2023-05-30 992 瀏覽
放假出左銅鑼灣行街, 差唔多到晚飯時間想搵間可以傾計同輕鬆食既餐廳坐, 發現我食開佐敦嘅串燒店係依邊新開左分店, 門口擺放左餐牌供參考除左多款串燒之外, 都有主食同甜品等, 邊睇有咩想食邊寫係落單紙, 因為店員話係即叫即燒, 都要10-20分鐘左右, 所以一次過叫哂想食既野先先黎飲品青檸話梅梳打同鮮檸檬梳打飲啖開胃下先燒日本廣島蠔食親串燒都會必點廣島蠔, 燒蠔既面鋪滿蒜蓉, 蔥花同蟹籽, 咬一口爆汁, 好Juicy, 蠔味相當濃郁, 燒得啱啱好, 都算幾大隻, 唔會縮哂水咁, 調味配埋一齊咁食超正!燒一口脆腐乳店員推介依個一口脆腐乳, 原來係豆卜釀左腐乳醬, 豆卜外皮燒得好脆口, 不斷咀嚼個時有陣陣腐乳滲返出黎, 諗住以為會好咸, 估唔到又唔會喎, 香口又惹味麻辣鮑魚撈烏冬估唔到依個主食咁有誠意, 一碗有三隻鮑魚同兩粒冬菇, 拌勻嗰陣已經聞到陣陣麻辣香, 係日本手打烏冬, 食落好煙刃, 麻辣味好突出, 唔會太過辣, 有愈食愈香既感覺, 鮑魚爽刃得黎帶糖心口感, 冬菇大粒得黎味道夠香燒雞腎燒得剛好, 唔會過份乾身, 食落都有爽脆口感, 調味淡左少少, 我另外再加左少少孜然粉個味道就啱啱好

先黎飲品青檸話梅梳打同鮮檸檬梳打飲啖開胃下先

燒日本廣島蠔

燒一口脆腐乳

麻辣鮑魚撈烏冬

燒雞腎
燒得剛好, 唔會過份乾身, 食落都有爽脆口感, 調味淡左少少, 我另外再加左少少孜然粉個味道就啱啱好, 如果厚度再厚多少少會更好

燒秘製雞中翼
外皮燒得帶啲微脆, 食落仲有少少肉汁, 不過不失

川香肉碎燒茄子
食串燒點可以唔叫燒茄子, 依度既燒茄子同一般外面串燒店食到既唔一樣, 依度既係已經切好哂起左茄子肉, 唔洗好似平時食咁夾個時先黎拉絲咁食, 同埋依度個川香調味真心好好食, 再連埋豬肉碎粒同蔥花一齊食, 好正, 必點啊!

燒手打免治雞肉棒
雞肉棒食落唔會乾身, 再加上有脆軟骨口感, 再點蛋汁一齊食增添左蛋香味, 味道多個層次, 好食!

