2020-10-11 337 瀏覽
整個午餐食物都好有質素,牛頸肉很嫩,以openrice 訂有九折,不錯!唯服務有待改進!入座時只有我們一枱2人,order時服務員沒有寫下,我以為她好像澳洲牛奶公司咁記得哂,點知之後送到的都有錯。下一枱客之後order, 聽到原來會問要幾多成熟,我便問另一個服務員,原來之前下單的「忘記」問😟而且不斷大聲談天,當客人不存在似的。埋單計數又錯🤦🏻‍♀️我不是要求什麼,那時又不是忙但錯漏很多,那麼有質素的食物會被這服務質素拖垮!希望管理層垂注。
整個午餐食物都好有質素,牛頸肉很嫩,
以openrice 訂有九折,不錯!
唯服務有待改進!
而且不斷大聲談天,當客人不存在似的。
埋單計數又錯🤦🏻‍♀️
2020-10-11
  • 牛頸肉
2020-07-18 953 瀏覽
開業一般時間的日式牛肉小店位於潮人藝術商場K11 購物藝術館。日式簡潔的裝修,以四人卡座為主。店員都是比較靜,少說話的。主食優質牛肉,豬肉也有得選的。本身K11 都不是太多人,平日客人更少。當日捧場客也有四五台二人客。如果同朋友傾下計,舒舒服服坐下也不錯。是日二人選了一份特上牛腰肉配蘋果燒汁、藜麥飯、熟蛋$118,及一份溫泉蛋牛頸脊肉配特濃牛肉肉燥汁白飯$118,有沙律及是日餐湯(豬肉),花茶。如果不是大胃口,應該也足夠,否則需加添$28 配小食兩款。兩款燒汁感覺分別不大,牛肉是不錯的,應該是一分錢一分貨。之於五成、七成熟也不大有分別,建議食生少少。白飯應該也是普通的珍珠米,未吸引到我這個米痴!😁有機會可以試試個晚市套餐,看似「好抵食」!🤔

有機會可以試試個晚市套餐,看似「好抵食」!🤔
特上牛腰肉
牛頸脊肉飯
套餐沙律跟湯
2020-07-13
特上牛腰肉
牛頸脊肉飯
2020-06-17 782 瀏覽
係k11行街都留意到哩間餐廳,今日終於有機會一試。點知真系伏。一開始就點左份二人套餐。沙律同黑豚扒一齊上。重點黎!個沙律我食到一半,見到有一個黑色物體,紅豆咁大粒,我本身以為係一啲豆類,夾埋旁邊冇理距。點知!粒豆識郁,癡線!有蟲!我真系就嘔出黎!叫左個負責人過黎,條友仲笑笑口話冇農藥純天然啊。咁天然你自己食返啦,冇洗乾淨居然仲咁理直氣壯。最後就換左一碟沙律比我,但我成餐飯都完全冇胃口。講真距啲燒肉係正常,疫情期間二人餐做6折,折完二人餐300左右,二人餐包左兩碗湯,兩份細沙律,一份扒加一份燒肉飯,除左套餐我地再加點兩串燒同兩杯蘇打水,埋單一共HKD520, 唔算抵。但係有蟲哩件事我真系接受唔到咯
係k11行街都留意到哩間餐廳,今日終於有機會一試。

最後就換左一碟沙律比我,但我成餐飯都完全冇胃口。

但係有蟲哩件事我真系接受唔到咯
2020-06-16
2020-03-31 1148 瀏覽
之前見到人地出post介紹呢度 講到好吸引 望到相都流口水 即刻約埋朋友嚟試下。我地叫左二人套餐:(小吃)煎椰菜豚肉餃子烤芝士竹輪熟成牛肋肉七味章魚墨魚(熟成牛扒)燕麥乾熟成西冷扒(山翠料理)燒牛腰肉料理點解標題會係失望呢?打正旗號做牛嘅 我就失望在牛 各款賣相的確好靚好吸引 但係牛煮到老 好"un" 亦無乜牛味 咁樣對專程嚟食牛嘅人嚟講 係永無下次呢
我地叫左二人套餐:
(熟成牛扒)
燕麥乾熟成西冷扒
(山翠料理)
燒牛腰肉料理

