2019-12-12 66 瀏覽
新南苑私房菜火鍋鷄煲星期三收工同一個男性朋友去左行街,突然想食雞煲,之前聽人講新南苑好出名食雞煲,係附近所以就上去試下,好在去到有位,可能時間仲早,坐下坐下就爆哂場😏但最後我地都簡左新鮮蟹窩花甲湯底因為見到隔離枱蟹煱湯底隻蟹好似好新鮮好好味咁,我哋原先諗住食雞煲都忍唔住要試吓😬首先你個生猛海鮮拼盤共8款,呢個拼盤內我自己比較鍾意食生蠔同鮑魚好有鮮味,朋友就大讚D蝦好新鮮👍之後嚟咗啲手切牛頸脊,確實好味🥰另外任食火鍋配料,有我最鍾意嘅有韓式芝士麵,同沙拉包心丸,仲有d魚皮超脆,我朋友叫咗好多蝦,同埋雪櫃嘅野飲朋友非常滿意😬最開心係有個蔬菜吧係正我隔離,可以不停比我拎金菇菜,另外飲品選擇都好多,第一次飲牛蒡茶🤭
新南苑私房菜火鍋鷄煲

但最後我地都簡左新鮮蟹窩花甲湯底

首先你個生猛海鮮拼盤共8款,

之後嚟咗啲手切牛頸脊,確實好味🥰

2019-12-12 38 瀏覽
通常雞煲同海鮮火鍋都係分開,今次終於可以又食雞煲又食海鮮火鍋海鮮火鍋半放題套餐 $268鮑汁雞腳(美味指數: 😋😋😋😋😋)首先黎個前菜小食,雞腳煮得好入味好腍身,雞腳指甲全部都處理晒,食落感覺都乾淨d衞生d招牌麻辣雞煲(美味指數: 😋😋😋😋😋)雞煲今次揀左小辣,仲配埋油炸鬼😍記得放返入雞煲煮入味,每半分鐘開蓋炒一炒,一共前後炒足4次👍雞煲好惹味,醬汁岩岩好,油炸鬼都吸晒雞煲味但仲保持到脆口清湯火鍋(美味指數: 😋😋😋😋😋)如果選擇左雞煲之後,湯底就只可以選清湯。清湯湯底都好正,用蘿蔔蕃茄栗米煲成,好足料好清甜海鮮拼盤(美味指數: 😋😋😋😋😋)海鮮好新鮮,有魚、生蠔、帶子、桂花蚌、大蜆、鮑魚同海蝦,其中海蝦仲可以任點火鍋配料(美味指數: 😋😋😋😋)其他火鍋配料都好出色,特別一提既係小籠包打邊爐,真係好鬼有創意姐,出奇地夾都好食😋整體食物質素:4.5 / 5💰性價比:4.5 / 5👍推薦指數:4.5 / 5

海鮮火鍋放題套餐 $268

鮑汁雞腳

招牌麻辣雞煲

清湯火鍋

海鮮拼盤

火鍋配料
(美味指數: 😋😋😋😋)

😋整體食物質素:4.5 / 5
💰性價比:4.5 / 5
👍推薦指數:4.5 / 5
2019-12-08 75 瀏覽
12月啦,冬天既感覺返黎啦!!咁凍既天氣食雞煲火鍋呢d就岩晒啦!!所以呢晚準時收工同個朋友上左黎滾滾佢!!!呢度係半放題既形式飲品、醬料同蔬菜都係自助形式,部分火鍋料可以無限追加添~~每檯都先有一份雞腳做前菜:)個晚我地揀左花膠椰青做湯鍋鍋底~~之後就有段人頭計既海鮮拼盤同牛頸脊!!!真係單食呢兩款食物都回返本,前者鮮 後者嫩,正正正❤️❤️❤️第一次用呢款韓式小籠包做火鍋料,估唔到都幾好食喎xpp之後可以任食嘅火鍋配料都唔hea十級鍾意食佢哋嘅脆骨腩呀❤️❤️❤️烏冬係彈牙嘅讚岐烏冬最後仲有佢哋嘅『有heart甜品』甜一甜~~係又香又滑嘅奶凍呀~~
12月啦,冬天既感覺返黎啦!!

咁凍既天氣食雞煲火鍋呢d就岩晒啦!!

所以呢晚準時收工同個朋友上左黎滾滾佢!!!

