2023-11-20 206 瀏覽
食物方面烏賊拉麵:湯非常濃厚好味,唔會太鹹,食完成晚都唔會因為味精而頸渴,叉燒非常嫰滑好食,半肥瘦剛剛好 加紫菜會俾4塊 好好食 成碗拉麵都非常有水準 好食辣味拉麵:辣度適中 湯好味 叉燒半肥瘦剛好 流心半熟蛋非常好食員工服務:非常好 非常貼心 因為我着白色衫關係,員工主動提供白色即棄圍裙,另外仲因為見到我大肚,主動提供暖水俾我非常貼心的員工態度非常親切非常好拉麵又好食,員工又好,一定會再嚟食可惜餃子賣晒,下次要試吓!
食物方面

員工服務:
非常好 非常貼心

非常貼心的員工
態度非常親切非常好
拉麵又好食,員工又好,一定會再嚟食
可惜餃子賣晒,下次要試吓!
烏賊拉麵
2023-11-16
烏賊拉麵
2023-11-14 242 瀏覽
今日我哋嚟旺角食拉麵依間奇蹟拉麵喺屯門已經出晒名,每次食都要排晒長龍,最近佢哋喺旺角開咗分店,我哋嚟睇吓會唔會有奇蹟發生啦🤭清湯醬油拉麵🍜醬油味比較偏淡,叉燒做得好好食,油脂分布好均勻,口感軟腍,麵質就正常原味濃拉麵🍜呢款湯底就相對濃郁,但我就覺得比較偏鹹又唔算好食到又豬骨味🤔,食材方面呢同頭先嘅係一樣嘅,整體成碗麵值得一讚嘅反而係覺得係個糖心蛋,做到流心嘅效果啦,而且蛋白唔會過熟整體來講 未有報導果種奇蹟嘅感覺,如果以呢個價錢又要排隊咁可能會有其他更好嘅選擇,同埋份量唔係好多男仔未必夠食,可能要加麵,CP值唔算好高!當日平日大約六點左右去到,啱啱唔使排隊!大家想試嘅話,可以參考呢個時間去😆奇蹟拉麵 ミラクル (旺角)回顧率🌸:3/10食物質數🤤 :5/10環境⛲️:5/10服務👩🏻💼:7/10地址:旺角通菜街22號達明大廈地舖
今日我哋嚟旺角食拉麵

清湯醬油拉麵🍜

原味濃拉麵🍜

奇蹟拉麵 ミラクル (旺角)
回顧率🌸:3/10
食物質數🤤 :5/10
環境⛲️:5/10
服務👩🏻💼:7/10
地址:旺角通菜街22號達明大廈地舖

2023-11-08
2023-10-30 381 瀏覽
✍︎︎1900到達 大概等咗10分鐘就可以入座由屯門搬到旺角嘅人氣拉麵店烏賊濃味拉麵 🦑$93原味濃拉麵 🍜$86❥雖然無得揀麵嘅軟硬度但佢麵條幼身偏硬啱我口味( ̄∇ ̄)🍳溏心蛋夠哂流心🥓叉燒兩片夠哂腍同入味重點湯底好濃稠,愈食愈鹹🫣不過少爺仔就話好好味••••••••••••••••••••••••••••••🔎 奇蹟拉麵 ミラクル 旺角通菜街22號達明大廈地舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎

烏賊濃味拉麵 🦑$93
原味濃拉麵 🍜$86

❥雖然無得揀麵嘅軟硬度
但佢麵條幼身偏硬啱我口味( ̄∇ ̄)
🍳溏心蛋夠哂流心
🥓叉燒兩片夠哂腍同入味
重點湯底好濃稠,愈食愈鹹🫣不過少爺仔就話好好味
🔎 奇蹟拉麵 ミラクル
旺角通菜街22號達明大廈地舖
2023-10-28 331 瀏覽
叫左濃厚辣味拉麵其實即係原味濃拉麵加上辣 再加上一跟芝士粉而成嘅湯底 湯底味道濃厚 而且加上芝士粉真係好好味 拉麵條適中少少硬 係我鍾意嘅硬度整體嚟講,轉咗手之後冇乜唔同不過人流就少咗喇 星期日六點去到唔使排隊
叫左濃厚辣味拉麵
整體嚟講,轉咗手之後冇乜唔同
不過人流就少咗喇 星期日六點去到唔使排隊
2023-10-28 190 瀏覽
🍽️ Original Thick Soup Ramen ($86)Barbercue Pork, Soft boiled egg, Sping onions, Bamboo shootsMirakuru means miracle. This is indeed miracle.Ramen soup has unique tasty flavors and everything just nice. Pot finished the entire bowl of soup! Toppings are unique especially the barbercue pork.Our experience coming to this place was great. Not long queue since arrived early but the queue was there when we finished. Definitely will come back

