2020-05-06 275 瀏覽
We have been here once before during the buy 1 get 1 free promo. Heard that they have new promo 50% off for second diner, so we came here againThe starters were good especially the uni chawanmushi was superb (SOOO SMOOOTH). Sashimi was amazing, those melt-in-your-mouth Otoro, it was almost too good to be true.The grilled fish 🐟 and abalone were just perfect.The sushi 🍣 was amazing, a classic sushi, no idiotic fusions, no fruits or cheese, just great fresh fish, superlative preparation and great

The sushi 🍣 was amazing, a classic sushi, no idiotic fusions, no fruits or cheese, just great fresh fish, superlative preparation and great presentation.

The chefs and staff are super nice, welcoming and knowledgeable about what they are serving.

This was a great dining experience and super FULL
! (This Omakase also included soups and dessert, forgot to take photos📸🤦🏽‍♀️). It’s just $980 per guest (50% off for second diner) what a great deal.
2020-04-23
生日
2020-04-27 384 瀏覽
今天去了間有水平的日本餐廳,環境舒適!師傅還詳細解釋食物的情況,博切刀工一流。 服務也很到位!值得一試! 環境清幽, 還有喜愛日本根室市海膽! 🤤🤭👍🏻💕會再去幫襯!
2020-04-26
  • 海膽,博切,刺身
2020-03-28 727 瀏覽
看完前幾人的comments, 抱著沒有期望的心情來吃Omakase. 評價是:高質。從前菜,刺身,熱食,壽司的每款食物 師傅都介紹得妥妥當當,食材從那個地方來,怎樣配搭,壽司飯配什麼醋,你想知的他也會一一解答。 很多食材也很特別,海鰻魚苗,八角魚刺身,河豚白子,生螢光魷魚刺身,炸原條目光魚,絕對喜出望外。基本的量體溫,搓手液,師傅bar 枱的距離,全部做足。最後我想講,門面的服務員態度非常好,口罩下 也感覺到她們的笑容。 個人意見,會再來。

基本的量體溫,搓手液,師傅bar 枱的距離,全部做足。

個人意見,會再來。

2020-03-23 515 瀏覽
🇯🇵朋友帶我去食日本菜,一入門口感覺簡約舒適。🧊首先選了清香的清酒,香味俱全,容易入口。🥢食物方面,我覺得食材新鮮是最重要。整體食物除了鮮甜之外,廚師講解每款菜式都很細心同風趣!😝食得好開心!
2020-03-16 721 瀏覽
響 Open Rice 見到呢間餐廳有個原價$1380嘅 "Early Bird Omakase Dinner" 做買一送一優惠, 於是乎就訂位試試... 結果餐後感係: 雖然買一送一預左質素可能會有dd落差, 但事實係個餐連本身半價嘅質素都不如!!! 頭盤, 剌身, 壽司既用料全部都普通嘢 (見下圖), 而且有d 食落覺得唔新鮮, 或者冇果種海鮮應有嘅creamy, 仲要冇左個白子但又冇其他嘢食代替返, 即係少左一味, 好搵笨!!!最最最離譜係果個壽司拼盤, 話晒打$1380嘅排頭出黎, 點解比件又硬又唔好味嘅玉子, 唔新鮮嘅甜蝦, 肉爛嘅油甘魚呢? 而且舊toro 一啲都唔肥美, 啲壽司飯太黏而醋味唔夠!!!  老實講, 真係仲差過板長壽司囉...呢間餐廳一定唔會有一次!

