2023-02-03 666 瀏覽
咁啱行經呢頭搵💛店開飯本身想食羊肉卡巴點知又見到pizza 又心大心細 結果叫左pizza 卡巴留番下次先講奶茶,如果飲開港式要茶香奶滑既就唔好叫喇,因為完全係唔同類型飲品黎,唔好抱錯誤期望奶茶既調味比較甜,茶味唔算出,可能係我鐘意飲港式奶茶唔落糖,所以唔係我杯(奶)茶pizza 就真心不錯既,味道唔會太重香料,拉撕芝士就唔算太濃味,醬料同羊肉都好夾,唔突出,但整體好平衡。間野唔係第一次黎,野食都有質素,期望下次同一班朋友再黎可以叫多d 唔同野食再寫過。總結:會再黎幫襯👍
咁啱行經呢頭搵💛店開飯
本身想食羊肉卡巴

總結:會再黎幫襯👍
印度奶茶
羊肉pizza
2023-02-03
羊肉pizza
2023-01-17 654 瀏覽
距離港鐵荃灣站大約7分鐘步程,餐廳環境不算大,只有20個座位,剛進入餐廳便已經聞到咖哩的香味,不少網友稱讚餐廳的印度咖哩味道正宗,在午餐或晚餐時間,即使受到武肺影響,但是餐廳門前長期人流不絕,可以說是荃灣最受歡迎的印度餐廳!我在平日下午時間到餐廳,因此人流並不算多,菜色方面選擇了「印式雞炒飯」(午餐:$55)和「雞肉中東烤餅卷配沙律」(午餐:$50)。「印式雞炒飯」的味道令人驚喜!本來以為只是普通的蛋炒飯,沒想到炒飯加入濃郁的印度咖哩醬,各種香料混合的咖哩醬很美味,炒飯使用比泰國米更長的印度米,口感特別,雖然使用咖哩醬拌炒,但飯粒充滿醬汁之餘,口感仍然粒粒分明,連雞肉都沾滿咖哩醬的香味,咖哩中的輕微的辣味更進一步提升美味,充滿印度風味的炒飯非常好吃,令人印象深刻!「雞肉中東烤餅卷」烤餅的口感適中,除了雞肉,也有豐富的蔬菜和沙律醬,味道清新。以上午餐都有附送汽水或冰凍的龍眼水。不過午餐的份量有點少,如果想更滿足的話可以選擇加$15點加大碼的咖哩餐。非常推薦喜歡印度菜的人到這家餐廳試試看!

印式雞炒飯

雞肉中東烤餅卷配沙律

2021-10-18
10 分鐘 (堂食)
印式雞炒飯
2022-11-03 619 瀏覽
之前睇完訪問就想試下講 個咖喱配方 係店主父親做酒店時既咖喱做法今次去開荃灣就回一回啦😉牛油雞咖喱(lunch set,走飯)見有沙律又有薄餅又有飯都係$55重包飲品幾底食個薄餅 酥脆又有咬口🤨👍🏻重有D牛油香👍🏻個咖喱 傑傑地有少少既香料味入口吳算辣既餘味係 少有既 酸酸地回韻又有D辣 漂出黎🤣反而幾吸引😉雞滑身👍🏻芒果乳酪 跟餐+$16酸酸地 流質D配咖喱幾好👍🏻解辣🤨#牛油咖喱雞 #芒果乳酪
之前睇完訪問就想試下
講 個咖喱配方 係店主父親
做酒店時既咖喱做法
今次去開荃灣就回一回啦😉

牛油雞咖喱(lunch set,走飯)
見有沙律又有薄餅又有飯

解辣🤨

#牛油咖喱雞
#芒果乳酪
2022-08-30 736 瀏覽
又係朋友介紹 一行四人 中午後段時間黎所以容易啲有位 但好快都有人入坐坐位都相對逼 明白嘅 始終小店生意 如果大袋野 會比較辛苦我哋都唔食得好辣 所以點左橙咖喱(唔辣)同 黃咖喱(一度辣)跟左套餐 飯+ salad + 薄餅先講講 兩個咖喱都好喜歡 一個蕃茄味出 一個椰香味出 偏辣左小小但仲應付到嘅😂😂 飯粒粒分明 掂!小食 雜菜咖喱角 一般般 主要靠個汁胡椒餅 好食如果可以多啲就好😂飲品麻麻地 少許伏 整體都好飽 好滿足 會為左咖喱再番黎encore 如果避到繁忙時間🙃🙃🙃
又係朋友介紹 一行四人 中午後段時間黎
所以容易啲有位 但好快都有人入坐
坐位都相對逼 明白嘅
始終小店生意 如果大袋野 會比較辛苦

