2020-02-18 642 瀏覽
同朋友喺荔枝角做完空中瑜珈,都成2100,去左d2 place 搵嘢食,見到呢間未收,又少人,於是入去食。佢呢度仲有自助點餐機,好方便!我叫左個照燒雞扒三文魚便當,配埋粟米同沙律,加罐可樂,好似唔洗60。份量好充足,三文魚煎得幾香,飯嘅軟硬度、黏度煮得岩岩好,真係唔錯。朋友大堆呢個照燒汁,自助斟嘅,我自己就覺得一般船,無乜特別,就算點雞扒都唔覺得特別夾。朋友點一口牛柳飯,都係煎得好香,好有牛味,係un左少少

朋友點一口牛柳飯,都係煎得好香,好有牛味,係un左少少
2020-01-08 656 瀏覽
食晏時間正頭痛食咩好,見D2 PLACE一期有一間看似西餐廳但菜牌又是日本定食類的東西,見仲有位就入去試下。收銀處在門口,要買飛落ORDER先,之後搵位等叫NUMBER。餐廳四周是方枱普通座椅,中間是幾排吧枱高櫈,我哋就揀咗角落位坐。由於12點30分去到,當時仲有啲位,不過過多一陣就滿座了,都是上班族居多。我點了午餐中最貴的鰻魚照燒雞飯便當配咖啡,也有其他類型好似三文魚或黑豚供選擇,亦有提供漢堡飽/薄餅。鰻魚幾香又多汁,照燒雞也燒得香香的,珍珠米細細粒煙煙韌韌。大體味道不錯,只是份量略嫌少DD,如果價錢下調DD就較合理了。
鰻魚照燒雞珍珠米
2020-01-07
鰻魚照燒雞珍珠米
  • 鰻魚照燒雞珍珠飯
2019-12-27 399 瀏覽
至尊pizza餐🍕板燒雞➕一口牛!豬肘飯 (飲品免費轉雜果繽治)幾抵食既日式便當,三個餐加埋200左右,夜晚都幾多人食,但等位唔算耐,因為d野食都幾快到。個裝修幾特別係黑色天花板,餐廳入面比較暗,好適合同朋友傾下計聚會下。
至尊pizza餐🍕

板燒雞➕一口牛!

豬肘飯 (飲品免費轉雜果繽治)

幾抵食既日式便當
2019-12-25
3 分鐘 (堂食)
有圖有真相,自己感受下😂真係唔講得笑!!!鯖魚燒唔熟Pizza新鮮焗唔熟,生文魚超咸牛就過熟鰻魚超甜真係離地難食嘅一分錢一分貨獅子狗唔食得生律份份都有水,超嘔心!
有圖有真相,自己感受下😂
真係唔講得笑!!!

鯖魚燒唔熟

Pizza新鮮焗唔熟,生文魚超咸

牛就過熟

鰻魚超甜

真係離地難食嘅一分錢一分貨

獅子狗唔食得

生律份份都有水,超嘔心!

2019-12-17 339 瀏覽
今天很忙,在D2買個lunch便當外賣就回公司了堂食有無限任添白飯和面豉湯,外賣就沒有面豉湯了。點了雞扒三文魚獅子狗定食,柚子蜜。前菜沙律尚算新鮮。魚跟雞扒好味,份量夠大。香葱灑落在魚上,配搭得宜。我另外拿了店的蜜糖燒烤汁點雞扒,好日式的味道!獅子狗涼了,不過芝心還是流心的。不過今天的飯很差勁,好像沒煮過般的生米,一粒粒硬崩崩的。好像把生米活呑下肚似的。。。之前吃過不是這樣,可能今天廚師煮飯下少了水吧😅
今天很忙,在D2買個lunch便當外賣就回公司了
堂食有無限任添白飯和面豉湯,外賣就沒有面豉湯了。
點了雞扒三文魚獅子狗定食,柚子蜜。