點解標題會係失望呢?
2020-01-24 1043 瀏覽
呢一天再到來,不是為了熟成牛,因還未話試⋯⋯自己亦不是勁好牛,好怕食完都唔知發生咩事,浪費咗😄😄呢度都有餐叫,上一次食完都有點掛住,是好味的😋👍🏼 加上環境舒服,價錢又正常,其實我倆係覺得幾抵食,所以女友和我都幾鐘意😁但今次唔知係咪新請嘅待應,唔見咗個個好熱成嘅男待應!坐低咗又唔俾茶,又唔識加茶,係叫咗,應咗你無回頭個隻🙄 淨係識得應你個隻呢🙄🙄 跟住埋單又收多錢,飯明明係任添加,但又收咗我$18,不過我都衰嘅,我應該俾心機check 單,唔好等收咗錢先問😅 終於蝕左1.8!因退錢都只係俾翻十八蚊🙄哎⋯⋯算因趕住走,是旦拎翻就算😑今次叫咗樣新嘅,燒胡椒黑毛豚肉朳,另一個之前食過嘅七味炒西班牙黑毛豬料理,兩個都要藜麥飯😋 今次個餐有少少唔同咗,隨餐只有手工濃湯+沙律,無咗餃子。 湯到⋯⋯唔同咗,淡咗兼好希,差咗!沙律ok正常主菜到,好味喎!個黑椒好香😋😋

湯到⋯⋯唔同咗,淡咗兼好希,差咗!沙律ok正常
山翠手工湯

主菜到,好味喎!個黑椒好香😋😋
燒胡椒黑毛豚肉朳,藜麥飯
2020-01-19
$113.3 (午餐)
RC
2020-01-19 653 瀏覽
aged beef was good. overall food quality is high. but it was hard to locate the restaurant! more signage is needed. set dinner can serve with some carb like potatoes or Japanese rice. there weren't other people, so it was good for gathering. also if customers can be offered to choose the size of beef. right now only 8oz. a dessert menu can be added too. we needed to go elsewhere for dessert.

• 300日純燕麥飼養黑毛安格斯西冷扒
2020-01-09 648 瀏覽
最近見K-11開左間熟成牛餐廳~有日經過見到lunch menu幾抵食!決定同同事黎食下!餐廳係木系日式裝修,環境好舒適。兩個人,揀呢個二人套餐好似幾抵食~除左有手工湯、和風沙律外,串燒、小食可以揀4款,熟成牛扒可以揀1款,仲有山翠料理1款。手工湯、和風沙律都幾清新,準備食牛前食開一開胃。串燒小食方面揀左牛舌芯、麻醬大蒜秋葵、熟成牛肋肉牛舌芯肉質軟身,爽口好味~麻醬大蒜秋葵味道幾夾6週300曰燕麥乾熟成肉眼牛扒9 oz肉眼牛扒烤到半熟,色擇可人,肉質軟嫩,牛肉味也夠濃。2週乾熟成牛腰肉料理牛腰肉肥瘦址勻,肉質好夠腍,可揀配搭藜麥飯,感覺好似健康D!配上溫泉蛋,可以撈飯食,陣陣蛋香,滿足!~整體服務同食物都不錯,可以下次再來~!
最近見K-11開左間熟成牛餐廳~
有日經過見到lunch menu幾抵食!
決定同同事黎食下!餐廳係木系日式裝修,環境好舒適。

兩個人,揀呢個二人套餐好似幾抵食~

手工湯、和風沙律都幾清新,準備食牛前食開一開胃。

串燒小食方面揀左牛舌芯、麻醬大蒜秋葵、熟成牛肋肉
牛舌芯肉質軟身,爽口好味~
麻醬大蒜秋葵味道幾夾

6週300曰燕麥乾熟成肉眼牛扒9 oz
肉眼牛扒烤到半熟,色擇可人,肉質軟嫩,牛肉味也夠濃。

2週乾熟成牛腰肉料理
配上溫泉蛋,可以撈飯食,陣陣蛋香,滿足!~

整體服務同食物都不錯,可以下次再來~!
2019-12-28 336 瀏覽
呢一個星期六,終於出翻尖沙咀行吓😅 當周圍行睇吓有咩啱食就見到呢一間⋯⋯對我倆來講,唔係因為有熟成牛食,而係望餐牌價錢正常,店內裝修又靚又舒服咁,所以就走咗入去了😁😁明期六都有餐,有杯飲品,我揀魚,女友揀豬😋 加$20就有湯同餃子添,我哋都加左😃 湯同餃子先後到先,好靚好香,餃子都好味呀😋我個銀雪魚西京燒,好靚呀,好味呀😋仲有藜麥飯揀兼可以無限添加,正😁👍🏼呢個就係女友嘅七味燒西班牙黑豚肉料理,又係好靚呀😃 如果係溫泉蛋就應該會更加靚😛 但因我倆都唔食生蛋,所以⋯⋯hehe⋯⋯  個豬好入味,但就咸咗少少,整體都係美味😋👍🏼 最後上埋飲品,呢一餐好完美,幸福 😌😋

