!.黑梅貝,又稱黑海螺,肉質彈牙,食到原有的鮮甜味😋.日本髪菜,好爽口,配搭酸甜醬汁、蟹籽和蟹肉,正正子👍🏻.最後,發現裝飾的燈籠果,食埋佢先😄🐟 銀鱈魚西京燒 (HK$260).銀鱈魚表面燒得有焦香,魚肉白雪雪,肉質非常嫩滑,配上甜得很好的西京漬醬汁,好好味😋🥩 和牛面珠墩 (HK$200).面珠墩,入口滿牛肉香,肉質嫩滑.2片面珠墩之間原來夾咗一片富有柿天婦羅,清甜、厚實呀!.薄薄薯片,脆口,薯味十足,下面是凍薯蓉,好滑口喎!🐟 汁煮油金魚鮫 (HK$250).油金魚刺身就常食,油金魚鮫就真係第一次食,因為一條魚得一個魚鮫咋!.魚鮫啲肉質細嫩,配搭㕑師的獨特芡汁,好好味呀~.配菜,例如

🍱 前菜小食 (HK$120 x 2份)
.擺盤好精緻,好像一碟藝術品!
.店員建議由淡味食到濃味:香魚、黑梅貝、日本髪菜
.黑梅貝,又稱黑海螺,肉質彈牙,食到原有的鮮甜味😋
.日本髪菜,好爽口,配搭酸甜醬汁、蟹籽和蟹肉,正正子👍🏻
.最後,發現裝飾的燈籠果,食埋佢先😄

前菜小食

🐟 銀鱈魚西京燒 (HK$260)

銀鱈魚西京燒

🥩 和牛面珠墩 (HK$200)
.面珠墩,入口滿牛肉香,肉質嫩滑
.2片面珠墩之間原來夾咗一片富有柿天婦羅,清甜、厚實呀!
.薄薄薯片,脆口,薯味十足,下面是凍薯蓉,好滑口喎!

和牛面珠墩

🐟 汁煮油金魚鮫 (HK$250)
.魚鮫啲肉質細嫩,配搭㕑師的獨特芡汁,好好味呀~
.配菜,例如白蘿蔔、紅蘿蔔、冬菇都好入味👍🏻

汁煮油金魚鮫

🍜 蟹肉蛋花湯稻庭烏冬 (HK$200)
.熱氣滿滿的湯烏冬,鋪滿晒蛋花,嫩滑的,食落似有又似無咁,好特別
.蟹肉份量超多,鮮甜美味
.稻庭烏冬比較一般食嘅更幼條,但不失軟彈口感😋

蟹肉蛋花湯稻庭烏冬

🍹 波子汽水 (HK$35/支)
.超耐冇飲!可以自己開蓋pop個人粒波子,好有中學時常飲的回憶😄

波子汽水
2023-06-15
銀鱈魚西京燒
和牛面珠墩
汁煮油金魚鮫
蟹肉蛋花湯稻庭烏冬
波子汽水
2023-06-16 121 瀏覽
前菜🔸炸日本香魚•鰹魚沙律油揚豆腐·黑梅貝•龍珠果這個前菜炸魚鬆脆,同埋油悠揚豆腐配上鰹魚沙律,口感一流🥰 黑梅貝係好似螺肉咁,有隻牙籤拎起就可以食,非常方便😝主菜🔸汁煮日本和牛呢個和牛配上日本雞蛋,加一碗日本米飯,一流😍🔹 日本阿波尾雞翼呢個燒雞翼外皮酥脆,雞肉嫩滑多汁,超正😜🔸汁煮金目鯛呢個汁煮魚頭完全無腥味,又係送飯一流😚🔹 蟹肉蛋拌稻庭烏冬估唔到伴烏冬比湯烏冬更出色,啖啖蟹肉加滑蛋,絕對值得一試😎#hkfood #hkgirl #香港探店 #銅鑼灣#銅鑼灣日本餐廳 #天膳 #和牛料理#zoeincwb
🔸炸日本香魚•鰹魚沙律油揚豆腐·黑梅貝•龍珠果

主菜
🔸汁煮日本和牛
呢個和牛配上日本雞蛋,加一碗日本米飯,一流😍
🔹 日本阿波尾雞翼
呢個燒雞翼外皮酥脆,雞肉嫩滑多汁,超正😜
🔸汁煮金目鯛
呢個汁煮魚頭完全無腥味,又係送飯一流😚
🔹 蟹肉蛋拌稻庭烏冬
估唔到伴烏冬比湯烏冬更出色,啖啖蟹肉加滑蛋,絕對值得一試😎