我哋都唔食得好辣 所以點左
橙咖喱(唔辣)同 黃咖喱(一度辣)
跟左套餐 飯+ salad + 薄餅

先講講 兩個咖喱都好喜歡
一個蕃茄味出 一個椰香味出 偏辣左小小
但仲應付到嘅😂😂 飯粒粒分明 掂!
小食 雜菜咖喱角 一般般 主要靠個汁

2022-07-20
午餐
  • 胡椒脆餅
2022-08-05 1667 瀏覽
巴巴站 BaBa’s Station💛雜菜白咖喱(甜腰果底)+油酥餅x2 $75炸魷魚 $78海鮮薄餅(半份) $70雲呢拿奶昔 $35雜果賓治 $28另收+1服務費人均消費: $105 (3人) -唔知係咪送嘅脆餅有2塊都幾大塊 好薄嘅餅👻有啲似墨西哥粟米片(大塊版)本身上面都好似有啲類似椒鹽嘅調味料所以食落去會鹹鹹地🙈上面仲有啲蕃茄粒 洋蔥粒 青瓜粒🍅🧅🥒如果食埋佢哋嘅話就可以撇除少少個餅嘅油膩同鹹味😚🐼:偏油 不過都唔錯😝要盡快食 如果唔係會淋🌈:個脆餅ok 不過就會越食越鹹🥺·雜菜白咖喱(甜腰果底)🍛唔知點解佢會俾咗個黃色咖喱我哋我哋都費事再問🤣雖然佢個碗好細不過係啱啱好可以點晒嗰啲餅😚同埋個碗係裝滿晒啲咖喱🍛啲配料都好正同豐富😝雜菜包括有紅蘿蔔🥕 薯仔🥔 豆剪成一粒粒 方便夾住🤤另外 佢夠熱同好味😋·油酥餅有2塊搣佢嘅時候 唔會話太多油😚所以食落去都唔會太過油膩不過不失啲酥皮都有層次感🤤·炸魷魚即叫即炸🤤夠晒熱 好味😋佢仲俾咗個沙律醬令到佢冇咁有油炸嗰種油膩感不過其實都係有啲細碟🥺不過都幾多佢嘅炸皮有啲似天婦羅嗰隻脆🤣·海鮮薄餅(半份)有4塊應該即叫即整夠晒熱 好味😋不過就燶
巴巴站 BaBa’s Station💛
另收+1服務費
人均消費: $105 (3人) [計埋+1]

唔知係咪送嘅脆餅
有2塊都幾大塊 好薄嘅餅👻
有啲似墨西哥粟米片(大塊版)
本身上面都好似有啲類似椒鹽嘅調味料

令到佢冇咁有油炸嗰種油膩感
不過其實都係有啲細碟🥺
不過都幾多
佢嘅炸皮有啲似天婦羅嗰隻脆🤣

海鮮薄餅(半份)
有4塊

有啲似雀巢雲呢拿雪糕溶咗嘅味道🥺
啲冰融咗之後
奶昔感覺上會creamy啲
有啲似奶粉味🤣
所以唔太建議嗌!
雜果賓治🍹
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛

2022-07-08
2022-08-02 737 瀏覽
早有聽聞過這間印菜小店,今次經過又不用排隊之下,便進去一試正宗咖喱羊配薄餅咖喱呈金黃色,比較稠身。少許辛辣之之餘,又吃到複雜的香料味。羊肉細細塊,很易入口,而且和咖喱汁溶為一體。濃味的菜式當然配薄餅,薄餅本身是即烤,火候足夠,非常香口。配上咖喱,實在令人停不下來,十分美味印度傳統香燒雞腿香料味十足,但是香味主調可以吃出是與咖喱不同,味道幾新奇。雞腿肉很嫩滑,咬下會有肉汁流出,食材處理得很好飲品就普普通通。但食品絕對是優質,非常有異國色彩,值得回訪
早有聽聞過這間印菜小店,今次經過又不用排隊之下,便進去一試

