2023-10-25
今日經過西環,自己一個唔知食乜好既時候,經過呢間鋪頭,有熱情既姐姐派傳單,介紹我入去吃,介紹我入面野食既款色,主要食烤魚,花甲,就被打動了去入坐。座位尚算寬敞,手機下單,我點了一條sea bass,揀左薯粉,mild 既辣度,我以為都唔多辣既,因為mild 只喺little 之上,原來都低估左,都係頗辣既。見到條魚好大條,仲以為食唔晒,原來食食下又幾惹味,皮脆魚滑喎,仲加埋辣,味道唔錯架,愛辣既人真係可以試下,食得好辣既揀mild 再高一級應該夠刺激。佢仲提供菊花茶任飲,好香既無糖菊花茶,確係啱配食辣既野。條魚108蚊,埋單就係108,感覺抵食,姐姐話呢度既魚保證新鮮喎,又確係鮮蝦味。全部野食仲可以揀唔辣喎,我未試唔辣,諗住佢叫巴辣仔,點都試左招牌既辣烤魚先啦,下次可再試酸辣或唔辣既菜色。仲有一提係做野既姐姐好有heart, 見我將薯粉放入辣湯度好輪盡,即刻問我好唔好幫我剪幾剪啲粉,易啲夾,好窩心!