2021-05-11 1408 瀏覽
比較少接觸印度菜,呢間都係之前經過見好多人排隊再上網睇先留意到🥲原來杜汶澤嘅喱騷之前都有介紹過💛午市套餐都唔錯,學生價更平多$10,價錢比晚市更抵食💸⋯⋯⤑餐廳絕對係一間小店,都坐得比較辛苦,大概得10個位左右,所以最好有心理準備會坐得好逼😕!⤑🔸印度傳統香燒雞腿 $ 55當日食就唔係雞腿🍗係用咗雞胸位,但份量都好足料,雞肉係好正宗個款用好多印度香料醃製過🌿,偏向濃味而且都辣辣地幾惹味😛!會配上一塊油酥餅,即製人手搓所以都好鬆化,另外會跟上一小碗咖喱汁🍛,印度咖哩食落去係甜甜地,加埋個白飯絕對夠飽!或者+$8可以轉印度香料黃飯💛!⤑🔸牛肉 中東烤餅卷 $ 50有雞/牛/雜菜選擇,可以要薯條🍟/沙律🥗,薯條變咗薯角😂但超推薦吃!炸得勁香脆,但份量得幾條,唔夠喉😣!烤餅外皮食落煙韌,內餡有生菜、蕃茄、紫洋蔥、牛肉,食落都幾清新,如果多啲牛肉就好🤔,當Lunch嚟講未必夠飽,下午茶就啱啱好🤭!⤑跟餐會附送汽水/龍眼水,龍眼水真心唔得好淡味似普通水😥!下次都係加錢試其他特色飲品~
原來杜汶澤嘅喱騷之前都有介紹過💛
午市套餐都唔錯,學生價更平多$10,價錢比晚市更抵食💸⋯⋯

🔸印度傳統香燒雞腿 $ 55

🔸牛肉 中東烤餅卷 $ 50

2021-05-04 887 瀏覽
自從杜生訪問過巴巴站,偶然經過都見門外站滿等位的顧客,知道店內坐位不多,人龍肯定要時間消化,所以一直沒光顧。今晚又經過,只有兩三人在門外點/等外賣,時機正好,可以即時入座。店內燈光較暗,坐位不多,枱與枱之間距離很接近。點了全日每日精選餐$70 - 印度傳統香燒雞腿,加$16 有芒果乳酪。燒雞跟白飯及烤餅,雞腿燒得恰到好處不太乾,醬汁伴烤餅非常好味,白飯有點多,不過有惹味的醬汁,很好下飯,給我吃得七七八八。芒果乳酪酸酸甜甜,很開胃。加一服務,合共 $95。

店內燈光較暗,坐位不多,枱與枱之間距離很接近。

芒果乳酪酸酸甜甜,很開胃。

加一服務,合共 $95。

2021-04-16
2021-04-19 1133 瀏覽
大概3:00左右去食,遇到tea time 門口會有google link 比人填安心出行既from 好方便。💛💛💛好中意呢個na 餅,有麥香。不過如果轉油酥餅就會更正。而家係有健康味😂烤雞有啲乾,無咩雞味/老。可能特色係咁?然後叫左個單點咖喱,佢另外有個係套餐配埋烤餅+飯+飲品有差不多7-8種咖喱🍛選擇。d羊肉都好多,好好食。有口感👍🏻唔會入口即散。又唔會好老,大大舊。好正,配埋烤餅食最正。呢個咖喱同烤雞個個醬唔同,呢個正好多。好似叫x沙x咖喱?😂正正常常係脆脆地另外叫左個烤雞捲,無影到。係tea set 有龍眼水配好細杯,兩三啖就飲完烤雞捲入係:烤雞🐔+生菜🥬+na 餅+沙律醬有啲普通🤨食落仲好似麥當勞啲味道2個人tea time 都食左$213左右都算貴
大概3:00左右去食,遇到tea time
下午茶烤雞烤餅

烤雞有啲乾,無咩雞味/老。可能特色係咁?
單點羊肉咖喱

然後叫左個單點咖喱,佢另外有個係套餐配埋烤餅+飯+飲品
有差不多7-8種咖喱🍛選擇。
呢個咖喱同烤雞個個醬唔同,呢個正好多。好似叫x沙x咖喱?😂
開胃餅?