燒韮菜
燒得夠哂香, 入口軟刃爽三種口感, 調味啱啱好, 味道唔會過份咸, 正呢

整體而言, 居酒屋格局都算幾舒服, 好啱一邊食一邊傾計, 店員又會推介我地邊款食身係必試, 服務好好喔, 同埋價錢以依區黎講算係便宜, 唔會太貴, 值得Encore!
2023-05-30 33 瀏覽
跟朋友逛逛灣仔搵食,想找個地方飲飲食食閒聊一下,駱克道這條街都挺多食肆,這間川燒,看名字還在想是國內特式串燒,原來亦夾雜了日式串燒,挺特別的,所以跟朋友決定試試看。眼見每枱都有一位疑似是老闆娘的在熱情招呼,我們都有被熱情介紹啊,所以點了些串燒,整個環境氣氛不錯。點了一堆串燒~雞泡魚干,燒芝士翠玉瓜,黑豚芝士五花腩(肉厚軟糯),豚肉荔枝卷(豐富汁水),特級厚切牛脷(不解釋,好好味),鹽燒雞中翼(香口脆皮肉嫰),日本豚肉腸拼盤(其中有一條芝士爆汁勁正),燒雞軟骨,燒特級牛仔骨(勁厚肉多汁),金菇肥牛,法國鮮露筍(燒後更鮮,軟身好咬口),菠蘿(香甜美味),燒魚鮫,川香肉碎燒茄子(細心去了皮直接食,不過辣得有點刺激),點了杯青檸柚子梳打超配串燒,大吃大喝非常爽。
點了一堆串燒~雞泡魚干
,燒芝士翠玉瓜
,黑豚芝士五花腩(肉厚軟糯),
,日本豚肉腸拼盤(其中有一條芝士爆汁勁正)
,燒雞軟骨
,燒特級牛仔骨(勁厚肉多汁)
,金菇肥牛
,法國鮮露筍(燒後更鮮,軟身好咬口)
,菠蘿(香甜美味)
,燒魚鮫
,川香肉碎燒茄子(細心去了皮直接食,不過辣得有點刺激)
,點了杯青檸柚子梳打超配串燒,大吃大喝非常爽。
2023-05-28 33 瀏覽
銅鑼灣新開左一間串燒店,裝修非常新穎,用咗日本燈籠,威士忌,清酒酒樽做牆身裝飾,燈光非常柔和,好啱一班朋友過嚟食飯傾偈飲酒✨燒鮮白鱔$68白鱔非常新鮮,外皮燒到金黃色,好香口,肉質彈牙,魚油脂豐富✨燒手打免冶雞肉棒$48雞肉好嫩滑,好有肉汁,雞肉串燒到每邊金黃色,配合埋橙黃色嘅蛋黃一齊食,好creamy✨燒特級厚切牛舌$58牛舌有三片,非常之厚身,裡面一啲根位都無,十分爽口✨燒豚肉荔枝卷$32估唔到荔枝加豚肉個口感係咁清新,荔枝嘅酸酸甜甜,可以解到豚肉嘅油脂感,食落無咁重罪惡感✨燒豚肉生菜卷$52超特別嘅配搭,生菜好爽脆,可以中和豚肉嘅油膩感,,絕對值得一試✨燒麻辣羊肉串$38羊肉串一啲都唔羶,燒得焦香,油份平均,加埋孜然粉,仲更加惹味✨秘製醬燒麻辣鴨舌$28鴨舌韌性十足,越嚼越有滋味,做下酒菜一流✨川香肉碎燒茄子$56食燒烤一定要叫茄子,調味非常出色,蒜蓉,辣椒🌶️,孜然粉非常香,非常惹味✨日本炸池魚$48送酒一流,池魚肉質肥美,炸到好鬆脆✨川燒豆腐$28豆腐做到外脆內軟,加上木魚,豆瓣醬,䓤花一齊食更滋味✨燒麻辣田雞串$46田雞的肉質軟嫩可口,田雞沒有多餘肥肉,加埋青椒做調味料,辣味

