2018-12-09 904 瀏覽
原先訂11人,後來因有兩朋友屯門收工出來,但今晚屯門公路十車相撞有2個塞車嚟唔到!於是,食左半個鐘,經理行埋嚟話要縮短我哋三份一枱,要比另外兩位客人搭枱!😕😕真搞笑,食韓燒有搭枱!但兩位又唔搭其他枱係要搞人哋9人枱,甚麼服務態度?飲品少、食物又漏單!一定冇下次!為左做多兩個客搞寸人哋9個人嘅聚會,完全唔理客人感受!雖然價錢平,但都唔係連大排檔嘅服務質素都冇囉!呢個經理要學吓D下屬侍應、傳菜阿姐嘅服務態度啦!😏😏
2018-12-05 700 瀏覽
今次黎到旺角食韓燒放題,食物款式種類尚可,出面凍櫃任食食物有幾款個感覺放左好耐有點乾硬(3分)但係有D係唔錯,個冬蔭功湯幾好(6分),不過都唔夠個五花腩正(7分),其他燒肉既都ok,服務唔錯,整體(5分),人均約$200#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #tasty #東大門東大門地址: 旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓

東大門
地址: 旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
2018-11-29 900 瀏覽
上次來東大門已經有差唔多年幾前,當時印象都唔錯,今日再來,感覺依舊,最值得讚依然係佢地燒烤爐,設計抽風良好,食完一啲都唔臭,話哂我地山長水遠坐車番屋企好尷尬嘅。餐牌上燒物選項唔算多,基本款式有齊,例如豬、牛、羊、雞肉、雞翼、肥牛卷、豬排骨、五花腩等。雖然主打韓燒,但一樣有自助區供應泰、日料理,例如炸物、冬蔭公、三文魚刺身、壽司等,全部自取。個人認為牛肋條、雞翼同原條五花腩比較好食雖然預先醃過,但冇過份重口味。五花腩原條,都厚身,而且有生菜任食,包肉食冇咁膩。最後拎左一碟西瓜食,去油膩啊;臨尾食左碗南瓜露,味道比想像中好,裡面除左南瓜肉,仲有芋頭,又幾香甜

雖然主打韓燒,但一樣有自助區供應泰、日料理,例如炸物、冬蔭公、三文魚刺身壽司等,全部自取。

個人認為牛肋條、雞翼同原條五花腩比較好食

2018-11-20 776 瀏覽
明明講好訂了7點至9點的放題,8點就告訴要埋單,據理力爭都無用,只給了一個半小時的時間,根本吾夠時間食。而且食物質量麻麻,好多都要另外加錢才能食,一次不開心的聚會😏
2018-11-17
🍢晚市自助任食韓燒 🍢地點方便 選擇以任食來說不少 Cp很不錯肉類質素不錯 調味亦不過重 推薦原條五花腩 豬頸肉 牛脷 章魚上菜齊亦快 每碟份量都唔會太少只係但肉切得有點碎 要時刻睇火啊另一貼心位 每個店員都很有耐心和殷勤不時幫忙快燒焦食物的我倆😭.飲品 酒和湯都任飲🍷🍹🍵任夾熟食🍗🌽🍜有泡菜煎餅 韭菜煎餅 炒飯 炒粉絲春卷 煎堆 豬腳薑 牛筋 甜粟米etc (兩款煎餅挺好)冷盤🍣有壽司 各款泡菜 魚乾甜品🍧有糖水 椰汁糕 西米芒果布丁 涼粉.若想不到吃什麼 又想吃的痛快 推薦這間😎
🍢晚市自助任食韓燒 🍢
冷盤🍣有壽司 各款泡菜 魚乾
甜品🍧有糖水 椰汁糕 西米芒果布丁 涼粉
若想不到吃什麼 又想吃的痛快 推薦這間😎

2018-11-05 636 瀏覽
