長興又一新力作😉 天后木星街新開嘅法式越南fusion餐廳🤓呢到環境好靚 影相一流 有好多越南大草帽仲有一棵假樹🙈 好chill呀因為等朋友仔放工 所以大約九點幾先食飯唔算好多人 反而啱唒我同耐無見嘅朋友談心💓💓 火炙三文魚米紙卷及三文魚籽配荷蘭醬 $88 這個日本fusion菜 先將三文魚輕輕燒過再包落米紙卷 減輕左三文魚肥膩感👍🏻三文魚籽更加左口感 nice☺️💓 汁燒墨魚丸 $28醬汁應該用左鰻魚汁類似嘅東東配埋彈口嘅墨丸 效果不錯的😛💓 三文魚籽明太子貓耳粉 $168三文魚籽同明太子嘅配搭唔算新穎 兩樣充滿口感嘅食物放埋一齊 層次好豐富食之前加少少檸檬汁 可以消膩喔💓 法式燒羊架 $198羊架好大件 燒得半生熟👍🏻羊味足夠 又唔會好羶 😚💓 愛麗絲 $48呢杯有少少似雜果賓 唔算好特別不過好開胃😉💓 龍眼冰 $48以為係平時泰國菜個啲龍眼汁加冰甘點知佢係沙冰甘架 味道超濃呀🤩🍽 小喇咩🔎 天后炮台山木星街18號地下F-G號舖
長興又一新力作😉

三文魚籽明太子貓耳粉
愛麗絲
龍眼冰
2018-06-29 35 瀏覽
今日有朋友生日去左一間食fusion既越南菜,位置天后木星街Lemongrass mussel $88好香香茅的味道,青口很新鮮美味,整得十分入味Snack platter $128小食拼盤好齊備,我們4個人每人一件岩岩好,有春卷、粉絲、扎肉等等,又好味又有賣相Dough stick $68好特別叫做鬼馬燒,係用左中式油炸鬼的皮面去做,入面有蝦一齊燒相當唔錯!coffee $38天氣好熱點左杯凍越式滴溜咖啡,好香濃細滑,很容易入口,正呀!

Lemongrass mussel $88
好香香茅的味道,青口很新鮮美味,整得十分入味

Snack platter $128

Dough stick $68

coffee $38
2018-06-28 38 瀏覽
我認我是慕名而來,由電視藝人黃長興開設的餐館,翻修後除保留法國菜,還加添了越南、意式、日式等多國菜餚……所以你若問這兒吃甚麼,不如先問自己的心情與胃納,喜歡點甚麼便點甚麼,在各國美食雲集的這兒,我給它起了一個有趣的名字:美食世界盃!青檸柚子雞翼:雞翼皮脆得難以置信,難度在於撤滿酸甜青檸柚子醬汁,依然皮脆肉嫩,醒胃提神,打開了沉睡的味蕾。越南酸辣魚露豬手:豬手連皮帶肉有嚼勁,配合越式香茅,少少辣味更好吃。這兒前菜份量也不輕,留肚食主菜吧! 鹽燒牛舌心+燒汁雞柳串:舌心牛味濃,雞柳嫩滑入味。 温泉蛋芝士蟹肉大烤菇:即是法式Egg Benedict,半熟水波蛋一戮蛋黄流出,認真吸睛,重要的是配合大烤菇與荷蘭醬,黏稠香滑,奶味香濃,再配上鮮味蟹肉,Bravo!(法語:太棒了!)黄金流沙炸蝦薄餅:精采之處在於鹹蛋黃伴炸蝦做Topping,濃郁蛋黄香味配合薄脆披薩,一試難忘! 小喇咩特盛雜錦湯河:即是越式常見的雜錦湯河,湯底濃郁清甜,有扎肉、半生熟牛肉、牛展、牛丸和越式湯河必備的芽菜、九層塔、青檸及辣椒,Món này ngon quá!(越南話:這道菜很好吃!) 檸檬撻:撻皮牛油味香、檸檬餡酸甜

鹽燒牛舌心+燒汁雞柳串:舌心牛味濃,雞柳嫩滑入味。

檸檬撻:撻皮牛油味香、檸檬餡酸甜適中,食完口腔油膩感消散。

特飲是愛麗絲+小喇咩!前者由紅莓、菠蘿和百香果果泥混和調配,至適合女孩子。後者則由橙汁、百香果和藍柑糖漿混和調配,綠意盎然!

