2021-01-30 559 瀏覽
疫情下,好耐冇出去食印度餐,做好晒research今次就你試吓Baba’s Station! 食完覺得好開心,好滿足,絕對冇揀錯!Chicken Korma - 超級香滑Vegetable Samosa - 一人食咗一個,唔夠喉Chicken Biriyani - 熱辣辣,好好味Lamb Boti - 唔so, 好香羊肉味,襯埋個薄荷醬絕配!Plain Nan - perfect with everything 一個好好味嘅星期六晚餐,超級滿足! 好親切同細心嘅服務態度,老闆娘好好人

Chicken Korma - 超級香滑
Vegetable Samosa - 一人食咗一個,唔夠喉

Chicken Biriyani - 熱辣辣,好好味

一個好好味嘅星期六晚餐,超級滿足!

好親切同細心嘅服務態度,老闆娘好好人
2021-01-30
10 分鐘 (外賣自取)
  • Samosa
  • Chicken  Korma
2021-01-23 476 瀏覽
這次來到荃灣的印度小店,餐廳門口十分低調,雖然位置不大起眼,但他們的食物很具風味,平日有不同set lunch,價錢相宜,到訪當日也有很多人點外賣,很值得來支持的小店!|印度傳統香燒雞腿 配龍眼茶 $55|鮮橙色的咖喱汁比一般咖喱為辣,帶濃濃的香料味,十分開胃👍。上桌時另外以小碗盛著,而且還是熱騰騰的,絕不馬虎。雞腿比想像中小,但本身已很惹味,就算不蘸咖喱也不錯。套餐還附有印度香米和烤餅!暖暖的烤餅帶蒜香,口感頗煙韌,不會太油膩,配咖喱一流!會因為他們的咖喱而回訪✨✨

印度傳統香燒雞腿

|印度傳統香燒雞腿 配龍眼茶 $55|

印度傳統香燒雞腿
2021-01-21 365 瀏覽
呢間baba station主打印度咖哩,佢賣相未必好吸引,但真係好好食🥺係會令我回頭再食嘅一間!但係店舖入好細,得好少位,每次去都要排好耐先入到,而且入面既位好逼,所以坐得唔係幾舒服,不過食物質素搭救👍🏻🐿 Traditional Chicken Curry 傳統咖喱雞 $75可以單點或者跟餐,價錢一樣。單點的話,咖喱個份量會大啲。跟餐的話就包油酥餅,飯同沙律。啲野食份量睇落唔多,不過食晒係夠飽的!咖喱好香好濃,少少辣,撈飯好正🤤第一次食咖喱可以食得晒個汁😂人均消費 $80-100

人均消費 $80-100
2021-01-14 340 瀏覽
黎到baba’s station好少食印度野以前都有去過重慶大廈而家武肺就唔敢啦呢間係幾位朋友推薦仲要係良心店,試試佢 叫左雞翼、咖哩飯、naan、菜角、沙嗲串,埋單250蚊樣樣野都好食、惹味唔知店主有冇調整過recipe令菜式特別岩香港人口味呢尤其雞翼同沙嗲牛串!推薦!賣相靚、燒得好香看圖吧!因為有時要用手食,唔係份份都有影到飲品係Mango lassi同rose,覺得略甜 壞處:坐得有啲迫,但我會再番黎
黎到baba’s station
好少食印度野
以前都有去過重慶大廈
而家武肺就唔敢啦
呢間係幾位朋友推薦
仲要係良心店,試試佢

叫左雞翼、咖哩飯、naan、菜角、沙嗲串,埋單250蚊
樣樣野都好食、惹味
唔知店主有冇調整過recipe令菜式特別岩香港人口味呢
尤其雞翼同沙嗲牛串!推薦!
賣相靚、燒得好香