#hkfood #hkgirl #香港探店 #銅鑼灣
#銅鑼灣日本餐廳 #天膳 #和牛料理
#zoeincwb
2023-06-09
5 分鐘 (堂食)
2023-06-14 77 瀏覽
•銅鑼灣|天膳生活咁忙碌假期緊係要搵啲好嘢食慰勞吓自己今次就book咗係銅鑼灣嘅日式料理一入座店員就送上熱茶同熱毛巾🤍前菜香魚 螺 蟹籽蟹肉髮菜 龍珠果香魚冇加太多嘅調味炸得好香脆亦食到魚本身嘅鮮味店員會建議食物嘅順序食法由淡味嘅食起 再由酸酸甜甜嘅龍珠果做尾好開胃 汁煮油甘魚鮫魚油味好香 配菜都好入味和牛壽喜燒吉穿蛋黃後沾滿成塊牛肉香濃嘅蛋味配埋入口即溶嘅A5和牛🥹底下嘅豆腐有微微煎到焦香 好滑溜日本阿波尾雞翼雞翼燒到皮脆肉嫩玉子蟹肉撈稻庭烏冬玉子蟹肉汁有濃濃嘅蟹肉鮮味烏冬好滑亦好彈牙

銅鑼灣|天膳

玉子蟹肉撈稻庭烏冬
玉子蟹肉汁有濃濃嘅蟹肉鮮味
烏冬好滑亦好彈牙
2023-06-11
5 分鐘 (堂食)
2023-06-12 61 瀏覽
這次探店是位於銅鑼灣的🇯🇵日式餐廳 天膳 這次來沒有試他們的omakasae 點了幾款小食首先是前菜 💰120🐟🐚🦀由香魚,黑玫貝,蟹肉髮菜組成 菜式裝飾得很精緻 這款菜式職員建議由淡味吃到濃味 由淡淡的香魚開始吃 再吃黑玫貝 黑玫貝很鮮甜 最後才吃蟹肉髮菜 蟹味濃郁 配上髮菜吃很搭 開胃 小食貼了幾款 🐠汁煮油甘魚餃 💰250兩大塊油甘魚 加上甘筍 香菇等配菜 魚肉很嫩滑 鮮甜 濃濃的醬油味滲入了魚肉👍🏻🐥阿波尾雞翼 💰100用鹽燒的方法烹煮 味道比較淡 雞味香脆 有燒烤味 🐮汁煮和牛面頰 💰200兩片牛面頰夾著富有柿 加上雲吞皮 薯蓉等配菜牛面頰肉切得很厚身 煮得超軟 牛香味很濃 加上配菜吃很搭🍝玉子蟹肉稻庭烏冬 💰200先用蟹煮成蟹湯 再加入烏冬 玉子烹調蟹鮮味很重 烏冬煮得剛好 口感彈牙 再加上玉子 更添口感 甜品🍵抹茶豆腐花 加黑糖 💰50很特別的菜式 由餐廳日本廚師研製的 抹茶加上黑糖 甜中帶到抹茶的甘味 味道比想像中搭飲料波子汽水 💰35燈汁 💰25環境高級又乾淨的餐廳
這次探店是位於銅鑼灣的🇯🇵日式餐廳 天膳

波子汽水 💰35
燈汁 💰25

環境高級又乾淨的餐廳
2023-06-02 169 瀏覽
今日去咗銅鑼灣搵朋友食Lunch朋友一早預訂咗去渣甸中心12樓天膳呢度環境好似去咗間日式嘅私房菜咁,仲有兩間房可以book,好高私隱度,一坐低就有熱毛巾提供,服務超好,職員好nice前菜:茶碗蒸+蔬菜沙律配麵豉湯蒸蛋超滑,味道剛剛好吞拿魚汁煮下巴(限期限定)朋友就係特登帶我嚟食呢個菜式,佢話要提前預訂先有,真係第一次食吞拿魚下巴,好入味,唔係熟客真係唔識叫,推介推介!西京燒銀雪魚銀雪魚好軟滑,食到淡淡麵豉味,配飯一流,唔洗點沙律醬都好好味。日本阿波尾雞翼好大隻,皮脆肉嫩綠茶雪糕麵豉湯