Definitely will come back
Original Thick Soup Ramen
2023-10-20
Original Thick Soup Ramen
2023-10-26 177 瀏覽
一碗麵要大排長龍的時候,我想也有它奇蹟的地方。到達時間7點多,隊不算長不足十人,似乎是射程範圍。不過要齊人才會招呼,明白的,但如果可以內進休息下等待我心情會更好。被安排住在吧枱,其實我一向喜歡吧枱,在等待食物的時間,可以欣賞廚師如何處理食物,態度,整潔等等。大概廚師們都是專業,不會因為人龍太長而把要求降低。廚師大概是日本人主理,基本上他們都用日文溝通,不是說日本一定是好,不過日本拉麵加上日本人的配搭,似乎比較地道,哈哈。好啦,麵的賣相不錯。是最簡單的拉麵。湯底十分濃郁,重重的豬骨濃湯。不過soup body令我食到一半的時候,都感到消化不了。而麵質爽口,豬肉亦不會太肥,卻不失香氣。最喜歡的是不用加錢便有流心蛋奉上,不過流心蛋過火了,流心效果不合格。整體體驗不錯。
一碗麵要大排長龍的時候,我想也有它奇蹟的地方。
到達時間7點多,隊不算長不足十人,似乎是射程範圍。

整體體驗不錯。

之前我已經喺屯門試過呢間拉麵名店 知道佢喺旺角重新開業後就決定要去試試 因為朋友好喜歡食拉麵 所以今次帶佢試吓呢間拉麵店🍜▪️濃厚辣味拉麵 $93湯頭幾濃郁 不過俾想像中辣及嗆口🥵🌶️辣味蓋過咗湯的味道 食完之後一直覺得好口渴🥹拉麵不能自選軟硬度❗️個人覺得麵質偏硬而且麵底比較細…睇圖已經見到食之前得一小撮🥲唯一覺得唔錯係隻溏心蛋半熟剛剛好流心👌🏼▪️烏賊濃味拉麵 $93湯底濃郁但味道偏鹹 除咗鹹味及黑色的湯底 食落唔覺有咩特別🤨慢煮叉燒的味道及口感一般拉麵麵底嘅份量偏少 女仔都覺得食唔飽 聽到有啲食客都話麵底太少 要額外加底$15 (拉麵店沒有任何加配小食選擇)個人覺得呢間拉麵店質素冇以往高亦冇以前咁抵 份量又唔足 連最基本嘅水都係唔凍🧊真係未必會再嚟第二次🥲🥲都明白旺角地段鋪租一定俾以往屯門貴🥹餐廳環境比較熱 而且座位亦都幾狹窄 同隔離枱食客真係好近 完完全全聽到隔離再隔隔隔離啲食客傾偈😂呢個價錢仲有大把CP值更高嘅拉麵店選擇❗️不過如果喺旺角想食拉麵 呢間都值得試一次嘅🤨我哋仲要為咗食呢間拉麵店專程喺家樂坊泊車$70😂…真係有失望而回嘅感覺 最後仲要去附近買小食填肚🤣🤣

▪️濃厚辣味拉麵 $93
唯一覺得唔錯係隻溏心蛋半熟剛剛好流心👌🏼

▪️烏賊濃味拉麵 $93

好耐冇打字 🤫由屯門搬出黎旺角既奇蹟拉麵, 我連續3 個星期五去,到第3 次先成功第一批入座食到 😍 閒日開門前15 分鐘到就ok 啦! ⁡睇左第2 啲食評, 好掙扎究竟要原味濃拉麵定清湯醬油拉麵好😩 結果揀左通常早啲賣哂既原味濃拉麵!!🍜 HKD86 ⁡第一啖飲左湯底 ,係濃稠, 但我唔覺好似人地所講好咸wor ! 飲左一淡,個口都仲有層湯留左係口腔四周咁樣😆 味道唔搶, 係好柔和既豚骨湯。 🐷 麵條幼身,但偏硬,係我好中意既口感!! 亦好掛湯👍🏻 溏心蛋蛋黃都有8-9 成流心 🍳 薄叉燒2 片,考慮size 同片數就好似少左啲😆 叉燒似梅頭,軟腍得來有嚼勁,筍絲清爽冇異味~ ⁡整體黎講, 成碗拉麵表現好平均地好, 冇咩要挑剔既地方。 如果要排15 分鐘我覺得值得一試 , 希望第時會有埋小食🤤⁡