2018-06-26 29 瀏覽
夜晚同男朋友嚟到天后食飯,見呢間新開嘅餐廳未食過又幾靚就試試啦🌼🌼 原來係明星有份開嘅餐廳,主打fusion越菜😀😀 我地就先叫左個黃金雞肉pizza🍕冇諗到蛋黃都做到pizza🐿 味道幾有層次嘅,先食到雞肉嘅滋味,再嚟係蛋黃嘅濃濃咸香味🐥🐥 皮邊仲有係薄脆嘅,非常惹味!之後係明太子意粉🍝🍝🍝 明太子超級多!每啖都食到一粒粒嘅明太子,仲加左大量魚子,做到一咬就口爆嘅口感🤗意粉偏粗身,卦到汁😘 小食有個酸辣豬手🐷🐷豬皮爽口唔肥膩,味道酸辣醒胃!叫左個little la mer🦋 有d似梳打mix juice mix fruit punch🤔幾解渴!

原來係明星有份開嘅餐廳,主打fusion越菜😀😀

之後係明太子意粉🍝🍝🍝

小食有個酸辣豬手🐷🐷豬皮爽口唔肥膩,味道酸辣醒胃!

2018-06-26 18 瀏覽
早收工就嚟到炮台山食下野,揀左黃長興有份嘅little la mer ^^ 餐廳裝修好特別,睇得出落足心思,影相打卡一流~(≧▽≦)/~ 我地先叫左個魚露豬手凍食🐖🐖酸酸辣辣非常開胃!因為落左d魚露等,所以食落唔會太膩,反而幾清新!而且食落好爽口,肉質亦腍身嘅,唔會難咬😀 另外再嗌左個蛋黃雞肉pizza🍕🍕🍕非常之特別嘅pizza~~蛋黃嘅咸香同黃油雞好match ^^雞肉依然嫩滑同多汁!最正係pizza keep到脆邊🍼 食左2件就有d濟🌳 所以一定要多人share ar🌝 飲品嗌左個alice🍹🍹 飲落幾fresh😘唔會好甜(^^)

我地先叫左個魚露豬手凍食🐖🐖

另外再嗌左個蛋黃雞肉pizza🍕🍕🍕

2018-06-26 44 瀏覽
朋友新居在炮台山,今日約埋幾個朋友一齊去探佢在新居坐左一個下午,又到晚飯時間,新任業主帶左我地去「小喇咩」,見到個名咁得意,八掛問下新任業主係食咩菜?原來呢間「小喇咩」係由黃長興開,原本係食法國菜既,最近先轉左營做fusion菜!望望餐牌,價錢都較親民,有米紙卷、頭盤、串燒、青口、意粉、沙律、pizazz ,基本上數得出既都有,選擇好多!再望望四週,餐廳裝潢走越南風,天花板上掛著越南色彩繽紛既紙傘做佈置,牆壁上仲見到黃長興同藝人朋友既合照,就連坐位亦帶鮮豔既色彩,心情都靚啲!先黎個越南小食拼盤當中有天婦羅蝦、魚餅、蟹夾、春卷同埋扎肉熱辣辣,馬上起筷個人就幾鐘意佢個魚餅同春卷,炸得香脆越式龍眼冰有濃郁既龍眼味,可能因為師父將龍眼肉用攪拌機打碎左,所以啲味出晒黎,雖然打碎晒,但仍食到一小粒粒既龍眼肉越式烤黑鯽魚魚皮煎得香脆,二話不說,先試左一口,的確唔錯!嘩!呢條魚真係好多肉,好肥美呀肉質嫩滑,魚味濃,再點埋師父調既越式酸辣醬,酸酸辣辣咁好開胃,又可以提起魚既鮮味!黃金流沙蝦pizza 薄餅餅底薄身,賣相唔錯,唔會睇落好heavy!薄餅上充滿左牛油同蛋黃既香味(唔係講笑,真係好香),薄餅上
朋友新居在炮台山,今日約埋幾個朋友一齊去探佢

