2005-09-01
今日幽靈姐姐和教父哥也來打球, 我也不惜把工作掉到一旁留待一日大OT.被人打到七個一皮, 收隊後幽靈姐姐返館練功, 我們六個人黎到呢間吃小菜.位都等左一頓, 門口有幾幅毛像, 問爸爸佢話有氣勢喎.環境預左係嘈, 但比東寶好一些, 佈置有點搞笑, 雞蛋隔裝在天花板上,D菜牌又用勁螢光色既紙寫, 幾刺眼. x_x九時多六個小菜連忌廉汽水/啤酒陸續送上.燒腩肉個皮脆卜卜, 但唔知點解覺得好似返燒過黎, 無可不認有軟骨吃, 味道都唔錯的.沙薑雞個人覺得普通, 唔係好滑噃, 不過醃個味都算唔錯.椒鹽墨魚咀又幾得喎, 炸得脆送酒一流, 不過我地話炸左食落都唔知係咪真係墨魚咀, anyways呢味幾得下.生炒骨似乎冇東寶咁脆, 不過佢冇碎骨又好過東寶, 我覺得ok喎, 唔知咕姐, 契姐同佢個BB點睇.炒通菜味道好, 搞我送左好多白飯, 又俾爸爸話唔聽話跟教父哥一齊叫飯.魚腐海鮮煲辣辣地幾惹味, 餸又多, 撈白飯又係正, 不過俾契姐話超咸~教父哥吃得多, 又俾爸爸話係大食正死仔, 我見教父哥都冇咁好氣繼續食, 話之佢...最後掃剩幾件雞.埋單平到笑, 又隊啤都係60大洋, 抵食!後記:我好耐未見過大姨
位都等左一頓, 門口有幾幅毛像, 問爸爸佢話有氣勢喎.
九時多六個小菜連忌廉汽水/啤酒陸續送上.
沙薑雞個人覺得普通, 唔係好滑噃, 不過醃個味都算唔錯.
炒通菜味道好, 搞我送左好多白飯, 又
俾爸爸話唔聽話跟教父哥一齊叫飯.
埋單平到笑, 又隊啤都係60大洋, 抵食!
後記:
我好耐未見過大姨媽, 不過因為平時佢都有搵到好節目成日黎唔到;希望有日佢會知定黎啦~