<經濟實惠味道好既任食韓燒>😄今日黎到 呢間東大門韓燒 坐位舒服 寛闊 有長枱有卡位 播住韓國歌😄 任食每位188 蚊 但性價比高 食物種類多 除左有任點 既 豬牛羊雞 魷魚 金菇 腸等等既食物外 仲有 d加錢食物 好似28 蚊既豆腐湯 要黎燒烤既厚切午花腩 都係一個好好既選擇黎😄 1 食店既通風系統好好 一路燒 d煙都吸得好快 因為太多野食 講唔哂 個人覺得燒牛脷夠薄同爽口 🐮八爪魚仔都好夠彈牙 豬頸肉夠哂彈牙🐷而 牛肉都好煙靭 juicy 🐮 整體十分唔錯 而且每人都有一份新鮮甜既海蝦同蜆🦐 好新鮮 正 跟住因為為食既關係點左 28 蚊既厚切五花腩 🐷 好厚切 一路煎至金黃色 好香脆 juicy用生菜包住點埋茄汁好味😍2. 出面可以拎既食物有好多選擇😄 有鳳爪 春卷 三文魚 炒飯 炒粉絲 選擇好多 😃 而且有各式汽水 飲品 任拎 仲有啤酒 抵食抵飲🍺 🍴韓式豆腐辣湯 28 蚊 🌶 湯低落足料 好多滑豆腐 仲有好多菜 有 d似羅宋湯既口味 酸辣度夠。又帶 d甜 入面仲有少少豬腩肉 🐷夠哂豐富 🍴甜品唔知點解韓燒會有泰式甜品 但味道唔錯😄 有楊枝甘露糕 都幾甜酸開

<經濟實惠味道好既任食韓燒>😄

🍴韓式豆腐辣湯 28 蚊 🌶

🍴甜品
唔知點解韓燒會有泰式甜品 但味道唔錯😄 有楊枝甘露糕 都幾甜酸開胃 仲有甜椰汁糕 同咪芒果糯米飯 估唔到 d糯米飯都幾香甜軟熟 以任食黎講十分唔錯🍚😃

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#東大門韓國料理
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5 樓
~~~~~~~~~~~~
2018-11-05
2018-10-26 427 瀏覽
約左個老友係旺角食飯,可能天氣有點涼,大家異口同聲話食韓燒,真係好耐冇食過,用apps搜尋過覺得東大門唔錯,到埗後見到有幅情人鎖牆,環境都幾大,每張枱都係獨立卡位,坐得舒服。食物櫃有好多選擇,見到咁多野食已經流晒口水冬陰公,第一樣食既野,因為被香味吸引住,酸尾尾幾開胃,d蝦就算熟左都好大隻。我係食肉獸,哩d係部份肉類,醃製既食物熟左都唔會好鹹,岩岩好,五花腩好多油份好香口,半肥半肉口感好食,仲有豬頸肉好腍爽,食左咁多肉都要食菜平衡返,而且解一解油膩感。甜品,我最鐘意椰汁既制品,好重椰香味。我同個fd兩個都食得好飽,整體食物質素唔錯,價錢約$200每位都幾合理,有機會可以下次再食。

食物櫃有好多選擇,見到咁多野食已經流晒口水

甜品,我最鐘意椰汁既制品,好重椰香味。

2018-10-26 3525 瀏覽
今日突然之間好想食韓燒,係旺角放工近近地同朋友去左東大門。一出地鐵站就到, 一定會見到佢大大個招牌, 地方超方便。我地6點半去到, 可能時間尚早,可以任選坐位, 店員安排左我地坐低之後,我地就去行左圈睇下有咩食。我地叫左個任食PLAN,計埋加一大概200蚊左右, 可以TICK紙叫韓燒既食物之外, 出面自助區都係任食既, 至於餐廳都有加錢叫其他食物, 不過相信我地就咁點燒既野食加出面自助區都應該好夠飽!! 介紹一下自助區既食物!! 