好耐冇打字 🤫

原味濃拉麵

原味濃拉麵
2023-10-06 181 瀏覽
📍奇蹟拉麵🍜📍旺角人氣拉麵店📍旺角女人街📍拉麵店(五款選擇)奇蹟拉麵嘅價格適中,唔係好貴可以接受的價錢範圍,入到餐廳裡面,環境裝修得好日式風格,簡約設計,衛生乾淨整潔服務方面:雖然餐廳位置唔大,但係入面都有四五個服務員係到,所以人手充足,食物黎得都好快(因為排隊嘅時候已經填好)味道👅方面:個人認為個湯十分濃郁,好jim,感受到係熬過好耐、有好多材料嘅一個湯底,而叉燒切得超薄,但拉麵就硬左啲,但整體都係好味嘅🤪環境:🌟🌟🌟🌟/5(乾淨俐落)服務:🌟🌟🌟🌟/5價格:100以下(免收加一)推介:🌟🌟🌟🌟/5
📍奇蹟拉麵🍜
📍旺角人氣拉麵店
📍旺角女人街
📍拉麵店(五款選擇)

服務方面:

環境:🌟🌟🌟🌟/5
(乾淨俐落)
服務:🌟🌟🌟🌟/5
價格:100以下(免收加一)
推介:🌟🌟🌟🌟/5
2023-10-05 128 瀏覽
未夠7點行過見到唔洗排隊就緊係要試下由屯門搬到旺角嘅拉麵鋪—奇蹟拉麵啦!-呢間鋪頭特別在佢唔似一般鋪頭可以揀麵嘅軟硬度同埋湯嘅濃郁度!所有野都係按番廚師嘅standard去做,好有個性!-因為諗唔到叫咩,店員就recommend我地試下佢嘅原味濃拉麵!湯底唔會太鹹,叉燒真係好薄好滑,超好食!不得不提係,即使我將隻蛋放到最後先食,佢都仲係係溏心架!另一碗我地就叫左烏賊濃拉麵🍜食呢碗嘅時候要小心啲,一覺唔小心會整污件衫🤭呢一碗除左個湯有啲唔同,其他都係一樣的!係稍嫌個湯有啲鹹,重口味人士或者會鍾意嘅💖Revisit!? : Yes💗
所有野都係按番廚師嘅standard去做,好有個性!

Revisit!? : Yes💗
行完街唔知食乜好,見到有人排緊隊,上網search原來係一間新開嘅拉麵店,評價都唔錯。見到18:00開門,望吓個時間仲有15分鐘就開店就排隊試吓。點知排到18:10仲未入得,職員出嚟表示:有少少問題,好快就入得。最後18:15開門。鋪面好細,大概20個位。原味濃拉麵($86)、烏賊濃拉麵($93)原味湯底好濃郁、好啫喱、好jam既感覺,感受到個湯底係用好足料去淆個湯底。而“友人”就覺得烏賊湯底係好濃味偏喊,但係食唔到烏賊味,覺得原味濃拉麵泹土底好味過烏賊湯底。麵質偏硬,但係對於鐘意食軟麵嘅我,都覺得幾好食。有2片超薄切叉燒,幾腍幾好食,係用類似慢煮嘅方式煮?叉燒應該係呢間鋪既selling point?流心蛋夠哂流心,好食。整體係好食既拉麵,但排隊就唔會食另外加咗罐可樂$12。免加一服務費。(個人口味S:4/5分) (個人口味E:3/5分)
鋪面好細,大概20個位。
原味濃拉麵($86)、烏賊濃拉麵($93)
麵質偏硬,但係對於鐘意食軟麵嘅我,都覺得幾好食。
流心蛋夠哂流心,好食。
整體係好食既拉麵,但排隊就唔會食
另外加咗罐可樂$12。
免加一服務費。
(個人口味S:4/5分)
(個人口味E:3/5分)
2023-08-23
30 分鐘 (堂食)
2023-09-23 223 瀏覽
呢間拉麵店係朋友介紹去食,聽講係近期人氣拉麵店😂網上評語話拉麵店成日都大排長龍,好彩今次Lunch時間去又唔洗排喎,直入😉同朋友分別叫左兩款黎試下,各有特色,但未至於值得排隊去食🤔1. 清湯醬油拉麵 ($79)個人鐘意呢款醬油湯底多啲,清清地,係鏗魚醬油味,唔會好咸👍🏻叉燒算大塊,唔鞋,偏瘦😋溏心蛋味道較淡,但都做到流心🤓麵質比較硬身,可以浸耐少少湯先食😅2. 原味濃拉麵 ($86)呢款湯底一上台就知係好濃好杰既豬骨味,相當足料😎但我覺得比較咸左啲,有啲油膩😔

