喺旺角行咗陣見有啲肚餓,即刻上網搵吓有咩好食,見都幾多人推薦呢間「日本野」,決定去試吓~呢度提供嘅食物款式顧名思義同店名一樣,係日本嘢,餐牌上亦顯然易見有唔同嘅選擇,包括定食、丼飯、鍋物、各類小食等。石燒霜降吉列牛小排 $248一場嚟到,點可以唔叫返樣招牌嘢食~呢個係定食,隨餐附送湯或沙律,另外仲有大大碗珍珠米飯同蛋,同埋飲品,份量都唔少。每一塊肉嘅四邊都會有層薄薄吉列皮,一片片咁將佢放到石板上,慢慢加熱,按個人喜好調節熟成度,沾少許醬汁,疊係飯上送入口,係小編最享受嘅食法~個人建議唔需要整到太熟,避免肉質變鞋,見佢開始變淡啡色,略帶粉嫩就可以食用啦。厚燒鰻魚玉子 $48見評價不錯,決定跟餐加配,一碟共有三件。果然係厚切玉子,有返咁上下大小,甜味偏重,大致不過不失,沾埋旁邊醬料更滋味。食完係略嫌口感方面可以更濕潤,而如果鰻魚再大粒啲,相信整體效果會更佳,味道亦更濃郁。火炙碟魚群邊海膽丼 $168朋友係海膽迷,一見到呢兩個字就即刻雙眼發光,二話不說揀咗佢。上枱見到蝶魚裙邊都幾多,顏色潔白,配搭鮮豔海膽,除賣相得宜,味道都不錯。群邊經過輕輕火燒,散發一股獨香烤氣息,咬落特別軟滑又唔會過油;

石燒霜降吉列牛小排 $248

厚燒鰻魚玉子 $48

火炙碟魚群邊海膽丼 $168
朋友係海膽迷,一見到呢兩個字就即刻雙眼發光,二話不說揀咗佢。上枱見到蝶魚裙邊都幾多,顏色潔白,配搭鮮豔海膽,除賣相得宜,味道都不錯。群邊經過輕輕火燒,散發一股獨香烤氣息,咬落特別軟滑又唔會過油;海膽無吝惜供應,試落尚算新鮮,無怪味,旁邊仲有唔少魚籽,鹹鮮帶甜,算係對得住呢個價格。

總括黎講呢間餐廳就腳易搵,價格中上但同份量成正比,之後有機會都可以試下其他野食,仲有甜品同酒精飲品㗎~
  • 厚燒鰻魚玉子
2022-06-23 24 瀏覽
想食日本野?當然要去「日本野」😋位於旺角銀城 好方便又容易搵有一日同朋友係旺角行完街 又想食日本菜就決定一齊去試吓🥳1.石燒降霜吉列牛小排上枱時配以石燒爐 吉列牛 仲配上溫泉蛋 好耐之前係韓國食過吉列牛 一直念念不忘今次係日本野食一樣好食 油脂平均 重牛味仲好juicy好好食😋 2.大阪燒份量好大 好足料 同朋友都好驚喜仲配有好多醬汁 味道剛剛好😋3.自選丼飯可以自選四款刺身 揀咗三文魚、甜蝦、北寄貝同八爪魚包麵豉湯 沙律🥗 刺身質地非常好 每樣刺身都好鮮甜份量亦好足料👍🏻 4.壽司火炙三文魚壽司 入口即溶🥹 甜蝦壽司 蝦肉好大隻 非常新鮮魚籽壽司 好大舊 咬落去都好新鮮 唔會有腥味推介各位去旺角嘅朋友仔去試下一解對日本美食嘅思念之情🤤📍日本野 (旺角)旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
想食日本野?當然要去「日本野」😋