正正常常係脆脆地

另外叫左個烤雞捲,無影到。
係tea set 有龍眼水配好細杯,兩三啖就飲完
烤雞捲入係:烤雞🐔+生菜🥬+na 餅+沙律醬
有啲普通🤨食落仲好似麥當勞啲味道

2個人tea time 都食左$213左右都算貴
2021-04-10 888 瀏覽
小妹從未食過印度菜 第一次就比左佢 😳入到去燈光比較暗沉 餐廳播住印度歌曲 令我彷彿身置異地🇮🇳打開menu~ 哇 咖哩款式都有九款 睇到睇花~~左諗右諗 最後決定選擇SET B $318 for 2包括有◾️印度特式薯仔餅🥔+炸蝴蝶蝦🍤+印式燒雞件🐓+芭堤雅雞翼熱辣辣薯仔餅脆口 配上青瓜,蕃茄,洋蔥 整體感覺幾清新 食完唔會好膩蝴蝶蝦正常水準 無乜特別燒雞件食完好想再encore😝 真係好好味 燒得好香入味 完全唔乾身 ,雞翼正常啦◾️咖喱方面選擇佢地最辣嘅紅咖喱雞 (辣椒底🌶)愛辣人士可以挑戰下 第一啖火辣辣 幾過癮🤣 濃烈咖喱味道偏咸 最岩配飯/酥餅 雞肉份量都多 粒粒啖啖肉呢到嘅飯係香料飯 同平常白飯有別 未必每個人合口味 酥餅香口同手抓餅相似 單食會有啲油膩 建議沾咖喱食 ◽️飲料方便 選擇芒果乳酪、印度奶茶 兩款味道甜甜的,奶茶比較重香料味 芒果乳酪幾幼滑~◽️甜品係印度牛奶雪糕 同平常食嘅牛奶雪糕好唔同 都係比較偏甜甜 回頭指數💛💛💛💛 /5注意⚠️餐廳比較細 坐位位置有限
小妹從未食過印度菜 第一次就比左佢 😳

入到去燈光比較暗沉 餐廳播住印度歌曲 令我彷彿身置異地🇮🇳
打開menu~ 哇 咖哩款式都有九款 睇到睇花~~
左諗右諗 最後決定選擇SET B $318 for 2

包括有
◾️印度特式薯仔餅🥔+炸蝴蝶蝦🍤+印式燒雞件🐓+芭堤雅雞翼
蝴蝶蝦正常水準 無乜特別
呢到嘅飯係香料飯 同平常白飯有別 未必每個人合口味
酥餅香口同手抓餅相似 單食會有啲油膩 建議沾咖喱食

回頭指數💛💛💛💛 /5

注意⚠️餐廳比較細 坐位位置有限
20 分鐘 (堂食)
  • 印度燒雞
放假去荃灣,一於去試吓朋友推介嘅Baba's Station。由於聽聞長期要排隊,所以揀咗下午茶時段去,點知去到唔洗排隊,真係估佢唔到!點咗餐牌上精選午餐嘅正宗咖喱雞($50),最鍾意跟餐嘅油酥餅,酥皮鬆軟得嚟又有層次,好好食!另外點咗海鮮薄餅($98),新鮮出爐嘅薄餅餅底好鬆脆,配料有煙三文魚、魷魚、大蝦,好足料,而且尺寸都幾大,建議三個人或以上一齊分享。唯一覺得不足嘅係,負責落單同傳菜嘅職員全程將口罩掛喺下巴,冇用口罩覆蓋好口同鼻,衛生意識尚有改善空間