看圖吧!因為有時要用手食,唔係份份都有影到

飲品係Mango lassi同rose,覺得略甜

壞處:坐得有啲迫,但我會再番黎
2020-12-02
2021-01-06 465 瀏覽
其實除咗重慶大廈都仲有好多地方可以食到正宗嘅咖喱👳🏾‍♂️,就好似杜生都有介紹既呢一間咁。佢嘅咖喱跟顏色分類🌈,分得好仔細,可以根據自己嘅喜好選擇咖哩底同入邊嘅配料。Lamb Masala 羊肉瑪沙拉 12oz 配油酥餅、飯、沙律 $85瑪沙拉比起黃咖喱🍛少咗椰漿嘅調味,更加重香料味,唔算好辣🌶。羊肉🐑配上瑪沙拉,味道不旦冇被掩蓋,仲保留到羊嘅騷味。飯🍚煲得比較爛,我個人唔鐘意既質感,可以既話可以all in酥餅。酥餅好香脆,烤得岩岩好仲暖暖地。Chicken Tikka (4pcs) 印式原味串燒雞件 $85睇落去好似好重口味,食落去比較淡味。另外,雞肉🐔都烤到幾乾身,冇咩肉汁仲好鞋口😣,唔係咁岩食。好想試吓佢出名既butter chicken🐔,但只有午市餐牌有,下次再黎試!

羊肉瑪沙拉
羊肉瑪沙拉

印式原味串燒雞件
印式原味串燒雞件

2021-01-02 321 瀏覽
去行山前醫肚,經過荃灣食街,見到呢間印度餐廳咁多好評所以又想試下店裡面坐位不多,大約只有七八張枱,但都還算企理。落單的阿姐們應該都係印度人,主要用英文溝通點左兩個lunch set 加一份油酥餅。 Lunch set 包汽水或龍眼水,價錢大若$45-50, 性價比中上。 咖喱雞飯賣相不錯👍🏻👍🏻👍🏻好有印度風味,咖喱汁少辣,對於不吃辣的人都接受到,原來這個lunch set會包一份油酥餅😂早知不用另外再點第二個set係豬頸肉炒飯,豬頸肉係熱辣辣煎出黎,肥瘦剛好👍🏻👍🏻👍🏻唯一缺點係飯炒得乾了一點,但整體味道很不錯!

印度咖喱雞飯
豬頸肉炒飯
印度咖喱雞飯
豬頸肉炒飯
  • 油酥餅
  • 咖喱雞飯
2021-01-01 272 瀏覽
今日第二度試印度菜 杜生推介既 當然要黎試試喇 🤥 兩個人食 叫左兩個主菜 一個胡椒餅仲有兩杯野飲 胡椒餅$25呢個真系好正 個餅皮好脆 上面有青瓜等等少少凍野 仲有胡椒系上面 勁惹味 推介Turkish chicken roll $75呢個雞卷黎 一開二 入面落左一隻醬 不過食唔出系咩 男朋友話淡味左d 但我覺得岩岩好 好好食 雞份量好足 好滑身 由頭食到尾都有雞傳統咖喱 魚 $86呢個咖喱幾滑 食完會覺得有少少辣既後勁不過好食😋 魚就一般🥸 都系份量好足 仲有跟飯同油酥餅🐱印度奶茶☕️$25呢個奶茶都比較特別 甜少少 我都可以接受應該落左香料 飲到 唔太重味 可以試下
仲有兩杯野飲
印度奶茶☕️$25
呢個奶茶都比較特別 甜少少 我都可以接受
應該落左香料 飲到 唔太重味 可以試下
2021-01-01
2 分鐘 (堂食)
2020-12-26 309 瀏覽
想食呢間好耐 但因為知長期要要排長龍 所以都令我一直都冇去😂😂🤣🤣我今次就takeaway 都等咗十幾廿分鐘 因為係即叫即整 🤩🤩叫咗白咖啡牛 汁甜 好正 有似d白汁😜 牛質地夠軟😍🤩😍橙咖啡雞 少少少辣 但好正 有蕃茄味 d雞有烤過都叫咗海鮮pizza 芝士足料 味道幾厚身 比想像中好味🤩🤩