加$20有湯,有粟米豚肉餃

銀雪魚西京燒套餐

七味燒西班牙黑豚肉料理

最後上埋飲品,呢一餐好完美,幸福 😌😋
餐咖啡
2019-12-21
$151.5 (午餐)
銀雪魚西京燒套餐
2019-11-27 544 瀏覽
第一次食熟成牛,有驚喜!牛肉表面煎得香脆又不會過熟,牛味香濃,配上日本米飯簡直一流!另一個驚喜係油甘魚鮫,外脆內嫩。服務員態度非常好,熱情招待用心介紹值得再次光顧
第一次食熟成牛,有驚喜!
牛肉表面煎得香脆
又不會過熟,牛味香濃,配上日本米飯簡直一流!
另一個驚喜係油甘魚鮫,外脆內嫩。
服務員態度非常好,熱情招待
用心介紹
值得再次光顧
2019-11-24
  • 300日純燕麥飼養黑毛安格斯西冷扒
2019-11-03 349 瀏覽
今日同朋友第一次試熟成牛,用openrice book位有8折優惠我地揀咗2週乾熟成牛腰肉料理同埋300日純燕麥飼養黑毛安格斯西冷扒第一樣嚟係沙律同蕃茄湯,蕃茄湯好濃,不過我麻麻地蕃茄,所以對佢都係冇咩好感湯入面有舊豆卜,好索湯跟住就嚟我杯蘋果汁,飲落似係平時citysuper有得買嗰隻我地仲叫咗一串牛脷芯試下,都Ok牛腰肉嚟先~碟嘅側邊有啲配料俾我地配嚟食,仲有一碟好似係牛肉汁俾我地點牛肉牛腰肉幾好食,易咬,配埋溫泉蛋撈飯食一流最後嚟西冷,塊肉質地好實淨,好重牛味,對於我地第一次食熟成牛嚟講都幾特別,唔錯

湯入面有舊豆卜,好索湯

我地仲叫咗一串牛脷芯試下,都Ok

牛脷芯

牛腰肉幾好食,易咬,配埋溫泉蛋撈飯食一流

300日純燕麥飼養黑毛安格斯西冷扒
牛脷芯
300日純燕麥飼養黑毛安格斯西冷扒
2019-10-02 207 瀏覽
今日去左K11 入邊食呢間山翠熟成牛料理佢地主打係熟成牛肉 仲有自家熟成櫃添入門口感覺簡單 舒適 日式裝潢講返野食啦 我地叫左個2人套餐有4款串燒 1個熟成牛扒 1個山翠料理 每位係$268頭盤有沙律同蕃茄湯 沙律清新 個蕃茄湯好小食方面 我地揀左呢4款麻醬大蒜秋葵秋葵食落新鮮 配上麻醬真係絕配黎 加埋烤過大蒜gei新清 係打頭陣gei 首選七味辛魚墨魚佢呢個墨魚同章魚腳燒得剛好 好Juicy 加埋七味粉 十分惹味牛脷芯 - 香口得黎好 嫩滑得好香口雞軟骨 - 爽脆美味 4週300日熟成西冷牛扒 - 員工建議我地食左下邊帶有較多油脂嘅肉先因為油脂較多 凍左口感會無咁好佢肉味香濃 而且帶有油脂 口感好順滑而肉扒食落都好香軟 味道濃郁 非常好味火侯都剛剛好 仲有3款調味俾你揀 配合個人口味燒牛腰肉料理 - 主食可以揀白飯/藜麥飯仲可以加生蛋/溫泉蛋或熟蛋 蛋同飯拌勻 加埋個牛腰肉黎食 口感同味道簡直一絕飲品方面 我叫個梅酒 平時嘅梅酒係加冰 佢地呢度無 原來係因為佢地想個梅味keep住唔變淡成個酒都係凍嘅 非常開胃清新