咖喱雞配油酥餅午餐

海鮮薄餅

2021-03-06
咖喱雞配油酥餅午餐
海鮮薄餅
2021-04-07 635 瀏覽
大前日(4-4-2021 Sun)清明節唔去拜山住,就同老公食晏,去食素菜?都係唔食住,我記得有呢間,於是走嚟,嚟到時full晒要等位,老闆都好忙,只叫我哋喺出面等,兼睇定要咩嘢食啦.等咗大約10分鐘就有位,我哋要咗個$280.00嘅二人餐:1. 加$15.00轉飲芒果乳酪乳酪比平時飲到嗰啲冇咁酸,芒果味唔太濃烈,稀杰度亦啱啱好.味道: 5分2. 加$15.00轉飲原味甜乳酪呢個帶少少甜,幾好味.味道: 5分3. 胡椒脆餅好脆同香口,胡椒味唔重亦唔辣.味道: 5分4. 雜菜烤餅卷大大件,雜菜新鮮又清新,沙律醬味道又啱啱好,食食吓,內裡有舊脆口又辣辣地嘅嘢,係咪就係印度雜菜咖哩角?味道: 5分5. 咖哩羊+油酥餅+白飯油酥餅好好味,咖哩都幾辣,羊肉夠腍但仍有彈性,好正.不過白飯就好乾.味道分分別係: 5, 5同1分6. 印度糕點我哋以為已經上齊嘢,戴上口罩,不料端上呢個.睇見似係餅乾加啲cream.食落,啲” 餅乾”係腍晒,似已經受咗潮,唔知呢個係咪印度特色?餅乾少少似朱古力味,啲cream又唔係甜.味道: 3分服務:好好嘅,環迫擠迫,每當有客人行出行入,都會幫客人移開枱,同叫坐喺喥嘅客

等咗大約10分鐘就有位,我哋要咗個$280.00嘅二人餐:
1. 加$15.00轉飲芒果乳酪
乳酪比平時飲到嗰啲冇咁酸,芒果味唔太濃烈,稀杰度亦啱啱好.

2. 加$15.00轉飲原味甜乳酪
呢個帶少少甜,幾好味.
左: 芒果乳酪, 右: 原味甜乳酪

3. 胡椒脆餅
胡椒脆餅
好脆同香口,胡椒味唔重亦唔辣.

4. 雜菜烤餅卷

5. 咖哩羊+油酥餅+白飯
油酥餅+白飯
咖哩羊
油酥餅好好味,咖哩都幾辣,羊肉夠腍但仍有彈性,好正.
咖哩羊+油酥餅
不過白飯就好乾.
味道分分別係: 5, 5同1分

6. 印度糕點
印度糕點
印度糕點
味道: 3分

服務:
好好嘅,環迫擠迫,每當有客人行出行入,都會幫客人移開枱,同叫坐喺喥嘅客人小心讓一讓.

但到底印度雜菜咖哩角係咪漏俾?睇呢個食評(https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E3%80%90%E5%B7%B4%E5%B7%B4%E7%AB%99%E3%80%91%E6%83%B9%E5%91%B3%E5%8D%B0%E5%BA%A6%E8%8F%9C-e3959796)嘅相,似係漏俾.

如上面講,環境真係好迫夾.