每檯都先有一份雞腳做前菜:)

個晚我地揀左花膠椰青做湯鍋鍋底~~

之後就有段人頭計既海鮮拼盤同牛頸脊!!!

第一次用呢款韓式小籠包做火鍋料,估唔到都幾好食喎xpp

之後可以任食嘅火鍋配料都唔hea

十級鍾意食佢哋嘅脆骨腩呀❤️❤️❤️

烏冬係彈牙嘅讚岐烏冬

天氣凍冰冰,最好就係食雞煲😍見呢間評價唔錯又有得食雞煲加火鍋,岩晒我哋😍建議要預先訂位,我哋已經9點左右先食,都好多人,好在呢日係閒日,我哋等左20分鐘左右就入得。一黎就上咗雞煲先,店員都好仔細介紹我哋食果個餐有咩食,之後又教我地幾耐炒下個雞煲。醬料方面,都幾多選擇。飲品都幾多選擇,有3個雪櫃,主要飲開嘅都有。炒左三次就食得了。雖然我哋炒到有少少焦🤦🏾‍♀️😝但隻雞都仲好滑,個油炸鬼亦好香口!雞煲個汁好惹味,我哋點左少辣,微微辣味加特別既醬汁,唔會蓋過雞肉味,可能雞都好新鮮,所有野好夾。雖然佢可以無限添雞,但半隻雞兩人食個份量都好夠了。之後就食火鍋了。先黎海鮮拼盤,有龍躉、脆肉鯇、帶子、海蝦、鮑魚、生蠔、貴妃蚌等等。龍躉幾新鮮,食落口感好滑;脆肉鯇好爽口;鮑魚同貴妃蚌真係新鮮,食落好彈牙又唔un。湯底揀咗蟹窩花甲湯底,食到少少蟹味,果然落足料🥰另外有一份本地手切牛頸脊,呢碟牛頸脊牛味真心十足,除咗呢個部位本身已經係公認肉質嫩口外,佢新鮮程度亦好高!誠意推介🤩值得一提係佢個蔬菜部。雖然係自助形式,但佢用個膠布去保持衛生同新鮮,菜既款式亦唔算少,食落又幾爽口,食得岀幾新鮮👍🏾✨以呢個價錢食到
天氣凍冰冰,最好就係食雞煲😍見呢間評價唔錯又有得食雞煲火鍋,岩晒我哋😍

建議要預先訂位,我哋已經9點左右先食,

醬料方面,都幾多選擇。
飲品都幾多選擇,有3個雪櫃,主要飲開嘅都有。

炒左三次就食得了。雖然我哋炒到有少少焦🤦🏾‍♀️😝
雖然佢可以無限添雞,但半隻雞兩人食個份量都好夠了。

之後就食火鍋了。
食到少少蟹味,果然落足料🥰

另外有一份本地手切牛頸脊,

值得一提係佢個蔬菜部。

以呢個價錢食到呢d高質材料真心抵,選擇又多,開放時間又長,幾岩一班朋友黎聚下。下次都會再黎!
  • 本地手切牛頸脊
2019-12-07 72 瀏覽
天氣轉冷當然係食雞煲啦,一班姊妹約埋放工一齊去食雞煲。我地揀咗呢個海鮮火鍋放題set 首先可以揀有一個雞煲,大中小辣任君選擇。原來食完唔夠喉d雞仲可以任添,真係好抵。待應會幫手炒雞,炒得好香好入味,炒夠4次就可以食,雞肉嫩滑啖啖肉,雞汁惹味可口。老闆仲送咗每枱一人一隻大閘蟹,係期間限定架。秋風起打邊爐仲有大閘蟹食,去邊搵呀,蟹膏好香好甜,食完暖笠笠。生猛海鮮拼盤有鮑魚、蚌、蠔、帶子、蝦、同埋魚片,真係好豐富呀。海鮮好新鮮而且好彈牙。鮑魚好多肉,帶子又夠鮮甜。本地手切牛頸脊,好有肉感,牛味好濃,非常可口,食完想食多幾切,本地牛真係靚野,好好味。