先黎個越南小食拼盤
越南小食拼盤

當中有天婦羅蝦、魚餅、蟹夾、春卷同埋扎肉
熱辣辣,馬上起筷
個人就幾鐘意佢個魚餅同春卷,炸得香脆

越式烤黑鯽魚
魚皮煎得香脆,二話不說,先試左一口,的確唔錯!

嘩!呢條魚真係好多肉,好肥美呀

黃金流沙蝦pizza

薄餅餅底薄身,賣相唔錯,唔會睇落好heavy!薄餅上充滿左牛油同蛋黃既香味(唔係講笑,真係好香),薄餅上既炸蝦炸得香脆,一口咬落去,口感真係唔錯!

最後一人一個甜品,我就叫左自家製檸檬撻
自家製檸檬撻

檸檬味濃郁,內裡口感軟綿,配以鬆脆既外層,形成強烈對比,還有新鮮既士多啤梨同藍梅,口感更清新

食飽飽,又過左一個愉快又滿足既晚上
越南小食拼盤
自家製檸檬撻
  • 泰式小食拼盤
  • 黑松露巴馬火腿米紙卷
2018-06-26 22 瀏覽
初時聽個餐廳名都覺得幾特別,似中又似西,一開始仲以為係西餐廳。 餐廳裝修得好有海洋感覺,但又好有越式風味,大大張木枱,椅子係以法國國旗既顏色做主。 結果我有d開始了解,掂解有咁多人鐘意係越南食法國餐,感覺好高級😂。 但呢度似乎係法國風情既越南菜 點了杯《小喇咩》飲下含橙汁、熱情果、藍橙藍加橙,唔怪得杯飲品係綠色然後味道係重向熱情果既微酸,仲有好多熱情果籽,都幾好飲。 前菜係Pama ham黑松露米紙卷第1次食帶乾身既米紙卷黑松露雖香,但中間既羅勒葉味道出衆,最後才滲出Pama ham既咸味,感覺都特別。 主菜就吃條黑鯽魚放在碟上再煮熱魚肉勁滑嫩配上有酸的汁來吃,開胃開胃非常開胃! 主菜來個非一段的黃金流沙蝦pizza 中式中帶點西式黃金蝦味道做得超正! 就是最令人回味又不吃不膩的咸蛋黃的味道,包裹著整隻蝦,又爽又惹味😆餅底極薄脆! 必嚐甜品火焰焦糖香蕉配雪糕暖中帶凍熱過得香蕉香氣更盛,配雪糕吃,真的是香蕉味雪糕,果香濃甜,吃得廷快很難停口 整體食物都很精緻,帶心思,crossover得來配搭又自然,味道不錯。

但呢度似乎係法國風情既越南菜

點了杯《小喇咩》飲下
含橙汁、熱情果、藍橙
藍加橙,唔怪得杯飲品係綠色
然後味道係重向熱情果既
微酸,仲有好多熱情果籽,都幾好飲。

前菜係Pama ham黑松露米紙卷
第1次食帶乾身既米紙卷

主菜就吃條黑鯽魚
放在碟上再煮熱
魚肉勁滑嫩
配上有酸的汁來吃,開胃開胃非常開胃!