✨燒鮮白鱔$68
白鱔非常新鮮,外皮燒到金黃色,好香口,肉質彈牙,魚油脂豐富

✨燒手打免冶雞肉棒$48

✨燒特級厚切牛舌$58
牛舌有三片,非常之厚身,裡面一啲根位都無,十分爽口

✨燒豚肉荔枝卷$32

✨燒豚肉生菜卷$52

✨燒麻辣羊肉串$38

✨秘製醬燒麻辣鴨舌$28
鴨舌韌性十足,越嚼越有滋味,做下酒菜一流

✨川香肉碎燒茄子$56

✨日本炸池魚$48
送酒一流,池魚肉質肥美,炸到好鬆脆

✨川燒豆腐$28
豆腐做到外脆內軟,加上木魚,豆瓣醬,䓤花一齊食更滋味

✨燒麻辣田雞串$46
田雞的肉質軟嫩可口,田雞沒有多餘肥肉,加埋青椒做調味料,辣味十足

✨青檸話梅梳打$32
酸酸甜甜超開胃,十分解渴
喜歡吃燒烤的愛好者一定不容錯過的串燒店,這家串燒種類繁多,食材新鮮好味,所以開了銅鑼灣分店!1。飲品推薦青檸話梅梳打,酸酸甜甜的口感非常開胃🤤!2。燒珍寶大元貝,超級肥美,味道鮮美!3。燒鮮白鱔,炭燒後的香味十分誘人,再配上鮮美的醬汁,口感更加豐富多樣。4。燒喜之次一夜幹,10分大條,新鮮,味道濃郁而獨特,色澤鮮豔且香氣四溢!5。燒日本廣島蠔,口感鮮嫩,味道清甜!6。燒油甘魚蛟,汁燒原味魷魚筒,10分美味可口,愛不釋口!🌟黑松露芝士牛油焗菇、炸芝士年糕、燒豚肉荔枝卷等,都是我10分喜歡的!😋主食推薦鵝肝煎蛋飯、香氣四溢,鵝肝肥美,絕對值得一試!
1。飲品推薦青檸話梅梳打,酸酸甜甜的口感非常開胃🤤!

2。燒珍寶大元貝,超級肥美,味道鮮美!

5。燒日本廣島蠔,口感鮮嫩,味道清甜!
6。燒油甘魚蛟,汁燒原味魷魚筒,10分美味可口,愛不釋口!

😋主食推薦鵝肝煎蛋飯、香氣四溢,鵝肝肥美,絕對值得一試!
2023-05-26 28 瀏覽
你要熱鬧到聽唔到朋友講嘢或者見到一班不知所謂既醉酒佬應該會好啱你食物冇特別 完全唔值呢個價平凡到根本唔值得影相宣傳係銅鑼灣一定有其他食物同服務態度更好既場性價比超級低