真係幾多, 熱盤有豬腳薑, 成條粟米, 豬皮魚旦…冷盤有壽司, 韓式前菜…熱湯都有3款可以揀, 炸物有薯條, 春卷…炒飯炒麵菜都有好多好多選擇, 仲要小小甜品同埋幾款生果!!!!真係好多野食!! 甜品樣樣都Keep到水準。湯又好足料,特別係個人參湯,參味好濃,正!任點既食物種類主要係肉類品多, 豬牛雞羊都有, 另外仲有小小魚類同蔬菜, 落完單,啲野食好快送到黎。碟蝦同蜆係跟餐送既,二人分量都好多。蜆雖然細隻,但鮮甜。蝦唔係細隻既蝦仔,燒完之後蝦膏多到要爆出黎,厚肉。我地就咁食無加調味都已經好夠味。另外我地仲叫左原條五花腩、牛脷、金菇肥牛、牛肋骨、海墨魚仔、魷魚

跟餐海鮮

另外我地仲叫左原條五花腩、牛脷、金菇肥牛、牛肋骨、海墨魚仔、魷魚鬚等等⋯⋯
原條五花腩咁燒真係以為自己去左韓國東大門,成條自己燒,自己剪, 再燒到個面有小小焦, 未放入口已經感覺到韓國既味道。加少少鹽喺面,又香又好夠味。肥瘦適中,有咬口。

牛肋骨都好好味,本身牛肉唔難燒,但就驚自助式既牛會唔夠新鮮。但哩間水準唔錯,唔使點任何調味已經好好味。另外驚喜既係牛脷。因為簿砌既關係,好快熟,而且口感相當好。本身唔太鍾意牛脷既我都食左好多塊。

海魷魚鬚同海墨魚燒完全唔韌,好好味。比起肉,可以叫多碟再食。

飲品放面都係自取,喺自助區有兩個雪櫃。飲品種類都係正常罐裝飲品多, 想要唔凍可以問店員,都會有。
總結,價錢平,食物種類都夠,地方都坐得舒服,店員服務唔錯,會再黎。
有時候成班朋友喺旺角,真係會唔知食乜好。而哩間東大門韓國料理放題我就光顧過幾次啦,因為價錢合理、CP值高,而且啱晒食肉獸,就算同行有男仔朋友,都唔會擔心佢地唔滿足食唔飽!座位同座位之間嘅空間感十足,環境幾好乾淨企理,一班朋友聚餐都可以坐得幾舒服,食足兩個鐘頭都冇問題。呢度係半自助半寫紙嘅放題餐廳,例如頭盤、湯品、刺身壽司、汽水同甜品就可以自助去拎,而主食類就主要用餐紙點,另外可以加錢嗌其他熱食。老實講呢個價錢收費本身唔係抱有太大期望,但係一坐低就見到餐廳供應汽水一啲都唔馬虎,而且仲有啤酒提供,誠意十足!冷盤有泰式鳳爪、醃青瓜、泡菜,款式算多選擇,呢啲冷盤要來配燒肉的確唔錯,可以減低油膩感。一去到肚餓,仲有小食可以先食為快,炸雞翼、春卷、蝦餅等等大量泰式小食,味道唔錯。一讚嘅係呢度嘅冬陰公湯,味道好香濃,微微嘅香辣,入口好惹味,連我呢啲BB班都可以飲到,仲好足料,嚟食飯嘅朋友必定要試呀!呢度仲有免費刺身供應,而且店員比得好大方,唔使排隊之餘,仲大大碟今日拎俾你。雖然三文魚唔算話好肥美,但味道比起係超市買的好,我就鍾意燒熟嚟食。一坐低,店員就送上一碟海鮮俾我哋,絕對非常有心意,冇諗過呢個價
有時候成班朋友喺旺角,真係會唔知食乜好。
而哩間東大門韓國料理放題我就光顧過幾次啦,
因為價錢合理、CP值高,而且啱晒食肉獸,
就算同行有男仔朋友,都唔會擔心佢地唔滿足食唔飽!

座位同座位之間嘅空間感十足,環境幾好乾淨企理,
一班朋友聚餐都可以坐得幾舒服,食足兩個鐘頭都冇問題。

呢度係半自助半寫紙嘅放題餐廳,
例如頭盤、湯品、刺身壽司、汽水同甜品就可以自助去拎,
而主食類就主要用餐紙點,另外可以加錢嗌其他熱食。

老實講呢個價錢收費本身唔係抱有太大期望,
但係一坐低就見到餐廳供應汽水一啲都唔馬虎,
而且仲有啤酒提供,誠意十足!