叫咗白咖啡牛 汁甜 好正 有似d白汁😜 牛質地夠軟😍🤩😍
橙咖啡雞 少少少辣 但好正 有蕃茄味 d雞有烤過

2020-12-25
外賣自取
2020-12-07 756 瀏覽
💛 巴巴站 💛..............................成日經過都好多人排隊 但呢排少咗好多(。 ́︿ ̀。)可能因為附近太多黃店 見無人排就試試佢之前杜生都介紹過 話佢地嘅牛油咖喱好正不過佢地啲位好逼好逼 要有心理準備😣.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽牛油雞咖喱 $52(👏🏻7.5/10).印度咖哩個汁唔係好杰 係稀又唔油嗰種帶啲番茄嘅酸 中和咗好濃嘅咖哩香料味食落好開胃 真係會令人一啖接一啖🤤意外地雞唔會柴 份量都夠多 唔錯架連塊酥餅都唔係hea整 真係好香脆🤤.🍽牛肉中東烤餅卷配薯條 $50(👏🏻7/10).烤餅卷入面有牛肉 生菜 青瓜 紫洋蔥同沙律醬食落去各種味道平衡得啱啱好 牛肉好腍青瓜好清新 不過紫洋蔥有啲大塊 幾嗆辣下配嘅薯條其實係薯角 炸到好香脆 正呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)...............................🎈 巴巴站 (荃灣)荃灣海壩街81號地舖..............................
💛 巴巴站 💛
成日經過都好多人排隊 但呢排少咗好多(。 ́︿ ̀。)
可能因為附近太多黃店 見無人排就試試佢
之前杜生都介紹過 話佢地嘅牛油咖喱好正
不過佢地啲位好逼好逼 要有心理準備😣
🔅想知黃店原因請Dm💛
牛油雞咖喱
🍽牛油雞咖喱 $52(👏🏻7.5/10)
印度咖哩個汁唔係好杰 係稀又唔油嗰種
帶啲番茄嘅酸 中和咗好濃嘅咖哩香料味
食落好開胃 真係會令人一啖接一啖🤤
意外地雞唔會柴 份量都夠多 唔錯架
連塊酥餅都唔係hea整 真係好香脆🤤
牛肉中東烤餅卷配薯條
🍽牛肉中東烤餅卷配薯條 $50(👏🏻7/10)
烤餅卷入面有牛肉 生菜 青瓜 紫洋蔥同沙律醬
食落去各種味道平衡得啱啱好 牛肉好腍
青瓜好清新 不過紫洋蔥有啲大塊 幾嗆辣下
配嘅薯條其實係薯角 炸到好香脆 正呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
🎈 巴巴站 (荃灣)
荃灣海壩街81號地舖
牛油雞咖喱
牛肉中東烤餅卷配薯條
2020-11-28 552 瀏覽
超值午餐, 印度烤雞腿餐,HKD55 包汽水或龍眼水,而其他set lunch 價錢都大概係呢個range。我都有拜訪過差不多十間印度餐廳, 呢間響我最喜愛top 3。好鍾意佢成set野入面有雞,有飯,有烤薄餅,有咖哩汁,仲有薄餅。烤雞入味, 薄餅夠火爐好香口,咖哩汁入面有d似係薯仔洋蔥既碎,用心制作, 非快餐可比。仲有係店員應該係印度人, 可以廣東話或英文,好有禮貌,會再幫襯。(利益申報:自費項目)
(利益申報:自費項目)
印度烤雞腿lunch set
印度烤雞腿lunch set
2020-11-25 470 瀏覽
喺我印象中,我好似冇食過印度菜,亦都冇諗到一間比較正宗嘅印度菜餐廳係黃到金💛 我去親荃灣好多時會經過但冇入過去,不過留意返,係冇得book位㗎,裡面真係好細,得啲小枱,感覺都幾逼,1、2個人去食通常唔駛點等位,我哋就係啦🤣裡面啲staff都係印度人,得老闆識廣東話不過佢唔喺鋪。食完覺得真心高質,服務態度都好好,我全部都食哂,冇嘢剩低,可以encore!📍傳統咖哩雞 $75咖哩超多選擇,有紅、青、白、紅、啡、黑、黃,仲有招牌咖哩同傳统咖哩,肉有雞、牛、羊、魚、雜菜、海鮮,可以選擇辣度🤩 不過佢唔包飯、烤餅果啲,要另外叫,飯加20蚊。個咖哩汁好濃郁但唔會覺得好油膩,唔係求其溝勁多油一齊煮,幾有驚喜。個少辣我都接受到,如果講同其他地方嘅咖哩有咩唔同,印度傳統咖哩冇咁甜,而且個份量係好夠撈飯同埋點烤餅食,個飯都好多,我諗都差唔多2碗📍蒜茸烤餅 $24叫得咖哩,咁梗係叫埋烤餅啦!烤餅份量都算偏多,蒜茸適中,唔會太多油,點埋咖哩食真心match!

