2024-09-09 719 瀏覽
體驗很差的一餐。本看到店面好像很有趣,但沒想到這裡的拉麵真的超港式。叫左兩款拉麵也跟平常吃的拉麵有差...(有D想起味千)而且吃的時候,一位看來是店長的侍應和另一位員工在笑日本人打風儲糧太緊張...你就在開日本餐廳,然後公然笑日本人對颱風等天然災難太緊張很老實說,我一路食一路聽...超後悔入左呢間餐廳。以後唔會再來食~black list~!
體驗很差的一餐。
本看到店面好像很有趣,但沒想到這裡的拉麵真的超港式。
叫左兩款拉麵也跟平常吃的拉麵有差...(有D想起味千)

你就在開日本餐廳,然後公然笑日本人對颱風等天然災難太緊張
很老實說,我一路食一路聽...超後悔入左呢間餐廳。

以後唔會再來食~
black list~!
雞白湯拉麵
牛舌拉麵
2024-09-01
2024-07-26 1466 瀏覽
見到餐廳好日本風就比佢吸引左入黎食白松露雞白湯拉麵🍜湯底淡淡時松露味 如果濃啲會更好而且湯底比較偏油 叉燒同麵質都不過不失仲有其他配料可以另加整體上還好🫶🏻🫶🏻
見到餐廳好日本風就比佢吸引左入黎食

白松露雞白湯拉麵🍜
湯底淡淡時松露味 如果濃啲會更好
而且湯底比較偏油
叉燒同麵質都不過不失
仲有其他配料可以另加
整體上還好🫶🏻🫶🏻

2024-07-20 1675 瀏覽
海膽三文魚子拉麵!一碗可以令我飲晒啲湯底嘅拉麵!佢做到濃而不鹹,味道適中!佢係唯一一間拉麵店,可以令我飲晒啲湯!係有少少貴!因為我double up咗海膽同三文魚子分量!不過久唔久對自己好啲,值得啦!
海膽三文魚子拉麵!
一碗可以令我飲晒啲湯底嘅拉麵!
佢做到濃而不鹹,味道適中!
佢係唯一一間拉麵店,可以令我飲晒啲湯!

海膽三文魚籽拉麵
海膽三文魚籽拉麵
  • 海膽三文魚子拉麵
2024-07-18 1251 瀏覽
「香濃雞白湯拉麵 $102」雞白湯非常清澈店家好貼心地將辣椒醬擺係匙羹上面🌶️等客人可以按個人口味去試想要嘅辣度😋不過個醬都幾辣㗎🥵唔建議大家撈曬落去🚫 因為個湯本身好清,太辣會搶過咗本身個湯嘅味道「黃金海膽三文魚子拉麵 $178」Weee~ 呢個真係超正🥹🥹鍾意食海膽&三文魚子嘅千祈唔好錯過海膽份量唔少 仲好新鮮💦💦💦~~~Menu仲有選項可以揀唔同份量嘅海膽(當然不同價錢)配埋三文魚子一啖食落去有齊海膽 三文魚子 麵 同湯底大❗️滿❗️足❗️餐廳裝修走復古和風🇯🇵雖然鋪位細啲 不過都好適合影相㗎📸而且佢地唔收加一 服務態度又好非常推介大家去試下!就在尖沙咀寶勒巷投注站的斜對面💖
「香濃雞白湯拉麵 $102」
雞白湯非常清澈
店家好貼心地將辣椒醬擺係匙羹上面🌶️
等客人可以按個人口味去試想要嘅辣度😋
不過個醬都幾辣㗎🥵
唔建議大家撈曬落去🚫
因為個湯本身好清,太辣會搶過咗本身個湯嘅味道

「黃金海膽三文魚子拉麵 $178」
Weee~ 呢個真係超正🥹🥹
鍾意食海膽&三文魚子嘅千祈唔好錯過
海膽份量唔少 仲好新鮮💦💦💦~~~
Menu仲有選項可以揀唔同份量嘅海膽(當然不同價錢)
配埋三文魚子
一啖食落去有齊海膽 三文魚子 麵 同湯底
大❗️滿❗️足❗️

餐廳裝修走復古和風🇯🇵
雖然鋪位細啲 不過都好適合影相㗎📸
而且佢地唔收加一 服務態度又好
非常推介大家去試下!
就在尖沙咀寶勒巷投注站的斜對面💖
2024-07-03 778 瀏覽
#拉麵來a very traditional ramen place in hongkong, i tried for 9years ago. the quaity i rmb is fair, nothing special. this time i come here for a fast eat becoz running out of time. i eat for 25mins. this time i hv exp to disguishing which is good ramen as i hv been to much more japan for pass 5 years .compared to Fukuoka quality. all bad. priced doubledbut compared to hk quality.soup good. but from concentrate.noodle bad. its factory OEM quality.overall is fair. 三田noodle quality is better.therefor
#拉麵來

but compared to hk quality.