今日去咗銅鑼灣搵朋友食Lunch
朋友一早預訂咗去渣甸中心12樓天膳

茶碗蒸

前菜:茶碗蒸+蔬菜沙律配麵豉湯
蒸蛋超滑,味道剛剛好

好大隻,皮脆肉嫩

麵豉湯

麵豉湯

2023-06-02
茶碗蒸
2022-08-28 2321 瀏覽
行完書展之後都差唔多成10點 好多餐廳都已經過咗last order搵搵吓記得之前嚟過天膳lunch 好在仲有得食有得食已經好好 所以都無諗太多嚕lunch同dinner價錢實在相差太遠 lunch set好似三百唔使 有壽司、烏冬、前菜 etcdinner價錢唔平嘅情況下 所以都係嗌咗幾樣就算壽司拼盤 $450基本上都係大路款式海膽, 拖羅, 三文魚籽, 帆立貝……款款都好新鮮特別係海膽真係好甜整體質素都高質銀鱈魚西京燒 $260燒得好香 油分重味道甜甜哋 肉質又好嫩滑牛舌 $60都好好味整體質素對得住價錢服務都好好
搵搵吓記得之前嚟過天膳lunch 好在仲有得食
有得食已經好好 所以都無諗太多嚕
dinner價錢唔平嘅情況下 所以都係嗌咗幾樣就算

壽司拼盤 $450
基本上都係大路款式
海膽, 拖羅, 三文魚籽, 帆立貝……款款都好新鮮
特別係海膽真係好甜

整體質素對得住價錢
服務都好好
2022-07-22
2022-05-14 2149 瀏覽
去到坐低之後師傅會詢問有什麼食物唔食,然後便準備食材,魚料新鮮,切好後放在木箱內回溫,期間師傅一路上壽司,一路都會介紹材料的來源和處理手法,如果對食材有興趣,再追問,師傅都非常樂意回答和分享,最喜歡的是赤貝,爽口彈牙, 10分鮮味😍😍銅鑼灣廚師發板的店舖眾多,價錢偏向平至中等,醋飯味道不算十分有個性,偏向港式口味,適合同初入門嘅朋友,同客人食飯,或者慶祝節日。😆😆

2022-04-30 1314 瀏覽
服務態度好!但食物質素唔掂,叫了個$270 壽司set, 鰻魚是多骨腥味,壽司的飯是又硬又細的,唔好食😩,還好魚生還勉強可以。最好的只有三文魚籽,唯一可以讚的地方。收取差唔多$300的價錢,請提供好的食物質素。
2021-12-19 1981 瀏覽
星期六和舊同事約在銅鑼灣吃午飯我們決定吃日本菜,我拍板去這間餐廳。 因為很久沒有幫襯,所以不知水準維持得如何?我們每人叫了一份八件壽司set, $270/set, 包沙律、燉蛋和麵豉湯。賣相和味道都很好我叫了海膽、三文魚子、吞拿魚、中吞拿、拖羅、池魚、金目鯛、甜蝦和鐵火卷。 每次order八件set,師傅都會送多一件壽司。如果不吃鐵火卷,可以揀冷烏冬或熱烏冬。壽司 set的海膽以前係日本海膽,現在不是,並且在餐牌上列明,貨真價實。所有食物都很新鮮。套餐包雪糕或咖啡或茶,結束完美的一餐(以前有橙送,不過現在沒有了)。 雖然很久沒有幫襯,套餐亦加了價,但是食物仍保持一貫水準!

。如果不吃鐵火卷,可以揀冷烏冬或熱烏冬。

2021-12-18
周六放假,來個簡約的下午,先從精緻午餐開始。樓上精品籌司小店是一個選擇,人少安靜。要的是廚師心思和食物質量。坐下就点了兩客Set Lunch ;8件壽司和銀雪魚西京燒。前菜就看到老闆對質量的要求:一樣的東西,不一様的味道。8件壽司併盤,任君選擇。重點是食材新鮮,飯團軟糯。反映壽司司父的手藝。銀雪魚西京燒,食材和廚藝缺一不可!賣相亦𢸍奮食慾。吃東西全是個人感受,快樂就是嘗到一頓滿意的午餐!
前菜就看到老闆對質量的要求:一樣的東西,不一様的味道。
Set  Lunch  前菜