主菜來個非一段的黃金流沙蝦pizza
中式中帶點西式
黃金蝦味道做得超正!
餅底極薄脆! 必嚐

甜品火焰焦糖香蕉配雪糕
暖中帶凍

2018-06-26 906 瀏覽
你冇睇錯, 原來係黃長興開既Fusion店! 入到店睇到Menu先知原來係佢開, 可能因為明星效應吧! 雖然係係木星街, 不過人流又ok bo! 定係d野食真係唔錯呢? 其實呢度食既係多國菜, 好多野食都係以日mx越 / 有d加入法國元素, 食起上黎又同平時既越南菜有d唔同, 真係唔錯!因為今日我同女朋友晏左食lunch, 所以唔算好肚餓, 見到有餐廳又走左入去, 所以都係簡左幾份野食, 估唔到都有驚喜!食左呢個以日mx越既越南米紙卷, 入面係包有火炙三文魚, 食落因為有薄荷葉係入面, 其實唔算好食到有三文魚既味道, 不過上面都放左好多三文魚子,  三文魚子都幾新鮮, 整體感覺都幾新奇!  有日式混合既越南菜又真係第一次食~ 唔錯唔錯呢個係好有驚喜既蛋! 切開係流心嫁! 同埋混埋芝士&大菇一齊食有好多層次, 真係唔錯!呢個小食盤好多野食, 除左有炸物仲有札肉, 沙律 & 河粉係入面, 配埋佢地既醬汁食酸酸甜甜, 令人好開胃~ 而炸蝦係估唔到佢~似係新鮮蝦製成, 食起上黎好有口感同蝦好軟身, 外而脆卜卜, 而呢個蟹就係餐廳自己包既, 所以食落同平時出面食到既口感好唔同! 雖然好多都係炸野

呢個小食盤好多野食, 除左有炸物仲有札肉, 沙律 & 河粉係入面, 配埋佢地既醬汁食酸酸甜甜, 令人好開胃~ 而炸蝦係估唔到佢~似係新鮮蝦製成, 食起上黎好有口感同蝦好軟身, 外而脆卜卜, 而呢個蟹就係餐廳自己包既, 所以食落同平時出面食到既口感好唔同! 雖然好多都係炸野, 就算係熱氣都唔理喇! 食左先再算~
越南黎既涼茶, 但味道其實係甜甜的, 甜度唔算好過份果種, 而綠色果杯係杯橙汁黎, 只係個色同平時唔同
食左幾款野味道都唔錯! 估唔到非明星效應, 不過今次真係食唔到太多野la, 唯有下次再黎試過!
2018-06-08
本身想黎呢頭食日本菜, 不過行錯路關係搵黎搵去都搵唔到間餐廳, 唔通已經執左? 行行下見到呢度有家越南餐廳, 見到都幾多人食就入左去了。尋晚同男朋友去左呢間🅛🅘🅣🅣🅛🅔 🅛🅐 🅜🅔🅡見到佢個名我就叫佢做小喇咩,點知中文真係咁讀😂,真係好攪笑!日·法·越多國菜餐廳,一入到黎餐廳全程都係要講英文,因為好多都係越南人🇻🇳 宜家自己都盡可能比自己放膽去講下英文🙈🙈🙈 雖然都係講左幾句簡單既句子,不過都要慢慢學會講下操下💪🏻 黎到叫左幾款野越南美食溫泉蛋芝士蟹肉烤大菇 $68賣相雖然不討好,但內心的確很好吃。呢道美食集合左多款食材,一切落去係隻好吸引既超流心蛋🤤 真係影相都影唔切🙈🙈🙈 流心蛋,烤焗既芝士,蟹肉&大啡菇,食落真係超香同多重口感。巧巧味👍🏻❤️越南小食併盤 $128呢個真係好多好多野食既傳統越南小食拼盤,札肉,越南春卷,炸蟹鉗,炸蝦🍤,仲有超多沙律菜🥗 咁多款當中最欣賞嘅係佢呢度嘅炸蝦,外表平平凡凡嘅炸蝦食落去係比到我無比新鮮嘅感覺,食落係彈牙既口感!真係好好味😼 今次我竟然發揮左”自私”嘅小宇宙,一個人食咗三條🙈 真係實在太好味,而且新鮮即炸,外脆內軟嘅感覺真係好少機會會食到!而男