📍傳統咖哩雞 $75

📍蒜茸烤餅 $24

🅱︎🅰︎🅱︎🅰︎’🆂 🆂🆃🅰︎🆃🅸🅾︎🅽🇮🇳第一次食正宗印度咖喱超級期待 舖頭唔算大 得十幾個位左右💛懲罰黃店就算要排長龍都值🥰店員仲要好熱情同我地傾計﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/𝟷𝟶“ 𝐿𝑎𝑚𝑏 𝐵𝑜𝑡𝑖 𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎🍕 $𝟿𝟸/餅底算比較厚同脆嘅,芝士🧀同羊肉都比得好足料 加埋紫洋蔥🧅同青椒食落唔會太膩🤤食落印度香料超惹味 但係啲羊就有少少韌咁/𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛🥘 $𝟾𝟻/一睇menu見到咁多款咖喱真係唔知點揀好🤔店長好好人同我地慢慢介紹 最後揀左butter chicken🍅蕃茄底好濃加埋雞肉分量6-7舊好夠食🐥整體算偏甜辣,覺得如果辣啲應該會仲香🔥/𝐺𝑎𝑟𝑙𝑖𝑐 𝑂𝑣𝑒𝑛 𝑁𝑎𝑎𝑛 $𝟸𝟺/嗌得咖喱又點可以無烤餅😏一攞過黎已經好重蒜頭牛油味🤩熱辣辣同咖喱一齊超夾/𝑀𝑎𝑛𝑔𝑜 𝐿𝑎𝑠𝑠𝑖 $𝟹𝟹/芒果同乳酪味平衡得啱啱好🥭但係飲落有少少香料味🙊個人就唔係好慣﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)味道: ♡♡♡♡環境打卡: ♡♡性價比: ♡♡♡♡Encore指數: ♡♡♡﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎📍🇭🇰荃灣海壩街81號地舖﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🅱︎🅰︎🅱︎🅰︎’🆂 🆂🆃🅰︎🆃🅸🅾︎🅽
/𝟷𝟶“ 𝐿𝑎𝑚𝑏 𝐵𝑜𝑡𝑖 𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎🍕 $𝟿𝟸/

/𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛🥘 $𝟾𝟻/

/𝐺𝑎𝑟𝑙𝑖𝑐 𝑂𝑣𝑒𝑛 𝑁𝑎𝑎𝑛 $𝟸𝟺/

/𝑀𝑎𝑛𝑔𝑜 𝐿𝑎𝑠𝑠𝑖 $𝟹𝟹/
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)
味道: ♡♡♡♡
環境打卡: ♡♡
性價比: ♡♡♡♡
Encore指數: ♡♡♡
📍🇭🇰荃灣海壩街81號地舖
2020-11-18
2020-11-15 459 瀏覽
今日嚟到荃灣覓食 lol有朋友推介 BaBa's Station 大家食完一致評為高質印度菜晚上6點到門口都要等一等先有位講返重點食物推介 傳統咖哩羊肉套餐 12oz+油酥餅+飯+沙律咖哩醬好濃好香 必食推介T1 印度傳統香燒雞 (4件)香料味好濃 燒到唔乾 有肉汁 H1 印度雜菜咖喱角 4pcs小弟覺得皮太厚 有啲硬 不推介H9 炸魷魚有鮮味又脆口 H6 沙爹6串 (雞/豬/牛)口感似烚熟嘅肉加醬 不推介K2 印式燒雞烤餅卷口感豐富 有菜有肉 啲肉好多汁 推介印度奶茶 Masala Tea味道幾特別
今日嚟到荃灣覓食 lol

香料味好濃 燒到唔乾 有肉汁

H1 印度雜菜咖喱角 4pcs
小弟覺得皮太厚 有啲硬 不推介

有鮮味又脆口

H6 沙爹6串 (雞/豬/牛)
口感似烚熟嘅肉加醬 不推介

口感豐富 有菜有肉 啲肉好多汁 推介

印度奶茶 Masala Tea
味道幾特別

傳統咖哩 - 羊肉
傳統咖哩羊肉
H1 印度雜菜咖喱角 4pcs
T1 印度傳統香燒雞 (4件)
H6 沙爹6串 (雞/豬/牛)
2020-10-25
15 分鐘 (堂食)
傳統咖哩 - 羊肉
傳統咖哩羊肉
K2 印式燒雞烤餅卷
呢間印度野係行行吓經過見到,一直已經bookmark左,反而係ig搵#荃灣美食嘅時候唔係好見到佢😳,覺得幾高質要推介俾大家🤫🤫,同埋一開始見到舖頭關晒門但又寫住營業中好奇怪,但係一打開門入去勁大陣咖喱味🤐,先知點解要關門了咖喱雞配烤餅$70 (lunch)正宗嘅印度咖喱!超級濃味,平時真係冇乜機會食到。好鍾意🥰,烤餅幾軟熟!雞件兩三件,正常發揮。但個咖喱實在太出色了,未試過食咖喱可以食得晒個汁😂😂😂,在此附上一張食晒核突圖俾大家睇🤭🤭牛肉卷餅 $70 (lunch)質素一般,入面菜嘅種類唔算多,牛肉全熱得黎有啲韌同難咬,比佢好食嘅卷餅出面都有好多🤫,吾推介😂🤣🙆🏻‍♀️:我應該會為咗佢個咖喱再返轉頭😳,小店幾有特色,店員(可能係老闆)都係印度人!📍 巴巴站 (荃灣)荃灣海壩街81號地舖

咖喱雞配烤餅$70 (lunch)

牛肉卷餅 $70 (lunch)

📍 巴巴站 (荃灣)
荃灣海壩街81號地舖
2020-11-14 246 瀏覽
平時好少黎荃灣咁遠 好耐之前睇yellopenrice介紹呢間良心小店就好想食 明明之前聽人講要排隊 點知星期六lunch唔洗等位 希望大家多多懲罰啊🥺第一次食butter chicken 聽講係番茄底既橙咖喱 食落好開胃 冇傳統咖喱咁辣 啱晒怕辣既我😝 叫左monster size加左$15 雖然都唔係好多😂😂不過又有naan又有油酥餅一次滿足哂三個願望!個人鐘意油酥餅多啲🤤點咖喱超夾!雞都嫩如果可以多多幾舊就好啦😝不過平民價錢食到咁高質素既咖喱 杜生真係冇介紹錯😎
明明之前聽人講要排隊
點知星期六lunch唔洗等位
希望大家多多懲罰啊🥺
啱晒怕辣既我😝
叫左monster size加左$15
雖然都唔係好多😂😂
不過又有naan又有油酥餅
一次滿足哂三個願望!
個人鐘意油酥餅多啲🤤點咖喱超夾!
雞都嫩如果可以多多幾舊就好啦😝
不過平民價錢食到咁高質素既咖喱