2019-12-06 61 瀏覽
首先要食番個好食既麻辣雞煲先再打邊爐。雞煲又麻又辣,食得好過癮。雞既分量都好多,又滑喔,食完仲可以添食添。真係好正。之後就再食打邊爐,佢換過個新湯底,試左蕃茄薯仔湯,打邊爐之前要試下個湯,個湯好清好好飲。然後梗係食海鮮啦!海鮮都好新鮮又多款,有蝦有扇貝有峴同鮑魚仔,食完啲海鮮就再飲多次湯,又鮮又甜。一定要讚下呢碟肉, 脂肪分佈平均,就算住耐佐少少都係咁滑,如果有得再加就好啦。另外佢打邊爐既配料唔算多,不過都不不過失,想食嘅都有,蔬菜類係自助模式,自己夾就得咖啦,食完好滿足!飲品都有好多選擇, 有我最鍾意嘅忌廉溝鮮奶,另外仲有汽水同埋一啲韓式飲品。最後仲會送埋個甜品,哩個價錢食到咁多嘢真係好抵。

最後仲會送埋個甜品,哩個價錢食到咁多嘢真係好抵。
2019-12-06 1625 瀏覽
天氣凍最岩打邊爐今晚我地就去左旺角既新南苑食半放題雞煲火鍋,旺角站行幾分鐘就到,非常方便!有電視,亦有幾間VIP房,好彩我地黎得早,好快就全場爆滿半放題既好處:食得飽之餘又有好野食如果三位黎更抵,有雞煲又可以揀靚湯底如果兩位,揀左雞煲就只有清湯底原來除左火鍋雞煲,亦有蒸海鮮下次可以試下雞煲可以任食,以下火鍋配料都可以,重有無酒精飲品任飲添飲品款式有茶亦有汽水,韓國無糖既牛蒡茶更係健康之選雞煲用既係三黃雞,啖啖肉唔會骨杉杉,肉質嫩滑!雞煲夠乾身,雞肉夠入味,呢個雞煲確實唔錯食完雞煲就轉火鍋,雖然係清湯,但都有唔少料,湯底亦夠味海鮮拼盤,大件夾新鮮,款款都十分鮮味手切牛,肉質嫩滑,牛味濃郁!竟然成包灣仔碼頭新口味水餃送上食飽重有甜品,唔好睇少呢兩杯野,好滑,好夠味,用上3.6牛乳整體食物水準唔錯,絕對可以有下次
天氣凍最岩打邊爐

有電視,亦有幾間VIP房,好彩我地黎得早,好快就全場爆滿

放題既好處:食得飽之餘又有好野食

如果三位黎更抵,有雞煲又可以揀靚湯底
如果兩位,揀左雞煲就只有清湯底

原來除左火鍋雞煲,亦有蒸海鮮
下次可以試下

雞煲可以任食,以下火鍋配料都可以,重有無酒精飲品任飲添

飲品款式有茶亦有汽水,韓國無糖既牛蒡茶更係健康之選

雞煲用既係三黃雞,啖啖肉唔會骨杉杉,肉質嫩滑!
雞煲夠乾身,雞肉夠入味,呢個雞煲確實唔錯

食完雞煲就轉火鍋,雖然係清湯,但都有唔少料,湯底亦夠味

海鮮拼盤,大件夾新鮮,款款都十分鮮味

手切牛,肉質嫩滑,牛味濃郁!

竟然成包灣仔碼頭新口味水餃送上

整體食物水準唔錯,絕對可以有下次
2019-12-04
2019-12-06 79 瀏覽
朋友推薦的,說是旺角挺好吃的一家雞煲。收工特意過來吃,但是挺失望的……晚上九點半後入座有個優惠,只要218就有得吃。雞煲任吃,雞煲確實還算不錯吧。但是香港好吃的雞煲那麼多家,我覺得它們家只能說是還行吧吃完雞煲可以選擇繼續加雞煲。或者轉火鍋,我們怕吃不完,就直接轉了。火鍋就比較一般了。鍋底沒什麼味道,送的海鮮不是很新鮮。起碼蝦是死蝦~但也不難吃就是了。總的來說,經過可以一試,特意去吃。就沒必要!服務還是不錯的。有飯後甜品吃~
朋友推薦的,說是旺角挺好吃的一家雞煲
收工特意過來吃,但是挺失望的……