1. 清湯醬油拉麵 ($79)

2. 原味濃拉麵 ($86)
2023-08-18
  • 清湯醬油拉麵
2023-09-18 275 瀏覽
聽朋友講好食就去試下朋友預早去咗排隊 大概等咗唔使一個鐘就可以入座叫咗個辣味拉麵 本來都食得辣 所以都冇乜期望 都係預左自己之後再加辣叫咗三碗拉麵5分鐘內都上齊拉麵偏鹹 但因為夠辣同埋麵質控制得好好所以完全冇問題 另外佢兩片肉都好嫩滑價錢味道,完全值得!之後一定會再去食
聽朋友講好食就去試下
朋友預早去咗排隊
大概等咗唔使一個鐘就可以入座
叫咗三碗拉麵5分鐘內都上齊
拉麵偏鹹 但因為夠辣同埋麵質控制得好好
所以完全冇問題 另外佢兩片肉都好嫩滑
價錢味道,完全值得!
之後一定會再去食
辣味拉麵
40 分鐘 (堂食)
2023-09-16 195 瀏覽
隔咗成個月,熱潮已過,終於唔使排隊。已經係第二次打食評,第一次真係排隊排到我身水身汗,今次下晝6:00直接進入,冇人排隊,加上天氣涼咗,已經冇咁辛苦今次我就叫咗個烏賊濃湯拉麵,啲墨魚汁勁香,唔理佢係咪用湯包,總之調校得好味就得啦一如既往,麵質偏硬,冇得揀軟硬度!上次食都唔係咁,師傅應該調校過煮麵嘅時間。但值得一讚嘅就係個湯真係好好味,好成功將啲墨魚汁嘅鮮味帶出嚟。但係個蛋就真係⋯⋯唔想再講,唔係糖心都算,太過熟,個心硬硬地⋯⋯反而個低溫慢煮叉燒保持到水準!正但總括嚟講都算抵食,如果唔使排隊先會食囉
隔咗成個月,熱潮已過,終於唔使排隊。
烏賊濃湯拉麵

反而個低溫慢煮叉燒保持到水準!正
但總括嚟講都算抵食,如果唔使排隊先會食囉
烏賊濃湯拉麵
Follow我耐既讀者可能都知我係屯門奇蹟拉麵 @mirakuru_ramen 既粉絲(˶ˊᵕˋ˵)近期旺角重開 雖然有唔少是非 排隊依然係必須既我實測左平日午市同晚市既輪侯時間午市好好彩等5分鐘左右就可以入座晚市6點半達陣就排半個鐘 覺得都可接受(≖֊≖)◦ 清湯醬油拉麵分別試左兩次 出品質素穩定既但同屯門時期比較就明顯有分別了對我黎講係失色左既(ᯅ̈ )湯底以往最得我歡心既淡淡蔬菜甜味消失左取以代之係強烈既鰹魚香氣 比較單調兼直接慢煮叉燒我覺得都仲係好食既 有厚度又軟嫩而蛋略嫌太生 係流心蛋多過溏心了◦ 原味濃拉麵近年極少食豬骨湯底 但奇蹟既我可以濃郁豬骨湯底無豬膻味外 仲帶雞湯既骨膠原口感麵條我都欣賞佢唔係傳統博多風既幼麵而係較為粗身少少既 較硬有口感✿#lastbitematters#lastbitematters_mk ✿
近期旺角重開 雖然有唔少是非 排隊依然係必須既
我實測左平日午市同晚市既輪侯時間
午市好好彩等5分鐘左右就可以入座
晚市6點半達陣就排半個鐘 覺得都可接受(≖֊≖)

◦ 清湯醬油拉麵
分別試左兩次 出品質素穩定既
但同屯門時期比較就明顯有分別了
對我黎講係失色左既(ᯅ̈ )
湯底以往最得我歡心既淡淡蔬菜甜味消失左
取以代之係強烈既鰹魚香氣 比較單調兼直接