正宗咖喱羊配薄餅

印度傳統香燒雞腿

飲品就普普通通。但食品絕對是優質,非常有異國色彩,值得回訪
2022-06-17 932 瀏覽
呢一間喺荃灣嘅印度菜🇮🇳真係相當之抵食🤑上次就叫咗個印度傳統香燒雞腿餐🍗除咗有白飯之外 仲有油酥餅🫓個雞都幾辣下 食唔到辣嘅話就真係唔好嗌🌶旁邊個醬汁配埋個酥餅一齊食 就唔錯!
2022-06-17 687 瀏覽
呢一間喺荃灣嘅印度菜🇮🇳真係超級抵食🤑上次就嗌咗個傳統咖喱雞飯🍛套餐仲配埋印度油酥餅同沙律🥗真係超級豐富!雞肉份量都幾多 肉質嫩滑 個咖喱好香濃 食落好惹味 再配埋個酥餅真係好食😋
2022-06-13 664 瀏覽
.📍Baba's Station 巴巴站📍#饅頭去荃灣 #饅頭食印度菜------------------------------1️⃣ Butter Chicken ($52)牛油咖哩雞係用橙咖哩製成,橙咖哩最大嘅特點係加咗蕃茄醬,除咗忌廉奶香外,仲會散發淡淡地嘅清甜🍅,相對一般咖哩就冇咁膩,當然辛香料同辣度都冇咁濃,入囗較舒適,適合想食咖哩但又唔想咁重口味嘅人士🤓。呢度嘅雞肉size適中,肉質未至於嫩滑但都唔柴,煮得幾入味,但我發現自己都係比較鐘意香料味更濃郁嘅咖哩🍛,下次就未必嗌呢款。◾評分:7.7/10------------------------------2️⃣ Paratha (少飯可免費轉) 個人認為午餐以呢個價錢嚟講cp值好高,除咗飯之外仲包埋一塊同小編塊面差唔多大嘅Paratha,一撕撕咁既有層次口感又非常鬆軟😋,而且小麥香濃,食落比坊間嘅薄餅冇咁油,如果面層煎得再脆身啲就好。◾餅底:4.1/5◾餡料:不適用◾評分:8.2/10------------------------------3️⃣ Mango Lassi (跟餐+$16)呢杯嘢飲芒果味非常突出香甜,而且乳酪有助令
1️⃣ Butter Chicken ($52)
◾評分:7.7/10
2️⃣ Paratha (少飯可免費轉)
◾餅底:4.1/5
◾餡料:不適用
◾評分:8.2/10

3️⃣ Mango Lassi (跟餐+$16)
呢杯嘢飲芒果味非常突出香甜,而且乳酪有助令質地更濃稠厚滑,係我鐘意嘅口感,而且杯嘢飲真係好冰涼,酸酸甜甜解暑/解渴一流,但我覺得整體味道就有啲似人工糖水味,個人麻麻地呢隻味道。
◾評分:7.0/10
🔸整體評分:7.6/10
🔸小編回頭率:7/10
「咖哩牛肉飯」甚少食辣嘅我,小辣都ok接受到!咖哩香料未夠濃,普普通通淡口啲!飯不是印度米,可惜。「牛肉烤餅卷」塊餅好靭。「+$18有杯奶茶」但味道及份量係唔值!「坐位」枱好細,係會同隔離頂手踭的,屬於lunch time快食快閃快噃工噃學嗰種氣氛。「服務」講印式英文的。
「牛肉烤餅卷」塊餅好靭。
「+$18有杯奶茶」但味道及份量係唔值!
「服務」講印式英文的。
咖哩牛肉飯
牛肉烤餅卷
2022-04-28
叫左個2人餐,好似🤣1. 羊肉卷,超級唔好食~~~唔洗試,都唔想寫太多形容,太普通可以話係垃圾,好差根本唔係卷卷(本人十分喜歡食卷卷,但佢真係太差😂😅).2. 薯餅十分普通😥😪 真係好失望之前係愉景灣食過一間印度餐廳既薯餅,超級好香,但呢間就……..3. 印象0,所以普通.4. 胡椒脆餅好多人推介同埋討論度好高,所以對佢期待好高,但食落去好乾身,同埋完全冇特別性,你話佢係咪胡椒好香,咁又唔係👎🏻👎🏻😅.5. 咖哩講真個句,係我食過最唔好食既一間,不過要讚佢肉既份量係好多,但食落 大家樂咁普通都贏左佢
叫左個2人餐,好似🤣