呢間餐廳一定唔會有一次!
2020-03-14
2020-03-16 572 瀏覽
用openrice買一送一優惠。很失望。完全唔飽,最後要叫多一份牛扒,一碗烏冬和兩個飯糰才剛剛好。食材很普通,和我平時在中環食的lunch set沒有分別。食物上的裝飾也沒有下過苦功。我們比較幸運有卡位,其餘的八個食客迫在一個很小的地方,比茶餐廳還要迫。我叫了杯$88的梅酒,用比sake杯大點點的杯盛載,中間還有一大個圓冰,不要那麼吝嗇好嗎?服務也很一般,走嘅時候連一個同你講拜拜嘅人都冇。埋單$2200。我覺得最多值$1200。
用openrice買一送一優惠。
服務也很一般,走嘅時候連一個同你講拜拜嘅人都冇。
埋單$2200。我覺得最多值$1200。
2020-03-15
2020-03-15 475 瀏覽
朋友介紹話lee 間餐廳買一送一omakase 好抵食, 佢本身食過lunch(正價)睇相同食評唔錯, 約埋姊妹去試吓啦!因為係買一送一所以分兩轉同埋唔可以再Bar 檯, 我地用OpenRice book 到2100 , 但係問左可以2030 開始所以早到, 去到餐廳根本一半檯係無人, Bar 檯得4 個人, 再問可唔可以轉Bar 檯, waiter 話唔可以😞!真心覺得你做promotion 都係想客人之後會正價嚟食, 既然有位點解唔可以呢 ? 我地拎左酒要收corkage , 問佢可唔可以叫多一枝free corkage , 又係答你已經買一送一唔可以啦! 都明白照開啦!叫佢幫我開左枝酒同俾果酒樽我啦!酒樽係一般熱飲既酒樽, 問佢有冇放到冰果隻酒樽又話冇😳一間想做高級既日本餐廳收200 蚊corkage 放冰既酒樽都冇,我同朋友互望一眼心諗唔係呀 ! 之後果set 所謂既omakase 每款上檯完全失望, 刺生同迴轉壽司果d 冇分別, 另外壽司果飯好似BB 飯咁勁難食囉, 仲要今日再睇返果餐, 佢仲俾小左果白子我地🤬, 埋單Hkd 1876 計埋加一, 真係係omakase 係好抵既如果有返咁上下質數既話, 不過佢既質數只係好食過迴轉壽司小小(唔好用日本當地既比), 我就覺得貴到一個點囉! 份量小到食完都唔飽, 返屋企要食杯麵😞, 真係未試過食omakase 唔飽囉
Omakase
2020-03-15
2020-03-13 219 瀏覽
哈哈今次係見到eatigo 50%off🤣所以試試佢~overall水準中上,正常發揮,但半價食真係超級抵!我地食左兩個壽司拼盆、海鮮卷同埋拖羅海膽丼,先600幾埋單😍佢地既拖羅🍣同🍚係加分位👍🏼,睇都睇到佢油脂分佈均勻,而融雪嘅處理都做得好好,食落完全唔會有冰冰地既感覺,入口溶化。海鮮卷係幾種魚混合埋一齊,但唔知入邊加左d咩😂,口味好新鮮特別,拼盆既其他魚類都唔錯啊🐠。唯一美中不足既係壽司飯唔夠暖同埋紫菜唔夠脆😢 呢個價位嘅壽司鋪犯呢個錯就有啲扣分啦。見到佢地有omakase,希望下次有機會try try個lunch😋

壽司拼盤

拖羅海膽丼

壽司拼盤
拖羅海膽丼
小編都好耐冇試新野啦,特別呢排緊張局勢(武肺橫行)真係少左出街。唔知點解心思思好想食omakase但通常返工(小編都唔係日日返,都係一個人禮拜返一至兩日減低感染風險吖嘛)都係早放早收極度任性上班時間,所以好少出街食夜晚飯,唯獨lunch就會有機會搵下有冇好西,本來打算去傳統既壽司x既(亨利中心o個間呢)但小編睇下OR既食評似乎普遍食客對呢間野近期質素略有微言,小編當然唔敢搏啦講到咁差,寧願試間新好過,就算差都唔會太失望。搵下搵下搵到呢間,呢棟大廈有兩三間食壽司既,獨獨小編對佢有d興趣又見佢lunch有7折咁抵食,早兩日o係OR book檯又有🉐️賺埋asiamiles添!爽皮!當然魔鬼總是在細節,OR都寫🉐️清楚佢地既7折只限A la carte即係單點。👌🏽,小編覺得單點7折都可接受既。今日12點準時到達,一座低都即刻可以order因為個a la carte都唔多我喜歡既選擇,當然叫返最穩陣既10貫特上壽司啦。服務員話要等20分鐘,我覺得合理話曬師傅即時整,又唔係元x、千x o個d。大約15分鐘就到啦,個賣相已經加分,仲唸著師傅會hea d整添,話曬係7折吖嘛,你知啦,香港地做生意就係你