冷盤有泰式鳳爪、醃青瓜、泡菜,款式算多選擇,
呢啲冷盤要來配燒肉的確唔錯,可以減低油膩感。

一去到肚餓,仲有小食可以先食為快,
炸雞翼、春卷、蝦餅等等大量泰式小食,味道唔錯。

一讚嘅係呢度嘅冬陰公湯,味道好香濃,微微嘅香辣,
入口好惹味,連我呢啲BB班都可以飲到,仲好足料,
嚟食飯嘅朋友必定要試呀!

呢度仲有免費刺身供應,而且店員比得好大方,
唔使排隊之餘,仲大大碟今日拎俾你。
雖然三文魚唔算話好肥美,但味道比起係超市買的好,
我就鍾意燒熟嚟食。

一坐低,店員就送上一碟海鮮俾我哋,
絕對非常有心意,冇諗過呢個價錢,
仲會按人頭送上免費海鮮,海蝦入口肉質彈牙爽口。

厚切五花腩我覺得係必點嘅,經燒烤後會大幅收縮出油,
食落口好香,建議原塊燒熟唔好剪開燒,
等D肉汁可以鎖住係肉入面,入口肉味更濃郁。

上菜嘅速度好快,而且份量一啲都唔小家,
唔會好似出面啲放題咁,落幾次單先嚟,圖中為2嘅份量。
最鍾意嘅呢度係佢地嘅肉唔會加好多調味料,
所以一食就知道會唔會唔新鮮。

最後甜品仲有西米露、泰式糕點、西米布甸、生果等等,
質素都OK,講真呢個價錢提供咁多選擇,由頭盤至甜品都有提供,
仲有免費汽水同啤酒,整體質素又唔差,
店員嘅服務又快,絕對比起好多放題做得好。
2018-09-20
  • 厚切五花腩
  • 冬陰公湯
2018-09-14 580 瀏覽
本人諗住去東大門食韓燒價錢與食品不相稱, 食物的小, 好多嘢都要加錢, 奉勸大家考慮先好上去, 员工態度服務極差, 價錢極不合理, 食物款式的小, 總之大家唔好去嗰度食呀, 史上最難食嘅韓燒, 奉勸大家冇嘢食都唔好去食
2018-09-14
10 分鐘 (堂食)
2018-08-22 552 瀏覽
$188 2小時任食 🍗韓燒平有平食,貴有貴食,東大門主打任食韓燒,仲有唔同既冷盤熟食同甜品等,食物都幾多元化🐷.冷盤有泰式鳳爪、醃青瓜、泡菜,仲有三文魚刺身同壽司🍙,熟食有魚蛋、煎餅,鴨腎,炒粉麵,夠晒熱!仲有唔同既炸物,薯條、春卷、炸饅頭、雞翼,甜品有啫喱涼粉,各樣水果等,個椰汁糕都幾好食~.韓燒方面,一入座就會送上一碟海鮮拼盤,燒肉就自己係紙上填,都有雞牛豬羊類,如有雞翼,肥牛,牛肋骨,豬頸肉,多春魚,墨魚等等🍗🍗.我最鍾意就係燒完原條五花腩,勁大條,落少少鹽燒嚟食已經好好食,皮脆肉腍,豬味重,韓燒好易燒燶個燒烤盤,店員都會成日幫我地替換👍

冷盤有泰式鳳爪、醃青瓜、泡菜,仲有三文魚刺身壽司🍙,熟食有魚蛋、煎餅,鴨腎,炒粉麵,夠晒熱!仲有唔同既炸物,薯條、春卷、炸饅頭、雞翼,甜品有啫喱涼粉,各樣水果等,個椰汁糕都幾好食~

2018-08-22 276 瀏覽
上星期同朋友喺旺角唔知食咩嘅時候,係旺角站一出做就見到一個大大嘅東大門嘅招牌,我哋就一於試吓呢個嘅韓燒😚😚😚係呢個價錢來講,我對於食物的質素唔抱太大嘅期望,不過食物嘅款佢都有好多元化由於熱食到冷盤到甜品都有,不過炸物應該放咗一段時間所以呢口感就比較硬仲有一啲開胃嘅小食,不過興趣就唔大係呢兩個鐘入面,我同朋友不停喺度燒肉食,雖然偶有時癡底嘅情況,但係侍應都好快幫我地換盆,肉類都醃得好夠味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