2.大阪燒
份量好大 好足料 同朋友都好驚喜
仲配有好多醬汁 味道剛剛好😋

3.自選丼飯
可以自選四款刺身 揀咗三文魚、甜蝦、北寄貝同八爪魚
包麵豉湯 沙律🥗 刺身質地非常好 每樣刺身都好鮮甜
份量亦好足料👍🏻

4.壽司
火炙三文魚壽司 入口即溶🥹
甜蝦壽司 蝦肉好大隻 非常新鮮
魚籽壽司 好大舊 咬落去都好新鮮 唔會有腥味

推介各位去旺角嘅朋友仔去試下
一解對日本美食嘅思念之情🤤

📍日本野 (旺角)
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓

2022-06-20 52 瀏覽
呢間餐廳黎過好幾次,而且平日都多人,所以最好就book定位🤗散叫咗一個丼➕️定食,個定食好抵大板風吉列豬扒定食$138跟餐🈶️沙律/湯,日本米飯同溏心蛋,仲跟埋餐飲吉列豬扒有兩大塊,外層口感酥脆,味道不錯 👇🏻叫一個定食仲加追埋以下三款小食芝士年糕$28一客有2件,裡面嘅芝士唔算多,外層香脆,食落都幾好味 厚燒鰻魚玉子$48呢個抵食必試,有3件玉子,燒鰻唔會腥,襯熱食好好味😋 鹽燒原隻大虎蝦$48有1條大蝦,燒得剛剛好,唔會好乾身,肉質嫩滑 蔥吞拿魚蓉三文魚籽丼$168呢個丼有超多三文魚籽,食落都好夠鹹,唔駛落豉油,吞拿魚蓉口感香滑,好食

散叫咗一個丼➕️定食,個定食好抵
大板風吉列豬扒定食$138
跟餐🈶️沙律/湯,日本米飯同溏心蛋,仲跟埋餐飲
吉列豬扒有兩大塊,外層口感酥脆,味道不錯

👇🏻叫一個定食仲加追埋以下三款小食

鹽燒原隻大虎蝦$48
有1條大蝦,燒得剛剛好,唔會好乾身,肉質嫩滑

蔥吞拿魚蓉三文魚籽丼$168

2022-06-18 45 瀏覽
石燒霜降吉列牛小排$248上網睇見質素好似唔錯 所以叫左呢個😆牛既質素的確幾好 油脂豐富 唔記得睇火燒耐左都唔韌 份量都夠多 但我覺得可以切厚啲 口感會更加好 牛本身冇調味 不過就有提供醬汁同鹽點嚟食 另外套餐仲配沙律/湯、飯同溫泉蛋 同飲品 蛋汁配牛真係好夾🥹✨ 霜降牛肉壽喜燒 $248套餐配沙律/湯、飯/烏冬、飲品 個份量都足夠 個湯甜甜地 啲配菜索哂啲湯汁好食😛但定價有啲進取 呢隻牛就冇吉列個款油脂咁豐富 但牛味就會重啲🤪
石燒霜降吉列牛小排$248

霜降牛肉壽喜燒 $248
2022-06-16
  • 石燒吉列霜降牛小排
2022-06-16 121 瀏覽
一聽餐廳名 唔使我介紹 都知係食日本嘢啦 😎 今日嚟咗銀城廣場9樓嘅日本野 其實都係俾佢個名吸引咗 因為真係嚟日本野食日本嘢哈哈😝火炙鰈魚裙邊海膽丼呢個係一個set dinner嚟嘅😗 包左一個沙律或者餐湯同埋餐飲☕️ 我哋就揀咗沙律 感覺比較輕盈呀嘛 係一份蟹子青瓜沙律🥗 餐飲就叫咗熱檸茶🍋 個丼飯一上碟已經好香 有一陣火炙嘅味道飄埋嚟🔥 擺盤好靚 一塊塊鰈魚裙邊疊埋一齊 再用火槍輕輕炙一炙 雖然食落口依然好有油香 但係絕對唔會太膩🤩 面頭仲有三文魚子同埋海膽 海膽好新鮮絕對唔會有苦味厚燒鰻魚玉子呢個係跟餐加配嘅小食 一碟有三件 玉子搭配鰻魚再加面頭嘅木魚碎 蟹籽真係口感豐富🥰精選壽司拼盤其實我都係因為呢個拼盤乜都有啲嘢叫嘅🤓 有蔥吞拿魚蓉 甜蝦🦐 章紅魚 左口魚🐟 三文魚子同埋油甘魚 每一樣都好新鮮 個人最鍾意甜蝦因為佢兩隻都好大隻 而且好有鮮味😋豚肉大阪燒大阪燒有三款可以選擇 我哋就揀咗豚肉大阪燒 Size比我想像中大 入面嘅餡料有豚肉椰菜同埋粉漿 Size係大過我塊面呀😨 而且有好多椰菜🥬 食完真係好飽肚整體來講呢間餐廳環境好似日式居酒屋咁 而且二人枱比一般坊間餐廳闊落 好似我哋
精選壽司拼盤
精選壽司拼盤
豚肉大阪燒
整體來講呢間餐廳環境好似日式居酒屋咁 而且二人枱比一般坊間餐廳闊落 好似我哋嗌四樣嘢食張枱都擺得晒🫢 整個用餐體驗都唔錯啊
2022-06-15 113 瀏覽
同媽咪2 個行街街, 行到肚餓就帶咗佢去食佢最鐘意嘅 ❥⧽日本野 ❥⧽。𓊈精選角切魚生丼𓊉丼飯上面舖滿唔同嘅魚生粒粒, 有三文魚, 蟹籽, 八爪魚, 北寄貝, 油甘魚, 鰈魚, 蟹柳同甜蛋。三文魚, 油甘魚同鰈魚都好新鮮, 充滿油脂。八爪魚同北寄貝好爽口, 唔會覺得韌。𓊈三文魚刺身𓊉三文魚幾厚身, 食落真係好肥美呀。𓊈蟹籽沙律𓊉份量都幾多, 蟹柳係原條而唔係切成絲, 青瓜絲好爽口, 撈埋一齊食, 正。𓊈火炙三文魚壽司𓊉三文魚燒到好香, 放入口油脂感 up up!𓊈追加 ✧ 厚燒鰻魚玉子𓊉玉子好滑呀, 側邊有個黑松露沙律醬可以蘸嚟食, 成件事個口感層次提升咗。✧✧ 餐廳職員好attentive, 有需要都好快嚟幫忙, 平日夜晚都幾多人食, 如果去食嘅一定要 book 位呀。