大約15分鐘就到啦,個賣相已經加分,仲唸著師傅會hea d整添,話曬係7折吖嘛,你知啦,香港地做生意就係你比幾多就比你付出價錢再低d既水準。估唔到,壽司既新鮮程度係100%!冇錯,小編我其實對壽司要求都頗高,呢度既壽司無論魚、雞蛋、飯都係水準之上、我覺得又少少出乎我意料之外,連我最唔like既玉子、呢度都整得好好味。

呢個特上壽司小編真心推介俾大家,原價360、加1⃣️之後再有7折埋單收288,以質素黎講係超值既,就算360原價食呢個小編都覺得合理。

而最最最最開心莫過於師傅好好人比多兩貫我,我真係覺得自己好好彩吖!又開心左成半日

感謝師傅既extra 壽司,因為呢個bonus小編決定一定會再去幫襯

備註:小編認為最出色既壽司係魷魚壽司,咬落口仲有o個種膠質口感真係好好味道呀!拖羅又係好味到癲

不過佢地既7折offer去到今個禮拜日渣,大家唔好錯過吖!
特上壽司10貫
2020-03-10
用餐優惠
優惠券
特上壽司10貫
  • 特上壽司拼盤
2020-03-09 275 瀏覽
主餐牌提供的食物分量十分迷你,最嚴重的是壽司拼盤,每一件只有大概尾指的大小,完全食不出鮮味,食咗等於冇食。頭盤的清酒煮蜆不錯,蜆肉飽滿,全餐唯一好食的菜天婦羅拼盤炸粉完全不鬆脆,十分死硬,蝦肉不鮮,非常失望。照燒牛肉煮得太熟,肉味搭救尚可。牛肉應該是美國牛肉,但對不起原價近二百多的價格草草食完45分鐘左右便離開,之後要再到樓下Sogo再買食物填肚,埋單原價近$1000,即使優惠之後性價比仍然非常低,絕對不會再特意到訪

頭盤的清酒煮蜆不錯,蜆肉飽滿,全餐唯一好食的菜

天婦羅拼盤炸粉完全不鬆脆,十分死硬,蝦肉不鮮,非常失望。

壽司拼盤加吞拿魚茸卷
照燒牛肉
2020-03-06 288 瀏覽
鑱咀萬萬歲!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🐭Suzunu 寿々乃萬歲!....🐭餐廳行樸素和式風格,簡約舒適,感覺整齊衛生。最近做緊Omakase Dinner買一送一優惠(原價$1380 一位),所以走咗去試😋。....Omakase菜式:..1. 前菜五點盛🐭賣相超級吸睛,帶來視覺嘅衝擊!5款前菜每款一小口,心機誠意之作......2. 蛤清湯🐭味道非常鮮甜......3. 白身魚薄切🐭晶瑩剔透,口感嫩滑,冇乜味道,都係靠沾醬汁調味。......4. 魚貝三點🐭好新鮮,但太細片了......5. 松葉蟹腳天婦羅🐭蟹肉鮮甜!入口溶化,而且一點油腻都沒有!......6. 白子伴酸汁🐭好多人都唔太敢吃白子,我係其中一個🥴 事關佢係魚嘅精囊,不過口感的確係好嫩滑!......7. 壽司五貫🐭好好味,但.......刺身太細片,壽司飯太細舊。感覺係因為優惠價所以份量縮水。......8. 味增湯🐭 鹹度適中,豆味香濃......9. 季節萬物🐭士多啤梨、蜜桔,的確鮮甜多汁。雖然精緻,但....此份量實在太小⋯⋯....🐭個人認為廚師發板嘅精髓在於坐係bar枱,欣賞廚師刀法
鑱咀萬萬歲!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
🐭Suzunu 寿々乃萬歲!