仲有一啲開胃嘅小食,不過興趣就唔大

自己喜歡經常到旺角逛街食飯,日前朋友介紹東大門韓國料理 ; 這餐廳中午、晚市都有韓燒放題,午餐每人$140,價格實惠,款式選擇很多,所以我們決定上友誠商業中心5/F品嚐這裡的韓式放題 ~裝修以韓式作主題的燒烤料理,牆上的大大塊鐡絲網,扣著色彩繽紛的留言掛鎖。牆身設計以水泥打造,型格獨特,燈光色調柔和。餐廳多數是長枱和卡位,地方寬闊,乾淨整潔,舒適美觀,讓我們可在舒服的環境下一嚐獨特的韓式燒烤風味。餐廳午市以自助形式,另有需額外付費的韓式食品供應。自助餐食物選擇很多,單是燒烤類約有三十款,肉類、海鮮、蔬菜 ; 亦可外出自取壽司、多款熱盤、炸物、冷盤、湯品、水果及甜點選擇,還有大大個飲品凍櫃,太吸引了!牛肉、牛肋骨、豬排骨、泰式香茅豬扒、雞肉和羊肉等,肉質鮮嫩軟腍,肉味香濃,很美味 ; 雞翼有原味及泰式香茅兩款選擇,惹味可口,讚!海魷魚、秋刀魚、多春魚、海墨魚仔、八爪魚等,各款海鮮燒烤類食材新鮮,燒得香噴噴,太美味啦!燒烤過的洋蔥圈、南瓜、金菇、青椒更惹味,散發著濃濃香味,菜蔬鮮嫩爽口。各款炸物,以香脆吉列外皮炸到金黃色,味道香脆可口,一口咬下即感到陣陣軟滑,外脆內軟,香口滋味,越食越想食

餐廳午市以自助形式,另有需額外付費的韓式食品供應。

各款炸物,以香脆吉列外皮炸到金黃色,味道香脆可口,一口咬下即感到陣陣軟滑,外脆內軟,香口滋味,越食越想食 ~

三文魚壽司,鮮甜肥美,用料非常新鮮,鮮甜十足。

賣相吸引的甜品和水果,香濃椰汁糕、七彩啫喱、涼粉、芒果西米布甸、香芋南瓜珍珠西米露,清甜滋潤,非常好味!

礶裝飲品,冰冰涼涼,清爽解渴。
2018-07-23
  • 牛肋骨
  • 豬排骨
  • 泰式香茅豬扒
  • 海魷魚
  • 海墨魚仔
2018-07-22 293 瀏覽
今周周末,跟家人出久違的旺角逛街去了! 發現周圍物轉星移,完全另一番新景象! 在我們尋找食物可落腳的一刻,.無意中在銀行中心旁找到一間樓上的韓燒食肆- 東大門韓國料理 它的位置相當就腳,係MTR E2 出口隔離, THE BODY SHOP 樓上咋~可以話係地標之一 我好長時間沒到韓國啦~真的好想念!!!. 真的被【東大門】吸引了我的腳步,~哈哈~ 同時也是因它價性比高,定價相對實惠!. 餐廳晚市以自助餐形式經營,不同時段有不同的定價 (成人:$168 至 $188) 另設額外付費的韓式美食/飲品供應,滿足不同需要的你們! 電梯一出就猶如置身南山塔般~ 旁邊掛滿了7彩匙扣,上面寫著每個有心人的真心真意~ 好浪漫的氣氛! 室內裝潢簡約不浮誇,恬靜舒適! 提供的食物有30種左右,以大眾口味為主,行大眾喜好為先! 還有不同酒種供君選用~~ 額外付費的韓式美食 以這個自助餐價位來說~ 款式/選擇都吞算合理,美味!! 配料選擇 這是每枱必有的 然後我們再點了這些 急不及待要放上烤!!! 另一邊自助食品 壽司區 湯水供應 免費飲品供應:A 場中有大飲品桶,方便大家隨手取B食
今周周末,跟家人出久違的旺角逛街去了!