食物冇特別 完全唔值呢個價
平凡到根本唔值得影相宣傳

係銅鑼灣一定有其他食物同服務態度更好既場
性價比超級低

2023-05-24 725 瀏覽
去完銅鑼灣行街買野,嚟到新開嘅川燒 串燒·酒埸,座位唔算太多,但喺店員親切,我哋坐定定就開始睇吓餐牌嚕~餐牌上嘅串燒除咗海鮮之外,仲有唔少肉類同蔬菜🥬,亦有唔同嘅主食可以選擇 。✨川燒豆腐 川燒豆腐嘅外皮酥脆,但內裡非常軟嫩,搭配特製嘅辣椒醬同木魚絲,見到隔離枱叫咗兩份就知必點呢!✨燒大海蝦 🦐 海蝦好大隻呀,加上鹽燒,燒到好香脆!✨燒豚肉荔枝卷 第一次食豚肉 X 荔枝配搭,煙肉包裹著新鮮嘅荔枝,荔枝嘅鮮甜味中和豚肉嘅油膩感,一啖咬落去好Juicy ,正呀!✨燒豬頸肉燒豬頸肉惹味焦香,肉質肥美嫩滑!✨燒大蔥雞柳大蔥加上雞柳,口感豐富,食落甜甜地,好好食~✨川香肉碎燒茄子🍆原條起皮嘅大茄子,加上爆香咗蒜蓉同麻辣肉碎,咬落多汁又滑。✨吾係紐西蘭大蘑菇 🍄 蘑菇質感厚實,而且仲分成四件,大大啖,好滿足喔~✨燒雞泡魚干 雞泡魚干燒得乾身香口,咬落脆卜卜,仲可以配埋蛋黃醬食!✨青檸荔枝梳打 🍸✨青檸話梅梳打 🍸食串燒再加上青檸梳打,係最佳配搭呀!
✨川燒豆腐
燒大海蝦
✨燒大海蝦 🦐
海蝦好大隻呀,加上鹽燒,燒到好香脆!
✨燒豚肉荔枝卷
✨燒豬頸肉
燒豬頸肉惹味焦香,肉質肥美嫩滑!
✨燒大蔥雞柳
大蔥加上雞柳,口感豐富,食落甜甜地,好好食~
✨川香肉碎燒茄子🍆
原條起皮嘅大茄子,加上爆香咗蒜蓉同麻辣肉碎,咬落多汁又滑。
吾係紐西蘭大蘑菇
✨吾係紐西蘭大蘑菇 🍄
蘑菇質感厚實,而且仲分成四件,大大啖,好滿足喔~
✨燒雞泡魚干
雞泡魚干燒得乾身香口,咬落脆卜卜,仲可以配埋蛋黃醬食!
青檸荔枝梳打 + 青檸話梅梳打
✨青檸荔枝梳打 🍸
✨青檸話梅梳打 🍸
食串燒再加上青檸梳打,係最佳配搭呀!
燒大海蝦
吾係紐西蘭大蘑菇
青檸荔枝梳打 + 青檸話梅梳打
2023-05-22 28 瀏覽
「川燒 串燒·酒埸」是一家以🔥川燒和串燒🍢為主打的餐廳,是一個非常受歡迎的餐廳以下是幾款推薦菜式:1. 燒麻辣日本淮山🌶️:這道菜式以日本淮山為主要食材,搭配辣椒和芝麻等調料,味道香辣可口,非常適合喜歡辣味的人士。2. 日本雞心串🍢:這款串燒使用了日本的雞心,經過炭火燒烤後,口感鮮嫩多汁,搭配上特製的醬汁更是美味無比。3. 川燒豆腐🍢:這道菜式使用了嫩豆腐,經過川燒的炭火燒烤後,表皮焦香入味,內裡仍然保持了豆腐的柔軟口感,是一款非常受歡迎的素食菜式。4. 川香魚湯清酒煮花甲🍲:這道菜式以花甲為主要食材,搭配上清酒和川燒的炭火燉煮,營造出濃郁的魚湯味道,是一款非常清爽的湯品,非常適合作為開胃菜或夏季消暑。除了以上推薦的菜式,「川燒 串燒·酒埸」還提供了多款美味的串燒和炭火燒烤菜式,讓顧客可以盡情享受美食和社交。

以下是幾款推薦菜式:

2023-05-22 506 瀏覽
我至鍾意hea 銅鑼灣,由駱克道巡舖時發現新餐廳越開越多,好似人氣。也越來越旺。既然咁旺,我哋就去試吓新串燒小店「川燒」我哋系第一枱客人,完全未感受到熱鬧氣氛,不過過咗七點左右,個埸就越燒越旺,居酒屋feel 的串燒店真是很適合放工約好友來吃串燒、啤啤佢 🍻小店新裝感覺乾淨企理,座位亦不會太迫。食串燒梗要叫到成枱都係先會開心先飲啖「蜂蜜柚子茶」潤下喉嚨先男友就點左杯凍野青檸話梅梳打$32佢話酸酸甜甜好開胃,可以食多幾串咁話喎!串燒豆腐28先炸後燒,做到外脆內軟。黑松露芝士牛油焗雜菇$48原個錫紙兜上,加咗白汁焗,口感好creamy 燒油甘魚鮫$138有啲人成日覺得魚鮫肉少,其實越食越有,而且邊邊燒得香脆可口,少少咸味吊出鮮味。川燒特級厚切牛脷$48咬落去有少許靱川香肉碎燒茄子 $56茄子起肉先蒸再加上麻辣肉碎,超惹味,個人推介!一向都喜歡「免治雞肉棒」$48啖啖肉,保留點點軟骨,沒有不吃的理由。蒜蓉燒大虎蝦$78虎蝦燒到個殼脆卜卜,夠大隻,夠我哋一人咬一啖,加埋蒜蓉調味,超級香口,肉質爽口。最後是店員推介燒芝麻湯圓 $28好似串燒三兄弟,糯米皮燒到小小焦,煙靱,但芝麻餡冇預期地流心,一

既然咁旺,我哋就去試吓新串燒小店
「川燒」

小店新裝感覺乾淨企理,座位亦不會太迫。

食串燒梗要叫到成枱都係先會開心

先飲啖
「蜂蜜柚子茶」潤下喉嚨先

男友就點左杯凍野
青檸話梅梳打$32

佢話酸酸甜甜好開胃,可以食多幾串咁話喎!