價錢:呢喥有加一嘅.1.5分
2021-04-04
10 分鐘 (堂食)
$170.5 (午餐)
左: 芒果乳酪, 右: 原味甜乳酪
胡椒脆餅
咖哩羊
咖哩羊+油酥餅
  • 左: 芒果乳酪
  • 右: 原味甜乳酪
2021-04-06 502 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨Baba's Station (荃灣路德圍)-💛Google form登記💛位唔多但都叫有啲凳有凳pan,同少少梳化底💛平時經過成日都見到排長龍,今日早起身特登返12點未開門,就早兩個字去等,成為第二枱客😎-青咖喱雞肉 $87✨可以揀單點16安士咖喱雞,或者套餐有12安士咖喱,加油酥餅、飯同沙律✨青咖喱菠菜底,唔算好辣,但好香好惹味,點油酥餅同撈飯都好正✨雞肉嫩滑,有少少菠菜碎係個汁度✨飯唔係我預期中常見好幼果隻,但比普通米飯都幼身同輕身;沙律個醬好特別,酸酸地好開胃-燒羊肉薄餅 $92✨面頭有少量紫洋蔥同青椒,羊肉都幾大舊,芝士極多,有少少回香灑係個面突出左羊肉嘅香味✨特別地方係薄餅底好soft,好似啲naan咁-芒果乳酪$33✨我未飲過咁濃味既lassi!質地亦都好杰,5枱客有4枱都點🤣✨佢仲有粒粒乳酪唔知整唔勻定特登 😂 但又覺得口感幾特別-印度啤酒 Kingsfisher $38✨顏色係焦糖色,加左葡萄糖糖漿,喝落清新有D柑橘味✨麥味香同咖喱幾夾
👧🏻😋👅🍽✨
Baba's Station (荃灣路德圍)
💛Google form登記
💛位唔多但都叫有啲凳有凳pan,同少少梳化底
青咖喱雞肉 $87
✨雞肉嫩滑,有少少菠菜碎係個汁度
燒羊肉薄餅 $92
✨特別地方係薄餅底好soft,好似啲naan咁
芒果乳酪$33
✨佢仲有粒粒乳酪唔知整唔勻定特登 😂 但又覺得口感幾特別
印度啤酒 Kingsfisher $38
✨顏色係焦糖色,加左葡萄糖糖漿,喝落清新有D柑橘味
✨麥味香同咖喱幾夾
2021-03-19 816 瀏覽
每次行去路德圍經過新記個邊,都見到有間外牆同其他舗好唔同,但又經過親都無開門嘅餐廳。到今日,我見到有其他食客開門出來,我先知原來人地唔係無開門,係要你自己開門入去😅牛油雞咖哩$52🍗印度菜來講我最愛牛油雞,呢間都整得唔錯,啲雞都幾稔,不過個人來講可以再鹹小小正宗咖哩(雞/牛)$50🥘(唔食肉仲可以揀雜菜version)味道比牛油雞更濃,好惹味,配烤餅好正👍🏻肉來講,個人覺得牛會食落更滋味每份都會跟飯🍚烤餅🫓撈左酸奶醬汁嘅青瓜沙律🥗同汽水/龍眼水🥤芒果酸奶(+$16)🥭一場來到,點可以唔叫翻杯mango lassi呢🥳呢到嘅mango lassi不過不失,而家呢啲咁熱嘅天氣飲就岩曬

牛油雞咖哩$52🍗

正宗咖哩(雞/牛)$50🥘
(唔食肉仲可以揀雜菜version)

芒果酸奶(+$16)🥭
2021-03-17 651 瀏覽
屋企附近開辦外賣團,夾得上時間偶爾都會參加,適逢巴巴站開辦當然不忘摻一腳!🚩 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐕𝐢𝐧𝐝𝐚𝐥𝐨𝐨 紅咖哩 $85雞肉煮左好耐入哂味,依然係好滑好嫰,冇牙婆食都冇問題,如果唔食得辣就唔好叫喇,因為真係好辣,個辣係慢慢滲出黎,但再辣都好,仍然想kepp住再食!🚩 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐧𝐚𝐚𝐧 蒜容烤餅 $24叫得咖哩點可以少得烤餅,烤餅有2個成年男人手掌咁大塊,可能紅咖哩個味太搶,食到少少蒜容咁多~🚩 𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚 印度雜菜咖哩角 $30如果食過其他印度咖哩角就知,好多都會整到好硬,巴巴站整得好脆好鬆化!仲配左盒綠色既醬(?)

🚩 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐕𝐢𝐧𝐝𝐚𝐥𝐨𝐨 紅咖哩 $85

𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚 印度雜菜咖哩角
𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐕𝐢𝐧𝐝𝐚𝐥𝐨𝐨 紅咖哩
𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚 印度雜菜咖哩角
2021-03-12 649 瀏覽
朋友好想食印度菜 🇮🇳 ,黃店已經唔多選擇,仲要地點方便,性價比高,更難揀。要符合要求,就揀咗巴巴站。•✅食物味道好,新鮮熱辣上枱,分量適中🚫但人真係好多,枱好迫,隔板好細,恍如沒有,我哋只好狼吞虎嚥,無慢慢品嘗•🐣Traditional Chicken Curry $75一個細桶仔上,個桶其實好深,夠點naan之餘,仲可以點埋pizza;雞肉嫩口,bite size,兩個人分,每人都有5-6粒左右;鍾意佢無其他大件配菜,香料煮晒入啲汁度,啖啖香口;辣味唔重,好易入口⋯⋯🥖Plain naan $22薄身,質地比較乾,同先前喺重慶大廈食嗰啲,燒到一個個泡泡面有少少唔一樣,如果可以鬆軟啲更好⋯⋯🍕Margarita Pizza $82上枱熱辣辣,唔適合直接用手拎;芝士有微微拉絲;皮烤到外脆內軟;番茄多用皮嗰邊,所以有番茄顔色,但茄味唔濃;批嘅面積介乎pizza hut嘅細批同中批之間⋯⋯🍻India bottle beer (Kingfisher)$38清甜系列,唔苦澀,好啱送咖哩⋯⋯味道:🌕🌕🌕🌖🌑再食:🌕🌕🌑🌑🌑[唔係唔好食,但真係好迫,可以買外賣,但短期內唔會選擇堂食]