發現周圍物轉星移,完全另一番新景象!

在我們尋找食物可落腳的一刻,
無意中在銀行中心旁找到一間樓上的韓燒食肆- 東大門韓國料理

它的位置相當就腳,係MTR E2 出口隔離,

THE BODY SHOP 樓上咋~可以話係地標之一

我好長時間沒到韓國啦~真的好想念!!!
真的被【東大門】吸引了我的腳步,~哈哈~

同時也是因它價性比高,定價相對實惠!

餐廳晚市以自助餐形式經營,不同時段有不同的定價
(成人:$168 至 $188)

另設額外付費的韓式美食/飲品供應,滿足不同需要的你們!

電梯一出就猶如置身南山塔般~

旁邊掛滿了7彩匙扣,上面寫著每個有心人的真心真意~

好浪漫的氣氛!

室內裝潢簡約不浮誇,恬靜舒適!

提供的食物有30種左右,

以大眾口味為主,行大眾喜好為先!

還有不同酒種供君選用~~

額外付費的韓式美食

以這個自助餐價位來說~

款式/選擇都吞算合理,美味!!

配料選擇

這是每枱必有的

然後我們再點了這些

急不及待要放上烤!!!

另一邊自助食品

壽司

湯水供應

免費飲品供應:

A 場中有大飲品桶,方便大家隨手取

B食品區有大雪櫃 (隨時有驚喜^^)

飯後甜品

最驚喜有蕃薯,我最愛也…..如有雪凍就好了^0^

食物裡面,最令我齒留香有:
泰式香茅雞翼
泰式豬頸肉
泰式咖哩雞
秋刀魚
牛肋骨
你們也可以過來點點,價格&菜式都合理,
而且環境不吵攘不密集,在旺角鬧市中找到這個地方算算幸運啦!^^
2018-06-01
2018-07-18 445 瀏覽
很久沒有同姐姐撐枱腳大家都掛住係韓國食既燒肉今晚同姐姐去旺角試新野東大門聽個名就好韓國店舖好易搵到去到侍應好好反應第一時間招呼我哋入座好在我哋早去到 晏多少少很多人了店舖都幾大 裝潢都幾靚有個鎖牆 會令到人諗到韓國南山塔$188 每位 都有幾多款式食有三文魚魚生食重送碟海鮮 (有蝦和蜆) 有自助冷櫃可以隨意揀自己想食既野都幾多款式 我地食左泰式雞腳 唔錯 幾開胃又有韓國泡菜 芽菜 等等 配燒肉菜包一流唔會太油膩 咁就可以食得多d係時候講下d 主食我地點左 牛肉 牛脷 肥牛 牛肋骨 金菇肥牛卷 豬排骨我地真係食得唔多野所以樣樣叫一份 雖然價錢唔貴 但食材幾好 有牛肉味唔似普通放題 會用好多調味料去蓋過雪味不錯 不錯 性價比很高呀我地重加$18 追加厚切豬排骨 (即係五花腩)真係厚切架 有係韓國食既感覺有肥有肉 正正子重有個甜品 要介紹食到好飽 但都比個芒果西米露布丁吸引唔記得影相 但係一定要推介真係幾好食 另外要讚下既係服務會提醒應該點樣燒同埋會幫忙較大細火重會定時換燒烤爐服務同食品既性價比都很高值得再去@ddm_hk
很久沒有同姐姐撐枱腳

店舖都幾大 裝潢都幾靚
有個鎖牆 會令到人諗到韓國南山塔

$188 每位 都有幾多款式食

有三文魚魚生食
重送碟海鮮 (有蝦和蜆)

有自助冷櫃可以隨意揀自己想食既野

所以樣樣叫一份
雖然價錢唔貴 但食材幾好 有牛肉味
唔似普通放題 會用好多調味料去蓋過雪味
不錯 不錯 性價比很高呀

我地重加$18 追加厚切豬排骨 (即係五花腩)
真係厚切架 有係韓國食既感覺
有肥有肉 正正子