銀雪魚西京燒,食材和廚藝缺一不可!賣相亦𢸍奮食慾。

吃東西全是個人感受,快樂就是嘗到一頓滿意的午餐!
Set  Lunch  前菜
2021-09-17 1478 瀏覽
好鐘意食omakase🙈所以度度都試下😋地理位置好方便, 又好近地鐵站🚉食材方面都係新鮮食材全部由日本運過嚟🇯🇵今次選擇食lunch time時段😆而omakase lunch set 有蒸蛋, 3款前菜, 6貫壽司, 6款刺身, 1款手卷, 湯同甜品💕金目鯛壽司 係我至愛嘅魚之一😍入口已經散發魚油香😻非常好食😋甘錭壽司脆卜卜外皮🤩炸到金黃色, 肉身夠滑好好味👍🏻左口魚裙邊壽司魚身滑lut lut👍🏻不過唔夠香, 有啲失望🙈日本海膽壽司海膽鮮甜到想食完一舊再一舊🥰味道非常濃郁😛入口即溶😃日本生蠔手掌咁大嘅生蠔🤩係生蠔控嘅我見到即刻心心眼😍刻意咬開嚟食, 散出嚟種甜又夠creamy, 唔錯👍🏻餐廳以木系做主色調, 感覺好舒服👍🏻 開心可以喺鬧市偷閒靜靜地食個lunch😎 預先訂位留座🥰 不過覺得食得比較趕🙈

金目鯛壽司
係我至愛嘅魚之一😍入口已經散發魚油香😻非常好食😋

甘錭壽司
脆卜卜外皮🤩炸到金黃色, 肉身夠滑好好味👍🏻

左口魚裙邊壽司
魚身滑lut lut👍🏻不過唔夠香, 有啲失望🙈

日本海膽壽司
海膽鮮甜到想食完一舊再一舊🥰味道非常濃郁😛入口即溶😃

日本生蠔

午餐
系香港食到好食又新鮮既壽司🍣,通常都會好貴,成千蚊一餐🤑。有時覺得如果俾得咁既價錢,係日本一定更加好食🙄。點知大家有無同感呢🙄我真係好掛住日本🇯🇵啊!!!!最近為食既肥妹仔發現依間唔係好貴又好食既壽司🍣!推介俾大家👍🏻當然識食緊係食lunch 啦😜抵食d麻~肥妹仔點左個自選8件壽司既set,前菜有沙律、面豉湯同日式蒸蛋。三樣都係正常發揮,不過不失。但主角黎啦~自選8件壽司,我簡左:大吞拿魚腩、中吞拿魚腩、深海池魚、日本海膽、三文魚籽、帶子、鰻魚、左口魚邊,配碎蔥吞拿魚腩卷。精明嘅肥妹仔數一數碟上既壽司,發現多左一件!😨😨Bar枱既師傅好好咁話,今日每枱都會送多一件池魚,可見師傅一d都唔吝嗇。每件刺身都非常新鮮,特別推介:左口魚邊、鰻魚、帶子、海膽。左口魚邊壽司係經過炙燒既,入面即溶,魚油係口入面慢慢散發出來,真係好想encore 🥺可惜依款魚只限點一舊。鰻魚壽司一入口還有微微既温度,唔係平時出面食凍冰冰個d😏。鰻魚味勁香!加上沾上少許鰻魚醬,入口勁香濃!果然舊鰻魚係無魚骨痴住🤗,平時係出面連鎖壽司店既鰻魚必定有魚骨存在,每次食親都火火地🤬放心,依間我食過係無既😏帶子壽司,帶子刺身好厚,
每件刺身都非常新鮮,特別推介:左口魚邊、鰻魚、帶子、海膽。
帶子壽司,帶子刺身好厚,味道鮮甜。🥰
最後特別推介,海膽壽司🍣。海膽入口一d都唔苦,帶點微微既甜味,無鯹味,入口好rich同creamy既感覺。份量未係多,但適中。依個價錢可以食到依個質素既海膽我各得已經值得👍🏻
最後依個lunch set仲包埋水果同自選雪糕一球,我簡咗抹茶味🍵,朋友簡咗蘋果味🍎。抹茶味🍵香濃屬厚實型既雪糕。反而蘋果味🍎有驚喜,雪糕香甜清新,中間夾雜一d蘋果碎,有助解膩。
〈特別注意‼️:需要book位,因為肥妹仔見到有幾pair人想walk-in 都俾店員話full 曬。另外,如有朋友仔同肥妹仔一樣係唔食Wasabi🤟🏻既,必須係落單時通知師傅💁🏻‍♀️,否則師傅會係壽司入面加入Wasabi🤢〉
🔸自選8件壽司 $250🔸
2021-08-14
120 分鐘 (堂食)