✅食物味道好,新鮮熱辣上枱,分量適中

🥖Plain naan $22
🍕Margarita Pizza $82
Margarita  pizza
Margarita  pizza

⋯⋯
清甜系列,唔苦澀,好啱送咖哩

味道:🌕🌕🌕🌖🌑
再食:🌕🌕🌑🌑🌑
2021-03-12
5 分鐘 (堂食)
2021-03-12 426 瀏覽
第一次幫襯,諗住晚飯加餸。 Traditional chicken curry, 問我要16oz定要12oz跟飯嘅餐,我揀16oz。袋野拎出黎,我都覺得好少,不過第一次買唔清楚,咁咪信佢囉。點知返到屋企放上磅,真係唔夠秤囉!
第一次幫襯,諗住晚飯加餸。

外賣自取
2021-03-06 676 瀏覽
今日黎荃灣搵食,呢間中東菜都想試好耐,終於有時間黎支持下小店下午茶時間黎都唔算好多人,唔洗等位直入。Lunch Set幾抵食,平均五十零蚊左右埋單今次就叫左咖喱餐同中東烤餅卷L1 印度傳統香燒雞腿🇮🇳:燒雞脾都幾香,幾大隻。唔油之餘啲肉都好嫩滑,冇雪味。咖喱汁就略嫌稀左少少,同埋唔夠多,加埋薄餅唔夠點薄餅都煎得好脆,兩塊好夠食,撈埋生菜好爽口L8 中東烤餅卷(牛)配薯角🌯:呢個kebab可以揀雞/牛/雜菜,我就揀左牛肉,一個女仔食大份到食唔晒,材料都好豐富,入面包左青瓜、紅椒、生菜、紫洋蔥,味道爽口,加埋少少沙律醬唔會太乾,牛肉唔膩飲品就叫左龍眼水,好淡,無咩味,有啲失望

今次就叫左咖喱餐同中東烤餅卷

薄餅都煎得好脆,兩塊好夠食,撈埋生菜好爽口

飲品就叫左龍眼水,好淡,無咩味,有啲失望

2021-03-06 576 瀏覽
上次食新記冰室,排隊個陣見到隔離有間印度野食,啲野食好似幾正宗甘,今日特登黎試一試佢。雖然星期日,但唔洗排隊就即刻入得。間鋪細細間,坐得有啲迫。1️⃣ 油酥餅食咖哩點可以唔叫類似薄餅既野,送到個陣仲熱辣辣,都算幾軟熟,拎黎配咖哩的確係一絕👍🏻2️⃣ 傳統黃咖哩配牛肉個MENU到有好多唔同種類既咖哩,真係睇到眼花潦亂。到最後決定試最傳統既黃咖哩。啲牛肉好林,一咬就散開,食得出D咖哩落左好多香料,我諗呢個就係印度咖哩既特色🙈一黎到個陣覺得佢好細兜,但食落,又夠食喎,啲汁個份量夠哂我地用黎DIM 4塊餅😌3️⃣ 印度傳統香燒雞呢樣係全餐我地覺得最好食既野,醃既味道岩岩好,唔會太咸,最緊要係燒完之後啲肉仲好嫩,唔會柴😋隔離個兜有啲薄荷味既sauce 同舊雞都幾match🤣4️⃣蒜茸烤餅見到仲有甘多咖喱汁剩,又想試多個餅,就叫左呢個蒜茸烤餅。呢個比起油酥餅 無甘厚身,可以當佢係手抓餅啲friend 鬆軟啲。上枱個陣又係熱辣辣🔥5️⃣印度奶茶第一次試印度奶茶,先知原來有薑味,我同男朋友都飲唔慣,都係港式奶茶岩我地多D。整體黎講,對初嚐印度咖哩既我,覺得都算幾好食,只係環境上有D焗促。