溫泉蛋芝士蟹肉烤大菇 $68
越南小食併盤 $128
而男朋友就比較欣賞佢呢度嘅札肉,好厚實既質感👍🏻 炸蟹鉗有別於一般既做法,係餐廳自己釀造既蟹肉球,不過冇放上麵包糠炸,所以外層冇炸蝦咁脆身,呢個有點小遺憾喇。
至於越南春卷都係正常野,唔係好大驚喜,不過整體方面味道確實不錯,個烤大菇真係好正!

好快就上到一枱都係野食,2個人一張細枱似乎真係有點細~
以鹽燒既黑鰂魚,比一般平時食既鰂魚更少骨,而且廚師控制火喉控制得好好啊! 肉質超滑而且冇腥味👍🏻❤️ 男朋友一個人食左差唔多3/4

而且餐廳會佐住立足咁放上枱,令魚唔會因為凍左而變腥,真係一個好貼心既考慮❤️❤️❤️ SO SWEET!
最後冇叫到飯食,不過小食併盤真係太大個了! 食完都已經有d飽飽地,今晚真係好滿足啊
2018-06-22
  • 溫泉蛋芝士蟹肉烤大菇
2018-06-25 31 瀏覽
從門面的設計到內部的装潢都以為這是一間食越南菜的餐廳!但吸引我一試的原因是因為餐廳有個很有趣的名字~"小喇咩"!室内設計不但透過精心的色彩配搭及線條運用, 將特色的越南風貌活現眼前!望到餐牌, 令我同男朋友都喜出望外, 原來這裹是間多國菜餐廳, 有多款美食可以選擇, 真是意外收獲!!頭盤我們order 了"越南酸辣魚露豬手", 風味清新且酸酸辣辣十分醒胃, 食完一件接一件, 另外order 了"青檸柚子雞翼"! 雞翼酥脆肉嫩, 加上酸甜交織的青檸柚子, 極為惹味!!燒物試了"温泉蛋芝士蟹肉大烤菇", "鹽燒牛舌心"及"照燒汁雞柳串"! 温泉蛋黄黏稠香滑, 芝士味香濃, 再配上鮮味蟹肉大烤菇, 有大大的驚喜, 回味無窮! 牛舌心厚切鹽燒, 惹味又有質感! 雞柳肉肉質嫩滑多汁, 表面還有脆香!!拍手叫精采!!主菜有"黄金流沙炸蝦薄餅"和"小喇咩特盛雜錦湯河"!脆口带有濃郁蛋黄香味的黄金流沙炸蝦同薄餅原來是很搭配, 美味又有新鮮感!雜錦湯河有扎肉, 生牛肉, 熟手肉同牛丸, 仲有另外放於碟中的配菜, 可以自行配搭, 加上清甜的湯底, 越南風味十足!!飲品則order 了一杯有美麗童話式的名字

燒物試了"温泉蛋芝士蟹肉大烤菇", "鹽燒牛舌心"及

飲品則order 了一杯有美麗童話式的名字"愛麗絲"以及特飲"小喇咩"!賣相迷人!!"愛麗絲"由紅莓, 菠蘿同百香果果泥混合而成!"小喇咩"則由橙汁, 百香果同藍柑糖漿混合而成!果味澎湃! 兩杯都冰涼酸爽, 好適合做夏天的飲品!!

就算再飽, 也得試試甜品~自家製檸檬撻!是餐廳誠意推介!撻皮牛油味香濃, 檸檬餡酸酸甜甜, 中和飽膩感覺, 食落就知與別不同!

