2018-08-10
次次經過,都想有機會穩個夜晚試下呢間的韓燒。但因為今天我地幾位午餐都諗唔到食咩好,就話不如試試呢間的午市套餐。平時都見夜晚大排長龍,但係今日午市去,冇乜食客。入去坐低,餐牌食物種類不多,我地每人就揀左一個韓國出名的鮑魚人蔘雞湯人蔘雞。見做緊午市套餐買三送一,所以我地叫左三個雞湯,就會免費送多一個牛肉飯。每台會送4款小食,有西蘭花加菇、泡菜、辣青瓜同埋辣芽菜。本人比較喜歡泡菜及辣青瓜,比較有味。雞湯一來到,熱乎乎的。入面有基本糯米飯,可惜飯太稀,食落冇乜味。而且雞太老,湯雖然夠滾,但係人蔘味少,紅棗未出味,感覺完全不正宗。飲湯仲飽過食飯。牛肉飯的牛肉沒有牛肉味,不值一提,不過因為免費及為左飽肚,要求不能高。我地三個野飲分別叫左:藍天檸檬汽水、雜莓果醋同酸梅果醋。樣子都頗為美觀,份量都夠大杯。其中藍天檸檬汽水較為好飲,其他2款似藥水味。環境來說,是值得稱讚的。有充足陽光,因為大玻璃對住葵芳站馬路,而座位寬敞同疏化坐得舒適。之後午市未必會再來,但是晚市會找機會光顧的。
平時都見夜晚大排長龍,但係今日午市去,冇乜食客。
之後午市未必會再來,但是晚市會找機會光顧的。