雖然星期日,但唔洗排隊就即刻入得。間鋪細細間,坐得有啲迫。

1️⃣ 油酥餅

黃咖哩牛
印度雞
油酥餅
2021-02-23 552 瀏覽
睇「Lateshow」嘅「Yellopenrice」👷🏻‍♂️第一集介紹BaBa's Station,望到佢地啲咖哩同Kebab已經流曬口水,心入面bookmark左搵次去荃灣要試下!過左幾個月係J先生嘅推薦下終於試到正宗又黃又好味的印度咖喱啦🤤,推薦比可能未試過嘅你地~————————————————👅羊肉青咖哩 ($96)👍🏻平時食得多黃咖哩同白咖哩,試下菠菜底嘅青咖哩!放心~無菜青味架,小辣程度愈食愈有辣勁🌶️,羊肉有啲啲騷味,有8-10小件左右,沾油酥餅/撈飯都好惹味,酥餅煎到外脆內軟,無咩油膩感,好想加點多幾塊撈埋啲汁!👍🏻單點16oz咖哩同套餐同價,套餐係12oz咖哩配油酥餅、飯同沙律👅印式燒雞烤餅卷 ($78)👍🏻烤餅皮食落軟得嚟有咬口,包住新鮮生菜🥬、蕃茄、洋蔥同青瓜,燒雞都有肉汁,分開半卷方便食同share👅沙嗲3串 ($39)👍🏻雞肉肉質都軟既,牛肉同豬肉韌少少🤏🏻,沙嗲汁惹味👅印度奶茶 ($28)👍🏻茶味同口感幾特別,完全唔到港式同台式奶茶,當試下新野————————————————🚩總結:咖哩款式好多,有啲仲未聽過添,體驗道地印度菜must try!————————
————————————————
👅羊肉青咖哩 ($96)

👅印式燒雞烤餅卷 ($78)

👅沙嗲3串 ($39)
👍🏻雞肉肉質都軟既,牛肉同豬肉韌少少🤏🏻,沙嗲汁惹味

👅印度奶茶 ($28)
👍🏻茶味同口感幾特別,完全唔到港式同台式奶茶,當試下新野
🌟注意:店舖位置有限,坐得迫少少,當晚7點半左右有人龍

為食大眼妹💛自家製及黃店日常🐷
成日見到門口成堆人所以放棄左🙈平日下午去食就唔洗排隊啦🙌🏻 印度傳統香燒雞腿咖喱餐 $55🍛午餐包汽水/龍眼冰🍹 + $16 叫左Mango Lassi /馬蕯拉茶呢個價錢真係物超所值,份量十足👏🏻本身已經跟左飯同薄餅嫁啦🍚🥘咖喱真係好正宗好香🥰 唔算辣呀我覺得!雞肉好嫩滑👍🏻薄餅好好食完全唔油膩😌如果係叫牛油雞咖喱/正宗咖喱既話就會係分開上嘅😉出餐時間會慢少少,不過好彩平日下午可以慢慢坐😋 大推Mango Lassi🥭乳酪好濃厚而且甜度適中😍😍
成日見到門口成堆人所以放棄左🙈
平日下午去食就唔洗排隊啦🙌🏻

印度傳統香燒雞腿咖喱餐 $55🍛
午餐包汽水/龍眼冰🍹
+ $16 叫左Mango Lassi /馬蕯拉茶
呢個價錢真係物超所值,份量十足👏🏻

本身已經跟左飯同薄餅嫁啦🍚🥘
咖喱真係好正宗好香🥰
唔算辣呀我覺得!
雞肉好嫩滑👍🏻
薄餅好好食完全唔油膩😌