2024-10-28
今次我地黎到銅鑼灣呢度行街,呢區都有好多野食,我地就揀左間川菜小店試下,見佢餐廳入面都好滿人,估計都唔錯😏呢度用QR code落單,佢地坐位唔算多,有卡位,不過我地2個人繁忙時間就冇卡位比到,枱面有紙巾提供,又要讚下呢d餐廳一下😛燒椒茄子($52)呢個睇名以為係串燒果種茄子,原來係前菜黎,佢係用d類似泡椒放面,我又咁岩鐘意泡椒,一夾少少泡椒同茄子一齊食又幾好食喎🍆膠原脆皮豬手($128)呢個菜式我覺得幾創新,出到黎都好驚喜,佢新鮮出爐熱辣辣,炸到外脆內軟咁,個皮脆但咬落去又有豬手果種膠質口感,d炸蒜頭同洋蔥粒又夠惹味🐷川式口水雞($72)食川菜我都鐘意食口水雞,呢度既口水雞個調味唔錯,辣度滿意,唔會過辣,雞件都幾滑🐥農家小炒肉($98)呢個小炒肉炒得幾香,有小小辣椒,但食落唔太覺得辣,d青椒都好味,有勁多塊,炒得淋淋地,有鑊氣👍🏻黃金小饅頭($46)呢碟饅頭一共有6粒,炸到脆卜卜,點埋煉奶食真係一流😋呢間餐廳雖然細細間,但係野食佢做得幾好,我最鐘意個豬手,好有驚喜,冇咩地方試過呢個做法,呢味餸可以話係招牌菜,黎到記得要試🤩
燒椒茄子($52)
膠原脆皮豬手($128)
川式口水雞($72)
農家小炒肉($98)
黃金小饅頭($46)
呢碟饅頭一共有6粒,炸到脆卜卜,點埋煉奶食真係一流😋