置身於花花世界不單滿足少女心, 又能慢慢地享受一頓悠閒的時光, 逃離繁華鬧市的煩嚣, 加上美食當前, 真是人生一大享受!!
難得夜晚早收工,所以約左朋友去佢屋企附近既小喇咩食dinner 😁 由於好耐都無食越南菜,所以都懷著興奮既心情入去餐廳。裹面既裝修好靚,我幾鐘意。餐廳裹面用左柔和的黄光,所以感覺好relax 😄左面叫little la mer 右面係alice 我覺得little la mer 飲落幾好飲,又唔甜。聽講好似係呢間既推介飲品。😘飲品顏色又好靚。 同埋餐廳裹面都有酒精飲品,由於我去餐廳之前係公司happy hour 飲左唔少。所以今次無機會試 😂 下次再去我諗會試下佢d 酒精飲品。 😁Cheese Portabella呢個芝士大啡菇除左好多cheese 之外,仲有隻流心蛋係上面,芝士加蛋真係perfect match, 配埋甘厚既大啡菇,真係好好食!必推 Grilled Fish 我朋友鐘意食魚,所以我地叫左呢個。我本身唔太鐘意食魚,因為驚多細魚骨。但呢條魚就無呢個問題。 😘我覺得唔用調味醬都ok,因為條魚本身就好有味。我覺得條魚好滑,不過就有小小咸。Snack Platter 裹面有唔同款既小食,有天婦羅蝦,越式春卷及扎肉等。d 炸野食落一d都唔油,餐廳仲好貼心切到d 紅蘿白成絲。 😁

裹面既裝修好靚,我幾鐘意。

餐廳裹面用左柔和的黄光,所以感覺好relax 😄

左面叫little la mer
右面係alice

飲品顏色又好靚。

Cheese Portabella

Grilled Fish

但呢條魚就無呢個問題。 😘
我覺得唔用調味醬都ok,因為條魚本身就好有味。
我覺得條魚好滑,不過就有小小咸。

Snack Platter

裹面有唔同款既小食,有天婦羅蝦,越式春卷及扎肉等。
d 炸野食落一d都唔油,餐廳仲好貼心切到d 紅蘿白成絲。 😁 所以大家唔怕剩肉甘悶。

Caramel Banana

雪糕好特別,唔係普通一般既雪糕,而係類似沙冰個隻既口感。😍

d 香蕉下面有層焦糖,所以食落脆脆既。

Marshmallow Mango

我鐘意呢個多過上面果個甜品,因為有我鐘意既mango 加棉花糖。裹面仲有紫米。

食落層次好豐富又唔會好甜。😍
推介!!

2018-06-22
  • Marshmallow Mango
  • Snack Platter
  • Cheese Portabella
  • little la mer
2018-06-21 48 瀏覽
之前係尖沙咀la mer 食開聽D伙計講話天后果間餐廳會轉做法越菜,襯住今日父親節咪黎試吓囉,其實对他們嘅食物,環境,服務都好有信心,尤其見到家人食到咀lam lam,當然極之满意和滿足👍室內環境幽美,好有舒適感覺,令人放鬆心情,開懷暢飲☺松葉蟹膏多士$88法包上有濃濃蟹膏和蟹肉,好正😍鬼馬燒$68脆脆油炸鬼釀入弹牙蝦膠,香口😋黄金流沙炸蝦薄餅$178爽口大蝦加埋鹹蛋黃做流沙,無頭頂👍椰汁紫米芒果棉花糖$78三重口感,甜在心😘

