2008-07-07
因為朋友好想去食個sunday brunch hea吓, 我地四圍咁揾吓邊度有得食sunday brunch~但坊間食肆只有幾間酒店或餐廳有得食, 而且價錢唔平, 我地最終選擇0左 - cafe deco。雖然地點唔係太方便, 但如果想遠離繁華既都市同人群, 哩度都係一個唔錯既選擇,至少眼見最多既都係外國人而唔係見慣見熟既本地人~Buffet時間由11:00am-2:30pm, 我地10:45am就到啦, 佢地都冇話要夠鐘先可以入坐!入到去就開始食野囉~由於時間既關係, 餐廳既人唔多而且靜, 我地先食一下頭盤,Caesar salad同parma ham唔錯唔錯, 當我地食緊野既時候, 又留意到台上面有個extra menu for sunday brunch,裏面有d泰式, 中式同英式既早點可以叫, 而且係唔駛錢, 每人包一份。我就食0左一個英式早點, 佢係一d菜, 菇, 蛋同英式鬆餅疊埋一齊,都幾特別, 但味就就咸0左d, 我另外一個朋就點既就好味d,佢同我0個份差唔多, 但佢係ham+蛋+英式鬆餅, 唔錯唔錯~除此之外我地亦都見到佢個menu寫住白酒, 汽水任飲,但估唔到moch
至少眼見最多既都係外國人而唔係見慣見熟既本地人~
除此之外我地亦都見到佢個menu寫住白酒, 汽水任飲,
但估唔到mocha, latte同cappuccino都係唔駛加錢任飲, 而且味道唔錯,
我一日就飲0左三杯咖啡, 有mocha, latte同一杯普通咖啡~
另外哩度既羊架同生蠔好非常好味, 一添再添~
最開心係佢既雪糕係任食0家, 係已經絕跡市面既new zealand牌子,
個蜂蜜脆脆係最好食既!! ^^ 因為時間充裕, 所以抱住輕鬆既心情食buffet,
係可以比平時食得多同冇咁滯, 我地由上晝10:45am坐到04:00pm都冇人趕,
望住山下既景色真係令人心曠神怡, 所以三百六十蚊食個sunday brunch真係好抵!