串燒豆腐28

先炸後燒,做到外脆內軟。

黑松露芝士牛油焗雜菇$48

原個錫紙兜上,加咗白汁焗,口感好creamy

燒油甘魚鮫$138

川燒特級厚切牛脷$48

咬落去有少許靱

川香肉碎燒茄子 $56

茄子起肉先蒸再加上麻辣肉碎,超惹味,個人推介!

一向都喜歡「免治雞肉棒」$48

啖啖肉,保留點點軟骨,沒有不吃的理由。

蒜蓉燒大虎蝦$78

最後是店員推介
燒芝麻湯圓 $28

好似串燒三兄弟,糯米皮燒到小小焦,煙靱,但芝麻餡冇預期地流心,一定要襯熱食。

2023-05-19 619 瀏覽
今晚約了朋友銅鑼灣行街買野,大家想吃BBQ野食,忽然想起之前經過街口,見有間串燒好想入去試吃,揀了這間今晚晚餐,入到去,環境好有日本感串燒店,坐下,看了一會餐牌,叫了燒黑豚芝士五花腩芝士舖在五花腩上,五花腩同芝士一起入口,有濃郁芝士香味同腩肉香味,肉質好嫩滑,有口感燒手打免治雞肉棒雞肉有鮮蛋黄伴碟,肉點埋蛋黄一起吃,特别滑身同軟霖,平均雞香味同蛋黄香味,好搭配燒日本廣島蠔  (2隻)大隻,重海水鮮鮮蠔鮮甜味,蠔身獨特爽口又彈牙燒豚肉生菜卷有特色,厚身豚肉包住生菜,捲成一個圈,一邊有豚肉香味同生菜鮮菜味,肉味濃香,菜好唰唰聲燒韭菜菜鮮翠綠色,切到幼身一條條,嘴爵入口爽脆香,韭菜極鮮菜味川香魚湯清酒煮花甲份量多,蜆大隻,獨特鮮海鮮蜆甜味,爽滑身,好清新魚湯同清酒香味,味道有特色燒雞泡魚干粗條,燒得好乾爽,脆脆口,濃香雞泡魚干味燒豚肉荔枝卷厚肉,重豚肉香味帶點點荔枝香味,肉身好嫩滑川香肉碎燒茄子少見,全條茄子燒,好軟滑,茄子好鮮茄香味,肉碎好香肉味黑松露燒腐皮温泉玉子腐皮好軟滑滑,帶有濃郁黑松露香味,玉子有温泉水滑感

燒手打免治雞肉棒
燒日本廣島蠔  (2隻)

大隻,重海水鮮鮮蠔鮮甜味,蠔身獨特爽口又彈牙
燒日本廣島蠔 (2隻)