Omakase菜式:
前菜五點盛

2. 蛤清湯
🐭味道非常鮮甜
蛤清湯

3. 白身魚薄切
🐭晶瑩剔透,口感嫩滑,冇乜味道,都係靠沾醬汁調味。
白身魚薄切

4. 魚貝三點
🐭好新鮮,但太細片了
魚貝三點

5. 松葉蟹腳天婦羅
🐭蟹肉鮮甜!入口溶化,而且一點油腻都沒有!
松葉蟹腳天婦羅

7. 壽司五貫
壽司五貫

8. 味增湯
🐭 鹹度適中,豆味香濃
9. 季節萬物
季節萬物

🐭個人認為廚師發板嘅精髓在於坐係bar枱,欣賞廚師刀法,同廚師交流,慢慢享受佳餚美酒。但呢次優惠條款限制唔可以坐吧枱,令人有D失望。🥺
🐭半價食到呢個質素算係滿意。但若然以原價$1380一位,就真係不合格,感覺有啲將價就貨。一泥係絕對食唔飽,菜式小、份量小丶亦冇甜品作總結。二泥係整體冇好突出令我想轉圈圈嘅一味,冇用到特別上等嘅材料或特色製作方法。三泥係好似食泥食去都係果幾款刺身....不過係的確好新鮮嘅~
🐭食神鼠到寿々乃一遊,拜~

2020-03-01
松葉蟹腳天婦羅
壽司五貫
  • 白子伴酸汁
2020-03-04 217 瀏覽
我情人節當晚七點半用餐,早已訂枱,但一去到要坐正門口位,枱又窄,價錢不平,而且情人節,故此,我要求轉枱,服務員(黑衫長髪)態度差劣,最後我等了十分鐘也未安排到轉枱,後來我再要求多一次,再等了十分鐘,才轉到近門口的大房內才叫餐,之後她的服務仍然沒有禮貌(說話沒尾音、沒有說吾好意思便收碟、目無表情無笑客、沒有望住客人講野,相反對旁邊客人態度有禮),是極差的情人節用膳招待😡😡😡食物質素不錯,價錢散叫仲平及份量多過叫情人節餐情人節餐兩位連加一也要二千二百左右我散叫份量多而且自己鐘意食的,反而是需1500 左右

食物質素不錯,價錢散叫仲平及份量多過叫情人節餐

情人節餐兩位連加一也要二千二百左右
我散叫份量多而且自己鐘意食的,反而是需1500 左右
2020-02-14
25 分鐘 (堂食)
情人節
2020-02-26 1881 瀏覽
高質omakase分棄下佢其中既食物先~1. 海老食落好新鮮,完全一啲隔夜味都冇。師傅話佢嘅食材都係晏晝先運到!2. 海膽北海道馬糞海膽,好creamy😚😚 •.3. 赤海老配蝦膏原來蝦膏深色啲係代表隻蝦係男人,淺色啲係代表係女人😂😂長知識了4. 麵豉湯我一般唔鍾意飲麵豉湯,唔鍾意佢嗰陣味。但今次呢個麵豉湯我覺得OK,師傅話係加咗季節嘅蔬菜,飲落完全冇味精味!5. 甜品有自製嘅紅豆糕,我覺得還好,唔算太甜。6. 最後當然唔少得🍻🍻啦!梅酒($88) - 好易入口,啱晒女仔飲!而今次我認為十分抵食嘅,因為佢做緊promotion! .師傅好nice👍🏻會同我地吹住水一齊飲野,令我哋唔會等得太辛苦,因為佢同一時間要serve四組人。環境都唔錯 坐咗大概四個鐘都唔辛苦!.
高質omakase
分棄下佢其中既食物先~