入門口感覺簡單 舒適 日式裝潢

平時嘅梅酒係加冰 佢地呢度無
原來係因為佢地想個梅味keep住唔變淡
成個酒都係凍嘅 非常開胃清新
2019-09-29 175 瀏覽
幫朋友預早慶祝生日現透過 Openrice 預早訂位有全單九折優惠.店內地方雖小但不感侷促日式木系裝修添一份和諧感人少的時間更覺寧靜舒適非常適合小聚會.我們要了兩份餐點一份五成熟的西冷牛扒另一份牛腰肉配溫泉蛋藜麥飯.我比較覺得牛腰肉好吃盤上有幾種調味(粉紅岩鹽、蒜蓉、薑)我覺得配粉紅岩鹽最好吃拌飯一流.最後非常感謝侍應哥哥的配合(偷偷地預備了生日蛋糕)為我朋友送上蛋糕驚喜「生日快樂!」.完美的一餐生日飯
幫朋友預早慶祝生日
我們要了兩份餐點
一份五成熟的西冷牛扒
另一份牛腰肉配溫泉蛋藜麥飯
我比較覺得牛腰肉好吃
盤上有幾種調味(粉紅岩鹽、蒜蓉、薑)
我覺得配粉紅岩鹽最好吃
拌飯一流
最後非常感謝侍應哥哥的配合
(偷偷地預備了生日蛋糕)
為我朋友送上蛋糕驚喜
「生日快樂!」
完美的一餐生日飯

2019-09-27
慶祝紀念
生日
2019-09-22 188 瀏覽
今次係第一次食熟成牛,感覺好有驚喜,亦麵都好滿足我地選擇左2人set dinner, 分別有沙律、餐湯、串燒x4、扒同埋一款料理餐湯係好濃既蕃茄湯,濃郁而且甜~串燒係唔可以重複揀既😣我哋就揀咗餃子、雞軟骨、魷魚、牛肉。不過不失啦~串燒唔算好特別然後就到兩份主食熟成肉眼扒比想像中大份,肉味重 亦都煮得好腍 而牛腰肉我地配左溫泉蛋白飯,牛腰肉除左腍就係好腍😂😂點少少鹽食~好好味唯一就係覺得食物可以熱少少最後仲點左個清酒🍶好match
今次係第一次食熟成牛,感覺好有驚喜,亦麵都好滿足

餐湯係好濃既蕃茄湯,濃郁而且甜~

然後就到兩份主食

熟成肉眼扒比想像中大份,肉味重 亦都煮得好腍

唯一就係覺得食物可以熱少少
最後仲點左個清酒🍶好match
2019-09-22 149 瀏覽
尖沙咀行街,河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖,餐廳和式風格,感覺優雅同舒服,餐廳自設熟成櫃。點左二人套餐,洋蔥湯很清香,小食有七味章魚🐙、餃子🥟、燒牛利心、牛肋肉。牛後腰脊肉藜麥飯,牛肉味濃香,真好吃燕麥熟成西冷扒,超香牛味。正🤫
洋蔥湯很清香,
小食有七味章魚🐙、餃子🥟、燒牛利心、牛肋肉。
牛後腰脊肉藜麥飯,牛肉味濃香,真好吃
燕麥熟成西冷扒,超香牛味。正🤫
  • 牛後腰脊肉藜麥飯
2019-09-19 152 瀏覽
咁啱去開K11睇展覽,就順便喺K11搵下有咩食。見到呢間慢煮既餐廳,就同朋友坐低左食野。店入面當眼處放左個熟成櫃,放左好多唔同既肉。座位都幾好坐,去果日唔算好多人,幾好坐幾舒適。同朋友叫左兩週熟成牛骨肉料理、七味燒熟西班牙豚肉料理、牛脷芯。牛脷芯:我冇試到,朋友話好好食,好腍好有肉味。兩週熟成牛骨肉料理:牛帶有少少煙燻既味,配合幾種唔同既配料同埋醬汁,一流美中不足係飯粒略軟。七味燒熟西班牙豚肉料理:豬肉有少少焦香,而且好腍,七味粉既味道都好突出,配合岩鹽非常好食!食物份量適中,我同朋友都好飽好滿足。比較大食既朋友淨係食主食既話未必夠,可能要加返個小食。想去既朋友可以考慮book左位先,七點幾八點左右會開始多人,有機會要等位。
咁啱去開K11睇展覽,就順便喺K11搵下有咩食。
見到呢間慢煮既餐廳,就同朋友坐低左食野。

牛脷芯:我冇試到,朋友話好好食,好腍好有肉味。

美中不足係飯粒略軟。

2019-04-23