燒韭菜

菜鮮翠綠色,切到幼身一條條,嘴爵入口爽脆香,韭菜極鮮菜味

燒雞泡魚干

粗條,燒得好乾爽,脆脆口,濃香雞泡魚干味
燒豚肉荔枝卷

厚肉,重豚肉香味帶點點荔枝香味,肉身好嫩滑
川香肉碎燒茄子

少見,全條茄子燒,好軟滑,茄子好鮮茄香味,肉碎好香肉味
黑松露燒腐皮温泉玉子

腐皮好軟滑滑,帶有濃郁黑松露香味,玉子有温泉水滑感
2023-05-11
$300.5 (晚餐)
燒手打免治雞肉棒
燒日本廣島蠔 (2隻)
2023-05-15 28 瀏覽
川燒 串燒酒場 - 銅鑼灣今日同媽咪去灣仔睇展覽 睇完係附近餐廳搵嘢食 誤打誤撞嚟咗呢度食串燒 鮮燒白鱔 $68魚皮燒到香脆 白鱔啖啖肉川燒豆腐 $28係呢度嘅招牌之一 伴上木耳同蔥花嘅炸豆腐 配上豆瓣辣醬 炸豆腐炸到好香脆汁燒原隻魷魚筒 $108魷魚筒燒到小小乾 但又未至於冇汁 依然仲有彈牙口感 所以食落好香燒特級牛仔骨 $48牛仔骨帶有油脂 食落夠牛味 又嫰滑吾係紐西蘭帶蘑菇 $32大啡菇好Juicy燒豬頸肉 $48豬頸肉薄切 肉既油脂加埋汁醬嘅甜香都幾好味燒豚肉荔枝卷 $32一片薄薄嘅豚肉包住好甜好Juicy嘅荔枝 必叫之選青檸柚子梳打 & 荔枝梳打 各$32餐廳似乎暫時未有酒牌 所以本身餐牌上有嘅酒都暫時未嗌得 但如果想同朋友食下串燒飲下嘢呢度都不失為其中一個選擇
川燒 串燒酒場 - 銅鑼灣

燒豚肉荔枝卷 $32
一片薄薄嘅豚肉包住好甜好Juicy嘅荔枝 必叫之選

青檸柚子梳打 & 荔枝梳打 各$32

2023-05-14 19 瀏覽
今晚黎到銅鑼灣呢間川燒串燒酒場,店內環境好有日本串燒店既感覺!日本雞心串調味調得很好,雞心切開一半依然爽口!燒鮮白鱔鱔皮燒到脆卜卜,咬落充滿油脂,鱔肉骨都起得好乾淨川辣酒煮東風螺開頭擔心螺肉會唔夠入味,但食落卻有非常濃郁既香辣味!黑松露燒腐皮溫泉玉子好特別,其實係將腐皮切開一半,再將蛋液倒入去加上黑松露燒,出面脆卜卜,咬入去有小小流心既效果燒豬頸肉薄切,火侯岩岩好,所以將油脂迫左出黎,唔會感覺油膩,配上佢秘制既甜醬汁非常惹味!
日本雞心串
調味調得很好,雞心切開一半依然爽口!
燒鮮白鱔
鱔皮燒到脆卜卜,咬落充滿油脂,鱔肉骨都起得好乾淨
川辣酒煮東風螺
開頭擔心螺肉會唔夠入味,但食落卻有非常濃郁既香辣味!
2023-05-12 27 瀏覽
銅鑼灣開了間新的串燒店,地方闊敞舒適,地方有氣氛,適合朋友、家人相聚,情侶約會應是不錯。酒的選擇也不少,可以暢飲一番。串燒選擇由肉類、海鮮、蔬菜每款都有。燒手打免治雞肉棒 - 烤得外酥內嫩,必定要讚個醬汁同蛋液融合得好好,每啖都試到醬汁香,雞肉滑溜。日本燒雞軟骨串 - 有嚼勁,香氣十足,調味剛好不會太鹹。燒麻辣羊肉串 - 辣味十足,肉質鮮美,羊肉一啲都唔羶。燒秘製雞中翼 - 帶有獨特的秘製醬汁,香氣濃郁,醬汁好惹味,好食過鹽燒。燒雞中翼 - 味道鮮美,烤得剛剛好。燒特級牛仔骨 - 肉質嫩滑,好多汁。燒豬頸肉 - 肉質鮮嫩,口感豐富。日本雞心串 - 新鮮多汁,烤到恰好熟度,好脆口,好少地方有。秘製醬燒麻辣鴨舌 - 鴨肉細嫩。川燒豆腐 - 醬汁入味,豆腐Q彈有口感,加埋豆瓣醬好香辣,外皮好香脆。鵝肝煎雙蛋飯 - 鵝肝鮮美,蛋香四溢,必食的一道菜,蛋漿香濃配合鵝肝,邪惡之選。燒雞泡魚乾 - 鮮嫩多汁,泡魚乾香氣獨特。蜂蜜燒鳯梨 - 鳳梨甜美多汁。