前菜沙律尚算新鮮。
魚跟雞扒好味,份量夠大。
香葱灑落在魚上,配搭得宜。
我另外拿了店的蜜糖燒烤汁點雞扒,好日式的味道!
獅子狗涼了,不過芝心還是流心的。

之前吃過不是這樣,可能今天廚師煮飯下少了水吧😅
外賣自取
2019-11-12 642 瀏覽
行完文青必去的手作商場,又想食下日本野🎎,所以搵左理間掋食的日本餐廳。日式便當的款式多,有照燒雞,一口牛,三文魚和豚肉等選擇。如果為人花心,想試一次試几款,可以選擇佢地的推廣套餐🍱。可以選擇2款肉,附炸雞軟骨同沙律,另外包一杯飲品同自助的味增湯。我叫左照燒雞+蒜香魚柳,朋友要左照燒雞+一口牛。照燒雞肉入味,汁的份量剛好,連同軟軟的珍珠米一齊食好滿足🍚。蒜香魚柳面頭仲有層厚的蒜蓉,入口有牛油蒜香,唔錯。好緊要的係,一口牛的質素令人喜出望外。雖然唔係粒粒方形,但係牛的肉質唔粗糙🐂,無咬唔斷的筋,有足夠油脂,口感合格。當然,牛肉的味就唔太特出,畢竟唔係新鮮牛。餐廳環境用左暗暗的浪漫西餐廳style🎑, 因為佢地除左有日便便當,仲會提供pizza and beer 的🍻。餐廳闊落,有bar枱同4人的枱,適合自己一個或三伍自己一齊去🍽️。所以呢~以理個價錢,有甘多份量又品質合格的肉,連小食,湯同飲品,唔錯👍👍👍

2019-11-09
5 分鐘 (堂食)
  • 照燒雞肉配一口牛套餐
2019-09-28 734 瀏覽
買完睇號碼等餐,但原來佢地員工係唔轉號碼既。搞到個餐出左好耐都冇我號碼。珍珠飯幾好味,撈飯既汁都好野味。但配菜兩樣都係栗米好似有點兒那個。不過佢地有送汽水就幾好wo
2019-09-08 820 瀏覽
呢日上瑜伽堂之前去食嘢喺荔枝角D2 place 搵到呢間餐廳見佢裝修好似一間bar 咁同埋餐牌野食都唔錯完全唔似快餐我地3個人就入去試啦我地每人叫咗一樣野食因為太趕太肚餓所以冇影好多相🙈趕住食完去上堂1. 照燒雞加鯖魚飯雞肉正常 似冰鮮雞😂鯖魚就有點乾但太肚餓所以照食冇咩要求2. 豚肉漢堡漢堡好大個😍😍入面好足料有蕃茄生菜同幾塊豚肉醬汁係日式燒汁 幾惹味仲配有香脆嘅薯角成個set 好正😆😆好食過m記3. 三文魚 pizza 70幾蚊有一個pizza 仲想點😂我見佢係即場整嘅 都幾新鮮三文魚都幾多不過餅底有啲硬點茄汁就好食啲😂😂以上三款嘢食都會有飲品送😂我揀咗玫瑰花茶係一個茶包加熱水咁中規中矩 對餐飲冇太大要求😂整體來講 性價比高 環境似酒吧嘢食唔錯 幾適合放工happy hour xd 佢仲有d beer set 有興趣可以試下😌
呢日上瑜伽堂之前去食嘢

整體來講 性價比高 環境似酒吧
嘢食唔錯 幾適合放工happy hour xd
佢仲有d beer set 有興趣可以試下😌
2019-08-30 604 瀏覽
晚上到D2 place吃晚餐,朋友想喝啤酒,來到這家店喝啤酒聊聊天。值得贊的是環境舒適和地方大,是個聊天的好地方😁.Set A 披薩+雞翼+2杯飲Set可以任選1款披薩,選了至尊披薩,披薩底厚度適中,質感略結實👌🏻餡料有紅綠椒,腸,菇和滿滿的芝士,不過沒有芝士味道😀脆炸雞翼有8隻,不過味道偏咸🤨每一隻都吃了一口鹽一樣🙃飲品方面,朋友選了啤酒,我選了抹茶紅豆奶茶,不過沒有抹茶味道,味道略甜及紅豆偏少😀這是一家適合聊天的地方😂Set A pizza + chicken wings + 2 drinks I chose premium pizza. Is if full of cheese but there is no cheese taste. Chicken wings is too salty🤨I chose Matcha Red Bean Milk Tea, however, it is no Matcha taste and less Red Bean🙃Food is not comfortable for me.The environment is so nice and lo
Set A 披薩+雞翼+2杯飲

這是一家適合聊天的地方😂

The environment is so nice and lots of seats for customers😂
❤️mylittle score: 4 環境舒適
❣️Will I be back? 20%
2019-08-25
2019-08-24 539 瀏覽
搬位執野足足執左2個full days又餓又攰,Friday lunch間間食店都勁full,星馬泰都full爆排長龍。最後去左呢間要自助order自己搵位既「板上」,成場都勁多high chair bar table,男士們放工後 happy hours good place la,但對於嬌小女士們坐 high chair 就有少少辛苦,加上天氣熱女士們多數短裙短褲有少少唔方便...飲品好正,除左一般既啡茶檸外,仲有台式手搖飲品可以揀,但要加$10,同埋自助order machine無得揀少冰少甜ga