晚上九點半後入座有個優惠,只要218就有得吃。

2019-12-03 1417 瀏覽
超級抵食嘅火鍋雞煲放題,如果咁啱想平平哋打個邊路或者食個雞煲,但係又想放題認識嘅話就可以嚟呢間試吓,呢度環境都幾好,地方歡堂,唔會坐得好迫,值得一讚嘅就係服務態度一流,店員好樂意幫助你同為你解答所有嘢,一坐低就為你講解Menu上嘅所有嘢,另外就有個小食係花生雞腳,俾你開下胃先,然後我哋就先食個雞煲,因為呢個係半放題形式,所以有啲菜式都要俾錢,雞煲就必定會食㗎啦,食完雞煲之後就可以叫店員準備火鍋湯底,講返個雞煲先,雞肉好軟身,麻辣味唔會好辣,易入口,店員會教你點樣去煮個雞煲,煮到差唔多時候就食得啦,好香口,食到差唔多嘅時候其實店員都已經見到,所以好醒目咁為我地準備左湯底,因為呢個係放題套餐,所以包左六至八款海鮮,飲品任飲,火鍋配料任食,甜品,仲有一碟手切牛頸脊,海鮮有生蠔,大閘蟹,鮑魚,桂花蚌,海蝦,帶子,大蜆,鮮魚片,所有海鮮都係時令款式,所以每個季節都有機會唔同,啲海鮮都好新鮮,食完海鮮之後就開始食火鍋配料,有一碟就係佢哋自家製嘅小籠包,裏面好多汁好Juice,但係就要煮6分鐘,所以就可以先放落鍋底度有得去煮,值得推介嘅係手切牛頸脊,好好軟身,不過如果想再追加嘅話就係要加錢,所以呢個就係半放題套餐,因為食完呢d野嘅時候都好飽,所以火鍋配料只係叫咗蔬菜,最後就係甜品甜品就係3.6牛乳布甸,好香牛乳味,好正👍🏻
2019-11-20
10 分鐘 (堂食)
2019-11-28 114 瀏覽
天氣轉涼,冷風時而吹拂,霎時刺骨,凍意令我突然勾起一點偏頭痛,也無法等得及回家做飯吃。於是約了那位住在旺角的同學一齊聚舊。也許是太久沒會面,忽然的請求,雖然打個邊爐,把熱情慢慢滾一下。蔬菜飲品調味醬都是自助的⋯⋯選了花膠蟲草花椰青湯底做頭炮,湯底好香椰子味,仲有紅棗圓肉𠻹!海鮮拼盤有鮑魚刀貝生蠔海蝦帶子龍躉片象拔蚌脆鯇片八款,大堆頭,蜆類肥美鮮甜,蝦更爽口。小籠包放打邊爐真心第一次試,烚6至八分鐘就食得,無想像中厚皮,湯汁極多,舌頭很燙,有驚喜,好出色wo🥰本地手切牛肩脊一共八塊,紋理靚,肉質鬆。另外仼食項目加要了芝士腸炸魚皮水魷火灸芝心丸海蝦和美國肥牛,質素不錯!食後感:海鮮十分新鮮,內部運作很快,出菜效率高。P.S.推廣活動,還送了一包灣仔碼頭水餃呢🤣

蔬菜飲品調味醬都是自助的⋯⋯

本地手切牛肩脊一共八塊,紋理靚,肉質鬆。

食後感:海鮮十分新鮮,內部運作很快,出菜效率高。

P.S.推廣活動,還送了一包灣仔碼頭水餃呢🤣
  • 小籠包
2019-11-21 2334 瀏覽
今天朋友突然想吃雞煲,就上網找找附近的餐廳,找到新南苑有個海鮮火鍋半放題套餐滿吸引的,決定來試一試!朋友和我今天吃的是海鮮火鍋半放題套餐,每位$268,包括的食物可真豐富,首先是雞煲,吃完後到火鍋,然後還有海鮮拼盤(6-8款)一份,本地手切牛頸脊一份,任食火鍋配料,汽水果汁任飲,最後還有甜品一份。因為最近是吃大閘蟹的季節,吃雞煲之前,餐廳特意安排上每人一隻大閘蟹,大閘蟹擺開滿滿的蟹膏,金黃色的蟹膏非常滋味,蟹肉也鮮甜。同時有生蠔一人一隻,味道很鮮甜爽脆,淡淡海水味,非常棒。然後到雞煲,有大辣、小辣選擇,我們選了小辣。雞煲來了後要自己動手炒,每分半鐘炒一次 ,一共炒四次,最後一次下油條,炒完就可以吃了。雞煲的香料味非常特出,愈吃愈麻,然後乾辣椒的辣也慢慢溢出,雖然吃到中後段舌頭都有點麻,但是又很過癮!雞肉很滑嫩入味,不肥膩,油條炸得很脆,很快吃完一鍋。這邊的雞煲可以無限添加,吃完不夠的,可以多吃一鍋再吃火鍋。接著到火鍋環節,我們點了個清湯,雖然是清湯,其實用上了粟米、蕃茄、雞脾菇等蔬菜煲成,非常清甜的。生猛海鮮拼盤(6-8款)今天的海鮮包括有象拔蚌、鮑魚、蠔、帶子、蝦及脆鯇魚片。全都很新
今天朋友突然想吃雞煲,就上網找找附近的餐廳,找到新南苑有個海鮮火鍋放題套餐滿吸引的,決定來試一試!