overall is fair.
三田noodle quality is better.

therefore , im sorry, wont come back.

soup

2024-07-03
2024-06-20 1078 瀏覽
餐廳位置位於K11對面,係轉角位非常易搵👍🏻👍🏻行到肚餓入去食就啱晒😉😉店內嘅裝修風格非常之日本風!!喺四面牆壁掛滿咗好多唔同以前日本嘅玩具同埋漫畫,濃濃嘅日本情懷✨✨店內亦都採用咗木系裝修,整體感覺好似去咗日本一啲拉麵小店入邊食嘢,咁樣好有親切感✨✨牛舌牛尾湯拉麵嘅湯底非常濃郁,超級好飲🤤🤤!!而且睇得出舖頭選用嘅牛尾同牛舌都幾好,再加埋個麵軟硬度適中整出嚟好好食!至於個北海道忌廉湯雞叉燒拉麵嘅湯底比牛舌牛脷湯底仲要再濃啲!如果食唔慣濃湯嘅人就要注意一下,但係如果鍾意濃湯嘅人一定會好鍾意,佢嘅雞叉燒都好好食😋😋😋,今次我嗌咗硬身面,佢整出嚟嘅口感都好好,符合我嘅預期😊。

北海道牛乳忌廉雞叉燒拉麵
2024-05-14
北海道牛乳忌廉雞叉燒拉麵
2024-06-14 875 瀏覽
俾個裝修吸引咗,圖片又幾靚 就入去試下。點知😓😓中伏D食材好似各有各咁,叫咗黑松露款拉麵 吃落有D 油,都有少少黑松露味嘅。。。咁嘅價錢都係食返正宗日式拉麵好過 😅😅🤧
俾個裝修吸引咗,圖片又幾靚 就入去試下。
點知😓😓中伏

D食材好似各有各咁,叫咗黑松露款拉麵

吃落有D 油,都有少少黑松露味嘅。。。

咁嘅價錢都係食返正宗日式拉麵好過 😅😅🤧
2024-05-27 688 瀏覽
今日嚟到呢一間位置喺尖沙咀嘅拉麵,之前喺大坑都有食過佢嘅分店,今日就試吓佢呢一個新嘅拉麵之前都未食過,非常推介要加佢嘅糖心蛋,係自家製嘅做得非常好,直頭係留心,非常靚仔,餐廳拉麵嘅湯底保持到一貫嘅水準,而且拉麵都非常好食,食完我都加咗一個球,最後加多罐可樂,價錢中規中矩,不過係呢一個地區差唔多好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
2024-04-22 549 瀏覽
主打日式湯麵,點的海膽魚子湯麵,顏值超高,食材非常新鮮,裝修精緻很有自己的風格,雖然很小但卻很精緻很衛生,裡面的老板和姐姐人很好很熱情,朋友對這家評價也很高,下次還要一起來!
2024-04-10 458 瀏覽
1. 🍜香濃雞白湯拉麵:香濃雞白湯拉麵以雞骨和雞肉熬煮而成的湯頭為特色。這種湯頭通常濃郁香醇,帶有濃厚的雞肉味道。配上彈牙的拉麵麵條、嫩滑的煮雞肉片、蔥花和其他配料,十分滿足呢😌☺️如果你喜歡濃郁的雞肉味道,這款拉麵絕對值得一試。2. 🍜牛舌牛尾湯拉麵:牛舌牛尾湯拉麵是以牛尾熬煮而成的湯頭。這湯具有濃郁的牛肉味道,並且帶有柔軟的牛舌和牛尾肉。口感豐富🤤🤤配上彈牙的拉麵麵條、蔥花、海苔等配料,這款拉麵味道豐富,肉質柔軟🥰😋
1. 🍜香濃雞白湯拉麵:

2. 🍜牛舌牛尾湯拉麵:
2024-04-03
  • 牛舌牛尾湯拉麵
2024-03-13 427 瀏覽
久仰大名嘅拉麵店😍朋友問我晚餐想食邊一間拉麵店,提出左幾個選擇,我一見到拉麵來,二話不說即刻話要去呢一間!.唔好睇佢細細間,佢入面嘅裝修超級用心,牆上貼滿海報、又有舊式玩具擺設,彷彿回到昭和時代嘅日本🏯🎎 佢嘅menu 仲係行日本手繪設計 好cute cute 🥺由內到外都睇得出呢間舖頭喺設計上放咗好多心機,應該係希望客人可以係懷舊日本風下品嚐拉麵🍜.大坑店主打豚骨湯拉麵,而尖沙咀就主打牛尾湯同海老湯拉麵。呢間拉麵店同其他拉麵店唔同,除咗基本嘅拉麵選擇軟硬度,呢間嘅湯底可以揀濃度,鍾意濃郁湯底嘅朋友啱哂😚.🔹極上海老吟釀拉麵 🍤$104點餐嘅時候冇特別叫濃郁嘅湯底,估唔到一上枱已經聞到超濃郁蝦味,如果叫咗特濃仲得了嘅😍Menu🔖: 日本直送嘅白蝦頭,蝦米噌和日本清酒烹調.蝦肉爽口彈牙,仲有陣陣嘅鮮甜味,咬落去好軟口,濃郁嘅湯底盡吸鮮香蝦湯嘅精華.🔹北海道牛乳忌廉雞湯叉燒拉麵 $98同海老湯一樣 湯底真係💯店員捧個碗嚟個陣 已經聞到勁香本身以為牛奶湯底會好伏 點知仲有驚喜過海老湯🫦🥛牛奶嘅香味同雞湯完美結合 牛奶順滑得來仲帶陣陣嘅解甜味 每一啖連湯食拉麵都唔會覺得鹹 好高質🤤.📍拉麵來
久仰大名嘅拉麵店😍
🔹極上海老吟釀拉麵 🍤$104
點餐嘅時候冇特別叫濃郁嘅湯底,估唔到一上枱
已經聞到超濃郁蝦味,如果叫咗特濃仲得了嘅😍
Menu🔖: 日本直送嘅白蝦頭,蝦米噌和日本清酒烹調
🔹北海道牛乳忌廉雞湯叉燒拉麵 $98
同海老湯一樣 湯底真係💯
店員捧個碗嚟個陣 已經聞到勁香
本身以為牛奶湯底會好伏 點知仲有驚喜過海老湯🫦
📍拉麵來 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下8號舖
  • 極上海老吟釀拉麵
2024-02-13 449 瀏覽
今晚同咗同伴去尖沙咀行街街,見飽飽地食啲邪惡嘢先。見OP話有$50-100嘅拉麵店叫「拉麵來」。牛舌牛尾湯拉麵 ( $108 )-個湯好濃郁。有幼竹筍,青蔥配搭。牛舌軟腍腍。拉麵夠彈牙。北海道牛乳忌廉湯雞叉燒($98 )-個湯配搭北海道牛乳,好滑得來有拉麵湯味。雞叉燒味道十足。其他:佢哋有新鮮蒜蓉同蒜蓉夾;地道;日式。可以追加$30加多啲嘢食。

• 牛舌牛尾湯拉麵
  • 北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵
四人已經佔了1/6位置 多人聚👩🧍‍♂️🧒請早啲到😆這次我們人多一點 由最簡單的到最濃郁的也有~他們家的湯底也真的各有優勢難怪可以一直站在這尖沙咀優越地理位置北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵 $98這個湯底最香濃 偏小稠 奶控忌廉控會愛~~湯🥣 上會看到 但喝下去又不會膩更比一般的忌廉湯有多種清澈的雞香味是個大人👱 小孩🧒 也可以 也會喜歡的一款~輕鬆入手櫻花蝦雞白湯拉麵 $98他們的櫻花蝦也太誇張了吧 吃進去喝進去 香香的海鮮🦞味但又不過濃 相信不好海鮮的朋朋們也可以接受~他們的拉麵🍜 粗幼度剛好 挑了個偏硬的質感 但又不會真的硬嘴嘴嚼中 帶點微彈性 而且份量足 把湯喝光 麵又吃光 女生肯定會超級飽足😆(男生的幸福🤣🤣?)牛舌牛尾湯拉麵 $108哇~~還真是想不到~這是日本的拉麵店耶也能喝到清香的牛舌牛尾湯 吃起來舒服😌 溫暖是成熟的大人們 會喜歡💕 口味~激辛雞白湯拉麵 $102OMG 辣人們!!!請來吃~!!不行不行❌ 他們的辣也真的太狂了!!我們只弄開了 上面辣球的一半 也要喝水~夠辣 !爽!!一開始還以為沒什麼 怎知道哇~刺呀、刺呀、刺(可帶你看不爽的人 🤣🤣🤣 來吃說笑欸、欸~大家
四人已經佔了1/6位置 多人聚👩🧍‍♂️🧒請早啲到😆
這次我們人多一點 由最簡單的到最濃郁的也有~
他們家的湯底也真的各有優勢
難怪可以一直站在這尖沙咀優越地理位置
北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵
北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵 $98
這個湯底最香濃 偏小稠 奶控忌廉控會愛~~
湯🥣 上會看到 但喝下去又不會膩
更比一般的忌廉湯有多種清澈的雞香味
是個大人👱 小孩🧒 也可以 也會喜歡的一款~輕鬆入手
櫻花蝦雞白湯拉麵
櫻花蝦雞白湯拉麵 $98
他們的櫻花蝦也太誇張了吧 吃進去喝進去 香香的海鮮🦞味
但又不過濃 相信不好海鮮的朋朋們也可以接受~
他們的拉麵🍜 粗幼度剛好 挑了個偏硬的質感 但又不會真的硬
(男生的幸福🤣🤣?)
牛舌牛尾湯拉麵 $108
哇~~還真是想不到~這是日本的拉麵店耶
也能喝到清香的牛舌牛尾湯 吃起來舒服😌 溫暖
是成熟的大人們 會喜歡💕 口味~
激辛雞白湯拉麵
激辛雞白湯拉麵 $102
OMG 辣人們!!!請來吃~!!
不行不行❌ 他們的辣也真的太狂了!!
我們只弄開了 上面辣球的一半 也要喝水~夠辣 !爽!!
一開始還以為沒什麼 怎知道哇~刺呀、刺呀、刺
(可帶你看不爽的人 🤣🤣🤣 來吃說笑