2019-07-19 584 瀏覽
上個月同朋友去D2Place諗住行市集,之前咁梗係要醫肚啦!朋友就介紹左呢間食便當嘅餐廳,一去到見到餐牌咁多選擇自己都揀咗一陣,因為款款都好想食呀!最後自己揀咗呢個牛肉同雞嘅便當,食落去真係好好食!首先個份量非常之多,而且食落口都知道佢嘅煮法係用鐵板去燒所以食落去特別野味。而佢嘅配菜,仲有粟米番茄同埋云耳。自己雖然唔鍾意食云耳,但呢個配菜做得好出色令我都忍唔住食晒!加埋佢杯奶茶,茶同埋嘅比例做得非常之好,唔會太苦亦唔會太重奶味。
2019-06-20 908 瀏覽
D2 Place 入面的燒物+便當晚飯時間食,兩個人~$110包飲品,環境亦適合一班朋友傾謁晚餐😛除左正餐外重有小食+啤酒🍻午餐時段價錢更相宜🧞‍♂️每個便當都有配菜: 中華沙律 + 栗米🥰🐄一口牛便當:牛粒冇燒到全熟 味道都濃郁🥳🐟燒靖魚:加醋更好味 肉質比起三文魚會實啲,整體不錯
D2 Place 入面的燒物+便當
每個便當都有配菜: 中華沙律 + 栗米🥰

🐄一口牛便當:
牛粒冇燒到全熟 味道都濃郁🥳
🐟燒靖魚:
加醋更好味 肉質比起三文魚會實啲,整體不錯
2019-06-14 565 瀏覽
又係D2行街,經過畀可樂餅吸引咗入去!d set餐晚餐黎講價錢幾ok,7點幾未係好多人,坐咗一陣先開陸陸續續多人!可樂餅: 真係有日本7仔嘅味道,價錢係日本嘅2倍,但幾好味,都係值得幫襯嘅!燒豚五花: 有驚喜,燒得真係幾好食,下面又有菜long底,吸咗d油,真心幾好食!但蕎麥麵真係好一般,完全唔需要加8蚊食佢!不過如果飯響底,應該都幾油,suggest 問吓有無得飯另上!🤣一口牛: 同行朋友叫呢個,我試咗一粒,牛係好食嘅,炒得又啱好,唔韌又有牛味!總括黎講,除咗個蕎麥麵,其他嘢都超值,值得幫襯!

總括黎講,除咗個蕎麥麵,其他嘢都超值,值得幫襯!
2019-06-11
2019-06-02 738 瀏覽
今晚去左荔枝角D2行街,行到肚餓,就選左呢間餐廳食晚飯。餐廳係快餐形式,賣板燒便當。店內一半用高枱椅,燈光有點暗,點餐處有部自助機但有些餐點不到。我地點左一個一口牛加豚肉,另一個雞同三文魚,60幾蚊一份便當及一杯飲品,特飲加10蚊。每個便當個飯盒都用木造,幾得意。前菜有玉米和中華沙律,一般般無咩特別。一口牛餸飯好正,用珍珠米的關係,飯有點淡,而醬汁不夠。燒極黑豚有陣特別的香味,應該是味醂之類的味道。雞扒好香,日式醬料很入味,香脆肉嫩,表面似是用塗過麥芽糖的甜味。煎三文魚也外脆內嫩,可見師傅煎功不錯,可惜沒落黑椒,味道不夠濃。飲品椰汁仙草冰是加$10的特飲不太特別,可以不加。反而,另一杯玫瑰花茶不用加錢就不錯,有玫瑰花味。

一口牛餸飯好正,用珍珠米的關係,飯有點淡,而醬汁不夠。

燒極黑豚有陣特別的香味,應該是味醂之類的味道。

2019-06-02
2019-06-02 428 瀏覽
蒜香三文魚拼燒黑豚肉配日式燒茄子三文魚要熱吃 放涼就會腥魚皮還有點脆 好吃黑豚肉偏甜 伴飯吃還好醬燒茄子的醬味道不錯 而茄子應該是炸的 頗油膩整體還是可以在這家店不設排號所以以前要吃就要先“霸位”由於質素開始下降加上開了些新店所以今天就算下午1時都輕鬆有位置
蒜香三文魚拼燒黑豚肉配日式燒茄子

三文魚要熱吃 放涼就會腥
魚皮還有點脆 好吃
黑豚肉偏甜 伴飯吃還好
醬燒茄子的醬味道不錯 而茄子應該是炸的 頗油膩
整體還是可以

在這家店不設排號
所以以前要吃就要先“霸位”
由於質素開始下降
加上開了些新店