𓊈精選角切魚生丼𓊉

𓊈三文魚刺身𓊉
三文魚幾厚身, 食落真係好肥美呀。

𓊈蟹籽沙律𓊉

𓊈火炙三文魚壽司𓊉
三文魚燒到好香, 放入口油脂感 up up!

𓊈追加 ✧ 厚燒鰻魚玉子𓊉

三文魚刺身
蟹籽沙律
火炙三文魚壽司
2022-06-13 35 瀏覽
呢間餐廳叫得做日本野 當然就係要食日本菜🇯🇵勁鍾意食壽喜燒嘅我 入到去就即刻食咗個霜降牛肉壽喜燒 清甜嘅湯底 最啱就係配爽口彈牙嘅烏冬💓個鍋真係夠晒足料 牛肉嘅份量好多 肉質嫩滑牛味濃 入面仲有大量嘅配菜 真係好豐富👍
2022-06-12 51 瀏覽
大阪風吉列豬扒定食 $138份量十足嘅吉列豬扒👍🏻足夠兩個人一齊食👅炸到外脆內軟🤩但一啲都唔會覺得好油膩豬扒仲keep到啲肉汁 正吖加埋大阪燒醬汁同椰菜一齊食好豐富🤓仲可以配埋溏心蛋一齊食😝厚燒鰻魚玉子 +$48玉子燒非常厚身同嫩滑😍蛋味香濃 而且甜甜地配埋有彈牙口感嘅鰻魚 蟹籽 木魚絲同沙律醬一齊食好有層次感👍🏻自選丼飯 $158價錢嚟講都算抵食😜三文魚魚肉細緻滑嫩🥰油甘魚入口甘香 肉質嫩滑 可惜略嫌油份唔夠充足🙈北寄貝 爽口唔痴牙 鮮甜嘅彈牙感十足👍🏻蟹棒 新鮮易入口 肉質鮮甜美味💕食完有種超飽嘅感覺 滿足感十足❤️脆味雞軟骨$58經典雞軟骨嘅味道有咬口得嚟又唔油膩鹹鹹地好惹味👍🏻好好味份量仲好多添🤓冷泡水果茶 $88水果茶有種令人心曠神怡嘅感覺😚有助消化食物🤪可惜嘅係茶味就比較重水果味道嘅比重如果可以再提升一下就完美🙈Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟

大阪風吉列豬扒定食 $138

📌好味程度:🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
🇯🇵日本野🎌趣事分享一則🙆🏻‍♀️某日我同朋友講我想食日本野🤔 佢好快咁應承我🤣就問我想食邊間我話間餐廳就係咪就係叫日本野🇯🇵🤣🤣🤣日本野🇯🇵餐廳名非常特別😆係位於旺角銀城樓上☺️地點都非常易揾方便店內裝修都幾有居酒屋既感覺❤️ 食物價錢都幾大眾化💁🏻‍♀️晚市佢有好多唔同定食選擇 + 自選丼飯🤩👧🏻霜降牛肉壽喜燒🥩🍲 💵 HK$ 248🥩牛肉質素幾好, 食落去啖啖肉勁😝 牛係好大塊絕對唔係啲碎濕濕既牛肉❤️蔬菜份量同菇菇豆腐都幾多, 特別有我愛既皇帝菜同娃娃菜🤤而我好愛佢既湯底真係好好味💕 壽喜燒湯非常濃郁甜甜的😙係我中意既定食亦都配埋烏冬, 每條烏冬索哂壽喜燒嘅湯真係好無敵😆值得一題個細心位係佢可以一直有過火鍋爐Keep住壽喜燒嘅溫度👍🏻咁就可以食到尾都係一個熱辣辣嘅壽喜燒💖👧🏻和風🍊柚子雞翼🐔 (追加小食)💵HK$ 68燒雞翼我自細鍾意食😂燒雞翼我係有驚喜既✨ 雞翼炸得外脆肉嫩上面鋪滿左滿滿酸酸甜甜嘅柚子🧡都無影響雞翼外皮變淋, 而且非常開胃! 😚 不錯不錯😌 讚👍🏻👧🏻雞泡魚乾💵HK$ 64食居酒屋的話雞泡魚乾係必點🧡魚乾燒得唔會太乾☺️食落去好似燒魷魚咁🤤上面亦都鋪咗少少芝麻好香口, 口
🇯🇵日本野🎌

食物價錢都幾大眾化💁🏻‍♀️
晚市佢有好多唔同定食選擇 + 自選丼飯🤩

👧🏻霜降牛肉壽喜燒🥩🍲
💵 HK$ 248

蔬菜份量同菇菇豆腐都幾多, 特別有我愛既皇帝菜同娃娃菜🤤
而我好愛佢既湯底真係好好味💕
壽喜燒湯非常濃郁甜甜的😙係我中意既
定食亦都配埋烏冬, 每條烏冬索哂壽喜燒嘅湯真係好無敵😆

👧🏻和風🍊柚子雞翼🐔 (追加小食)
💵HK$ 68

食居酒屋的話雞泡魚乾係必點🧡
魚乾燒得唔會太乾☺️
食落去好似燒魷魚咁🤤
上面亦都鋪咗少少芝麻
好香口, 口感上亦都多左少少層次🙂 點埋沙律醬🤭正🥰

👧🏻厚燒鏝魚玉子🥚 (追加小食)
💵 HK$ 48

玉子滿滿既蛋香味😙
上邊鋪左三文魚子同埋木魚做點綴, 中間就夾住左鏝魚係裡面, 不錯❤️
如果中間舊鰻魚可以再大嚿啲同蛋再嫩滑就更Perfect啦😍另外佢仲配有黑松露蛋黃醬💛💛💛 點埋就無得輸啦

👧🏻精選壽司拼盤
💵HK$ 128

食日本野又點可以少得食壽司呢🤣 呢個壽司拼盤有
🍣油甘魚壽司 甜蝦壽司 魚籽壽司 等等 ….
🍣壽司嘅質素都還不錯🧡
不過下次有我會想試佢嘅丼飯多D🥰

📍日本野 (旺角)
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓

2022-06-09 33 瀏覽
Chicken steak donburi with scrambled egg滑蛋雞扒丼 🍗🍳 $158呢款滑蛋雞扒丼雖然醬汁唔算太多,但係滑蛋覆蓋晒成個碗嘅area超大份😍,而雞扒嘅外皮煎到好脆🐔,入面肉質嫩滑醃得好入味,撈埋日本米一齊食味道啱啱好Japanese style fried rice with eel 🐟鰻魚炒飯 $168鰻魚炒飯主要有鰻魚粒、粟米🌽、紅蘿蔔粒 🥕同埋免頭嘅一堆木魚絲,炒飯粒粒分明,望落深啡色但食落去味道唔會太鹹,而且份量仲好多夠飽肚👍🏻Cheese rice cake 🧀🍡 芝士年糕 $28口感煙韌嘅芝士年糕外皮炸到金黃色,咬落去好chewy 😍,年糕嘅中間有少少流心芝士,係個幾正嘅小食Sashimi platter 🦐🐙 刺身拼盤 $98新鮮嘅刺身拼盤有甜蝦、北寄貝、三文魚同八爪魚各🦑兩件,三文魚腩好肥美,八爪魚同北寄貝就鮮甜爽口!
滑蛋雞扒丼 🍗🍳 $158