室內環境幽美,好有舒適感覺,令人放鬆心情,開懷暢飲☺

松葉蟹膏多士$88
法包上有濃濃蟹膏和蟹肉,好正😍

鬼馬燒$68
脆脆油炸鬼釀入弹牙蝦膠,香口😋

黄金流沙炸蝦薄餅$178
爽口大蝦加埋鹹蛋黃做流沙,無頭頂👍

椰汁紫米芒果棉花糖$78
三重口感,甜在心😘
2018-06-21 45 瀏覽
明星黃長興開既法國x越南菜餐廳,真係睇得又食得,雖然位置上有點兒偏僻,但試食完後值得一試再試。餐廳以黃色及藍色柔和配色,加上昏黃燈光映照下及富有越南特色竹品擺設,彷佛置身越南古城會安小店內。由於新店成立,唔知有咩signature dish情況下,侍應好耐心甘逐一介紹。最後我們點了4道菜,樣樣都賣相好,味道美極!芝士卡邦尼雞翼,香濃芝士拉C配單骨脆皮雞翼,好食唔想停Charcoal grill US Prime short rib, Juicy with tender, delicious 黃金流沙炸蝦薄餅,蛋黃咸香味濃,炸漿薄大蝦彈牙,餅底薄脆,整體fusion 好像Italy x China ,新口味新沖擊,不錯的推介!溫泉蛋蟹肉大啡菇,蟹肉鋪滿整個大啡菇,美味鮮甜,上面再有芝士,整個放入焗爐烤焗,內裡仍保持水份,很Juicy !特盛雜錦湯河,牛骨湯清甜,材料豐富,有牛丸、熟牛肉片、牛𦟌、牛柏葉、扎肉,河粉大盛,呢個適合一班人share, 份量真係頗大,哈哈Vietnam coffee, good to try總結:新餐廳食物創意豐富,食物質素不錯,可以再食。期待下次有空間試試出名

芝士卡邦尼雞翼,香濃芝士拉C配單骨脆皮雞翼,好食唔想停

Vietnam coffee, good to try

總結:新餐廳食物創意豐富,食物質素不錯,可以再食。期待下次有空間試試出名甜品

• 溫泉蛋蟹肉大啡菇
2018-06-19 59 瀏覽
父親節去左天后有間新開既小店食飯,係fusion既越南菜Paper salmon $88三文魚米紙卷細細件味道唔錯,有三文魚子更增添美味Crab meat toast $88好香濃既蟹肉配上鬆脆的法包,食得十分滋味Carbonara chicken wings $68好特別雞翼,上到枱睇落去唔似雞翼,味道唔錯Shrimp pizza $178薄薄的Pizza配上黃金蝦,相當香濃的味道好特別,食落去又唔會滯Marshmallow mango $78最後點左棉花糖糯米飯,好特別有燒溶左既棉花糖美味都很配合
父親節去左天后有間新開既小店食飯,係fusion既越南菜

Paper salmon $88
三文魚米紙卷細細件味道唔錯,有三文魚子更增添美味

Crab meat toast $88
好香濃既蟹肉配上鬆脆的法包,食得十分滋味

Carbonara chicken wings $68
好特別雞翼,上到枱睇落去唔似雞翼,味道唔錯

Shrimp pizza $178

Marshmallow mango $78
最後點左棉花糖糯米飯,好特別有燒溶左既棉花糖
美味都很配合

2018-06-17
2018-06-15 85 瀏覽
野食order完等左45分鐘先有!本身叫左7個J餐牛扒薯條,點知話得返1塊牛,明明12點就坐低食第一輪,入去既時候無咩人坐低牛扒得炭味,苦!唔知係咪無洗鑊,牛扒本身唔覺得有醃過,每食一口都係得苦味、炭味,得薯條合格,好彩得返一塊牛扒其他人轉叫Risotto 同龍利柳意粉,一樣無味同好油,啲飯好似就咁擺牛油落去煮,意粉好油好油,魚無味,隔離女同事食左半塊就唔想再食百幾蚊一個午市,煮得仲衰過茶餐廳!仲有加一,真係好唔抵,呢個價錢,同區都係去返hungry elephant或者ASAP
野食order完等左45分鐘先有!

2018-06-15