2018-02-21
今次就去到灣仔試下呢間越南餐廳,見到嘅menu都有好多唔同嘅選擇😆遲下再介紹埋佢地嘅小食😚之前男小編都係附近返過工,每到lunch時間一大班人都會走去附近食野🤔好多人都會選擇去榮式或者大叻度食😂而喱間餐廳價錢唔算貴,食物質素都幾好,係附近返工都係一個食晏既好選擇😘#越式生牛肉湯粉 ($55)😋好味指數:(7.5/10)有個碗仔裝住咗九層塔、青檸同辣椒,可以自己加😚雖然辣椒🌶得果幾粒,但加左之後食落都幾辣下😨粉既份量一般般,唔算太多🤔而牛肉既份量就幾多😆食落仲要好淋😎👍🏼.#安南海鮮炒金邊粉 ($68)😋好味指數:(6.5/10)呢個炒金邊粉唔會話好油,麵嘅份量都幾多,炒得幾香🤔有啲雞絲同紅蘿蔔係到😛美中不足嘅地方係海鮮只有啲蝦等等,配料比較少😢#越式炸春卷 ($43)😋好味指數:(7/10)呢個炸春卷係有生菜比你包住嚟食咖🥦😆包住咗之後感覺冇咁油膩😚👍🏻春卷都炸得幾脆,仲好大舊添😝入面有啲肉、冬菇、蘿蔔絲、粉絲同芋頭😍#法式牛油雞翼 ($45)😋好味指數:(7/10)係雞全翼嚟咖,食落去好香嘅牛油味😎雞翼炸到脆卜卜,但入面嘅雞肉就一啲都唔乾身😛整體都唔錯,不過唯獨是有少少咸😢#越式椒鹽
#越式生牛肉湯粉 ($55)
😋好味指數:(7.5/10)
#安南海鮮炒金邊粉 ($68)
😋好味指數:(6.5/10)
美中不足嘅地方係海鮮只有啲蝦等等,配料比較少😢
#越式炸春卷 ($43)
😋好味指數:(7/10)
#法式牛油雞翼 ($45)
😋好味指數:(7/10)
#越式椒鹽軟殼蟹 ($108)
😋好味指數:(6.5/10)
蟹既份量都幾多,而且椒鹽味好香😆軟殼蟹食落去都係啖啖肉😚可惜炸粉比較厚😣同埋有啲比較碎,可能整果陣整散左🤔
#椰汁紅豆冰 ($26)
😋好味指數:(7/10)
唔算太甜,而紅豆就淋淋地咬落口幾綿☺
#椰汁三色冰 ($28)
😋好味指數:(7/10)
杯三色冰都幾大杯,唔會好快飲哂😍飲落去唔會話好甜,而且椰汁味都幾重😘
⭐溫馨小提示
📌如果一大班人去既話,仲可以包廂😍