朋友和我今天吃的是海鮮火鍋放題套餐,每位$268,包括的食物可真豐富,首先是雞煲,吃完後到火鍋,然後還有海鮮拼盤(6-8款)一份,本地手切牛頸脊一份,任食火鍋配料,汽水果汁任飲,最後還有甜品一份。

同時有生蠔一人一隻,味道很鮮甜爽脆,淡淡海水味,非常棒。

生猛海鮮拼盤(6-8款)
今天的海鮮包括有象拔蚌、鮑魚、蠔、帶子、蝦及脆鯇魚片。全都很新鮮,跟清湯很配,湯底味淡,反而海鮮味更突出,能吃到海鮮原來的甜味。

本地牛頸脊
這個很推薦,肉味很濃,肉味有咬口,算是嫩滑,肥瘦均勻,帶有雪花。

小籠包
把小籠包拿去打邊爐還是第一次,感覺滿有趣的,味道跟蒸的小籠包差不多,味道不錯。

任食火鍋配料
超過40款的火鍋配料可以點,海鮮肉類蔬菜全都有,因為我們前面吃得有點多,所以配料也就點了幾樣,質素都很不錯!

汽水果汁任飲
外面有2個大冰箱,飲品隨便選,任飲的,汽水,一些韓式飲料,還有椰子汁之類,很多選擇。

有heart甜品
今天吃的是奶凍,奶味濃,甜甜的,為晚餐畫上句號。

總括而言,新南苑的海鮮火鍋放題套餐性價比非常高,單單是雞煲任食已經吸引,而且海鮮拼盤也新鮮,火鍋配料選擇也多,吃得很滿足,下次會叫一班朋友來再吃個夠!
2019-10-30
2019-11-11 185 瀏覽
今晚約了朋友吃飯,正好天氣比較凍,一於去打邊爐。朋友介紹了位於旺角彌敦道的「新南苑私房菜火鍋鷄煲」。新南苑位於彌敦道678號華僑商業中心3樓,只需於旺角地鐵站步行3-4個鋪頭就抵達。我們叫了火鍋半放題套餐,我想大部份人都會叫這個套餐。你可以選雞煲,亦可以選其他湯底,確實有很多湯底選擇。我今次選了雙冬羊腩湯底。湯底真的有很多羊腩,吃起來肉質鬆軟。另外,前菜有一碟花生雞腳,雞腳有很多肉,炆得夠火喉。調味品是自助形式,種類繁多。意外的是,今天他們送了兩隻大閘蟹給我們。大閘蟹雖然不是很大,但都算多膏。套餐包了一碟本地手切牛頸脊,吃起來很新鮮,肉質鮮美。還包了一盤大大的海鮮拼盤,所有海鮮都很新鮮好味。另外包了每人一粒湯包,吃上來要小心,很多汁彈上來。菜有很多種類,是出去自己拿的。飲品是任飲的,有很多款選擇。另外有以下食物任叫。最後送上甜品。真是物超所值。