1. 海老

2. 海膽
北海道馬糞海膽,好creamy😚😚 •
3. 赤海老配蝦膏

4. 麵豉湯

5. 甜品
有自製嘅紅豆糕,我覺得還好,唔算太甜。

6. 最後當然唔少得🍻🍻啦!
梅酒($88) - 好易入口,啱晒女仔飲!

而今次我認為十分抵食嘅,因為佢做緊promotion!
2020-02-13 1569 瀏覽
▫️香蔥拖羅海膽丼 (HKD280)四款丼裡面最吸引我嘅就係呢款 價錢預咗係貴啲㗎啦 不過海膽同拖羅勝在夠新鮮 算值回票價嘅😝⠀⠀▫️特上壽司拼盤 (HKD360)總共有11件 店員介紹壽司上嘅海鮮係即日從日本運到 保證新鮮 仲好細心咁介紹每一件壽司 唔係間間日本餐廳都會咁做😝 今次食嘅拖羅同埋海膽壽司我都幾滿意😋⠀⠀其他食物有👇🏻▫️蝦天婦羅 (HKD138)▫️日式炸雞件 (HKD88)⠀⠀甜品:▫️沖繩黑糖鬆餅卷(HKD68)▫️芝麻雪糕(HKD38)係店員推介我哋呢個甜品組合嘅 鬆餅卷唔係好多日式餐廳有得食 係一款比較特別嘅甜品 我覺得鬆餅卷比較乾身 而且唔夠鬆軟 配雪糕確實係容易啲入口嘅
▫️香蔥拖羅海膽丼 (HKD280)
四款丼裡面最吸引我嘅就係呢款 價錢
預咗係貴啲㗎啦 不過海膽同拖羅勝在夠新鮮 算值回票價嘅😝
⠀⠀
▫️特上壽司拼盤 (HKD360)
其他食物有👇🏻
▫️蝦天婦羅 (HKD138)
▫️日式炸雞件 (HKD88)
甜品
▫️沖繩黑糖鬆餅卷(HKD68)
▫️芝麻雪糕(HKD38)
2020-01-10 1893 瀏覽
適逢31號除夕早放,所以特別約左同事去食omakase, 平時都食慣omakase,通常價位都會係500-800蚊左右。 今次經自己老細推介嚟咗依間穩世小店,上到去環境舒適,今次特別安排坐bar枱,叫左$298既特上壽司定食(前菜+蒸蛋+十貫壽司+卷物+迷你烏冬/麵豉湯),雖然係定食,但師傅一個件一件咁上俾我地食,同食omakase 無特別, 個人認為哩個價位認真抵食。book 枱前指明要坐bar枱就ok! 此店服務不得不提,師傅展示今日既鮮魚俾我地睇之如,侍應上心,斟茶次數不勝數。壽司鮮甜,個海膽係吾記得影相既時候吾小心咬左啖,所以圖片有d怪怪地🤣壽司係咩就吾多介紹,但師傅特別提點拖羅吾需要點豉油,只加wasabi就可以。試完肥美既拖羅后,覺得原來唔點豉油反而突出到拖羅嘅鮮味。賴尿蝦刺身第一次食,口感比起牡丹蝦有點不同,同壽司飯融為一體,好食!師傅講話其實此店開左5年左右,但因為租約問題所以一定要改名,之前叫大藏。總括嚟講所有壽司都好鮮美,感覺食物性價比高之如,環境舒適,適合同客過嚟食飯, 將會再次光臨此店。

2019-12-31
除夕