2. 薯餅
十分普通😥😪 真係好失望

3. 印象0,所以普通

4. 胡椒脆餅

5. 咖哩
2022-04-04 635 瀏覽
-{荃灣中東菜🌯}係荃灣超出名嘅中東菜 save左勁耐終於有機會試🤩食左個lunch set🤓🤤燒雞腿加咖哩飯加酥餅加大版🤤 ($73)個燒雞腿有4件超出色 烤到係勁juicy鎖住啲肉汁😍😋個咖哩汁多蔬菜有蘿蔔粒嗰啲點酥餅好啱🤓另外個飯太淋食左啖就放棄左🥺👖褲評: 8/10一入去已經聞倒好大陣咖哩味😂另外個店員俾左正常size得2件雞腿 問翻要加大嘅先有4隻 強烈建議要加大😍又有咖哩汁又有雞腿好抵食😆不過地方有啲窄👀性價比: 9/10服務: 8/10環境: 7.5/10🚩 巴巴站 🚩地址: 荃灣海壩街81號地舖#fuudjai #fuudjai中東菜 #fuudjai荃灣
{荃灣中東菜🌯}

🤤燒雞腿加咖哩飯加酥餅加大版🤤 ($73)

👖褲評: 8/10

燒雞腿加咖哩飯加酥餅加大版
燒雞腿加咖哩飯加酥餅加大版
  • 燒雞腿
2022-03-27 512 瀏覽
巴巴站中東烤雞餅卷+薯條+盒裝飲品🫔($53) 9/10好fresh好足料嘅Chicken Kebab roll,食落一啲都唔heavy,而且非常開胃🤰🏻而且佢有得揀辣度🌶或者走辣,我哋揀咗小辣,辣度好輕微,唔識得辣嘅都可以試下👍🏻雞肉好嫩,塊Wrap+配菜+醬都冇得彈🤤整體所有嘢都好match,食完好滿足💕另外配菜有得揀沙律🥗或者薯條,我哋揀咗薯條,但其實係薯角🍟熱辣辣一樣都係咁好味🔥Extra Comment:•小店係牆上面貼哂正能量語錄,都幾有特色🤣
巴巴站

中東烤雞餅卷+薯條+盒裝飲品🫔
($53) 9/10

Extra Comment:
•小店係牆上面貼哂正能量語錄,都幾有特色🤣
2022-03-05 609 瀏覽
傳統咖哩(牛)配烤餅($70),咖哩稍辣但接受到,用烤餅點嚟食冇得輸,牛腩煮得入味及幾淋。印式羊肉餡烤餅卷配薯條($95),羊肉唔太騷,大量蔬菜,薯條即炸但油咗啲。胡椒脆餅($25),脆卜卜,洒上青瓜、紫洋蔥、紅椒,口感清新,但又係油咗啲。兩罐汽水($13@),另收加一。

兩罐汽水($13@),另收加一。
傳統咖哩(牛)配烤餅
印式羊肉餡烤餅卷配薯條
胡椒脆餅
傳統咖哩(牛)配烤餅
2022-02-25 502 瀏覽
-<<👳🏽‍♀️👨🏻>>可能係全城最抵?💛荃灣良心正宗印度菜身邊朋友不斷推介~終於食到巴巴站午餐選擇有: 印度燒雞咖哩同酥餅大大份都係$50幾蚊 學生仲有得平‼️.1️⃣印度傳統鄉燒雞腿 | $58 | 8.5/10烤雞外皮焦脆鎖住肉汁✨✨雞鎚啖啖肉🍗調味又唔過鹹必嗌‼️包你冇後悔🤜🏻.2️⃣牛油雞咖喱 | $55 | 8/10牛油味香濃👅雞件都多比想像中辣啲 精粹在於個酥餅🥰面層少少脆 煙韌口感一流~唔粉唔油膩.📍巴巴站 BaBa’s Station荃灣海壩街81號地舖.#jacstomach_荃灣#jacstomach_印度菜
<<👳🏽‍♀️👨🏻>>
可能係全城最抵?💛荃灣良心正宗印度菜