我們叫了火鍋放題套餐,我想大部份人都會叫這個套餐。

另外,前菜有一碟花生雞腳,雞腳有很多肉,炆得夠火喉。

調味品是自助形式,種類繁多。

套餐包了一碟本地手切牛頸脊,吃起來很新鮮,肉質鮮美。

還包了一盤大大的海鮮拼盤,所有海鮮都很新鮮好味。

另外包了每人一粒湯包,吃上來要小心,很多汁彈上來。

菜有很多種類,是出去自己拿的。

飲品是任飲的,有很多款選擇。

另外有以下食物任叫。

最後送上甜品。真是物超所值。

2019-11-06
2019-11-10 434 瀏覽
最近天氣轉涼,想起這家海鮮火鍋店除了主打的雞煲外,該店還有幾款不同的湯底,而我們選了新鮮蟹窩花甲湯底未上湯底前,先上了兩隻大閘蟹,鮮甜多羔 然後每人一隻生蠔,新鮮肥美 到了火鍋主打的生猛海鮮拼盤,有鮑魚及元貝等,同樣新鮮甜美還有本地手切牛頸脊,紋理平均肉味十足其實除不能添加的食物外,還有不少可以任點的選擇,有大量的丸類、蝦及脆骨腩、美國肥牛等等而且還有蔬菜區任取當然少不了任飲,選擇亦不少最後還牛奶甜品,作了一個完美結局
最近天氣轉涼,想起這家海鮮火鍋

大閘蟹
未上湯底前,先上了兩隻大閘蟹,鮮甜多羔
生蠔
然後每人一隻生蠔,新鮮肥美
生猛海鮮拼盤
到了火鍋主打的生猛海鮮拼盤,有鮑魚及元貝等,同樣新鮮甜美
本地手切牛頸脊
還有本地手切牛頸脊,紋理平均肉味十足

美國肥牛

自助蔬菜
而且還有蔬菜區任取

多款汽水、果汁任飲
當然少不了任飲,選擇亦不少

有HEART甜品
最後還牛奶甜品,作了一個完美結局
2019-11-05
$316.8 (晚餐)
大閘蟹
多款汽水、果汁任飲
有HEART甜品
  • 自助飲品
2019-11-08 105 瀏覽
近期社會氣氛比較凝重,比較少一大伙兒外出食飯。今晚難得一起聚會,當然要大快朵頤地吃一餐。一開始就有令人垂涎欲滴的花生雞腳,很稔。大閘蟹的季節已到,金黃色的大閘蟹令人欲罷不能,滿滿的蟹膏,加上肥美香口的蟹肉,十分吸引。套餐除了有雞煲,還有火鍋。雞煲走辣亦很惹味,加上香脆油炸鬼,很香口。湯底要了冬瓜湯底,很足料,而且沒有直接在雞煲上加湯,減少了油膩感。數款不同的海鮮拼盤,最喜歡當然是蝦和鮑魚,很爽口。牛肉亦是不錯的選擇,脂肪比例剛好。最後更有甜品呢!特價時段來,價格更吸引!

一開始就有令人垂涎欲滴的花生雞腳,很稔。

套餐除了有雞煲,還有火鍋
雞煲走辣亦很惹味,加上香脆油炸鬼,很香口。

數款不同的海鮮拼盤,最喜歡當然是蝦和鮑魚,很爽口。

牛肉亦是不錯的選擇,脂肪比例剛好。

最後更有甜品呢!特價時段來,價格更吸引!
朋友知道我最喜歡食蟹,約我來到位於旺角華僑商業中心的新南苑私房菜火鍋鷄煲食蟹,地點非常方便,旺角地鐵站B1 出口即到。令我非常好奇的是看店名就知道這裡出名食雞煲。食蟹?原來這裡有新鮮的蟹鍋花甲湯底用作打邊爐,又有時令大閘蟹贈送,果然非常適合我等蟹迷來朝聖。坐下不久, 剛蒸好的大閘蟹便送上來了, 體型不是很大,但也很多蟹膏,不錯。很快蟹鍋花甲湯底也登場了,2人湯底內有一隻大肉蟹,湯面都是蟹膏和蟹油, 橙黃橙黃的非常吸引,內裡還有粟米,蕃茄等蔬菜。海鮮拼盤有鮑魚,象拔蚌,大蜆,鮮蝦, 帶子和魚片, 海鮮都特別新鮮, 象拔蚌和大蜆鮮味十足,很重海水的咸鮮味。鮮紅色的本地牛頸脊油花分佈均勻,煮久了肉質也不會太老,本地牛也發揮出應有的水準。火鍋配料選擇也不少, 其中我最喜歡的一定是龍躉片, 口感香滑重魚味,墨汁墨魚丸內有墨魚粒,口感豐富,也是我喜歡的。結帳後店員送上小甜品, 牛奶布甸,本來沒什期望,怎料奶味出奇地香濃,而且軟滑,一下子就食光了。

• 小籠包
  • 本地手切牛頸脊