欸、欸~大家不要忘記 記得要配著蔥們雲耳們一起吃~
他們每位都 滿強的 很難說高低 是個綜合型的高手
2023-12-04
北海道牛乳忌廉湯雞叉燒拉麵
激辛雞白湯拉麵
2024-01-20 473 瀏覽
其實而家日元好平 喺香港食拉麵都幾貴🤨但如果好食又唔會覺得唔值 麵係最緊要好食❤️ 我揀左濃蝦湯 價錢唔記得左啦~好似大概138左右👁️👁️應該 我仲要揀左特濃 佢麵係較幼身 有啲似生麵皇嘅朋友🫡*我唔點仲可以點形容 但佢俾我嘅感覺係咁 睇到我咁講唔好打頭🫣 我都唔係咩食家 只係成件事有啲⋯同我一般嘅唔同個湯⋯⋯我覺得好腥同埋好杰⋯😩我搞唔掂⋯⋯係好濃 但有啲苦🥹 佢杰到⋯⋯我覺得係汁 唔係湯⋯ 我真係接受唔到囉⋯🥲🥲 如果⋯真係如果仲有下次我會揀其他湯底又或者真係我個人口味問題⋯我認我係嫌三嫌四果啲 🫡🫡 但要我再俾錢食返果個 我係唔會的我朋友好似係鹽湯 佢話正常 佢見到我果碗都話好似無揀特濃🥹🥹🥹
其實而家日元好平 喺香港食拉麵都幾貴🤨
但如果好食又唔會覺得唔值 麵係最緊要好食❤️

我揀左濃蝦湯 價錢唔記得左啦~
好似大概138左右👁️👁️應該 我仲要揀左特濃

我認我係嫌三嫌四果啲 🫡🫡
但要我再俾錢食返果個 我係唔會的

我朋友好似係鹽湯 佢話正常
佢見到我果碗都話好似無揀特濃🥹🥹🥹
⭐️🐮牛舌牛尾湯拉麵🍜安格斯牛舌入口即融有兩大塊牛尾湯清甜牛味出飲落牛骨同牛脂味濃郁無油膩感👍🏻拉麵有埋溏心蛋超吸引🥳⭐️櫻花蝦雞白湯拉麵🍜餐廳好有誠意有大量既櫻花蝦😍每淡麵食住麵都有櫻花蝦超正加埋雞白湯非常鮮甜兩塊大叉燒肥瘦適中😋⭐️🐙章魚小丸子真材實料裡面章魚都幾大粒而且小丸子做到粉唔厚口感唔錯😆⭐️明太子雞翼雞翼熱辣辣外脆內軟加埋啖啖濃郁的明太子味口感好豐富😃⭐️醬油炸年糕🍘年糕煙煙韌韌甜甜地好好味😙特別一讚拉麵店好貼心❤️可以揀麵嘅硬度&湯嘅濃郁程度
⭐️🐮牛舌牛尾湯拉麵🍜
安格斯牛舌入口即融