日本燒雞軟骨串 - 有嚼勁,香氣十足,調味剛好不會太鹹。
燒麻辣羊肉串 - 辣味十足,肉質鮮美,羊肉一啲都唔羶。
燒雞中翼 - 味道鮮美,烤得剛剛好。

燒特級牛仔骨 - 肉質嫩滑,好多汁。
燒豬頸肉 - 肉質鮮嫩,口感豐富。

秘製醬燒麻辣鴨舌 - 鴨肉細嫩。

燒雞泡魚乾 - 鮮嫩多汁,泡魚乾香氣獨特。
蜂蜜燒鳯梨 - 鳳梨甜美多汁。
2023-05-09 56 瀏覽
酒場格局,有川味串燒食,做法係日式與四川式混合,即係有辣有唔辣。環境舒服,氣氛熱鬧,出咗有秩序,唔算等得來。款式很多,價錢唔貴,廿幾三十幾一串都唔少,海鮮價錢就會高些。我們兩個人吃了很多,只計食物全部花費$623。我最鍾意,因為荔枝甜甜哋。燒豚肉荔枝卷 $32這款特別:黑松露燒腐皮溫泉玉子 $38三款都非常好味,熟度剛好:手打免治雞肉棒 $48日本燒鮟鱇魚肝 $88燒一口番薯 $24材料好,夠厚。燒特級厚切牛脷 $58很新鮮。燒鮮白鱔 $68唔算好辣,很香:燒麻辣羊肉串 $38燒麻辣田雞串 $46 鵝肝煎雙蛋飯 $128又抵食又美味,鵝肝細細件但隻蛋好靚,兩個人分享啱啱好。

環境舒服,氣氛熱鬧,出咗有秩序,唔算等得來。

我們兩個人吃了很多,只計食物全部花費$623。

我最鍾意,因為荔枝甜甜哋。
燒豚肉荔枝卷 $32

這款特別:
黑松露燒腐皮溫泉玉子 $38

三款都非常好味,熟度剛好:
手打免治雞肉棒 $48

唔算好辣,很香:
燒麻辣羊肉串 $38
燒麻辣田雞串 $46

鵝肝煎雙蛋飯 $128
又抵食又美味,鵝肝細細件但隻蛋好靚,兩個人分享啱啱好。
適逢黃金週,駱克道有幾間新開食肆~難得一見嘅熱鬧。今晚來到這間串燒、酒吧專門店熱鬧一番。店內裝修好有飲酒嘅意欲,勁多附近上班族。餐牌有多種唔同嘅串燒,特色是結合麻辣四川嘅調味,某些種類仲有北方風味。青檸茘枝梳打,鮮檸檬梳打味道清新,夠氣🌟 冰凍選擇太多,還好店員推介了幾款必吃串燒。燒辣田雞串非常特色嘅川椒雞煲味道,辣辣哋好醒胃!燒手打免治雞肉棒每一次食串燒都會點,雞肉棒混入雞軟骨口感特別,蘸日本生雞蛋再加醬油更美味可口。😋鹽燒雞中翼(2隻)燒得好香,外皮夠脆。燒特級厚切牛舌厚切的口舌口感特別唔同,爽口而且有香濃的肉汁,美味之選!燒豚肉荔枝卷香甜嘅荔枝配豚肉片配搭精彩。燒辣羊肉串有蒙古風烤羊嘅味道,羊羶味非常重可能有點肥膏~不過屋企人極為欣賞!燒豆腐大大件外皮烤到好脆,驟眼睇有啲似臭豆腐仲加咗豆瓣醬和香蔥。蜀都炒飯呢個炒飯不得了,加咗獨特嘅香料,辣度十足,超吸惹味,飯粒香軟有鑊氣,味道出色!燒芝麻湯圓比較少吃燒嘅湯圓,外皮有點脆,芝麻餡料暖暖的,燒嘅做法襯返串燒店🌟燒多春魚多春魚細細條口感香脆,都係啲心機手工燒烤。
適逢黃金週,駱克道有幾間新開食肆~難得一見嘅熱鬧。
今晚來到這間串燒、酒吧專門店熱鬧一番。