鰻魚炒飯 $168

Cheese rice cake 🧀🍡 芝士年糕 $28

Sashimi platter 🦐🐙 刺身拼盤 $98
2022-06-07 38 瀏覽
日本野今日約左3點係附近做facial💆🏼‍♀️,起身就搭車去到附近搵食。記得之前朋友帶過我去銀城樓上搵食。唔去過都唔知道原來樓上有咁多野食🍴🍽🥢🥄。睇open rice見到有間日本餐廳🇯🇵🇯🇵叫日本野。抱住試下嘅心態去試下,點知好有驚喜🥰。午餐menu📝唔算多。但好似樣樣都好吸引😍。爭紮左5分鐘到底食丼飯好🍚定定食好🍱。最後決定食定食🍱。特選刺身拼盤定食$118🍱,個set包括三文魚🐟🐟、油甘魚、甜蝦🦐🦐、八爪魚🐙🐙、帶子各2件)配味噌湯、豬骨湯烏冬/蕎麥冷麵🍜🍜,而我就選擇左配蕎麥冷麵。刺身好新鮮。三文魚🐟同油甘魚🐟同充滿魚油嘅甘香。甜蝦🦐🦐同帶子都好爽彈。味噌湯味道偏清淡。其實食刺身都唔好飲啲太濃味嘅湯。因為若然太濃味嘅話。去到食刺身嘅環節就好難食到刺身本身嘅鮮味。蕎麥冷麵🍜🍜好彈牙。而且加埋少少醬油凍食,係呢個炎炎夏日嚟講簡直就係消暑美食😋😋。最近點左杯凍咖啡🥤🥤,成餐飯好岩夏天食。雖然價錢唔算平🧾🧾。但間唔中都要對自己好啲。
日本野

2022-06-07 43 瀏覽
野食份量較細少,🥲🥲價錢較貴。 壽司細件,🥺😮‍💨飯細肉細。壽喜燒煱物類:正常,份量適中,味道「可」。石燒肉:👍🏼👍🏼,好食嘅,但份量都係細份,細細粒牛肉片,一份唔夠喉
野食份量較細少,🥲🥲價錢較貴。
壽司細件,🥺😮‍💨飯細肉細。
壽喜燒煱物類:正常,份量適中,味道「可」。
2022-06-07
2022-06-03 62 瀏覽
端午節易訂位,網上評語不差。其實係普通日本餐廳,以咁嘅價錢,其實可以好啲。不算貴,但刺身比較孤寒。味道不差亦不是勁好,普通飯一餐。招呼不錯。但下次會揾一間好啲嘅 😊
端午節易訂位,網上評語不差。

牛肉壽喜燒
刺身
吉列豬扒定食
四點自選魚生飯
牛肉壽喜燒
吉列豬扒定食
四點自選魚生飯
2022-05-30 74 瀏覽
這絕對是一家優秀的餐廳 食物價錢合理但回頭客多大概是因為呢到的員工用心待人縱使人客咁多員工的態度依然係懇勤 親切 有禮感覺就似走進日本的小食堂賣點是店家與客人的交流.《火灸鰈魚裙邊海膽丼》絕對有驚喜的丼飯搭配沒想到有神秘配角三文魚籽作配搭油脂豐腴的鰈魚灸燒後更甘香口感軟糯 入口溶化橙黃色的海膽鮮甜滑溜整個組合結合鮮甜的好滋味.《石燒霜降牛小排》一客牛小排有8件賣相雖沒有平均分布的油脂但食落也不賴牛味非常濃而且質地柔軟加埋半熟糖心蛋一同拌飯感覺很滿足.《厚燒鰻魚玉子》一定唔可以錯過追加小食呢一環$48就有三件厚燒鰻魚玉子真係唔係講笑件件都棉胎咁厚好足料

這絕對是一家優秀的餐廳 食物價錢合理

$48就有三件厚燒鰻魚玉子
真係唔係講笑
件件都棉胎咁厚好足料
2022-05-29 46 瀏覽
見咁多好評.Book左試下..但…認真好一般$200幾的壽喜燒鍋又未去到難食但 同去連鎖店食一人邊爐差唔多啲牛甚至更差…性價比超低埋單$1400但感覺最多值4/500..唔明啲好評點黎…😅
見咁多好評.
Book左試下..
但…認真好一般
$200幾的壽喜燒鍋
又未去到難食
但 同去連鎖店食一人邊爐差唔多
啲牛甚至更差…
性價比超低
埋單$1400但感覺最多值4/500..
唔明啲好評點黎…😅