店內裝修好有飲酒嘅意欲,勁多附近上班族。

青檸茘枝梳打,鮮檸檬梳打
味道清新,夠氣🌟 冰凍
選擇太多,還好店員推介了幾款必吃串燒。
燒辣田雞串
非常特色嘅川椒雞煲味道,辣辣哋好醒胃!
免治雞肉棒
燒手打免治雞肉棒

鹽燒雞中翼(2隻)
燒得好香,外皮夠脆。
燒特級厚切牛舌
厚切的口舌口感特別唔同,爽口而且有香濃的肉汁,美味之選!
荔枝豚肉串燒
燒豚肉荔枝卷
香甜嘅荔枝配豚肉片配搭精彩。
燒辣羊肉串
燒豆腐
大大件外皮烤到好脆,驟眼睇有啲似臭豆腐仲加咗豆瓣醬和香蔥。
燒多春魚
多春魚細細條口感香脆,都係啲心機手工燒烤。
免治雞肉棒
荔枝豚肉串燒
  • 燒辣田雞
2023-05-06 503 瀏覽
在灣仔銅鑼灣中間一直有很多食肆,開完會和老公一齊食串燒開心下。店舖很新淨,座位就比較狹窄,到7:30左右都滿座了。【珍寶大元貝】很鮮甜又大隻,簡單的蒜蓉香蔥和蟹子調味就已經很美味了。【川燒豆腐】燒乾了的豆腐很有口感,又索滿了微微酸辣的醬汁,加些蔥花超美味。【蒜香肉碎燒茄子】有別於其他串燒店,茄子不是只用了蒜蓉,而是很有特色的麻辣肉碎醬汁,本身茄子燒得夠香口。【黑松露燒腐皮溫泉玉子】腐皮中間包着半隻蛋,一咬就流出大量蛋汁加濃郁的黑松露味道。【燒手打免治雞肉棒】甜甜地的燒汁配埋很有口感的免治雞肉棒,最喜歡咀嚼到雞軟骨的棵粒,搞一搞蛋黃漿一流。【燒特級厚切牛脷】取了牛脷中間的部份,煙煙韌韌有嚼勁,恰到好處又惹味。【燒秘製雞中翼】醬汁幾濃郁。【鹽燒雞中翼】鹽味的雞翼比較好食雞皮更香脆。【燒豬頸肉】還是比較多汁,我喜歡燒得更加乾身。【燒雞腎】爽口。【燒大蔥雞柳】超級香濃美味的燒汁,大蔥又夠香同淋。【燒韭菜】簡單的孜然粉作調味已經無敵了。
珍寶大元貝

蒜香肉碎燒茄子

燒特級厚切牛脷

【燒秘製雞中翼】醬汁幾濃郁。
燒秘製雞中翼

【鹽燒雞中翼】鹽味的雞翼比較好食雞皮更香脆。

【燒豬頸肉】還是比較多汁,我喜歡燒得更加乾身。
燒豬頸肉

【燒雞腎】爽口。
燒雞腎

【燒大蔥雞柳】超級香濃美味的燒汁,大蔥又夠香同淋。
燒大蔥雞柳

【燒韭菜】簡單的孜然粉作調味已經無敵了。
2023-04-25
珍寶大元貝